Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok,
ma nyitottam Revolut számlát és mellé egy TransferWise számlát is. Ezek mellett van egy forintos betéti számlám és egy forintos hitelszámlám. Külföldre viszonylag ritkán utazom, leginkább nyaralni és hosszú hétvégézni itt-ott. Egyrészt ennek okán merült fel bennem az igény a nullához konvergáló fenntartási költségű számla nyitása másrészt szeretném kideríteni, hogy egyáltalán lehetséges-e és legfőképp, hogy érdemes-e mindennapi használatra kizárólag a fenti két számlát (vagy csak az egyiket, másikat) használni? Érhet bármilyen hátrány itthon, ha nem egy itthon székelő, hagyományos értelemben vett banknál vezetem a számlámat magánszemélyként?
A konkrét kérdésem pedig a következő lenne:
Vegyük azt, hogy havonta utazom külföldre (US vagy eurózóna valamelyik országa). Hogy tudom minimalizálni a költségeimet, ha csak az említett hagyományos forintos bankszámlám van ezek mellett? Ha erről töltöm fel a Revolut-os / Transferwise-os USD és EUR számlám akkor a hagyományos bankom váltási és kezelési költséget is felszámol(hat), nem? Ha viszont a hagyományos bankomnál nyitok egy USD és egy EUR számlát akkor annak is lesz költsége, nem? Tehát ha nincs devizás bevételem, csak eseti jelleggel én magam tölteném fel a számláimat akkor így is, úgy is lesz költsége tehát felmerül, hogy van-e értelme így ennek az egésznek?
Vagy ha ugyanezt eljátszom azzal a különbséggel, hogy a hagyományos bankszámlámról / bankkártyámról töltöm fel a Revolut-os / Transferwise-os HUF-os számlámat és onnan vezetek át kisebb-nagyobb összegeket (amennyire szükségem van az adott devizanemben) akkor így csak a hagyományos bankom számolhat fel utalási díjat a forintösszeg átutalásáért és egyéb költségem nem lesz?
-
evrynet0
csendes tag
válasz MasterMark #1896 üzenetére
Igen az a te számlaszámod. Ha jól emlékszem egységesítették a számlaszámokat tehát minden pénznemnél ugyanaz. (kivétel lehet az EUR és GBP).
-
kásás
tag
Sziasztok
Megrendeltem a kártyát és az app-ban látom a kártyát, kártyaszámmal , lejárattal, cvv kóddal. Egyedül a nevem nincs rajta. Viszont van lehetőség -rename card-, nektek is itt kellett megadni a neveteket?
Későbbiekben, ha családtagnak rendelnék kártyát akkor az ő nevét is van lehetőség itt megadni?Még egy kérdés. Számla megszüntetésnél nincs valami trükk? Mármint ott merülnek fel költségek?
-
HoTDoG
tag
válasz brainticket #1891 üzenetére
Én is, 5.99 EUR-t. Szóval nem kamu az akció.
-
kásás
tag
Sziasztok!
Most tévedtem ide, mert olvastam egy cikket a Revolut-ról. Érdeklődnék, hogy várható valami téma összefoglaló a közeljövőben? -
szuladam
aktív tag
Ez az "akcio" kamu. Csak felhasználó toborzás. Akció nélkül is ingyenes a kártya (és a posta is)
-
anadroid
senior tag
válasz evrynet0 #1862 üzenetére
Az én számlámon (december 1-én nyitottam) van egy IBAN szám, GBxx REVO 00....... kezdetű, amit egy REVOGB21 BIC követ. Ez valós IBAN? A benne levő REVO betűk miatt kérdem.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
madrac
senior tag
válasz szabi__memo #1887 üzenetére
Valószínűleg a cégek többségénél ez többletkiadást jelentene, és eleve fel sincsenek készülve ilyen igényre, nincs rá protokolljuk. Azért előfordulhat, hogy van olyan multi ahol ez nem gond, mert mondjuk eleve sok külföldit alkalmaznak, de ezek elég kis arányt képviselhetnek a munkáltatók között. Azt se tudni, hogy mennyire rizikós egy ilyen cégnél tartani nagyobb összeget, ha semmi garancia arra, hogy csőd esetén biztos megkapja a pénzét. Másrészt ahogy hallani, nem is mindenhol fogadják el a Revolut kártyáját.
-
fravik
tag
válasz KurtCobain #1881 üzenetére
Szia! Nem kell fizetned magáért a kártyáért és postázásért, ellenben a kártyára fel kell töltened 10 EUR-t (ami a minimum) az APP-on keresztül.
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
KurtCobain
őstag
Sziasztok! Hátha tudtok segíteni. A mostani (11.26-12.25) ingyen kártya akcióban teljesen ingyenes a kártya igénylés, vagy a postáért kell fizetni?
Mmm'kay?
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, csak kiváncsiságképpen: van olyan bátor ember, aki már egyből revolutra kéri a havi fizut? Esetleg akine nincs is más számlája már régi bankoknál? Tapasztalatok ?
-
hedgehog
senior tag
válasz MasterMark #1877 üzenetére
150K az a magyar kártyákról felvehető, jogszabályban rögzített minimum, nem Revolut téma.
Revolutnál 200 € az ingyenes limit, aminek státuszát a More/Profile/Price plan menüpontban követheted.
-- aka p3d3str1an
-
MasterMark
titán
válasz sajti_pajti #1875 üzenetére
Ez hogy van pontosan, és hol lehet megnézni?
Mármint hogy nekem mennyi az ingyenes kp felvételi limit, illetve ez hogy számolódik.
Switch Tax
-
Pikkolo^^
addikt
válasz sajti_pajti #1875 üzenetére
Nem ezt mondtam hanem, hogy macerás. Nyüglődés a visszaadás, van-e éppen annyi nálam stb..
-
MasterMark
titán
Megjött a kártyám, ez a csomagolás nagyon hatásvadász, és nagyon tetszik engem megvettek vele.
Switch Tax
-
Laox
aktív tag
Melyik oldalon tudom megnézni, hogy az én kártyám melyik országban lett kibocsátva?
20% kedvezmény AlzaPlus+ előfizetésre: tfaboKZcXMx7
-
Pikkolo^^
addikt
válasz szabi__memo #1869 üzenetére
Ahova én járok ott nem és a másik kettőnél sem mindig. Sajnos sokszor kell még kp-t használni.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz sajti_pajti #1866 üzenetére
Asia Center, sarki fornettis, gyrosos stb.. mond neked valamit?
-
flegga92
senior tag
válasz sajti_pajti #1863 üzenetére
Az már csak extra, hogy azt is megkaptad, de ingyen kp-hoz jutottál, nem jött rá rakat költség.
-
sajti_pajti
tag
-
evrynet0
csendes tag
lengyelek megkapták a saját IBAN számukat szóval van remény
aki mostanában kapott revolut kártyát az megírná az első 6 számjegyét a kártyának? Azt akarom megnézni hogy helyi kibocsájtású-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
brainticket
aktív tag
válasz maestro87 #1857 üzenetére
Activating my Revolut card
In order to activate your Revolut card, you need to verify your identity. We'd ask you to submit a government-issued photo ID, a selfie, and sometimes a proof of your residency. The whole process normally takes less than 5 minutes.After your identity is verified, your virtual card can be used right away for online transactions. For your own safety, contactless and online payments of your physical card are only activated after you complete a chip-and-PIN transaction in-store. You can also manually enable them via the 'Security settings' within the 'Cards' section of the app.
-
maestro87
őstag
Tegnap megérkezett a MasterCard-om. Aktiválás nélkül netes vásárlásokra már lehet használni, vagy battyogjak el egy automatához és vegyek le róla pénzt? Ebben az esetben az EUR tárcán lévő összeget át kell előtte konvertálni HUF-ra? Vagy maradhat az EUR és vásárlásoknál, készpénz felvételnél vált automatikusan?
-
Ixion77
addikt
Jellemzően ugyanabban a fizetési módban térítenek vissza minden komoly cégnél amiben fizettél. Tehát kártyás/netes vásárlás esetén kártyára. Kis összeg esetén szoktak néha olyan jófejek lenni hogy kp.ban adják vissza. De ez tényleg csak jófejség a részükről, ugyanis nagyobb a költsége mint az elektronikus fizetésnek.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
KTU
addikt
Lehet 1 személy párszor megcsinálhatja, de sokadjára biztos szankcionálják.
Nekem "csak" kb. 200Km lenne oda/vissza,
elég drága200€ ig ingyen van, 1 hónapban, csináltass inkább a nagyszülőknek is kártyát, és máris sokszorozod.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Laox
aktív tag
Éppen most vittem vissza az Alzába egy hibás terméket, ami után visszakaptam a pénzt. Hazafele útközben villant fel a fejemben a fény: INGYENES készpénzfelvétel forintban devizaszámláról:
Vásárolsz valamit Revoluttal az Alzánál, majd személyesen visszaviszed a terméket, ők a termék árát készpénzben adják vissza az üzletben. Tádám!
-
nutfile
aktív tag
Köszi, ezzel nem voltam így tisztában én sem!
(nekem négy devizában van pénzem revoluton és nem értettem, hogy miért nem tudok valamit kifizetni vele.
most már tudom, hogy azért, mert hiába volt meg bármelyik két számlán együtt a szükséges pénz, önmagában egyiken sem volt annyi. mondjuk ekkor is 5 mp alatt konvertáltam és fizettem. )[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz brainticket #1843 üzenetére
Igen, és ez TW-nél sincs másképp. Esetleg nyisson egy rendes devizaszámlát és utalja át oda.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Badboys #1841 üzenetére
Átutalod rá és felveszed egy USD-s ATM-ből. Tudtommal az országban nincs ilyen, de nyugatabbra (Németország, UK) láttam már amerikai dollár kiadására képes automatát.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Badboys
őstag
Üdv!
Az lenne a kérdésem,hogy milyen megoldás létezik arra,ha külföldről tennék számlára x dollárt azt miként tudom szintén dollárban kivenni. A TW ben gondolkodom,de ott is csak forintban kapom vissza ezt szeretném mindenképp elkerülni. Az országból kp ben nem tudom kihozni a sajátságos törvények miatt. Az engedélyezettől jóval többet kellene kihoznom,de törvénybe ütközik tehát ez nem járható semmiképpen. Nem akarok törvényt sérteni -
ghostie
tag
Tudom másik szolgáltató, de TW-nél úgy is működik, hogy több "zsebből" veszi a vásárláshoz szükséges devizát.
Pl. megtörtént hogy volt egy kisebb mennyiségű EUR rajta és nagyobb mennyiségű FT. Revolutot akartam tölteni a FT összegnek megfelelő devizával (EUR), és az történt, hogy levonta az EUR-t teljesen és a maradékot FT-ból váltotta át. -
Laox
aktív tag
válasz Xpredi01 #1836 üzenetére
Ez furcsa, mert az a szabály, hogy ha azonos pénznemű zsebben van annyi zseton, akkor abból vonja, ha nincs, akkor a legnagyobb összeggel rendelkező zsebből váltja át, és csak akkor utasítja el, ha semelyik zsebben sincs akkor összeg. Tehát pl. egy 100 forintos rendelést nem fog kifizetni, ha 120 forintod van 3 db zsebben darabonként 40 forinttal, de ha van 100 forintnyi összeg valamelyikben, elvileg hibátlanul kellene mennie. Írj nekik.
-
ghostie
tag
válasz Xpredi01 #1836 üzenetére
Bár Mo-n ritkán használom fizetésre, de külföldön elég gyakran. A nyáron kb. 5 olyan európai országban vásároltam, ahol nem eurót használnak és soha nem botlottam problémába (pl. Szerbia, Bosznia). Az a helyzet, hogy nem csak, hogy nem szoktam előre átváltani a devizát ilyen helyeken, de nincs is ilyen "zseb" aktiválva a számlán.
Online is előfordul, hogy más devizában fizetek, pl. a héten is volt GBP-s tranzakcióm minden gond nélkül.
Én a helyedben jelezném az ügyfélszolgáltnak a problémákat amiket tapasztalsz. -
Xpredi01
tag
Én azt tapasztaltam, hogy ez az automatikus átváltás a pénznemek között (fizetéskor) nem nagyon működik, vagy nem mindig működik..
Amikor nem volt pénzem a forintos zsebben, csak az eurósban, sorra nem tudtam fizetni a boltokban kártyával.
Aliexpressről is vásároltam volna dollár alapon, mégis visszadobta egyenleghiányra hivatkozva, amikor nem volt a dolláros zsebben annyi, mint a termék ára. Amint váltottam még hozzá az eurós zsebből, egyből ki tudtam fizetni...
-
Zsolt39
újonc
válasz MasterMark #1833 üzenetére
A családban volt ilyen. A név elírást a Helpdesken jeleztük, rögtön javították.
A kártyán is rossz név volt, de azt nem javították, majd, ha lejár. Használható, nem okoz gondot szerintük.
Szerintem javítások nélkül sincs gond, de talán célszerűbb jelezni.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
ghostie
tag
válasz World-Soft #1831 üzenetére
Jó sok kérdésed van
"- mindkettő kártyájával tudok itthon és külföldön fizetni ugye"
Igen, kivéve a technikai problémákat, amik azért előfordulnak. Ezért is jó ha mindkét kártya + hazai is van nálad
"- Ha HUF-ban van a pénz rajtuk, akkor nincs további költség mondjuk egy vásárláskor idehaza vagy pénzt veszek fel. Jól értem?"
Vásárlásnál nincs, pénzfelvételnél akkor nincs ha az ATM nem számol fel plusz költséget (automata függő)
"- Érdemes lehet pl. Aliexressen Revolut-tal vagy TW-vel vásárolni? Vagy egy OTP-hez képes most a sok mellék költség miatt, míg felöltöm meg átváltom, végül nem jövök ki jobban a sok kis apró 2-30 USD-s termékes esetén?"
Igen, érdemes. A kulcs az, hogy hogyan tudod tölteni a kártyákat, mert ha az rossz árfolyamon történik (pl. forintos töltés Revolutra), akkor elveszik az előny.
Fontos dolog, hogy a deviza konverziókat időzíteni tudod a legjobb árfolyamra (pl. EUR-ban tartod rajta a pénzt és USD-re akkor konvertálsz amikor megéri) így a fizetéstől függetleníteni tudod az árfolyamot."- A Revolut-nél jobb a konverzió, mert ott a közép árfolyamhoz közeli árral számolnak (kivéve hétvégén), míg a TW-nél vagy egy fix összeg is rá, mikor más valutára kell konvertálni. Jól értem?"
Igen, de nem fix összeg van hanem egy ezrelékben számolt költség
"- Ha itthon vagy külföldön ATM-ből veszek fel pénzt, és figyelek, hogy ne az ATM váltson, akkor nincs egyéb költség?"
A TW és a Revolut nem számol fel, havi 200EUR vagy GBP pénzfelvételig (mindegy milyen deviza, visszaszámolja) költséget. Viszont az automata üzemeltetője felszámolhat, ez ATM üzemeltető függő és szólni szokott, ha van ilyen költsége (keresni kell egy másik ATM-et)
"- Revolut-ra a TW-ről milyen valutában kell továbbutalni, hogy legjobban megérje? Itt azt tartom furcsának, hogy írjátok a SIMPLE trükköt, de ott HUF megy fel, majd visszatérítés a Revolut kártyára, az nem olyan mintha HUF lenne töltve a Revolut-ra?"
Simple trükknél pont az a lényeg, hogy HUF-ot tölthetsz rá, amit másként nem tehetsz meg. Bár én még ezt nem használtam, én HUF->TW (váltás devizára)>Revolut útvonalat szoktam használni.
Az, hogy TW-ről miben utalsz tovább (vagyis a feltöltött Ft-ot mire váltod), rajtad múlik. Pl függ attól, hogy miben akarod felhasználni, de attól is függhet, hogy éppen hogy állnak a FT-Deviza árfolyamok.
Pl. Ha nagy az eltérés, megérheti olyan devizát választani amellyel szemben a FT a feltöltés idején erősebb, majd ha változnak a keresztárfolyamok, már Revoluton tovább váltani."- Többször több hozzászólásból azt vettem észre, mintha a Revolut és TW valahogy összeköthető lenne hogy egyszerűbb legyen a dolog. De nem értettem hogyan. Mintha a TW-be kéne betenni valahogy a Revolut kártyáját vagy mi... "
Ne gondolj semmi bonyolutra. Annyi a lényege, hogy a TW tölthető forinttal (még a Revolut nem), így a TW-vel lehet elvégezni a deviza váltást, majd onnan lehet tovább utalni vagy bankkártyás tranzakcióval továbbítani Revolutra a már átváltott devizát.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Most regeltem 1-2 napja a Revolutra és a TW-re.
Mind a kettőre tettem pénzt és elindultak a kártyák.Egy-két dolgot szeretnék megkérdezni, hogy jól értem -e (attól függetlenül, hogy sokat olvastam vissza):
- mindkettő kártyájával tudok itthon és külföldön fizetni ugye?
- Ha HUF-ban van a pénz rajtuk, akkor nincs további költség mondjuk egy vásárláskor idehaza vagy pénzt veszek fel. Jól értem?
- Érdemes lehet pl. Aliexressen Revolut-tal vagy TW-vel vásárolni? Vagy egy OTP-hez képes most a sok mellék költség miatt, míg felöltöm meg átváltom, végül nem jövök ki jobban a sok kis apró 2-30 USD-s termékes esetén?
- A Samsung óráján a Samsung Pay és a Google Pay megy csak, de a kettő közül csak a Revolut kártya rendelhető hozzá és csak a Google Pay-hoz. Tehát ha jól értem ilyen esetben azért ajánlják a Revolut kártyát. Milyen esetekben nem működik a Revolut vagy a TW kártya?
- A Revolut-nél jobb a konverzió, mert ott a közép árfolyamhoz közeli árral számolnak (kivéve hétvégén), míg a TW-nél vagy egy fix összeg is rá, mikor más valutára kell konvertálni. Jól értem?
- Ha itthon vagy külföldön ATM-ből veszek fel pénzt, és figyelek, hogy ne az ATM váltson, akkor nincs egyéb költség? (Nem tudom most is így van -e, de régen ha egy KH automatából akartam felvenni az OTP kártyával idehaza, annak volt egy plusz költsége, hogy nem saját ATM. Itt lehet ilyen díj még, vagy nem? Ha igen, akkor mikor?)
- Revolut-ra a TW-ről milyen valutában kell továbbutalni, hogy legjobban megérje? Itt azt tartom furcsának, hogy írjátok a SIMPLE trükköt, de ott HUF megy fel, majd visszatérítés a Revolut kártyára, az nem olyan mintha HUF lenne töltve a Revolut-ra?
- Többször több hozzászólásból azt vettem észre, mintha a Revolut és TW valahogy összeköthető lenne hogy egyszerűbb legyen a dolog. De nem értettem hogyan. Mintha a TW-be kéne betenni valahogy a Revolut kártyáját vagy mi... Ebben tud valaki segíteni?Segítségeteket mindenkinek köszönöm.
Zoltán -
sajti_pajti
tag
válasz Fandango #1828 üzenetére
"covered under the European Deposit Insurance Scheme"
Nálunk ez az OBA: Országos BetétBIZTOSÍTÁSi Alap. Ahogy a nevében is benne van: biztosítás. Értelemszerűen ennek díja van, amit a pénzintézetek fizetnek. Ha nem elég benne a zsé, akkor pótdíj fizetésre kerülhet sor. Szóval ha a licensz litván, akkor csőd esetén a litván "OBA" fizet.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
Üdv,
Most vettem észre, hogy el van írva a nevem az account-omnál.
Szerintem nem én írtam el, az ellenőrzés már megvolt.Most mi legyen? A nevet nem tudom szerkeszteni a help szerint a supportnak kell írni.
Az első kártya már úton van.
Switch Tax
-
Fandango
veterán
válasz szabi__memo #1822 üzenetére
"Revolut announced it was granted a banking license by the European Central Bank (ECB) that it will start to implement next year across key markets including the U.K., France, Germany and Poland.
The license will allow the fintech company to offer services typically provided by traditional banks, including full current accounts, consumer and business lending and overdrafts. Customers will also be able to deposit their salaries directly into Revolut accounts, with up to €100,000 covered under the European Deposit Insurance Scheme."
Egyik állam se állja a veszteséget, az EU bankja fogja fedezni, vagyis minden úniós állam.
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
válasz Peterhappy #1825 üzenetére
a kinti GBP-s számlámról utalok rá, akkor nincs külön költség a Revolut oldaláról.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Peterhappy
őstag
válasz brainticket #1824 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ! Telefonról írtam, kapkodtam, nem fogalmaztam pontosan, elnézést.
Ha nyitok Revoluton egy GBP számlát, s a kinti GBP-s számlámról utalok rá, akkor nincs külön költség, s ha a Revolutos GBP számláról fizetek EUR tételt, akkor jobban járok, mintha egyenesen az EUR számlára utaltam volna - jól értem?
-
brainticket
aktív tag
válasz Peterhappy #1823 üzenetére
Nincsen konverziós díj hétközben, csak bankközi árfolyamon átváltás.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok. Remelem nem kerdezek hulyeseget par hsz-t visszaolvastam elobb.
Kerdesem az volna, jol ertem, hogy pl. angliai GBP szamlarol ha utalok a Revolut szamlara, annak nincs dija, EUR fizetesnel (Amazon.it) csak a konverzios dij van, ami jo esellyel sokkal jobb, mint a banke?
Illetve hetvegi vasarlas eseten +1% dijat szamol fel?
Errol nem is tudtam.Elore is koszonom a segitseget.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz brainticket #1821 üzenetére
Nem tudom melyik államnak kell állnia a veszteségeket de valamelyiknek biztos. Logikusan annak kellene amelyik a licensz kérelmet elfogadja
-
brainticket
aktív tag
nem vagyok egy pénzügyi guru, de szerintem ez EU szintű garancia, nem litván, attól még mert ott adták be a kérelmet
If you choose to open a full current account with Revolut Bank in the future, any funds you deposit will be protected up to €100,000 under the European Deposit Insurance Scheme (EDIS). -
mazsi
senior tag
válasz brainticket #1817 üzenetére
Itt a hivatalos megerősítés az EU banklicenszről. Reméljük most már felpörgetik a belső fizetőeszközök számlakezelését végre!
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
UHHH
senior tag
válasz brainticket #1817 üzenetére
Szép-szép a banklicensz, de mindig felmerül bennem a kérdés:
Vajon Litvánia ki tudja fizetni a sok-sok pénzt, ha bebukik a Revolut?! -
brainticket
aktív tag
úgy néz ki megvan végre a banklicensz: https://news.sky.com/story/british-fintech-unicorn-revolut-wins-banking-licence-11578895
-
fravik
tag
válasz hedgehog #1815 üzenetére
Nem írok pontot. Ez az az irányítószám, amit a TW kártyám/accountom postai irányítószámaként adtam meg, ugye? Lényegében a lakcímemhez tartozó ir.szám. Nem tudom mi mást tudnék megadni. Van jelentősége, hogy milyen pénznemben van rajta összeg?
-
fravik
tag
Sziasztok!
Láttam, hogy többen írtátok, hogy Transferwise (TW) debit kártyáról töltöttétek át Revolutra a HUF-ban feltöltött összeget.
Nekem meggyűlt a bajom a Revolut appal, mert nem hajlandó hozzáadni a TW kártyámat (Declined üzenetet kapok, mert az irányítószámom nem stimmel vagy valami ilyesmi), így nem tudom a TW borderless debit kártyámat Revolut feltöltésre használni, pedig pont a Bank->Revolut HUF->EUR kör költségét szeretném redukálni.Valaki tudna segíteni, hogy hogy tudnám a Revolutba felvenni a TW kártyámat?
-
bg24
csendes újonc
Saját IBAN-t kapatam. :-). Holott csak egyszer használtam. Akkor is probának. Transferwise kártyával töltök €-t ha utazom. Érdekes de ez már haladás. Mondjuk lehetne egy magyar bank mögötte. Akkor legalább ingyenes lenne az utalás.
-
Rage47
veterán
Pozsonyi vasútállomáson a Tatra banka automata nem fogadta el a kártyám hétvégén.
-
exlepra
tag
Sziasztok, EUR-t szeretnék utalni revolutról valakinek, de csak egy IBAN számom van.
Az app kér még BIC/SWIFT kódot is, levadásztam azt is, de azt írja invalid format.
-
maestro87
őstag
Érkezik az ingyenes MasterCard-om, azt írja hogy az app-ban nyomonkövethetem de nem találom hol. Ezt a DPD fogja hozni? Mert jött SMS, hogy fognak hozni egy csomagot de nem tudom, hogy mit.
-
LallerHUN
tag
Sziasztok,
Ma a Deák téri otp euros atmből akartam Visa kártyával felvenni euro-t, volt euro az euro zseben, de elutasította a kártyámat az ATM több alkalommal is... Minden engedélyezve volt a biztonsági limiteknél. Euronet megette a kártyát de mint tudjuk elég rosszul vált. Másnak is tapasztalt ilyet?
-
TOZ
addikt
Ez nem árt hozzá:
[link]
Akinek megy a Revolut zsugája Gpay-yel itthon, annak jó eséllyel menni fog a GPay watch pay is. -
fRooStzzZ
senior tag
Üdv. Feltöltő kártyás mobilról lehet feltenni rá pénzt.
Mert ugye lehet google pay-el befizetni a számlára csak ugye annak a revos számla van megadva, a tcom-os lehetőség nem áll fenn.
Van valami módja annak hogy a telefonomról tegyek a számlára pénzt? Vagy bármi módon a google pay rendszerre eljuttatni pénzt hogy abból vonja le? Mert ugye tudok vásárolni néhol a dominó terhére. -
szabi__memo
nagyúr
válasz brainticket #1800 üzenetére
De csak ha ki tudja fizetni az állam. Nos, a magyar nem tudná
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest