Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
Topikgazda
Nagyon nem az...
Ran volt amúgy nem Fjor, de a lényegen nem sokat változtat.
Azon a vásárlós részen én is néztem keresztbe.
De pl az is elég fura volt, hogy
Fjor lelépett de nem volt saját lakása háza hova költözni? 3000 év alatt nem harácsolt össze magának semmi sajátot? Amúgy Laurits képe nekem teljesen irritáló, nem tudom szebben mondani.
Janaboy
-
woodworm
veterán
Igazából a Thor készítői sem mélyedtek el túlságosan a germán mitológiában. Az ereje egyébként pont egy eszközben rejlik, bár tényleg nem a kalapácsában. Pár mondát elolvasva érthetővé válik a szereposztás is, Thor kellően mamlasz, a Loki gyerek pedig tenyérbemászó. Nekem egyedül a középiskolás környezet kirívó, némely történést fősulisokkal könnyebben el lehetett volna adni.
-
Janaboy
Topikgazda
-
gyuromoj
veterán
-
vittgen
senior tag
Folyamatos történet.
Nincs külön epizódokra bontva.
A 19-es rendőrőrs mindennapjait kíséri végig annak minden hivatalos és magánéleti problémájával!
Kissé előtérbe hozva a 19-2-es járőr páros szereplését! Egy néger városi és egy vidékről áthelyezett fehér fickó.
És azok bőséges, magánéleti konfliktusoktól sem mentes kapcsolatát![ Szerkesztve ]
-
-
petipetya
nagyúr
Csakis eredeti nyelven tudom jó szívvel ajánlani a sorozatot, amelynek amúgy az összes évadát láttam. Magyar felirat elérhető hozzá. A skandináv nyelv azért is fontos, mert sok mindent csak úgy lehet igazán áterezni benne, kezdve egy párbeszédtől egészen a különböző hangszínekig. A szinkron mindezt agyoncsapná.
"nincs rá lezsóidő"
-
C. s.
addikt
Arra nem emlékeztem. Egy jóképű pasi rémlett ugyan, de az ilyesmi eléggé relatív. A nő meg halványan sem derengett, pedig épp arra gondoltam, hogy minden sorozatban van egy nő, már csak azért is, hogy lehessen bonyolítani a cselekményt és a férfiak életét. És még így sem! Ügyes vagy, nekem nem volt barátom a gugli, hiába vallattam.
-
törölt tag
Aranyélet-et daráltam most végig. 2 évad, 8-8 résszel, egy hétvége kellemes időtöltés Van pár dolog, amit nem erőltettem volna bele, de összességében tök jól össze lett rakva. Több, párhuzamos cselekményszál, sűrű összefonódásokkal, sok-sok meglepetéssel, meg persze jó pár kikövetkeztethetővel.
Leírok pár dolgot, inkább abból, ami nem tetszett, spoilerben.
Ez annyira nem spoiler
Michael Kors órák, valódi márkák helyett, Roller, Brenyó, de akár egy Grand Seiko is stílusos lett volna.
De az MK konkrétan egy divatgagyi. A gyártó oldalán persze rendesen túlárazott
Én nem is értem ezt a döntést. Az világos, hogy reklám, de na ne mááá Valahol azért maradjunk már következetesek, nem?Ez egy picikét már spoileresebb, de szerintem még betudható.
Ami még rohadt gagyi volt, az az autósüldözés. Nem linkelek, nem hivatkozok, nem magyarázok, mert ha láttad, akkor tudni fogod, miről van szó, ha meg nem, akkor is le fog esni, hogy mire gondolok, majd ha nézed Ez viszont már spoiler (gondolom, mások is olvassák)
Na, az Oszi szál szerintem eléggé el volt kanyarintva. Eleve Oszi pálfordulása nem is egyértelmű, és ez elég sokáig így is marad. Nem említik sehol, és utalás sincs rá, csak inkább sejthető. Valahol a végén válik bizonyossá, hogy Erika (főhadnagy asszem) zsarolta.
Na de akkor is. Hát a cselekményben Mira nem akart bosszút állni, ezt Oszi erőltette. De valahogy erről senki nem akar tudomást venni.
Vagy rosszul gondolom?
És hát az is kimaradt az egész sztoriból, hogy voltaképp Mirát betámadta az a kocsmáros. Persze, Mira akarta, na de 16 éves, könyörgöm. Kb mennyi beugrasztani egy felnőtt férfinak egy ilyen lányt, ebben a környezetben, ennyire kiszolgáltatottan?
Okés, hogy dugni jó, de azért kellene egy határt szabni, mert nem vagyok prűd, de ez erkölcsileg akkor is kifogásolható.
Na és persze a kérdés az, hogy ez miért nem kerül elő, amikor Mirát vádolják?Viszont összességében nézve, szerintem kiváló alkotás. Persze lehet, hogy csak viszonylagosan gondolom annak, mivel magyar sori, és ezekkel nincs jó tapasztalatom
Amit még kiemelnék, az a zene.
Nem ismerem az előadókat, sosem hallottam ezeket a számokat, de nagyon hangulatos, változó stílusban, de egyedien.
Valahol 8-9 között adok rá, egy 10/10-es skálán. Néhány következetes dolog itt-ott csúszkál picikét, de alapjában jól átgondolt, és jól megírt cselekményszálakat kapunk. A karakterfelépítés, a sori korai szakaszában meg zseniális Jellemüknek leginkább megfelelő, és azt nagyon jól visszaadó szituációkba vannak helyezve a szereplők.
Ami még fontos lehet, csajoknak is kiváló választás -
bambano
titán
érdekes, hogy a two and a half men bejön, de az anger management meg nem. pont ugyanaz mindkettő.
akinek a bones bejön, az belenézhet az ncis-be meg a hawaii fiveo-ba, esetleg a célszemélybe.
komédia: 2 broke girls
régiekből: star trek.német komédiák: az utolsó zsaru. én a tanárok gyöngyét darálom most.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
viharhozo
addikt
Gondolom, letoltott valtozatot neztel. Annal ennek ket oka lehet: vagy elkefelte az, aki a szinkront ripelte vagy a tévében leadott magyar valtozatban nem szerepelt, a forrasban, amire ravagtak a szinkront, viszont igen.
Ennel sokkal kemenyebb dolgok vannak. Gyakran elofordul, h a web-dl joval hosszabb, mint a hdtv (ezt foleg az veszi eszre, aki foglalkozik feliratidozitessel). Kiderult, h a web-dl, amiert fizetni kene, az eredeti valtozat, viszont a tévést ugy csinaltak meg, h erre rakuldtek egy tomorito algoritmust, ami nemes egyszeruseggel kivag kepkockakat onnan, ahol szerinte ezt a nezo nem veszi eszre. Igy egy 42 perces reszbol lesz 41 perc, es annyival tobb reklamot lehet melletenni.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
törölt tag
Többször is előfordult már ilyesmi. De igazából, azok a részek, nincsenek is benne a magyarított verzióban, azaz, képanyaggal együtt kivágták.
Legjobb példa erre az NCIS, ahol főleg a patológiai részekből vannak kivágva jelenetek, mondjuk mikor a hullákat mutatják a la nature, a doki meg magyaráz. -
aleister
veterán
Szivesen!
Igen, ezért is írtam, hogy csak félve ajánlom a Blindspot-ot. Az alapötlet jó, és szerintem a rejtett infókat is pont jó ütemben csöpögtetik az epizódok mellékszálaihoz. Ellenben tele van erőltetett, hihetetlen megoldásokkal, és az akciók is eléggé egy kaptafára készülnek.
Kár, hogy a sci-fik nem jönnek be, mert kifelejtettem a Westworld-öt, ami az elmúlt idők egyik legnívósabb sorozata.
A Brickleberry-t meg nyugodtan nézd meg!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Fandango
veterán
Ha bejön a 20-as évek Amerikája, a gengszter korszak szesztilalom idején, akkor a Boardwalk Empire-t nagyon ajánlom!
Illetve ajánlom a White Collar-t, ami egy ilyen nyomozós, kicsit vicces sorozat, ahol egy életművész (con artist) és egy FBI ügynök a 2 főszereplő.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Hali!
Sci-fi, fantasztikus: The Expanse, Fringe, Stranger Things, Battlestar Galactica, Vikings, Trónok harca,
Krimi, akció: True detective, The Wire, Blindspot (ezt csak félve ajánlom)
Vígjáték: Agymenők, BrickleberryEladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest