- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Synology NAS
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Legalább értesülök róla, hogy csináltak valamit... és nem csak évek múlva (túlzok..), hogy jéé már ehanyas verzió észre se vettem..
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ceia
őstag
(#45) ledgeri Ez megnyugtató - csak maradjon is így Szerencsére a Mozilla még nem állt be a mostani trendbe, hogy mindenáron ők akarjanak dirigálni, mint pl. a M$ és a Google..
(#46) pszichiáter Valóban csak arról van szó, hogy én akarok frissíteni amikor nekem jó, és nem szeretném, ha valamilyen dolgomat (letöltés, regelés valahová, email küldése, online vásárlás) megzavarná az auto update ügyködése. Az Avira már tett ilyet, annál pl. nem lehet kikapcsolni.
(#47) Male Biztos jó bizonyos esetekben, de nálam ez nagyon ritka lenne, szóval kihagyom. Már így is van három amit használok.[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
ledgeri
nagyúr
-
Male
nagyúr
Mert ott maradnak a letöltés után is egy ideig alul... katt-katt, és megnyílik amit letöltött, vagy éppen jobb katt, és már át is nevezhetem... ezekre szoktam leginkább használni, meg ha pl valami excel táblát csak megnyitok (nem lementem), bezárom, aztán eszembe jut, hogy mégis kéne, akkor nem kell újra odamennem, hanem erről elérem még (a cacheből is kibányászható akkor még, meg vissza is lehetne lépkedni, de ez sokkal gyorsabb).
-
törölt tag
Mekkora elmés ötlet kizárni a frissítést...
Szerinted vajon miért kap a böngésző időnként frissítéseket?
Különféle hibajavítások miatt amiben többször vannak biztonságtechnikai javítások. Direkt azért, hogy a user ne nyekeregjen, ha valami olyan weboldalra látogat ahol valami "kellemes" scriptet helyeztek el.
Egyébként pedig, ha nem Nightly-t használsz, akkor baromira nem fog a FF sűrűn updatet lesni. -
-
DRB
senior tag
Úgy néz ki megvan miért nem megy a Download Statusbar, sajnos nem kompatibilis a 26.0-val. Tegnap este vettem észre, hogy ezt írja a FF a kiegészítőkezelőben: „A(z) Download Statusbar nem kompatibilis ezzel: Firefox 26.0.” Az a fura, hogy eddig nem írta, na mindegy, ez van, viszont találtam egy elég hasonlót, az szereti a 26.0-át. [link]
-
pylon
tag
válasz Rickazoid #36 üzenetére
szerintem igen
a Chrome például 2015 áprilisáig biztosan lesz még XP-re
-
Namelesske
addikt
válasz netpeti98 #35 üzenetére
A kiegészítők minden indulás után alap beállításokkal indultak pár kivételével. Állandóan a telemetriával idegesített. Az egész olyan volt mintha nem mentette volna el a profilba a cuccokat bezárás után és megrekedt volna mindig egy ponton.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Rickazoid
addikt
Csak engem zavar, hogy készült fejlesztés XP-re is?
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
netpeti98
addikt
válasz Namelesske #34 üzenetére
Mi volt a probléma?
Üdv netpeti98
-
Namelesske
addikt
Túl bugos volt ez a kiadás is. Uninstalled.
-
Male
nagyúr
Amit gondot felhoztam, az tényleg a Firebug.
"If content isn't displaying, you may be able to figure out why"
Na erre használtam volna egyszer ezt. Van egy elemem, ami görgetés közben egyszerűen eltűnik FF alatt pár verzió óta, és többet elő sem jön, az oldal frissítéséig. Kivéve persze mikor? Amint előhozom a cuccot a megkeresésére, rögtön megjelenik, és legfelül van... -
DRB
senior tag
Nyilván nagyon hasznos ez a 3D, ha webfejlesztésre adnám a fejem, biztos, hogy én is használnám. De most igazából a látvány nyűgöz le, veszett jól mutat, ahogy forgatom ide-oda... Minden oldalt amit kinyitok megnézek vele, kb. olyan feelingem van mint amikor 5 éves voltam és kaptam valami különleges játékot.
Amit meg a Download Statusbarra írtál beállítást, az mind a három „false”-on van(eleve úgy is volt, nem most állítottam be), de még sem megy. Valami más a gond, de vajon mi...
-
kispx
addikt
Bizonyára nem annyira komplex lap volt, de van haszna (a látványon kívül):
"If you have broken HTML causing layout problems, looking at the 3D view can help find where you've gone wrong. Often, layout problems are caused by improper nesting of content. This can become much more obvious when looking at the 3D view and seeing where your elements are nested wrong.If content isn't displaying, you may be able to figure out why; since the 3D view lets you zoom out to see elements that are rendering outside the visible area of the page, you can find stray content this way.
You can get a look at how your page is structured to see if there may be ways to optimize your layout."
A Download Statusbarra
1.- enter: about:config
2.-find browser.download.useDownloadDir , double click set to "false" if is "true"
3.-find browser.download.useJSTransfer , double click set to "false" if is "true"
4.-find browser.download.useToolkitUI , double click set to "false" if is "true"
5.-restart browser...
6.-its doneA firebug firebug marad, az FF beépített webfejlesztői eszközeit pedig felesleges firebugnak nevezni, mert csak nézeteltéréseket okoz.
-
DRB
senior tag
Mikor én tanultam a webfejlesztést(bár nem ezt tanultam konkrétan, de tettünk egy amolyan kis kitérőt ebbe az irányba is) nem 3D-ben csináltuk. Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, na meg végül is nem rossz ahogy szépen látszanak a weboldal „rétegei” egymáson, biztos sok fejlesztőnek segít ez látványos ficsőr.
Azt nem tudom minek hívják hivatalosan ami előjön az F12-re, de mi Male fórumtárssal most ezt hívjuk Firebugnak.És egy kérdés: esetleg nem tudod a Download Statusbar miért nem megy a FF 26.0-ban?
Persze lehet jobban járok ha „átmegyek” a FF topikjába ezzel, lehet ott valaki tudja választ. -
DRB
senior tag
Értem, hát akkor így jártunk, bár szerintem valaki előbb-utóbb rájön miért nem megy, addig meg tudok élni nélküle is, azt hiszem.
A firebugban(vagy mi fenében(F12)), próbáltad a 3D nézetet? Veszett jó , mondjuk azt nem tudom, hogy mennyi hasznát tudod venni, vagy bárki más mennyi hasznát veszi, de jól néz ki, nekem ennyi elég, hiszen nem használom, max. csak nézegetem. Arra nem emlékszem, hogy ez eddig is benne volt vagy most a 26.0-val került bele...[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
OHh a ghostery még felkiáltó jellel is kiemelte, hogy a lapnak kell az a cuccos amit blokkol..
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Male
nagyúr
A script panel miatt hal le, ha az le van tiltva a firebugban, akkor gyorsan előjön... de erre is szükségem van.
Sajnos semmi ötletem. Azt írja, kompatibilis vele, és be is van kapcsolva, csak éppen nem látszik...
(mondjuk más érdekesség is van a frissítés óta: pl épp most kattintottam a fórumtéma listán a kis ikonra, hogy ugorjon az utolsó olvasotthoz, erre bejött a kép letöltése...)
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
Ezek szerint eddig kikapcsolható volt a FF auto frissítése, de ettől kezdve nem, mint pl. alapban a Chromenál?
it's more fun to compute
-
DRB
senior tag
Nálam az F12-re azonnal reagál, mondjuk én ezt pont nem használom, szóval nagyon nem vigasztal. A bővítményeknél meg egyedül a Java-t állította át(magától) a Rákérdezés az aktiválásra opcióra, nem a Java Deployment Toolkit-re gondolok, ez eddig is úgy volt, hanem a „sima” Java-ra.
Esetleg nincs ötleted a Download Statusbar-t hogy tudnám visszavarázsolni?[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Most, hogy mondod... tényleg nem megy a download statusbar... ellenben valóban az összes kiterjesztés "mindig aktiválja" állapotú alapból...
Viszont legalább már 36 másodpercig homokórázik (van, hogy a wines nem válaszol ablak is bejön már közben) a Firebug megnyitásra...Megérte frissíteni ismét
-
DRB
senior tag
Nálam amióta frissítettem a 26.0-ra, azóta néhány kiterjesztés nem indul, pl a Download Statusbar, de ez még önmagában nem lenne nagy gond, már ha vissza tudnám kapcsolni, de nem találom ezt a lehetőséget és nem is kérdezi meg, hogy engedem e ezt a kiterjesztést futni, vagy nem engedem. A bővítmények meg ugyan úgy futnak kérdezés nélkül(nem csak a Flash), mint eddig. Szóval nekem vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy ez a verzió jó lett vagy nem, persze kinek mi a jó.
Esetleg valakinek ötlete, hogy tudnám visszakapcsolni pl. a Download Statusbar-omat, úgy hogy ne kelljen visszarakni a 25.0.1-et(kipróbáltam, minden megjavul egyből), azt megköszönném. -
Namelesske
addikt
Na sok kritizálás után, talán ez a Verzió végre használható lesz nálam. Ma kaptam agyhugykövet a Chrome-tól. Opera már megszűnt értelmes böngészőnek lenni a 10.50 után, nagyon kívánom hogy a Firefox ennél szarabb kiadást már ne készítsen, mert akkor maradok ezen a böngészőn. Androidon meg majd meglátjuk mit hoz.
-
Male
nagyúr
...és végre a FireBug is jó lesz? Vagy tovább tart a csesszünk ki a fejlesztőkkel móka?
F12... aztán 25 másodperc homokóra, mire bejön végre. Ezzel a szöveggel: "Warning: Enabling the Script panel causes a Firefox slow-down due to a platform bug. This will be fixed with the next major Firefox and Firebug versions."
Végülis működni működik, de egy kínszenvedés így. -
Kékes525
félisten
Van e kezdőlapod? Ha igen, annak reklám blokkolása lassíthatja az indulást.
Egyáltalán a kezdőlapok mindig lassítják az indulást, különösen, ha sok biztonsági addon (kiegészítő) van feltéve, mert azok mindig először ellenőrzik az adott lapot.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Sz7Cs
aktív tag
hosszú idő után újra tettem egy próbát vele ...
első indítás rendben is van, de ha felteszem az adblock plus-t , utána baromi lassan indul
fanboy+hufilter semmi más nincs felvéve, SSD-m van, minden villámgyorsan indul.. csak a FF nem !
korábban is ez volt a gondom vele, abp-ről pedig nem mondanék le !
erre van megoldás ? -
kymco
veterán
Nagyon értékelem a memória zabálás visszafogására irányuló lépéseket. A céges gépemen, ahol 4 GB RAM van a rendszeresített 32 bites w7 miatt, a nem ritka 800 MB-os memóriazabálása nagyon belassítja a rendszerem. Pedig minimumra szorítom a fülek és a kiegészítők számát is.
Hétfőn tesztelem...www.refujvaros.hu
-
ledgeri
nagyúr
Beépülők: frissíteném én a Shockwave Flash 11.9 r900 -ra a mostanim, csak mikor rámegyek a megnyíló Weboldalon az installra kidob a főoldalra... (már alapból, is utálatos az a módszer, hogy maga nem tud netről frissülni, ha én akarom, csak a böngészőben letöltős műkszik...)
-
Dilikutya
félisten
Erre a memóriahasználatra kíváncsi leszek. A céges gépemen jól fog jönni.
Remélem, a frissítés megoldja azon a fagyásokat is, elég rendszeresen megakad 10-15 másodpercre a Firefox még kevés, 5-6 megnyitott oldal mellett is egy C2Duo-n 1,5 Gb RAMmal.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
leslieke
Jómunkásember
Androidra letöltve.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
WonderCSabo
félisten
Igen, igazad lesz! Most próbáltam ki egy H264 videót Firefox 26-al Windowson egyéb extra telepítése nélkül és megy.
-
kispx
addikt
válasz WonderCSabo #2 üzenetére
Nem úgy van, hogy csak Linuxokon kell GStreamert telepíteni hozzá?
"Support for H.264 on Linux if the appropriate gstreamer plug-ins are installed"
[link][ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Szerencsére ez csak a magyar language pack bugja volt, egy english verzióval simán működött.)
Jah amúgy a cikkben lehetett volna írni, hogy most a 26-os FF az aktuális.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
WonderCSabo
félisten
Biztos, hogy Windowson is megy a H.264? Ha igen, hogyan kell a GStreamert telepíteni?
-
Lenry
félisten
és a legfontosabb javítás: visszakerült a Ctrl-Shift-T eredeti funkciója. végre
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- További aktív témák...
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24