Új hozzászólás Aktív témák
-
Emirates777
tag
Nekem is tetszik Yllgrim! Jó lenne beszerezni de erre nincs keretem pedig LTI-s
Na majd ingamecsak attól tartok az vagy 10 év mire az árát összekapargatja az emberfia
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz
Emirates777 #28198 üzenetére
Hat ha ez le tudna szallni a bolygokra akkor mar csak az erdekel milyen jarmuvet tudna szallitani. Egy megerositett katonai valtozattal 40-50 fo plusz 1-2 jarmu a haszban zsenialis hajova tenne...
Nagyobb cegeknek siman megeri ilyennel szallitani motyot meg katonakat a karcterekre, vagy csak atcsoportositani a szemelyi allomanyt. Par kiserohajo, egy jo felderito es hajra.
Kar hogy kicsit borsos az ara
-
Emirates777
tag
Közben teller is készített videót a Starlinerről.
[link] -
Yllgrim
őstag
válasz
Nathan Boggs #28192 üzenetére
Szep munka, koszonjuk!
(#28195) mrfire: Hetfon jon a kartya, utana megnezem a cumot, meg nezek egy monitort is aztan tolhatjuk
-
mrfire
őstag
Egy-másfél óra múlva újabb AC-zást izzítunk.
(#28192) Nathan Boggs
Köszi a fordítást -
Emirates777
tag
Hű ez nagyon szép ez a hajó ismét!
Köszönöm a fordítástÖröm volt olvasni!
Lehet csak nekem újdonság de néztétek azt a Holo Viewert a Starlinert bemutató lap alján?
Nagyon szépen néz ki! -
Nathan Boggs
senior tag
NA elolvastam CR levelét, igaziból jöhetett volna picit előbb, szerintem az egyik gond volt a tavasszal, hogy CR nagyon belemerült a forgatásba, de most már koncentrálhat arra, hogy összeszedje a csapatot
A 2-3 hetes jóslásom az FPS-re nem jött be, de szerintem izgalmas nyarunk lesz
-
Nathan Boggs
senior tag
-
mrfire
őstag
válasz
Diopapa #28190 üzenetére
Ha nem is, alaposan a körmükre kell nézni, és csúszások lesznek emiatt, de az eredmény meglesz, csak később. Azt látom, hogy szoros a kapcsolattartás a külsősökkel, nem úgy, mint egy nagy kiadónál, aki leszerződik egy fejlesztőgárdával, aztán fél-egy évente megnézik, mit raktak össze.
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Drenadar #28188 üzenetére
Na igen, én is úgy vagyok vele, hogy majd jön a cucc, amikor elkészül
Amúgy még azt megfontolhatnák, hogy a leak során látott formában teszik be, hogy egyedül vagy, mászkálhatsz a pályán, lövöldözhetsz, de nem tudnak csatlakozni még mások, ha a netkód a baj...
Na, most még az RtV-vel foglalkozom, de ha végzek, akkor végre el tudom olvasni ezt is
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Nathan Boggs #28187 üzenetére
Én már lenyugodtam, csinálják csak szépen nyugodtan, és "működő" vackot adjanak ki, normális lobby-val, töltési idővel...
de lehetne több videó hogy lássuk éppen hol haladnak
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Menthirist #28186 üzenetére
Chris az FPS csúszásról sokat írt, érdekes olvasmány lehet, csak reggel az ágyban mobilról nem szeretek annyira olvasni, úgyhogy csak belelestem
-
-
mrfire
őstag
válasz
GypsFulvus2 #28184 üzenetére
Ja, minimum 10 rakétát bekapott a 18. körben, és nem halt bele. Az ő rakétái meg 99%-al találnak.
-
mrfire
őstag
Fenn vagyok az SC1 szobában, gyertek AC-zni!
-
Nathan Boggs
senior tag
Én nem aggódom, sok csalással találkoztam, és ez eddig nem tűnik annak, bénának meg nem tartom őket, mert azért mégis csak CR van ott, aki csak ért egy játék elkészítéséhez. A cryengines arcok sem hiszem, hogy átmentek volna, ha nem akarják/tudják megoldani a dolgokat. Várni kell, szerintem senki nem gondolta komolyan, hogy az SQ42 megjelenik idén év végén (nem tudom, hogy ilyet mondjuk miért mondtak).
A másik, hogy biztos, hogy csinálnak valamilyen szintű felmérést, ha nem is tervezetten, de észreveszik, hogy sok az elégedetlenkedő arc - mondjuk érdekelne, hogy hány százaléka ez a teljes backereknek - szóval ha már nagyon kezelhetetlen lesz, vagy elfogy a pénz, ki fognak adni akár valami félkész FPS-t is. Az, hogy ezt eddig nem tették meg azt jelzi, hogy csak egy kicsi, de hangos kisebbség az, aki hangot ad a kétségeinek.
Ahhoz meg, hogy miért csinálnak ilyen videókat, csak annyit fűznék hozzá, hogy egy-egy stúdió kb. 5 percet beszél. Mivel arról beszélnek, amit csinálnak, még nagyon fel se kell készülni belőle, szóval nem hiszem, hogy ez nagyon elvenne időt a munkától
Ennyi, én bízom bennük, elszámolták magukat, túl bizakodóak voltak. Előfordult már velem is...
-
mrfire
őstag
Jut eszembe, kár sajnálni az idejüket a műsorokra, mert azokat az előfizetők pénzéből készítik. Azért hozták létre azt a pénzforrást, hogy ilyeneket készíthessenek.
-
válasz
Diopapa #28179 üzenetére
persze hogy rontja az összképet. De egyrészt az olyanok mint a joykezelés javul (legalábbis számomra mindenképp), másrészt pedig minden csúszik, nem csak az org 2.0. A grafikai beállítások prioritásfüggőek, nem olyan nehéz testreszabni már most is, csak nem menüből teszed, hanem konfigból. Ez volt a joynál is, amíg nem került be a játékba, csak azt sokkal nehezebb volt csak konfigból állítgatni, ezért is került előre a priorlistán.
A patcherről már volt szó, többször elmondták hogy dolgoznak egy megoldáson, de marha nehéz, mivel sokminden változik, és itt már a sima binary-diff megoldások nem javítanak annyit, mint amennyi munka van az egésszel. Szóval jelenleg amíg készen nem lesz a megoldás (pl végre beleteszik a p2p elosztást), addig a patchben letöltött anyag mennyiségét szabályozzák (ne legyen mindenféle felesleges anyag letöltve). Illetve változtak a fileformátumok is talán, most már pl nem láttam benne nyíltan dds file-okat a programban, ugyanakkor ezek most kisebbek így.
Az fps netkód és a repülési netkód pedig más. Más mennyiségű és összetettségű adatot kell átvinni. Ebből fakadóan lehet hogy az ott jó volt pár embernek (bár azzal is volt bőven gond, mert attól hogy a rubber banding javult, attól még voltak vele problémák), de itt 2-3x annyi emberrel kell ugyanazt levezényelni, gyanítom összetettebb szinkronban tartandó adatokkal.
Egyetértek abban, hogy több progress-t kellene látni ahhoz, hogy az emberek megnyugodjanak egy kicsit. És mivel régóta nincs új anyag, így ezért is a forrongás. Ezt írtam fentebb is. Én is remélem hogy mihamarabb kapunk valamit, ami ráadásul nem csupán egy újabb bugfix patch, hanem már az fps. Kellene már. De addig is nincs mit tenni, várni kell türelemmel. Vagy aki nem tud, adja el az egészet, a szürke piacon el tud kelni szerintem
Aztán meg majd visszajön ha több a tartalom. Persze ennek a lépésnek ára van (lti, alpha backerség, stb)
-
Diopapa
addikt
válasz
Menthirist #28178 üzenetére
Az a baj, sok olyan apróság van ami külön külön nem gyanús, de ha összeadod, az összképet elrontja. Pl meddig kellett várni, hogy közelítőleg is normális legyen a joystickes kezelés? Hol az org 2.0? (webfejlesztőkből Dunát lehetne rekeszteni) Miért nem lehet a mai napig kicsit részletes grafikai beállításokat beletenni? Miért nem képesek normális patchert / content delivery systemet beépíteni? Az előző kérdésből adódóan miért nincs inkább legalább 2 hetente kisebb patch? Hidd el, rengeteg embert megnyugtatna, ha látná, hogy fejlődik a cucc.. A netkódról meg annyit, hogy amikor a multi AC-vel vergődtek heteket, akkor is arról volt szó, hogy a netkód fos volt, de most már milyen szuper, megszüntettük a rubber bandinget stb... Nagyon sok olyan alap dolog nem működik vagy nem jól működik, amitől azt éreznék az emberek, hogy oké, hogy alfa, de még is kezd valami játék formája lenni.
-
válasz
Jack@l #28172 üzenetére
a munka érdemi részéből is láthatsz, amikor pl a 40 gigás leak-et nézed. Ezekről mind mind nem beszéltek, és várhatóan ennél is több ilyen van. Az SQ42-ről egyáltalán nem beszélnek, nem láttuk az eredményeit annak a több hónapos mocap-perfcap shootnak, amit mutogattak. Én most kb balance-ban vagyok magamban a költött pénzzel és a kapott értékekkel (pláne ha majd megkapom az sq42-őt), ugyanakkor tisztában vagyok azzal, mennyire lehetetlen dologba vágták a fejszéjüket... a többit meg meglátjuk, az esélyt megkapták...
GypsFulvus2: én sem írtam hogy nincs igazság abban amit írt, azt írtam hogy sokféle ember támogatta a projektet. Van aki hirtelen felindultságból van aki sokszor utánanézve és előtte elmerülve a körítésben, van aki sokat fizetett, más keveset, van aki korán, van aki később... Ez így van rendjén. Nehéz dolog ennyi ember figyelmét, érdeklődését fenntartani, érthető hogy tartani akarják a bejövő összegek áramlását (ha annyira pénz kellene nekik, már rég kidobálhatták volna a meglévő darabokat, azokból újabb és újabb milliók estek volna be), a concept sale-eket szerintem is túltolják, de ha úgy nézzük hogy minden hajónál van concept sale, hangar ready sale és esetleg flight ready sale, akkor érthető hogy ahogy egyre több outsource-os emberrel dolgoznak, egyre több hajó kerül a pipeline-ba, és éri el az első fázist. Az hogy mindig bevárnák a flight ready szintet az újabb conceptekkel, csak lassítaná a párhuzamosítást (pláne hogy a concept arányaiban a kisebb feladat az összes közül, talán 30-40%-ot mondtak). Tehát érthető is, ugyanakkor persze hogy én is szeretnék minél több saját magunk által tapasztalható javulást és fejlődést. A scope hatalmas, nem hiszem el hogy komolyan gondolkodnak ilyen Retribution méretű hajókban, de ha megfelelő mennyiségű asset összegyűlik, talán még nem is lehetetlen. Azt hogy ezt hálózatilag hogy oldják meg, elképzelni nem tudom. De kihívás van bőven, az biztos.
Ugyanakkor elmondták, hogy sok dolgot megosztanak, de nem mindent. Nem teljesen átlátszó ez, hisz egy szint fölött méginkább a munkra rovására menne. Most is mondták mennyi munkakörön megy a munka (design szinten kitalálni az olyan munkaköröket mint a személyszállítás, a kísérés, stb), a webes csapat pedig külön dolgozik tőlük, bár én is szívesebben látnék inkább starmap-ot mint egy olyan kis játékot, amit most is adnak majd a starliner mellé, bár sokszor ezek pet-projektek (amiket ismerek én is itt a cégnél), tehát nem szigorúan munkaidőben készülnek, és semmiképp se munka helyett.
Leépíteni pedig egy ideig szerintem nem fog kelleni a csapatot, pláne hogy a CIG egy része (nem tudom hány százalék de nem kevés) nem CIG dolgozó, hanem freelancer. Freelancerek jönnek-mennek mindig munka mennyisége függvényében. Szóval náluk a flutuáció mindenképp ismert, akár milliókat keres a cég hetente, akár csak ezreket.
Ha pedig marketing és programozó... Nem nagyon tudok arról hogy hirtelen felvettek volna egy rakat marketingest, ugyanakkor a csapathoz csapódott most vagy 20 ex-crytek-es programozó és egyéb dolgozó. Ők alakítják most a netkódot, és ők azok akik már az alap cryengine-t is kifejlesztették. Szóval az nincs rossz kezekben az biztos
Az imagine star citizen videó pedig tudtommal fan videóként indult legalábbis, a fanok pedig gyártják a jó videókat, csak mazsolázgatni kell belőlük.
Viszont az tény, és látni kell, hogy a játékfejlesztésnek csak egy kis százaléka (pláne eleinte) látványos. Napokat, heteket lehet elszöszmötölni azzal, hogy a hálózati adatcsomagok x százalékkal gyorsabban érjenek meg, és ebből az a backer akinek csak mesélnek róla, max pár számot lát. Ez neki nem látványos, míg valójában lehet hogy borzasztó sokat jelent. Tudom én is a saját munkámból kifolyólag, hogy van amikor az a munkám hogy pár komplett képernyőt megcsináljak, ilyenkor a project managerem meg tudja nézni, le tudja ellenőrizni, szép, látványos dolog, úgy érzi bővül a program. Máskor meg két hétig csak a multithreadingben ülök nyakig, amikor próbálom azt elérni, hogy lehetőleg kevesebb felesleges hívás fusson ki a szerver felé. Ebből a user még csak teljesítménybeli növekedést sem feltétlen tapasztal. És utóbbi munkából van több, nem a látványosakból.
GypsFulvus2: szkeptikusnak egészséges lenni. Nem kell minden további nélkül benyelni bármit, akár amit még ők is mondanak. Sok stretch goal még akkor született, amikor a projekt kicsi volt, mára lehet hogy feleslegessé vagy idejemúlttá vált. Azt kevésbé szeretem, amikor olyan dolgokat kérnek számon, ami még akkor született, amikor a program kb öt bolygóból meg néhány hajóból állt
A program változik, a mérete változik, ebből fakadóan változik az is, amit majd szállítani fognak. Nincs minden stretch goal elfelejtve (ezért is dolgozzák át a hajókat modulárissá), de nem minden úgy lesz, ahogy még két éve tervezték és mondták. Ez egy ilyen dolog
"Sandy meg a többiek hasznossá tehetnék magukat máshogy,"
hát nem tudom, elnézve a fórumokat, illetve azt hogy mindenféle eseményekre kijussanak, az már így ahogy van nem kevés munka sem Sandy-nek, sem a public relations csapatnak. És nem gondolnám hogy az ő munkájuk kevésbé fontos a projekt sikere kapcsán, hogy kávét kelljen a programozóknak hordozgatniuk. Iszonyat sok szervezést kell végezniük a merchandise, irodák, események és egyebek terén.A modularitás sem kis munka már amúgy, de ugye elmondták hogy sok esetben azért kell módosítani pl a pilótafülkét, hogy le tudják csökkenteni az animációs variációs fázisokat. Van nagyvonalakban 4-5 fajta fülke, amibe be lehet szállni, ennek megfelelően alakítják ki és át a hajókat, mert 30 hajónál nem lehet 30 féle animációt csinálni mindenből. Meg kell találni azt a sweet spotot, amikor nem tűnik ismétlődőnek az amit látsz, de valójában piszkosul ismétlődő
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Yllgrim #28174 üzenetére
Nyugodt vagyok, akár a halál.
Csak kissé már szkeptikus. Pont, hogy nem újabb bemutatók, videók kellenének, hanem eredmény. A mrfire meg mások szerint is egyre semmitmondóbb beszámolók helyett Sandy meg a többiek hasznossá tehetnék magukat máshogy, pl. hordhatnák a kávét, jód tablettát, benzedrint, barbiturátot a net-kódoló programozóknak.
Te meg vegyél valami használt, gyengébb VGA-t ócsóért, ideiglenesen, oszt' gyere irtani esténként!
[ Szerkesztve ]
-
mrfire
őstag
válasz
Emirates777 #28173 üzenetére
A hajóátdolgozás nagyon is jogos és szükséges. A moduláris rendszer miatt át kell alakítani minden hajót, ami a korábbi tervek szerint készült, és amint láthattuk a connie esetében, baromi szépek lesznek az új hajók. A mostani connie fedélzete nagyon gyenge a később készült hajókhoz képest, ezért engem pont az lázítana, ha nem lenne ugyanolyan minőségi cucc, mint a többi, elvégre 200 dodo volt.
De ezt már mondták korábban is, hogy készítenek valamit, aztán visszatérnek rá és többször előveszik, ahogy menet közben kitalálnak új dolgokat és fejlődnek abban, amit csinálnak.[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
Na tessetk szepen lenyugodni a picsaba, nyar van, ezek gondolom dolgoznak mint az allata kodon es a jatek magjan.
Ha szeretnetek megkerem oket hogy csinaljak arrol vidoet milyen latvanyos munka a programozas, hogy irnak at sorokat, kodreszeket hogy gyorsabb legyen a jatek vagy stabilabb vagy adott esetben rugalmasabb.
Ennek igy nincs latszatja de nem kell beszarni szerintem, jonni fognak azok a latvanyos elemek es majd megint az lesz, hogy "Hu de fasza!" "Milyen gyorsan tolt be!" "haha Fire, pukkantal!"...
Nyugi van, hetvege... nyar...
-
Emirates777
tag
Én nem raktam bele még egy centet sem, úgy voltam vele hogy kivárok majd a vége előtt (ha lesz olyan) befizetek egy Hornet F7C-S-re vagy Constellation-re ha lehet. Elég régóta követem már a fejlesztés menetét, azt aláírom hogy biztosan kapitális feladat. Ennek ellenére én is sokallom ezt a hatalmas információ áradatot amit tolnak a közönség felé...Én pl nagyon hiányolok hasonló videókat mint ami az Imagine Star citizen volt...valamint régebben ígértek reklám videókat több hajóról is az azóta sem érkezett meg. Ezt a hajó felujítgatást meg remélem nem kezdik el soknál mert az egy baromság lenne...és csomó idő megy el vele. (pl Freelancer) Speciel nekem az összes ladik ami most van úgy tetszik ahogy van.. Ha kijött a game java része utána lehet szépítgetni, csiszolgatni, vagy mint másik variáns kiadják és ennyi...
Én nagyon remélem hogy észbe kapnak rövidesen...
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz
GypsFulvus2 #28169 üzenetére
+1 Ezt már leírtam ide párszor régebben. Pont a munka érdemi része nem halad, csak az apró szarokon p@csölés. Még mindig nem látom a beharangozott hűdeszuper játék vázát sem, amit sok ember vár. Félek olyan lesz mint a dukenukem, azt is évekig mondogaták/halogatták hogy milyen szuper lesz, aztán kaptunk egy jószándékkal éppen elmegy játékot. Remélem az SC nem erre a sorsra jut, aztán kullog mindenki szanaszét lehajtott fejjel... (nekem szerencsére csak 40 dodóm bánná)
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Menthirist #28160 üzenetére
Megnyugodtam.
Ez a Descent gagyi, nem fog jelentős emberanyagot elszívni.[ Szerkesztve ]
-
mrfire
őstag
válasz
GypsFulvus2 #28169 üzenetére
A'szem úgy szokott lenni, hogy hétvégén még tart.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Menthirist #28168 üzenetére
Van igazság abban, amit dimre70 írt, én is hasonlóan érzek. Túl sok megy el a kommunikációra, minden szir-szar részlet ötféle nézőpontból való tálalására. Úgy érzem, hogy több programozóra, és kevesebb PR szakemberre lenne szükségük. A lore fordítását is azért untam meg, meg jött sorban milló "műsor", meg újságcikk, amelyekben két-három mondat volt a tényleges információ, a többi meg körítés, rizsa. Miközben ahogy írtátok is, hiányzik egy pontos, tényleges idővonal, a rendszerek térképe, stb. Úgy érzem, mintha rengeteg emberük bele-belekapna egy-egy témába, annak kidolgozza olyan fölösleges részleteit, hogy egy csavar bal- vagy jobbmenetes legyen-e, ezen elvitatkozgatnak, miközben alapvető funkciók (látszólag legalábbis) hónapok - félévek óta hiányoznak (pl. az org rendszer, amint azt .tnm is írta, fél éve a feledés homályába merült). Így aztán lassan elfogy a türelem, és elfogy a bizalom is, amit a found görbék nagyon szépen tükröznek (ebben is lecsapódik a fórumokon mostanában érezhető feszülség és elégedetlenség, amit írsz). A bizalom meg olyan dolog, hogy megszerezni nehéz, elveszíteni könnyű, visszaszerezni pedig szinte lehetetlen... Ha továbbra is csak a szájukat tépik, és nem húznak valami látványosat, akkor júliusban biztosan napi 10k USD alá megy a napi found, és el kell kezdeniük leépíteni a CIG méretét, alkalmazottakat elbocsátani, külsősök megbízásait visszavonni. Bár ez nem feltétlenül baj, remélem a kommunikációs és PR vízfejjel kezdik...
mrfire: Akkor felnézek este 6 óra körül én is. Meddig tart még a hajók kipróbálhatósága? Remélem hétvégén még kitart.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dimre70 #28167 üzenetére
hát pont ezért nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, vannak emberek akiknek az is sok infó amit nyújtanak, másoknak meg az is kevés
Nekem attól függ, mondanak-e valami érdekeset, ugyanakkor ez megint nem mérvadó, elvégre én elég közelről követem az eseményeket már jó ideje, míg másoknak minden infó új lehet. Meg ugye én szakmailag is nézem az egészet, nekem a bugsmashers is érdekes, míg másoknak nem, stb
900 ezer embernek nem lehet a kedvére tenni
-
dimre70
tag
válasz
Menthirist #28163 üzenetére
Nekem sok az információ amit a fejlesztésről mutatnak. Van pár kocka arc a videókban, akikről lerí, hogy milyen jól elvannak magukkal. Szövegelnek perceken keresztül, számomra és szerintem sok ember számára irritáló, akik már szívesen hasítanának a virtuális űrben kemény valutáért vásárolt kedvencükkel, de nem, mert helyette azon alszanak be, hogy egy apró szegecs méretéről, elhelyezkedéséről pofázik valaki.
Persze kell a tájékoztatás, ha már a mi lóvénkból gazdálkodnak, de nekem bőven elég lenne hetente egy 30-40 perces összefoglaló, a tervekről, és a KÉSZ (nagyobb projekteknél a félkész) dolgokról.
A puding próbája úgyis az evés lesz. -
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28165 üzenetére
Azért mondtam, hogy a gyenge netkóddal talán ment volna benne a 4v4, de lehet hogy nem, nem tudom. Később itt is több játékost terveznek, mint a BF-ben, az 32v32 nem?
Nekem tetszik a Dogfight része is, bár az igazán nagy dolgokat nem abban lehet megvalósítani szerintem, így a cél valami nagyobb hajó vezetése lesz. Illetve a vadászok mindig is fontosak lesznek, de azért komolyabb szerep egy nagyobb hajót irányítani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mrfire #28164 üzenetére
mondjuk ha a netkód szar, akkor érthető miért nem adták ki, a BF4-et is kiadták anno, és noha én jól szórakoztam a single résszel, de megértem ha mások idegeskedtek a gyenge netkód miatt, amit csak sokkal később tudtak kiegyenesíteni.
A dogfight pedig továbbra sem igazán érdekel, így annyira nem gondolkozom harci gépen, bár a meglévő hajóimmal ennek ellenére kezdeni kellene valamit (valami mindenből mindenbe ccu már elkellene, akkor talán kapnának még pénzt tőlem)
[ Szerkesztve ]
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28163 üzenetére
Hát, azt kellett volna, hogy kiadják az FPS modulból a Gold Horizont 4v4-es verzióban, és akkor azt lehet meg tudták volna írni. Elvégre AC-ban is 8 fő a max.
Pénzt idén valószínűleg én sem adok nekik (többet), de jövőre talán összedobom a ZS-t egy SH-ra vagy valamire, mert kéne egy katonai gép. Ott a Mustang Delta upgradem, amit bármikor rátehetek az Avengerre, a Reliantból talán váltok katonaira, de lehet valami erősebb lesz ezeknél. Az biztos, hogy se az Avengert, se az alap Reliantot nem szeretném megtartani.
Na most ha játékon belül megmarad játékpénzért a CCU és megtartható az LTI, akkor inkább az lesz persze, mert jó dolog lesz játék közben elérni ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mrfire #28158 üzenetére
Szóval nehéz dolog, mert teljes egészében nem látunk bele, nem láttuk hogy ténylegesen volt-e PM váltás, felszólítás, sőt gyanítom ez a reddites írás is csak a jégyhegy csúcsa, tehát sok előzménye lehetett. Ha azt csinálta volna hogy amikor kérdeztek tőle páran, ő meg azt mondja, gyertek át xy helyre és beszélgessünk a játékról, biztos hogy senki sem vette volna zokon, mégha ahogy gyűlnek az emberek, úgy mondogatja hogy beszéljenek a másik helyen. Ugyanakkor a star citizen chatjét használni erre teljes egészében már egész más kérdés, már sokkal aggályosabb. Ezzel kapcsolatban már megértem a fellépést, különösen ha tényleg felszólították hogy hagyja abba.
Én megértem amúgy, ha valaki foggal-körömmel védi WM-et, mert sokakat az ő lelkesedése sodort a Star Citizenbe. Sok korai backernek WM az egyik Star Citizen és a távoztával úgy érzik, ez az SC már nem igazán az a családias cucc, amit akkor támogattak. Engem ez kevésbé érint, egyrészt én nem igazán bírtam WM-et, illetve én szó szerint vettem amit mondtam (BDSSE), szóval alapvetően az én általam várt irányvonal mentén halad a játék, minden területen terjeszkedik. Viszont a community már eléggé zavaros, hallani minden irányból mindenfélét (elégedettséget, bíztatást, lehúzást, mérgelődést, sárdobálást), de ez 900 ezer ember feletti mennyiségnél már valahol kevésbé meglepő (még ha ennek csak egy töredéke is jár rendszeresen a fórumra). Jogosan mondták, hogy ez valahol egy újabb nézeteltérés az emberek között, mert már így is vannak korai vs késői backer vita, LTI vs nem LTI, egér vs joystick, előfizető vs nem előfizető, casual vs hardcore, régi CIG-t szerető vs új CIG-t szerető csatározások. És valahol minden félnek igaza is van, és téved is.
Az emberek mindenesetre érezhetően feszültebbek, valahol jogosan. A határidők csúsznak, ugyanúgy senki sem lát semmit hogy mikor lesz ebből valami, mint egy éve. Azt látjuk hogy készül, tehát nem léceltek le a pénzzel, nem vettek mindenkinek egy sportkocsit a pénzből, de kézzel fogható eredményt régen nem kaptunk, és ez frusztráló sokaknak. Szerintem le lehetne csitítani egy kicsit a kedélyeket ha végre kijönne az fps modul, mégha nem is tökéletesen (elvégre az AC-t is menet közben javítgatták), illetve valami a social modulból, a star mapból vagy bármiből. Emellett nagyon kellene valami idővonal, amiben benne van pár dátum, amit ugyan bármikor csúsztathatnának, de akkor is ott van legalább egy fotó az alagút végéről, még ha nem is látja még senki a valóságban.
Kizárt dolog hogy ne legyenek belső ütemterveik (ez látszik abból is, amit a producerek mondtak), olyan módszerrel haladnak mint mi a cégnél, csak nincs fix záró dátum, csak hozzávetőleges. De akkor ezeket megoszthatnák.Őszintén szólva én is igényelném ezt, az elmúlt 2-3 AtV nem is volt számomra valami felvillanyozó, még az irodai bejelentkezések is teljesen semmitmondóak voltak (mármint olyan általánosak). Most ez sokat javult az által, hogy láttam, a Starliner még nem csak egy skicc szintjén van (tehát hogy egy concept artist kipörgetett egy rajzot és lehet érte dobálni a pénzt), hanem már alakulgat a modell is, és a berendezés elhelyezése is... A nagyobb hajókkal kapcsolatban még mindig szkeptikus vagyok, de ezt elsősorban szakmai alapokon nyugszik, konkrétan lövésem sincs hogy lehet egy ilyet megcsinálni ilyen méretekben, de ezt már elmondtam két éve is
De ezért is fizettem, és ezért sem bántam meg. Próbáljanak meg megcsinálni egy olyat, amire én azt mondom lehetetlen
Aztán meglátjuk mennyire sikerül
Azt látom hogy iszonyat mélységbe akarnak menni, aminek nagyon örülök, ugyanakkor kétségtelen hogy így annyi munkájuk van, amit nem tudom hogy egyáltalán el lehet-e végezni, mielőtt elsikkadna a játék iránti érdeklődés. De ehhez kellene még valami megjelentetett új modul. Viszont azt ők is tudják, hogy ha kijönne az fps, az erősen megdobná az eladásokat.
Ugyanakkor nem ritka amikor segget csinálnak a szájukból, és a saját maguk állításait szegik meg, pláne ha pénzről van szó. De ez sajna általános "corporate" dolog, ilyet látok a cégünknél is bőven. Egy bizonyos méret felett (amikor már nem olyan szintűek a kérdések hogy legyen-e irodai üdítő vagy sem, hanem emberek tucatjainak munkahelye és jövőjük) már ilyen az élet. Szóval igen, ez már más CIG mint ami eleinte volt, ez már nem egy kis lelkes csapat, ez már egy nagy vállalat. De az ilyen méretű dolgokat nem kis cégek szokták általában kiadni és bírni lefejleszteni. Mert a játék sem az már, amit eleinte tervezgettek, hanem egy-két nagyságrendel még ambíciózusabb...
Szóval ugyan nagyon tetszenek a változatos vonulatok, a sokféle iszonyat jó concept, a munkák minősége, de egy hatalmas világot kell megcsinálni, amit egyben nem lehet úgysem kiadni. Elvégre fokozatosságról volt szó, mégha meg is értem hogy van egy minőségi mérce, amit meg akarnak ütni kiadás előtt. Kellene már egy újabb fokozat, na
Viszont a legutóbbi 50-es AtV alapján azért már közelít (végre végeznek a mozgás-átmenetek betételével és jöhet a fine tuning). Viszont tőlem biztosan nem kapnak pénzt addig, amíg nem jön ki újabb modul, lehet hogy még utána sem, elvégre a játékra is kell hagyni játékélményt, nem kell/szabad mindent előre megvenni
[ Szerkesztve ]
-
-
mrfire
őstag
Ja, jut eszembe, jó lenne ma is tolni egy közös játékot, mert lassan eltűnnek a kipróbálható hajók. 6-7 után 9-10-ig repülhetnénk egyet.
-
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Menthirist #28156 üzenetére
Mi az Ő új projektje?
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28156 üzenetére
Na most én csak azt olvasom, amit te írtál róla, de jogosnak tűnik a dolog, főleg úgy, hogy többször figyelmeztették. Valószínűleg csak az nem tarja fair dolognak, aki már korábban bírta az embert és amit csinált az SC-nél, meg most máshol.
-
Nathan Boggs
senior tag
/OFF Kötött Cobb sapkám nekem is van, nem teljesen olyan, mint a filmben, mert mutterommal köttettem, szóval ebben olyan, mint a filmbeli
/ON Így, hogy ennyi kabin, meg hálófülke van a hajókon, remélem hogy tényleg hatalmas lesz az űr, akár több napos utakkal. Amúgy én azt szeretném leginkább, hogy legyenek központok, pl. 5-6 naprendszer közel, fél-1 órás távolságra max, és ezekből a központokból legyen több, amik között viszont akár 1 vagy több napig is tarthasson az út. És ezzel megint visszakanyarodtam a mekkora a játék területe témához
-
Közben ahogy látom, este lehetett egy kis dráma a chat-en, mert Wingman-t bannolták chatről, Lando elmondása szerint (meg a többiek szerint) azért, mert folyamatosan és felszólítások (felteszem pm) ellenére is a saját játékát reklámozta. Aztán meg mentek a komment-cserék hogy az egyik azt kívánja hogy bár refundolhatná a teljes SC-be vetett pénzét hogy inkább Wingmannak adja, mert ő volt az egész lelke, a másik meg csak becsületből fizetett be WM játékába, de az ottani fórumon azt érzi, az egész csak egy nagy SC fanbase ripoff. Van aki szerint ha valakinek, WM-nek meg kell engedni hogy megszegje a szabályokat, mások szerint meg lehet a játékról csevegni (sőt talán topicja is van), de direkt spammelni a reklámot már nem annyira kellene...
Fene tudja, nem kell és nem is akarok igazságot tenni, biztos hogy benne van a chat policy-ban hogy ne reklámozz semmit, jogosan (ugye mmo-k), de én amúgy sem voltam oda WM-ért. Ugyanakkor megértem hogy sokaknak hiányzik a lelkesedése a projektből.
itt a reddit kivonat egy része. (legalábbis gondolom, az ilyenek általában egy álláspont alátámasztására vannak szerkeztve)
Illetve az is egy álláspont, hogy a chat mindig is értelmetlen, sc-től független (sőt totál nem sc-ről szóló) beszélgetések helye volt, amit az illető ezért is nem nézett inkább. De annak tartalmára szabályt hozni felesleges (ugyanakkor szerintem azért nem, én utáltam az mmo-kban is a gold-farming reklám spammereket pl, tehát szabály mindenképp célszerű hogy legyen jogalapja egy fellépésnek)
[ Szerkesztve ]
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28154 üzenetére
Elég király gyűjtői cucc.
Persze, hogy válogattak be, csak eleinte nem erről volt szó, de biztos késtek azzal is, hogy összeállítsák a montázst.Amúgy sem olyan nagy dolog összerakni egy ilyet, sz'al nem kellett rá egy hetet szánni. A dagadt fickó a családjával is később adta be a képét.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mrfire #28153 üzenetére
yepp, eredeti, kézzel kötött, és elvileg nem valami kínai üzemben ráadásul
Full extrás változat, beleértve a levelet
Mégha az csak fénymásolt is
ráadásul elég biztos vagyok abban hogy 19 utáni képeket is válogattak be.
[ Szerkesztve ]
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28151 üzenetére
Nem is tudtam, hogy az eredeti.
(#28152) TESCO-Zsömle
Pár napja küldtük be a fotónkat Menthiristtel, ő kettővel lejjebb van.
[ Szerkesztve ]
-
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28149 üzenetére
Én biztos azért, mert látták, hogy az a balek még connie modellt is vett, akkor akkor alá tesszük a lovat, és megnézzük mennyit lehet még kisajtolni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28146 üzenetére
LOL de engem beraktak, és sikerült megmutatni az sc.hu-t a logójával!
Amúgy nem is gondoltam, hogy van rá esély, mert azt írták 19-én lezárják a dolgot. De örülök...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Menthirist #28146 üzenetére
Jah. Amint mondták, hogy Utasszállító, egyből arra gondoltam én is, hogy ebből tuti lehetne csinálni gyalogsági szállítót. Gyalogos katonák, támogató járművek, keményebb burkolat, erősebb pajzs és fegyverzet...
És íme, pár perc múlva már ott van a képernyőn...
-
Wow, a csapatszállító is jónak tűnik... eligazító szobástól, fegyverszobástól, páncélozottságtól mindenestől
Az orron lévő kis lapocskák hasonlítanak az elite féle Orca-hoz
a sneak peek pedig merlin UI volt ahogy néztem
És én nem vagyok benne a végén :S Na szép, tőlem sem látnak több pénzt[ Szerkesztve ]
-
válasz
TESCO-Zsömle #28144 üzenetére
Az is tetszik hogy az Ötödik elemből jött némi inspiráció. Nagyon bírtam ott a személyszállító repülőt
https://www.youtube.com/watch?v=Fk-CE9WAJHUmeg kell majd egy Fhloston Paradise is
De szeretem ezt a filmet
A Starliner meg így hirtelen jobban kitaláltnak tűnik, mint amilyen dolgokra én gondoltam volna első körben
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Menthirist #28143 üzenetére
Azt nézem épp én is, ez a Genezis nagyon baba lesz. Hirtelen nem jut eszembe melyik repülőre emlékeztet, de a formára emlékszem.
Ha ennek tényleg lesz luxus változata, az simán vetélkedhet a 890-essel. Az alapára 400$, szóval az még árban is verseny lesz...
[ Szerkesztve ]
-
A starliner úgy néz ki tetszeni fog
És VAN ágyúja úgy néz ki -
PoeDameron
aktív tag
válasz
mrfire #28138 üzenetére
Számomra nagyon érdekes volt, köszi szépen a fordítást. Én ezekre a szövegekre úgy tekintek mint egy önmenedzselő tanfolyamra, amiben sikeres emberek elmesélik hogyan próbálnak megbirkózni óriási kihívásokkal.
"Valójában minden funkció egy bughalmaz, amit még nem készítettünk el." - ez nagyon tetszik
[ Szerkesztve ]
-
mrfire
őstag
válasz
Menthirist #28139 üzenetére
Igen, látszik, hogy a csúszások miatt most ilyen kérdések kerültek be, de már a korábbi részek sem voltak elhalmozva a játék működésével. Tudom, hogy érdekelhet egyeseket, és úgy emlékszem te is azt mondtad érdekes rész volt, de nekem egyáltalán nem. Majd a kérdéseket megnézem, és csak a játék működésével kapcsolatosakat fordítom le a következő részekben sz'tem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mrfire #28138 üzenetére
azért most összeválogatták az amúgy - jogos - fejlesztésügyi kérdéseket, hogy mondjanak már valamit arról hogy mégis mikor jön új anyag. Ez szerintem érthető, mint ahogy az is, hogy összeszedték őket egy csokorba. Szerintem a következő ilyenben már sokkal több lesz a játékmechanikai kérdés, de látni kell hogy a munkaszervezés (vagy nem szervezés
) kérdése jogosan érdekel sokakat.
-
mrfire
őstag
Közel sem teljes... Mára már ott tartunk, hogy 0 infó van ezekben a játékmechanikáról, cserébe viszont 20 percről 40 perces lett a műsor
, úgyhogy a jövőben a hasonlókat nem is készítem majd el, mert az egész 10 For the sorozatot azért kezdtem el, mert a játék érdekelt, és nem a fejlesztői folyamat.
-
PoeDameron
aktív tag
-
-
Emirates777
tag
válasz
Menthirist #28132 üzenetére
Arra gondoltam először is! Köszi
-
válasz
Emirates777 #28131 üzenetére
super hornet
-
Emirates777
tag
SH ?
-
mrfire
őstag
Kezdem azt érezni, hogy SH-val már életképes a PVP. Sima Hornetre hiába tettem 3 erős fegyvert, alig tudtam ölni, de ez az SH alap fegyverzettel is egy állat.
-
Yllgrim
őstag
válasz
ConantheBarb #28128 üzenetére
Nincs.
szerk: az a Xian Scout nagyon baban nez ki, azzal szerintem lehet alkotni majd, megneznem az hogy repul, meg ott aztan kilatsz rendesen, az Oculus-al nagyon baba lehet
[ Szerkesztve ]
-
ConantheBarb
csendes tag
Hali.
Kihagytam kicsit. Gyenge a gépem, és bűn lenne low-n 800x600-ba játszani..
Van már FPS?
-
mrfire
őstag
válasz
77.PX_Sting #28126 üzenetére
Van egy mappám 108 hasonló képpel, amiket innen onnan gyűjtögettem össze, amikor megláttam valami jót. Az Artwork résznek majd neki kell esni, és egyszerre kidolgozni. De addig is itt egy oldal, ahol szép képek vannak összegyűjtve: [link] Meg hát hasonló online albumokban lehet keresgélni gyűjtemények után. Egyszer majd fogok is.
-
mrfire
őstag
válasz
77.PX_Drebil #28124 üzenetére
Ezek nem emberi hangárakba lettek tervezve. Azt nézném meg, hogy hogyan parkol egy Xi'An hangárban. Lehet ott már van valami kar, ami megtartja a két gondola között a hajót, de szerintem még nem foglalkoznak ilyesmivel.
Ott a Xi'An város koncepciós rajza, amiben látszólag erőterekkel tartják helyükön a nagyobb hajókat is.
Így mondhatjuk, hogy ez az elképzelés valóban gááááz, de most amúgy is a Vanduulokra fókuszálnak, és még azoknál is elgondolkodtak azon, hogy menet közben átalakítsák a hajóikat organikusra. A Xi'An hajókon még csak nagyon felszínesen dolgoznak, a Volper és a Scout az a kettő, amiről tudok. A városaikat és hangárjaikat meg sztem még csak meg sem tervezték, így bármi lehet.
Két dolog biztos, 1 ez egy leakből készített munka, tehát az elhelyezkedése a hangárban ebben a formában nem hivatalos, 2 mint mondtam nem emberi hangárba tervezték, így ha ilyen marad akkor sem baj, csak a Xi'An kikötőkben legyen értelmes a dokkolása.
[ Szerkesztve ]
-
77.PX_Drebil
aktív tag
válasz
Emirates777 #28123 üzenetére
Hát ez egy kicsit gáz. Sok energiát fogyaszthat álló helyzetben is, ha csak így lebeg. Ha meg azon az egy ponton áll ami nem is a tömegközéppontja alatt van, akkor ugyan ott tartunk. Úgyhogy gááááz.
-
Emirates777
tag
Xi'an scout Khartu-Al
-
Emirates777
tag
Remélem CR-ék nézik az ilyen videókat, bolygóknál valami hasonló látványvilágra számítok!!!
[link][ Szerkesztve ]
-
Volfram42
senior tag
válasz
Menthirist #28119 üzenetére
-
amúgy a mostani 10 to the producers egész jó, és pont a tervezésekről beszélnek (gondolom nem véletlenül jön egy csomó kérdés a munkatervezéssel és határidőkkel kapcsolatban
)
-
mrfire
őstag
-
dimre70
tag
válasz
mrfire #28087 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, nekiállok olvasni a portálon, az összefoglaló is nagyon jó, respect.
Találtam egy régebbi német nyelvű videót a csövön az Orionról, valami vásár lehetett, 310 eurós árcédula fityegett rajta LTI-vel, poszterrel, modellel.Van egy-két apró hiba, de gondolom másnál is előfordulnak, van egy greycat-em ami ide-oda csúszkál, és picit pattog mint egy labda .
Aurorában ez történik miután végig masszírozta a konzolokat:
[kép1]
A Hornetnél gondolom ez javítva lesz:
[kép 2][ Szerkesztve ]
-
válasz
TESCO-Zsömle #28114 üzenetére
nekem az eddigi is tetszett. Az első képen itt is nagyon bejövős, de a többi kicsit kevésbé (bár persze az eredeti conceptről nem rémlik ilyen nézőpontú kép)
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Menthirist #28113 üzenetére
MM még mindig az egyik legjobb ár/értékű kapitális hajó, és ha jól látom, letisztultabb designt is kap.
-
Közben egy kis Caterpillar render Bentől
kep1
kep2illetve discolando írta:
"Yes, as someone linked previously to Ben's Comm-Link Schedule, we are in the process of putting together a detailed FPS post this week. As for any worry that we're rushing FPS, I think we've proven that won't be the case."
válasz rá: tehát jövőhéten vagy az utáni héte
[ Szerkesztve ]
-
de pl. az ORG 2.0-ról már nem is beszélnek, pedig legalább egy fél éve "almost out" volt. és kb. csak a honlapot érintené.
-
mrfire
őstag
válasz
Sotyks94 #28105 üzenetére
Hát, ott vannak még az összefoglaló videók is, ha nem szeretnél visszaolvasni.
De pár dolgot leírtam pont az előző HSZ-emben.
-
Sotyks94
aktív tag
Üdv Polgártársak!
Egy bő fél éves kihagyás után visszatértem megnézni hogy mi is van a játékkal
Sajnálattal látom hogy nagy újdonság nem került be (planetside/fps modul), viszont a már bent lévő dogfightot szépen csiszolgatják. Mintha jobban is futna a játék mint eddig + az új irányítás nagyon tetszetős. Egérrel próbáltam csak, de nagyon jól irányítható a dolog, lehet kipróbálom hotassal is. (bár az baromi pontatlan, inkább csak versenyre, és élményrepülésre jó (nekem)).Láttam jöttek új hajók, és egy tutorial mód. Ezen túl mi a fene történt ezalatt az idő alatt?
FPS modulról már rég voltak képek/videók mozgás közben, azzal mi van? (hónapokkal ezelőtt kaptam maileket RSI-től hogy almost készvan ...
Multicrew shipek, planetside modul? Valami amivel be tudom rángatni azokat az ismerőseimet is akiket a dogfight része nem igazán izgat?
Remélem lesz olyan aki veszi a fáradtságot, és pár sorban leírja mit kell tudni, mert az "olvass vissza" több száz oldalra nem igazán egy működő tanács
-
Emirates777
tag
Ez a Retribution valami agyament...
Csak ezt megcsinálni FPS nézetben már óriási meló lehet...le a kalappal a készítőknek azigen...
Azt lehet tudni hogy neki mi a feladata? Mert úgy nézem ez a szerkezet egy hatalmas nagy railgun ami köré építettek egy hajót hasonlóan mint az A10-es repülőgépnél ott egy 7 csövű gépágyú köré építették a repülőtGondolom ettől nem igen lesz nagyobb hajó vagy igen?
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz
Nathan Boggs #28102 üzenetére
Ezek a nagy hajok annyira design-funkcionalitas hibasak hogy orulok hogy nincs ilyen
(#28101) Viper26: nem tudom hanyszor lattam mar de meg mindig szetrohogom magam
Azert ha megnezem mennyit raktam bele akkor mar nem ilyen oszinte a mosolyom, de hat egyszer elunk
Az eredetire lennek kivancsi, mirol szol valojaban
[ Szerkesztve ]
-
Nathan Boggs
senior tag
válasz
Menthirist #28096 üzenetére
Idris volt már?
-
Viper26
nagyúr