- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz K Norbi #25494 üzenetére
Egyelőre nem gondolkodom a visszavitelen, ezért az árért mindenképpen megérte. A napokban eljutok addig, hogy beállítgatom a képét, megismerem a menüjét és megtanulom használni. Ezután lesz értelme összehasonlítani a Samukkal.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
K Norbi
addikt
Valakinek használ Cam modult UPC műholdas tányéros tv hez?
Betöltöttem neki a megszerkesztett csatornalistát, minden auto szolgáltatás frissítést kikapcsoltam a műhold/ technikai alatt.
De csak tölti a végére a kitörölt csatornákat.
Mondjuk csináltam egy kedvenceket oda már nem piszkál bele.Egyébként ez a Humax HD jobban a kedvemre tesz, mint a tv menüje.
Beltérivel sokkal gyorsabb a csatornaváltás faszául áttekinthető minden.
Még a távja is nagyon szuper [link]Egyébként szerintem beltérivel jobb kép van benne. [link] (L:http://kepfeltoltes.hu/160824/20160824_163211_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)[link](/L) [link]
[ Szerkesztve ]
-
NB2
aktív tag
Le ne harapd már a fejem
Ezen az oldalon volt a tv (http://www.kozpontiszalon.hu/), de mikor 2-kor rákerestem (mutatni akartam valakinek) már átirányított. Tényleg érdeklődtem, megnéztem volna élőben ma MM-ben, de ha nincsen már azért az árért (mert ez is szempont volt), akkor nem futok felesleges köröket. -
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Akadt 2 kérdésem, X8509C TV készülék kapcsán:
1. A legutóbbi firmware update után, eltűnt a YouTube ikonom, hogyan, vagyis inkább honnan tudom ismét a leggyakrabban használt progik közé visszabiggyeszteni?
2. Hol volna érdemes, tehát a legolcsóbb a + 3év gari kiterjesztést megvenni?
Thanks for every1!!!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Pedig ilyen egyszerű, nálam tökéletesen megy. Ha szétesik a kép akkor a bejövő jellel lesz a gond, az üfsz-nek meg nem kell hinni, nem mindig értenek hozzá, sőt. Régi a modul? Esetleg egy csere megoldja.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
varmi2
nagyúr
rányomtam 7x a buildszámra, még sem találom a menüben a fejlesztői beállításokat. hol keressem? Pedig ki írta, hogy fejlesztő vagyok.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
xb12x
tag
abszolút szubjektív, ráadásul nem hiszem hogy lenne még bárki aki ismeri mindkét konkrét tv-t. szerintem nem, mondom ezt úgy, hogy én is pana plazmáról váltottam sony lcd-re. a boltban minden szép és csilli-villi, de az első otthoni mozinál már láttam a különbségeket. ráadásul én nem is vagyok egy "vájtszemű".
-
NB2
aktív tag
Üdv!
A pénteken linkelt 55w809c-s nagyon birizgálja az agyam. Érdemes a Pana TX-P42CX3E 5 éves plazmámat lecserélni?
Köszi
-
votinka
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a két TV közül melyikkel járnék jobban?Sony KDL55W809CBAEP
Sony KD49X8005CBAEP
Köszönöm!
-
blakey
titán
MM-t kapnak a 2015/16-os Sony tv-k, 7.0-ról még semmi info nincs, maximum jövőre, de nem hinném, hogy ennyire fontos lenne a verzió, inkább a stabil működés a fontos.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ArGab
őstag
Android TV Nougat újdonságok: [link]
Remélem ez azt jelenti a Sony ugorja a Marshmallow-t és egyből a Nougat jön.
-
blakey
titán
Tökéletesen működik UPC-vel, nincs semmi gond. Ha netán az a gondod, hogy a kártyát nem látja akkor ellenőrizd, valószínűleg fordítva van a modulban.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz gyeniko #25471 üzenetére
A legegyszerübb ha telepítesz egy File managert, pl. ES File Explorert, valami usb-s eszközre vagy akár a böngészőből letöltőtt fájlokra ráklikkelsz és telepíted. Idegen források legyenek engedélyezve.
-
-
hegylako01
tag
válasz gyeniko #25471 üzenetére
Fel kell rakni a tv-re egy file kezelőt. Én ezt használom, de bármelyik jó. (Egérrel érdemes kezelni, távirányítóval kicsit macerás)
Kiválasztod az USB meghajtót, elindítod az apk telepítést, a tv először megkérdezi, hogy engedélyezed-e a külső forrás telepítést, leokézod, aztán már fel is megy minden apk.(#25473) lasse001: Köszi megnézem
(#25472) xb12x: Hülyeséget mondtak neked az UPC-ben. Nagyon sok TV nincs benne a listájukban. Minden CI+ modullal szerelt tv működik a kártyájukkal. Évek óta nem is gyártanak olyan készüléket, ami nem ilyen.
A kártya be van aktiválva? Amikor UPC-s voltam nekem sikerült olyan kártyát kapni, amit elfelejtettek beaktiválni, be kellet telefonálni. -
lasse001
senior tag
válasz hegylako01 #25462 üzenetére
Ez sem rossz. De szerintem ez jobb. [link]
-
Joltee
aktív tag
Mi a különbség a 43W755 és a 43WD755 típusok között?
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
Morris
veterán
válasz hegylako01 #25467 üzenetére
Thx
-
Morris
veterán
Ehhez a csavaros megoldáshoz van user guide? Vagy annyira egyértelmű hogy nem lehet elcseszni?
-
gyeniko
őstag
Nagyon köszönöm!!!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
válasz nismoka #25459 üzenetére
Ez is egy nézőpont. Ha elég hosszúak a kábelek (max. 30 cm-rel kell hosszabb), akkor ez nem gond, mert a TV takarásában könnyen vissza lehet kanyarítani a TV közepéig és ott úgyanúgy lehet levezetni, mint ha eleve lefelé indultak volna a kábelek. Éppen ezért nem gondolom, hogy ez a logika áll a csatik ilyen elhelyezése mögött. A koreai TV-k oldalra néző elhelyezése mögött viszont az a logika állhat, hogy könnyen be lehessen dugni a kábeleket.
-
blakey
titán
válasz nismoka #25459 üzenetére
Nem az a legnagyobb baj, hogy lefelé néz, hanem az, hogy a csatik nem oldalt vanna, be kell mászni a tv mögé, hogy csatlakoztatni tudd.
-
hegylako01
tag
válasz Morris #25458 üzenetére
Két lehetőséged van. Vagy megveszed arany áron a gyári vesa adaptert. Vagy bemész a csavar boltba és beszerzel egy ilyen szettet max. 2000 ft ből.
Mindkettő megoldás után felrakható vesa faltartóra.
(#25460) gyeniko: Ha raksz fel apk ból alkalmazást a tvre. Ezt tedd rá a tvdre, mert ha nem a storeból telepítesz valószínűleg nem jelenik meg a főmenüben az alkalmazás, elérhető a beállításokból, de elég bonyolult.. Ezzel ki tudod listázni az összes alkalmazást.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Nem néztem még, de gondolom, hogy lesz DSE, mint a háttér világításos LCD TV-knél általában. Holnap keresek ilyen teszt videót, de ha küldesz linket, akkor időt takaríthatok meg.
-
gyeniko
őstag
válasz blakey #25456 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, holnap kísérletezek az appokkal! A NAS-t az általad írtak szerint elértem, klaszul felismerte és lejátszotta azt a néhány fájlt, amellyel kipróbáltam.
Hát igen, a menü rendszert meg kell szoknom, illetve inkább a gyereknek, mert ezt csak Ő nézegeti majd.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Morris
veterán
Urak, hamarosan falra akasztanám a 50W805b tévémet.
Létezik olyan konzol hozzá ami kihúzható? Tehát nem a saját talpával raknám fel. Ha jól olvastam korábban, akkor nem vesa compatible. -
blakey
titán
válasz gyeniko #25454 üzenetére
Home/Video (app-ok között)/Eszközök, de ez csak DLNA-t lát, ha SMB kell akkor telepítened kell egy alkalmazást, pl. Kodi, MX Player, Archos, BS, stb.
Appokra meg próbáld meg ezt az oldalt: [link] Tennis TV, Digi online van, rákerestem. Hátha telepíthető.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz blakey #25452 üzenetére
Közben ez is sikerült, az emeleti acces point után kötött switch kábele csúszott ki
Az alábbiakban viszont tényleg segítséget szeretnék kérni:
- Digionline / Tennistv / Tennistv / Hikvision appokat nem talál, hogyan tudom ezeket mégis telepíteni?
- Hogyan tudom látni a hálózaton fityagő NAS-t?Holnap "beleszúrom" az androidos air-mouse usb adóját, vajon fog vele működni?
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
-
blakey
titán
válasz gyeniko #25449 üzenetére
Pár hónappal ezelőtt írtam, hogy van olyan amikor két eszköz nem szereti egymást, nálam a Dune Duo és egy TP-Link WDR3600-as volt, kicseréltem a routert és minden hibátlan lett. Szóval számomra ez nem újy dolog, lehet, hogy nálad is ez van, vagy csak olyan IP-t osztott a router amit már egy másik eszköz is megkapott emiatt nem normális a hálózat.
-
turancsics
csendes tag
Srácok, miért nem tudtam csatlakozni a média marktban a tvkhez? Próbáltam volna hogy boldogul a screen mirroring képek videók stb. Valamit be kell állítani rajtuk? A másik kérdésem, hogy szerintetek a most akciós 55w8c vagy egy 55x8c a jobb döntés hosszú távon?
-
KoVee84
senior tag
Meghallgattam ezt a HTRT3 5.1 sounbart juronicsban... Kár volt, nagyon doboz hangja van
-
gyeniko
őstag
válasz petya2012 #25445 üzenetére
Hálózatra csatlakoztattam és a YT-on rákerestem, hogy "pixel test", felajánlott egy rakat videót, a legelsővel már néztem is.
Most a hálózattal kinlódok. Tudom, hogy nem hihető, de wifin csatlakoztatva a hálózathoz, megbénítja a modemet, vagy a routert és minden internet kapcsolat megszakad. Most ott tart, hogy felcsatlakozik a wifi hálózatra, de a YT már nem indul el, mert lefagy a hálózat. Lehet, hogy a fw frissítés okozza? Ez sikeresen végigment kb. 10-15 perc alatt, utána rendben újraindult a készülék. Vezetékkel fel sem csatlakozik a hálózatra (???)[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
Sony tévéknél ha HDMI.-vel PC .-re akarom csatlakoztatni akkor melyik HDMI foglalatba kell rakni meg van szabva?
Illetve itt is úgy működik, mint a samsungnál, hogy a forráslistáknál kiválasztom a megfelelő hdmi jelet és a PC módot hozzá rendelem ? Vagy csak simán csak kiválasztom a Scene Select] > [Game] mode és lehet használni ?
PC .-hez a képet illetve a beállításokat, hogy jól nézzen ki bütykölni kell ?KDL-43W807C vagy a 805C lesz ,
remélem nem fogok benne csalódni
[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
gyeniko
őstag
Ma a megígért időben megérkezett a KDL-65W857C. Már össze is szereltem, a helyén díszeleg (szép). Sajnos, alacsony a lába, ezért a center hangsugárzó belelóg a képernyőbe, de ami még nagyobb baj, eltakarja a pontosan középen lévő infra érzékelőt, ezért ülve nem lát rá a távirányító a TV-re. Miért kell az érzékelőnek középen lenni, ahol gyakran vannak center hangsugárzók? A többi nagy TV-men (koreaiak) miért tud a képernyő szélén lenni az érzékelő? Ez még fejvakarós...
Pixel hiba teszten jól vizsgázott. A UPC csatorna beállításokon már túl vagyok. A menüjével és távirányítójával még barátkozni kell. A képe elsőre szép, de még nem álltam neki beállítani. Talált frissítést, ezt engedtem neki. Nemsokára folytatom a barátkozást, holnap-holnaputánra lesz megalapozott véleményem a képéről és a kezelhetőségéről is.
Néhány apró kritikai észrevétel: miért tervezik a hátlapot úgy, hogy a hdmi kábeleket egy kis 4 oldalról zárt beugróban kell bedugni lentről felfelé, ergo szinte nem lehet rálátni a hdmi aljzatra, célozgatni kell a kábel végével. Más gyártó TV-i miért tudják egy oldalról nyitott helyen oldalról fogadni a kábeleket? Autós szóhasználattal élve: az ergonómia nem hibátlan...Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
petya2012
őstag
nem is drága a +3 év gyári gari
"A keresett televízióhoz két féle kiterjesztés választható:
1. +3 éves garancia, ez ugyan olyan feltételekkel bír mint az első két év, ennek ára 19 990 Ft
2. 5 év biztonság, ez tartalmaz 5 év sony gyári garanciát és ezen kívül, egy balesetekből eredő károkra is vonatkozik, ennek ára 24 900 Ft
Vásárlástól számított 360 napon belül tudjuk regisztrálni a kiegészítő garanciát. Ehhez szükségünk van a készülék 7 számjegyből álló gyári számára és a vásárlást igazoló nyugtára/számlára. A garanciát megkötheti személyesen is üzletünkbe, vagy előre utalással a fenti adatokat elküldve részünkre lefényképezve/szkannelve az alábbi mail címre: sonyszalon@sonyszalon.hu." -
blakey
titán
Átamtalanítsd pár percre, húzd ki a falból a csatlakozót és 2-3 perc múlva csatlakoztasd majd próbáld meg bekapcsolni, ha nem sikerül akkor szerviz.
-
Hadi
tag
Sziasztok!
Van egy Sony kdl-42w815 Tv-m októberben lesz 2 éves, tehát még garanciális. Nem tudom bekapcsolni, a led vörösen villog 4et majd 3at és ismétlődik. Mi lehet a baja?
Média markába vigyem vissza vagy inkább szervizt keressek a gyorsabb javítás érdekében?[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
a mostani samu 32" asztalon van elég közelről néztem nekem akartam túl nagyot .
De igaza van amit linkeltél az nagyon ott van minden téren. Ugy is megy majd fel konzolal a falra.Köszi mind kettőtöknek a segítséget .
A másik alternatíva ez lett volna samsung UN40H6400
Samsung H6400
TV REVIEW de ennek 44ms input lag.-ja játékra még ez is elfogatható elvileg.[ Szerkesztve ]
Szinyák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok . PC .hez keresek egy jó FULL HD 40-42" tv.-t főleg játékokra .
Sony.-k ról jókat olvastam input lag téren hogy kevesebb mint pl a samsungnál .
Fontos lenne a nagyon jó képminőség/motion blur és ha van ezekből 3D.Tapasztalatokat/ véleménykét előre is köszönöm.
Üdv,
Szinyák
-
blakey
titán
-
-
PrinceHerceg
őstag
-
blakey
titán
Alaplap hiba, sajnos, ez a tipikus jelenség amikor eljut a feliratig de az android nem töltődik be. Ilyen hibával vittem nemrég egy tabot a szervizbe, 1 nap alatt kicserélték. Ezt a helyszínen is tudják cserélni, elvileg nem kell utaztatni a tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
bezz
tag
A hiba úgy jelentkezett, hogy amikor bekapcsoltam bejött a menü, majd elsötétült. A bemenet váltó gombra reagált, váltogatta a bemeneteket, csak nagyon lassan, és mindig sötét maradt a kép. ekkor kikapcsoltam, áramtalanítottam, és azóta ha áram alá helyezem, mindig eljut az android feliratig és az nem töltődik tovább hanem újra indul. Ennyiből gondoltam én, hogy a hardver működik.
-
bezz
tag
válasz PrinceHerceg #25420 üzenetére
Futom a köröket velük.
A szervizes azt mondja küld futárt a tv-ért. Mondom nemá, a futár törje zúzza ezt a makulátlan tv-t?
Akkor vigyem be én, mert biztos alaplapcserés. Na ezt meg honnan veszi így látatlanban az elmondottak alapján, ami inkább szoftveres hibára utal? Hát csak úgy. Beszélgettünk kicsit. Ezt se tudta, hogy a sony honlapon van fent frissítés. Ő még azt nem látta...
Na fasza. Jó helyre kerültem. Írtam a sony supportnak. semmit mondó válaszok sorozatban. Utolsó emailben egyértelműen (egyébként harmadszor, de mindegyik alkalommal elmismásolta a választ) neki szegeztem a kérdést, hogy akkor ki kell, vagy nem kell kijönnie a szervizesnek ekkora tv-hez? Ill kértem, hogy a teljes nevével írja alá a leveleket, mert csak Attila-ként szignózta mindet, valamint ha nem tud válaszolni, akkor továbbítsa olyannak a kérdéseimet, aki tud.
Erre nem válaszolt.
Tanulságos levelezés egyébként, csak elég hosszú lenne ide berakni. nem tudom, ezek erre a mellébeszélésre vannak kiképezve?
Jut eszembe a szervizes még reggel azt ígérte, hogy utána néz van-e a központi raktárban alaplap, mikorra érne ide, és felhív. Azóta is hív... -
Barnes
aktív tag
-
_Atesz
addikt
Mai nappal egy 50w808c "boldog" tulajdonosa lettem. Kérdezném, hogy milyen hangprojektort / subot ajánlotok hozzá. 50k-nál többet nem szeretnék rádobni.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz Barnes #25414 üzenetére
Az XD85 és az X9005C IPS panelesek, mely gyengébb kontraszttal és feketeszinttel rendelkezik a VA paneles társaikhoz viszonyítva, ez nem mindenkinek jön be, egyéni ízlés kérdése. Az ajánlott W809C fullhd-s tv VA paneles, UHD esetén az X85C (tavalyi modell, ha még kapható) és az XD93 széria szintén.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Barnes
aktív tag
válasz headhunter #25406 üzenetére
Ez lényegesen olcsobb, mint az XD85. Mégis ezt ajánlod?
Ésszerű érvekkel rávehető vagyok laikusként.
UHD-nak mennyire van létjogosultsága?Tavalyi modellek milyenek?
X9005-öt néztem még.Köszi a segítséget!
-
petya2012
őstag
sziasztok
és hol lehet a gyári garanciát meghosszabítani??
-
varmi2
nagyúr
Nagyszerű, köszönöm mindkettőtöknek. Élni fogok a lehetőséggel.
-
varmi2
nagyúr
Az a kérdésem, hogy szerintetek van-e rá lehetőség, hogy utólag venni a tv-hez garancia kiterjesztést, mondjuk egy-két hónappal a tv megvásárlása után.
-
blakey
titán
válasz PiciDikenz #25407 üzenetére
Nem kell Action Menüben turkálnod, egyszerűen megnyomod a Menü gombot és az első oszlopban megtalálod a Hangszóró almenüt, ott tudod állítani, 5 másodperc az egész művelet. Egyszerre is szól de akkor 2.0-ban, ilyenkor leveszed a tv-n a hangerőt és kész, csak a soundbar szól.
-
PiciDikenz
aktív tag
W809C esetében van valakinek arra ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani a következő problémát:
Adott egy soundbar optikai kimenettel a TV-re kötve, de hacsak nem állítom be a beállításokban, hogy a hang a hangrendszerből jöjjön, akkor szól a TV hangszórója is és a soundbar is, és királyul visszhangzik nyilván. Beállítottam tehát, hogy az output az "audiorendszer", és így zsír, de mi van akkor ha nem szeretném minden TV adáshoz bekapcsolni a hangcuccot? Tényleg manuálisan kell az Action Menuben turkálnom, és a harmadik almenüben visszakapcsolni TV-re a hangoutputot? Nincs erre valami one click wonder megoldás? Vagy ez a bünti, amiért nem bravia synces cuccot vesz az ember?
-
AMD_ok
őstag
válasz hegylako01 #25402 üzenetére
Nem sajnos. Irja azon belul, hogy kilistazza a HDMI eszkozoket, var picit, es kiboki, hogy nincs HDMI Eszkoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest