Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkopali
addikt
de nagyon tartalmas
nekem könyvtári digitalizálási tapasztalataim vannak minimális mértékben, és csak meg tudom erősíteni, amit írtál
valahogy csak akkor megy, ha egy olyan bivalyerős cég, mint a Google, szabadul rá egy ilyen területre, akkor megy pikk-pakk
de azért őket és a hasonlókat nem szabad mindenhová odaengedni, úgyhogy marad a hosszas szenvedés - vagy ki tudja -
dajkopali
addikt
sejtettem, hogy szakmabeli vagy, és nem is izgulok
amúgy elgondolkodtam a felvetéseden - mármint hogy a koncentrációs láz elmehet akár a regionális levéltárak megszüntetéséig is
a szándék mindenképpen ez lenne, de mivel a levéltár lassabb üzem, mint a politika, nem lesz rá idő -
dajkopali
addikt
mindenki ezen a 83 kilométeren lovagol, ja, mert jól hangzik
de a mostani projekt nem elsősorban a digitalizálásról szól - arról is, persze -, mivel a régi anyagok ilyen konvertálása, majd hozzáférhető tétele ugyan nagyon fontos, de ez jórészt csak a kutatókat érdekli
két nagy egység van: a papíralapú anyagok digitalizálása, illetve a már elektronikus formában készülők fogadása
ez a projekt inkább arról szól, hogy a levéltárak tudják fogadni, majd rendszerezni a hozzájuk érkező e-dokumentumokat, illetve ezek archiválásáról
ráadásul, ahogy a BFL-vezető elmondta, téves azt gondolni, hogy az e-dokumentumok az uralkodóak, korántsem: ma az zajlik, hogy elektronikusan készülnek a dokumentumok, - aztán kinyomtatják őket, legalábbis a döntő többségüket
így aztán a szkennelési kapacitás nem a régi iratok digitalizálására megy el, hanem a frissekére...
(a friss egyébként viszonylagos: 15 év után kötelesek a levéltárba juttatni a dokumentumokat)
Új hozzászólás Aktív témák
it A megvalósítást végző konzorcium tagjai sokadik próbálkozásra rátaláltak a generálkivitelezőre, így jövőre befejeződhetnek az elektronikus levéltár munkálatai.
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Futás, futópályák
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Trollok komolyan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Nintendo Switch 2
- Lexus, Toyota topik
- Jófogás tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S10e 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco M4 Pro 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12s 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Huawei P30 Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Újszerű LG OLED 55 CX3LA(4K/120Hz)
- LG OLED Televíziók -30%
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD STRIX GTX 1060 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár!! Lenovo E31-80 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest