Hirdetés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Az internet alapveto mukodesi modja, az IP protokoll mukdesi modja (es ezaltal minden P2P TCP/IP UDP/IP kapcsolat) miatt egy P2P kapcsolat eseten a felepulo csatorna ket vegen levo fel latja a masik IP cimet.
Ez ellen egyedul azt lehet tenni, hogy kozbeiktatunk a kommunikacioba proxy-kat, amelyek raadasul retegesen rejtjelezik a forgalmat. Ilyen pl a Tor, az onion-routing technologia elvevel mukodik. Ez azonban HTTP szerver klienssel mukodik elsosorban, es ehhez meg a web bongeszot is anonim modba kell kapcsolni.
Azonban a Skype egy alkalmazas, Tor-t nem lehet kozbeiktatni.
Ha valaki teljesen anonim akar lenni, annak fel kell allitania egy sajat SIP szervert es a fekelnek azt kell hasznalni. Igy minden iranyitas a sajat kezunkben lehet.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
ddekany
veterán
Na, látom már van új cikk, amiből kiderül:
- A Skype most is van hogy harmadik félen küldi át a kommunikációt, hálózati gondok elkerülése végett
- Olyanok IP címét kérdezheted le, akikkel nem hogy nem kommunikálsz éppen, de még csak nem is fogadtak el ismerősként. Ebből az "áldozat" semmit nem észlel.
- A fórumból kiderül, hogy a Skype szerverei már most is eltárolják a gépelt beszélgetéseket. Nem tudom hogy titkolják el maguk elöl a tartalmát, ha több installációnak is át kell adni azt... Mert akkor nem maradhat egyetlen kliensen a kulcs. Mondjuk elvileg a jelszóból generálhatnak a kliensek közös de csak általuk ismert kulcsot, de hát ez elég gyenge random lenne.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
A csomag "hasznos terhe" ettől még lehet titkosított, olyan kulccsal amit csak a kliensek ismernek. Meg persze nem minden kommunikációnak kell átmennie a szervereken, tehát pl. ha valaki hív, akkor a hívás ténye átmegy ott (most is!), de ha én felveszem a kagylót, onnantól lehet akár közvetlen is a kapcsolat, mert ezzel már nem lehet hatékonyan suttyomban követni (mert fel kell vennem a kagylót).
-
csaba951
veterán
Ebben a konkrét hozzászólásban egy olyan rendszer vázolsz fel ahol a [szerver] gép mindenképpen módosítja az eredeti adatcsomagot (beleteszi a címzett ip-jét).
Ez neked kicsit sem aggályos?
Mert ha már amúgy is ott vannak a szerveren az adatcsomagok, akkor miért ne lehetne összegyűjteni, archiválni őket? És ettől már csak egy lépés az, hogy akkor elemezzük is azokat az adatcsomagokat...
-
ddekany
veterán
Szerintem meg kéne az ITCafen/PH-n olyan, hogy a cikkek elé bekerüljön a fórum alapján egy FAQ, ami tisztázza a dolgokat, amiket tömegesen képtelenek felfogni az emberek a cikk kapcsán... De ezredszerre, a pillanatnyi IP-d alapján lehet tudni kb. épp hol vagy... otthon, munkahelyen, stb. Lehet leszarni ezt is, csak először fel kéne fogni, hogy erről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
Én nem is tudom mit csinálnék, ha kikerülne a netre a lábméretem. Bár valószínűleg elsőként rögtön átírnám az összes jelszavam.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
daninet
veterán
Szerintem kellene egy hír, hogy az ITcafé oldalához kapcsolódóan egy kémgyilkos szuperhekker statisztikai kód gyűjti a látogatók IP-jét, és ez milyen dolog már.. Most biztos az IP alapján minden személyes adatot mindenkitől ellopnak..
Most komolyan.. csak az nem tud egy géphez tartozó IP-t megkeresni aki nem akar.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
rt06
veterán
szerintem ez a forum (es oly sok mas internetes felulet is) mar evek ota alkalmatlan a civilizalt eszmecserere egy-ket - a szabalyt erosito - kiveteltol eltekintve
bar en nem abban latom, hogy egy-ket ember (szerinted) szociopata, hanem hogy a tobbi sokezer agya helyen egy hasznalt zokni van[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz Brutális eb #87 üzenetére
igen, azok alapjan, amit irsz, annak
mellesleg nem a netszolgaltatodrol beszeltem (mi koze is lenne annak a windoze appstore-jahoz?), hanem arrol, aki a skype szolgaltatast nyujtja nekedo eddig is tudta az ip-det, ezutan is fogja, ha valahol reklam jelenik meg, az nem egy ilyen bug miatt lesz
moonman-rol meg mondhatsz, amit akarsz, a ****ben is tobb agya van, mint a forumozok tobbsegenek egyuttveve (de ez remekul latszik par itteni kommentbol is - beleertve a tiedet is)
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Brutális eb
addikt
De még nem kaptam digi spamet sohasem.
Egyébként meg ott voltak az arcocskák a hszem után.Most komolyan hülyének nézel?
Vagy kiderűlt az ördögi összesküvés és te vagy a holdember másodrgje?[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
negyedes
addikt
Leteszteltem en is. Beirtam a felhasznalonevem, semmi nem adott vissza(3 bongeszoben probaltam), kb 3 napja volt inditva skype utoljara egy masik varosban. Szoval nem volt kepes megtalalni. Beleptem skypeba es kijelentkeztem, most erdekes modon visszadobta az ip-met....
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
jerry311
nagyúr
Mar elnezest, de a Skype egesz veletlenul nem egy p2p voice alkalmazas?
Lehet, hogy a call setuphoz kellene a supernodeok, de utana p2p megy a vicoe. Ehhez mindenkeppen szukseges a masik fel IP cime.
Vagy elfelejtettem elolvasni valamelyik release noteot? -
Graphics
Jómunkásember
Persze, látogassunk el arra a weboldalra...
Érdekes, ellátogatok mondjuk arra a weboldalra, tegyük fel /mert lehet/ a látogatás pillanatában megtudja az IP-címem... én meg leszek olyan kis butus, hogy még be is írom a felhasználónevem?
na neee.... bugos itt az egész akkor...
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
sajtee
őstag
Király...
-
ddekany
veterán
Nincs nagy jelentősége itt annak, hogy legtöbbünknek dinamikus az IP-je. Aki Skype név alapján kéri le az IP-det (utánad szimatoló ismerős pl.) valószínűleg tudja ki vagy. Azt meg hogy kb hol vagy (város szinten mondjuk) és épp melyik szolgáltatónál dinamikus IP-re is meg lehet mondani. (Ha meg a hatóságokat érdekli, előfizetői adatokat is.)
-
Mtbsrác
senior tag
Nekem is kiadta a saját ip címemet másik gépről pedig én linuxot használok. 2.2.035 Perszehogy tojnak ezt frissíteni. Winbe má bezzeg vmi 5xxxxxxx verzió is létezik. Akkor eléggé el van baszarintva rendesen s sztem az összes felh.névhez megtudhatjuk az utoljára bejelentkezett ip címet.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz Brutális eb #78 üzenetére
azzal azert ugye tisztaban vagy, hogy a szolgaltato mindenkeppen tudja az ip cimed?
-
Brutális eb
addikt
Majd jönnek az ip cím alapján célzott reklámok a windóz éjt áppsztorjában Nagy ötlet levédettem nincs értelme eltulajdonítani.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
big-J
őstag
régóta így van ... értsd: legalább 1 hónap de inkább több
-
veterán
-
mrhitoshi
veterán
Elég nagy probléma. Bár én egy mezei felhasználó vagyok e téren, de mégis bosszant egy ilyen. Remélhetőleg elég számomra az, hogy dinamikus az IP-címem, és router mögött van a gépem. Nincs is mit rejtegetnem, de így azért még is másabb, ha jól gondolom.
Ja igen, megnéztem a cikkben linkelt oldalt, ahol állítólag kiírja az IP címem a Skype felhasználó címemből, és rákerestem a saját felhasználó nevemre, de nem talál semmit.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
Syl
nagyúr
Nem hazudok. És nem szégyellem bevallani ha tévedek. Visszaolvastam az első hozzászólásomat és azt hiszem rosszul fogalmaztam meg.
"Szerintem ez egy olyan programhiba amit a Microsoft nem tekint hibának. Amikor megvették a Skype-ot, azt mondták, be fogják építeni a szabadalmaztatott lehallgatási megoldásukat. Ez annak a mellékhatása lehet."Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
Na de kerem: Minek ezen ennyit porogni? Van kismillio kommunikacios forma ezen kivul meg. pl. gTalk. Legalabb platformfuggetlen es mukodik is normalisan minden rendszeren, ellentetben a Skype-pal. (meg mielott esetleg letamadnatok - bar nem gondolom: igen, tapasztaltam mindkettot, szivesen tartok tapasztalatimbol kiseloadast, bar ugyerzem nem vagyok reprezentativ minta, szal meg kerdezzetek meg 10k embert minimum...)
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
ne hazudj kerlek
1: sehol nem irtad, hogy ez programhiba, vagy hogy ezt barkinek ki kellene javitania - sot epp az ellenkezojet allitottad, miszerint ez nem bug, hanem ficsor
2: veled ellentetben en leirtam, hogy ez hiba"Amit ti itt többet csináltok: az egyértelmű programhibáról a jelentéktelen IP cím felé terelitek a témát. Mi ez ha nem anyatigrisként védeni a céget?"
egyreszt korabban kiderult, hogy ez szamodra se nem egyertelmu, se nem programhiba, masreszt amit en muvelek, azt onallo gondolkodasnak hivjak, s tudom merlegelni, hogy szamomra mennyire veszelyes egy adott hibaPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Syl
nagyúr
Azért nem ártana megtanulni értelmezni a leírt szöveget! Azt írtam hülyeség lovagolni az IP címen, de azt is, hogy ez attól még egy programhiba, amit az MS-nek ki kell(ene) javítania.
Amit ti itt többet csináltok: az egyértelmű programhibáról a jelentéktelen IP cím felé terelitek a témát. Mi ez ha nem anyatigrisként védeni a céget?
Ha szerinted egy nyilvánvaló hibára való rámutatás kötekedő trollkodás, akkor passz. Erre nem tudok mit válaszolni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Vukmir
aktív tag
Te honnan veszed azt hogy linuxot használok? :ASD
Ha benézel ubuntu topicba akkor rájössz, hogy írtam hogy most akarom kipróbálni ismét mert eleget fejlődött már az Ubuntu
Ja de várj.. valóban linux troll vagyok mert OpenWRT van a routeromon
[ Szerkesztve ]
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
rt06
veterán
miert? tan nem igaz, amit fentebb leirtam?
te magad irtad, hogy szerinted is nagy marhasag porogni ip ugyben
kozvetlen azutan, hogy leirtad, amint szoba kerul az ms, mindenki anyatigriskent vedi - kiindulva abbol, hogy ezt e topic-ban tetted, a ket allitasod uti egymastde cafolj meg nyugodtan, ha tudsz (pl hozz peldat az anyatigriskent vedesre - monjuk olyat, mint ez a post az agyatlan trollkodasra)
ha ez nem megy, es mas ertelmeset sem tudsz hozzatenni, akkor pedig gondolkozz el, nem vagy-e valoban te is egy kotekedo troll
[ Szerkesztve ]
-
-
Zefír
őstag
Nem tudom igaz-e, de sok hacker, és drog dealer skypeon komunikál, p2p miatt. Akkor már csak látjátok, hogy hol is itt a gond nem?
Anyonyímuszékat összeszedhetik így ip cím alapján , elég egyszer belépni a családi gépről, és már kattan is a bilincs.Btw, sosem azoknak gond hogy hozzá férnek a gépéhez akik csak "átlag felhasználók" hanem azoknak akiknek van mit rejtegetni, vagy van olyan adat a gépükön am nem kerülhet napvilágra.
Egyébként meg az hogy valaki paranoiás nem azt jelenti, hogy nem akarják elkapni.
Más: Ez a kis képecske, ami kiírja az ip-t, még én is csináltam régebben:
Viszont én proxy-ról netezek alapból, proxíval kiírt egy ip-t, whatismyip.com egy másikat, kinyomtam proxy-t, és az is egy 3. ip-t adott.. Na ez hogy van? 1 proxy kliens, 3 ip.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz #16820480 #62 üzenetére
Az én IP címem is dinamikus, ám február eleje óta mégsem változott (t-home kábelnet). Aminek kifejezetten örülök, hiszen így nem kell dyndns-sel vacakolnom
(#63) rt06
Őőő, hol olvastál te ilyet?
Én csak megjegyeztem, hogy ha az Apple vagy a Google körül bukik ki valami fekália, akkor megy a kiabálás, ha az MS kerül elő, mindenki anyatigrisként védi.
Egy szót nem szóltam az IP címről. Szerintem is nagy marhaság ez ügyben pörögni.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
rt06
veterán
válasz #16820480 #62 üzenetére
az adatlapomon megtalalhato a fix ip cimem (pontosabban tartomanyom) es egy altalam regisztralt es uzemeltetett domain is, ami alapjan az ugyesebbek a szemelyes adataimat is megtalalhatjak
Core2: nyugodtan
Syl: termeszetesen a lenyegi reszre nem reagaltal csak, mi sem mutatja jobban, hogy igazam van
mellesleg ahhoz kepest, hogy az ms ellen nem beszelsz foloslegesen, most ugy ok nelkul beszoltal mindenkinek, aki nem vagja el egybol az internetkabelt a hir hallatan....[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Az "ostoba vallási fanatikus" inkább rád illik. Minden körülmények között meg kell védeni a Microsoftot.
Én csak használom pár terméküket. Nem szokásom feleslegesen ellenük beszélni, de ész nélkül védeni sem.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
-
rt06
veterán
nem mindegy, hogy mi is a problema
sosem ertettem, hogy mi ez a hatalmas para az ip cimek korul, egyesek jobban feltik, mint gyermekuk szuzessegetde ha mar erdekesseg, tok poen, hogy ujabban mar nem csak a windoze, de a skype topic-ok is tele vannak ostoba vallasi fanatikusokkal - pont mint te, meg az elotted szolo
-
Syl
nagyúr
Milyen érdekes. Ha ennél lényegesen jelentéktelenebb probléma a Google-nél vagy az Apple-nél bukik ki, itt az emberek jó része elkezdi csapkodni magát a földhöz. Bezzeg most hogy egy MS termékről van szó, megy a bizonyítvány-magyarázás...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Vukmir
aktív tag
majkroszoft termék :-)
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
ddekany
veterán
Elszörnyedve nem vagyok, mert nem is feltételeztem hogy nem adja ki ezt a Skype... De ez nem u.a., mint már leírtam, hiszen ahhoz hogy ezzel a módszerrel megtudjam adott illető pillanatnyi IP címét, meg kell látogattatnom vele az általam üzemeltetett oldalt. Ha óránként akarom tudni hol van, akkor újra és újra.
-
ZxZ
tag
..te mindig mindent egykalapalá veszel és általánosítasz.. ahogy én most ezt veled teszem.. : )
..máris összemostad a kártyaszámot és a pinkódot meg mindent, amire viszont valóban vigyázni kéne a tulajnak.. az ip-cím nem jelszó..
..sztem meg teljesen mindegy ki látja az ip-címemet vagy a házszámot, ahol lakom..[ Szerkesztve ]
ZZs
-
rt06
veterán
kerdeznem azoktol, hogy akik teljesen el vannak szornyedve az ip cimek megszerezhetosegetol (amellett, hogy a skype-ban ez valoban egy hiba), tisztaban vannak-e vele, hogy mint mezei forumozo, kb ket perc munkajaval be tudom gyujteni a topic-bol barki cimet (vagy barki mas, aki belefektet minimalis energiat)?
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
"ha pedig van, akkor megismerhető.pont"
Ilyen alapon, légy szíves tedd fel a bankkártya számodat meg ilyesmiket ide, úgy is megismerhetőek... Nem mindegy hogy kinek és milyen könnyen megismerhető valami. Ha bárki minden hatósági bizonyítvány nélkül nézegetheti ezzel a másik pillanatnyi IP-jét, az azért nem mindegy.
-
ddekany
veterán
válasz atti_2010 #47 üzenetére
(Csak mondom a modoknak, hogy direkt nem címeztem konkrét személynek... aki akarja odafigyel, aki nem erősködik...)
Itt egy felállás ahol nem ismeri a két fél egymás IP-jét:
[te]<-->[szerver]<-->[másik].Valami ilyesmit tud is a Skype infrastruktúrája is ha jól tudom, mert néha 3. Skype kliensen keresztül folyik át adatforgalom, titkosítva. De legalább akkor ne adnák ki a másik IP-jét, ha nem is teremt a két fél kapcsolatot. Persze nem is feltételeztem ezekről, hogy ilyesmire figyeljenek, szóval meglepve egyáltalán nem vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Nem csak a jelenlegit írja ki, az összeset, amin skypeoltam az elmúlt napokban. Jók a címek.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
veterán
-
atti_2010
nagyúr
Még egyszer benyőgi valamelyik szellemi fogyatékos
Szellemi fogyatékos vagy te, minden szoftver IP címmel kommunikál és ha nagyon akarod meg is lehet tudni a másik címét, vita lezárva részemről.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
ZxZ
tag
..nem feltétlenül a két végpont egymás közti ip-cím ismeretére gondoltam..
..de szted ip-cím vagy bármilyen más azonosító nélkül hogy az istenbe tudna már kapcsolódni egy szgép bármilyen hálózatra..
..mert ha ebben hiszel, akkor te vagy a "szellemi fogyatékos"..[ Szerkesztve ]
ZZs
-
muhahaha... mert a netet használók ezt szeretnék? A nagyoknál van a pénz, tehát ha lehalgatást akarnak, az lesz. Ha a torrent végét akarják, az lesz -még ha nehezen is érik el, azért sokakat megszívattak (nem a hazaiakat, ez itt nagyon kis pálya).
Szerintem ez csak a jéghegy csúcsa, töredékét sem tudjuk a háttérben mik lehetnek... pl. egy antivirus rendszergizda jogokkal átnézi a teljes merevlemezt, adatokat küld elemzésre..., de más progit, toolbart is mondhatnék, sztem ennél az IP hisztinél nagyobb leak egy progiba se legyen
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ddekany
veterán
Még egyszer benyőgi valamelyik szellemi fogyatékos, hogy há' de mi ebben az újdonság, mikor a gépek IP alapján kommunikálnak, nem tudom mit csinálok... Egyrészt nem kell ismerni két gépnek egymás IP-jét ahhoz, hogy kommunikáljanak. Másrészt kurvára nem mindegy, hogy ahhoz, hogy megtudd a másik IP címét, kell-e ténylegesen kommunikálni a másik féllel, úgy, hogy ő abban aktívan részt vett. Amúgy én picit sem csodálkoznék rajta, ha a Skype szarna ezekbe, elvégre eleve arra próbálja kényszeríteni az embert, hogy minden ismerősük lássa mikor van on-line, stb, stb... szóval nem csodálkozok, fb kategória...
[ Szerkesztve ]
-
ZxZ
tag
..szörnyű...! most mi lesz..??
..nem is tudtam, hogy a számítógépek IP-cím alapján találják meg egymást egy hálózatban és így kommunikálnak..
..azt meg végképp nem gondoltam volna, hogy ezeket a gépeket emberek használják és üzemeltetik...[ Szerkesztve ]
ZZs
-
Mythsardan
aktív tag
Nagyon rég óta meg lehet szerezni az IP címet a skype-ból, mindig is volt rá valami mód, nem értem mit kell itt sírni, az meg a másik, hogy igaz fel lehet törni egy számítógépet IP-cím alapján, de ezt egy tanyasi hacker az életbe nem fogja megcsinálni, akik meg értenek hozzá, azok meg a "nagy halakra" utaznak.
twitch.tv/tct_mythsardan | R7 3700x, GTX 1080
-
Gabcseee
tag
Nem tudom mire ez a nagy felhajtás, aki zárt kódú szoftvert használ, az egyben beletörődik, hogy a háta mögött bármikor bármit megtehetnek, és a legtöbb EULA egyben át is hárítja a felelősséget magára a felhasználóra.
Én mérget veszek rá, hogy szándékosan lett beépítve ez a lehetőség a Skype-ba és hogy a Windowsokban (például) még cifrább dolgok is vannak, de ad1. ezt bizonyítani nem lehet, ad2 senkit nem érdekel a fentebb elmondott ok miatt.
-
atti_2010
nagyúr
Nem működik, ha más nevet írok be akkor bepirosodik és nem ír ki semmit.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
azbest
félisten
Egyébként jobban belegondolva... ha lehet keresni az emberekre és a többség engedi, hogy bárki felhívhassa (nem csak kontkatja), akkor máris van egy kapcsolati lehetőség... csak tippelek, de elképzelhetőnek tartom, hogy akár épp a keresőt használva és közben a hálózati forgalmat sniffelve tallálhatja meg az elérhetőségét. Vajon olyan embert is kiad, aki letiltotta, hogy bárki felhívhassa?
#34:
egyik próbámnál "Nothing found. Try again later." piros szöveget adott némi gondolkodás után, de a szövegmező nem pirosodott be. Amikor teljesen random szövegett írtam be akkor nem találta. Biztos hogy a skype azonosítót próbáltad? Mert a kiírt neve nem az azonosítója.[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Akkor szedheted az összes böngészőt, és még az OP rendszer is mert mind elküldi az IP címet, mekkora hiszti a semmiért.
-
Narxis
nagyúr
Ajjajj, akkor Skype uninstall...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
azbest
félisten
jól működik, több helyről is be vagyok jelentkezve és ahol utoljára újraindítottam a skype-ot, annak a külső-belső ip címét adta ki...
azta, egyik ismerősömnél aki nincs most online, három címet is kiadott és mindhárom helyes (több géppel és készülékkel szokott csatlakozni)
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Felfedezték a Spanyol viaszt, számos programmal meg lehet nézni, szűrni a partner IP címét hiszen azon kommunikálnak egymással a szoftverek, és akkor mi van ha tudja az IP címem semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Gabcseee
tag
+1...
a frissített cikkben nem értem, hogy mit jelent az hogy csak az ismerősökkel lehet ezt megcsinálni... akkor mi végtére is ez a tesztoldal, és maga a cikk ?
(Hiba a Skype-ban: bárki IP-címét megtudhatjuk?)
természetes az, hogy ha van egy közvetlen kapcsolatú rendszer akkor tudom a partnerem IP címét (pl. a saját gépemre telepített Wireshark-kal , ha akarom) hiszen a közvetlen kapcsolatnak pontosan az a LÉNYEGE, hogy nem megy át senkin és semmin a MI privát kommnikációnk, mert nem tartozik senki másra. (Hacsak bármelyik végpont nem ereszti eleve át tudatosan, előre megfontolt szándékkal egy proxy-n szándékosan a saját kommunikációját)
Illetve ugyanehhez a kérdéskörhöz tartozik, hogy a tesztoldal honnan tudná, hogy kik az én Skype ismerőseim?
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Nem, ez nem ugyan az, mint hogy egy meglátogatott oldal látja (és technikailag el is teheti) az IP címedet... Itt arról van szó, hogy te, anélkül, hogy a saját weboldaladra csalnál egy illetőt, lekérdezheted, hogy neki most épp mi az IP címe. Ez alapján pl. kitalálható, hogy épp hol van az illető (geo IP és a ISP alapján). Ha ez csak ismerősökre áll fenn, az is baj, mert ők se nézegessék a tudtom nélkül (tehát anélkül, hogy felhívnának, és megkérdeznék), hogy most épp a munkahelyemen vagyok, vagy otthon, vagy az étteremben, stb. Nekik ez esetleg pont többet is mond, mint egy idegennek.
-
öööö... a legtöbb meglátogatott weboldal, fórum "tudja", és rögzíti az IP címünket.
Mondjuk dinamikus IP-t kapok a szolgáltatótól, így nem tudom mit tudnak kideríteni ebből. Skype meg csak akkor fut, ha indítom, nálam nem futkorász örökké...Amúgy Syl hsz-ében lehet valami esetleg, bár az nem derülne ki.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
HXY
addikt
"... bárki lekérdezheti annak az IP-címét, akinek tudja a felhasználói nevét bárki lekérdezheti annak az IP-címét, akinek tudja a felhasználói nevét"
Nem elég tudni a másiknak a felhasználói nevét, hanem fel kell venni partnerként, majd neki vissza is kell igazolnia.
-
agabe
addikt
es ha ez csak egy ujjabb modszer az aktualis ip cimek begyujtesere? nem is mindenkinel mukodik.
lefogadom a kiprobalok 98-99%-a elsore a sajat nevet irja be (ekkor eleg a weblap mogott levo alkalmazasnak osszekotnie az ip cimet ahonnan a kereses jott a nevvel)...a begyujtott adatokat utana meg kijelzi masoknak is akik rakeresnek az adott felhasznalonevre.
raadasul milyen marhasag mar...sok progi tudja az ip cimunket (no es a mogottuk levo cegek..stb), es az, hogy most (lehet, hogy csak sajat hulyesegunk miatt a fentebb leirtak alapjan) ismeroseink is megtudhatjak a mienket...mit is csinal vele? aki meg nem csak erdeklodesi szandekkal akarja ezt megtenni, annak sokkal jobb modszerei is vannak.
megint egy dolog ami fontosnak es felhaboritonak tunik, de semmi ertelme.
facebook-on sokkal egyszerubben sokkal fontosabb szemelyes adatokat tudhatunk meg mint ip cim.[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
tehát a hír alapján 100%-ig biztosan, megalapozottan állítható, hogy a felvásárlás előtt nem volt benne ez a bug?
aláírásodhoz: -> 4.0. a Metro UI csak egy a sok változtatásból benne, bár igazán szembetűnő. a "motorházban" viszont nagyon sokmindent kicseréltek
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
DeFranco
nagyúr
Amatőr vagyok, nem értek hozzá, de miért is baj az, ha valaki tudja az IP címem? Számomra ez olyannak tűnik, mintha tudná a bankszámla számom, azzal sem tud sokat kezdeni, de világosítsatok fel, ha ez nem így van.
-
Rickazoid
addikt
A kérdés inkább az, hogy mióta áll fenn ez a hiba, azóta hány black hat hacker és cracker vette észre és hányan, illetve hogyan éltek vissza vele. Illetve ha valami hihetetlen véletlen folytán ez a Mastracci lett volna az első, aki felfedezte a problémát, akkor hányan és hogyan fognak most visszaélni vele, amíg a MS elkészíti a javítást, egyáltalán az is kérdés, hogy hol a gond, a kliensekben, a szervereken, esetleg magában a protokollban... utóbbi kettő esetben könnyebb javítani, mintha a kliensekkel lenne a gond, mert akkor sok helyre el sem fog jutni a javítás, XP-re és Linuxokra például valószínűleg nem.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
janos1988
addikt
Ki is vette meg az eddig jól működő Skype-ot?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Namelesske
addikt
Van baj?
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
biker
nagyúr
tudja az IP-met, és akkor mi van?
sőt, abszolút rossz címet ad vissza[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
finest
addikt
Szerintem ez feature, nem bug.
NB: Big Brother is watching you.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
FlekkeN
aktív tag
Itt sem működik. Talán mert nincs fenn skype? Van az oldalon valami skype detection kit flash cucc ami jobb alsó sarokban van.
-
Na szépen vagyunk
All→M8
-
veterán
Nekem nem mukodik.
[ Szerkesztve ]
-
csabi2008
tag
Tenyleg mukodik.Kiprobaltam par skype ismeros nevet,mindegy,hogy az illeto off/online,kimutatja az IP cimet
Xbox Series S •• gamertag: junior777
-
lujó55
addikt
Skype kilőve? Amúgy is instabil Ubuntu alatt.
Marad a Viktor-adóval megspékelt telefonálás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest