Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az ÁFA csökkentése nem a végfelhasználói díjakat csökkenti, hanem az adott szektor versenyképességét növeli.
Értsd: a hús áfáját nem azért csökkentették, hogy olcsóbb legyen a hús, hanem hogy a hazai termelők ne kerüljenek versenyhátrányba a külföldiekkel szemben a magasabb áfa miatt.
Egyébként pont azért nem szokták a szolgáltatások áfáját csökkenteni (pl. a netét sem), mert azok kevésbé vannak kitéve a nemzetközi versenynek. A net áfáját most azért csökkentik mégis, mert egyrészt a netadó blamázzsal szemben kellett valami PR szinten eladható kedvezmény, másrészt a magas áfa már a hálózatfejlesztést lassította.
Azonban ne legyenek illúzióink: az áfa csökkentést a cégek kapják, nem a fogyasztók.
Nem véletlen, hogy a legtöbb cég PR-osa mindig az áfa miatt sír, sosem mondjuk az alacsony minimálbér, vagy a magas szja miatt, ezért nem kell fogyasztóként bedőlni a cégek politikai lobbizásának még akkor sem, ha "az ellenségem ellensége a barátom" elv alapján az ellenzéki érzület és a céges érdek egy oldalra kerül, mert a végén úgyis a fogyasztó állja a cehhet.[ Szerkesztve ]
-
Én sem értem mire verik a nyálukat, ez csak hírverésre jó, spórolni nem...
Az én Max L kártyás csomagom pl. kemény 142 egész HUF-fal fog január elsejétől csökkenni, 4000-ről 3858 forintra...
A vezetékes, kombinált előfizetéseknél meg már előre lenyelte más cég ezt az összeget, ahogy fentebb is írták. Mondjuk én pl. nem értem, mit ad a TV2 és az RTL (és nem a csúszópénzekre vagy osztalékokra gondolok), ami miatt minden háztartásban ott kell lenniük.Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest