Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Hihetetlen, hogy ilyen tv-k vannak a piacon és még mindig van olyan ember (sőt, a többség olyan), aki lcd-t vesz...
-
szilagyiv
senior tag
Okés, de a 42"-os CCFL LCD TV-m (Samsung) 70 W-tal beéri - és kitűnő képe van!
-
szp1
addikt
Kezdődik.....
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Viktor81
senior tag
Bizony, teljesen igazad van, de mint tudjuk, a hulyek sosem fogynak el. Azt szoktam erre mondani, hogy valakinek rosszul is kell donteni... En csak abban bizom, hogy az ev vegere esik kicsit a testver (GT50) ara es "magameva tehetek" egy 50"-os darabot.
(#3) szilagyiv
Bizony, amig nem lattal mellette plazma megjelenitot... Tudod, minden csak viszonyitas kerdese.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Azt te csak hiszed, hogy kitűnő képe van. Nézz meg rajta egy focimeccset vagy egy akciófilmet, utána nézd meg ugyanazt egy plazmán és sírva fogsz fakadni. Nekem is volt lcd tv-m, hidd el, tudom miről beszélek.
A fogyasztás megint egy parasztvakítás. A 42-es plazmám 110W-ot fogyaszt átlagban. A te lcd-d 70W-ot, igaz? Az 340 Ft különbség HAVONTA. Nulla, semmi.
-
Zozzy
aktív tag
Azért a billentyűzet kezelést még tesztelhettétek volna más darabokkal, és nem az első után ráírni, hogy nem támogat semmit. Nekem egy ilyenem van, az egér részét leszámítva tökéletesen boldogul vele. Az egér viszont valóban nem támogatott, ami tényleg hülyeség, tekintve a beépített böngészőt. Ha már a billentyűzetet megoldották, meg lehetett volna ezt is.
-
burgatshow
veterán
Miután keserves kínok között elpusztult a Pana LCD tévém (jó régi darab volt), egy P42S30-ra neveztem be és nagyon nagyon nem bántam meg.
Az viszont tök furcsa, hogy nem kezeli a külső USB-s klavót, pedig azt az enyém is tudja. Igaz, cserébe nem tudok rajta böngészni, viszont az igazságot megvallva, nem is vágyom rá.
Külön tetszik ebben az újban, hogy képes a FLAC-ot megszólaltatni (az enyém sajna nem eszi meg). Ami viszont érdekes, hogy míg az enyémnek semmi baja nincs az ID3 tagekkel, addig ennek van. Pedig az enyém még a beágyazott album cover-t is kirakja.
Nem értem.
-
-
Kapanyél
őstag
Nagyon régen átálltam már a plazmára, mert sokkal szebb képe van és nem mellesleg adott pénzből 10-20 centivel nagyobb is kijön.
De a vibrálását sajnos néha látom és hiába nagyobb papíron (na ezt sem értem különben) a fényereje, az LCD ebben azért verhetetlen sajnos. Amit leszarnék, ha nem lenne fényes a nappalim, bár az emeleti hálószobákban is tud olyan fényesség lenni, ami mellett egyszerűen nem látszik a kép rendesen.
Ellenben a fogyasztással nincs problémám, pedig még a képernyőkímélő módot sem szoktam bekapcsolni. Biztosan többet fogyaszt, mint egy modern LCD, de hogy nem éri meg azért a havi egy ezresért LCD-t venni, az tuti.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
BloodRay
veterán
"így monitorként vagy konzolgép mellett is bevethető nyugodtan" -> Na jó, ez azért már túlzás kicsit.
"A vállalat plazmakínálatában az idei évtől már csak 3D-kompatibilis tévék találhatóak" -> Az X széria?(#1) Khelben -> Nekem speciel bántja a szemem a plazmák vibrálása ezért esnek ki bármily meglepő.
Mellesleg a tv-re kíváncsi leszek, holnap, holnapután elvileg én is próbálgathatom majd.
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
bteebi
veterán
Nem semmi, hogy ilyen kicsi a fogyasztása, már-már CCFL-es LCD TV-nek is jó lenne . Egészen megmozgatta egyébként a fantáziámat, szimpatikus modell. Kicsit azért lehetne "dizányosabb", vagy pedig pont régimódibb (műanyag keret), mert ez így kicsit felemás - bár ez legyen a mindenkori TV-k legnagyobb problémája .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
riov
tag
A PANA még mindig a plazmák királya !
Van Samsung LCD-m és PANA PDP -m mindkettő a középmezőnyt képviseli árban.
Képminőségben magasan a PANA a jobb legyen szó analóg, digi, vagy földfelszíni sugárzásról.
Kinézet és szolgáltatások tekintetében viszont a SAMSUNG a jobb.
Egyértelmű, ha filmezni akarok, akkor PANA, ha meg mutogatni az ismerősöknek, akkor SAMUEzek után döntse el mindenki, hogy neki mi számít.
A tisztelt cikkíró igen magas árat jelölt meg PANASHOP -ba 210e FT alatt egy kicsivel már hozzá lehet jutni.
[ Szerkesztve ]
*** Home office ***
-
addikt
Tudom hogy nem itt a helye, de azért megkérdezném ha nem baj!
Nem nagyon értek a plazmához mert lcd tv-m volt most meg led lcd-m van de, értem amit itt az előttem hozzászólók mondanak, a mostani led tévémen játék közben látszik elég rendesen az elmosódás, főleg autós játéknál mikor gyors események vannak. A kérdésem az lenne hogy a mostani plazma tv-k már kinőtték a régi betegségüket, gondolok itt a kép beégésre, stb stb? Csak mert valószínű hogy a következő tv-m egy plazma lesz. A fogyasztás meg már tényleg lepkefing, mármint a plazma meg az lcd között.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
szp1
addikt
FHD
gyuribácsi88 : már a három éves C10-el sincs ilyen gond. Az első párszáz óra alatt célszerű kímélni a panelt, azután hadd szóljon.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
burgatshow
veterán
válasz gyuribácsi88 #15 üzenetére
A cikkben is írták, hogy kinőtték.
A saját véleményem is az, hogy ettől kell a legkevésbé félned. Múltkor egy hétvégét Forzáztam át az enyémen és a leghalványabb jelét sem mutatta beégésnek, szellemképesedésnek illetve a foszfor lagot sem láttam.
Nyugodtan vágjál bele, ha megteheted, nem fogod megbánni.
Mod: Egyedül akkor szoktam látni egy kis "szellemképet" amikor film végén már gördül a stáblista és ha akkor kikapcsolom, akkor szoktam látni a feliratokból még egy keveset, de csak addig, míg ki nem hűl a panel.
Mod 2 @szp1: Ja igen, a bejáratós korszak. A kézikönyve ha jól emlékszem annyit mond, hogy az első héten normál felhasználás mellett hagyd békén a beállításokat és csak a gyárin használd. Utána mehet a motorháztető alatti buzerálás.
Mod 3: Ja és az enyémben még nem a G15 panel van.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Érdekes dolog ez a vibrálás, moziban sokkal jobban vibrál a kép mint a plazmámon, az mégsem zavar senkit. Legalábbis nincs akkor hangjuk az ellen.
Beégésről annyit hogy nem kell senkit megvezetni, lazán be lehet égetni a legújabb plazmákat is. Gondolok itt például rendszeres RTL-klub-ra, de ha valaki napi 4 órát néz sport1-et, kikpacsolja és napokon keresztül az megy akkor az a logó is be fog égni. Konzolozásra is mértékletesen illik használni, nem 6 órát megállás nélkül, monitorként nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
válasz gyuribácsi88 #15 üzenetére
Nem nőtték ki, de ha az ember kicsit odafigyel, akkor elkerülhető.
pl. nem játszik 3 óránk keresztül egyfolytában olyan játékkal, amiben a HUD egy helyen van.
Amúgy is javasolják a játékoknál az óránkénti 10 perc pihenést. Ez nem csak a játékosnak, a TV-nek is jót tesz -
erdoke
titán
Jó kis tévé ez – (55-)65-ös méretben.
A legjobb aláírás a héten
-
Ed Parker
nagyúr
Azért ez az LCD vs plazma vita mindenhol előkerül
Sokan félnek a plazmáktól a mai napig, a beégés a fogyasztása miatt. -
BaLee
addikt
Egyszer nézne meg egy "Smart TV"-s csodaguru egymás mellett egy Samsung Smart LCD-t meg egy ilyen plazmát mondjuk egy sima nem HD tv adással vagy akár HD adással is. Többet nem lenne kérdése mit vegyen.
Nekem volt szerencsém megnézni egy ilyen csoda Smart TV-n egy focimeccset hétvégén. Végig nem néztem, csak belepillantottam, hát azoktól a színektől meg azoktól az elmosódásoktól hamar elment a kedvem az egésztől.
-
BloodRay
veterán
Azért minden tv-t be lehet ám állítani szarul.
(#22) Ijk -> Teljesen általános felhasználás... Mellesleg ha valakinek bántja a szemét a technológia miért kell még akkor is bizonygatni, hogy neki márpedig az a jó?
Írom úgy, hogy egyébként nagyon tetszik 1-2 felsőkategóriás plazma képe."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
szp1
addikt
A szomorú az, hogy szinte már nem is láthat egy boltban egymás mellett LCD és plazma panelt, hogy összevesse a képminőséget.
A múlt héten az MM-ben 1 azaz Egy darab plazma volt kirakva a 40 ledesvacak között ( U30 ).Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
szp1
addikt
A régebbi, B/C sorozatú 450,550-es belépő Samuknál én is éreztem a vibrálást, de nem szemből, hanem inkább ha "periférikusan" néztem őket. Lehet ez egyéni érzékenység is.
-
BloodRay
veterán
Már miért?
(#34) szp1 -> LG speciel nem erőlteti már sajnos túlzottan a plazmákat. Csak úgy csöndben megvannak.
(#35) Ijk -> Nekünk speciel van egy plazmánk is, szóval gondolom nem rám céloztál. Én mondjuk jobban kibékülök évente 2-3-szor a mozival, mint, hogy minden nap szivassam a szemem a tv-vel.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
madgie
titán
A panaszkodó userek 80%-a a MM-ban látott max plazmát, ahol 24p HD anyaggal hajtották (50 Hz-es váltóárú "neoncsöves" világítás" mellett) és csodálkoznak, hogy szemre vibrál. Mindenki megnyugodhat, otthon nem vibrál a nappaliban, vagy is de, tényleg van, aki ott is látja, de azok az 55 centis CRT vibrálásától is falra másztak.
-
Ijk
nagyúr
Az a gond hogy sokan az áruházi körülményekből indulnak ki, mi másból is tudnának?
Mit látsz? Polcon sorakoznak a készülékek, mondjuk 45°-os rálátásból mit veszel észre? Az hogy sok tévének statikus a képe, néhánynak vibrál, a plazmáknak. A másik dolog, hogy mivel a legtöbb plazma jobban tükröződik, ezért sokkal fakóbbnak tűnik a képük. Persze a MM-ban láttam GT30-ast, még az ottani körülmények között sem volt szebb képe semminek.
Otthoni körülmények teljesen mások./人◕ ‿‿ ◕人\
-
pinnacle
nagyúr
Én is a vibrálás miatt küldtem vissza a plazmát. Világos felületen egyértelműen látszik. Illetve még az is zavaró volt, hogy nem csak akkor látszott, mint a régi 50Hz-es TV-ken, ha "mellé" néztem, hanem szemből is. Most Panasonic LCD G10, G20, S20 van a családban, teljesen jók.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Tapasztalatom szerint az általad említett vibrálást az emberek ~80 %-a nem is látja, a maradék nagy részét pedig nem zavarja. Én csak a periférián látom, ott is csak fehér kép esetén. Számomra ez közel nulla kompromisszum a sok előnyére cserébe, amit a plazma nyújt az LCD-vel szemben. A beégésre való nagyobb hajlam és a magasabb fogyasztás mar valamivel komolyabb hátrányok, de mindkettő sokat javult az elmúlt évek során. Nemrég linkelték a plazma fórumban egy 60-as Samsung E6500-as plazma tesztjét, és alig evett 200 W-ot kalibrálva, miközben kiemelték, mennyire nem hajlandó még a ghostra sem.
-
aktív tag
Nálam az a helyzet, hogy van LCD-m is és plazmám is, és az LCD-t lassan cserélni kell (kb. 5 éves Pana jószág, a maga korában elég igényes modellnek számított).
Be kell vallanom, hogy én teljesen elégedett vagyok az LCD Pana képével. A plazmám egy költségtakarékos LG modell, és semmivel sem tűnik jobbnak. Ilyen teszteknél, meg a hozzászólásokat olvasva mindig elgondolkodom: nem kéne inkább egy Pana plazma az LCD helyett?
Az igazság az, hogy egy hálószobai készülék lenne, 2.5 méterről nézve; jelenleg 32 collos képet nézünk, és nem érezzük kicsinek. Sőt: kedvesem 37 coll fölé nem is menne, mert már forgatnia kell a fejét, ha át akarja látni a képet. Mivel ilyen méretben nem árulnak plazmákat, nem sok választás marad.
Sokan szerintem ezért vesznek LCD-t: kicsiben kezdik, ott ugye nincs alternatíva, aztán maradnak annál, ami bevált. A plazma kínálatbeli hátránya így nem csak kis, de nagyobb méretekben is visszaüt a technológiára.Shit happens. Size matters. Time flies.
-
Ijk
nagyúr
válasz Litván Zongora #44 üzenetére
Azért ne egy alsókategóriás LG legyen a referenciád plazmánál. Ha megnéznél egy ilyen 50"-os ST50-es plazmát egy sötétített bemutatóteremben, akkor az életben többet nem gondolkoznál lcd-ben.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
szp1
addikt
2,5 méterről a 42" pont jó....
Sajnos én is akkorát vettem, 2,7-ről nézzük, a következő 50-55 lesz.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
erdoke
titán
Márpedig 2,5 méterre 50" kell, ha a Full HD előnyeit látni szeretnéd, de még az 55" se túlzás. Az LG pedig hagyományosan a leggyengébb a maradék három plazma gyártó közül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest