Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
-
IT café
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz headhunter #3398 üzenetére
köszi, ....érdekes, hogy az .uk-n ott van rendesen, míg a .com-on körülményes megtalálni
#MaxxDamage: http://sincerity-trading.com/index.php?route=common/home -
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Donki Hóte #3397 üzenetére
Mi is az "online" boltja linkje?
(beteszem majd összefoglalóba)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
veterán
válasz fireman123 #3395 üzenetére
Ott van az ebayen is, de valamiért csak egyesével lehet megtalálni a termékeit, összesítve nem.
Ha ezen a linken PC-ről elindulsz, akkor lejjebb görgetve találsz egy sort Sponsored items from this seller címmel. Ott tudsz keresgélni más kártyákat is, de eléggé keveset lehet így is találni.
Szóval egyelőre a saját boltjában kell vásárolni, az a jobb megoldás
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Plexicushio
senior tag
válasz fireman123 #3395 üzenetére
Ott legalább kuponként alkalmazhatod: SAVE5
-
fireman123
őstag
válasz Plexicushio #3394 üzenetére
No mindegy , regisztráltam az ebay-en kívüli közvetlen webshopjában.
-
Plexicushio
senior tag
válasz fireman123 #3393 üzenetére
Applikációból néztem, és ott működött, de most gépről tényleg nem listáz semmit!
-
fireman123
őstag
válasz Plexicushio #3392 üzenetére
Hmmm, az istenért sem találom , belinkelnéd?
-
Plexicushio
senior tag
válasz fireman123 #3391 üzenetére
Items for sale: 1732
-
fireman123
őstag
Sziasztok, sok kártyát vásároltam az ebay-en courtesytrading-től, de most nem találom, azaz megtalálom de üres a boltja (visitstore), ....lehet nem árusít már az ebay-en?
[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Hali!
Az SD kártyámat nem ismeri fel a telefonom, egy másik Samsung telefon sem ismeri fel. Már az is elképzelhető, ahogy nézem a képeket hogy honnan kezdte a telefonra menteni, hogy másfél hónapja nem látja az SD kártyámat a telefon. Egy adaptert találtam itthon, a laptopom sem ismeri fel vele. Mit tehetek?:(Samsung Galaxy A55 5G
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz cserkosz #3387 üzenetére
Hát igen, akkor az nem a legjobb termék
Mennyi volt az ára, ha szabad kérdeznem?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
cserkosz
tag
-
cserkosz
tag
ok. megnézem
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz cserkosz #3383 üzenetére
Szia,
Új kártyával egy tesztet kéne csinálni. (H2testw)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
cserkosz
tag
Sziasztok
Vettem egy 256gb samsung micro sd kártyát
lementettem az adatokat a régebbi 128Gb kártyáról airdroid programmal meg vannak a pc-n.
Viszont a vissza másolásnál folyamatosan eltünnek a képeim azt irja ki hogy rossz formátum nem lehet megnyitni stb.
Több ezer képről van szó mappákba rakra szépenNyaralások gyerekeim stb...
Mivel tudnám vissza rakni az új kártyára hogy ne dobja hogy hibás stb... -
SteadyMan
aktív tag
-
lordgamez
csendes tag
Sziasztok!
Volt a telefonomban egy 32GBos Samsung microsd kartya. Olyan kerdesem lenne, hogy tegnapi nap folyaman telefonon kepeket nezegetve egyszer csak eltunt a kartya, ugy erzekeli a telefon mintha nem lenne behelyezve. Azota se a telefon se PC-ben levo memoriaolvaso nem erzekeli Windowson es Linuxon sem. Probaltam alkohollal es radirral is megtisztogatni a kartya csatlakozoreszet de nem segitett. Van esetleg barmilyen modja a kartya javitasara adatmentes erejeig vagy kuka?
A valaszt elore is koszonom.
[ Szerkesztve ]
-
N.Szil
tag
válasz Donki Hóte #3378 üzenetére
Nem lett konfigurálva, ilyenre nem emlékszem, csak kivettem és mikor elhoztam a telefont a szervizből be is helyeztem az sd kártyát. Megnyitottam a fájl kezelőt, a fájlok ott voltak de mikor meg szerettem volna nyitni már nem lehetett.
-
veterán
Nem lehet, hogy amikor eredetileg beraktad a memóriakártyát a telefonba, akkor a belső tárhelyként, vagy belső tárhely kiterjesztéseként konfiguráltad a kártyát?
A belső tárhelyként, vagy annak kiterjesztéseként konfigurált memóriakártya csak abban az eszközben használható, amiben az eszköz magának formázta
-
N.Szil
tag
válasz MaxxDamage #3376 üzenetére
Rendben. Köszönöm.
-
MaxxDamage
Topikgazda
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
N.Szil
tag
válasz MaxxDamage #3374 üzenetére
Így sem lehet megnyitni. Esetleg valami programmal?
-
MaxxDamage
Topikgazda
Ott a fájl hozzáférési jogokkal (változtasd) próbáld meg (hátha)
[ Szerkesztve ]
-
N.Szil
tag
Sziasztok,
Csak remélem, hogy jó helyen teszem fel a következő kérdést, ha esetleg nem, akkor elnézést kérek. SD kártya ügyben egy Samsung Androidos telefonban lévő 16 GB-os sd kártyán
a jpg és mp4 fájlok tökéletesen működtek, viszont egy repedés végett, kijelző cserére szorult a mobil. Kivettem az sd kártyát, szervizbe a kijelző cseréje megtörtént, az sd kártyát vissza tettem, utána már nem lehetett megnyitni a jpg és mp4 fájlokat. A fájlok ott vannak az sd kártyán, a fájl kezelőben látom az összes fáljt, viszont nem tudom megnyitni. Jpg fájl megnyitásakor egy háromszögben egy felkiáltó jel jelenik meg, az mp4 videó fájl megnyitásakor meg azt írja "Nem lehet lejátszani. Ez a fájl típus nem támogatott". Számítógépen is próbáltam de ott sem nyitja meg. Ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket, mivel nagyon fontos családi képek, videók vannak az sd kártyán.
Előre is köszönöm a választ. -
veterán
Nekem sajnos fogalmam sincs a kártya minőségéről, 3-4 éve nem is láttam újonnan eladott Class4-es microSD kártyát
Ez valami súlyosan beragadt raktárkészlet lehet, amitől most akarnak megszabadulni.
A Class4 sebességosztály mára már eléggé elmaradott sebességet jelöl, legfeljebb zenék tárolására lehet használni, ha ilyen célra veszed, akkor jó lehet.
-
MaxxDamage
Topikgazda
Egy a listában szereplő márkáról nagyon messze van, az biztos!
-
8
senior tag
[link] szerintetek ez milyen minőségű kártya lehet?
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Plexicushio
senior tag
válasz Donki Hóte #3362 üzenetére
azt azért nem kalkuláltam bele, mert nem írta, hogy konkrétan melyik napon vette, csak hogy mikor kellett volna megjönnie - azok alapján simán lehet áprilisi rendelés is. És pont miatta reménykedem még, hogy megjön. (De az esetében is látható, több, mint 2-3 hétről van szó.)
Na meg az Alliról április 30.-án rendelt csomagom is csak múlt héten jött meg...[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz Donki Hóte #3362 üzenetére
Erre célzott: "így most 99 999 ember nyugodtan rendelhet, tutira meg fogja kapni"
Nyilván tudja ő is, hogy csak mondtál valamit hasraütésszerűen, de ez így nem igazán működik mint az érved alátámasztása.Mivel nem ismeri senki a teljes számot, ezért pont ugyan annyira lehet igaza mindkettőtöknek, vagy annak a kijelentésnek, hogy a "rendelések nagy része megérkezik" vs. "a rendelések nagy része nem érkezik meg"
Az, hogy már volt itt a fórumon több olyan ami nem érkezett meg, vagy ami igen, az is jó későn, semmiképpen sem biztató.
Amit linkeltél, amúgy pont alátámasztja azt a kijelentést, hogy ha meg is jön, akkor jó későn és nem a 2-3 hét alatt amit eddig írtál.
Ezek alapján én is egyet értek Plexicushio-val, hogy jelenleg nem annyira ajánlott..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Plexicushio #3359 üzenetére
de neked nyilván más ismert infok vannak birtokodban...
Ezt a hsz-t te is ismered, május elején rendelt, június közepén kapta meg
-
Plexicushio
senior tag
Hát én sem, ha tudom. De szerintem nekünk is meg fog jönni, csak késik kurvára.
Nekem nem jelzett vissza / nem frissítette hogy feladta (8.-ai rendelés, 13.-án adta fel), majd unszolásomra közölte a már említett infókat, és hozzám csapott egy követési számot ami alatt nem érhető el semmi (de még az oldal linket is rosszul másolta be).Gyorsban olvass vissza 1-2 oldalt itt.
Sajnálom, hogy ki kell pukkasztanom itt egyesek túlzott rajongását a Sincerity mellett (de ilyen másfél meg két hónapokkal nem tudom ajánlani szvsz).
-
-FreaK-
veterán
válasz Plexicushio #3359 üzenetére
Fasza, ha ezt tudom inkább meg sem rendelem innen. Sőt inkább megveszem dupla áron boltból.
Viszont az érdekelne, hogy ha nincs tracking szám, akkor honnan fogja tudni mondjuk, ha én megkapom a terméket, aztán azt mondom, hogy nem kaptam meg?
Inkább írok azért neki, hátha ad nyomkövetési számot.
-
Plexicushio
senior tag
válasz Donki Hóte #3357 üzenetére
Friss a lófaszt. Áprilisban is ez volt fent meg még ha nem korábban. Azért is mertem rendelni. Amit meg idéztem, az privát levelezésből van, vagy milyen disclaimer
Ja biztos így van (érdekelne hogy lövöd be a számokat..) amiről én tudok konkrét hazai rendelelésekről május után, az eddig kettő per zéró, de neked nyilván más ismert infok vannak birtokodban...
Továbbra sem ajánlott, még ha megkapom sem. -
veterán
-
veterán
válasz Plexicushio #3355 üzenetére
A szállításra vonatkozó infó teljesen friss, ha felmégy a honlapra, akkor ezt látod.
Korábban volt Covid19 disclaimer, amit te is idéztél korábban, csak már megfeledkeztél róla
A magam részéről ajánlom ezt az oldalt, százezer rendelésből egy veszik el, mivel a tiéd elveszett, így most 99 999 ember nyugodtan rendelhet, tutira meg fogja kapni
-
SteadyMan
aktív tag
Itt a sincerity-trading.com oldalon él mostanában valamilyen kedvezményre jogosító Cupon Code? Régebben volt a SAVE5 5%-ért.
-
Plexicushio
senior tag
válasz Donki Hóte #3354 üzenetére
Az még elég régi info ott, covid-19 előtti.
Akkor nem csak az enyémet, hanem a tagét is aki előttem vett szintén egy nappal.
Amúgy meg egy hónapja is írtam már, hogy maga a tisztelt kereskedő írta május közepén: 4-6 hét, de a vevői akik március elején rendeltek, csak azokban a napokban kezdték megkapni mikor nekem írt. 2 hónap.
Csak free shipping volt nekem is, szóval gyanítom tavasz közepe óta innen nem rendeltél, szóval igen, most ez a szállítási idő dívik mint a tapasztalat azt mutatja.
Ha meg nem jön meg, refundot kérni fogom, fake követési szám be sem jön. Részemről messze nem ajánlott eddig. -
veterán
válasz Plexicushio #3353 üzenetére
Az oldal Delivery information füle alatt ez olvasható:
Tehát a fel nem sorolt országokba (pl. Magyarországra) 2-3 hét a postázási idő
A te kártyádra már egy hónapja is azt írtam, hogy azt már réges-régen ellopták a postások
-
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz Donki Hóte #3350 üzenetére
Ah, értem, köszi. Kb. mennyi idővel számoljak a feladástól számítva? Kínából jön?
-
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz Donki Hóte #3348 üzenetére
Nem volt ilyen sajna, csak egy opció volt, free shipping :/
-
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz Donki Hóte #3341 üzenetére
Meg is rendeltem a hétvégén, köszi. Tegnap jött email, hogy fel adták, viszont tracking számot nem küldtek. Nincs is, vagy csak kérni kell?
-
veterán
válasz Targis75 #3345 üzenetére
Az tényleg csoda, mert elvileg nem is kell illesztőprogram a kártyaolvasókhoz...
Mindegy, az a fontos, hogy működik
Viszont ezt a kártyát csak kevésbé fontos dolgok tárolására használd (zenét tárolni az autóban pont jó lesz), mert ezeknek a kártyáknak hiába örök élet plusz egy nap az élettartama, ha a te kártyád már a plusz egy napban van
-
Targis75
csendes tag
válasz Donki Hóte #3344 üzenetére
Laptopon leformáztam a kártyát, utána feltettem a gépemre, ugyanaz...töröltem az illesztő programokat, újraindítottam és láss csodát működik, minden kártyával
Bgabor
-
veterán
válasz Targis75 #3343 üzenetére
Sajna a kártya már eléggé a végét járja
Próbaképpen formázd meg az SD Card Formatter nevű programmal (javasolt FAT32, vagy ExtFat fájlrendszerre formázni).
Ha a formázás rendben lemegy és utána írhatónak bizonyul a kártya, akkor kocsiban zenét tárolni még jó lesz, de egyéb dolgokra már nem használnám.
-
Targis75
csendes tag
Sziasztok!
A kocsiba szeretnék tenni egy memóriakártyára zenéket, régi gépen, semmi gond nem volt felismerte, tudtam írni, másolni stb.Összeraktam egy "új" vasat, azóta nem megy, a kártyaolvasót felismeri, de ha berakom a kártyát nem történik semmi. Eszközkezelőben megjelenik mint ismeretlen eszköz, vagy sd kártya de a illesztőprogram frissítésnél kidobja hogy hiba van.Ugyanez van a fiam gépén is, érdekes módon a laptop felismeri és kezeli, úgyhogy nem gondolnám hogy a kártyával vagy az olvasóval lenne gond.
Viszont a gép a telefonban felismeri háttértárnak a kártyát..
Canyon CNE Card-2 kártyaolvasó,SanDisc SDHC 4Gb kártya.Köszönettel veszek minden ötletet. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Bgabor
-
-FreaK-
veterán
válasz Donki Hóte #3341 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Kapok egy kisebb/lassabb kártyát a géppel, ami nem tudom, hogy tudni fogja-e a 4k videóhoz kellő sebességet, de ahogy látom a kb. fele árért megéri várni rá -
veterán
válasz -FreaK- #3340 üzenetére
A helyedben én 128 GB-os Sandisk Extreme kártyát vennék. Ez érezhetően olcsóbb, mint az Extreme Pro, de nem lassúbb valós körülmények között.
A leggyorsabb vételi lehetőség az, ha beballagsz egy boltba érte, ez persze elég jelentős felárat jelent az internetes rendeléshez képest, de ugye az idő pénz...
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Mi jelenleg a bestbuy kártya, 128Gb méretben, ha ehhez kell?:
Sony A6400 fényképező, 100Mbps 4k videóElőny lenne ha viszonylag hamar megjönne.
-
veterán
válasz MaxxDamage #3337 üzenetére
Alábecsültem a telefon képességeit, amikor 16/32 GB kártyát ajánlottam hozzá, ezek szerint combosabb kártyákat is kezel. Nem gondoltam volna egy 2014-ben kiadott telefontól
Nem tudom, hogy milyen GPS térképekről van szó, de egy teljes Európa térkép (a három betűs navigációhoz) nagyjából 5 GB, szóval tényleg nem kell kihasználni a teljes 128 GB-os lehetőséget.
Szóval vagy egy ilyen Samsung EvoPlus 32 Gb-os, vagy egy 64 GB-os kártya ajánlott a telefonhoz.
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Javetur #3335 üzenetére
Szia,
Az max. a 128GB kártyát kezeli, de a 64-es bőven elég lehet a számodra (Samsung EVO mSD 64GB)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Javetur #3335 üzenetére
Ilyen telefonról beszélünk?
Sajna sehol sem találtam adatot arról, hogy maximálisan mekkora kapacitású kártyát kezel a telcsi
Az itt korábban ajánlgatott Sandisk Ultra, vagy Samsung Evo kártyák biztosan jók hozzá, ebből kell olyat venni, ami megfelel a telefon által maximálisan kezelt kártya kapacitásnak (16, vagy talán 32 GB).
-
Javetur
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samsung Galaxy Core Prime SM-g361F telefonba milyen memóriakártyát ajánlotok?
Főleg GPS térképek lennének rajta.Előre is köszönöm a segítséget.
-
*Ropi*
félisten
válasz Biga123 #3331 üzenetére
A szoftverek csak azokról a kártyákból tudnak bármit is kibányászni, amit lát a számítógép - ez jobb esetben csak "pooling-hiba", amikor a kommunikáció felépülésekor először az allokációs táblát keresné, de a kommunikáció hibás vagy nem jön létre: ha adott időn belül nem sikerül, akkor elérhetetlennek tekinti. Ez lehet sérült tartalomjegyzék / TOC / FAT tábla, de akár driver probléma is. Példa az utóbbira amikor bedugsz egy meghajtót a számítógépbe és azonnal formázni akarja, ha viszont kicsit vársz, utána kihúzod és újra bedugod már működik, mert közben betöltődött a hozzá való driver. Ha már odáig jutott, hogy abszolúte fel sem ismeri, a gagyi memóriavezérlők és hamisított NAND chipek korában nem kell rajta meglepődni, mert egyre több esetben fizikálisan hal meg a kártya, amivel a szoftverek semmit sem tudnak kezdeni. Onnantól már csak a hardveres megoldások működnek, amikor a NAND modult leválasztom a saját vezérlőjéről és speciális olvasóban, speciális célszoftverrel olvasom ki, utána pedig (mivel általában több NAND modulból áll egy kártya) elvégzem a kapott adatcsomagok összefésülését, mert a vezérlő nem sorban pakolgatja az adatokat, hanem a saját algoritmusa szerint, így emulálni kell a vezérlőt, hogy visszakapjuk a helyes adatstruktúrát - olyan, mintha egy könyv összes betűjét Scrabble formájában kapnád meg egy zacskóban azzal, hogy olvasd ki a könyvet (ha pedig titkosít, akkor még nehezebb). Csak, hogy végképp ne legyen egyszerű, a micro SD kártyáknak nincsen külön memória komponense, ezért kell felcsiszolni, viszont nem szakszerűen csinálva, közben elég könnyen megsérthető a chip (ami tulajdonképpen maga a kártya). Az ára pedig azért annyi amennyi, mert olyan szervizkörnyezetet, amivel az ennyire meghibásodott kártyák / pendrive-ok / SSD-k menthetők, tudomásom szerint a világon jelenleg összesen 2-3 db cég gyárt és az 1 éves licensz 10.000 EUR körül mozog.
"Gondoltam van itt valaki aki ismer valakit aki ilyesmivel játszik hobbiból. Nem Kürtös árakon."
Ha ilyen valakit keresel, akkor nem is annyira fontosak azok az adatok, mert bevállalod azt is, hogy örökre elvesznek, hiszen egy felelősség nélküli hobbista nem számonkérhető és bármikor mondhatja azt, hogy "sajnálom, nem jött be a kísérletezés: örökre elq®jantottam az adataidat" (ha pedig utána bederiválod és négyzetgyököt vonsz belőle, attól még az adataid ugyanúgy nem lesznek meg). Az adatmentő cégeknél többek közt azt a biztonságot is megfizeted, hogy ha jobb nem is lesz, legalább rosszabb sem: próbálkozni nem érdemes, csak biztosra menni, mert a legtöbb adatmentő cégnél (egyébként nem csak a Kürt Zrt. létezik: ott az Apostol, a HungaroDATA, stb. is) feláras, ha bebizonyosodik, hogy előzőleg már próbálkoztak az adathordozó adatmentésével és ezzel megnehezítették a munkát, mert többször derült már ki, hogy elsőként egy nem hozzáértő próbálkozott vele, az adatmentés alapelveinek minimális ismerete nélkül vágva neki a dolognak "ennél rosszabb már úgysem lehet" alapon. Pedig lett: többször azért nem, vagy csak részlegesen sikerült visszahozni az adatokat, mert valaki már "megszakértette" korábban. Ezért nem szeretek pl. tanácsot adni én sem az információk pontos ismerete nélkül (internetes fórumokon napi szinten többször is előkerülő kérdés), mert nagyjából ahányféle eset annyiféle megoldás: nincsen mindenre általánosan ráhúzható séma. Aki pedig a tanácsot kapja az azt hiszi, hogy azzal átlátja a folyamatot, holott bármikor beüthet egy apróságnak látszó dolog, ami miatt az egész menetrend alapjaiban változik meg és más módon lehet csak eredményt elérni, minden egyéb változattal pedig csak kárt okozni. Ezt viszont az illető már nem biztos, hogy a kellő tudás hiányában le tudja követni, így nagyobb bajt csinál a nem működő megoldás erőltetésével. Ráadásul utána az egész úgy jön vissza, hogy tőlem (vagy attól, akitől éppen kapta) kapott rossz tanácsot. Szóval itt nem működik az, hogy ha kalapácsod van, akkor mindent szögnek nézhetsz, inkább "fordított orosz rulett lvl1000" típusú a játék, amiben nagyon észnél kell lenni ahhoz, hogy megugorjuk a szintet. Ezt gondolt át, aztán ha úgy döntesz, hogy valóban fontosak azok az adatok, akkor válaszold meg ezeket a kérdéseket kérlek (mert ugye ez nem a gondolatolvasós topik ):
• Pontosan milyen memóriakártya? Mennyi idős?
• Fotót kérek elölről + hátulról és a csatlakozóiról is (olvasható feliratokkal)!
• Az oprendszer eszközkezelője és lemezkezelője mit mutat vele kapcsolatban? Partíció, hibakód?
• Ha micro / mini SD a kártya, akkor átalakítóval volt használva?
• Az átalakítóba / foglalatba belenézve nincs hajlott / törött láb?
• Pontosan milyen számítógéphez lett csatlakoztatva, milyen operációs rendszerrel, milyen kártyaolvasóval és milyen porton (USB-C, 3.x ill. 2.0)?
• Kb. mennyire volt tele és mennyi mentendő adat van rajta?
• Előtte formázva csak gyorsformázással vagy teljessel volt?
• Számítógépen vagy fényképezőben volt formázva, vagy ilyen sorrendben a használata előtt?
• Ha számítógépen, akkor milyen operációs rendszer alól és milyen beállításokkal?
• Ha fényképezőgépen, akkor pontosan milyen fényképezőgép, és milyen beállításokkal (SD kártya esetén gyors vagy normál formázás)?
• Ha telefonban használtad, akkor jelszóval titkosítottad?
• Volt áramszünet vagy hálózati feszültségingadozás (amikor a lámpák "hunyorognak") pár napon belül a hibát megelőzően?
• Pontosan mit csináltál / mi történt vele az adatvesztés előtt, ami okozhatta?
• Pontosan mi és hogyan történt, mi a tünet?
• Mit tettél ezután?
• Próbáltad valamilyen programmal visszaállítani, hibakódot kiolvasni, stb?
• Ha igen, milyen program(okk)al?
• Ha igen, akkor a program milyen hibajelzést adott?[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Biga123 #3331 üzenetére
Sajnos nem látok rá esélyt (így látatlanba) és van 1-2 program amivel merevlemezről lehet le menteni, de kártyáról nem.
-
Biga123
addikt
válasz MaxxDamage #3330 üzenetére
Igazából az adat kellene róla. Gondoltam van itt valaki aki ismer valakit aki ilyesmivel játszik hobbiból. Nem Kürtös árakon.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Biga123 #3325 üzenetére
Sajnos az kuka lesz és venni kell egy újat.
-
MaxxDamage
Topikgazda
Kérek mindenkit maradjanak a témánál!
-
plömplöm
őstag
válasz #90384640 #3323 üzenetére
hátugye, folyamatosan azon rugózol, hogy "kutya kötelességük kicserélni", naná, ki is fogják cserélni neked, igazad van, így akár örökgaranciás terméked lesz, egy valamit ne felejts el, nincs már kötelező határidő ügyintézésre, a kereskedőnek csak törekednie kell a 30 napon belül megoldani, de ha nem adja ki, akkor majd két hónap múlva lesz meg a következő kártyád, vagy visszaadja két hét múlva, hogy szerinte hibátlan. szóval, igen, téged palira vettek, nem is kicsit, nyugodj bele, engedd el.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Biga123
addikt
Sziasztok
Arra van esély hogy olyan micro sd kártyát vissza lehet hozni az életbe amit , nem ismer fel a gép. Disk managerben se látszik.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
veterán
válasz #90384640 #3323 üzenetére
12 ezerért adtak egy olyan kártyát
Akkor téged kétszeresen palira vettek. Ehhez nyilván kell egy dörzsölt bolt, meg egy madár Szépen egymásra találtatok
Ha a kártya megvétele előtt feleekkora energiával gyűjtötted volna az információkat a témában, akkor nem került volna sor erreMinden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz #90384640 #3321 üzenetére
Hát, ha van papírod róla, amin tájékoztattad őket, hogy pontosan milyen oprendszer fog futni a kártyáról, akkor igazad van.
Mert van olyan "oprendszer", ami fut kártyáról is probléma nélkül, pl. egy Debian Linux tökéletesen megy hosszú időn keresztül is kártyáról. Ha nem hangsúlyoztad, hogy Windows, akkor az eladó mondhatja, hogy ő linuxra gondolt
Egy hónapja szenvedsz ezen a témán, el kell döntened, hogy vannak-e bizonyítékaid, mert akkor visszatérhetsz a boltba a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséggel a hátad mögött (ahogy írtad), vagy ha nem tudod bizonyítani az igazad, akkor vond le a tanulópénzt és vegyél olyan eszközt, ami alkalmas arra, amire használni akarod.
-
veterán
válasz #90384640 #3318 üzenetére
Évekig biztosan nem, legfeljebb 10-15 hónapig, ezt egyszerűen nem erre találták ki
Ajánlottam, hogy vegyél egy rövid kivitelű M.2-es SSD-t, rakd be egy ilyen adapterbe és így lesz egy SSD-t tartalmazó pendrive-od. Ez azért már bírni fogja hosszabb ideig is a oprendszer futtatását, hiszen az SSD-t pont erre fejlesztették ki.
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #3316 üzenetére
köszi!
-
veterán
-
törölt tag
sziasztok,
Samsung 32 gigás microSDHC kártyámmal van gond. Eddig egy Wayteq autós menetrögzítő kamerában volt, most zene tárolására használnám, de Windows és Linux alatt, illetve Androidos telefonban sem tudom formázni. Linux alatt úgy tűnik, lemegy a formázás, de megmarad a tartalma, partíciót se tudok törölni, semmi...
Ez kuka? -
veterán
-
Ciccuka
veterán
válasz kende.zalan #3312 üzenetére
Milyen kártyaolvasóba raktad bele?
Ha gagyi, akkor ott a probléma. Ha szerencséd van, akkor nem tette tönkre véglegesen a kártyát.Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
kende.zalan
csendes újonc
Sziasztok,
SD kártya ügyben lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek "mi van most a kártyával"?
Egy 1 GB-os kártyáról van szó, amin 70-80 zene van. Egy mp3 lejátszóban van használva. Gépről szerettem volna még átmásolni rá zenét, de ahogy betettem egy kártyaolvasóba, először felismerte a kártyát, majd lecsatlakozott, majd megint felismerte és szintén lecsatlakozott. Ezt szerintem 2-3 alkalommal még eljátszotta. Egy olyan kártyaolvasóról van szó, ami mint kiderült hibás...
Nem is értem magamat, hogy miért nem közvetlenül az mp3 lejátszót csatlakoztattam a géphez. Sikerült cmd-ben egy SD kártya helyreállítást csinálni. A gép látja a kártyát, illetve ki is írja, hogy mennyi a foglalt illetve mennyi a szabad hely, de amikor belépek akkor az alábbi két "kiterjesztés" van a mappában. Korábban ez a kártya szintén zenetárolásra lett használva, de utána a régi album törölve lett és került rá egy másik. Na most a recuva program sikeresen visszaállította a kártya tartalmát. De ugye nem azt ami utólag lett rámásolva.
Elnézést, ha kicsit kuszán fogalmaztam meg. Tehát én úgy értelmezem, hogy a kártyán továbbra is rajta van az a 70 körüli mp3 ami utólag lett másolva rá, hiszen a visszaállító progi csak a régebben törölt mp3 fájlokat állította helyre. Ilyenkor szerintetek mi lenne a teendő? Hogyan tudnám megnyitni, vagy most mi is lehet ezzel a kártyával? Ha valaki találkozott már ilyen jellegű érdekességgel, megköszönöm szépen, ha ír egy-két jó tanácsot az SD kártyát illetően is.. : )
Köszönöm szépen előre is![ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz MaxxDamage #3310 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy kuka.
A kártya sokáig bírta, több ilyen kártyám van, nincs gondjuk egyéb eszközökben. -
MaxxDamage
Topikgazda
Valszeg kuka.
Vegyél egy normális kártyát és megoldva◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Imy
veterán
Van egy microSD kártyám. Kb 4-5 napot rögzített rá a kamera, és utána semmi. Kivettem a kamerából, sem formázni, sem másolni nem tudok rá. A kamera sem tud rá képet rögzíteni. Ezzel lehet valamit esetleg kezdeni, vagy kuka? (MixzaTOHAOLL kártya) Ezt a kártyát kb 1.5 évet használtam kocsiban zenék voltak rajta, akkor semmi gondja nem volt.
-
ThodEE
őstag
válasz MaxxDamage #3307 üzenetére
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
MaxxDamage
Topikgazda
válasz Ciccuka #3306 üzenetére
+1 a javaslatodra!
-
ThodEE
őstag
válasz Ciccuka #3304 üzenetére
Semmi értékes nincs a kártyán, teszteltem az össze itthoni memkártyát, egy sima névtelen USB3as olvasóban, mindegyik jó volt ezen kívül és ez is csak a jobb felsőt nem, más fájlmérettel is ugyan így nullát mér
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
veterán
válasz #90384640 #3299 üzenetére
Az OK, hogy ha nagyon vered az asztalt, akkor 2-3 havonta kicseréli neked a kártyát az eladó. Az más kérdés, hogy megéri-e ez a procedúra (még akkor is ha láthatóan nem vagy egy konfliktuskerülő alkat ), mert ez a kártyatípus nem felel meg a te igényeidnek.
Ha legközelebb mégy az adrenalinlöketért az eladóhoz, akkor talán érdemes lenne megbeszélni vele, hogy adjon helyette egy high endurance kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Projektor topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Hardcore café
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest