Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
-
Geresics
addikt
No, megjött a Samsung kártya ma, amit korábban linkeltem! 12 nap szerintem elég jó szintidő
Kamera 4K60FPS első próbafelvétel hibátlan, nem reklamált a sebesség miatt, szóval öröm van meg bódottá!
Kérdés:
Van valami hasonlóan jól árazott USB3 kártyaolvasó? Kizárólag ilyen microSDXC kártyákat olvasnék, így más kártya fogadása egyáltalán nem is szükséges!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz szetcsuszott #2596 üzenetére
Azóta ezzel szívok, sajnos egy sz@r úgy látom ez a Samsungnál. US oldalon nem tudsz US telefonszám és US irányítószám nélkül létezni. Megoldod, persze kamu adatokkal. Ezek után regisztrálnád a terméket, de nem engedi regisztrálni, mivel csak nagyobb eszközöket enged regisztrálni szériaszám és/vagy IMEI alapján.
Megpróbáltam írni a magyar Samsungnak, erre kitöltöm a form összes mezőjét és nem küldi el, visszadob a kitöltött formmal ugyanarra az oldalra és semmi.
Lassan rendelhetek egy microsdt, de semmiképpen nem Samsungot.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #2595 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz a magyar garival, hagyd a picsába. Én ezzel kezdeném, aztán folytatnám a nemzetközi gariztatással, még a felület is kb ugyanaz mint a sandisknél. Regisztráció után a sandisknél kidobja, hogy mennyi a nemzetközi garancia ebben a régióban az adott termékre, utána pedig levelezd le a supporttal...
[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz szetcsuszott #2594 üzenetére
Köszi, lehet, nem találtam meg sajnos.
Megpróbálom Sincivel felvenni a kapcsolatot, mert a Samsung ezzel le fog rázni:
"A kiterjesztett jótállást csak a Samsung Electronics Magyar Zrt. által forgalomba hozott készülékekre lehet igénybe venni."
Az 1 év pedig lejárt tavaly júniusban, ami az alap.[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #2590 üzenetére
A Sandisket olvastad valszeg, szép részletesen leírva, hogy hogyan kapott új kártyát a srác alig egy héten belül, én is azt olvastam. Viszont úgy rémlik a samunak hasonló a supportja, talán ugyanúgy is működik, azaz samu oldalán support menüpont alatt beregisztrálni a kártyát, aztán a hiba bejelentése, stb...
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz DJ. Ru$y #2592 üzenetére
Értem, akkor cseréltetni kellene a gyártóval.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz MaxxDamage #2591 üzenetére
LG, szerintem semmi köze hozzá, hogy milyen telefonban van, megkattan a kártya is ennyi. Le lettek másolva róla az adatok, az összes adat sértetlen, szerkeszthető stb.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz DJ. Ru$y #2590 üzenetére
Csak nem egy Xiaomi példány?
Viccet félre téve, milyen telefonban volt használva az említett mSD kártya?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz MaxxDamage #2589 üzenetére
Telefonban, volt már Windows alatt, Linux alatt, egyik sem engedi módosítani az írásvédettséget, olvasni tudok, megtudom nyitni a rajta lévő pl. .xls fájlt, beleírok, majd mentésnél kiírja, hogy nem tudja menteni.
Windows hibásnak érzékeli, automata javító kiírja, hogy írásvédett, ezért nem tud vele mit kezdeni. Android is látja, hogy hibás, ő be sem olvassa a tartalmát, minden áron formázni akarja. Adapterrel, közvetlen kártyaolvasóban, mindenhol ezt csinálja. (Végigmentem az opciókon nyugi, nem tegnap kezdtem. )
Talán pont itt olvastam, hogy valaki ugyanígy járt és neki küldtek újat, csak az nem Samsung volt, ha jól rémlik. Ha le kell nyelni, akkor lenyelem, hogy Kínából olcsó volt, és ennyit bírt, csak, ha esetleg a Samu ad egy másikat, akkor örülnék neki, ha nem kellene újra megvenni.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz DJ. Ru$y #2588 üzenetére
Miben volt használva? (ami zárolta)
Programokkal sem hozzáférhető?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
DJ. Ru$y
félisten
Egy kis segítséget kérnék tőletek.... Sincitől vásárolt Samsung EVO+ 32 GB-os kártya az alany. Egyik napról a másikra lezárta magát. Írásvédett, olvasni lehet, írni felejtős, természetesen ezért formázni sem engedi.
2017. június 12-i vásárlás. Mit javasoltok? Samsung fog nekem ebben segíteni? Hova lehet fordulni? Próbáljam Sincit megkérdezni? Semmiképpen nem szeretném visszaküldeni senkinek, nagyon sok munkához használt fájlunk van rajta stb, ami üzleti titok is egyben, ezeket nem lehet megsemmisíteni, ebben a formában.
-
MaxxDamage
Topikgazda
Az is egy megoldás, ha ragaszkodsz a noti kártya olvasójához.
Jó és hosszú használatot kívánok a kártyához!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
MaxxDamage
Topikgazda
Egyszerű:
Veszel egy USB 3.0/3.1 -es mSD/SD kártya olvasót (olyat amin mind2 foglalat megtalálható) és ebbe a kártyát bele rakva az olvasót csatlakoztatod USB 3.0/3.1 -es portba és fogod látni a különbséget.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Mauzes
addikt
válasz MaxxDamage #2582 üzenetére
Így van, csak azért mondtam adaptert, mert az van ráírva a műanyag "tokra".
Dell Latitude E7440 géppel használom, manual szerint: "Memory card reader: Support up to SD4.0." Az adapter (méret átalakító) pedig a kártya mellé volt csomagolva gyárilag.
Szóval akkor most vajon miért nem megy és mit tudok csinálni vele? Én is nyilván többre számítottam, azért vettem ezt a típust.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Ciccuka #2581 üzenetére
"Adapterrel gépbe tettem" ---> Szerintem erre gondolt (ez az adapter)
Aztán lehet az értelmezés/megfogalmazás nem volt a legjobb...
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ciccuka
veterán
Milyen adapter? Az adapter kártyaolvasót jelent, ha igen, akkor milyen USB portra lett kötve?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
szetcsuszott
aktív tag
Valami félrement, én egy [link]sandisk ultra c10 u1 esetén is jóval többet mértem.. 35.9, 74.4
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
Topikgazda
Szia!
Megfelelő USB portba használva és megfelelő USB olvasóval használva a kártya tud többet is, ez biztos.(nem adapterrel, notiba használva pl.)
Extrém gyors adatátvitel; akár 90MB/mp olvasási és akár 60MB/mp (32GB-64GB) írási sebesség
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Sandisk Extreme 32 GB-os microSD kártyát. Adapterrel gépbe tettem és megformáztam SD Memory Card Formatter programmal.
Az normális, hogy csak 18 MB/s sebességgel tudok írni rá? Ezt nagy fájllal mértem, fotókkal pl csak 12 MB/s körül van.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Ciccuka #2575 üzenetére
Nekem van a képen látható eszköz ami 15-20 éve tuti megvan (nagyrészt csak pihen a fiókba) és egy 2GB-os mSD kártya (noname) van benne SD adapterrel
Gond nélkül üzemel. 1 biztos, ilyen olvasóba komolyabb kártyát biztos nem használnék. (van jó pár USB-s olvasóm) - amik nem noname meg pár száz ft-os/ezres kategória persze.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
Ciccuka
veterán
válasz szetcsuszott #2572 üzenetére
Ez is csak egy gyilkos olvasó.
Nem értem minek vesztek meg ilyeneket. Mikor a duplájáért van már normális, stabil működésű.
Pl. Transcend TS-RDF5Realtek driver
Valószínűleg az SD adaptered volt a hibás (vagy fake)Ki kéne fújni a port sűrített levegővel (vagy optika tisztító pumpával) a kártyaolvasóból. Az ilyen hibák nagy része mind mind felhasználói hiba.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Ciccuka #2568 üzenetére
hama usb kártyaolvasó
Az sd-adapter meg egy hótt mezei sd adapter, amit egy samsung micro sd-hez adtak.
A laptop kártyaolvasója nagy valószínűség szerint realtek, egy probook 455 G2 a laptop, nagyjából minden realtek benne.
A pöcök tuti jó helyen volt, mert egyrészt ellenőriztem, másrészt nem nyúltam hozzá, ugyanabban az unlock állásban hagytam, és miután adapterestül betettem az usb-s olvasóba a micro sd-t ott már nem látta lockoltnak a winfos, és meg tudtam formázni. Utána kiszedtem az usb-s olvasóból, visszatettem a laptop saját kártyaolvasójába, és már ott sem volt írásvédett. És ezt két sandisk kártya két különböző eladótól vásárolva játszotta el velem. Összesen 3 micro sd-t vásároltam, ebből kettő egyforma 64gb-os egyszerre jött egy eladótól, egy 32gb-os pedig egy másiktól. a 32-est és az egyik 64-est "'szűzen", dobozból kivéve azonnal teszteltem (volna, ha nem látja írásvédettnek a laptop), a harmadik 64-est nem tesztelgettem, csak beraktam a telefonba, és nem volt semmi gond, nem látta írásvédettnek az android, feldobta, hogy formázzam tárhellyé, megtörtént, azóta is jól van, köszöni szépen. Innentől inkább arra gyanakszom, hogy a windows és az integrált kártyaolvasó vonalon lesz valami szoftveres gebasz, ami miatt a teljesen jó gyári kártyákat zároltnak látja. Ha rossz lenne bármelyik olvasó vagy az adapter, akkor az usb-s olvasóban is zároltnak látná a kártyát az adapterbe téve, illetve nem tudtam volna usb-s olvasóba rakva megformázni, továbbá ezek után ha visszarakom az integrált olvasóba, ott se kéne feloldottnak látnia. Szerintem...Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz JeffDebr #2569 üzenetére
Azt dobhatod is ki kb...
Ilyet vegyél és nem lesz gondot!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ciccuka
veterán
válasz JeffDebr #2569 üzenetére
Ha ilyeneket (rossz minőségű, védelem nélküli eszközöket) használsz ne csodálkozz ha egy márkás megbízható kártya elhasal.
Transcend, Lexar (USB3.0) kártyaolvasót ajánlok és Sandisk, Lexar, Samsung, Toshiba, Transcend, stb. eredeti SD adaptert.
A kínai olcsó kártyaolvasók csendes gyilkosok (Orico vagy Ugreen-t jobb fajta márkákat kivéve).
[ Szerkesztve ]
-
JeffDebr
tag
válasz Ciccuka #2567 üzenetére
csak majd akkor leszek bajba, ha asztali géphez kell majd vennem egy kártyaolvasót
remélem segítettem...
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
Ciccuka
veterán
válasz szetcsuszott #2566 üzenetére
Az adapterrel (lehet) volt a probléma (volt rajta -e pöcök és milyen helyzetben volt azt kéne tudni), vagy valami kosz beszorult az olvasó belsejébe vagy érintkezési probléma is lehetett akár, nem tudni mennyire volt stabil a kontakt.
Berakhatnátok képet arról, hogy milyen olvasókat és adaptereket használtok! Egyszerűbb lenne kitalálni a hiba forrását.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz JeffDebr #2564 üzenetére
nekem pont fordítva volt, adapterrel tettem a laptop kártyaolvasójába, és írásvédettnek látta. Utána (ugyanazzal az adapterrel) betettem egy usb-s kártyaolvasóba, és azon tudtam megformázni, ott már nem látta írásvédettnek. Utána már a szimpla adapterrel is jól működött a laptop saját kártyaolvasójában.. ki érti ezt..
[ Szerkesztve ]
-
JeffDebr
tag
válasz Ciccuka #2556 üzenetére
usb olvasóval raktam a laptopba a microSD-t. nem segített az ajánlott program, mert az is rögtön megakadt. véletlen találtam egy adaptert, amit még egy hibás Maxell microSD-hez kaptam (a kártya már nincs meg, kuka), rögtön meg is tudtam formázni a laptop kártyaolvasójában a windows-zal.
utána a másik laptop is szépen fogadta és elsőre hibátlanul olvasta tartalmát.
azért köszi srácok.[ Szerkesztve ]
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
user112
senior tag
válasz MaxxDamage #2562 üzenetére
Ebay jó lesz.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz user112 #2561 üzenetére
Szia,
Külföldről vagy innen (akár) PH-ról vennéd?
Külföldről az összefoglalóba szereplő eladót tudom javasolni.[link]
PH-ról talán: [link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Galaxy J5 2015-höz 32GB-os kártyát jó áron, megbízható eladótól?
Köszönöm.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Geresics #2559 üzenetére
U3 -s EVO Plus-t veheted nyugodtan (eBay is)
Én tavaly vettem U3 / V30 / A1 -s 512GB mSD kártyát (Kingston) és elégedetten használom.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Geresics
addikt
válasz MaxxDamage #2558 üzenetére
Köszönöm!
Gyorsan csináltam egy tesztet a 128GB-os, U3-as Toshiba Exceria kártyámmal (ami egy másik kamerában van), azzal a 4K60 felvétel 101002 kb/s teljes adatátviteli sebességgel készült. Gondolom ezt befolyásolják még környezeti tényezők, de akkor is elegendő kell legyen az U3 30 MB/s írási sebessége! Vagy valamit nem veszek még figyelembe?
Illetve feltúrtam a netes vásárlásaim előzményeit, és megtaláltam az ebay-en. Azt a Toshibát már nem árulja, de vannak Samsungok. Ezek közül vállalható valamelyik? Emlékszem, hogy anno is fél ár alatt kaptam innen, és azóta sincs bajom a kártyával, sok-sok óra anyagot rögzítettem már vele, igaz "csak" 1080p60, 50-60000 kb/s-ben...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Geresics #2557 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
megjött ma végre a DJI Osmo Pocketem, és azt tapasztaltam, hogy 4K felvételeknél az abba szánt 64GB-os, U1-es microSD kártyámra kiírja, hogy lassú.
Most vehetek a fenti felhasználásnak megfelelő 128-as, U3-as microSD kártyát, de nem tudom merre indulja! Vannak most megbízható külföldi honlapok, ahol a hazai áraknál jóval olcsóbban lehet vásárolni? Anno úgy vettem, de már nincs meg a link sajnos, pedig valahol itt a PH fórumban bukkantam rá anno... Létezik még ilyen link?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Ciccuka
veterán
válasz JeffDebr #2553 üzenetére
Gondolom adapterrel raktad bele. Az egy plusz hiba lehetőség.
Amik jók kártyaolvasókból szerintem:
Lexar, Transcend, Realtek (PCIE változat, a legtöbb laptopban beépítve ilyen van, érdemes frissíteni a drivert is)Nevenincs killer kártyaolvasókat és adaptereket soha se használjatok!
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz JeffDebr #2553 üzenetére
Szia!
Ajánlom neked:
Összefoglaló/SD Formatter (letölt/használ) és az mSD kártyát USB-s olvasóba tenném, nem laptopba (SD adapterrel használva) ha eddig nem így tetted. Így nagyobb sikerrel járhatsz!
Amennyiben mégsem járnál sikerrel, akkor kb. nulla az esélye, hogy jó a kártya/kártyák. (tehát kuka)[ Szerkesztve ]
-
JeffDebr
tag
sziasztok!
adott 2 microSD kártya:
- egy 8GB-os amelyre másoltam file-okat, majd 2nap múlva újra bedugtam a laptopba és rögtön formázni akarta. sem gyors-, sem teljes formázást nem tudta végrehajtani. "nem sikerült" hibaüzenettel intézte el a dolgot.
- egy 16GB-os, amely régebben mobilban dolgozott, mely csak 16GB belsővel rendelkezett, így pótoltam a tárhelyet, külső tárolóként (nem belső/megosztott/csatolt stb.) az a mobil már nincs meg! sajnos ezt sem ismeri fel a laptop, pont mint a 8GB-ost. a jelenlegi mobillal megformáztam, de továbbra is formázni akarja a laptop, az első csatlakozásánál.hihetetlen, h mind a két SAMSUNG microSD hibás legyen. sőt másik laptop is ugyanúgy viselkedett a 2 kártyával. mi a megoldás? nem szeretném kidobni egyiket sem. na meg új pendrive-ra sem szeretnék most költeni, ha nem muszáj.
kösziMotorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
MaxxDamage
Topikgazda
Előkerestem a régen (eBay) vásárolt 128GB-os mSD kártyát, ami csak ~8GB valójában !
Festésen látszik, is, hogy "gagyi" / nem eredeti kártya /körömmel lekaparható/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ciccuka
veterán
válasz MaxxDamage #2548 üzenetére
Ilyenem van, ezek inkább szemétre valók sajnos. Ez nem minőségi adapter!
Mindenesetre azért köszönöm!Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Ciccuka #2547 üzenetére
-
Ciccuka
veterán
Szerintetek kapható még valahol olcsón stabil működésű MS Pro Duo (MemoryStick) Adapter?
-
aDaM909
tag
Melyik a legmegbízhatóbb 4 max. 8 GB-os microSD/SDHC kártya? A sebesség már C4 is elég. A lényeg, hogy sokáig kitartson, bírja a gyakori írást.
-
zola96
senior tag
Sziasztok,
Előkukáztam az első okostelomat melyhez jart egy 8Gb-os memóriakártya. Korábban (meg 2014 -körül) hasznaltam en azt azonban egyszer csak elkezdte nem latni a gep majd a telefon se a kartyat. Van barmi esely, csodaprogram amivel élhetővé lehet esetleg tenni?
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Van egy samsunk micro sd kártyám, ami régebben egy samsung s4-ben volt. Most s6 van úgyhogy az sd kártyát nem tudom használni hozzá.
Gondoltam csinálok belőle egy otg-s háttértárolót.
Vannak rajta adatok, amiket még a telefon írt rájuk. Képek is. stb. Meg is lehet nyitni őket, telefonon is és a windowson belül is.
Viszont se formázni nem tudom, se írni rá.
Próbáltam a telefonnal is otg-n keresztül. El kezdi formázni. 20%-nál kezdi, de onnan nem megy tovább, és ki is lép.
Próbáltam windowson belül a lemezkezelőben is. Próbáltam CMD parancssorral is. crc hibát ír ki.
Van esetleg erre valami program? Illetve ötlet?
Lehet hogy mehet a kukába? -
Nigér
őstag
válasz szetcsuszott #2533 üzenetére
Én tudtam hogy gagyi lesz, 2,5k- ért egyértelmű, de jatszásiból megrendeltem.
Mindkettőt jelentettem hogy szar, pénzt visszakaptam egyből.
Sajnálkozás, nahát, stb de ugyanúgy árulják... -
Nigér
őstag
MAXX, PHM, Ciccuka: Köszönöm a segítséget, kipróbálom ezeket.
Csak a móka kedvéért meg mert kiváncsi vagyok.
A kártyák 100% gagyik, wishről vannak aprópénzért. -
Ciccuka
veterán
Felület teszt:
FakeFlashTest (gyors)
H2testw (lassú, pontosabb)Specifikáció ellenőrző:
ChipEasy
ChipGenius
Flash Drive Information ExtractorCicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
MaxxDamage
Topikgazda
A korábban említett program ha lefut és minden OK (zöld) akkor a kártya is valós/eredeti minden bizonnyal.
-
Nigér
őstag
válasz MaxxDamage #2527 üzenetére
A hozzászólásomban benne van hogy azzal "tesztelem", arra lettem volna kíváncsi hogy ami engem érdekel, azt ezzel kideríthetem-e.
Már 167GB-nál tart az írás, de az az érdekes hogy a "haladásjelző" zöld csík még csak az útja kb. 1/7-ét tette meg.
Most ez azt jelentheti hogy 167GB-nál nagyobb lehet a kártya?
Bocs ha hülyeséget kérdezek, nem vágom ezt a témát.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
Topikgazda
ÖSSZEFOGLALÓ //// "Kártya probléma esetén ajánlott program a h2testw mely a segítségedre lehet !" (ott a linkje is egyben)
-
Nigér
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hamis microsd kártyának milyen progival tudom megnézni a valós tárkapacitását?
2db "512GB"-os kártyám van, rájuk eresztettem a H2testw progit.
Az egyiknél 14,9 GB-nál hibát dobott, a másik még most is fut, 85GB-nál tart a H2testw.
Akkor elképzelhető, hogy az első az 16-os, a második meg akár 128-as?
Csak elméleti a kérdésem mert nem tudom hogy kell helyreállítani a valós tárkapacitásukra őket, így nem is használom. -
szetcsuszott
aktív tag
az ali elég biztonságos szerintem. Az első kettőtől (Bo cheng store, samsung china store) és a hatodiktól (samsung digital store) már rendeltem, rendben vannak. A sandiskeket be is regisztráltam a sandisk.com oldalon, eredetiek, ebben a régióban 10 év garival (azok, amiket én vettem)
Ha tartanál a garanciális problémáktól, ezt a hsz.-t olvasd el.
[ Szerkesztve ]
-
Pali23
csendes tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném. Huawei mate 10 lite, ill. P10 lite telefonba szeretnék 128 vagy 256, ill. 64 vagy 128 gb kártyát. Honnan és milyet érdemes? Ha lehet kérnék külföldi ill. hazai ötletet. Előre is köszönöm
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz szetcsuszott #2521 üzenetére
Laptop kártyaolvasója odavan ahogy Maxx is írja, nálam minden másodikra érzékelte a kártyát stb. aztán egyik nap már semelyik ki-be opció sem segített... Meghalt az olvasó valószínűleg.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz szetcsuszott #2521 üzenetére
Ne használd a laptop kártya olvasóját (hiba ott keresendő)
-
szetcsuszott
aktív tag
Na, már másodszor fordul velem elő ez a helyzet, és nem értem, mitől lehet. Micro sdhc és sdxc kártyákkal egyaránt. mindkettő sandisk, ha ez számít..
Szóval: Megjön a kártya, beteszem egy sd adapterbe, bedugom a laptop kártyaolvasójába és írásvédett. Se formázni nem tudom, se írni rá, semmi. Ezután fogom a micro sd-t, az adapterrel együtt beteszem egy usb-s kártyaolvasóba, bedugom usb-be, és nem írásvédett. Itt le tudom formázni. Leformázom, kiveszem az usb-s kártyaolvasóból adapterestül, visszadugom a laptop beépített kártyaolvasójába, és már ott sem írásvédett. Ez mitől van? Ennek nem kéne így lennie szerintem. Tud erre valaki épkézláb magyarázatot?Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
*Ropi*
félisten
válasz MaxxDamage #2518 üzenetére
Azt teszem, csak amikor 8-10-12 pár CF + SD-t kell formáznom egyszerre, akkor nem lenne rossz megfelezni az idejét.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz justgiveup #2517 üzenetére
Szia!
Ajánlom az összefoglalót, ott van megadva, márka, típus, méret, minden. Beírod (vagy másolod GooGle) és a számodra megfelelő boltból megrendeled. Sok sikert.
-
MaxxDamage
Topikgazda
Külön formázd a 2 kártyát és no problem.
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Telefonomba szeretnék venni egy 16 GB-os kártyát, de fogalmam sincs melyek a jobb, megbízható márkák. Tudnátok segítséget, hogy milyet és hol érdemes beszerezni? Lehetőleg itthonról, mert a jövőhét elején szeretném megvenni. Köszönöm -
*Ropi*
félisten
válasz MaxxDamage #2514 üzenetére
Kingston FCR-HS4 olvasókat használunk az utóbbi években és a leggyorsabbak amik akkor kaphatóak voltak (tippre jelenleg sem kell szégyenkezniük). Párhuzamosan 2 kártyáról tudom így felmásolni a képeket az NVMe SSD-re darabonként 140-150 MB/s valós sebességgel.
Viszont egy kehe van ezeknek, hogy amikor egyszerre formázok bennük CF és SD kártyát, akkor a lassabb (SD) nem fejezi be a formázást, mert a gyorsabb (CF) formázásának a vége megszakítja (vagy valami hibára fut: még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet kiküszöbölni). Utána újraformázva az SD-t már jó (csak időveszteség).
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz ReSeTer #2511 üzenetére
"Azért kérdezem, mert ezek az összefoglalók nem szoktak a legfrissebbek lenni." --->> Ebből látszik is, hogy nem olvastad végig, mert (összefoglaló) a lap alján szerepel az utolsó update dátuma is.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz ReSeTer #2511 üzenetére
Igen, az említett jelenség nem az SanDisk kártya hibája.
Az általad említett "Kingston" ajánlott és a régi "SilverLine" eszközt cseréld mindenképp.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Jelenleg egy silverline all in 1 kártyaolvasóm van.
A nagy gépen állandóan megszakad a kapcsolat aztán visszajön, veszett már el adat is miatta.
Ha laptopokon próbálom ki, akkor minden jó.
Mi lehet a probléma?microsd kártyákkal próbáltam még régen, akkor se működött, most meg egy sima SDXC sandisk 64gb uhs i 3 vagy mivel,
de ahogy nézem ezt a sebességet amúgy se tudná, egyébként ezzel is szakadozik.Vennék egy másikat. Kingston Mobilelite G4 FCR MLG4 (mintha ezt láttam volna az összefoglalóban is) típust néztem ki.
Van valami olyan, ami miatt inkább ne ezt vegyem? Azért kérdezem, mert ezek az összefoglalók nem szoktak a legfrissebbek lenni.
-
Ciccuka
veterán
válasz szetcsuszott #2509 üzenetére
Belekerülhetett valami kosz, vagy kikoptak egyszerűen az érintkezők (intenzív használattól pl. ki-be szedegetés)
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Ciccuka #2508 üzenetére
Ebben is volt már javítva, bár nem garis hiba volt, hogy sikerült szétbarmolni a kártyaolvasót, de mikor nyáron beszart a vinyó is (5 év garancia van a gépre) , felírattam a szervízlapra gariban, hátha. És zokszó nélkül megcsinálták, hétfőn vitte a futár, pénteken már nálam volt. Le a kalappal a HP háztól-házig garija előtt.
A szép az az adapterben egyébként hogy samsung,és ezek szerint így is szar, hogy márkás.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
Ciccuka
veterán
válasz szetcsuszott #2507 üzenetére
Vegyél egy normális márkás SD adaptert hozzá. Érdemes lett volna eleve olyat venned amihez gyárilag jár.
Nálunk is van Probook 455 (G1). Néha nehéz belőle kiszedni az SD adaptert/kártyát, mert alig lóg ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz Ciccuka #2506 üzenetére
Probook 455 g2 van nekem, a baj az volt, hogy a kártyaolvasó ugye csak a rendes nagy sd-t fogadja, a micro-t csak adapterrel tudtam belerakni, azzal meg elsőre írásvédettnek látta függetlenül attól hogy a kis lock pöcök merre állt ezért nem tudom mi változott, mi történt, de hálisten a kártya okés.
-
Ciccuka
veterán
válasz szetcsuszott #2501 üzenetére
Gagyi kártyaolvasók és az ócska adapterek tönkreteszik a jó memóriakártyát.
Laptopokban (HP/Dell) általában jó kártyaolvasó van. Érdemes felrakni hozzájuk a legújabb driver-t.
pl. Realtek Card Reader[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
Topikgazda
Így már biztosan kimondható, a kártyának kutya baja és megy ahogyan kell.
-
szetcsuszott
aktív tag
-
*Ropi*
félisten
Eszerint a kártyád legalább jó, viszont mindkét átalakítód hibás - ezért nem ajánljuk az átalakítók használatát olyan helyzetekben, ahol fontos adatokról van szó.
-
szetcsuszott
aktív tag
nna, előkukáztam egy régi "penndrive" kártyaolvasót, abba beletettem az sd adapterbe tett micro sdxc kártyát, és úgy dugtam be usb-be. Felismerte, és láss csodát, nem volt írásvédett ezután! Biztos ami biztos megformáztam, majd megpróbáltam lefuttatni a h2testw tesztet, de mindig megszakadt pár percen belül, meg hibákat dobott, meg ilyesmik..na, mondom kuka az új kártya...kivettem az adapterbe tett micro sd-t a penddrive-os olvasóból, és visszatettem a laptop saját kártyaolvasó aljzatába, és láss csodát::
űnem tudom, hogyan történt és miért, de a kártya látszólag okés.
Megnyugodhatok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest