- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
újra fújják csak azt a lufit?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
enginev3.0
félisten
Létezik ilyen?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
atike
nagyúr
Éééédes istenem... Hiába lenne itt bárkinek is egy ilyen (vagy jobb) ötlete... Nagyjából semmit nem lehetne kihozni belőle... Biztosan vannak ellenpéldák, de nem gondolnám, hogy ma itthon létezne ilyen sikersztori. Az Iwiw volt talán az egyetlen, ami itthon tudott felmutatni valamit, de az is szinte eltűnt a süllyesztőben mára...
-
félisten
A mi cégünk is felvásárolt egy kis céget, aminek a rendszerét a kód megismerése után kukáztuk, és 2 hónap alatt nulláról újraírtuk.
Az okos amerikánius cégvezetők azt akarták, hogy integráljuk a megvett cég szoftverét a mi rendszerünkbe.
Az nem zavarta őket, hogy a miénk PHP-vel és C++-szal megy, a megvett cég szoftvere szerver és kliens oldalon is .NET-es.
Ment az egész a kukába, és két hónap alatt megcsináltuk nulláról 25 emberrel.
Fizettünk egy halom pénzt egy domain névért, és egy márkanévért, ezáltal felhasználói bázisért, és nyakunkon maradt 40 amcsi .net fejlesztő, akikkel nem tudunk mit kezdeni.
Ha a vezetőink tudták volna, hogy "csak" ezért fizetnek, akkor kb. nyolcad árat adtak volna érte.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Ennek mi köze a témához?
Egyébként inkább lennék code-monkey, mint olyan cégvezető, aki ilyen rossz döntéseket hoz. De még code-monkey sem vagyok.
Olyan cégvezető viszont szívesen lennék, aki a technikai hozzáértés hiányát úgy hidalja át, hogy leül megbeszélni egy technikai vezetővel, és ezek után hoz döntést.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
myckie2
őstag
Úgy érzem ez hülye döntés volt, de ne legyen igazam.
-
blueMerle
veterán
Na most de komolyan...de tényleg: ezért fizetni 3 milliárdot? Mert írtak egy chat scriptet amiben van autohide vagy autodelete funkció? Ne basszatok fel... (jó tudom felhasználói bázis, brand stb,...de akkor is, ez egy szar egy semmi, egy nulla, és ezért vannak oda az emberek?)
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
-
pusszycat
nagyúr
Költsék inkább fejlesztésre azt a 3 milliárdot vagy kifogytak az ötletekből?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
.LnB
titán
Én konkrétan azt sem tudom mi ez. Viszont a FB-ból kicsit sok már, előtérbe kerülhetne itthon is jobban a Twitter, az nekem jobban tetszik.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz VaniliásRönk #25 üzenetére
nézd, szerintem ebben a nagy lehallgatósdi időkben pont ez a cél, hogy ne tudjál kiigazódni rajtuk. Lehetne egy egységes nagy. Csak ne a Fb legyen az
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Pikkolo^^
addikt
Ez tényleg forradalmi csevegőprogram, tényleg megéri a pénzét....
-
atike
nagyúr
Az említett magyar kivételek közül melyik is van itthon...?
-
dabadab
titán
"Az említett magyar kivételek közül melyik is van itthon...?"
Mindegyik. Van irodajuk az USA-ban is, de a kozpont itthon van a Prezi, a Logmein, a Livejasmin, a Ustream meg a Graphisoft eseteben is.
Az ajanlattal kapcsolatban meg nem tudom nem linkelni az instagrammos srac interjujat, miutan a Facebook megvette egymilliardert: [link]
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
.LnB
titán
Én úgy gondoltam, hogy ez a facebook lufi mára már el kezd ereszteni, ha ki nem is pukkan. De úgy néz ki nem gondoltam jól. Bár több ellemzést is olvastam, amik szintén azt írták, hogy egyszer csak jön majd egy új ami divat lesz. Nem vagyok nagy összeesküvés gyáros, de úgy gondolom azért az Amerikai hírszerzésnek is érdeke, hogy sokáig virágozzon a Fb. Lehet még a kormán pénzeli a háttérből. Na de nem az Orbánék
-
Stauffenberg
nagyúr
Semmibe sem kerül messze a piaci érték felett felvásárolni olyan szolgáltatásokat, melyek nulla közeli éves árbevételt termelnek? Ez maximum akkor lenne igaz, ha a Facebook nem lépett volna tőzsdére, ahol minden mozdulatukra jojózni kezdenek a részvény árfolyamok. Az sem tett jót az amúgy sem túl értékes részvényeiknek amikor az Instagramot vették meg. A piac látszólag nem értette, hogy miért fizetnek egymilliárd dollárt egy néhány főből álló, alig 1,5 éves cégért, ami még csak pénzt sem termelt még soha.
Nem csak az számít, hogy mennyi van a kasszában és abból mennyit költhetnek értéktelen vacakokra. A befektetők amilyen könnyen jönnek, olyan könnyen távoznak is ha úgy érzik, hogy cukorkára költöd a pénzüket. A tőzsde meg egy ennél is kíméletlenebb környezet, ahol már az is fájhat a költségvetésnek ha egy interjúban véletlenül olyat mondasz amit nem kellett volna. Hát még milliárdok látszólag teljesen értelmetlen elköltése...
Egyébként az Instagramot megvenni nagy hazárdjáték volt, tavaly még nem úgy tűnt, de 2013-ban már igazolódott, hogy hatalmas marketing potenciál van szolgáltatásban. Tavaly még minden marketing guru a Pinterestre mondta ugyan ezt, idén meg már az Instagram ilyen. Nem véletlen, hogy az USA-ban tesztüzemben már futnak benne reklámok (a feltöltött fotók pénzért kiemelhetők, mint Facebookon a timeline üzenetek).
-
.LnB
titán
Én hétről hétre veszem észre minden hasonló hírnél (NSA,Kinect kamera, Google, Facebook), hogy rengetegen ilyen paranoiásak. Annyiban egyetértek, hogy figyelnek, és ennek a Fb-is, egy eszköze, viszont annyira
lesz@rom. Most komolyan mit tudhatnak meg rólam amit nem akarok? Maximum ilyen célzott hírdetések miatt lehetnék ideges. Azokat meg úgy is blokkolom.[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Nem vagyok paranoiás. Az információ mindig is a legnagyobb kincs volt, miért lenne ez másképp napjainkban?
Egyre többször igazolódnak be az évek óta tartó pletykák, hogy lehallgatnak, megfigyelik az embereket.Az meg, hogy rólad aztán soha semmi info-t nem találnak... Hagyjuk már.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Bár nem nekem szólt a kérdés, de amúgy baromi idegesítő, hogy minden "paranoiás" emberre jut száz másik aki rögtön letorkollja és azt bizonygatja, hogy teljesen rendjén van a világ folyása úgy ahogy van...
Egy dolog, hogy te leszarod pusztán azért, mert nem érted, hogy miért és hogyan gyűjtenek rólad adatokat és azokkal mi történik. De engedd meg, hogy mások NE szarják le, mert esetleg ragaszkodnak egy olyan magánélethez, melyben nem kutakodnak vállalatok, államok és hírszerző szervezetek.
Az egészben az a legborzalmasabb, hogy az olyanoknak, mint Te, akiknek a leghaloványabb fingjuk sincs a témához olyan fene határozott véleménye van az egészről. Mint úgy alapvetően minden fotelpolitikusnak a politikáról, minden fotelkatonának a hadviselésről, minden fotelüzletembernek a gazdaságról.
-
ntomka
nagyúr
A pletykák szerint a Google is bepróbálkozott: [link]
ツ Headphones on - World off
-
Glenda
addikt
válasz Stauffenberg #42 üzenetére
Telkó szektorban dolgoztam, tudom hogy mennek nagyban a lehallgatások. Egy nagyön közeli ismerősöm white hat, tőle is sok érdekességet tudok meg. NSA Line Eater már nagyon régen volt.
Ha valaki a lehallgatást írja, az még oké. De pénznyomtatás meg ufók, meg HAARP. Ember. Pár éve nem volt ennyi ilyen ember! Vagy ha volt is, nem itt rontották a levegőt.
A következő az lesz, hogy a gyíkembereket logout cikkbe írjuk?
Lehet téged nem érdekel, de én amikor elkezdtem itt fórumozni, rend volt. Aztán jöttek a trollok, most meg a konteósok. Na ez már sok.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Stauffenberg
nagyúr
Vagy az árat akarja felnyomni Spiegel vagy tényleg nem akarja eladni a szolgáltatást semmi pénzért és én utóbbira tippelek. Mondjuk én sem tenném ezt, ez a srác frissen jött az egyetemről, valószínűleg már most nincsenek anyagi gondjai, minden ezen felül megkeresett cent már csak a játék része.
(#44) Glenda: Eszem ágában nincs ostoba NWO konteókkal foglalkozni. Csak unalmas, hogy a lehallgatások kapcsán az emberek 90%-nak fingja sincs, hogy miről is van szó pontosan, sokszor még az IT Café híradásait is csak roppant felületesen olvassák, de ez persze nem akadályozza meg őket abban, hogy nagyon határozott "leszarom az egészet, úgysem vagyok sáros" véleménnyel osszanak ki mindenkit akit csak lehet. Ha valakit ennyire nem érdekel, akkor mégis mi a fenéért foglalkozik vele? Nem kell válaszolni... nem azért kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Stauffenberg #45 üzenetére
Vagy egy harmadik fél ajánlatára vár
-
Snoop-y
veterán
Nem erted. Nem az er valamit ha rolad szemely szerint tudnak valamit.
Az szamit amikor kimutathatjak, hogy az xzy orszagban mindenki xx cukorkat vasarol az emberek 80%-a
Es akkor jonnek akik ezt iranyitjak:
Na tegyunk csak be az XX cukorgyartonak vagy epp fektessunk bele vasaroljuk ki.Ezek komoly infok mivel mindent tudnak milyen korok milyen iskolazottsaggal milyen munkahellyel mit engedhetnek meg maguknak hova jarnak mit vesznek hol nyaralnak.
Tehat ezek komoly befektetoi infok. Regen egy ilyen infoert olni tudtak volna.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Stauffenberg
nagyúr
"Regen egy ilyen infoert olni tudtak volna."
Régen sem kellett ezért ölni, már az internet előtti időkben is voltak piackutatók, befektetési tanácsadók és persze maga a tőzsde, amin kiválóan megfigyelhetők a gazdasági változások. Az régen sem maradt titokban, hogy egy országban valamilyen termékből hatalmas felvásárlási láz zajlik. Az első világháború előtt a nagyhatalmak elkezdték felszívni a hadiiparhoz szükséges nyersanyagokat és így sok államban ezek hiánycikkekké váltak. Ezek nem nyomtalan folyamatok, amik az internet előtti kőkorszakban láthatatlanul zajlottak.
Ezt az egész felvetést érdemes lehet újragondolni. Na meg nem tudom mennyire életszerű, hogy az emberek a közösségi médiában adják hírül a barátaiknak, hogy éppen 20 kiló cukrot spájzoltak el.
Annyiban igazad van, hogy a Snowden akták szerint az NSA a nemzetközi joggal ellentétesen versenyelőnyhöz juttatott amerikai cégeket a kémkedésből, lehallgatásból származó ipari titkok segítségével. De ehhez nem Gipsz Jakabot kellett megfigyelni a Facebookon, hogy hány kiló cukrot vett a héten, annak maximum csak az üzemeltető örül a célzott reklámok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Persze értelek, és nincs is bajom senkivel aki paranoiás, semmi negatívat nem gondolok róluk. Én csak annyit írtam, hogy engem nem érdekel. Olyan ez mint egy nagy közvélemény kutatás. Persze nem, mert többet tudnak ezek mint holmi szokások statisztikája. Az a része azért nem érdekel engem, mert úgy gondolom mindenkinek megvan a szabad akarata. Aki könnyen irányítható azt könnyű manipulálni. Nincs semmi titkolnivalóm, vagy beteg szokásom amiért félnem kellene. Egyszerűen mikor regisztrálok olyan oldalakra mint a Facebook vagy a Google szolgáltatások, mérlegelek, hogy vajon megtudhatnak e rólam olyat amit nem szeretnék. Úgy gondolom, hogy nem. Viszont Stauffenberg-nek igaza lehet, és ez a tudatlanságomból adódik. Mert lehet van olyan amiről nem tudok, és zavarna. De eddig semmilyen kárt nem szenvedtem el ilyen dolgok következményeképp. Szóval hidegen hagy.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Stauffenberg #48 üzenetére
Nem az ember irja ki hanem a google es minden egyeb media amivel osszekotnek a hatterben tudomast szerez rola. Latjak mit vasarolsz vagy mit akarsz vasarolni ( a keresesekbol ) egyeb megosztott infokbol.
Latjak hol nyaralsz milyen helyeken jarsz es a tobbi es a tobbi.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest