Új hozzászólás Aktív témák
-
dfsz34
őstag
Már megint a Kroes.
Egyébként az nyilvánvaló, hogy a szolgáltatók lázasan keresik a lehetőséget bármilyen típusú áremelésre. Most, hogy a vezetékért kell majd x összeget fizetni az államnak, nyílván 2-3x összeget terhelnek tovább.
Lásd telefonadó. Simán rámvertek havi plusz 400 forintot idén (voda), de 750 akart, csak nagy kegyesen "jelentős" árengedményt adott idén. Ez az aljas PR szöveget, mikor eleve csak 400 körül kellett volna idén max fizetni és csak jövőre a teljeset.
De az igazi mocskosság, hogy nekem lebeszélhető perceim vannak és sokszor nem veszem igénybe a teljes kvótát, de mégis kiszámlázták a teljes adótartalmát, ergó megint luxusprofithoz jutottak.
Nem kell félni, hogy az internet szolgáltatók is nem jönnek rá valami ilyen trükkre. Bármilyen hatósági áremelés van, akkor annak a sokszorosát terhelik a fogyasztókra.
-
Alchemist
addikt
A Brüsszeli Bolsevik Kézivezérlő elvtársak megint okoskodnak...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Franklin
addikt
Bürokrácia FTW
-
Argos
őstag
Nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a sz*rban, hanem az, hogy valamelyik marha mindig elkezdi lötyögtetni...
A toszért kell ennek a tetű uniónak állandó jelleggel a nagy cégeket védeni.
Szükséges az inniváció? Kötelezze rá a multikat, a költségáthárítást meg tiltsa meg és szankcionálja. Nem kicsit, nagyon. Az bakfitty, ha kap egy cég pár tízezer eurós büntit, ha a fogyasztókról a sokszorást szedi be. Igaz jogosulatlanul, meg kiskapu, meg etc, de fizette a sarcot, megteheti, megteszi...De, ezt persze nem lehet, mert különben ki lobbizna a választásokon.
[ Szerkesztve ]
...elmúlik...
-
bambano
titán
A virtuális szolgáltatóknak is fizetni kell közműadót? vagy legalább virtuális-vezeték-adót?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
DIESELPOWER
aktív tag
Mindig kitalálnak valami újat, valami gonoszat
-
KAMELOT
titán
Legtöbb államban hiába van gyors netje valakinek ha korlátozva van a mennyiség. Ja és persze jó drága is a net amúgy is. Középeurópában jó a helyzet. Elég olcsó. 40/20-as netért fizet az ember 4000ft-t havonta. És nincs korlát.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
=Mentor=
őstag
-
lujo10
aktív tag
válasz DIESELPOWER #7 üzenetére
+1
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
blackydan
senior tag
Új év új plusz költségekkel... sajnos mindig ez van
-
Motion_Blur
félisten
"40/20-as netért fizet az ember 4000ft-t havonta. És nincs korlát."
Lakótelepen (vagy városon) kívül is élnek ám emberek.
A legtöbb ember számára elérhetetlen az a sebesség/Ft arány amit Te írtál.
Nekem konkrétan évekig 10-12K volt a 15/1-es net, ami leginkább 8/0,5 volt és szakadt folyamatosan. Dupla kedvezménnyel ennek kb. a fele most, de teljesen instabil.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
bocsika
aktív tag
Anyám még válogatnak is. Ezek a városiak.
Vidéken meg van egy és akarsz e internetezni vagy nem. 5/0,5 4000ért rulz. (Lehetne 15/1 de nem bírja a hálózat akkor meg minek fizessek még többet.) Haverom 3 utcával odébb csak a kabelneten tötyög kb 2/0,2 5000+ mert hiába van náluk is vezetékes telefon internet az nem megy a rézdróton.
Ezek nagy volumenű beruházások. A kis szolgáltatók nem tudnak ennyit belefeccolni. Nem is akarnak. Csak foltozzák a rendszert hogy ne legyenek perelhetőek. -
PH-User
addikt
Kíváncsi leszek, ha sokat emelik, lemondom és sz@rok én ebbe már bele.
A postai díjak is több, mint valószínű, hogy emelkedni fognak...
Kész káosz, ami itt van/LESZ.Boldog új évet!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
ceia
őstag
Sokat úgysem fognak emelni, de lehet, hogy az egészből nem is lesz semmi. Nálunk (Mór) még egész jó a helyzet, 2700ft-ot fizetek a upc 10/1Mbit-ért. Ez 90ft/nap, és csupán 3,75ft/óra! Nálam néha a feltöltés száll el, és attól nagyon lelassul a net, de modem reset vagy ha az nem elég, kis áramtalanítás után meg szokott javulni.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
icons
addikt
Hát mi Budapest külső kerületében élünk, és itt se rózsás a helyzet, sőt....
Csomagban jön net (már nem a kis package-ekre gondolok, amik áramlanak), TVvel, telefonnal együtt. Mindezért kell kb 12k-t fizetni (valahogy akörül legalábbis), ebből a net kb 4k, most mértem egyet, és 5/0.5 a sebesség (most nézem csak, 10/0.5 járna, azért az se valami sebes....)
Lehet sírni, rimánkodni, majd meg is fog történni, de a fenének van kedve mindig a körmükre nézni.... (általában betelefonál az ember, elmondja, hogy valami gond van, megüzenik, hogy kivizsgálják. Leáll a net, bent bepötyögik a főnökgépbe azt, ami jár nekünk, újraindítják, és küldenek egy SMS-t, hogy keményen dolgoztak, és nagy nehezen sikerült megtalálni a hibát!)
ÉS ami a legmeglepőbb: egy szolgáltató van itt is, nem lehet választani!! Mint a régi szép időkben -
Pikari
addikt
nem emlékszem, hogy népszavazás keretén belül felhatalmaztam volna arról az uniót, hogy szabályozhatja az internetemet. ezzel az eu legitimitása megszűnt, a szervezet kicsúszott a demokratikus irányítás alól.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
sanci777
tag
Én már semmin nem csodálkozom, ebben az országban mindent drágítanak, még ha nem is indokolt, miért pont az internet használat díjai volnának kivételek ?
-
Alchemist
addikt
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Alchemist
addikt
-
törölt tag
Nekem, 50/25-os netem van. Es 5k alatt fizetek erte. 4xxx ft-ot. Osszesen fizetek 10650ft-ot. Ip-tv, hbo max pakk, filmbox csatornak(+1000), masodik iptv stb(450ft). Ip-park. Es 5-6 mega kozotti sebesseggel érkezik minden a gepemre a netrol.es neha ezt sokallom.. bar olcsobb joval mint a tré-home... 120-as netnek az ara 6k alatt van.
-
Turbobacsi
senior tag
Azt nem mondják az uniós irányelvek, hogy EGYENLŐ MUNKÁÉRT EGYENLŐ BÉRT???
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
KAMELOT
titán
és TESCO-Zsömle, Motion_Blur, =Mentor=
Igen értem amit írtok. Tehát Komáromban lakom. Igen DIGI net 40/20-as 4000ft. Városon kívül tényleg nincs más megoldás mind T-com net vagy valami antennás net.
Öcsémnek van 40/20-as nekem 6/1-es T-com és fizetek 5600ft-t. Lényeg a T-comban, hogy a 4 év alatt 3x esett ki. Szóval stabilak mint a beton. Diginél vannak kiesések, de ott is csak ritkán.
Nálam is az a helyzet, hogy családi házba soha nem fognak behúzni optikát. Csakis nagyvárosokba és lakótelepekre. tehát csak álmodhatok a 40/20-as netről.
Továbbá a DIGInél korlátlan az adatforgalom. Míg a T-comnál 240GB utána lassítanak téged. Torrentozhatsz,de csak 240GB-ig bezáróan.
Én ha csak egész nap netezek UP/DOWN load 2GB azaz a havi netezésem egyből 60GB többi marad másra.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
"Míg a T-comnál 240GB utána lassítanak téged. Torrentozhatsz,de csak 240GB-ig bezáróan."
T-Home topikban beszéltünk erről és senki nem jelentkezett, hogy őt korlátozták volna, nekem is sikerült már ezt a korlátot átlépni és nem történt semmi.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
KAMELOT
titán
Én egyszer túlléptem, de jócskán kb. 270-290 lehetett lassítottak 32kb/s-re. a hónap végéig. Utána aztán 1. beindult újból normálisan. A túllépés 3 hónapon keresztül ment utána lassítottak. Azaza amikor a 4. hónapban is túlléptem a 240gb-t utána lassítottak. Utána aztán már úgy csinálom, hogy egyik hónapban túllépem másikban meg tartom és akkor nincs gond.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Źşë'
addikt
az kemény, akkor haladunk visszafelé, ha megemelik a netemet, keresek valami fél megabites csodát, amivel még tudok játszani online, aztán kapják be!! amúgy is 9500 huf-ba fáj a netem, invitel, 8Mbit/512kbit, ami valójában csak 6,7Mbit, a feltöltés meg még jobb! 410kbit!! szóval amúgy is drága, ezt még tetézni! gratulálok nekik, a telefon társaságok akkora hasznot zsebelnek be, a mostani vedd a mobilt 0 forintért akciókból, az előfizetési díj meg majd külön meglepi lesz!
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
nagyúr
Na igen, erre gondoltam, fenntartják a lehetőséget magunknak, hogy korlátozzanak valamilyen extrém esetben. Nekem 1-1 hónap volt amikor túlléptem de sosem egymás után.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
dfsz34
őstag
válasz TESCO-Zsömle #17 üzenetére
Ez durva, nálunk a UPC 50/5 havi 4755ft hűség nélkül, hűséggel még olcsóbb lenne, pedig faluban lakom. Igaz, nagy verseny itt sincs, van még talán 2 másik szolgáltató meg a mobilnet, de az drága még.
durva, hogy máshol sokkal többet kér a UPC, ezt nem is tudtam, hogy ennyire területfüggő -
pakriksz
őstag
már évek óta nincs korlát a trénél, én havonta állandóan 600 gb fölött forgalmazok tré kábelnettel.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
TESCO-Zsömle
félisten
Hiába van 3 szolgáltató, ha egyik se erőlteti meg magát...
Szépen elvannak a maguk áraival és se fejlesztés, se semmi...
2 éven keresztül volt 8/0.5-ös internet bekötve havi 10k-ért Inviteltől úgy, hogy 2 konkurencia is 50/5-25-öst kínált ennyiért. Semmi fejlődés azóta se... Illetve annyi történt, hogy az 50/25-öt szolgáltató Robicom-ot lenyelte a UPC, akik azóta a korábban írt sávszélességet szolgáltatják...
Rubicom-ba legalább az jó volt, hogy 2/1-es arányban szolgáltatott, és a névleges sávszél felét garantálta is...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
djculture
félisten
-
Zirowe
nagyúr
Én szerencsére be vagyok biztosítva legalább két évre a hűséggel: 5k 25mbit+analóg kábel+telefon.
Szerződés lejárta után én már csak ennél olcsóbban akarok szerződni kb ugyanerre.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
djculture
félisten
Bármikor kaphatsz egy levelet hogy a helyzet megváltozása miatt emelkedik a díjad vagy a feltételek és x napod van visszaszólni ha nem mész bele és bontod a szerződést Ha nincs konkurencia a környéken akkor te is fizetheted a drágább díjat. A hűség manapság semmit se ér az előfizetőnek ott tartunk.
Telenornál pl ősszel simán meglépték azt hogy megváltoztatták a feltételeket és kutyának se szóltak, két újságban megjelentették és annyi. [link][ Szerkesztve ]
-
Somesz1988
csendes tag
Gratulàlok. Megint az EU-ra hivatkoznak, (mint minden ilyen intèzkedèsnèl, ez a legegyszerűbb) megint àremelès. BUÉK... :w
Régi rendszerben piros-fekete 27-0 :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Somesz1988
-
arnyekxxx
veterán
Városon kívül tényleg nincs más megoldás
Városokon belül sincs mindenhol digi csak ahol le tudják fölözni a nagy tömeget. Nekem is van digi-s lakásom, örülök is neki, de a másik kéróban (megyei jogu városban, nem falun) örülök, hogy 5e-ért van 10/0,5-ös adsl, másik opció a mobilnet lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hardcore café
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G6, I7-9850H, 32GB, 1TB SSD, Nvidia Quadro T2000 4GB VGA, 15,6" FHD IPS, WIN10Pro
- Tervező/gamer PC: DELL Optiplex 3080 SFF:i5 10500,64GB,1TB,HDMI,4xmDP,8xUSB,DVD-RW,Quadro T1000
- Kis tervező/gamer PC: DELL Optiplex 3080 SFF:i5 10500,32GB,512GB,HDMI,4xmDP,8xUSB,DVD-RW,nVidia T600
- Zalman S4 plexi oldalu alsó tápos RGB-s ház!
- Minőségi 80 gold 750w-os moduláris Gigabyte tápegység!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest