Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter
addikt
válasz Donki Hóte #3899 üzenetére
Ezt a MicroSD-t szeretném tesztelni:
Kingston Canvas Select Plus MicroSDHC memóriakártya, 64GB, Class10
G4-es olvasó USB 2.0-as csatlakozása (felismerése) miatt a tesztek eredménye:
Olvasás - 40MByte/sec
Írás - 20MByte/sec.Ezzel az olvasóval teszteltek nagyobb sebességű kártyákat is, magyarán még a kártya behelyezése előtt USB 3.0 portba csatlakoztatott, USB 3.0-ás olvasónál is tudnia kellene az 5000Mbit-es "átvitelt" (eszköz felismerést). [link]
Olvasó vezérlése megadhatta magát és USB 3.0 helyett már csak USB 2.0-án működik? [link] , [link]
-
veterán
válasz headhunter #3898 üzenetére
Nem értem a kérdést. Azt olvasom, hogy a Kingston G4 olvasóba rakott kártya 480 Mb/s sebességet mutat.
Ezt íráskor, íráskor, vagy olvasáskor produkálja?
Milyen kártyával próbáltad? UHS-I, vagy UHS-II kártyával?
Az 5000 mb/s sebességet milyen SSD produkálja? Ezt íráskor, vagy olvasáskor mutatja? Milyen csatolóval (SATA?) vagy csatolva az USB porthoz?
Egyébként próbáld ki a CrystalDiskMark programot a tesztelésre, itt annak az értékei alapján tudunk véleményt mondani az átviteli sebességről.
(Azt gondolom, hogy tudod, az SSD-k kvázi párhuzamos elérésen keresztül kapcsolódnak az USB porthoz, az SD szabványú memóriakártyák pedig kvázi soros elérésen keresztül, tehát az SSD-k kb ötször, tízszer gyorsabban küldik az adatot a számítógépre, mint az SD kártyák, tehát eleve nem vársz azonos sebességet egy SD kártyától, mint egy SSD-től )
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
headhunter
addikt
Kingston MobileLite G4 USB 3.0 Memory Card Reader FCR-MLG4
Windows 10 és Linux alatt is csak USB 2.0 módban hajlandó működni.
Létezik külön driver vagy rendszer beállítás, hogy kihasználja az USB 3.0 átvitelt?
Ez van a gépben: [link]
Külső SSD csatlakoztatva: 5000Mbit/s
Kingston Card Reader: 480Mbit/s , [link], [link][ Szerkesztve ]
-
feket663
tag
válasz Donki Hóte #3896 üzenetére
Köszönöm az infókat, így már tényleg nem éri meg a rendelés onnan...
-
veterán
válasz -=RelakS=- #3895 üzenetére
Működik Sincerity boltja, csak az a probléma, hogy az új szabályoknak megfelelően már bruttó áron adja ő is a kártyákat, de a Magyar Posta újra felszámítja rá az ÁFÁ-t, szóval nem érdemes onnan rendelni a kétszeres ÁFA miatt.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz feket663 #3894 üzenetére
Fura. Így bejön az oldal, de .php nélkül valóban átirányít egy olyan oldalra, ahol még "about" sincs.
Viszont így a Sincerity oldal vajon még működik-e? Én legutóbb amúgy már simán az Aquától vettem MicroSD kártyát.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
feket663
tag
Sziasztok van most valami megbízható külföldi oldal, ahonnan érdemes rendelni? A sinc.....ty helyett úgy látom, hogy ful...netz nevű cég oldala jön be, onnan vásárolt már valaki, nekem nem tűnik annyira bizalomgerjesztőnek...
-
veterán
-
evitiguF
senior tag
válasz Donki Hóte #3891 üzenetére
Tényleg érdekelne, hogy 1-2héten belül van-e esély arra, hogy visszaáll 12k környékére, vagy most a mindenisdrágul miatt ez is...
-
veterán
-
evitiguF
senior tag
válasz MaxxDamage #3885 üzenetére
7k-t ugrott az ára? ejj, pedig aktuális lenne. Vajon mi okozta ezt az emelést?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
tvamos
nagyúr
válasz Donki Hóte #3887 üzenetére
Koszonom, akkor ilyen Samsung Evo Plus-t fogok venni.
Hat.. a mikrosutot nem szeretnem bantani.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
Lehetseges ezt a kartyat valahogy formazni, hogy ures legyen?
Kártyaolvasóval, telefonnal, számítógéppel nem, mikrosütőben tudod véglegesen törölni a kártya tartalmát.
Kártya vásárlás ügyében pedig az a helyzet, hogy most meglehetősen olcsók az ajánlott Samsung EvoPlus kártyák, szóval ilyet érdemes itthon venni
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A telefonom szerint tonkrement az SD kartya, ami benne volt, es azt mondtja, hogy irasvedette tette. Nem voltam rest, es mentettem rola az adatokat, ami elvileg sikrult is, problema nelkul. Lehetseges ezt a kartyat valahogy formazni, hogy ures legyen? Linuxom van, es a gparted nem tud mit kezdeni vele.
Illetve szeretnek a telefonba egy uj SD kartyat.Ezt neztem ki: [link]. Ez jo valasztas lehet? Vagy innen fizetni kell a sarcot? (Az oke, hogy fizetem az AFA-t, de ilyen vamkezelesi, meg mindenfele egyeb dijakat nem annyira szeretnek!)Meggondoltam magam, ez a Samsung olcsobb, es jobb valasztasnak tunik: [link][ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
MaxxDamage
Topikgazda
Szia!
Egyik legjobb ár/érték arány és 10 év gari van rá.
Samsung MicroSDXC 256GB EVO Plus + SD adapter ~ 12k HUF /db◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Haas01
tag
Sziasztok!
Kültéri Reolink 4K kamerába keresünk 256 Gb-os memóriakártyát.
Megkötések:
Please use the following chart to get the right Micro SD card for Reolink cameras.
Read and Write Speed: Class 10 or higher/ ≥26Mbps
Format: FAT32
Jó lenne 15 körül megállni per darab a keret tekintetében. Nagyon maximum 20k. -
gyulank
addikt
válasz MaxxDamage #3882 üzenetére
De ugyanaz az eszköz az is amiben működik is ezen kívül.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz gyulank #3881 üzenetére
Röviden:
Videót meg képet nem lehet rá rögzíteni, amiről szerintem még mindig nem a kártya sebessége tehet. ---> Ez egyértelmű.
Meg működik is ezen kívül, szóval tönkre sincs menve. ---> Akkor mi a gond?
Szóval a kérdés, hogy miért nem lehet rá rögzíteni? ---> Valszeg az eszköz nem kezeli megfelelően (amibe használva van), ezért nem is "ment" rá, így a hibát ott keresd ahol/ami elő idézi azt.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gyulank
addikt
válasz MaxxDamage #3880 üzenetére
Én misztifikálom túl? Megmondtam, hogy előtte működött, megmondtam, hogy lehet rajta böngészni, tehát nincs tönkremenve, ha tönkre lenne menve, ki se választhatnám, hogy rá akarok menteni. Videót meg képet nem lehet rá rögzíteni, amiről szerintem még mindig nem a kártya sebessége tehet. Meg működik is ezen kívül, szóval tönkre sincs menve. Szóval a kérdés, hogy miért nem lehet rá rögzíteni?
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz gyulank #3879 üzenetére
Kicsit túlmisztifikálod a dolgot...
Van egy eszköz ami tud 40-50MB/s (mSD) R/W speedet , te hiába teszel bele olyan kártyát ami tud 90-100MB/s (mSD) R/W speedet (nem használod ki!)... Ha a kártya "tönkre megy" abban az eszköz is (amibe használva van) nagyban érintett...esetedben "Xiaomi 6A" telefontól sokat ne várj...hallottam pár mSD gondot ezekkel a (gyártó/modell) telefonokkal kapcsolatban.
Nagyban közrejátszik a telefon rendszer/mSD fajlrendszer/kezelés is...Érted akkor érted, ha nem akkor sajnálom...
Szép napot![ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gyulank
addikt
válasz MaxxDamage #3878 üzenetére
Ezzel nem tudok mit kezdeni. Mi az, hogy pont ennyi? Mi mennyi? Egyrészt írtam, hogy előtte jó volt. Másrészt írtam, hogy SD videó, és kép esetén is ezt írja, és hogy akkor szerintem nem sebességprobléma. Erre se mondott senki semmit, hogy márpedig ha egy darab képnél ezt írja az miért sebességprobléma, és miért természetes, hogy C10-es kártyán nem mentődik el egy fénykép. Hol játszik nagy szerepet? Miért játszik nagy szerepet? Milyen szerepet játszik azon túl, hogy nagyot? A telefont leírtam Xiaomi 6A, a kártya Kingston. De nem gondolom, hogy más márkánál van egy beépített dolog, hogy valamikor ne lehessen rá felvenni. Szóval én most ezt az okot akarom megszüntetni, mert ha nem sebességprobléma márpedig nem, akkor kártyacserével nem oldódik meg. Én meg meg akarom oldani.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz gyulank #3877 üzenetére
Pont ennyi.
"hogy azt írja ki, hogy nem sikerült menteni"
Ott az eszköz/szoftver is nagy szerepet játszik, meg a mem.kártya (márka,fajta) is.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gyulank
addikt
válasz MaxxDamage #3876 üzenetére
A videóban mondott annyit. De engem főképp még mindig az érdekel, hogy azt írja ki, hogy nem sikerült menteni. Úgy gondolom, hogy ez fontosabb.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz gyulank #3874 üzenetére
Ott a videó amit a kolléga linkelt
Egy írás ami még: [link]Amúgy azt mondom neked, hogy legyen egy mSD CL10, U3 és A1 , A2 vagy V30 (stb..) ami mind1, max. érősen felhasználás (és elvárás) függő dolgokhoz lényeges a külön EXTRA Spec. szerintit venni...
-
gyulank
addikt
válasz headhunter #3872 üzenetére
Annyit mondott, hogy az A2 jobb mint az A1. Ezt így magamtól is gondoltam. Hogy mi az, és miben jobb, és mennyivel, és miért, azt nem tudom.
-
gyulank
addikt
válasz MaxxDamage #3873 üzenetére
Jó, én megadtam az eszközt, de nem találok róla ilyen infót, de próbáltam SD videóval, meg ugye sima képnél is ezt írja, gondolom ez nem sebesség miatt van, és egy gyorsabb kártya nem oldja meg, és márpedig ha egyáltalán felvenni se tudok rá, akkor pláne felesleges újat venni. De fontos lenne a kártyára venni, mert a telefon egyből tele van.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz gyulank #3871 üzenetére
Van különbség, de minden feltételnek teljesülnie kell a használatához!
Kártya és eszköz, amibe használva van...ha egyik nem tudja, akkor nem is fogod tudni ki használni...hiába van A2 kártyád, ha az A1 sincs ki használva.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
headhunter
addikt
-
gyulank
addikt
Mi az A1 vagy A2 az újabb kártyákon?
-
gyulank
addikt
Redmi 6A-n azt írja ki felvételnél, vagy képkészítésnél, hogy nem sikerült menteni. De előtte még sikerült. Ez mitől lehet, és mit lehet vele csinálni? Próbáltam újraindítani, törölni a program adatait, kivettem, visszatettem, de amúgy böngészni lehet. Amúgy Kingston 32GB C10 U1
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Amilo02 #3868 üzenetére
Szia!
Ez az első amit figyelembe kell venni, mert eszköztől függ mi kell neki és a CL10 (FAT32) kártya ami jó neki, de lehet U1 és U3 is (U1 amit a gyártó oldalán lehet venni hozzá 128GB méretig pl.) tehát amid van az használható hozzá.
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok!
[4K] kültéri kamerába szeretnék micro SD kártyát. Mozgásérzékelésre lesz beállítva a rögzítési mód. Jelenleg [ilyen] kártyám van itthon hozzá.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a sebességi osztály elég lehet a kamerának?
Illetve, hogy bírni fogja-e a kamera felvételeinek a napi szintű rögzítését?
Ha nem, akkor van-e valamilyen SD kártya szabvány biztonsági kamerákhoz?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Donki Hóte #3866 üzenetére
Köszönöm!
Akkor marad és megy a drónba a Samsung pedig az autóba.
Megtakarítottam 20 ezret hála neked. Köszi!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
válasz Donki Hóte #3864 üzenetére
A két alsó eredményt nem igazán értem.
Most ez így rendben van?
Mert a felső kettő meg bőven megvan a 30, ami a minimum lenne a 4K@30FPS-hez.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
válasz Donki Hóte #3862 üzenetére
Megnézem majd, ha haza érek. Kíváncsi vagyok rá nagyon.
És feleslegesen meg nem dobnék ki 20 ezret az ablakon másik kártyára.
Közvetlen laptop slot és Crystal működő teszt lehet?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Saját mérést hirtelen nem találtam a Sandisk Ultra kártya sebességéről, ezért más felhasználó által végzett mérést linkelek.
A mérés szerint a kártya tud 70 MB/s írási sebességet, tehát tökéletesen elegendő akár 4K/60FPS sebességű videó rögzítésére is
-
veterán
válasz Donki Hóte #3860 üzenetére
Köszönöm!
Notebookba közvetlen nem lehet mérni? Kártya olvasóm még kiszállítás alatt.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Nagyon egyszerű a meglévő kártyád sebességének megmérése, berakod a Sandisk Ultra kártyádat egy USB3.0 kompatibilis kártyaolvasóba, az olvasót bedugod egy USB3.0 kompatibilis USB csatlakozóba a számítógépeden/notebookodon és elindítod a CrystalDiskMark programot.
Ez megméri a kártya valós írási és olvasási sebességét.
Ha mért írási sebesség eléri a 30-40 MB/s sebességet, akkor elég gyors a kártyád a drónba.
Ha nem éri el, akkor vedd meg az általad kinézett Sandisk Extreme kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Donki Hóte #3858 üzenetére
Attól tartok csak, hogy a SanDisk nem bírná a 4K@30FPS-t írni folyamatosan. Nagy nehezen találtam spect róla és elvileg csak 10 mb-al tud írni. Vagy ettől nem kell tartani?
Megérni lassan selejtezni a régi SanDisk-et és venni egy ilyet a drónba?[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
válasz Donki Hóte #3856 üzenetére
Értem. Rendelkezem egy ilyen kártyával is, jelenleg ez van az autóban adat rögzítésre. Akkor lehet, hogy a Samsung jobb lenne az autóba és az abban lévő SanDisk pedig a drónba?
-
veterán
Drón nem csinál folyamatosan felülírt felvételt, abba pont nem kell Endurance kártya.
Abba teljesen elegendő egy jó gyors kártya, pl a Sandisk Extreme.
-
veterán
Sziasztok!
Ebbe a drónba szeretnék SD kártyát vásárolni és kinéztem ezt. Szerintetek megéri az árát vagy válasszak mást?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Donki Hóte #3852 üzenetére
A korábban tárgyalt Kingston nálam még bírja a strapát. Mondjuk annyit nem is használtam a HomeOffice-ok miatt
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
harry
veterán
válasz Donki Hóte #3852 üzenetére
Koszi, akkor inkabb azt nezek.
Kicsit ritkak mondjuk 256-os meretben, nem tudom 128GB-ra hany ora ferne ra... korbenezek.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
veterán
-
harry
veterán
Sziasztok! Dashcambe keresek memoriakartyat, atfutva az osszefoglalot ez megfelelonek tunik, ra tudnatok bolintani / esetleg nezzek mast inkabb? link
SanDisk Extreme, 256GB, A2, U3, V30Dual kamera, tehat lesz egy 4k elol, meg 1080p hatul (bar lehet az elsot leveszem 1440p-re). link
Vagy jobb lenne az Extreme Pro UHS II miatt?
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz headhunter #3848 üzenetére
Az nagyok fake!
Töröld is az oldalt◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
headhunter
addikt
Ez mennyire "fake" hirdetés? [link] (100%?)
-
MaxxDamage
Topikgazda
-
robertka
tag
válasz Donki Hóte #3844 üzenetére
Köszönöm, akkor inkább olyat keresek!
-
veterán
válasz robertka #3843 üzenetére
Ha nem sűrűn használod a kamerát, vagy csak rövid távra tervezel a kártyával, akkor jó választás a Canvas GO kártya.
Rendszeres használatra, hosszú távra csakis High Endurance minősítésű microSD kártyát érdemes autós kamerákba venni.
A típus majdnem mindegy, ha megfelel az adott kártya ennek a minősítésnek, akkor bármelyiket veheted.
-
robertka
tag
Sziasztok! Autós kamerába szeretnék microSD kártyát vásárolni, ahogy visszaolvastam a fórumot arra jutottam, hogy egy Kingston Canvas GO Plus! kártyát venék, itt elég jó áron is lenne.
Szerintetek is megfelelő ez erre a célra? Vagy érdemesebb lenne már 128GB-osat vennem, 2K ban készíteném a felvételeket. Köszönöm. -
-=RelakS=-
veterán
válasz MaxxDamage #3841 üzenetére
Több kamerával is ugyanaz a helyzet. Először Xiaomi Yi 4K+-nál tűnt fel.
Én 8MB-nál meg szoktam állni ATTO-val, de a többi ugyanez (alap beállítás). Mondjuk 64-et be sem tudok állítani. Csak nem elavult a 2.47?[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #3840 üzenetére
Ott nem a kártyával van a gond, inkább a camera és azon belül...
Megfelelő "környezetben" hozzák a kötelezőt/elvártat (gyári spec. szerint leírtak)ATTO legalább így legyen futtatva: /total lenght lehet akár nagyobb is/
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz MaxxDamage #3814 üzenetére
Lehet, hogy évek óta feleslegesen kínzok Samsung kártyákat kamerákban?
Jellegzetessége az összes kártyámnak, hogy kamerába betéve megbolondul az átviteli sebessége.
Atto Disk Benchmarkban kb a 64-256kB (néha még az 512kB is) méretű "transfer size" (ez mi? Ekkora adagokban küldi át a teljes hossz-nak megfelelő adatmennyiséget?) szinte kisebb, mint a 32kB-os. Mégegyszer megmérve visszaáll a rend, de ha beteszem egy kamerába, utána megint belassul a kártya.
Annyira gáz, hogy a DJI Action 2 még fájlt kimásolni sem hajlandó a kártyára időnként. Ilyenkor egy olvasás teszt számítógépben vagy telefonon, és megint használható.
Most vettem egy ilyen Kingston kártyát, mint MaxxDamage linkjén, és nemhogy hiba nélkül kezeli a kamera, de ezt a sebesség bezuhanást sem látom az ATTO tesztbenItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ciccuka
veterán
válasz SunMount3r #3838 üzenetére
Igen, arra elég lehet, hogy tönkretegye a kártyát.
Inkább: Transcend, Lexar, ami jó
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
SD és mSD kártyák írására/olvasásra kellene valami USB-s kártyaolvasó. Ez szerintetek elég lenne a feladatra? Vagy nézzek mindenképpen valami "drágábbat"? A sebesség még nem is annyira számít, csak hébe-hóba használnám, de a megbízhatóság már igen.
Szerk: igazából olyannak örülnék a legjobban, ami 4 portos aktív USB 3.0-ás HUB is egyben. De lehet ilyen csak sokkal drágábban lenne, mintha külön-külön venném meg őket, mert azért az ár is számít... Külföldi rendelés játszik, de csak ha nincs rá VÁMFA...
THX!
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3836 üzenetére
Akkor boldogság!
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3835 üzenetére
Köszi. Úgy látszik a lassú formázás segített rajta. Most már nem írja ki a DashCam,hogy lassú. És Múkodik!
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3834 üzenetére
Igen.
Ez olyan, mikor veszel egy Sata3 SSD-t és a Sata2 portra csatlakoztatva használod és nincs meg a sebesség (kb.) SD/mSD/egyéb eszköz esetén is hasonló a felállás..
Ez ilyen "vagy-vagy".
Annyi az előnye, hogy érdemesebb a jobbat venni (gyorsabbat) és az később még jó lehet bármibe, nem kell az miatt másikat venni. Ha a jelenlegi eszköz nem is "hajtja" ki maxon, attól még egy későbbi eszköz ki "hajthatja" akár. /ha lehet így fogalmazni/Megpróbáltam érthetően, átláthatóbban leírni a dolgot.
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3833 üzenetére
Akkor a kártyák rendben vannak ezek szerint.
Köszönöm szépen. -
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3832 üzenetére
Ahogy nézem, annak a kártyának "olvasási sebesség akár 100MB/s" és az írási sebesség akár 40MB/s
Sandisk 128GB High Endurance MicroSDXC
Kapacitás: 128GB
Olvasási sebesség: akár 100 MB/s
Írási sebesség: akár 40MB/s
Videó sebesség: C10 / U3 / V30
Kialakítás: microSDXCAz A2-s (SanDisk Extreme) meg:
Max. Read Speed (MB/s): 160 Max.
Write Speed (MB/s): 90 Max.Tehát az "akár" meg is van, többi az olvasó és eszköztől függ (hogy valóban tudja-e vagy sem..)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3831 üzenetére
Intel Nuc Win11, Mini pc-m van itthon,annak van micro SD kártyaolvasója.
Sandisk 128GB High Endurance MicroSDXC memóriakártya, 100 MB/S,C10,U3,V30,A2 az egyik, a másik egy régebbi 128-as. -
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3830 üzenetére
Pontosan milyen eszközben lett ez mérve (kártya olvasó) és milyen USB portba?
Kártya konkrétan milyen is?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
Gondolom ti többet ki tudtok olvasni az adatokból. Egy sebességmérő progi ezeket írta ki. A alsó rész a "High Endurance" kártya, a felső egy régebbi szintén 128-as kártya adatai. Az írásban azt látom,hogy elég nagy eltérés van. De gondolom,logikusan ez a fontosabb, hogy tudjon nagy felbontást felvenni. Aztán lehet,hogy rosszul gondolom...
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3828 üzenetére
Az akkor érdekes!
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3825 üzenetére
Beletettem egy régebbi 16-ost, arra nem írta ki. Akkor csak a kártya hiba lehet,nem?
Még teszek egy utolsó próbát, a Pc-vel. Lassú formázás, sebességmérés. -
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3824 üzenetére
Szerintem bármilyen kártyát is veszel/teszel bele...az nem fog változni.
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3823 üzenetére
Az már megtörtént.És akkor írta ki,mikor még rá sem volt kötve a hátsó kamera.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3822 üzenetére
DashCam-re gondolt, mSD-n nem tudsz FW-t Updatelni, max. a DashCam-n
-
törölt tag
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Ciccuka #3820 üzenetére
+1 erre a javaslatra!
Cukrászda: Ott nem a kártyával van a gond, az tudja amit tudnia kell...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3816 üzenetére
Lehet inkább megpróbálok egy kisebben,64-est, de a V90-esből.
Annak már csak kell bírnia?! -
törölt tag
válasz Donki Hóte #3784 üzenetére
Nekem is "High Endurance" V30-as kártya van a Dashcam-ba, de kb. 2 hete elkezdte írni a készülék,hogy lassú a kártyám. Kb. 2 éve használom.
Lehet újat kell vennem bele? -
törölt tag
válasz MaxxDamage #3816 üzenetére
Igazából nem tudom,mit írjak majd róla.
Nem szoktam nézegetni a DashCam-ot, csak biztonság miatt van,elöl-hátul. [link]
Jó egy éve ezzel sem volt gond,csak most. De olvastam egy Kamera fórumon,hogy érdemes időnként formázni. Most megtettem,és nem írja,hogy lassú lenne. Várok pár napot,aztán újra ránézek. Ha megjavult,akkor nem bántom. -
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3815 üzenetére
Majd írj ha kipróbáltad.
Az egy jól sikerült széria!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3814 üzenetére
Köszönöm. Megrendelek eggyet.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3813 üzenetére
Én konkrétan ezt választanám: [link]
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3812 üzenetére
Esetleg konkrét típust tudnál mondani? Nekem a jelölések nem sokat mondanak.Tisztában vagyok vele,ami jó,annak ára van.
Köszi -
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3811 üzenetére
Akkor Samsung vagy Kingston amivel próbálkoznék. (nem az olcsó fajta)
Lehet azokat jobban "támogatná" mint a SanDisk◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #3810 üzenetére
De valami baja biztos van,ha ezt írja ki.
Szóval milyet vegyek? -
MaxxDamage
Topikgazda
válasz #99618560 #3809 üzenetére
Szia,
Annak jónak kéne lennie.
Az csak egy dolog milyen "sebességű" de kérdés az hogy eszköz amibe használva van, az kihasználja-e vagy sem...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
Sziasztok.Sandisk 128GB High Endurance MicroSDXC memóriakártya, 100 MB/S,C10,U3,V30,A2
Egy ilyen memoriakártya van az autóm DashCam-jában. Azt írja ki,hogy lassú,pedig kimondottan ehhez ajánlják.
El tud fáradni az Sd kártya?
Milyen sd-t vegyek,ami most tényleg a leggyorsabb?
256=ost vennék bele.
Köszi -
veterán
-
Ciccuka
veterán
válasz Donki Hóte #3806 üzenetére
Nekem is volt pár MB-os anno, aztán pár évvel később sikerült beszerezni és leváltani egy 1GB-osra. Talán egy Nikon 3MP-es kompakt fényképező volt, amibe kellett, de már nem emlékszem.
Vannak olyanok, akik CF kártyát használnak adapterrel régi (IDE-s) retro notebook-okban.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
veterán
-
nagyúr
válasz -=RelakS=- #3803 üzenetére
Ma meg ott tartunk, hogy ugyan akkora méretbe 512GB... Ha belegondolunk félelmetes!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz KaiotEch #3802 üzenetére
Erről eszembe jutott, hogy 2008-ban Ausztriában irtó mákom volt, hogy a 2GB-os SD kártyák (ráadásul kettő egy csomagban) voltak jó árban. Ha vettem volna egy 4GB-ost, akkor csodálkoztam volna erősen, hogy miért nem működik Az ugye már SDHC, a fényképezőgépem meg nem ismert ilyen huncutságokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest