Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Met #38661 üzenetére

    Aranyélet-et daráltam most végig. 2 évad, 8-8 résszel, egy hétvége kellemes időtöltés :) Van pár dolog, amit nem erőltettem volna bele, de összességében tök jól össze lett rakva. Több, párhuzamos cselekményszál, sűrű összefonódásokkal, sok-sok meglepetéssel, meg persze jó pár kikövetkeztethetővel.

    Leírok pár dolgot, inkább abból, ami nem tetszett, spoilerben.

    Ez annyira nem spoiler
    Michael Kors órák, valódi márkák helyett, Roller, Brenyó, de akár egy Grand Seiko is stílusos lett volna.
    De az MK konkrétan egy divatgagyi. A gyártó oldalán persze rendesen túlárazott :D
    Én nem is értem ezt a döntést. Az világos, hogy reklám, de na ne mááá :D Valahol azért maradjunk már következetesek, nem?

    Ez egy picikét már spoileresebb, de szerintem még betudható.
    Ami még rohadt gagyi volt, az az autósüldözés. :D Nem linkelek, nem hivatkozok, nem magyarázok, mert ha láttad, akkor tudni fogod, miről van szó, ha meg nem, akkor is le fog esni, hogy mire gondolok, majd ha nézed :D

    Ez viszont már spoiler (gondolom, mások is olvassák)
    Na, az Oszi szál szerintem eléggé el volt kanyarintva. Eleve Oszi pálfordulása nem is egyértelmű, és ez elég sokáig így is marad. Nem említik sehol, és utalás sincs rá, csak inkább sejthető. Valahol a végén válik bizonyossá, hogy Erika (főhadnagy asszem) zsarolta.
    Na de akkor is. Hát a cselekményben Mira nem akart bosszút állni, ezt Oszi erőltette. De valahogy erről senki nem akar tudomást venni.
    Vagy rosszul gondolom?
    És hát az is kimaradt az egész sztoriból, hogy voltaképp Mirát betámadta az a kocsmáros. Persze, Mira akarta, na de 16 éves, könyörgöm. Kb mennyi beugrasztani egy felnőtt férfinak egy ilyen lányt, ebben a környezetben, ennyire kiszolgáltatottan?
    Okés, hogy dugni jó, de azért kellene egy határt szabni, mert nem vagyok prűd, de ez erkölcsileg akkor is kifogásolható.
    Na és persze a kérdés az, hogy ez miért nem kerül elő, amikor Mirát vádolják?

    Viszont összességében nézve, szerintem kiváló alkotás. Persze lehet, hogy csak viszonylagosan gondolom annak, mivel magyar sori, és ezekkel nincs jó tapasztalatom :D
    Amit még kiemelnék, az a zene.
    Nem ismerem az előadókat, sosem hallottam ezeket a számokat, de nagyon hangulatos, változó stílusban, de egyedien.
    Valahol 8-9 között adok rá, egy 10/10-es skálán. Néhány következetes dolog itt-ott csúszkál picikét, de alapjában jól átgondolt, és jól megírt cselekményszálakat kapunk. A karakterfelépítés, a sori korai szakaszában meg zseniális :) Jellemüknek leginkább megfelelő, és azt nagyon jól visszaadó szituációkba vannak helyezve a szereplők.
    Ami még fontos lehet, csajoknak is kiváló választás ;)

Új hozzászólás Aktív témák