Új hozzászólás Aktív témák
-
megintrich
csendes tag
-
megintrich
csendes tag
Notable Fixes/Changes in Version 4.5a
-Added Japanese, French, and German language support.
What's New in Version 4.5
-Adjustable markers in picture compilations to control picture slide duration.
-Simulate preview on 4:3 and 16:9 monitors.
-Ability to burn 8-cm camcorder DVD discs to 12-cm standard DVD discs.
-Ability to specify random playback order for playlists.
-Improved DVD size estimation
[link]
[Szerkesztve] -
BRinyo
aktív tag
Én mondjuk megnéznék két felvételt az SR7-tel. Az egyik pl 9Mbps HD, a másik pedig 9Mbps SD. Ugyanolyan képarány, ugyanolyan viszonyok, ugyanaz a téma. És akár azt is, hogy ez hogy fest mondjuk egy 5Mbps h264 és mpeg2 formátumban. Vajon milyen különbségeket látni a 4 videó közt?
-
ekimaster
tag
Hasonlóakat tudok írni én is. A gépemen a Sony Vegas és a Sony DVD Architect-en kívül nincs telepítve más. Mindent portable futtatunk ha kell usb-ről. Aki a mnukagépén játszik, tele buherálja codec packokkal, mindenféle letültő buzeránssal, toolbarokkal, torrenttel, vírusfigyelő, gépgyorsító baromságokkal, az ne csodálkozzon, hogy néha valami xar.
Nálunk soha semmi probléma nincs a szoftvereink működésével, nincs lefagyásunk, nincs kodek bajunk. Amit a Vegas nem tud lekódolni, azt félprofi/profi szinten nem is használják, valószínű nem is nagy értelme van. Ja, és ami még fontos lehet!
A szoftvereinket megvásároltuk, mindegyik jogtiszta. (valószínű ezért stabilak)
-
ekimaster
tag
Banchmark tesztek alapján kimutatható, hogy egy XP, Vista, OSX, Ubuntu Linux azonos gépeken hajtva melyik eszi jobban a cuccot, de ez most nem lényeg.
Én Ubuntu-val élem kia felhasználói mivltomat (internet, skype, tesztelések, videózás, egyéb). Ubuntu mellett létezik egy partícióm, amin csak a Vegas és a DVD Architect nyugszik. Ezeket Ubuntu alatt (64bites rendszeren) vine-nal futtatom.A stúdióban kizárólag 64 bites legál XP-t futtatunk és a gépeken a legál Vegas+Arch. szoftvereken kívül nincs más. Jól mennek.
-
Jazz
veterán
Látom te vagy itt a vegas pro fun, és alig vártad már hogy vitázhass egy kicsit, vagy csak szakmai ártalom?
Nem nagyon szoktam kiragad-gatni, megmagyarázgatni....de most megteszem mert fontos, és kösz az eddigi segélyt is.:
"És ebben mi kapcsolódik a vegas-hoz?"
- Semmi. Inkább becsülendő hogy nem nyitottam csak ezért külön topicot, gondoltam egy videós fórumban ez elfér és van aki tud segíteni
- Eredeti beállítás, mégegyszer: Szeretném ha maradna az eredeti, csak a jobb tömörítési eljárás előnyeit tudjam élvezni. Hang 192, ha 320 lenne, én azt is hagynám, de így 192-re állítva, nem tudom nem tömöríti e újra azt is totál feleslegesen. Felbontást nem fogom lejjebb vinni, feljebb ugye nincs hova..., fps-t sem állítom, sem Pal, Ntsc....formátumot. Tehát szeretném a legjobb minőséget kihozni egy alig tömörített pl. Mpeg2-ből vagy akár Mini-HD-Kameráról..., megfelelően arányos tömörítés mellett persze és minimális veszeteséggel.
- "csak annyi hogy Mpeg-2 pazarló kódolásával szemben tudjam élvezni a Divx...előnyeit"
"Használj h264-et. Ja, hogy nem bírja a géped? ez van."
Használj te. Nem véletlenül DivX-et írtam.... Nem bírja a gépem? Mint a szél úgy viszi. Akár csak az 1080i-s filmeket. Bár saját célra megfogadom, esetleg ha tudnál is mondani egy-két jó encodoló nevet progit megköszönném. Csak ott bukik a dolog ha vinném ismerőshöz hogy: "No rakjuk be az asztaliba..."
- "Nem tudom megérteni, mi szükség van divx-re a 100ft-os dvd-k korában"
Ezt nem mondod komolyan? Most ezt tényleg ecsetelni kéne? 1001 okot feltudnék sorolni kapásból, helyfoglalás, ár, kg, kényelem, 200+
Ha ingyen osztogatnák DVD-t, akkor is DivX vagy valamilyen helytakarékos megoldás, és sajna x264 nem nagyon támogatott, főleg nem asztaliknál. Legszívesebben Duplarétegű Duplaoldalú 100Gb-os Blu-Ray lemez lenne a legjobb, de szerintem mindenki így van vele.. Arról nem is beszélve ha van egy Hd kamerás családi nyaralás több órával, sokkal jobb ha minden egy helyen van.
- "Nameg, lehet venni dvd9 lemezt is 350ft-ért."
Hát gratulálok, ha te így el vagy szállva anyagilag, hogy nem mindegy hogy 200db 40Ft-os DVD-t vagy 100db 350Ft-os DVD-t veszel, hát
- Mpeg2-ről meg annyit, hogy 720i-s ráfér egy korongra, max nem lesz hozzá több hangcsatorna. Omg.
És köszi a linket!Továbbra is várom a hlp-eket, thx!!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Badb0y
addikt
HDV split felejtős. Vegas, HDV projekt és jó lesz minden. Nem egy atomrakéta a géped HDV-re, de teljesen jó lesz. És nem mindegy, ha 5év múlva előszeded a most elmentett projekteket és bluray-ra kiírod a mostani HDV-s projektjeid. Másfél éve én speciel mindent HDV-be veszek fel és dolgozok fel. Az más tészta, ha vkinek dvd kell. Utólag nagyítással 4:3-as DVD is készíthető szépen. 1440x1080 meg mint ahogy badboy is írta, a 25Mbps miatt van. 1,33:1 oldalarányú pixelek vannak a hdv esetében. A hd-nél már 1920x1080 a felbontás, így az nem is hdv.
Tehát akkor full hd-s filmet nem érdemes készíteni, mert alapba nem tudja a kamera? Jobb minőségű lehet egy 720p ?
Neked is köszönöm a segítséged. Lesz itt rá még szükség
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Core2duo6600
veterán
Megnéztem
Nem mukodik a sony cap 6 al a tgv karim
kari hardveres mpeg 2 encoderrel van ellátva, és ahogyan tapasztalom, ezt nem lehet kikerülni, Tehát mindenképp mpeg2 a forrás anyagom
Arra van - e valami progi, hogy megtudjam nézni a felvett anyagot olyan szempontbl, hogy a smart rendernek megfelelően be tudjam állítani a vegasban a kimeneti formátumot ?Windows Media centerrel kezelem jelenleg a tv karit, eddig ez tünik a legjobb proginak, egy hátránya, hogy dvr-ms be ment, ezt jelenleg a cyberlink powerdirectorával teszem át mpg2 be, itt sem beszélek konvertálásról, hisz nem változik sem a bitráta, sem más, csak az un. metaadatok tünnek el.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Badb0y
addikt
Én mpeg2-4 h264 és emv codec-et használtam eddig vegas-szal. Mi a nyersanyag? DV? HDV? AVCHD?
mpeg2 az a hdv igaz?
mpeg4 az pedig az avchd.Ezért nem jeleníti meg nekem renderelésnél az mpeg4-et, mert alapba m2t anyagom volt?
emw codec az micsoda?
h264-et is csak avchd-nél lehet használni nem ?
-
Core2duo6600
veterán
dvr-ms t a vegas nem nyitja meg
a hang az mpeg audio tipusú 384 kbit/seces, 48 000 as mintavételezéssel
A video ha a bestet használom akkor 7500 kbit/sec korül mozog, +- 10nem sikerült eddig a smartrendert használatba venni, csak néhány pillanatra villant be
Élesvágás azt jelenti, hogy semmi attunés meg ilyesmi ?
Nem szoktam ilyet betenni, de mindig ki akarja az egészet számolni
DVD author ra a tmpeg DVD authort szoktam használni, elég egyszerű ami nekem kell azt tudja.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Badb0y
addikt
Igen, csak a Canon hv30, meg minden más HDV kamera 1440*1080-ban készíti a felvételt,és a pixel arány pedig 1.33333. Vagyis full hd-ban jeleníti meg, viszont attól függetlenül papírforma szerint nem annyi, hanem 1440*1080. Tehát nem értem a dolgokat Mert ha bluraybe teszem, akkor full hd, de nem romolhat vajon a minőség ?
Én tv miatt mindenképpen full hd-t akarok.
Egyébként egy 24p-ben vagy egy 30p-ben felvett felvétel lehet jobb ? Mert a 24p-ről nagyon áradoznak, és nekem is szimpatikus a bluray miatt.
Jah, és a kamerám ntsc-s.
[ Szerkesztve ]
-
ekimaster
tag
Sony!
Szívesen fogadunk mindenféle ajánlást.
Azért Vegas, mert sokaknak "csak" PC-je van és gőzük sincs az OSX-hez.
Azért Live, mert multiplatform és sokakat érdekel a felméréseink szerint és nem igazán van átfogó oktatás erről.
Jelenleg a felnőttképzési akkreditálás folyik, de hamarosan indulunk a reklámozással. -
oregharcos
csendes tag
Üdv k3l3r0n!
Köszönöm a biztató szavakat, és a segítséget!
Megszereztem az Adobe Effects programot, de ahogy elnézem ennek a
kezeléséhez pilótavizsga kell, arról nem is beszélve, hogy a timeline
ablakot sehol nem találom. Ez nem is érdekel, valószínű, hogy le fogom törőlni.
Tehát maradok vagy a Premiernél, vagy a Vegasnál. Az az igazság, hogy
nekem a Vegas jobban tetszik, elég jól átlátható, és mostmár kezdek belejönni.
Régebben a premiere-el is próbálkoztam, aztán gépcsere miatt eltünt,
és most kaptam vissza a CD-t.
Láttam még olyan videot ahol egy falon elhelyezett ferdén beállított fényképkeretben
futott a klip. Ezt is tudja a Vegas?Nagyon köszönöm a segítséget!
Minden jót! -
gsc73
aktív tag
-
ponix
aktív tag
Közben rájöttem, hogy félreértelmeztem a dolgot! Nem Machintos kiterjesztés! De mindenképpen nagyon ritka, az átlagos felhasználó számára! Tévedtem, beismerem!
De ne fokozd tovább!
A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest