- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #697 üzenetére
Elég fura leírás.
A 2. pontban file nevet sem ír, de feltételezhető hogy ez lesz az a bizonyos entware amit említ.
Aztán az a da290f2e mappa, az nála lehet hogy az, de mindenkinél más. Vagy ki kell nézni hogy mi, vagy sysvol-t kell írni helyette. Tehát a /i-data/da290f2e/opt az mindig /i-data/sysvol/opt.
Az is fura, hogy elvileg megcsinálja az opt mappá(ka)t, ami olyankor elvileg üres. Azután meg megpróbálja futtatni a /opt/etc/init.d/rc.unslung start parancsot, amikor elvileg az opt alatt nincs semmi, mert még nem futtatta az installert. Nem tudom miért pont ezt a leírást választottad, ránézésre eléggé össze-vissza butaságnak látszik.De szerintem sokkal egyszerűbb metarepo alól felrakni kb. 3 kattintással, mostanában volt róla szó, mivel lett új link ahonnan megint működik.
-
mobilizmo
addikt
Az új entware-t sehogy nem tudom felvarázsolni.
Egy linux értő tag nem tudna végigmenni ezen a leíráson. Már a 2. pontnál elvérzik valahogy a telepítés, nem sikerül az /opt mount-olnia. Így látszólag települ az entware, de semmit nem lehet install-ni. -
Kicsicsucsu
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Rávettem magam, nulláról felhúztam az egészet nem kis szenvedés árán, nem is akarok már foglalkozni vele. Egy bónusz kérdés, hátha valaki tudja a megoldást:
A TM 2.93 520-asra készült változata, illetve a 2.92-es is azt produkálja, (egyáltalán nem új probléma, nálam ez jelentkezett már 2 éve is) hogy 100-200 torrentet futtatva ha hozzáadok egy letöltést, kérdés nélkül kifagy pár mp múlva. Az egyetlen megoldás erre a 2.84-es gyári változat, ami stabilan fut, nincs baj vele, megbékéltem a dologgal, nem vagyok verziószám függő, amíg működik addig nem vagyok hajlandó foglalkozni vele.
A nagyobbik baj az, hogy 7 MB/sec-es letöltési sebesség fölé egyik verzióval sem tudtam menni sosem.
Olvastam, hogy mások ennek többszörösével képesek letölteni akár gyengébb vasakon is. A nettel nincs probléma, 500-as Digi. Erre valami ötlet? -
szjoci
őstag
válasz
Kicsicsucsu #692 üzenetére
Szia!
Nekem is hasonló volt a helyzet metarepository-val: hiába írtam bele az új címet, ráfrissítve egy olyasmi üzenet fogadott hogy hiba a csomagok letöltése közben. Mivel annyira nem értek a linuxos dolgokhoz, így inkább hard reset után újratelepítettem mindent. Az új web_prefix fájl bemásolásával telepítettem a metarepo-t, utána pedig már megjelentek az extra csomagok is.
Ha nem nagy érvágás az újrahúzás, szerintem tedd meg -
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz
Kicsicsucsu #693 üzenetére
slapt-get-tel mr dini repójából való minidlna telepítés kész, viszont a hiba a hiányzó libjpeg.so.9
hihetetlen
-
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz
Kicsicsucsu #692 üzenetére
megtaláltam a slapt-get telepítőjét a fórumon nem nas central linken, viszont a -u parancsra az is a nas centralra mutat, így nem frissít. Ördögi kör ez...
Ötlet?
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Szia!
A helyzet a következő: a minidlna 1.0-s változatát sikerült feltenni, viszont ennek hatására, vagy nem, a TM is elkezdett hülyéskedni. Nagyon gondolkozom egy teljes nulláról újrahúzáson.
Eddig is volt metarepository fent. Bemásoltam a web_prefixet, meg is találta a metarepo-t, frissíteni akarta, frissítettem is. A következő lépés a leírás és a fórum szerint egy ismételt lista lekérdezés az internetről. A frissítés gombra kattintva megint csak a metarepository jön fel üzenettel, hogy a lekérdezés sikeres.
NAS restart után a prefix értéke visszaáll localhost:59999-re, ne kérdezd hogy miért, emlékeim szerint ezzel is mókoltam 2 éve, amikor beüzemeltem
Az downloads.zyxel.nas-central megszűnése miatt most kicsit elbizonytalanodtam, a leírások 90 százaléka így mondhatni kuka. Nincs ezekhez valami alternatív elérhetőség? -
szjoci
őstag
válasz
Kicsicsucsu #689 üzenetére
Szia!
Ha entware van telepítve, akkor
opkg install minidlna
paranccsal felmegy.
Ha nincs fent, akkor ebben a hsz-ben van link, ahol le van írva hogyan lehet feltelepíteni a metarepository-t. Miután feltelepült, a nas webes felületén a programcsomagok között ott lesz az entware-ng. Azt is feltelepíted, utána SSH-n belépve fel tudod telepíteni az első sor szerint.Üdv,
Joci -
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz
Kicsicsucsu #689 üzenetére
Megtaláltam a slapt-get-es módszert, viszont a downloads.zyxel.nas-central.org megszűnése óta elég nehézkes a leírásokat követni
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Sziasztok!
Mr Dini listájából telepítettem a minidlna 1.2.1-es verzióját, viszont az indításnál a libavformat.so.57 hibaüzenetet írja. A fórum túrása után arra jutottam, hogy frissítettem a libav és az ffmpeg-et, viszont még mindig ugyan azzal az üzenettel tagadja meg az indulást. Teljesen elakadtam. Segítenétek légyszi? Köszönöm!
-
klrt
tag
Üdv!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a torrent lefelé tölt, de semmit sem seedel?
Több torrent-több tracker, de vissza semmi. Eddig már letöltés közben is ment vissza, de kb. 3 napja nem jó.Volt már trasmission restart, nas reset, de semmi változás.
Valami ötlet?
-
Anonymus23
veterán
Nem telepített mostanság valaki FFP-t az 520-ra?
Vagy nem rakta újra?Mivel zyxel NAS orgos linkek nem működnek, ezért nem tudtam felrakni rá újra az FFP-t.
Van aki mostanság csinálta és sikerült neki?
Köszi előre is az infót! -
szbarna1
csendes tag
Sziasztok, olyan problemaban utokoztem a minap amit nem tudok megmagyarazni. Nemreg vettem eszre hopgy a Transmission nem tolt le semmit de azok a torrentjeim amik mar le vannak toltve azokat visszafele seedeli rendesen. Probaltap portot is valtoztatni, a router es a nas ujra volt mar inditva de megis ugyanaz a jelenseg. VAlakinel mar fordult elo ilyen ?
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Home assistant-ot működésre lehet bírni valahogy ezen a nason? Python alá telepíthető, de pl nem találok olyan csomagot opkg-ban hogy
phyton3-venv
. A wheel települt, de a home assistant telepítése hibával állt le -
denko
senior tag
Sziasztok,
520as NAS-t használok kodival együtt, és fájlok letöltése után nem mindig történik meg a fájl lista frissítés. Kodin belül hiába frissítem, nem történik változás, olyan 24 óra után látom a fájlokat kódin keresztül.
Csak az a workaround müködik hogy várok néhány órát, és akkor befrissit vagy újrainditom a nas-t.Esetleg erre van valami parancs ami kipusholja a syncronizációt?
-
Somatom
veterán
válasz
calvin76 #680 üzenetére
Én nem használtam Puppy alatt a Gpartedet. A NAS -sal formáztattam a vinyót, tehát gyakorlatilag első beüzemelést csináltam. Aztán a NAS -sal létrehoztam a másik vinyóval megegyező megosztásokat. Utána vettem ki a vinyót és másoltam át Puppyval a tartalmat a létrehozott megosztások alá.
-
calvin76
tag
Elnézést még egy kérdés:
Áttettem a diszkeket gépbe és mount-oltam a puppy alatt, de a Gparted ismeretlennek mutatta. Te melyik partition manager-t használtad?
Az a legelszomorítóbb, hogy a NAS-ból kivett HDD-t külsőként visszadugom USB-n, akkor sem ismeri fel a fájlrendszert.Valami ötlet, hogy mit bénáztam el? Köszi!
-
Somatom
veterán
válasz
calvin76 #677 üzenetére
FFP -> MC.
Bár, én anno úgy költöztem, hogy a NAS -sal létrehoztam a megosztásokat, aztán kikaptam a PC -mből a vinyót, a helyére betettem a NAS -ból az egyiket. A másikat egy e-SATA portos külső házba raktam, majd pendrive -ról bebootoltam egy Puppylinux -szal, és SATA sebességen átmásoltam az adatokat a NAS -sal létrehozott könyvtárakba. Persze, ha van a gépben két SATA hely, akkor nem kell külső rack. -
calvin76
tag
Valakinek van ötlete az alábbi problémára:
Volt két különálló basic kötet (egyik 1TB és egy 2TB HDD-n) az 1TB volt az elsődleges, azon volt az admin share stb.
Most kicseréltem az 1TB-s HDD-t egy 3TB-osra, felismerte, basic kötet létrehozva eddig jó, viszont a NAS-ba admin-ként belépve nem tudtam rá másolni a másik HDD-ről illetve könyvtárat sem tudtam létrehozni.
Gondoltam egy full reset talán megoldja, de nem, annyit értem el, hogy könyvtárat már tudok létrehozni de a másolni nem akar (hibaüzenet nincs, rákérdez, hogy "move" vagy "copy" aztán ennyi).
Hogy érdekesebb legyen a transmission könyvtára azon a HDD-n van és a töltés normálisan megy rá, illetve a CIFS-en is tudok másolni rá.Köszi előre is
-
mtibusz
tag
Igen, ezért gondoltam én is arra, hogy gyárit valahogy el kéne felejteni egy kis időre, mert lehet hogy ott valami nem kerek... és emiatt szenved az NFS beállításokkal is.
Ugyan ez a helyzet a gyári Transmission-al is,működik, csak épp nem lehet úgy testre szabni mint pl. az ffp-s verziót.
-
-
mtibusz
tag
Szia!
Próbáltad már az FFP-s verziót felrakni az NFS-ből?
Még régebben Tonyk írt arról, hogy hogyan lehet telepíteni, stb, stb... [link]
- Nas-on feltelepiteni az ffp-s nfs-utils csomagot (
slacker -a nfs-utils
)
- A nas-on, ha engedélyezve van a NFS a gyári csomagok között, úgy azt le kell tiltani!
- Futtathatóvá tenni az /ffp/start/nfsd.sh -t
-/usr/local/zy-pkgs/etc/exports
fajlba beirni a kivant nfs megosztasokat. Pl:/i-data/00a9cff4/tftpboot/_kepek *(ro,sync,no_subtree_check,wdelay,no_root_squash
- Elinditani a nfs daemont :
/ffp/start/nfsd.sh start
- Próbaképp ellenőrizni a nfs-es megosztásokat stb,stb...Szerintem ennek a megoldásnak illene működnie...
Lehet a gyári szarkaszik és az szivat téged ... -
Upo
addikt
Nekem a Dini féle transmission_5 vált be nagyon, kimondottan az 500-as szériára készült. Elejétől fogva stabilan megy, pedig még a gyári transmission is néha lefagyott, de ezzel nincs gond. Mondjuk amikor felraktam, akkor a torrenteket, beállításokat áthoztam a gyáriból, nyilván a megváltozott könyvtárszerkezethez igazítva, de 1-2 óránként kilépegetett, instabil volt, nem akart elindulni, nem lehetett törölni. De rájöttem miért volt, a régi transmission-ból áthozott minden álapotot, melyik volt elindítva, leállítva, stb. és ez nem tetszett az újnak. Leállítottam az összes torrentet, reboot, elindítottam őket és azóta egy nyekkenés nélkül dolgozik, már szerintem több mint 1 éve (vagy még több).
-
gboszi
senior tag
Üdv, 310S-ről váltottam 520-ra. Soha semmilyen problémám nem volt filmekkel kapcsolatban, nem tudtam olyan filmet nézni, ami megreccent volna SAMBA-n. Viszont amióta 520 van, már a 1080p sem nagyon megy ha DTS hang van rajta, HD hangok, meg nagyon nem.
Gondoltam itt az idő az NFS-nek, amivel szépen muzsikál, viszont nem értem, hogy mi lehet a gond. Nem szivesem pakolgatom meg ilyenek. Van esetleg valami trükk, hogy a mostani mappáim (video, zene) menjen egy az egybe NFS megosztásba? -
mtibusz
tag
válasz
mobilizmo #665 üzenetére
A Transmission több verziójával is kísérleteztem az 520-on.
Vot amelyik eddig jó volt, aztán egy idő múlva elkezdett szórakozni.
Volt amelyik elindult, de nem akart letölteni semmit sem, csak állt és várt.Erre a verzióra mondanám, azt hogy megy: [link] Transmission 2.92_14714
Ha gondolod, próbáld meg. Ide másold be, írd felül:
/i-data/93be9adb-hdd/.PKG/ffp/ffproot/ffp/bin
De a régi fájlokról azért csinálj egy mentést előtte.Üdv.
Tibi -
mtibusz
tag
Szia, igen olyan oka lett volna, (igaz csak az én kis agyamban), ha bármi lenne bármelyik winyóval, akkor a komplett ffp-s telepítéssel, és minden szarsággal már nem kell újra szórakozni.
HDD-re fel bírom rakni, az nem okozott gondot. kop-kop
A pen drive-os megoldás érdekelt volna, a fenti indokok miatt. Gondoltam egy misét megérne.
Most megy, igaz a winyóról. -
mobilizmo
addikt
Transmission-al kapcsolatban kellene tanács.
Hetek óta szarozik a tm. Nem tud kapcsolódni a trackerhez, amikor éppen letölti a fájlt akkor is hibát jelez, a 60 torrentből 48-ra jelez hibát. Ha azt jelzi, hogy le van állítva, elindítom, néhány percig megy, aztán megint hibás.
Még igen érdekes hiba, ha újra indul a NAS (mondjuk áramszünet miatt, a héten), akkor elkezd letölteni hetek, hónapok óta törölt torrenteket.
Évek óta tök jól működő 520-as szarakodik, úgy hogy nem történt közben semmi, ami befolyásolná a működését. Eddig én a szerver hibájára gondoltam, mert jöttek is onnan ilyen kósza hírek. Most azonban ránéztem a WAN beállításokra és a port próbára No response hibát dob. Érdekes a dolog mert a web felől nézve nyitva van (tesztelve), úgy hogy most benne van a pakliban egy transmission hiba. Van valakinek ötlete. -
mtibusz
tag
Sziasztok!
A kérdésem FFP-Stick -el kapcsolatos lenne:
Próbált már valaki pen drive-ra FFP-t varázsolni ami működött a NAS520-on?Én részben ezt a leírást [link] vettem alapnak. Gondoltam valamilyen módon biztos meg lehet oldani az 520-on is.
- Vettem egy 8GB-os pen drive-ot, leformáztam winfoson FAT32-re.
- A NAS-t fix IP-re raktam.- Az FFP-Stick-hez szükséges fájlokat innen töltöttem le: [link]
A releasenotes.txt szerint támogatja már a NAS520-at.
2015-09-03: Added:
Support for the NAS540 and NAS520. Only for firmware 5.10+.
Older firmwares with a 64kB page size are not supported.
Nálam V5.21(AASZ.0)-ás FW van jelenleg.- Letöltöttem ezt a fájlt: FFPStick-2015-10-12.zip ill. a beta mappában lévővel is kísérleteztem:FFPStick-2016-09-24.zip
- Letöltés után a fenti ZIP-et kicsomagoltam majd a pen drive-ra másoltam minden fájlt.
- A nas hátoldali 1-es USB portjába csatlakoztattam, és a webes felületéről , újraindítottam az egész szerkezetet.- Restart után a lemezkezelésnél látszik, hogy létrejött a pen drive-on még egy partició. Eddig látszólag jónak tűnik a dolog.
- Ezek után a webes felületen engedélyeztem az SSH-t.
- Most a winscp és a putty szó nélkül csatlakozik a NAS-hoz.Innentől viszont már érdekesebb a dolog.
- A putty-os bejelentkezéskor nem az FFP-s szöveg köszönt, hanem a gyári.
Ebből arra sikerült következtetni, hogy valami nem úgy sikerült ahogy kellett volna.Néztem, hogy hol milyen mappák jöttek létre, mi változott.
Itt látszik a két partició, ami a pendrive-on van. A 1347a.... az újonnan létre jött.
Ezek az eredeti fájlok, amiket a pen drive-ra másoltam, meg maradt mint egy külön partició.
Lenne esetleg valakinek ötlete, hogy hol lehet a hiba?
-
klrt
tag
Egyenlőre mindenből gyári van.
A transmissionba levő jsont néztem.
Annyi előre lépés van, hogy a torrent fájlok tűntek el. Hogy miért, mi okból az talány!Újra töltöttem egy meglévő fájlhoz a torrentfájlt és érdekes módon elkezdte ellenőrizni és megjelent a transmissionba, aztán be állt seedbe.
Nekem az lett volna a logikus, hogy minden fájlt látok a transmissionba(mivel egyszer már használatba voltak) csak ki ír valami hibát és úgy nem működik.Elég macerás lesz minden torrenthez megkeresni honnan van és újra indítani.
-
klrt
tag
Nagyon nem értem a dolgot!
Rákattintok a transmission indításra és a :http://nas520:9091/transmission/web/ helyen nyílik meg. Nincs is web mappa a gépen.
A settings.json fájlban rendesen szerepel az elérési út : "download-dir": "/etc/zyxel/storage/sysvol/admin/download/Transmission/download",Valakinek valami ötlete?
-
klrt
tag
Üdv!
Költözés után vettem észre, hogy nem működik a transmission webes felülete. Újraindítottam, de nem oldotta meg. Töröltem, majd újratelepítettem. A webes felület működik, viszont mentési helynek teljesen mást adott meg mint az eredeti telepítés.
Hogy tudom az eredeti útvonalat megadni, hogy lássa a meglévő állományt? -
B@ldrick
aktív tag
Próbálta már valaki a V5.21(AASZ.1)C0-át? Nálam még 5.20 van.
-
mtibusz
tag
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémával kapcsoltban:
Előtörténet: volt a NAS-on teszt jelleggel egy FW downgrade ezen leírás alapján: [link]
Ez teljesen működőkepés dolog volt, igaz azóta már ismét egy újabb FW van fent.
Most szeretném vissza állítani az FFP-t, és úgy mindent ahogy volt az FW csere-bere előtt.Mint ahogy ezen a képen is látszik, most bent van a 2TB-os HDD (majdnem tele adatokkal), ami látszik is.
Itt viszont ha a létrehozásra kattintok, akkor azt írja, hogy helyezzek merevlemezt a NAS-ba.
Mi a hiba? Miért írja ezt? Mikor ott van és látszik.
Illetve, ha sikerülne a létrehozás, akkor törlődni fog róla minden ? (ezt nem igazán szeretném)Mit bénázok el?
Köszi a segítséget.
Üdv. Tibi
-
csapee
őstag
Hi
Az milyen hibaüzenet amikor folyamatosan bip-bip van csak áramtalanítás segít? -
gboszi
senior tag
Sziasztok, 310S-ről váltottam 520-ra. Mindent töröltem, szüzen került bele két vinyo. Feltettem leirásnak megfelelően a transmissiont. A problémám, hogy kb 1 napig megy, s leáll, vagy fagy vagy mittudomén, a lényeg, hogy nem elérhető. Vezérlőpultból tiltás-inditás, s megy újra, csak akkor mindent "elfelejt" mintha akkor inditottam volna elsőnek. Mi a megoldás? A 310S-en évekig ment folyamatosan
-
gboszi
senior tag
-
gboszi
senior tag
Üdv urak,
NSA 310S -t cseréltem 520-ra. Azt már előre tudtam, hogy a régi rendszer nem lesz használható (kiveszem a vinyot, berakom a másikba).
Viszont, gondoltam berakom a másik slotba, látja majd valaminek és átmásolom ami kell, majd arra is mehet a formázás. De nem, azonnal ugye formázni akarja.
Ok. akkor külső vinyoként felcsatolom. De azt se látja, csak valami plusz particiót, ilyen lost found könyvtárat, párszáz megát.Ötlet?
Mert most csak úgy megy, hogy egy hálózaton megy a két NAS és ftp-n másolok
-
gyulazsolti
senior tag
Azért más az IP cím, mert többszöri újraindításkor, meg resetkor más címet osztott ki a router. UPC-s , UbeeEVW326
Figyeltem rá.
A hátulján is csak a felső led égett. Nem volt internet kapcsolata.
Először 1 sípolásik nyomtam a reset gombot, akkor felhozta a felületet, de nem engedett belépni.
Az alap jelszó sem volt jó, sem amelyiket én állítottam be. Még mindig nem volt internet.Utána nyomtam 3 sípolásig, újraindult, és helyre állt minden. Úgyhogy most jó.
Azért jó lenne tudni, hogy mi okozhatta ezt.Upo
Ha legközelebb így járok, kipróbálom, bár nem tudom internet nélkül is működne-e.
Viszont arra kíváncsi lennék, hogyha a GoogleDriveClient-tet feltelepíteném, akkor tudnék-e letölteni róla, ha megosztanak velem, nagyobb fájlokat, PC nélkül?
/mint egy torrentet PL/
Hogy ne kelljen a PC-t és a böngészőt járatni amíg lejön.
-
Upo
addikt
válasz
gyulazsolti #640 üzenetére
Bal felül a Configuration menüben az Administration pontban a jelszót beírva elindítja a web felületet, akármi is a címe.
-
szjoci
őstag
válasz
gyulazsolti #640 üzenetére
Nem tudom van-e köze hozzá, de a nas ip-je az egyik képen 9-re végződik, a másikon 3-ra. A nast célszerű fix ip címre tenni
Esetleg böngésző címsorába nas520/ -rel próbálkoztál már? -
gyulazsolti
senior tag
Igen, de nincs net a NAS-nak és a webes felületét sem érem el.
Puttyn, WinSCP be tudok lépni. Itthon a MiniDlna is megy. Viszont a TM nem. PyLoad, és hiába teszek be letölteni valót nem tölti le, a webws felületét viszont elérem. Fel van téve a HDsentinel, az is mutatja a NAS értékeket. [kép] F, L, Z, a NAS.
A másik topikban leírtam a problémát, bővebben [link] meg még 3 hsz.
-
krealon
veterán
válasz
gyulazsolti #637 üzenetére
A kepen ugy latszik, hogy ssh-n keresztul leptel be a nas-ba, es utana akarod elinditani az ssh-t.
Nem csoda, ha nem tudod elinditani a mar mukodo dolgot. (Az, hogy a hibauzenet semmitmondo, jelenleg lenyegtelen.) -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Ha ilyen hibát kapok mit kell csinálnom? [kép]
-
mobilizmo
addikt
válasz
gyulazsolti #635 üzenetére
-
mobilizmo
addikt
válasz
gyulazsolti #632 üzenetére
A feltöltést felesleges korlátozni a letöltési sebességgel szokott gond lenni ha "elszáll". Esetleg ha olyan előfizetésed van, hogy egyforma a fel-le sávszél akkor van értelme.
-
Upo
addikt
válasz
gyulazsolti #632 üzenetére
Nekem is a dini féle transmission_5 csomag vált be, a többi mind fagyasztotta (a gyári is). De a 325-ön is ugyanez volt, azért cseréltem 520-ra. A 325 is még megvan, tán még van benne két 500-as hdd is, friss rendszerrel gyakorlatilag üresen, ki kéne esetleg találni hogy mire lehetne használni. Esetleg valami tükrözött mentés az 520-ról (nyilván a torrentek nélkül), de ennek még utána kéne nézni hogy mivel. Fizikailag távoli helyen tudna jó netet kapni a 325.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Anonymus23 #631 üzenetére
Szia!
Nekem is ezt csinálta, "levágta" a NAS-t nem lehetett elérni a GUI-t, egy nagyobb, vagy több torrentnél, főleg ha
több megával szedte lefele.Fel lett téve a 2.93 Dinié, azzal is meg-meg torpan, viszont nem vágja le a NAS-t, és több torrenttel is megbirkózik.
Én lekorlátoztam a letöltést 7000 KB/s-ra, a feltöltést meg 700 KB/s-ra. Kicsit lassabb a le- és feltöltés, de van időm.
Ha esetleg az Ncore-n fent vagy ott írtak egy beállítás javaslatot a "Bittorrent kliensek" topikban.
-
Anonymus23
veterán
válasz
mobilizmo #630 üzenetére
Úgy döntöttem, hogy amíg ez a winchester ki nem purcan belőle, addig nem foglalkozok most már vele, ezzel, hogy leveszem majd 1-re a letöltést szerintem meg is oldódik, akkor szoktam többet berakni amikor pl hétvégén az adott hét sorozatait, amit szoktunk nézni beraknám letölteni, de ezzel megoldódik, hogy nem kell ott várnom, és elindítani, hanem magától lerendezi.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Anonymus23 #629 üzenetére
Próbáld meg először a letöltési sávszélt korlátozni, ha értelmes korláttal esetleg stabilizálódik akkor jó. Ha nem működik ez akkor próbáld meg a gyári TM-et lecserélni.
-
Anonymus23
veterán
-
mobilizmo
addikt
válasz
Anonymus23 #627 üzenetére
Nem emlékszem, hogy azt állítottam volna, valószínűleg nekem alap beállításon van.
-
Anonymus23
veterán
válasz
mobilizmo #626 üzenetére
Nekem is van 200+ torrent seedben, nem az a baj, hanem ha 1-nél több torrentet indítok el letöltésben, akkor fagy le.
Az, hogy mennyit tölthet egyszerre lefelé, azt az opcióknál a letöltési sor hossza alatt tudod megadni, hogy egyszerre mennyi torrentet tölthet le, de lehet az lesz, hogy én beállítom 1-re, és akkor talán nem fogja magát összetrottyolni ha már 2 torrentet berakok egymás után.
Nem az zavar, hogy miért nem tölti le az összest egyszerre, hanem, hogy miért döglik meg! -
mobilizmo
addikt
válasz
Anonymus23 #625 üzenetére
Mindig adat+torrent törléssel csinálom, ezért nem értem én sem. Ezenkívül nekem nincs vele problémám, tök stabil, 50+ aktív torrenttel is. Persze letölteni egyszerre 3 vagy 4-et kezd csak el, a többit beállítja sorba. Seedelni viszont bármennyit tud. Én entware-NG-t toltam fel rá, onnan megy minden, transmission is.
-
Anonymus23
veterán
válasz
mobilizmo #624 üzenetére
Amikor törölsz egy torrentet, akkor adat+torrent törléssel csinálod?
Lehet fenn maradnak a torrent fájlok, és azokat újra elkezdi letölteni.Igazából nekem még mindig olyan bajom van vele, hogy ha 1-nél több torrentet rakok be letölteni, akkor 99% összezuhan az egész és lefagy minden, csak fizikai újraindítás segít.
Előtte volt 210/310/325v2, egyikkel sem volt soha semmi ilyen jellegű gondom, ez elvileg sokkal erősebb lenne, de rohadtul megbántam, hogy lecseréltem a 325-öst erre.
Gyári TM fut, lehet fel kellene rakni a srácok által (Tonik/MrDini) fordított klienst... -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Már másodszor fordul elő, hogy újraindulás után (az első talán egy áramszünet miatt volt, a második azt hiszem spontán) elkezdte újra letölteni a már hetek óta törölt torrentek közül egy csomót. Ez mitől lehet, vajon feature (beállítás) vagy error?
-
Rendben, jelzek Neki.
A TM kapcsán pedig, hogy őszinte legyek, egy 5** NAS nélkül nem nagyon tudok mit kezdeni. Ezzel a csomaggal eddig senkinek nem volt ilyen gondja. Akkor nem szokott logolni, ha megtelik a RAM, s a rendszer (vagyis egy watchdog nevű bináris) kilövi. Kérdés, hogy ezt hogy teheti meg, amikor ez a build pont arra van pofozva, hogy kihasználja a RAM-ot, de soha ne lépje túl. Ha gondolod, nyiss egy ticketet a TM bug trackerben, mert ők tudnak konkrétabban segíteni.
Egyébként ha a rendszer dobja el, akkor kell csinálni egy olyan binárist, ami nincs strippelve, s tartalmazza a debugger szimbólumokat, majd azt kell futtatni gdb-vel. Amennyiben elszáll, onnan ki tudod olvasni a részletes backtrace-t.
-
mobilizmo
addikt
Miért nem próbálsz áttérni entware-ng-re? Nekem hiba nélkül működik.
-
Upo
addikt
Nehéz lenne szólni Neki.
Akkor esetleg Uli átírhatná http-re a repót hogy működőre töltse le a script.Transmission_5 csomagodat felraktam, előtte a gyári volt fent. Konfigokat, torrenteket, stb. áthoztam. El is indul, megy, de egy idő után eldobja a web interface-t, se böngészőben se klienssel nem megy a csatlakozás. Újraindítottam már a nast is, azután elég jól bírta, 31 perc után állt meg. Ezt a logból tudom, hibaüzenet nincs, a logbejegyzések egyszerűen nem folytatódnak. A status-al lekérdeztem a pid-et, ps-el, top-al ott van, de 0% cpu. Ha kill-elem és elindítom megint, akkor 5-10 percet megy és megint eltűnik. Hogy lehetne valami debugolást belőni hogy mi történik?
-
Az érdekes.
Gyári ZyXEL OS-os wget van alapból használva, ez egy ismert bug. Nem az FFp okozza. Alternatív megoldás a PATH környzeti változó módosítása, hogy az FFp-s wget binárist részesítse előnyben a shell.
Fonz rsync szervere meghalt, Ő pedig anno 2013 környékén, mikoris kiadta a 0.7-es FFp-t, nyomtalanul eltűnt a fórumokról, más elérhetőséget pedig senki nem tud róla. Nehéz lenne szólni Neki.
Igen, a http-re átírást javasoltam volna én is, mert a webszervere még megy.
-
Upo
addikt
A napokban láttam, hogy jött frissítés ffp csomagra, és balga fejjel ráfrissítettem. Na ettől az összes ffp csomagom eltűnt. Gyári csomagkezelő is bebolondult, 3 csomagot írt és nem talált többet. SSH alatt is olyan hibaüzeneteket produkált, hogy letettem a hajam. Ffp-t visszajátszottam, de slacker cuccok se akartak menni. A hibaüzenetek alapján keresve elkezdtem kézzel csomagokat telepíteni, de ahogy mentem előre egyre több hiba jött elő. Aztán az egyik másfél oldalas hiba ahogy elment előttem, eldöntöttem hogy vége, ki fogom resetelni. Tartottam magam az 5.11-en, de mondom ha már lúd legyen kövér, befrissítettem 5.21-re. Fiókokat leválasztottam, package-ket töröltem, firmware frissítés lement 5.21-re simán. (Jó ég, ez az ablakos ikonos felület valami szörnyű, ami az 5.11-en még a nemrég berakott "karakteres" felület volt, az már itt ablakos, lassú tetű, pörgő karika minden kattintásra
Aztán kezdtem volna a kályhától. Metarepository felment, utána az ffp csomag is. Viszont az uwsiteloader már problémás. A reset után ebben a fázisban levő wget nem ismeri a https protokollt! A közkézen forgó parancssorra Uli site-ja http/302-vel átirányít https-re, arra meg a wget leáll ismeretlen protokoll miatt. Jó, kézzel a készülékre került. Futtatáskor szintén kiugrik, a hibaüzenetet kinyerve szintén https átirányítás történt, és nem hajlandó elfogadni Uli Letsencrypt-es cert-jét.--2018-03-06 13:11:38-- http://wolf-u.li/u/439
Resolving wolf-u.li... 2a01:488:66:1000:2ea3:4c22:0:1, 46.163.76.34
Connecting to wolf-u.li|2a01:488:66:1000:2ea3:4c22:0:1|:80... failed: Network is unreachable.
Connecting to wolf-u.li|46.163.76.34|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 302 Found
Location: https://wolf-u.li/downloads/4554-bff1e89e4cb361c3447f55661daa971a/sites.txt [following]
--2018-03-06 13:11:38-- https://wolf-u.li/downloads/4554-bff1e89e4cb361c3447f55661daa971a/sites.txt
Connecting to wolf-u.li|46.163.76.34|:443... connected.
ERROR: cannot verify wolf-u.li's certificate, issued by `/C=US/O=Let\'s Encrypt/CN=Let\'s Encrypt Authority X3':
Unable to locally verify the issuer's authority.
To connect to wolf-u.li insecurely, use `--no-check-certificate'.A fenti opciót a script-be írva végre elindult, működik.
Amúgy mióta nem megy a fonz repo? A memiks-re is rápróbáltam, változatlanul nem megy, de a fonz-on most elcsodálkoztam. Vagy valamit még kellene állítani/frissíteni?
Úgyhogy most hogy Uli nem szolgáltat http-n, lehet hogy át kellene írni a tutorialokat.Fonz repóra a következő a hibaüzenet (közben néztem, a repo ott van):
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (2a03:4000:6:80dd::80): Network is unreachable (101)
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (37.120.178.135): Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(125) [Receiver=3.1.2]
FATAL: s: No CHECKSUMS.md5
Thanks for using UW Site Loader!Ez a br2 féle rsync, de próbáltam uli repo-ból, és a fonz-tól kézzel letöltött rsync csomaggal is, ugyanezt a code 10 hibát dobja mind. Azért még keresgélek hátha lesz rá valami.
Közben próbából átírtam a /ffp/etc/funpkg/sites fájlban az s repo-t rsync: -ről http: -re, így szinkronizál és működik.a telepítés is. De azért illene az rsync-es megoldást működővé tenni.
-
Upo
addikt
Ez érdekes. A zyxelnél a 310-re 0.4.0 googledriveclient van fent a repóban. Van még egy nsa325-öm, annak is 0.4.0 a googledriveclient verziója. Most próbáltam ki, látszólag működik, legalábbis a fiókomat jelzi, és most azt írja hogy szinkronizál. A mappában is gyűlnek a fájlok.
-
-
Indiant
addikt
Sziasztok!
Van értelme ilyet venni egy tv-hez és egy LE-s médialejátszóhoz?
Eddig külső winyókat használtam.
Mi lehet a reális ára használtan? -
Upo
addikt
Nekem sincs gondom vele. Szerintem a hálózatfelderítés is ki van kapcsolva, az is még kőkorszaki SMB csökevény. Intézőben a címsorba beírod hogy \\nas520 és már ott is van. Vagy ha átnevezted akkor azt amire nevezted.
Nem állítgattam semmit, nem csak az smbv1-et viszi az 520. Amikor bekapcsoltad, akkor más szolgáltatások is elindulnak, azért tudod tallózni a hálózatot. Szerintem felesleges, az erőforrásokat is jobban fogja, egyszer kell beállítani hálózati meghajtókat, akkor meg beírom kézzel hogy \\nas520 oszt jónapot. -
a8l
aktív tag
válasz
mobilizmo #604 üzenetére
Nem a TC hülyesége, mert mindkét gépen ez volt a frissítés óta, és nem csak TC-ben nem látszott egyik nas sem hanem windows intézőben sem.
Elsőre nem tudtam mi lehet a baj, weben elértem őket. Aztán a win10-es topikban egyből rávágták a smb1 dolgot, és utána már rengeteg írást találtam erről mindenfelé.
Nem tudom nálad hogyan működhet mégis alapból, mert az új build letiltja az smbv1 protokollt. A lényeg hogy sikerült visszakapcsolni vezérlő pultból és már nálam is minden ok.
Van egy laptopom amit nyár óta nem frissítek, még netet se nagyon adok neki mert van egy program ami kék halált dob indításkor az egyik júniusi win10 frissítés óta, töröltem azt az update-et és letiltottam a windows update-et, remélem így nem fog frissülni amig nem akarom. -
mobilizmo
addikt
-
Zoltn
senior tag
Sziasztok!
Most nézem, hogy van új FW5.21. Megéri felpakolni a 5.20 helyett?
-
Somatom
veterán
Ezt nem is értem. Ez miért tiltás, miért nem csak figyelmeztetés? Mi az, hogy nem biztonságos? Az SMB alapból csak belső hálón működik, VPN -nel kellene megerőszakolni ahhoz, hogy külső hálón is menjen. Ha csak belső hálózatot használok, akkor milyen biztonsági kockázatot rejt az SMB1?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a ZyXEL jól felszerelt, sokat ígérő, mégis egész kedvező árú hálózati tárolóját.
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- ZIDOO médialejátszók
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest