Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok 55CH9096 Sony-m van kérdésem, hogy a DV képbeállítások azok függetlenek a normál beállításoktól? Van egy Dune Realvision 4K lejátszom ami képes DV lejátszásra.
Azt nem tudom, hogy egy adott HDMI porton SDR-re és DV-re külön beállítás van vagy amit használok normális tartalomnál a DV lejátszásnál is ugyan azt használja-e (mozgás, színprofil) Azt észrevettem, hogy a fényerőt MAX-ra feltolja DV-nél.
A kérdésem lényege: DV-re kell nekem külön független beállítást végeznem erre vonatkozólag?[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz blooredo #67196 üzenetére
Te tudod mi a fontosabb, valamivel nagyobb méret vagy a képminőség, de én zokszó nélkül a Sony-t venném és nem fanboyságból. Ennek a Philips-nek az elődmodellje van tesómnak, neki nincsenek nagy igényei a képteljesítményt illetően, az ambilight mondjuk király dolog az egy jó pont, de a képminősége nálam nem ugorja meg a lécet. A Sony színei, képalkotó procija, felskálázása jobb mint ami ebben Philipsben van, ráadásul a Philips csak 60hz-es, míg az X85J már 120, Sony VA panel, Philips meg mérettől függően IPS és VA panelt váltogat a modelljeiben, nem tudom a 70"-osban melyik típus van. Philips menürendszerétől hülyét tudnék kapni, annyira káosz az egész, kínlódás beállítani rajta bármit, Sony-é szép letisztult hozzá képest.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Freerider89
tag
Sziasztok!
vezeteknelkuli fejhallgato kerdesem lenne. Ilyen TV-nk van: sony bravia kd49xh8096baep
ehhez szeretnek vezetknelkuli fejhallgatot vasarolni. Egybol ket darabot! Mit kell tudni az okos TV-hez vasarolni kivant vezetknelkuli fejhallgatokrol? Barmilyen bluetoothos usb antennaval rendelkezo fejhallgatot kepesek ezek a TV-k kezelni? Illetve 2 kulon fejhallgato tud kommunikalni vajon 1 usb-s egyseggel?
köszi a választ előre is!
"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"
-
blooredo
csendes tag
Sziasztok!
Itt is bedobom a kérdést: Sony 65x85j vagy philips 70pus8506 lehet a jobb választás? Nem tudok dönteni:) -
zonusz
aktív tag
válasz kenzoli #67193 üzenetére
Azt már látom, hogy célba érni nem lehet a Sonynál, a reklám mindenek előtt, de legalább valamivel több információ van, mint az "ez jobb, mint az, jobb a képe,tuti vétel" stb. Én is várok még. Nálam még az is probléma, hogy fizikailag 55" a legnagyobb, ami elfér, és hát ahogy látom, van, ami csak 65"-tól van.
[ Szerkesztve ]
-
kenzoli
csendes tag
válasz zonusz #67192 üzenetére
Kérlek jelezz, mikor célba értél.
Hasonló dilemmával küzdöttem és a 93J-nél kötöttem ki, ami 2021-es XR procis és 75"-ban nekem a "még épp belefér" árkategória.
Viszont úgy döntöttem, megvárom az év végi akciókat(blackfriday, stb.) a vásárlással/megrendeléssel, így akár más(jobb ár/érték arányú) modell is szóba jöhet. -
Ger_man
senior tag
válasz zonusz #67188 üzenetére
Szia!
Itt egy jó kis oldal ami leír kb mindent: LINK
Általánosan elmondható hogy a 95 mindig magasabb minőséget képvisel, mint a 90-es.
XH szériában pl más a processzor is, nem csak a felület bevonata, fényereje is jóval magasabb a 95-nek. Érdemes a sony honlapján is összehasonlítani az egyes modelleket, mit kapsz pluszba a pénzedért, és h az megéri-e neked a plusz költséget. -
kevepapa
aktív tag
Tudomásom szerint a SONY 2021-ben, a két csúcs LED tévéjénél (most ide nem értve a más ligában focizó Z jelű master seriest), a 90-esnel és a 95-osnel használta először az XR előtagot, ami az ezekben a modellekben található új cognitive xr processzorra utal (elviekben szebb és pontosabb képalkotást, piacvezető felskálázást tud az új proci).
-
vlevi
nagyúr
XH90, 95 esetén 2 dologról tudok (ami X90H néven is fut).
A 95-ös kapott egy extra bevonatot, amitől nagyobb a látószög, de ezen a bevonaton jobban becsillognak a lámpák fényei, ún. rainbow effektet hozva létre.
A 90-esnek ilyen nincs, de cserébe a 90-esre ígérték, hogy lesz 4k120Hz, meg VRR, meg mittudoménmit ígértek, hogy fw frissítéssel bekerül. Ezekből nem tudom, mi valósult meg. -
zonusz
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, nem tudok eligazodni a Sony jelölések között. Mi a különbség az XR..X90-95 verziók között. A végén lévő betűről tudom, hogy az évjárat, ha minden igaz. Azt is köszönöm, ha megmondjátok hol találok erre vonatkozó leírást. Köszönöm. -
Celtis
veterán
A TV HDMI-ARC bemenetét kösd össze a soundbar HDMI-ARC csatlakozójával.
Engedélyezd a bravia sync-et. A soundbar gyakorlaitlag ki fogja váltani a tv hangszórókat. A TV-vel együttt kapcsol ki/be és a tv távval szabályozható a hangerő. Beállítás után a soudbar távirányítót akár el is dobhatod. -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Van egy 55W805C TV-m és egy Apple TV lejátszóm, raknék most mellé egy SF150 soundbart. Megtudnátok mondani, hogyan kössem össze öket?
HDMI-vel mindent? Mit melyik portba érdemes?
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
d.beni
aktív tag
válasz gordonfreemN #67179 üzenetére
85" méretre értettem a különbséget.
-
-
-
Gigicuci
senior tag
válasz gordonfreemN #67174 üzenetére
J-m nincs csak a 90-95 közötti különbséget tudom elmondani: legnagyobb különbség számomra a fényerő, másodsorban a tükröződésmentesség ami a 90-bol hiányzik, harmadsorban pedig a betekintési szög. Ja +1 a smooth gradiation képesség ami szintén hiányzik az 90-bol de amíg nem olvastam utána addig nem zavart.
Hátránya is van: rainbow effekt a spot lámpák fenyetol de ezt igazából megszoktam. De tud extrém is lenni mikor az összes lámpát felkapcsolom. Ez a 90-bol hiányzik ( a szeles látószög bevonat okozza)
Összességében nagyon pöpec kis tv az xh90, végül is szerettem de csillogása miatt váltottam, azóta meg boldog vagyok a 95-el.
-
d.beni
aktív tag
válasz Gigicuci #67173 üzenetére
Köszönöm az információkat!
Igen az X95K-t én is néztem, horror áron megy...
Ezért akarok a régebbi szériából választani. Igazából csak arra várok, hogy beessen legalább a közelébe annak ami a legalacsonyabb ára volt az X95J. Tudom hogy az X900H nagyon kompromisszumos az X95J hez képest DE most jelenlegi áron 500k a különbség a két TV között amit nem fizetnék ki...
Szóval vagy szerencsém lesz és beesik az ára vagy nem...
Még az is előfordulhat, hogy mindkettőről lecsúszok mert az XH900-ból csak 1 darab van ahonnan be tudom szerezni... -
-
Gigicuci
senior tag
válasz d.beni #67172 üzenetére
Az X95J erősen kifutó modell, lehet szerencséd de kockázatos várni mert az utódja az X95K bődületes árazással nyitott (65-ös 1.3M), ebből következik hogy valószínűleg nem lesz sose annyira kedvező áron mint az X95J.
Az usd/huf forintgyengüléssel és az inflációval még nem is számoltam---->most ugyanaz az ár sokkal kedvezőbb mint tavaly ilyenkor. Ha találsz egyet, meg kell venni, én arra számítok egyhamar nem lesz ilyen jó árú Sony csúcs tv.
Média Markt már kiszórta, Sony szalonokba nincs... kevés időd maradt szerintem venni egyet.
Az XH90 erősen kompromisszumos B terv, nem egy súlycsoportban van a két készülék, nekem volt XH90 és most XH95 is. (Pl. Fényerőben, betekintési szögben stb. ezek a nappaliban mind fontosak)[ Szerkesztve ]
-
d.beni
aktív tag
válasz Gigicuci #67171 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jobban húz a szívem a Sony felé. Megkönnyítetted a választást. Már csak egy akcióra várok, szerintem lefog menni az ára mert tavalyi modell... (remélem)
Sajnos a mediamarktból eltűnt ez a modell.
Még "B" tervnek van egy xh900-as modell olcsóbban, de azt csak akkor venném meg ha nem esik az ára az xj95-nek. Szóval most már csak egy jó akcióra várok -
Gigicuci
senior tag
válasz d.beni #67170 üzenetére
Alapesetben ha a xf9005-ot szereted akkor javasolt a X95J, hiszen márkán belül maradsz: színvilág, mozgás megjelenítése, felskálazás, menürendszer stb, nem fog meglepetés érni.
A Samsung azért eléggé más világ a dobozból kivéve. Illetve sok méretben a 90A széria nem VA panellel van szerelve hanem IPS-el, annak minden előnyével és hátrányával, erre figyelnie kell. A jelenlegi tv-d VA paneles.A rtings tesztből nem érdemes kiindulnod, ha mégis tesztek alapján látatlanban akarsz dönteni akkor használd ki a 14 napos elállási lehetőséget.
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék venni. Sony x95J és Samsung qn90A a két jelölt.
Vegyes használatra lenne. Tv műsor, streaming és PS5.Igazából a Sony volt az első gondolat. De valahogy megtaláltam a samsungot. Árban kb. azonos és az rtings.com-on jobbnak ítélik a samsungot. Ezért vacilálok a kettő között.
Jelenleg xf9005 van itthon amit teljes megelégedéssel használok.
Az új tv-t a nappaliba szeretném.
-
Aby_2014
aktív tag
válasz Celtis #67153 üzenetére
A beltéri távjával lehet a TV-t vezérelni: hangerő, kikapcsolás. Személy szerint nem is az zavar, hogy külön eszköz kell a TV csatornákhoz. Inkább az, hogy az évek során nem látok technikai (minőségi) előrelépést, illetve az, hogy nem tudnak egy saját homogén rendszerükre egy jelen kornak megfelelő bug mentes rendszert készíteni. Sajnos itt vidéken monopol helyzetben van a T, így választási lehetőség sincs.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
-
vlevi
nagyúr
válasz daniel2121 #67164 üzenetére
Pedig, ha az akarat meg lenne, akkor még lehetne csinálni.
Csak egy androidos app kellene, ami az IPTV adást tudna fogadni a telekomtol.
De sajnos a Vodafone tv app sincs megírva Android tv-re :( -
Joshi
titán
válasz modflow #67154 üzenetére
A Telekom tudtommal IPTV szolgáltatást nyújt ami nem DVB-C, hanem internet alapú szolgáltatás. Szóval ahhoz mindenképpen kell egy beltéri egység, ugyanis olyan "tuner" nincs semmilyen tévében se.
Ha a kábel és internet szolgáltatód optikai kábelen küldi a cuccot és nem IPTV szolgáltatás, hanem DVB-C + Internet (FTTH), akkor mindenképpen kell egy optikai kábelt fogadó router amit minden esetben a szolgáltató biztosít. Diginél annyi pozitívum van a dologban, hogy a routeren van egy coax kimenet amin csak a kábel tv jön ki (DVB-C). Na ezt már rá lehet kötni a tévére és a csatornákat a tévével tudod kezelni.
Összegezve az IPTV szolgáltatáshoz mindenképpen kell egy box. Ez van.
-
mihaly13
tag
Hát én nem tudom hogy mi bajotok van az Androidos tévével , de nekem egy KD-49XH9505-s tévém van és nagyon jól működik beltéri nélkül CI+ kártyával a szolgáltatom Digi . Csatornák , csatorna keresés , kábel , ha nem tudod a szolgáltató paramétereket akkor mindent auto-a kell elindítani ás megkeresi az egész létező csatornákat , ha sorrendbe akarod tenni a Sony csatorna progival meg lehet oldani a számítógépen . Az interneten pedig billentyűzetet használók egérrel és nagyon jól működik a Youtuben csak távirányító és kész .
-
modflow
veterán
válasz Csabi1984 #67157 üzenetére
Nem igazán azt írtam, amit te kiolvastál belőle. :)
Pl. nem írtam, hogy a távvezérlőt szeretném használni.
Én a TV -met úgy kompletten, saját OS-el, hardverrel szeretném használni pl. TV nézésre is. Ennyi.Ill. azt kérdeztem, külföldön is az van e, hogy optika esetén nincs CI+.
-
Csabi1984
addikt
Próbáltam keresni a probléma forrását csak nem találtam
Sony Tv-d van és szereted az androidot valamint szeretnéd a távvezérlőt használni és olvastam, hogy telekom.
Azt nem értettem miért írtad azt" hogyan lehet az, hogy gyűrtanak egy tv-t, de nem lehet tv-t nézni vele"?
Az nem a TV hibája, hogy a telekomnál nincs CL+ médiakártya lehetőség csak box. Ehhez a tv-nek semmi köze -
gordonfreemN
addikt
Ezeket is figyelembe véve vagyok én végső soron elégedett a vodával. Szidják mint a bokrot, de a másik sem jobb és még bizonyos esetekben hátrányosabb is. Én is Wh mániás vagyok, ezért nálunk is inkább lemondtam a visszanézést, mert CI kártyánál az nincs, de nem is nagyon használtuk igaz.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
modflow
veterán
válasz Aby_2014 #67152 üzenetére
Olvastam, hogy kb. 2019-től fejlesztik az androidos tv appot. Lassan 2023. Szóval abból nem lesz semmi.
Nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy gyártanak egy TV-t, de nem lehet vele TV-t nézni. Ezt hogy engedi meg az illetékes hatóság???
Külföldön is így van, hogy a TV-vel nem lehet TV-t nézni, hanem nesze neked vegyél hozzá egy újabb energiát fogyasztó külső eszközt, és csak akkor tudsz?
A TV mérnökei akkor full feleslegesen fejlesztenek Android, meg bármilyen rendszert, ha a Tv úgy is külső eszközről fut.😭
[ Szerkesztve ]
-
Aby_2014
aktív tag
válasz modflow #67151 üzenetére
Mi Telekomosok vagyunk, sajnos nincs CI modul vagy andoirod-os app amit a TV-re telepíthetsz. Jelenleg egy androidos box-ot adnak amit foltozgatnak softweresen, de elég sok bug van benne: hang pattogás, minden induláskor hibaüzenet fogad, egyes TV készülékeknél a kép-hang nincs szinkronban. stb...
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
modflow
veterán
Van egy Sony X93J-m.
Egy Telekom előfizetésen gondolkodok, azonban egy dolog kicsit elriaszt.
Mégpedig az, hogy a TV nézéséhez én nem akarok külső eszközt. A TV saját androidos rendszerét, távirányítóját akarom használni, mert az tökéletes.
Ez megoldhato telekomos optikai rendszer esetén?Valaki használ telekom szolgáltatást?
-
Wiky0707
friss újonc
válasz blakey #22165 üzenetére
Szia. Tudom hogy régi a beszélgetés, de nekem most hasonló gondom akadt. A tv-t nem rég cserélték nekünk ki egy másikra mert azzal gondok voltak és egy full újat kaptunk. Samsung ez is csak nem pont ugyanaz a széria ami volt.... szóval olyan gondunk van hogy néha kattogó hangot hallunk tv nézés közben meg néha ha ki van kapcsolva akkor is de az már nem is érdekel annyira. A zavaró az tv nézés közbeni kattogás 🙁Youtube-ot is használjuk rajta és akkor is néha kattogó hangot hallani miközbe halljuk a videót is. Ja még annyit hogy telekomnál vagyunk előfizetésbe és ők adtak másik tv-t + set-to-box is van mellé. Esetleg van tipped hogy mi lehet a gond? Vagy mit tegyünk? Kihez forduljunk? Mert elég zavaró tud lenni, és látom írtad hogy normális jelenség lehet a relé kattogás amikor be és ki kapcsoljuk de nekünk nem ez van. 😐 Most akarjuk jelenteni a telekomnak, és akit kiküldenek vajon mit mond majd🤔
Köszi a segítséget előre is!
Wiky -
mrThomi
addikt
válasz gordonfreemN #67144 üzenetére
Igen úgy emlékszem, mintha itt is mondta volna valaki még korábban hogy VRR bementi mód esetén nincs local diming. Azt hittem a fizikai korlátok miatt, de most egy frissítésssl ezt engedélyezték, ezt nem tudtam hirtelen hova tenni.
Igazából a tapasztalatokra lettem volna kiváncsi ki használja ezt a bemeneti forrást játekoknál és mit tapasztal, mert nálam voltak furcsaságok, és mintha képminőség romlás is lenne. Pl:korábban írták hogy oké hogy tud a ps5 / tv 120hz-et, de feleződik a felbontás vagy mi már nem emlékszem hogy ehhez a témához kapcsolódott e. Ilyenekre gondoktam, mik lehetnek elönyök, hátrányok, mert eddig nem igazán tudom hova tenni ezt az egészet -
mrThomi
addikt
válasz F-ECT$ #67142 üzenetére
Ha ps5-nél a bemeneti forrás vrr, javított formátum helyett akkor mik az általános észrevételek, ki mit tapasztal ? Vagy használja egyáltalán valaki játékohoz ?
Nem tudom megmagyarázni de mintha más lenne a képminőség is. Az ez előtti frissítésnél mintha tiltva lett volna a LD, de most ez most elérhető ez oké. Spiderman miles morales esetében peldául vibrált a kép néhol ha a grafika teljesítmény rt-n volt. A kép tükörsima az addig oke, de mintha kicsit homályosabb is lenne számomra illetve játékoknál a kilépésnél fekete villanással lép ki. Nekem valahogy nem kóser és eddig nem látom semmi előnyét X92J esetében ennek a bemeneti forrásnak így inkább vissza állitottam javítottra.
-
gordonfreemN
addikt
válasz mrThomi #67120 üzenetére
Tehát összegezzük:
Frissítés javítja a Local Dimming működését VRR esetén.
Előtte nem elékszel, hogy a VRR engedélyezés esetén Local Dimming tiltva volt-e. Ezt miért kérdezed?
Majd a bemeneten Javított vagy VRR módot próbálgatsz. Miért? Mármint nem tudod, hogy mi a különbség a VRR engedélyezés esetén a VRR-en kívül?
Képminőség javulás van-e? Ezt elég nehéz így megválaszolni, mert végül is képminőségbeli javulás a változó képfrissítés is.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
mrThomi
addikt
Akkor megpróbálom en meg egyszer
Erre valakinek észrevétel ? [link] -
Vhiktor
veterán
válasz Moretimer #67081 üzenetére
Szerintem ez alap viselkedés, így van a szoftver megirva. Sok android alapu média lejátszó is igy viselkedik, bár azoknak a beállításai között ez módosítható.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Moretimer
aktív tag
Erre valaki?
KösziMoretimer
-
Piftuka
veterán
válasz gordonfreemN #67132 üzenetére
"65XH90 21 decemberi vásárlás Alzáról, Sonyszalon 25900-ért bővít garanciát"
Az hogyan lehetséges?
A "H" sorozat még nem számít kifutott szériának?
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Peetmeli #67125 üzenetére
"egy alap 3d-s samsungot váltott)"
Mondjuk az az "alap 3D-s Samsung" ~kétszer nagyobb natív kontraszttal rendelkezik, és blooming sem jelentkezik rajta.
Viszont az a lényeg, hogy az új készülék azt nyújtja számotokra, amit vártatok tőle. Használjátok sokáig jó egészséggel, ezt kívánom!
-
gordonfreemN
addikt
65XH90 21 decemberi vásárlás Alzáról, Sonyszalon 25900-ért bővít garanciát
A garancia kibővítéséhez szükség lesz a vásárlást igazoló számlára továbbá a készülékhez kapott jótállási jegyre és a készülék sorozat számára
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
kevepapa
aktív tag
Köszi, jogos.
@Peetmeli: nagyon biztató, hogy ezt mondod, igazából ezért is vetettem el elsősorban a QN90A-t, mert sony esetében a tapasztalatok szerint sokkal kisebb esély van a durván hibás panelre. Ezen felül persze a Sony színei és mozgásmegjelenítése is jobban tetszett mint a Samsungé. Fekete szintben és kontrasztban erősebb volt a samu, de egyszerűen túl "mű" volt a Sony mellett.A pontot az i-re a Stop the FOMO, Classy, és Andrew Robinson yt csatornáján lévő videók tették fel, gyakorlatilag mindannyian imádták az x95j-t.
Ezt a vidit mindenkinek ajánlom, aki hozzám hasonlóan az A80J és az X95J között vacillált (persze valószínűleg néhány héten belül kifutnak ezek a szuper modellek): https://youtu.be/J_NT-bi8M1Q
[ Szerkesztve ]
-
-
Vhiktor
veterán
válasz kissdani #67126 üzenetére
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kissdani
senior tag
Én már kezdem magam hülyének érezni de beléptem a szervíz menübe és nem találom hol írja az üzemidőt... Pedig már vagy háromszor nekifutottam...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Peetmeli
csendes tag
Szia!
3800 óra rosszabbra számítottam."Kevepapa" Én most vettem x95j-t lefuttattam ezt a DSE videót [link] teljesen homogénnek láttam a képet. Néztem foci összefoglalókat a youtubeon de nem láttam semmi furát. Első tesztre gyönyörű képe van. ( egy alap 3d-s samsungot váltott) Asszony is teljesen el van ájulva. Xbox S X alatt kicsit fakónak találom de még semmi extrát nem állítottam rajta. 1 óra nyomkodás után nem bántam meg. Remélem így is marad.
-
kevepapa
aktív tag
Sziasztok!
Több hétnyi tv böngészés, tesztnézés és olvasás után végül az A80J és az X95J került a "döntőbe", de végül amiatt, hogy a nappaliba kerül, napközben sok sport is menni fog rajta, játék esetén statikus hud-ot is fog kapni, végül hogy hétvégén rászabadulnak a gyerekek is, szóval ezek miatt "fájó szívvel" (1st world problem) elengedtem a csoda, best buy stb a80j oledet és végül az x95j mellett döntöttem. Ezzel kapcsolatban már csak attól tartok, hogy egy dse problémával erősen érintett panelt fogok majd ki (elég sokan panaszkodnak rá a neten, persze tudom hogy akinek nincs baja vele az általában nem is ír róla semmit). Félek, hogy pl foci nézés közben a zöld pályán zavaróak lesznek a sávok... Kérdés tehát, hogy a dirty screen effect miatt lehet cserét kérni? Mik a tapasztalatok? A központi szalonban venném a cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
válasz mrThomi #67109 üzenetére
Valaki ?
Legutóbbi frissítés ezt tartalmazta, [kép] ez előtt azt hiszem csak engedélyezve volt a vrr, de a local diming le volt még tiltva a tv-n.
Próbalgatom a bemeneti beállitasoknal PS5 alatt hogy javított vagy vrr módban legyen, de nem tudom, mi a különbség változó frissítési rátát leszámítva ? Képminősbeli javulás is van ? -
mrThomi
addikt
Sziasztok. Sony X90J szériára az utóbbi időbe jött pár frissítés. Volt egy olyan hogy VRR mód engedélyezése, de nem ment a local diming vagy mi volt. Most ezzel mia a helyzet ?
Minden a legfrisebb szoftver mint tv-n mint pedig a ps5-ön. Úgy vettem észre mintha vrr bemeneti módban elérhető lenne az összes kép beállítási lehetőség a tv-n.
-
Piftuka
veterán
válasz Dan-szan #67107 üzenetére
Mert nem ők határozzák meg, hanem a SONY Magyarország.
Ráadásul már kifutott termékre jóval drágább. Én is így jártam. Ha idei tévé volna, akkor "csak" 33.000 forint lenne a 2 év extra jótállás hozzá; viszont mivel már kifutott széria darabja, ezért 55.000 forintba kerül.
Annyit pedig nem fizetek.
-
Peetmeli
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ, megvettem végül. Ennyiért nem hagyhattam ott. Esetleg valaki tudja, hogy hol a legolcsóbb a + két év garancia? Valamint, ha meghibásodik az árat nézik cserénél, vagy a készülék típusát?
[ Szerkesztve ]
-
Dr. O.K.
tag
válasz Technoman #67097 üzenetére
Pontosan ugyanez van nálam is. Napokig semmi hiba, utána akár 3x is újraindul másfél órán belül úgy, ahogy neked, majd összeszedi magát és jól működik hosszú ideig. Nekem is van okos konnektor, arra eddig nem is gondoltam, pedig úgy sejtem valami árammal kapcsolatos anomália áll fenn. Újabban az ARC-n kiadott hang is csúszik. Egy konnektorról megy a soundbar, tv és az IP beltéri. Sajnos felénk elég gyakori a pillanatnyi áramszünet, de azzal nem tudok összevetni semmit, mert a telekom router 4-5 perc alatt áll csak fel, ha áramszünet volt.
-
Gigicuci
senior tag
válasz F-ECT$ #67100 üzenetére
szerintem még így is megéri, ha bekrepál idő előtt és kap egy csereutalványt egy aktuális 65 csúcsmodellre akkor 2* fog jól járni.
az én XH95-öm is Központi Szalon kiállított darab volt, direkt megkérdeztem, hogy mennyit ment és mivel molyoltak egy pár percet és utána nagyon őszintének tűnt válasz, így elhittem, hogy napi 8 órán keresztül kb. egy évet. Mondjuk az MM-ben nem lennék ilyen biztos de mivel hivatalos forgalmazó és az ár kiváló, ugyanúgy bevállalnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest