- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyulazsolti
senior tag
Azért más az IP cím, mert többszöri újraindításkor, meg resetkor más címet osztott ki a router. UPC-s , UbeeEVW326
Figyeltem rá.
A hátulján is csak a felső led égett. Nem volt internet kapcsolata.
Először 1 sípolásik nyomtam a reset gombot, akkor felhozta a felületet, de nem engedett belépni.
Az alap jelszó sem volt jó, sem amelyiket én állítottam be. Még mindig nem volt internet.Utána nyomtam 3 sípolásig, újraindult, és helyre állt minden. Úgyhogy most jó.
Azért jó lenne tudni, hogy mi okozhatta ezt.Upo
Ha legközelebb így járok, kipróbálom, bár nem tudom internet nélkül is működne-e.
Viszont arra kíváncsi lennék, hogyha a GoogleDriveClient-tet feltelepíteném, akkor tudnék-e letölteni róla, ha megosztanak velem, nagyobb fájlokat, PC nélkül?
/mint egy torrentet PL/
Hogy ne kelljen a PC-t és a böngészőt járatni amíg lejön.
-
gyulazsolti
senior tag
Igen, de nincs net a NAS-nak és a webes felületét sem érem el.
Puttyn, WinSCP be tudok lépni. Itthon a MiniDlna is megy. Viszont a TM nem. PyLoad, és hiába teszek be letölteni valót nem tölti le, a webws felületét viszont elérem. Fel van téve a HDsentinel, az is mutatja a NAS értékeket. [kép] F, L, Z, a NAS.
A másik topikban leírtam a problémát, bővebben [link] meg még 3 hsz.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Ha ilyen hibát kapok mit kell csinálnom? [kép]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Anonymus23 #631 üzenetére
Szia!
Nekem is ezt csinálta, "levágta" a NAS-t nem lehetett elérni a GUI-t, egy nagyobb, vagy több torrentnél, főleg ha
több megával szedte lefele.Fel lett téve a 2.93 Dinié, azzal is meg-meg torpan, viszont nem vágja le a NAS-t, és több torrenttel is megbirkózik.
Én lekorlátoztam a letöltést 7000 KB/s-ra, a feltöltést meg 700 KB/s-ra. Kicsit lassabb a le- és feltöltés, de van időm.
Ha esetleg az Ncore-n fent vagy ott írtak egy beállítás javaslatot a "Bittorrent kliensek" topikban.
-
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
macilaci78 #295 üzenetére
Szia!
Megosztott mappák--megosztott mappa közzététele. [kép]
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok.
Az miért van, hogy látok több IP címet is mikor zárva van az SSH.
-
gyulazsolti
senior tag
A Twonky- val is van agy kis problémám.
Nem jeleníti meg képekben az .avi és az .mkv formátumok képeit, csak az .mp4 formátumokat.
Megmutatom miről is beszélek.
Az első sorozat .mkv , a második .mp4, a harmadik vegyes .mkv .avi .mp4 .Ha találkozott már valaki ilyen problémával kérem segítsen.
Mit, és hol kellene állítanom, hogy rendben legyen?
Igaz beírtam a 325 topikjába is, de hátha több szem többet lát. -
gyulazsolti
senior tag
Na megjött az új vinyó 2. nekifutásra.
Először 3 napra.
Nagy boldogan beteszem a NAS-ba felpörög, sípol egyet és kész.
Vissza a boltba, annak a cseréje pedig most ért ide.
Remélem ezzel nem lesz gond.
Az 1 Tb-s amit bő 1 éves, és a PC-ből vettem ki, szépen csendesen gond nélkül üzemel.Szent Izidor nem volt velem most.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
PlasmonX47 #133 üzenetére
Szia!
Nekem is volt ilyen gondom. Egy másik oldalon kaptam megoldást.
Csak a modemnél kell engedélyezned azt a 50001 számú portot.
A pipát meg csak az "engedd az uTP"- nél bent hagyni, a többinél kivettem.Nekem azóta rendesen működik. Nálam ilyen. [kép]
-
gyulazsolti
senior tag
Köszönöm a segítségeket.
Lementettem, visszavittem a boltba, rendben is volt minden. Csak nem volt polcon ilyen vinyó így várnom kell pár napot mire lesz.
Kérdésem még az volna, hogy a Plex-et érdemes-e felrakni a NAS-ra, bírná-e?
És, hogy a SMART TV-n, ha portable vinyóról nézek filmet ott beteszi a képeket a filmeknél, viszont ha a NAS-ról ott csak az MKV, vagy AVI, vagy amilyen formátumban van úgy jelöli.
Ez a TV-től függ, vagy a fájl rendszertől, hogy a vinyó NTFS, a NAS meg EXT4-s.Még 1.
Miért látok több idegen IP címet a Státusz központban? [kép]
-
gyulazsolti
senior tag
Elindítottam az áthelyezést az 1-s lemezre, amin a transmission fut, az 1TB lemez és kb 1 éves.
Eddig a PC-ben volt. Ez a másik "rossz" 3TB-os most vettem a Nas520-al 3 hete.
Igaz volt áramszünet is, meg olyat is csinált, hogy a smart tv-n játszotta a filmeket egy darabig, utána mindig kiírta, hogy ellenőrizzem a hálózatot, és megszakadt a film.
A tegnapi frissítés óta viszont ez a hiba nem jött elő.
Én csak egy sima felhasználó vagyok annyira nem értek hozzá, ez a linux amúgy is teljesen új nekem.
Odáig már eljutottam,hogy a putty programmal feltudom hozni a fekete kis képernyőt.
A Mindnight Commandert is letöltöttem, na innen nem tudom hogyan tovább.Egyébként torrentre vettem, meg hogy egy helyen legyen minden adat, és itthon mindenhonnan el lehessen érni a film, zene, foto mappákat.
Ja nem raid-ba formáztam, hanem különálló kötetenként.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Nekem ilyet ír, egy 3 hetes vinyóra.[kép]
Mit kellene csinálni? Esetleg másoljam le róla az adatokat, és formázzam újra?És lenne még egy kérdésem. A PLEX-t érdemes volna-e felrakni rá? Saját hálózaton belül van 2 PC és egy Samsung Smart TV. A tv lejátszója miatt, gondolom jobb lenne.A TV-n alapból rajta van a PLex. Azt már megtudtam csinálni, hogy a PC-re felraktam és látja is a tv.
Ha érdemes a NAS-ra is felrakni akkor abban is kérnék segítséget, hogy hogyan kell.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a ZyXEL jól felszerelt, sokat ígérő, mégis egész kedvező árú hálózati tárolóját.
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest