- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Mi a lényeges különbség ez és a Redmi Watch 4 között ??
-
Gynt
tag
Hát nem tudom, talán arra akart utalni a szerző, hogy minden nagyon drága?
Vagy hogy lassan már az evés is luxus lesz, szóval nem kellene félmilliós órát venni?Amúgy 20 ezer Ft-os áron ez a gps-szel szerelt eszköz teljesen rendben van, futáshoz is jó lehet, főleg ha csak az a cél, hogy a tempót figyelje az ember.
-
Franklin
addikt
Valaki magyarázza már el nekem, hogy a cikk első mondata mit akar jelenteni.
"Komoly anyagi döntés egy csúcsóráért félmillió forintot otthagyni egy olyan világban, ahol egy középkategóriás étteremben pár fogás 20 ezer forinttal legalább megrövidíti a pénztárca tartalmát."
Mármint a szavakat értem, csak nem tudom, hogy hogy jön egy csúcsóra ára egy éttermi menü árához?
-
madeec
csendes tag
[Redmi Watch 4] -et tudnám ajánlani ebben az ársávban
-
morze
kezdő
Megvárom a Redmi Watch 5 érkezését, mert ez eléggé "lite" lett.
Dark side of the Sun
-
Ronyn
senior tag
Nyilván az a lényeg, mivel a zuhanyból kilépő víznek csak sebessége van, a nyomás nem értelmezhető (esetleg becsapódáskor a torlónyomás)
Akár le is moshatod az órát a zuhannyal(szoktam), akkor sem lesz baja.
Egyébként az hogy lehet használni zuhanyzáshoz és hogy 50m/5atm szerintem nyilván azt jelenti hogy érheti a közvetlen vízsugár is.
Mivel, ha nem éri közvetlen víz sugár, akkor az tkp egyenértékű a kézmosással, vagy az esővel amivel egy normál alacsonyabb vízállóságú óra is megbírkózik.
Egyébként ilyenkor is az órát érő nyomás pontszerű, és folyton változó helyű, és a kritikus helyeket Pl. a korona tömítés nem éri közvetlen víz nyomás, tkp. csak szimpla (eső) víz, ellentétben azzal ha közvetlen mély vízbe merited, ami valóban nem tesz jót neki[ Szerkesztve ]
Ego sum... Ronyn 🧔
-
őstag
Nem a víz nyomása a lényeg, hanem a viz áramlási sebességéből adódó, az óra szigetelésére kifejtett nyomóerő. Az elég könnyen belátható, hogy a zuhanyból nagy sebességgel kiáramló vizsugarak sokkal nagyobb erővel terhelik az óra szigeteléseit mint pl. az úszás közben fellépő víz áramlások (aki kételkedik benne, kiváncsiságból nyissa ki a szemét úszas közben, utána meg nézzem bele a zuhanyból kiáramló vízbe...) Ezért szabad úszni 50 m.-es vizállóságú órával, de vizbe ugrani (pl. fejesugrás) már nem, és ugyanez okból nem lehet vizisíelni se, pedig a vizisíelő se merül mélyebbre mint egy átlagos úszó, de a vizhez viszonyitott sebessége sokkal nagyobb....pont mint a zuhanyból kiáramló víz esetén.
És egyébként lehet zuhanyozni is 50 m-es órában, ha a delikvens ügyel rá, hogy a vizsugár ne érje közvetlenül az órát. -
Ronyn
senior tag
válasz bakszazsolt #24 üzenetére
Nyilván sehogy(pláne 10bar) ,de mivel az egész hozzászólás "nettó hülyeség", így nem láttam értelmét belemerülni a témába.
Mondjuk a kézi zuhany a szűk cső keresztmetszet miatt inkább csökkenti a nyomást, de mindegy...Ego sum... Ronyn 🧔
-
Ronyn
senior tag
Csak jelzem hogy az "5ATM" egy nemzetközi szabvány, hasonlóan mondjuk az "IP68" minősítéshez, és deklarálja hogy az ilyen minősítésű óra felszíni úszáshoz, fürdéshez, zuhanyzáshoz használható (tiszta édesvizet feltételezve).
Ps. Persze a noname koppintásoknál, ez nem garantálható, de azok nincsenek is minősítve, csak ráírták, mert jól mutat, és ott úgysincs kinek reklamálni[ Szerkesztve ]
Ego sum... Ronyn 🧔
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
őstag
Azért, mert ha elinditasz egy edzés mérést ami gps-t igényel (futás, túrázás, bringázás), akkor sem kell magaddal vinni a telefont. Rögziti a teljes edzést, az útvonalat, a sebességet. Aztán ha telefon közelébe kerül az óra akkor automatikusan szinkronizálja a telefonra az edzés adatokat. Ha nem lenne benne gps akkor minden térképezős mozgáshoz vinned kellene a telefont.
-
róland
veterán
Már csak azt magyarázza el nekem valaki, hogy miért kell GPS egy olyan órába, aminek nincs legalább mobiladat kapcsolata? (Azaz a telefont vinnem kell magammal, abban pedig valószínű sokkal jobb minőségű műholdas helymeghatározó van.)
Mondjuk az óra fogyasztói árából legalább látszik, hogy mára milyen filléres termék lett a műholdas navigáció vevőegysége.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
kolle128
csendes tag
Jó cucc, de szerintem a szij designja rossz. Miért kell egy 22mm-es szilikon szijjat 1,5-2mm-re elvékonyitani, hogy átmenjen önmagán? Biztos vagyok benne, hogy azon a ponton el fog szakadni.
[ Szerkesztve ]
-
Bertiee
senior tag
Kifejezetten hobby futásra és napi használatra olcsó, max 30-35k-ig tudnátok ezen kívül ajánlani valamit? Hölgy részére lenne. Köszönöm!
-
yerico
senior tag
Alváskövetés egyébiránt az ilyen óráknál nagyjából a tippelés kategóriába esik, mondjuk 20-30%-os pontosságot tudnak. Akit ez ténylegesen érdekel, az vagy vegyen Apple cuccot, vagy Fitbit terméket. Megdöbbentő, hogy mennyivel rosszabbnak értékeli egy Versa 4 az alvásminőséget mint bármi egyéb, és valóban. Vagy 5 egyéb óra, köztük Watch 2 GT Pro is azt mondta, hogy remekül aludtam, és happy minden, csak a Versa tudta azt mondani, hogy az alvásminőség rossz. Ha ez is azt mondja, hogy jó, akkor ténylegesen kialudtam magam. A többiek tényleg csak arra jók, hogy azt megsaccolják, mikor aludtam el, és mikor keltem fel.
-
yerico
senior tag
Mi a faxomért hiszi mindenki, hogy az 5ATM felirat azt jelenti, hogy lehet benne zuhanyozni? A normál csapvíznyomás 1.5-4 ATM, ehhez képest a zuhany ezt felerősíti bőven 5 ATM fölé, jellemzően 8-10 ATM-ra.
Ez a felirat a klasszikus parasztvakítás, gyakorlatban azt jelenti, hogy fröccsenő víz ellen jó eséllyel védett, úszni nem ajánlott benne. -
Zsolt73
csendes tag
Ezzel én is szemeztem, de fényszenzor nélkül nem kell. Éjszaka vakít, nappal nem látod, lehet állandóan babrálni vele. Betűre ugyan ezt tudja a jelenlegi órám, fém házzal, nem karcolódik, nem kopik és egy tizessel került többe. Talán majd a 6os.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Nem rossz, de az automata fényerő szabályozás hiánya nszámomra érdektelenné tette.
Kár érte. -
kovjoe
aktív tag
"Az mStore-tól érkezett Watch 4 Lite pakk a sajnos USB-A túlvégű", akkor mégsem 5 😉...
Én lassan 1 hónapja használom maximális megelégedéssel, egy bánatom van, hogy a futópad eredményeit ugyan kijelzi km-ben, de az összesítést kalória alapján teszi...[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (Xiaomi HyperOS 1.0.9.0 UKOEUXM) - Békéscsaba
-
DrBubo77
veterán
Nem rossz ár. Főként ahhoz viszonyítva, hogy 2-3 éve a Galaxy Fit 2 volt hasonló árfekvésben.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
őstag
Köszi a tesztet, vártam.
Ezen összegért tényleg kiváló cucc, hobbisportolónak is megfelelő lehet.
Számologép alkalmazás van integrálva az órába? -
Sirus86
tag
Ennyiert tenyleg jo kutyu es nem Aliexpresses elektronikai szemet! Well done!
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Watch S3
- Apple Apple Watch Series 7 Starlight - 24 hónap Garancia - 1591
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Apple Watch 8, Silver, 45mm, Cellular ( eSim ) független, 90% akku, 2025.05-ig garanciális
- Karcmentes 2 Hónapos Apple Watch 10 46mm Cellular Silver ! 1OO% Akku ! 1O nemzetközi APPLE GaranciA