- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Mozilla Firefox
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy olasz cég védi ezentúl a MediaTek chipeket
- Mikrotik routerek
- Sweet.tv - internetes TV
- C# programozás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6380 üzenetére
Az én gépem kevés volt a párhuzamhoz Rendereltem Karácsonyra anyósnak és mivel az idő sürgetett elindítottam még egy Vegast. Alig futott pár percig egyszer csak kiírta hogy elfogyott az erőforrás és kilőtte mindkét Vegast! Kezdhettem elölről. Amúgy szépen besegít ez az öreg kártya a Mainconcept-be és a Neatba, a kodek minősége is megfelel. A proci 80-100%-on, gpu 35-60%-on ugrál. Manuál proxival egész használható.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Nincs mit, ezért van a topik
Vegasban van erre a hangmagasság változásra is megoldás, pitch shifter vagy hasonló, emlékeim szerint eleve be lehet állítani hogy elasztikus vagy shiftelt legyen vagy mi. Szerintem nézd meg ezt youtubon, meg kísérletezd ki. Még akkor néztem mikor a 24-25 fps-t kellett nekem is áthidalnom. Compressor, limiter, meg mindenféle hang fx is van. Most nemtom megnézni mert dolgozik a vegas.
-
weman
csendes tag
válasz MrChris #6397 üzenetére
Biztosan megtudja csinálni a vegas is az 5.1-es hangot, csak eddig én sem igen vágtam és készítettem elő benne 5.1-est, csak sztereót, de azzal nem kellet ennyit cicóznom. Meg aztán az az igazság, hogy úgymond újféle módon szeretném elkészíteni a hangot, úgy ahogy még eddig nem tettem, ezért is döntöttem így, hogy ennyire szétszabdalom a magyar szinkront és abból csak a párbeszédes részeket tartom meg. Mivel a magyar szinkron egy 25 fps-os anyagról származik az angol pedig egy 23.976 fps-osról. Régen ezt úgy oldottam meg, hogy ugyebár a magyar hangot nyújtottam 23.976 fps-os képhez, ezzel megkönnyítve a képpel való szinkronizálást, csak ezzel az a baj, hogy így változik a hangok tónusa, kicsit mélyebbek lesznek, igaz ezt a kutya sem veszi észre, de engem ez egy kicsit akkor is zavar, ezért most úgymond a tökéletességre törekszem és a magyar párbeszédek most érintetlenek maradtak. Plusz amivel még meggyűlt a bajom ennél a filmnél amihez jelenleg készítem a szinkront, hogy nálunk egy európai verzióhoz készült a magyar szinkron, az angol verzió, aminek a szinkronjához illesztem a magyar szinkront az pedig egy teljesen más verzió, alternatív jelenetekkel, amihez szintén igazodnom kell, tehát alapból sem olyan egyszerű ez a móka. Na, de nem akarom itt szétoffolni a topiot. Köszönöm szépen még egyszer a segítséget!
-
MrChris
nagyúr
Valami olyasmi, ha csinálod szerintem kialakul hogyan használd a funkciókat, nálam is mindig menet közben jövök rá, keresem meg youtubon a megoldást. Szinte mindent meg lehet találni, csak a megfelelő szavakat kell jól eltalálni.
A Vegas nem tudja rendesen megcsinálni a hangot? Szerintem tud több csatornásat. Eddig csak sztereóval foglalkoztam, erre nem mentem rá. Két csatornánál ha kell a minőség simán nyomnám a wavot az csak 1.2mbps, pláne ha azt még utómunkáznám. De 5-nél is 3mbps a tömörítetlen 44,1/16bit. Ha 48khz akkor persze azon ne változtass. -
weman
csendes tag
válasz MrChris #6395 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Huhh, valóban nem lesz egy fáklyás menet. Oké, ha jól értettem a lényeg, hogy úgymond szinkronsáv párokba rendezzem a hangokat, tehát egy magyar hangsáv és alatta közvetlen egy angol sáv legyen. Majd az általad ajánlott egyik módszerrel elkészítem a szinkronmunkálatokat. Aztán, ha ezzel megvagyok, akkor lerendelerem a kész hangsávot monoban. Mind az öt sávot így elkészítem. Majd egy hangszerkesztőben mondjuk Audacity-ben összeillesztem a sávokat. Már csak egy kérdésem van, hogy vegasban milyen hangformátumban rendereljem majd le a kész hangsávokat, úgy, hogy azok 448kb/s -nál és 48 kHz -nél ne legyenek rosszabb minőségűek. -
MrChris
nagyúr
Mindegyik sávnak fölé tenném a magyar változatát, sáv párokba rendezném, majd az angolt halkítanám alatta. Két félét találtam ki.
Feldarabolom az eredetit és kidobálom ami nem kell. A video és hang eventek elejét és végét lehet fel és le faderelni úgy hogy a felső kék/lehajtott sarkát megfogod és behúzod az event közepe felé. A fade görbét is be tudod állítani ha ezen a fadelt területen jobb gombot nyomsz. Így ha elvagdosod az eredetit, ki tudod vezetni és felette a magyart meg be. Ezt minden angol-magyar sáv párra és eventre végig kell csinálni.
Másik lehetőség: az angol hangra klikkelsz majd megnyomod a V-t, ekkor egy kék vonal jelenik meg az egész sáv hangján ami a hangerő envelopja lesz. Ezen dupla klikkel fade pontokat tudsz létrehozni meg még azt is be tudod állítani mennyire legyen meredek a pont (jobb klikk a fade ponton). Így megmarad az eredeti hang ideje, nem csúszik el hisz végig alatt megszakítatlanul megy. Felül a magyar, ha arra ugrasztod a kurzort akkor precízen jobb gombbal az angolon létre tudsz hozni fade pontokat. Kell majd mindegyik elé egy indulási pont is. Ha megvan az összes pont akkor újra végigmenve lehuzigálod az angol részeket.
Második megoldás nekem szimpatikusabb, bár mindegyik elég macerás. -
weman
csendes tag
válasz MrChris #6393 üzenetére
A vágást úgy készítettem el, ahogy te mondtad MrChris, külön 5 hangsávokon volt a magyar és külön 5 sávon volt az angol hang is, de ugyebár jó pár résznél muszáj "összemosnom" a magyar hangot az angollal, hogy a magyar szinkron és az angol szinkron között ne legyen hirtelen váltás, hanem az egyik fokozatosan menjen át a másikba, ezért is tettem a magyar szinkrondarabok alá az angol sávokat. Könnyen meglehet, hogy kicsit kaotikusan hat az egész, de megmondom őszintén ez az első 5.1 hang munkám, ez még nekem is új és teljesen autódidakta módon csinálom az egészet, úgyhogy lehet, hogy nem a legcélratörőbben járok el.
Nem egészen értem ezeket a szakzsargonokat amiket használsz, ("fésülve felváltva", "külön összelinkelve")
nagyon hálás lennék érte, ha eltudnád nekem magyarázni kicsit szájbarágósan az általad ajánlott munkafolyamatokat, hogy pontosan mire is gondoltál, ha nem túl nagy probléma ez számodra?És lenne még egy kérdésem, hogyha a munkálatokkal megvagyok, akkor milyen formátumban mentsem majd le a kész produktumot. Az alap felhasznált magyar hangnál rosszabbat nem szeretnék elérni, ez 448kb/s 48 kHz. Úgy gondolom, hogy a hang formátuma úgymond mindegy, mivel ha megvan a kész hangfájl, akkor ezt a végén Audacity-vel vagy ac3-ba vagy dts-be konvertálnám, mert ugye ezek az ajánlott hangformátumok filmek esetében.
[ Szerkesztve ]
-
-
weman
csendes tag
Üdvözletem!
Az előző kérdésemmel kapcsolatban szeretnék kérdezni, mégpedig azt, hogy hogyan kell a hangerőt állítani 5.1-es hang vágása után vegasban. Úgy készítem a hangot, hogy a magyar szinkronból kivágtam azokat a részeket ahol beszéd hallható és a kivágott magyar hangrészleteket oda csúsztattam az angol hangsávhoz viszonyítva, ahol ugyebár az angol beszédek hallhatóak, így végeredményben van milliónyi magyar hangrészletem, amik mögé be szeretném rakni az angol hangot. Igen ám, de sajnos az angol hang halkabb, mint a magyar, ezért arra gondoltam, hogy a magyar hangrészleteket hozzáhalkítanám az angol hangsávokhoz, de nem tudom, hogy ezt hogyan tehetném meg, hogy csak a magyar szinkronhang részletek hangereje változzon, de az angolé ne. Linkelek egy képet, hogy miről is lenne szó, ha esetleg nem teljesen érthető, hogy mit is szeretnék.
-
weman
csendes tag
Pontosítanám az előző hozzászólásomat. 5 hangsávból négyet lehet csúsztatni úgy, hogy a hangsávok bármelyikére ráklikkelek, de valamiért a felső hangsáv egy helyben marad és enyhén elvörösödik ilyenkor. Fogalmam sincs, hogy mit nyomhattam el de valami nem okés. Íme egy kép, hogy miről is van szó:
-
weman
csendes tag
Sziasztok!
Sony Vegas 13-ban vágok 5.1-es filmszinkront és arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet egyszerre az összes hangsávot mozgatni, miután szétvágtam azokat egy ponton? Vagyis ez a része tiszta, tudom, hogy a Shift-et lenyomva és a kurzort az adott hangsávokon áthúzva ki tudom jelölni az összes sávot és így tudom azokat jobbra-balra mozgatni, igen ám, de ha félre klikkelek, akkor ez a kijelölés megszűnik és ha ismét mozgatni szeretném a hangsávokat, akkor ismételten ki kell azokat jelölgetnem. És erre lennék kíváncsi, hogy ezt, hogyan lehet elkerülni, hogy minden egyes félreklikkelés után ne kelljen ismételten kijelölgetni a hangsávokat, hanem csak egy egér klikkeléssel tudjam ezt megtenni? Azaz csak 1 klikkeléssel szeretném mozgatni a hangsávokat. A furcsa az, amikor elkezdtem a munkát ez működött, kezdéskor a hangsávokat kijelöltem, adott pontokon szétvágtam és utána ha ráklikkeltem a hangsávokra, akkor blokkokban tudtam mozgatni azokat. Negyven percnyi szinkront meg is vágtam, nagyon könnyű volt így a munka, aztán valami krakk állt be a vegasban és sehogy sem tudtam elővarázsolni ezt a funkciót újra.
-
MrChris
nagyúr
válasz plgrmswallow #6386 üzenetére
Ha a videófájl ilyen szétcsúszott akkor google: video audio sync software
-
plgrmswallow
újonc
válasz MrChris #6385 üzenetére
Köszi!
Ez alatt az ideiglenesen alatt azt értem, hogy keresgetek a videoban, egy részen elcsúszik a hang, de ha átmegyek máshova, majd vissza ugyanide már nem csúszik...
Persze, meg lehetne csinálni, hogy a renderelt videot megint megnyitni, és szórakozni a hanggal, de az őrült meló ennyi vidinél. Ráadásul teljesen kiszámíthatatlan mikor csúszik a hang, mikor nem.
Úgy tűnik nem csinálja minden vidinél, de ennél egyelőre nincs megoldás... -
MrChris
nagyúr
válasz plgrmswallow #6384 üzenetére
Ideiglenesen? Ha lejátszod az eredeti fájlt az jó?
Hangot szét lehet húzni-összenyomni. Meg aszem léteznek szinkronizáló progik, talán plugin is, persze ha az eredetiben is el van csúszva. Lehet hogy tele van framedroppal, igazából le kéne tesztelni, csak úgy nem csúszik el. Pl az libavx264 kodekben be kell pipálni egy szinkronra vonatkozót (zero latency) különben elcsúszik. -
plgrmswallow
újonc
válasz MrChris #6383 üzenetére
Köszi a választ!
Ha a preview alatt az élőképet érted, ott minden ok. Bár videoszerkesztés közben volt már, hogy keresgéltem a szerkesztett videoban, és ott is ideiglenesen el volt csúszva.
Lehet, hogy ez a megoldás marad, csak az a baj, hogy több családi VHS van, amit most akarok rendbe tenni, és ez így őrült munka... reméltem, hogy van valami megoldása. -
MrChris
nagyúr
válasz plgrmswallow #6382 üzenetére
Preview-nál is el van csúszva? Ha másképp nem megy rendereld kisebb darabokba, aztán avi cutter/merge progival rakd össze. Avi elég sokféle formátum lehet.
-
plgrmswallow
újonc
Üdv srácok!
Kérlek segítsetek egy problémában! Sajna semmilyen forumon nem találok rá megoldást. VHS videot digitalizáltam be mpeg formátumba, amit megvágás után próbáltam Vegasban megvágni és renderelni. Viszont egy kb 20 perces video renderelése után akármilyen beállítás eszközölök a video vége-felé haladva egyre jobban csúszik a hang. Avi-ba és wmv-be próbáltam, egyik se ment, a többi indokolatlanul nagy file-t hozna létre. Rövid video esetén úgy vettem észre, hogy nem csúszik, de hosszabbnál már jelentős a csúszás. Mind a video és audio renderelés beállításokat végigsakkoztam, de ugyanúgy csúszik. A gép háttér úgy gondolom meg van, talán valami codec probléma lehet, de semmilyen infó nincs erre vonatkozólag
Légyszi segíts![ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ismer valaki a Saturation adjust fx működését? Húzigálom, de nem igazán sikerült megfejtenem.
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6379 üzenetére
Hát ja. Egyébként meg úgy vettem észre, hogy ezzel a kártyával tökéletesen lehet párhuzamosan dolgozni. A 750Ti meg hajlamos volt az egyiket jobban hajtani így hiába feleztem meg a videót az egyik hamarabb kész volt. De ezzel tökéletes sőt ha 4-et futtattam egyszerre akkor is egyformán haladt a feldolgozás folyamata. Nem akarom elkiabálni de lehet beruházok majd egy RX480-ba.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6377 üzenetére
Ha így használod akkor már van értelme. Nálam ilyen tömeges jelleggel nem keletkezik konvertálandó anyag. Meg kell találni az egyensúlyt cpu-gpu-vegas viszonyban.
-
bandika0626
senior tag
Vegas párhuzamosítás.
Fényerő contrast+ Neat video 4.2.3 radius2
1280x720 25p XDCAM EX(.mp4) 18.4Mbit1xvegas renderelési sebesség: 16-17fps
2xvegas renderelési sebesség: 21fps[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6376 üzenetére
Én azért kíváncsian várom a zen megjelenését meg a teljesítményét. Lehet majd beruházok rá mert ahogy nézem AMD fronton még mindig lehet új cuccokat venni, míg pl: a mostani procimhoz lapot már használtan se nagyon.
A sokmagos prociba szerintem az a jó, hogy lehet párhuzamosan futtatni a progikat kivéve az AE-t mert azt nem, így a GPU csinálja az effekteket a proci meg végzi a renderelést. Mert egyébként lehet egy bika GPU ami bírná az effekteket csak a proci nem képes olyan gyorsan rendelni h264-be mondjuk.
PL: a GPU az effekteket FHD képes 25-30 fps-el nyomatni ami szaggatásmentes a preview ablakban viszont a proci csak 15-18fps-el képes csak renderelni az FHD anyagot akkor pihen a GPU.
Szerintem ezért van az, hogy néha leesik a GPU kihasználtsága 100%-ról. Magyarán szólva procilimites a dolog.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #6375 üzenetére
A kodek és ebből következően a render persze jó ha gyors, de ez még türelemmel megoldható. Egyszerűbb, olcsóbb nekünk proxy-t használni, pláne, ha ablakban van a preview, felesleges a teljes 4k-n elvégezni élőben a műveleteket. Így is nálam időnként elkezd darabolni és újra kell indítani a programot, ami szerintem nem a gép gyengesége miatt van.
Munka közben a Vegas tudtommal csak 1 gpu-t támogat (van sejtésem, hogy max 1.5gb ramot), ami 4k-nál végképp hátrány. Lehet, hogy azért kell akkora és sok cpu mert nem lehet tovább skálázni a gpu-t mint a Resolve-nál. A Neat video használja a 12 cpu magot is, de már nem igazán gyorsul, bandika0626 kinyomozta nekem, köszönet érte, nem is veszek 12 magosat -
MrChris
nagyúr
Próbalehetőség híján csak mérési adatokat tudok nézni, de szintén hasonlóan látom. Úgy tűnik 4 magos az optimális, Neatvideó aszem 8-al se gyorsabb. Az a kicsi plusz komfortérzet meg tényleg drága. Lassan adattárolót kell inkább vegyek, annál arra számítottam, hogy jelentősen lemegy az ára, de ahogy szétnéztem 2 év után kb ugyan annyiba kerülnek.
bandika0626: sajnos vegasék annyira nem erőltetik meg magukat, lassulást annyira nem tapasztaltam 13-14 között. A 4k-val viszont kicsit megugrott a hw igény.
-
bandika0626
senior tag
Nem csak azzal van a baj. Én úgy érzem, hogy minél újabb verziószámú szoftverek jelennek meg azok tempóba inkább visszafele fejlődnek.
-
lacibacsi
addikt
Téves, törölhető. Bocsánat!
[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
peti_s
addikt
válasz MrChris #6364 üzenetére
Engem a fejlődés kicsi mértéke zavar. 150K-t ha ráköltenék alaplap CPU memória kombóra, lenne egy 2x erősebb gépem. Húha, egy 8 éves gépnél 2x erősebb gépet lehet venni 150K-ért. Vicc. Tényleg bízom az AMD megerősödésében, és akkor újra talán kialakul valami verseny, ami fejlődést hoz. Nagyon remélem. VGA piacon azért ez nem egészen így alakult, ott volt verseny, volt fejlődés.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6369 üzenetére
Akkor a mellé nem is kellene más vidkártya?
Más. Nem találok olyan dolgot, hogy világosság görbe. Van ilyen fx?
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6368 üzenetére
Most csináltam vegas-al sima renderelést 4 vidit egybe semmi effekt. A prociban lévő HD4000 IGP fele annyi idő alatt csinálta meg mint az R9 285. Sony AVC kodek volt beállítva.
-
MrChris
nagyúr
Mekkora felbontás, mert elég izmos az i7, csak vágásnál fhd-ban az én gépem is elmegy. Ez be van állítva? Kódolás gpu támogatásról nem nagyon tudok, nekem a Resolve is csak a szerkesztésnél használta a gpu-t, meg effekteknél, de lehet valamit rosszul csináltam. A Premiernél is tudtommal hasonlóan van.
-
MrChris
nagyúr
Olvass kicsit vissza! Nvidia gtx 6xx kártyától csak az opencl effektek vannak támogatva, a kodekek nem. Hasonló a helyzet AMD oldalon is a HD7xxx kártyáktól. Bár bandika0626 valamit azért összehozott, de ebbe az avi renderbe nem kérdeztem bele. Én ezek miatt kötöttem ki egy régi gtx580-asnál, AMD vonalon a HD 6970-es talán még jobb lenne. Lehet, hogy ezt ki kéne próbálni Valszeg a te RX 480 kártyád csak a opencl támogatott effekteket gyorsítja, pl a preview ablakban is ez dolgozik, viszont rendernél az effekteken kívül mást nem csinál. Ha nem használsz effekteket csak vagdosol akkor csak a tömörítés marad amit a CPU fog leszámolni. Legalábbis én így tudom.
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy bármit is bármilyen formátumban renderelek, nincs különbség a CPU only és GPU only ideje között. Sőt néztem ABben, a gpu órajele felugrik de 0%os terhelést kap, ellenben a cpu szinte fullon pörög...mind2 esetben
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
MrChris
nagyúr
Dettó Nagyon drága lenne a 'fejlesztés' új lap, memória, proci. Nekem is csak a Vegas a gyengéje, Lr elmegy, csak emiatt egy százast? elverni... Proxyzás akkor is kelleni fog, akkor meg a preview ablak méretére lövöm be azt meg így kis kompromisszummal elbírja a rendszer. Ha sikerülne szerezni újabb 4.x-es Neatot majd elgondolkodom egy modern gpu-n
Nemtom ismeritek e, Falovas ajánlott egy jó kis ingyenes konverter progit az XMedia Recode-ot. Nagyon jól paraméterezhető és tömeges konvertálásban is csúcs. Pont ilyen kellett a Vegas mellé. Vegasaurs valahogy nem jött be, pedig jó ötlet, egy csomó ilyen beépülőt lehetne készíteni, kezdve a motion tracking mániámmal Lenne hová fejleszteni. -
peti_s
addikt
válasz MrChris #6360 üzenetére
Örülök hogy működik, akkor ő most maradhat? Nálam is a CPU a gyenge keresztmetszet(ugyanolyan mint a tiéd), de az általános felhasználásban annyira nincs szükségem erősebb CPU-ra, így amíg nem látok elérhető áron elég erős CPU-t, addig nincs váltás. A Zen most jónak néz ki, talán az Intel is el kezd újra fejleszteni, lehet 1-2 év múlva lesz CPU szinten is komolyabb előrelépés.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6361 üzenetére
Elleszek egy darabig, feleződtek a render idők és a preview is jobb lett, neat-nek eléggé kellett, AE raytrace se esett ki, mindezt bő 20-asért. Azért a 660ti a previewt jobban darálta, valszeg a cuda magok szám a megoldás, bő két és félszerese.
Még próbálgatom a MC kodeket, úgy tűnik a sony xavc-vel egyezik meg a minősége, x264 azért jobb. -
bandika0626
senior tag
-
MrChris
nagyúr
Beszereztem egy gtx580-as 3gb-os kártyát és kipróbáltam vele a Vegast. A xeon 5430-as proci valszeg behatárolhatja a lehetőségeit. Néhány tesztelési eredmény, kizárólag a Mainconcept AVC-t használva, mert úgy néz ki csak azt támogatja a GPU.
21,6 másodperces FHD videó simán átkonvertálva
CPU 1:44
GPU 0:35
Neat 3.1-et használva, profilozva:
CPU 4:58
GPU 2:25
Ami engem jobban érdekel a 4k alatt mit csinál, végső kimenetként 1080p-be konvertálva:
CPU 2:09
GPU 1:08
CPU Neat 5:34
GPU Neat GPU+CPU 2:51
GPU Neat GPU 2:29
Mint látható az utolsó kettőn, hogy a CPU belassítja a dolgokat, meg mindnél 90-100% között dolgozik, míg a GPU 62% a legmagasabb érték. A kétszeres VRAM-ra nem volt szüksége 1360MB-nál megáll. Ha a 'szokásos' (mercalli, brightness-contrast, color corrector2nd, color curves, sharpen, NBV6sateq Op, NBV6 color replace OP, neat) FX-eket rátettem akkor 3:18 alatt végzett.
A Neat nélkül ezekkel az fx-ekkel 800x450-es proxy fájlt 23-25p-vel viszi. Aszem a következő hw lépés a proci csere lesz -
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6358 üzenetére
Most tudtam megnézni, jó kis összesítők, nagyon sokat gyorsít.
-
bandika0626
senior tag
-
bandika0626
senior tag
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6355 üzenetére
Igen a logika azt diktálja. Csak én ugye megveszem a cuccot aztán kiderül hogy valami apróság borítja a dolgot. Nem bízom, csak abban ha valaki kipróbálja
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6354 üzenetére
Ha neki is a 3.1-es verzió-tól későbbi van meg akkor igen. A neat video a 3.0-ás verzióval kezdte meg a cuda támogatást vagyis a GTX 590-től visszafelé mindegyiket. Úgyhogy az 560TI biztosan tudja használni.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Köszi! Itt van pár tesztnek való, remélem értelmezhető. Kíváncsi vagyok melyek mennek. Azért vannak duplázva a videó sávok, mert bár ritkán, de szoktam maszkolni, bár ennél az összetettebb szokott lenni. Ha valamelyik effekt nincs meg akkor azt kérlek jelezd. Neked támogatja a Neat videót az 560 Vegas alatt?
-
MrChris
nagyúr
4k közvetlen editálásra számomra esélytelen, de még az 1080p is.
Most egy olyan munkamenetet csináltam, hogy preview méretbe letömörítek mindent, jelenleg 640x360, ennyit se nagyon bír a vas effektekkel. Aztán ezen vágok, színelek, meg amit kell és ha kész kicserélem a 4k fájlokra, mehet a render. Ha ebben, vagy ennél valamivel nagyobb felbontásban (~480p) viszi a preferált effekteket és tényleg rendesen besegít a Neatbe akkor számomra használható lesz. -
MrChris
nagyúr
Használja a Vegas a duál kártyát? Sli, xfire?
-
FeRR95
csendes tag
Üdv mindenki!
Egy igen nagy problémám van. Ha a stereoscopic 3d preview be van kapcsolva, a preview egyszerűen nézhetetlen, 7-10 fps-el játssza csak le a videót. A gépem meg van hozzá, 8 GB ram, r9 280x vga, i5-ös proci,
szóval nem a hardware a probléma. Sonyn belül próbáltam már mindent átállítani, hogy gyorsabban menjen a preview, de nem használ semmi. Olyan, mintha a kártyámat nem használná ki egyáltalán, pedig új drivert is feltelepítettem, hátha az a probléma. Valami ötlet? Lehetetlen így videót szerkeszteni. Minden verziót próbáltam már, 12, 13, 14, egyikkel se ment a stereoscopic 3d.. :/ -
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6344 üzenetére
Értem, már csak az FX-ekre koncentrálok, lévén a kodeckből csak egy megy. De lehet hogy a Neat miatt lehetne egy gtx580.
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6343 üzenetére
Persze én szoktam nézni a Neat oldalát.
Azért írtam neked, hogy talán egy gtx 570-en ellennél mert a 3.1-es neat támogatja meg lehet, hogy menne is a renderelés gyorsítása is.
Én meg írtam a neat-nak, hogy küldjenek egy linket a 4.1-es neathoz amit tudok telepíteni a vegashoz.
Bár most a virualdubbal csináltam egy olyat, hogy 4 progi futott egyszerre mindbe benne volt a neat csak gpu használatával meg a codec-nél az AMD VCE volt beállítva és így 24.5Fps-el renderelt. GPU-t felhúztam 1000/6000-re 100%-on ment a proci meg valami 35-40%-on. A video 1280x720 neat pedig 2-es radius-ra van belőve.
Ha csak egy progi fut akkor megy olyan 19 fps körül renderel.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6330 üzenetére
Gondolom ilyesmi listát találtál a Neat video gpu támogatásáról. Bonyolítja a helyzetem mert a Neat-et nem lenne rossz megsegíteni.
Azért az érdekes hogy ennek a pluginnek fejlesztik a gpu támogatását, míg a Vegas leragadt ~2011-ben. -
bandika0626
senior tag
Attól függ mivel akarja lejátszani. Ha asztali DVD lejátszóval akkor az csak 720x576-os felbontás lesz maximum
kb 4,5-5Mbittel.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
konyi79
addikt
válasz MrChris #6340 üzenetére
Erre próbáltam én is utalni, csak ezek szerint nem egyértelműen. YT iszonyat tömörít, nagyon alacsony bitrátára, de a létező legjobb kodek.
Hogy én mibe? Mikor hogy, még próbálgatom. Most épp long AVC, az valami mp4, renderelni is jobban szereti, jobban használja a gpu-t. -
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #6339 üzenetére
Persze de ez talán köztudott, viszont amilyen kicsire nyomja ahhoz képest jó minőséget ad, próbáld ki hogy 4 megbiten mit tudsz kihozni FHD-n. Meg a szokásos dolog, hogy van hogy a feltöltött saját cucc tök szar, másik alkalommal meg egész jó marad Van egy srác, itt egy jutub videója 4 megabit, ha nem az első 10 másodpercet figyeled akkor egész jól összeszedi magát a codeck és nagyon jó képe van. Tömörítési dolgot, mint blokkosodást nem is nagyon látni, minimál posztert esetleg. Te mibe rednerelsz?
-
3franky
csendes tag
Sziasztok!
Milyen beállításokkal érdemes renderelni egy DVD-re szánt 2 órás videót (Panasonic AG-AC90 kamerával készült - eredeti fájlok tulajdonságai: MTS, 1920x1080, 25fps)?
Melyik DVD író programot javasoljátok? A Sony DVD Architect Pro-t olvastam, az megfelelő lesz erre a célra? Illetve 4,7 GB-os DVD elegendő?Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megoldani, ha a videoanyagod rövidebb, mint a hanganyagod (és vágtad a hanganyagot) hogy a végén a zene fokozatosan halkuljon el?
Várom a segítségetek!
Tisztelettel:
Zozó
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6332 üzenetére
Van persze a 15.6-nál újabbak. De azokkal meg nem megy az a codec amit írtam.
Csak nem tudom megszerezni a 4.1-et a vegashoz.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6330 üzenetére
Ezeket az infókat össze lehetne gyűjteni a fórum leírásba. Jó kacifántos. Van olyan Catalyst driver amivel megy a 4.2.3-as Neat?
konyi79: Akkor az a proci erőből sok mindent megold.
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6329 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy a Neat 3.1-es verzió a GTX 500-as szériát támogatja meg az alatta lévőt.
Nekem a 4.1-es kellene belőle, hogy menjen ezen a kártyán de azt még demo-ba se tudom elérni.
Viszont a 4.2.3 megvan hozzá csak az nem megy a jelenleg telepített 15.6-os catalyst-tal.
Azért az a catalyst van telepítve mert van egy un. OpenEncodeVFW Encoder using AMD APP/VCE codec
ami működik a sony vegas-al meg a virtualdubbal is ha aviként van renderelve a video.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
MrChris
nagyúr
Köszi peti_s, konyi79, bandika0626!
peti_s: Reménykedtem, hátha az 560-as tud valamit és olcsón megúszom, esetleg az 580-assal, de ha a Defocuson elhasal akkor csak valami drágábbat kell vennem, legyen tartalék.
konyi79: Milyen cpu, gpu-d van? C-nél az extra a Defocus, nálam a 750ti még elvitte, a 660ti viszont simán vitte. D simán ment? Abban Neat zajcsökkentő van, nálam 3,5fps. F az Twixtor na ott 0,3fps, a H viszont malmozás, abban minden van.
bandika0626: Ezen tök jól látszik, hogy a Neat csak cpu-ból dolgozik. Viszont ami gpu támogatott azt az a kártya kisujjból kirázza.
Képek kötegelt beillesztését tudom. Az Options/Preferences/Editingben van az hogy egy képet ha beillesztesz az milyen hosszú legyen alapértelmezetten, ez a New still image length (seconds). De hogy kötegelve ráhúzni egy transitions-t, azt nem. -
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6324 üzenetére
Üdv itt egy videó a futtatásról:
Az utolsó előttinél nincs meg az az effekt.
Gép paraméterek az aláírásomba.
-
konyi79
addikt
válasz MrChris #6324 üzenetére
Nálam a C-nél akad be csak, máshol simán megy ennél a HD anyagnál 23,976-on. A mi fura, a GPU terhelés 7-10%. kivéve a C, ahol 70. Ha kikapcsolom a GPU gyorsítást, kb ugyanazt hozza, a C-nél is
Renderidő MP4-be 1:17, natív felbontáson.Más.
Nem csináltam még képekből videót. Vagyis, a videó végére lenne egy rakat képből montázs készítve terv szerint. Kötegelten ezt hogyan lehet megcsinálni, animáltan váltsa a képeket 'mittomén 3 másodpercenként?[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Egy kis preview sebesség tesztet készítettem. Van egy .veg fájl amit be kéne töltened és a videót társítanod hozzá. Be kellene állítani a Preview minőséget Best (Full)-ra és a lényeg, elindítva az elejétől a Display sorban feltüntetett képsebességet kellene figyelned. Hét Event-ből áll A, B, C, D, E, F, G,H jelöléssel mert mind különböző módon van effektezve ez a videón feliratozva van. Ha valamelyiknél lecsökken akkor azt megírnád, hogy a hat közül melyek és mennyire esett le? Persze a CPU és GPU típusát is hozzá. Arra is kell figyelni, hogy van hogy a maximumon mutatja de akadozik, azt is megírhatnád. Ha nincs meg az adott effekt akkor arra figyelmeztet és persze nem lesz hatása, de mindenre lehet megoldást találni
Kíváncsian várom, nálam eléggé siralmas, lehet, hogy nálad megy mint a vízfolyás.
Video fájl, Test.veg, ha szükségesNeta profil. Remélem ezek elegendőek és így működik.[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6318 üzenetére
Igen a Sony AVC/MVC codec-el nem mozgatja a GPU-t 2perces vidi 42s alatt végzett
az XDCAM EX pedig 12s alatt ott viszont kiment 6x%-ig.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6317 üzenetére
Neki Fermi magos, annál van gpu támogatott codeck, ezért aztán az darálja ezerrel. AMD-nél pedig a 6990 volt az utolsó ami ezt tudta. A Radeon HD7xxx-től már csak az opencl effektek és nincs gpu támogatott kodek, hiába pipálod be. Figyeld meg, ha effektek nélkül renderelsz a gpu alig dolgozik.
-
bandika0626
senior tag
Próbáld ezzel a codec-el XDCAM EX(mp4) csak itt elég nagy birátát használ.
Végigböngésztem a múltkor amit linkeltél oldalt és ahogy kivettem belőle a renderelés sebessége nem lehet nagyobb mint a timeline preview lejátszási sebessége.
Annyi, hogy az AMD kártyák jobban dolgoznak mint az nvidia.
Ja és R9 285 van.
-
peti_s
addikt
válasz bandika0626 #6314 üzenetére
Nálam ~5 perc körüli FHD videó FHD-ban renderelve GPU-val 6-7 perc. CPU-val 23-25.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6314 üzenetére
A r285-ös kártya?
Nekem ebből úgy tűnik, hogy kb az van amit korábban is írtam. A kodeket cpu-val végzi, az opencl effekteket pedig lehet gpuzni, ami általában csekély mértékű javulást hoz. Régi kártyával lehet csak kodeket gyorsítani, de abból is csak az mcavc-t, már a sony avc se biztos. Így a render gpu gyorsításhoz nem fűzök nagy reményt, inkább a timeline legyen pikpak. Nálam ha csak egy egyszerűbb effekt kerül rá már darabol. A proxy videóhoz (amit a Vegas hozott létre) csinálok egy .veg-et és azt kéne kipróbálni preview ablak best/full-nál hogyan megy. Talán holnap este lesz rá időm...[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6311 üzenetére
Szevasztok!
Csináltam egy is mérést Vegas 13-al.2 perces videó. 1280x720 továbbiakban HD
1920x1080 továbbiakban FHDEffektek: Levels: Studio RGB to Computer RGB
Sharpen: 0.5
Broadcast Colors: ConservativeCodec: Sony AVC/MVC (mp4) Internet 1920x1080 25fps 4Mbit
Eredmények:
HD->HD GPU-val: 39s
HD-#FHD GPU-val: 1m13s
HD->FHD CPU-val: 1m22sFHD->FHD GPU: 1m15s
FHD->HD GPU: 40s
FHD->FHD CPU: 1m24sCodec: XDCAN EX(mp4) 1920x1080 25fps 35Mbit
FHD->FHD: 25s
FHD->HD: 25s
HD->HD: 14s
HD->FHD: 23s[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
-
peti_s
addikt
válasz MrChris #6307 üzenetére
A Canon SX220 által készített videón gyorsít mindent, mindegy mekkora az élőkép. A Panasonic kamerám által készített videón nem gyorsít semmit legalábbis az élőképen, SDnél is kisebb felbontás mellett is 100%-s CPU használat. Igaz itt mindig FullHD-t használok, de a Canon FullHD-s videóit is gyorsította. No mindegy, elég válogatós. Viszont úgy néz ki elégedett vagyok összességben, nem mostanában fogok cserélni a gépben semmit, nem igazán lenne értelme, mostanában csak vágok, időzítek, hangsávot cserélek, a renderelés meg baromi gyorsan megvan. Meg az aktuális i7 széria nem ébreszt vágyat bennem a váltásra. Majd talán pár év múlva, amikor 6 magos megfizethető i7 lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
Ha minden jól megy holnap itt lesz az R9 285 aztán tudok segíteni.
-
MrChris
nagyúr
"Am a legújabbak közül nem néztél utána mit támogat? Mert nekem az 1060 nagyon szimpatikus."
Sajnos én nem sok infót találtam. Kódek támogatás nagyon úgy tűnik nincs, marad az opencl. De mintha abban az nvidia lényegesen ⅓-al gyengébb lenne. Van az a honlap ahol példaként egy r9-380 viszi az ismeretlen felbontású, effektezésű videót 30p-vel, a gtx 980 csak 21fps-al. Ez csak egy példa, de a Luxmark opencl bencsmarkja is azt mutatja, hogy hatalmas a különbség. Így egyenlőre letettem az nvidiáról. Legegyszerübb lenne kölcsönözni egy gts kártyát aztán kipróbálni, én a 780-ast néztem ki, 2304 cudás, 250W -
MrChris
nagyúr
Az biztos nézegetem is a piacot.
Igazad van, mindig kiderülnek újabb apróságok, sajnos eddig csak arról, hogy mit nem támogat. Pl
a Sony AVC és XAVC is úgy olvasom mégsem, csak az mcavc... Már egyáltalán nem érzem, hogy a rendering gpu-zást érdemes figyelembe venni, ha csak ezzel megy.
Timeline-on nálad milyen felbontáson folyamatos, mennyi/milyen effekttel? Pl egy 720p-s-re rádobsz brightness-t, color correctort, curves-t, levels-t, sharpness-t? Feliratok mozgatásába segít a gpu?[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz MrChris #6303 üzenetére
Úgy is befogsz. Majd eladod. A korábbi írásodhoz annyit tennék hozzá, hogy az OpenCL csak a Radeon 5xxx-s szériától támogatott a Vegas esetén, hiába van már a 4xxx-ben is. Nekem most az 560TI-vel mindig második indításra maga az álom. Ezért vettem, és nem bántam meg.
Am a legújabbak közül nem néztél utána mit támogat? Mert nekem az 1060 nagyon szimpatikus.[ Szerkesztve ]
-
bajzal
őstag
Vegas 13-ban hogyan tudok olyat csinálni, hogy ahogy mennek diavetítésben a képek akkor két oldalról jöjjön be egy-egy kép és egy kis ideig a kettő osztott képernyőben maradjon? Jöhet youtube videó is erről ha tudtuk küldeni.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6302 üzenetére
Melyikkel gyorsabb a Vega? Szerintem kicsi lehet a különbség, másfélszeres a frekvencia, de több mint kétszer annyi mag. Játékokban kicsivel gyorsabb a 660ti. Luxmark OpenCL-ben viszont 3208 pont a 660ti, és 5740 pont az 580, hát lehet, hogy Vegashoz a Fermis jobb lenne. Áram felvételben viszont nagyon durva az 580-as 244Wattja, még a 660ti-ről is fűtőtestként lehet nyilatkozni, pedig 'csak' 150W.
AMD-k viszont itt rettenetesen elhúznak, HD7850 11360 pont. akár 20ezerért is meg lehet venni. A leírások szerint Vegas még jobb NV kártyánál is pár? effektnél már laggol. Nekem pedig elég fontos hogy szerkesztésnél ez ne legyen. Most megint bepróbáljak egy 4. kártyát[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz MrChris #6301 üzenetére
De van az 560TI-ből 448cudás is.
A 660TI-ben hiába van 1340 de a fermi után csak a gpu órajelén ketyeknek a cuda magok is.
-
MrChris
nagyúr
válasz bandika0626 #6300 üzenetére
Sokszor tömörítem abban (Sony xavc) egyrészt önmagában gyors és jó minőségű, igaz ~60mbps-al tömörít. vfw x264-el jóval kisebbet lehet, paraméterezhető, viszont lehet, hogy én vagyok a béna, de nálam kicsit belenyúl a képbe. Lehet, hogy valami plugin okozza... Sok az anomália
Van egy 580-as is hirdetve, 512 cuda maggal, csak ha nem használom renderkor, vagyis ugyan úgy van csak használva a kodek miatt mint egy modern kari akkor már egy 660ti-ben 1340 van. Úgy tudtam az 560ti 352 cudás. Hát már nagyon sajnálom, hogy eladtam a 660ti-t.
AMD-t amiatt kerülgetem, mert más progikban vannak nem működő dolgai. Viszont a Vegast meg jobban nyomja, nem kell attól tartani, hogy 4-5 effekttől laggolni kezd, mint egy amúgy erősebb nvidia. Kéne egy kártyakupac vagy 12 és végigpróbálni Ilyen teszt nincs valahol? Itt a PH-n is csak a játék megy
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Gaming notebook topik
- Memóriakártya topic
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Okos Otthon / Smart Home
- Nők, nőügyek (18+)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest