Hirdetés
- OpenMediaVault
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Max
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Signal elnöke szerint biztonságos az üzenetküldőjük
- Windows 11
- Béta iOS-t használók topikja
- ASUS RT-AC68U
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
-
Moleman
addikt
Szerintem szabályos, csak a saját számládra történő visszautalást (loopingot) nem szeretik.
Én pontosan így szoktam elkerülni a loopingot, feltöltöm a saját Revolutomat, átküldöm a feleségem Revolutjára, és ő utalja vissza az én folyószámlámra.Nem szoktunk napokat várni sem, azonnal elutalja. Ha napokat-heteket vársz, akkor már a saját számládra történő visszautalás miatt sem szólnak.
De amúgy ha csak az utalási költség elkerülése a cél, fizetési kérelemmel meg tudjátok oldani ingyen - kivéve persze, ha a CIB ragaszkodik hozzá, hogy rendes bejövő utalás legyen.
-
joey04
titán
átlag pista agya ne legyen alap, szerinte putyin nem is agresszor.
Azzal teljesen egyetértek, hogy az Apple kommunikáció (hiánya) az ügyben szégyenletes. De attól még az Apple pay nem vonogatott semmit. A magyar partnere hibája miatt akkor is levonták a pénzt, ha a kártya nem volt AP-ben, sőt, ha limitet állítottál be akkor is, sőt, ha mínuszba verte az egyenleget akkor is, sőt, ha le volt tiltva a kártya akkor is, sőt, ha lejárt a kártya akkor is. Ugyanis vannak megbízható, kiemelt kereskedők/ügyfelek a bankoknál, akiknek a terhelési kérelmét mindenképpen teljesítik. Ez egy rossz gyakorlat, ahogy az látható.
-
4Grider
nagyúr
Nyilván az egyszeri fizetésre alkalmas virtuális kártyákkal keverem az állandó fizetésre alkalmas virtuális kártyákat. Mert ugye az egyszerivel tuti te fizetsz, a virtuális állandóról viszont legalább egyszer lenyúlhatnak. Tény, hogy ezután gyorsan meg lehet tőlük szabadulni, majd újat kérni.
-
kw3v865
senior tag
Az általad leírt esetben nem érvényes az Árfolyam+. Csak és kizárólag devizaaváltásra és fizikai kártyás vásárlás esetén él a kedvezményes árfolyam. Röviden: ha külföldre mész, érdemes az OTP-s kártyádat használni, jobb lesz vele az árfolyam, míg netes vásárlás esetén továbbra is a Revoluton a nyerő (kivéve hétvégén).
-
z0d1AK
nagyúr
Kiskapu van, csak nagyon nem az, amit írtál.
Láttam már pár alkalommal, hogy a felhasználótól kérte a Revolut, igazolja azt, hogy a Google/Apple Pay mögött milyen kártyát használt és hogy az a saját nevére szólt...
A legális kiskapu a pénzkérő hivatkozás létrehozása, ott van lehetőség másnak a saját kártyájával feltöltenie pénzt. Erre heti szinten 250 brit font mértékéig van lehetőség. -
mAtThEw0319
senior tag
Ott van minden a hozzászólásában, de akkor mégegyszer, hátha megérted: hiába van feloldva a készülék, hiába érinted oda egy terminálhoz, nem fog történni SEMMI, mert ha fizetni akarsz, akkor vagy dupla érintés a Touch ID-re vagy duplán megnyomod a jobb oldali lezáró gombot [Face ID-s készüléknél] (és mindegy, hogy fel van oldva vagy le van zárva a készülék) és akkor itt azonosítod Magad a Walletban és tudsz fizetni.
Ha nem érted, hogy ez miért biztonságosabb, mint, hogy egy feloldott androidos készülékkel épp sétálsz a kezedben, akkor nincs miről beszélni Szerintem!..
Nem kell hadonászni se semmi, előveszed a mobilod, akár lent, a derekad mellett is lehet, dupla klikk, le nézel a telefonodra és utána érintesz, ennyi. -
ACE-
addikt
Biztonságosabban érzi, mert fizetésnél újra kell azonosítani magad. Engem meg a magam részéről idegesítene ez... Nm tudom elképzelni, hogy feloldott telefonnal úgy hadonásszak, hogy eszközöljek közben egy fizetést... Nekem sem volt eddig soha semmi bajom a telefonos Apple Pay-en kívüli fizetésekkel, pedig még a Gránit Pay megjelenése óta használom a mobilos fizetést...
Ha visszaolvasol, volt egy fórumtárs, aki érintgetgette a telefonját mindenhova (mert nem olvasta el a leírást) és közösségi közlekedési jegyeket vontak le így tőle... -
zsamiatt
őstag
Most jöttem haza szombaton és több helyen is kérdezték. Szóval elég friss. Előtte 2019-ben voltam utoljára ott nem emlékszem, hogy kérdezték volna igaz más helyen horvátban. Bár gyanítom ez nem terület függő. Mindenhol telefonnal fizettem. (Már ahol lehetett mert nagyon sok helyen sajnos csak kp játszott)
-
Moleman
addikt
Én az alkalmazásban váltottam pénteken 14:21-kor:
625 EUR 386,920 Ft árfolyamon
1 perccel később
6.25 EUR 386,921 Ft árfolyamonEz megcáfolja azt is, hogy ennyivel nagyobb összeget jobb árfolyamon váltana - bár többezer EUR váltásánál még mindig lehet kedvezmény.
#48707 attiati
Ki kell próbálni, sok minden attól függ, hogy mikori a szerződésed. Ha már régóta megvan a hitelkártyád, akkor biztosan nem lesz probléma, akár még 1% visszatérítést is kaphatsz a Revolut feltöltéseid után. -
xrvman
őstag
Hogy lehet GPayt vagy a Simple-t alapértelmezett fizetési módnak tenni?
NFC alatt csak váltani tudok Simple és GPay közt.
"Válassza ki az alapértelmezett fizetési szolgáltatást:
(*) Google Pay
() Simple Classic
Fizetés a megnyitott alk.sal - bekapcsolva"
Jelenleg így van.
Tán a Fizetés a megnyitott alkalmazással opciót ki kellene kapcsolni? -
tyielow
aktív tag
Normál esetben fel sem kell oldanom a telefont, mert az okosórám rajtam van. Más kérdés, hogy a smart unlock sokszor nem megy. Odarakom a telót vs. odarakom, zizeg, hogy nem jó, akkor más fogásba kell tenni a tenyeremben telót, ujjlenyomat, esetleg be se veszi elsőre, aztán újra odarak. Nem, nincs se időm se kedvem ilyenekkel szarakodni, ha már hozzászoktattak az ennél gyorsabb és egyszerűbb használathoz.
Amúgy igen, a Google-nek megadod 1x a kártyát és onnantól kezdve a GPay mindenhol 1 kattintás. Store néha kér ujjlenyomatot.
-
törölt tag
Igenez így van. Google fióknál meg is találtam a walletet, mivel lefagyasztottam használat után épp azt írja, nem, nem elérhető. Majd kiderül, hogy feloldás után az lesz-e...
De ajánlotta, hogy töltsem le a walett appot. Én is úgy vettem észre integrálva van. Gyakorlatilag semmit nem kellett vele csinálni hozzáadás után.
-
Neleta
tag
"Először írtad, hogy kártyáról kártyára akarsz utalni, ami egy nem létező dolog!
Majd később írod, hogy a Revo számlán van már a dollár, szóval kevered a dolgokat!"
Igen, azért kérdeztem meg, hogy működik-e ez a szolgltatás az USA-ba, de közben utánajártam ,hogy nem. Nem érted akkor, amit írtam vagy én nem voltam érthető, de szerintem tök egyszerű, mit szeretnék. A Revolut kártyámon nekem van pénz dollárban, erről szeretném eljuttatni a pénzt az amerikai rokonomhoz, utalással."99 %, hogy meg fogja kapni a $10-t, de ez több nap lesz, rosszabb esetben egy hét is akár!
Köszönöm, hogy jelzed, hogy "elbasztam", nem tudod a háttérsztorit, úgyhogy kérlek ezt hagyjuk, ok? Van egy helyzet, amit meg kell most oldanom.
A revolut saját honlapja szerint 1 nap, más fórumon 1-2 napot írtak. Azt, hogy több nap, milyen információ alapon írod? Nagyon nem szeretném, ha most fals infók alapján kéne döntenem. Van személyes tapasztalatod?
Nem tudni mióta van Revo számlád, mennyire aktívan használod, van-e már rendes history-d!"
Szeptember óta van, néha fizetgetek vele EU-n belül, Standard kártyával rendelkezem.
Ez mit befolyásol? -
-
Az automatikus feltöltés szerintem rossz ötlet, mert ha megszerzik a Revolut fiókod, akkor lopják az összes magyar banknál lévő pénzed is!
V.S.
Retesz147: tedd be a kártyád Apple Pay vagy Google Pay-be és nem fog többet se kártya számot se cvc kódot kérni!
Akkor ezt most gondold át még egyszer.
-
TrollBalint
addikt
Tehát összefoglalva (lehet érdemes lenne összefoglalóba is berakni, és csak rá hivatkozni, mert sokszor előjön, mint kérdés)
Hivatalosan nem fizethet senki, sehol más nevére szóló bankkártyával, így Revolutra sem tölthet fel vele pénzt. Ismétlem, hivatalosan.
Gyakorlatban ezért, a Revolut nem biztos, hogy fog szólni, csak van rá egy általunk ismeretlen mértékű esély.
Ha pedig valakinek nincsen saját kártyája, de mégis szeretné kártyáról tölteni a Revolutját, az meg tudja tenni Google Pay (és hasonló társai) mögé rakott kártyával, mert annak az adatait nem látja a Revolut. (Meg más se, ha máshol fizet így) -
TrollBalint
addikt
És mivel a Revolutj váltott forintot Euróra, ezért váltási kereted is csökkent az adott időszakra természetesen. Ha azt szeretted volna látni a tranzakciók között, hogy a Revolut átváltotta a 28€-nyi Ft-ot €-ra, majd utána levonta, nah, azt nem fogod. Csak a forintterhelést. Néhány kivételes esettől eltekintve (hétvégi időszak, kerettúllépes, nagyobb Ft romlás) nem jártál rosszabbul, mintha manuálisan, előtte átváltottad volna.
-
JóGéza
aktív tag
Szerintem ez DCC tranzakció lehetett. A terminált szolgáltató bank átváltotta a 26€-t forintra, és azt terhelte a kártyára.
-
TrollBalint
addikt
Revolut nem von le részletekben, ha nincsen elég pénz abban a zsebben, amiben fizetnél, akkor az első olyan zsebből vonja le, ahol van elég pénz a teljes összegre. Van egy sorrend, hogyan nézi a zsebeket. Deviza után a Forintot nézi, de hogy utána mit, azt már nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG MSI650
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest