Új hozzászólás Aktív témák
-
BRinyo
aktív tag
"Látom te vagy itt a vegas pro fun, és alig vártad már hogy vitázhass egy kicsit, vagy csak szakmai ártalom? "
ad1, nem vagyok vegas pro fun. Fan esetleg még lehetnék, de az sem. Csupán használom a 7est megjelenése óta. A 8ast is kipróbáltam, de ennyi, nem váltottam. Mellette használok final cut progit is. Igazából ez utóbbit jobban kedvelem.
ad2, nem nagyon akarok vitázni senkivel, nem is fogok. Megvan sok mindennek az oka, mit miért teszek és én így tartom jónak. Azt el tudom fogadni, ha valakinek másra van szüksége, viszont ha nem kap jó eredményt és előtte nem hallgatta meg, amit esetleg mondok, akkor magára vessen.
ad3, nem szakmai ártalom. Nem szakmám, csupán eléggé az elején vagyok. Az én 4-5 éves tapasztalatom a NLE területén elég kevéske, vannak nálam sokkal tanultabb és tapasztaltabb emberek is."Inkább becsülendő hogy nem nyitottam csak ezért külön topicot, gondoltam egy videós fórumban ez elfér és van aki tud segíteni"
Valóban. Van már számtalan divx-es topic, oda talán jobban illene. Ha úgy kérdezed, vegas-szal hogy kell dvd-t rippelni és azt jó minőségben gépre tenni, hogy az asztali lejátszó is vigye, arra azt mondom, másolás. De ha mindenképp tömöríteni szeretnél, hatékonyabban, akkor mpeg4 v h264/x264."Bár saját célra megfogadom, esetleg ha tudnál is mondani egy-két jó encodoló nevet progit megköszönném."
Canopus procoder, ez van a vegas-ban is."Ezt nem mondod komolyan? Most ezt tényleg ecsetelni kéne? 1001 okot feltudnék sorolni kapásból, helyfoglalás, ár, kg, kényelem, 200+"
Én meg csak azt tudom, hogy miért nem használok divx-et. Van akinek fontos a minőség, van akinek nem. Személy szerint mpeg4 és h264 az amit elfogadok önmagam és mások iránt is."Hát gratulálok, ha te így el vagy szállva anyagilag, hogy nem mindegy hogy 200db 40Ft-os DVD-t vagy 100db 350Ft-os DVD-t veszel, hát "
700ft-ért vettem 2007-ben a nyomtatható DL lemezeim, tehát még kevesebbet mondok. A nem nyomtatható lemezeknek ez az ára. Kis hazánkban előbb telik cigire és piára, mint egy normális minőségű alapanyagra, ami meghatározza a végeredmény minőségét. Én egyikre sem költök. Hiába dolgozol jól, ha selejtes a végeredmény valahol.Valahogy bele kéne az emberekbe táplálni a minőség iránti igényt. Nem nagy kiadás szerrintem, pláne nem dvd fronton. Aki ismer, tudja - hogy állok anyagilag, nem azért mondom, mert olyan marha mód el vagyok engedve...
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Hát figy, a DivX felülete márcsak ilyen "nagymama" típusú, ez van... Viszont VDub-ban (ill VDub valamely modjában, hogy vigye az MPEG-et. Erről bővebben a Virtualdubhoz segítséget kérek topicban) egyszer belövöd a beálíltásokat (méret, fps, filterek, meg minden kutyaf@sza) aztán elmented egy beállítás fájlba.
DVD-rippelőt meg mACSman oldalán keress, az tele van mindenféle programmal és leírással.
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
BRinyo
aktív tag
És ebben mi kapcsolódik a vegas-hoz?
"A Vegas Pro kollekció a Vegas Pro 8, DVD Architect Pro 4.5, és a Dolby® Digital AC-3 kódoló szoftver kombinációjaként egy kiválló munkakörnyezetet teremt a professzionális videó, audió DVD és broadcast produkciós feladatok elvégzéséhez. Ezen eszközökkel lehetővé válik számodra a munka a DV, AVCHD, HDV, SD/HD-SDI, és az összes XDCAM™ formátummal teljesen valósidőben, percíz audió kezeléssel és akár surruond hangzással, valamint dupla réteges DVD készítéssel."
A vegas tehát nem jó dvd-rippelésre. Divx meg felejtős, mivel úgy szar - a profi videózáshoz kapcsolódva - ahogy van.
"Nem értem miért nincsen olyan hogy eredeti beállítások"
Olyan lesz a beállítás, amilyen projektet indítasz. Ha DV-PAL, akkor 720x576, ha más, akkor annak megfelelő.
"csak annyi hogy Mpeg-2 pazarló kódolásával szemben tudjam élvezni a Divx...előnyeit"
Használj h264-et. Ja, hogy nem bírja a géped? ez van. A divx nem elég jó netes publikáláshoz. Ha másoknak készítesz videót netre, célszerű a wmv-t, flasht választani. Ha kicsit is jobb minőség kell, mehet a h264. -
ekimaster
tag
Mivel ez egy Sony Vegas fórum, nem hiszem, hogy árki is fog neked ezen a progin kívül más nevet mondani.
Ha kezdő vagy, a legjobb választás a Sony Vegas program bármilyen gyors videó editálásra. Aztán mikor kiismered magad benne és profivá válsz, soha többet nem akarsz másmilyen programot.Mondom ezt: Pinnacle, Ulead, Avid és Premiere felhasználás után.
Persze a BEST mindenképp OSX-en Final Cut Pro, de ez itt most nem lényeg!
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest