(Frissítve) Hiba a Skype-ban: bárki IP-címét megtudhatjuk?

Kalandor hívta fel a figyelmünket ma este arra, hogy a hasonló kutakodásokat a Google szerint már többször végző Matt Mastracci Google+-oldalán nemrég közzétett egy nagyon rövid bejegyzést, mely szerint a Skype egy hibája folytán bárki lekérdezheti annak az IP-címét, akinek tudja a felhasználói nevét, vagyis a Skype-ból kiszivárog ez az adat.(Frissítve: Mastracci nem közölt a hír megjelenése óta új információkat, de a ma már zökkenőmentesen futó tesztoldal alapján nagyon valószínű, hogy csak az ismerősök esetében áll fenn a probléma.)

Hirdetés

Mastracci létrehozott egy tesztoldalt is, ahol bárki kipróbálhatja a dolog működőképességét: ha beírjuk a felhasználónevet, megadja az illető IP-címét.

 

skype ip

A hír az elmúlt egy órában valószínűleg elég gyorsan kezdett terjedni a közösségi oldalakon, mivel a próbaoldal igen döcögősen megy. De amikor sikerül belépni, akkor saját tapasztalataink szerint a beírt felhasználónévre helyes IP-t dob ki. (A saját IP ellenőrzéséhez pl.: www.whatismyip.com).

skype ip

Ha Mastraccinak igaza van, és úgy tűnik, igen, akkor ez komoly adatvédelmi gond önmagában is, de ha valaki esetleg a saját nevén használja a Skype-ot, akkor még inkább.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Skype

Azóta történt

Előzmények