- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- YouTube
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz s7evcsenko #43141 üzenetére
Most próbáltam ki a Battlefield 1-et fullos grafikán, és hát na lehetne több fps is. Nem mértem le, csak érzésre volt itt-ott kevés.
-
SeLe
tag
válasz s7evcsenko #42179 üzenetére
Szerintem meg egyértelmű lett volna számodra is, hogy miről beszélek, ha rákattintasz a linkre és legörgetsz az alsó harmadba.
-
SeLe
tag
válasz s7evcsenko #42177 üzenetére
Nekem is 7-es verzió van és ugyan csak 2017.12.05-ös biztonsági szinttel!
5.1-ről 6-ra változott az animáció. Azt hiszem 6-ról 7-re nem. -
hegylako01
tag
válasz s7evcsenko #42175 üzenetére
Nagyon sokszor van olyan, hogy a tvk nem kapnak automata FW frissítést csak a weboldalról lehet letölteni az új FW-t. Ilyenkor, ha a tv-n nézed meg akkor ő azt fogja mondani, hogy minden napra kész, pedig lehet van újabb verzió már.
-
mitvisz
csendes tag
válasz s7evcsenko #42171 üzenetére
Ettől féltem erre ugyanaz a firmware való mint az enyémre és nekem is kavargó pöttyök voltak a legújabb szoftverrel az alaplapcsere előtt.
Más valaki ? -
s7evcsenko
addikt
válasz s7evcsenko #42142 üzenetére
Kicsit nehezen indult a dolog, de végül sikerült PC-n rendeznem a listát és feltölteni.
Megkönnyebbültem."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
vlevi
nagyúr
válasz s7evcsenko #42142 üzenetére
Nekem viszont a teljes reset ota nem látszik discover menüben a videók...
-
vlevi
nagyúr
válasz s7evcsenko #42137 üzenetére
A home menü legalján van egy fogaskerék (beállítások), és ott valahol az alkalmazások között. A rendszeralkalmazások listájában megkeresed a program guide-t, megnyomod, és ott kiválasztod a gyorsítótár, vagy az adatok törlését.
sting2: Nekem XE85 van, nem mókoltam vele, de tudok panaszkodni, ha kéred
Nem azért, mert nem olyan, mint szeretném, hanem azért, mert instabil.
Baromira várom már az Oreo-t, hátha az megváltás lenne. Vagy pedig csöbörből vödörbe, de akkor tököndöfök valakit[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz s7evcsenko #42135 üzenetére
Androidos?
Teljes reset elott megprobalnam a guide alkalmazás gyorsítótárat törölni, ha ez nem segít, az alkalmazás adatait is. -
Dareiosss
senior tag
válasz s7evcsenko #36944 üzenetére
Én úgy látom, hogy aki többet visz haza eleve azzal a szándékkal, hogy csak 1 et tart meg, az megkárosítja a boltot készakarva, szóval előre megfontolt szándékkal okoz kárt.
Ezeken a tvken nincs nagy haszna a boltoknak. Pl ha nagy akció van, amit a Sony központilag dönt el, akkor én úgy tudom, kompenzálja boltokat, hogy ne bukjanak az akción.
Ha bármelyikünk csinálna egy ilyen boltot, és ezt csinálnák velünk, biztos, hogy senki nem őrülne neki...
-
gyeniko
őstag
válasz s7evcsenko #36939 üzenetére
Idézlek:
"De ha már erkölcsről beszélsz, akkor nézzük a másik oldalt:
BF előtt 1-2 héttel mindennek megemelik az árát 50%-al, hogy aztán majd BF-kor adjanak 45% kedvezményt (szándékosan túloztam), az rendben van? És a többség rárepül, mert csak a nagy kedvezményt látja...
Ez mennyire erkölcsös?"Hát, így "sikerült összehoznom" a párhuzamot.
Igen, harcolok a szélmalmokkal továbbra is, éppen azért, ami az aláírásomban szerepel (amit vélhetően félreértelmezel). Kicsi még a gyerekem, az Ő érdekében is szeretném, ha több etika költözne a világba, mire felnő. Igen, ez egy magasabb nézőpont, éppen ezért nem várom el, hogy megértsd.
Mindketten leírtuk a gondolatainkat, nincs miért tovább rugózni ezen.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz s7evcsenko #36933 üzenetére
Ha a másik lop, akkor nekem is szabad...(?)
Szerintem egyszerűen rosszul értelmezed ezt a jogszabályt, mert ennek nem az a célja, hogy több terméket össze lehessen hasonlítani, hanem az, hogy a megvásárolt terméket (a jogszabály egyes számban fogalmaz) megfelelően ki lehessen próbálni. Amint írtam, a konkrét eljárás ott hibás, hogy a vevő már a termékek megvásárlásakor tudta, hogy az egyiket BIZTOSAN nem veszi meg. A te gondolatmenetedben hol (hány darabnál) van a határa az erkölcsnek? Megvásárolsz akár 5 db terméket, hogy elvégezhesd az összehasonlítást, majd pedig 4-et visszaküldesz?
Ugyanakkor - amint korábban írta más -, hogy a felbontott, kipróbált és visszaküldött terméket nem illik bontatlanként árusítani, ezért engedményt kellene adni rá. Milyen árrésből? A webshopok árrése jellemzően annyira alacsony, hogy ha az egész árrését odaadja, akkor is hőbörög a fórum népe, hogy nem adnak elég engedményt egy "használt" cuccért. Ha nagy tömegek követik ezt a gyakorlatot, akkor az üzletek az árrésükben kell tartalékot képezzenek az ilyen esetekre, ergo drágábbak lesznek a termékek. Hasonlít ez az egykori magyar "nemzeti sport"-hoz, a biztosítási csaláshoz. Minden ellopott rottyant Trabantban is volt többszázezer forint értékű ruha, mert "éppen nyaralásra indultunk volna az autóval". Mi lett belőle? A Casco árak az egekbe emelkedtek (nem csak ezért, volt sok "önlopás" is), a sok ártatlan autós pedig fizette a drága Casco-t.
Szerencsére a jelenség nem tömeges, ezt a topikot sem olvassák százezrek, így nem fenyeget az a veszély, hogy a rossz példa lesz ragadós.
A konkrét eset csak egy példa, amiről én írok, az az általános véleményem a jogszabályról, annak céljáról és alkalmazásáról.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Piftuka
veterán
válasz s7evcsenko #36870 üzenetére
"Ezt a rendszert pontosan erre találták ki, hogy ezúton is kijátszhasd a boltok beállítási trükközéseit, és egyéb dolgait.
Szerintem ez bele is van kalkulálva az árba már, hogy lesznek ilyen "tesztelők".
Legalábbis én így gondolom.
[..]
Én meg inkább azt mondom, hogy ez álszenteskedés..."Mindegyikben tévedsz. Bár igazából engem nem lep meg, hogy a fentihez hasonló kijelentéseim miatt manapság úgy néznek rám sokan, mint egy UFO-ra, de mindenki azt gondol, amit akar.
Hogy milyen "jogszabály" szól arról, amire én utaltam? Nem jogszabály, hanem az erkölcs. "A jogon kívül a legerősebb normafajta." Én a tisztességben és a szabálykövetésben hiszek.
Tudom, ismerem az "ideológiákat", amelyekkel manapság sokan "felvértezik" magukat, és hangoztatják, hogy egyfajta "modern Robin Hood-ként" a maguk módján jól "megsarcolják a gonosz kereskedelmi vállalkozásokat." (Egyébként dolgoztam a kereskedelemben, valamint fogyasztóvédelmi szaktanácsadóként, és fogyasztóként minden aspektusból van rálátásom a témára...)
Stílszerűen (ha már a Prohardver oldalára írunk): a "warezhuszárok", és az elfüstölt CPU-kat a boltba tízesével visszahordó "tuningbajnokok" országában élünk, és itt és most ez az erkölcsi szint jellemző.
Általánosan jellemző, hogy aki nem így él, nem így gondolkodik, esetleg még hangot is ad a véleményének, azt legjobb esetben kinevetik.
Csak aztán nevetés helyett ne tessék sírni, ha majd például a Media Markt érvényben lévő 60 napos elállása ismét 14 naposra "zsugorodik", vagy éppen a kereskedelmi vállalkozások - egyébként a jelek szerint teljesen jogos - "lobbijának" köszönhetően "a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló" mindenkor hatályos kormányrendeletek esetleg ismét, még rövidebb elállási határidőt és/vagy a fogyasztó számára a jelenleginél kedvezőtlenebb feltételeket határoznak majd meg.
Persze sajnos ezzel majd megint a jóhiszemű és becsületes fogyasztó jár rosszul...
"Aquila non captat muscas."
-
gyeniko
őstag
válasz s7evcsenko #36870 üzenetére
Nem erre találták ki! Amikor egyszerre 2 TV-t veszel és már a vételkor tudod, hogy az egyiket mindenképpen visszaküldöd, no ez a nem OK!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
hunaqua
addikt
válasz s7evcsenko #36287 üzenetére
Alapvetően nem,de mindent le tudsz játszani.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Joshi
titán
válasz s7evcsenko #36287 üzenetére
Ha kíváncsi vagy miért nem veszel egy 10k-s Amlogicos boxot LibreElec-el?
-
Joshi
titán
válasz s7evcsenko #36279 üzenetére
Nem így működik, a SoC-nak tudni kell a hardveres gyorsítást különben diavetítés lenne. A Med SoC-ja nincs felkészítve a 4K felbontásra és a HEVC-re, szoftveresen ezt nem lehet megoldani. Vagyis elvileg meg lehetne, de ahhoz piszok erős SoC kellene.
-
dh66e
veterán
válasz s7evcsenko #36279 üzenetére
Bárcsak ilyen egyszerű lenne,de nem az.Majd a Mede8er is biztos kidob olyan procival lejátszót ami támogatja a 4k-t.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz s7evcsenko #36271 üzenetére
A Med nem 4k lejátszó,így nem is fogja tudni lejátszani az ilyen anyagot.A hangot kinyeri ezért szól csak az.
-
hunaqua
addikt
válasz s7evcsenko #36271 üzenetére
A W857C megjeleníti simán, S905-ös lejátszóval.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
dh66e
veterán
válasz s7evcsenko #35321 üzenetére
próbáld most.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz s7evcsenko #34668 üzenetére
Szvsz a párunkal is ellehet ütni addig az időt, ha már az elektronikával nem lehet játszadozni egy kis ideig...
-
gyeniko
őstag
válasz s7evcsenko #34671 üzenetére
Szerintem nem neked volt mázlid (hiszen az a természetes, hogy nem csap bele a házadba/lakásodba a villám), hanem annak volt nagy peche van, akinek belecsapott.
Én nem szeretnék harcolni a biztosítóval, ezért inkább rászánom azt a néhány percet, körbejárok és húzkodok. Nagyon drága tanuló pénz volna, illetve lásd még az aláírásomban olvasható mottót!Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
TCr
veterán
válasz s7evcsenko #34671 üzenetére
Majd ha beüt a krakk, utána ki fogod. Hidd el, elég egy alkalom.
Nálam vitt már el ezt-azt régebben.
Tévé, PC-ben LAN kártya... mindkettőnél kb. derült égből jött.Legutóbb (pár hete) apósom kerti szivattyúját vitte el.
Az sajnos kivédhetetlen.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
Beszélgetünk a párommal, olvasok gyertyafénynél, stb.
Mi erős szerinted? Ennyire nem tudtok néhány órát meglenni az elektromos szarok nélkül?
Felesleges "kötözködésnek" érzem a hozzászólásod.(#34669) gyeniko: nekem is túlfeszvédőkön vannak a cuccaim, de csak minimális ingadozásnál képesek leoldani, villámkár ellen nem védenek sajnos.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
gyeniko
őstag
Én is kihúzogatok szinte mindent, amikor nagy zivatar kezdődik, illetve akkor is, ha több napra elmegyünk otthonról. Pedig túlfeszültség védett elosztókat használok, de nem vagyok biztos abban, hogy valóban megvédene. A falra szerelt TV-knél szívás az antenna kábelt kihúzni, ezért ezt el szoktam sumákolni...
-
jófejsrác
senior tag
válasz s7evcsenko #34570 üzenetére
a JBL charge 2+al nekem sem megy a W755C... - elég láma dolog, de hát ez van.
-
jófejsrác
senior tag
válasz s7evcsenko #34568 üzenetére
-
jófejsrác
senior tag
válasz s7evcsenko #34566 üzenetére
Dugd bele a gamepad-ba a fülesed.
-
virkir
veterán
válasz s7evcsenko #34562 üzenetére
Nem lehet a sony-kra. Valamiért nem támogatott, csak a sajátmárkás mélynyomó megy BT-al.
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
krx21
nagyúr
válasz s7evcsenko #34188 üzenetére
De a hangfalai már mutatják, hogy az igényei is magasabbak.
Én is hallottam már sok hangprojektort, de soha nem tetszett egyik sem. Persze lehet ettől még valakinek tetszhet. -
krx21
nagyúr
válasz s7evcsenko #34183 üzenetére
"Nem fogod max hangerőn hajtani, annyit elárulok. "
De szépen szólni sem tud egy ilyen cucc... Nem a hangerő a kihívás egy hang rendszerben...
Persze minden szubjektív.[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
válasz s7evcsenko #34177 üzenetére
Van két SONY SS-MF400H hangfalam, ezeket kellene felhasználni .
Nem ismerem a linkelt eszközt, de a gyártónak nem volt pofája kiírni, hogy hány centis hangszórók rejtőznek benne .
Szerintem zsebrádióba valóak . Lehet, hogy a SUB azért rásegít, de .....
A SONY SS-MF400H sem egy High-End, de 3 utas, 16, 8, és 2,5cm-es hangszórókkal, valós fizikai méretekkel .
Mit tudhat ez a HW-J355 gebe csontkollekció, egy valós méretű SS-MF400-hoz képest ?Azért nem bízok ezekben a soundbar-okban, mert képtelen vagyok elhinni, hogy zsebrádióba való hangszórókkal lehet normális hangot előállítani .
Fizikai képtelenségnek tartom .
Köszönöm !
Üdv.
Astra
-
Piftuka
veterán
-
blakey
titán
válasz s7evcsenko #33662 üzenetére
Az sok, szerintem. Nyilván aki gyorsabbat szeretne azt zavarni fogja. Nálam, W75C 2-3 másodperc a csatornaváltás, attól függ, hogy kódolt vagy kódolatlan, utóbbi esetében gyorsabb. Nálam a 6.0-ás rendzser sokat dobott a használhatóságon, gyorsabb, jobb.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
marlboromen
aktív tag
válasz s7evcsenko #33456 üzenetére
Egy denon erositovel hasznalom, ki-be kapcsolja az erositot a tv taviranyitojaval, ha bemenetet valtok atkapcsolja az erositot a media lejatszo bemenetere, szvsz hibatlan. Nekem lollival is jol mukodott, a hibas szovtvert nem raktam fel, azzal tehat nem probaltam.
-
marlboromen
aktív tag
válasz s7evcsenko #33454 üzenetére
En felraktam, mukodik az ARC.
-
mexel
veterán
válasz s7evcsenko #33365 üzenetére
Ez a téma nem szubjektív megítélés kérdése hanem kicsit sarkítva olyan mint a mértékegység, valahová sorolni kell az autókat. Az már látszik hogy BMW fan vagy, tehát más nem létezik és jobb sincs , de vigasztaljon akkor az, hogy így a BMW1-es is lehet pl első, az alsó kategóriában. Gondold el ha nem alsó kategóriás lenne mennyi más típus megelőzhetné. Így viszont ott van az őt megillető helyen. ( legalábbis jelen megítélésben, ami nem biztos hogy egyezik mindenki így akár az én véleményemmel sem )
De szerintem ez itt annyira off hogy be kellene fejezni.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz s7evcsenko #33360 üzenetére
Pedig pontosan így van. Ez nem annak a kérdése ki mit szeretne hanem vannak kategóriák amikbe ezek az autók tartoznak. A felső kategóriába nem hogy az egyes bömös hanem sok más jóval nagyobb vas sem fér bele. A BMW 1 az egy alsó kategóriás vas akármibe kerül. De simán olvass utána a kategóriáknak és sok minden látszik. Persze nincs kőbe vésve semmi, van felső vagy alsó - középkategória stb, összevissza rakosgatják őket, de ekkora ugrás nincs hogy egy 1-es számú autó felső kategória legyen.
Csak egy példa az elsőkből amit a gúgli kidobott. Itt alsó-középkategóriának mondják az 1-est.
[ Szerkesztve ]
-
Dareiosss
senior tag
válasz s7evcsenko #33360 üzenetére
Pontosan én is így gondolom, ahogy Gyeniko fórumtárs.
Továbbá pont most világítottál rá, miért nem jó az érvelésed! Mert ha csak a márka számít, akkor ennyi erővel a Sony leggagyibb tvje is felső kategória szerinted, csak mert Sony....
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz s7evcsenko #33343 üzenetére
Egy nagyon drága alsó középkategóriás autónak. Ha utánanézel, látod, hogy az autóknál a kategóriák a méret alapján különülnek el. Nem hogy az általad linkelt modell, hanem még az M2, és M3 sem felső kategória önmagában attól, hogy erős és nagyon drága. A felső kategória a 7-es sorozat.
-
ArGab
őstag
válasz s7evcsenko #32951 üzenetére
Én szoktam látni és zavar is a jitter. Nem tudom mit bűvészkedik vele a Sony, de Motionflow - True cinema és Film mode - High beállításon a 24p tartalmakat teljesen probléma és röccenésmentesen játsza Kodi és Netflix alatt is. Viszont más képkocka számmal, pl 59i már nem tökéletes.
ARC-hoz nem kellene semmi extra, max kézzel átállítani hogy ott küldje ki. Bitstream nem mindennel megy és itt már kérdés, hogy milyen lejátszó. Plusz van kis DTS probléma is. -
blakey
titán
Pulldown segítségével képes a tv "visszafejteni" az anyagot a megfelelő fps-re, de nem minden esetben és néha tévedhet, tehát van arra esély, hogy ne láss hibát vagy nagyon erősen kell figyeld, hogy láss valamit de azért messze van egy rendes külső lejátszótól, ha szigorúan vesszük akkor nincs benne semmilyen kadenciahelyes lejátszó, ez egy megjelenítő amiben van lejátszási funkció.
#32954) Kornel
Az nem garancia arra, hogy a belső lejátszó esetében valóban ki is kapcsolható. Addig örülj míg nem látod a hibákat, ha már megmutatták akkor látni fogod és nem tud kadenciahelyes lejátszást egyik tv sem, ahhoz komolyabb tudás kell és a frekiváltást is látnod kéne, de nem látod, fix 60Hz-en játszik le mindent.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dh66e
veterán
Szerintem semennyi.
Arról lehet szó hogy jól dolgozik a motionflow. -
BBéci
legenda
válasz s7evcsenko #32773 üzenetére
Tévesen, hibásan tippeltél és vesztettél.
(#32812) Gsx-rr
Azok lökik a baromságokat, akiknek fogalmuk sincs arról, milyen a jó képminőség. Sokan azt sem tudják, mit kell figyelni, amikor összehasonlítanak két lejátszót.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kornel
veterán
válasz s7evcsenko #32782 üzenetére
Én már csütörtökön megnéztem volna azt a filmet, ha van imax verziója.
De nincs.
Én egy ideje már csak imax filmeket nézek moziban, na azok szépek, otthon sose látsz olyat, ellenben véletlenül betevedtem egy normál előadásra, az lehangoló volt.Mod: most várom, mikor lesz belőle egy jó minőségű rip, aztán tesztelem vele a TV-t
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz s7evcsenko #32771 üzenetére
Maga a lejátszó semmiféle minőségromlást nem okoz.
A minőség egyedül a forrástól függ.
Ha a kadenciahelyes lejátszástól eltekintünk, mert mondjuk van egy 30fps sebességgel kódolt anyagod, akkor ha ezt egy pendrive-on bedugod a TV-be és lejátszod pl. VLC-vel, vagy ugyanezt a pendrive-ot bedugod egy külső lejátszóba és azzal játszod le, nem lesz minőségromlás.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
SeLe
tag
válasz s7evcsenko #32726 üzenetére
Balról a második nálam is kissé sárgás (amolyan koszos fehér).
Egyébként érdekesség képen leírom, hogy a monitoromon ugyan ezt a képet átmenet nélküli koszos fehérnek (kissé sárgás) látom.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz s7evcsenko #32718 üzenetére
A képet nézd meg amit betettem, írd le, hogy pontosan mit látsz.
A videónál minden sávot tökéletesen látnod kell valamint a fehéregyensúly is ellenőrízhető, bár annak is a "szürkeskála" része.[ Szerkesztve ]
-
badd
tag
válasz s7evcsenko #32701 üzenetére
Mondhatni igen, de ha két kalibrált monitorod van, akkor kb. ugyanazt kapod eredményül megnézve mindkettőn, de annál is ha más típus a két monitor és ezáltal más az RGB lefedettsége, akkor még kalibrálás ellenére is lehet eltérés, bár minimális. Fényképeknél a végleges eredményt megmutatni, hogy te mire gondoltál pontosan azt csak kinyomtatva lehet elérni, ahol egyfelől be van kalibrálva a monitorod és hozzá a nyomtató is, amivel a végleges nyomtatott kép készül. És emellett (hogy ne legyen olyan egyszerű) adott színhőmérsékletű világítás mellett állítod ki/mutatod meg a képed, akkor lesz az, amit te akartál, mert nyilván az is befolyásolja, hogy a nyomtatott kép környezetében milyenek a fényviszonyok.
-
blakey
titán
válasz s7evcsenko #32701 üzenetére
Az előbb feltett képet te is nézd meg a tv-den és várom a választ, kiváncsi vagyok, hogy mit láttok rajta, én tudom, hogy minek kell lennie de addig nem írom le amíg nem írjátok meg, hogy mi jelenik meg nálatok, sőt az lenne a legjobb ha az általatok vélt legjobb beállításon nézitek meg.
-
badd
tag
válasz s7evcsenko #32692 üzenetére
A kamerán nagy eséllyel van olyan opció, hogy fehéregyensúly beállítása, amivel meg tudod neki adni, hogy mi az ami fehér egy minta képen, és az alapján beállít fehéregyensúlyt, vagy ugye tudod, hogy éppen milyen színhőmérséklet van az adott helységben, vagy környezetben és az alapján állítod be. De mivel ez se lesz tuti, ezért van az, hogy minden felvételt, vagy legalábbis ami profi felhasználásra kerül, pl.: filmek, azokat az utómunka során un. fényelik/color grading/ és beállítják a színeket. Na, de ebben a folyamatban kap minden ilyen felvétel egy saját hangulatot/stílust, attól függően, hogy mit követel meg a film. Pl. inkább melegebb, narancsosabb legyen, vagy hidegebb, kékebb? Innentől kezdve meg keresheted te a tökéletes fehér lapot, ha egyszerűen nem az volt a cél a fényelésnél, hogy a fehér fehér legyen, hanem hogy a hangulat legyen egységes. És a kalibrálásnak is ez a lényege, hogy ha kalibráltad a TV-det, akkor kvázi szinte azt lásd a képernyőn, amit az colorist/operatőr/rendező megálmodott, és ne azt, amit te gondolnál oda színvilágot.
-
blakey
titán
Nem akarok én is kötekedni, de ha van egy fehér lapom, amit lefotózok, és ezt a kamera képe sárgásnak mutatja, akkor már eleve szar a kamera, nem?
Vagy a fotós, egy jó fotóhoz érteni kell, megfelelő fényeket kell alkalmazni a kamera érzékenységéhez és addig állítgatni míg tökéletes nem lesz, egy tárgy fotózásához akár 20-100 fotó is "ellőhető" míg tökéletes nem lesz, persze egy fehér papír fotózását gyorsan meg lehet oldani egy kis állítgatással.Ha én ugyan azt a fehér lapot szeretném látni a TV-ben, mint amit mellé teszek, akkor mit kell tennem?
Nem így kell megjhatározni a dolgokat, ahhoz vannak kalibráláshoz szánt tesztképek és ha a beállítás után a fotó mást mutat mint a valóság akkor jöhet pl. a Photoshop, vannak értékek amik az adott színt generálják, fehérnek is van egy értéke, a feketének is és így tovább, tehát egy előre meghatározott rendszer szerint lehet meghatározni a pontos színeket még akkor is ha nem kalibrált a monitor, tehát egy photoshoppal tökéletes, színhelyes fehéret vagy feketét tudsz eláéllítani anélkül, hogy kalibrált lenne a monitorod, más kérdés, hogy a rosszul beállított monitoron mást látsz.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kornel
veterán
Ugyanezt kérdezem én is
-
xb12x
tag
válasz s7evcsenko #32333 üzenetére
Én frissítettem, továbbra is hiba nélkül működik az ARC. És tulajdonképpen minden más is, nálam javította amit ígért és nem rontott el semmit. W857.
-
marlboromen
aktív tag
válasz s7evcsenko #32333 üzenetére
Hat hal istennek nem ertem ra frissiteni. Azert eleg gaz hogy ennyi hiba legyen egy sima updat-el. A tied melyik tipus?
-
marlboromen
aktív tag
válasz s7evcsenko #32323 üzenetére
Nem.
-
enterember
csendes tag
válasz s7evcsenko #32225 üzenetére
Nem kell venned, adja a Digi: Részletek
-
BBéci
legenda
válasz s7evcsenko #32222 üzenetére
Kell még egy modul, abba megy a kártya, aztán a kettő együtt a tévébe. Amit kivettél, az egy védő, hogy ne hulljon bele semmi a nyílásba.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
senior tag
válasz s7evcsenko #31809 üzenetére
Elmondanám erről a dologról a véleményem,de akkor sosem lenne vége. Mindenkinek igaza van.
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
blakey
titán
válasz s7evcsenko #31800 üzenetére
Szerinted hány ember van aki anyázik stb, mert valami gond van de fel sem merül benne, hogy talán egy reset segít?
Személy szerint továbbra is azt mondom, ha problémamentes használatot szeretne valaki ráadásul főverzió után akkor igenis nyomjon egy resetet.
Nem megyek messzire, adott egy Himedia Q10 Pro Androidos lejátszó, minden egyes frissítést csak úgy ajánl a gyártó, hogy fogpiszkálós módszerrel frissítsd, mert úgy fog hibamentes működni ami egyben teljes resetet is jelent.
ENNYI.
De ne sírjatok ha valami sz@r.
34 eszközöm van itthon, mindegyik op. rendszerr jelen van. Igen, használjuk mindegyiket és érdekes, hogy hibátlanul, én nem panaszkodok, mert tökéletesen működnek.[ Szerkesztve ]
-
GML
őstag
válasz s7evcsenko #31420 üzenetére
Milyen balesetire? Valami piacon kapható ingatlan/ingó biztosítást? Az pedig nem sokat ér kb 4 év múlva...
-
GML
őstag
válasz s7evcsenko #31418 üzenetére
nem vennék rá mérget, hogy kiállított darabra tudsz külön biztosítást venni. Rajta lesz a számlán, hogy kiállított darab azért van korlátozott garancia és erősen csökkentett ár.
-
torma1981
veterán
válasz s7evcsenko #31394 üzenetére
Én tuti nem vettem volna tv-t 6 hónap garanciával. Hiába volt 250k. Nagyon kevés az a 6 hónap.
-
Peat76
őstag
válasz s7evcsenko #31396 üzenetére
Írtam privit az én esetemről....
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
válasz s7evcsenko #31390 üzenetére
A második karakter csoport nem a ki és bekapcsolást jelenti, hanem hányszor indult telejesen újra a tv, nullázni is lehet elméletileg ha ki tudod olvasni az EEPROM-ot és a védelmet is kiiktatod, egy jó Hacker megoldja 😂😂😂😂
Tudod az üzletben nem egyenként kapcsolgatják le a tv-ket ha nem lekú***k a főkapcsolót és annyi, hidd el láttam, a tápegységnek nem tesz jót! De hát őket ez nem érdekli![ Szerkesztve ]
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
K Norbi
addikt
válasz s7evcsenko #31392 üzenetére
Ráadásul már én bekapcsoltam vagy 10x minimum.
Az újraindításokat számolja.Szerintem csak szervizbe tudják törölni. De nem szokták. Mert nekik az kell.
-
air
nagyúr
válasz s7evcsenko #31390 üzenetére
33 bekapcsoláshoz kevés a 150 óra egy üzletben kiállított készüléknél.
Szerintem.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
JozsBiker
aktív tag
válasz s7evcsenko #31288 üzenetére
Azt meg lehet valahogy nézni, hogy mennyi órát ment a TV?
Már volt téma, bár nem tudom minden típuson működik-e:
-
Mandok
tag
válasz s7evcsenko #31288 üzenetére
"Más:
Azt meg lehet valahogy nézni, hogy mennyi órát ment a TV?"Miért nem kérdezted meg, ahol vetted?
A Mediaban pl. készséggel meg szokták mondani, hogy mikor üzemeltek be egy-egy bemutató TV-t. (voltam már párszor úgy, hogy bemutató darabot néztem ki, aztán kiderült, hogy 2, vagy 3 hónapja került ki a polcra. Ezt beszorozva napi 10-12 órával, simán kijön, hogy egy 3 hónapos TV-be olyan 1000 üzemóra lehet reálisan. Ez valószínűleg a TV élettartamához képest nem sok... De pár hónapja, mikor kocsit vettem, szép lassan rájöttem arra, hogy ha egy 50 ezret futott, keveset futott autót veszek is meg, azzal is legalább 5 évvel leszek beljebb, így inkább a 0km-esre szavaztam -
krx21
nagyúr
válasz s7evcsenko #31292 üzenetére
Haszáld ahogy neked tetszik, de nézz utána, a kiemelt kép működésének. Gyakorlatilag az eredeti színeket cseréljük ki, jóval kevesebb élénk színekre. A kép akkor jó, ha van benne játék és csak ott élénk ahol kell.
Minél kiemeltebbre állítod annál inkább egyformább lesz a filmek képi világa... -
senior tag
a sport mód áll kb a legmesszebb a valóságtól... lődd be ahogy neked a legszebb, és élvezd.
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
blakey
titán
Lehet, hogy nem tudod milyennek kell lennie egy tv-n a fehérnek. Elég fehér van a készülékben, sőt, túl sok is. Vannak tesztábrák amivel ellenőrízni lehet illetve műszer amivel mérni lehet.
-
krx21
nagyúr
válasz s7evcsenko #31275 üzenetére
Grat! Valószínűleg a Samsung enyhén túlszaturált színeit szoktad meg... Hidd el ez jobb.
Ha engem kérdezel, akkor kalibrálás hiányában nem sok mindent állítasz:
Normal profil, élőszín alacsony, a két kontraszt javító alacsony... A többit hagyod. A sony gyári beállításai sokkal jobbak a Samsung-nál... A sony nem nagyon csinál hülyeségket a képpel, ebben igen komoly múltjuk van.
Még a mozgás élességet tudod javítani: Motionflow egyedi: tisztaság 1, folytonosság 2 vagy 3. Ehhez a beállítás hoz viszont a háttérvilágítást feljebb kell emelni...[ Szerkesztve ]
-
Mandok
tag
Szia!
Gratulálok hozzá, használd egészséggel!
Mi pénzbe került, ha szabad kérdezni?
Azért a 65" méret az már kutyafája, ha szabad ezt mondanom!Nekem az 55"-tel semmi ilyen fakó és fehértelen gondom nincs, most igazából az a felállás, hogy marhára kontrasztos, fekete és színes, nagyon élénk, szinte túlszaturált a Sonym képe a nappaliban lévő Samsunghoz képest. (pedig elsőre a Sony tűnt ugyanilyennek, aztán beállítottam ahhoz a Samsunghoz- szinte tökéletesen egyformára azzal- amit leváltott).
De nekem nagyon tetszik ez a fajta kép, én bizony élvezem minden percét a filmeknek a Sonyval.
(Tegnap este a Dark Knight IMAX-es verzióját néztem, az első képsorok,mikor az üveg felhőkarcolókra rázoomol a kamera, az valami hihetetlen gyönyörű).Lassan kezdi megszokni a szemem a motion-plus-os képet is (fene tudja, hogy a Sonynál hogy is hívják már), de eddig rühelltem és gyorsított felvételnek érzékeltem folyamatosan (pedig csak 2-es-3-ason megy)de lassan ezzel is együtt tudok élni és elkezdett tetszeni a simább kép.
Össz-vissz semmi gondom nem lenne a Sonyval, de az, hogy még a HDMI ARC-n keresztül rákötött Soundbart is kapcsolgatja egész éjjel, az rohadt fárasztó. (USB-s HDD-k detto). Erre nekem akkor is fog kelleni valami tisztességes megoldás, mert nem fogom sokáig bírni, hogy lefekvéskor oda kell sétálnom a TV_hez és áramtalanítani mindent. (konkrétan tegnap éjjel figyeltem, mert kikapcsolt TV mellett olvastam, érzésre 5-10 percenként pörgette föl a HDD-t a TV.
-
Jacktor
tag
Nekem a következő beállítások jöttek be (tudom, ez közelében sincs a kalibrált iránynak, de egy próbát megér, hátha nekem is ez jön be): [link]
[ Szerkesztve ]
www.wotinfo.hu
-
ArGab
őstag
válasz s7evcsenko #31226 üzenetére
Igenis számít hogy emag, mert sok esetben nem Magyarországon forgalmazott termékekről van szó amihez nincsenek magyar garanciapapírok. Így közel sem biztos hogy foglalkozik vele a helyi szerviz. Sonynál nem tudom mi a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest