Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Most kíváncsiságból megkérdeztem a szolgáltatómat, és inkább árat emeltek, így lehet csökkent az áfa, de ugyan annyit fogok fizetni ugyan azért, amennyit eddig.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
togvau
senior tag
nem adott ki semmit rezsicsökkentésre, csak csökkentette a profitot... ugyan is az energiaárak a válság óta esnek, viszont az állam mesterségesen magasan tartotta, majd a csökkentésnél lemondott egy kis profitról... 2018-ban is így lesz, addig garancsi jól megszedi magát.
hitler, sztálin, micro usb
-
Kékes525
félisten
OK! Akkor ez az oldala tiszta. Viszont akkor a kormány talál rá fedezetet más emelésből. Eddig is igazából azt tette. Amit rezsicsökkentésre kiadott azt más adókból szedte be. Újraelosztást csinált, csinál. Persze ez sem ördögtől való, ha jól csinálja. Ha jól csinálja...
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bambano
titán
én meg féltem a felhasználókat. ha ennyien nem értik, hogy ez a dolog hogy fog megtörténni, az azt jelenti, hogy az ország kezd végletesen elhülyülni.
például te sem érted, hogy ez a lépés a szolgáltatót pénzügyileg nem érinti. értsd: nem lesz kiesése.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Kékes525
félisten
Nem féltem a szolgáltatókat, megfogják találni az esetleges kiesések pótlását. Majd mást emelnek helyette.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bambano
titán
az upc pl. úgy építette meg debrecent, hogy minden évben egy nagyobb szeletet megépített a városból.
ők is a panelben kezdték nyilván, de utána nem tűntek el évekre...
ez korrektebb lett volna a digitől is, sok szempontból.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Trailblazer
veterán
Szeretnék hinni a mesékben...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
zoli62
addikt
Tök egyszerű, 7 %-kal fog csökkeni a bruttó havidíj.
-
turbuczn
tag
"Nem nézek TV-t, nem vagyok kíváncsi az agybutító, valóvilágos fingásra, büfögésre és meztelenkedésre, se másra... Én ha TV-t nézek az max a Forma-1 miatt van!"Akkor miért nem MindigTV alkalmazással nézed? Ott van már a windows 8/10-ben a lehetőség, jó minőségben, vagy tablet, telefon, amit tv-re kötsz.....
Megspórolhatnád a TV előfizetés díját!Sorry, tárgytalan ebben az esetben!
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Azért szép lassan a Digi is terjeszkedik kertes házakkal tarkított területeket, ahol pl az áramszolgáltató karóin megy az optika. Békéscsabán ilyen helyen lakom, de szüleimnél a város legszélső utcájában 15km-re a megyeszékelytől is elérhető ugyanaz, mint nekem. Az egy dolog, hogy nekik csak fél éve, és Szegeden a panelrengetegben meg 6 évvel ezelőtt is volt Digi, de logikusan én is ott fejlesztenék először, ahol a legkisebb befektetéssel van a legnagyobb hasznos.
A többi szolgáltató ami elérhető (T, Invitel) nem nagyon törte össze magát látszólag ezeken a környékeken. Számokat persze nem tudok csak azt, hogy milyen szolgáltatásra mennyiért tudok előfizetni.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Snoop-y
veterán
válasz ArthurShelby #52 üzenetére
Meglepodnel hogy a halozatfejlesztes osszegebol amit a T koltott komplett lakotelepeket lehetne felhuzni...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
törölt tag
válasz tatararpad #78 üzenetére
Azzal viszont, hogy bonyolítják a számlát, számlázást, egyből keletkezik plusz költség.
-
tatararpad
őstag
válasz Raysen623 #76 üzenetére
Az áfa az államé, azt a szolgáltató csak beszedte a fogyasztótól. Szvsz ha csökkentik az áfát a szolgáltatónak az nem teher, általában lehetőség, hogy úgy növelje a bevételét hogy a fogyasztó ne vegye észre a bruttó áron. Most erre kitaláltak ilyen PR baromságokat, de ettől még win-win elven én növelném úgy a nettó árakat, hogy a számlán szép színesen maradjon spórolás is, és a fogyasztó és az állam is boldog legyen.
Mondjuk ha szolgáltató kivezet és újrabevezet egy csomagot enyhén más tulajdonságokkal például, akkor mihez kell neki viszonyítania majd a spórolást?
-
Reinkz
senior tag
Raysen:
igen ez csak is így lesz!
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Az a sanda gyanúm támadt az olcsó internet féle ocsmány elképzelés után, hogy valahol itt kilóg a lóláb. Ugye a netadó elbukott, de a fondorlatos egyházfiak úgy tűnik nem álltak le a brainstormingal: most meglépik ezt a netes rezsihazugságot, a szolgáltatókat kivéreztetik, majd utána előkerülnek a stróman gázszerelők meg hentesek, akik tőkeinjekcióval (értsd: adófizetők pénzéből megfinanszírozva valamelyik állami bankon keresztül kapott, vissza nem térítendő hitel formájában) átveszik a cégeket. Másnap valaki szó nélkül beterjeszt egy törvénymódosítást suttyomban (mint ahogyan eddig is) és máris lehet normális áron adni megint a netelőfizetést. A tartalmakat pedig jobban tudják majd szűrni, mivel ők lesznek a szolgáltatók! Onnan pedig már csak pár lépés az észak-kóreai állapot. Hát elég ocsmány....
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
senior tag
Bárcsak az áram számla is ilyen lenne!
"Egyéb költségek: 50ezer."plus ça change, plus c'est la même chose
-
proci985
MODERÁTOR
ne keverd mar ide a torrentet, az ehhez egyaltalan nem kell igy 2016ban. maskepp: pont az a lenyeg, hogy mar teljesen legalis forrasbol is siman osszejon a 100GBs forgalom egy honapban es csak meg se kell magat eroltetnie az embernek.
Netflix + steam is boven eleg havi 100+GBs forgalmat generalni, es ehhez meg extrem felhasznalas se kell. Deus Ex: Mankind divided elso honap alatt siman csinalt magaban majdnem ekkora forgalmat ahogy neztem (55-60GB alapjatek plusz par nagyobb patch). Netflix meg tud 4K szorast aminek azert nem elhanyagolhato a savszel igenye.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
bambano
titán
"az elobb illusztralt irrealis koltseg meg valakinel jelentkezett volna.": így van, az eredeti jogszabálytervezet szerint az isp-nél.
tehát a júzer továbbra is ingyen töltögetheti a bluray-ripeket a torrentről, amivel nulla idő alatt csődbe küldi az isp-t, amitől az megszűnik a szolgáltatásával egyetemben. és akkor nem torrentezel tovább.
-
proci985
MODERÁTOR
aranyokat illusztralni, hogy dragabb lett volna a forgalmi ado egy Blu-ray film letoltese utan, mint megvenni a filmet a boltban. vagy mondjuk egy jateknal dragabb lett volna az forgalom utani ado (adott esetben 9000 forint egy modern jateknal), mint megvenni a jatekot.
ISP nem fog letolteni blu-rayt, de a felhasznalo igen, az elobb illusztralt irrealis koltseg meg valakinel jelentkezett volna.
cegek meg megint nem feltetlenul br filmeket fognak toltogetni, viszont ott meg ott lett volna pl az offline backup es a felho forgalma.
kozerthetobben: a hozzaszolasodat akartam gyakorlati peldaval kiegesziteni, hogy mennyire atgondolatlan volt a terv.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
És akkor eljutunk oda, hogy kb olcsóbb megvenni egy blu-rayt, mint az adóterhe lett volna forgalomarányosan netflixről nézve.
Plusz bónuszként ez a szabályozás otthoni felhasználóknak is fájt volna, de céges környezetben ütött volna igazán.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz ArthurShelby #67 üzenetére
azt tudod, hogy mennyi egy internet előfizetési csomag.
a netadó alanya az isp lett volna, az alapja pedig az előfizető által forgalmazott adat mennyisége gigabájtonként 150 forinttal. itt olvashatod, hogy eredetileg nem volt felső limit.tehát ha az ügyfél sokat netezik, több adót kellett volna fizetni utána, mint amennyit előfizetési díjként fizet. ez nettó bukta az isp-nek.
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #67 üzenetére
Tehát beokádsz valamit ide, majd azt várod másoktól, hogy hozzák a számokat, téged megcáfolni, neked ne kelljen hozni a téged alátámasztókat! Igazi magyarosch érvelestechnika.
Csak egy adóteher így neked, tanulmányozni:[link]
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Politikai jellegű a hír? Igen, hisz arról szól, hogy a kormány kötelezi az ISP-ket az olcsósításra az áfacsökkenés miatt.
Politikai jellegű a hozzászólásom? Igen, hisz hozzászóltam, véleményt formáztam a témában.
Polikiai jellegű a hozzászólásod? Igen, hisz az enyémre reagáltál.
De tényleg lépjünk ezen túl.Mondom, te is gyere a számokkal, hogy mennyi a netató az ISP-nek, és mennyi az árbevétele.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
bambano
titán
válasz ArthurShelby #60 üzenetére
""Ha csak a netadó önmagában több, mint az ISP teljes árbevétele"
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?"dabadab nem gondolta komolyan, viszont azok, akik megírták a netadó törvény normaszövegét, azok pontosan így gondolták.
-
bambano
titán
válasz ArthurShelby #59 üzenetére
ahol én lakom, ott csak panelházak vannak, alattuk közműalagúttal. egy ilyen területen a hálózat kiépítése annyi, hogy a tervezési és engedélyezési eljárás után pár ember fog egy nagy guriga drótot, begurítja az alagútba, majd 3-4 ember 20 méterenként felkapja és felteszi a fali tartóra. na ezt csinálta a digi. ezt onnan tudom, hogy az első főnököm úgy gondolta, hogy jó dolog, ha tudom, hogy készül a kábeltv, így amikor odakerültem arra a munkahelyre, egy jó darabig én is csináltam a kétkezi munkát.
ehhez képest családi házas területen (még nagyvárosban is) vagy fizetsz egy halom pénzt az áramszolgáltatónak, hogy felrakhasd a kábeledet az oszlopára, vagy föld alá teszed, ez utóbbi 5-10 millió forint/kilométer költséggel oldható meg, attól függően, milyen burkolatot bontasz meg hozzá. ezt a digi sehol nem csinálta meg.
kistelepüléseken ezt még súlyosbítja az, hogy nemcsak a településen belül kell kábelezni, hanem a településig is el kell jutni dróttal.
na ezért tud olcsóbb lenni a digi, mint azok az isp-k, akik teljes lefedettségre törekednek.
-
dabadab
titán
válasz ArthurShelby #62 üzenetére
Hogy a francba jön ide a politizálás? Mondtam, hogy politizálsz? Nem. Politizáltam? Nem.
Akkor meg lépjünk ezen túl!"Nyilván csak nekem kell bizonyítanom a számokat"
Te jöttél azzal, hogy túl sok a profitjuk. Mennyi az a sok?
DRM is theft
-
törölt tag
Miért érzem azt, hogy a magyar valósággal még véletlenül sem találkoztál? Olyan helyeken, mint világvégi kis falu, s hasonló helyek, ahol nem a majdnem nulla befektetéssel elért tízezrekkel kell dolgozni, hanem sok pénzért százakkal? Akik ráadásul nem is milliós nettó havi bevétellel rendelkeznek.
-
ArthurShelby
addikt
Csak én politizáltam, mikor reagáltál, akkor te már nem politizáltál.
Nyilván csak nekem kell bizonyítanom a számokat (mindjárt megyek is be a nav-hoz, hogy kikérjem a papírokat), neked nem kell.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
dabadab
titán
Izé, amikor az ember rákérdez tényekre, az már politizálásnak számít?...
"Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?"
Akkor légy szíves produkáld a számokat, ha ilyen biztos vagy a dolgodban.
DRM is theft
-
-
ArthurShelby
addikt
"kiépítés költségéhez képest"
Ha mindenből a legdrágábbat választom a diginél, ahol ki van építve, akkor is csak 6800Ft lesz (4000+2400+400). Meg ha ennyire ügyesen tud kiépíteni a telekom, igazán megtehetné.
És akkor még a felsorolásból kihagytuk a upc-t, aki szintén sokkal jobb minőséget kínál (és már tervben van a 29-es körzet korszerűsítése is)[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"a netadó ötletével semmi baj nem volt (ha tényleg meg tudják csinálni, hogy ugyanannyi maradjon a havidíj"
Ha csak a netadó önmagában több, mint az ISP teljes árbevétele, akkor ez szerinted hosszú távon járhat kellemetlen mellékhatásokkal?
"Szerintem pofátlanul nagy profitjuk van"
A pofátlanul profitot hogyan határozod meg? Mondjuk bevételarányosan? Hány százalék? Az általad ismert ISP-knél mekkora volt?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
Annyi haszna azért mindenképpen lesz, hogy aki olyan szolgáltatónál van például Invitel, ahol a komplett csomag esetén nem voltak hajlandóak megmondani, hogy mennyibe kerül külön az Internet, ott most ez ki fog derülni. Mielőtt bárki feltenné a kérdést, hogy miért is fontos ez. Sok családnál el van osztva, hogy ki mennyit fizet, és mit az adott szolgáltatáscsomagon belül.
-
törölt tag
Normális, optikai net kellene már városok mellé, nem csak nagyvárosokban kiépíteni mindenféle hiperszuper hálózatot. Konkrétan ugyan az a technológia most, mint 10-12 éve. Nevetséges. Ráadásul egy szakadozó, sz*r netért majdnem 2x annyit fizetek, mint a DiGi leggyorsabb csomagja...aztán nem érdekel mennyi az áfa.
Szerk.:
bambano: Az igazából engem nem nagyon érdekel, hogy a szolgáltatónak mennyibe fáj eljuttatnia hozzám a szolgáltatását, de az már eléggé idegesít, hogy 2016 végén még itt tartunk, ráadásul a t(r)ékom már 2015 tavaszán reklámozta itt a faluban, hogy idén elhozzuk a mittudomén milyen internetet az ön otthonába. Látom, nem nagyon jött össze nekik. Egy optikai hálózat pedig ha jól tudom nem kis munkával jár, pár hete itt volt egy szerelő(ja igen, kb. havi 5-6 hibabejelentést kapnak tőlem, többet csak azért nem, mert dolgozom és keveset vagyok itthon), ő azt mondta, hogy idén év végére biztosan lesz. Bármit rá mernék tenni, hogy nem.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Nem tudom tudsz e olvasni: "ha tényleg meg tudják csinálni, hogy ugyanannyi maradjon a havidíj, ahogy most megpróbálják megcsinálni, hogy olcsóbb legyen"
A T hálózatfejlesztésénél itt a vezetékes internetet értettem, ami a béke feneke alatt van. A másik vicc, hogy a leggyorsabb netük is csak 120-as, pedig az optika bírná.
"esetleg indíthatnál kampányt": kérlek, ne menjünk át gyogyóba
-
bambano
titán
"Szerintem anno a netadó ötletével semmi baj nem volt ": persze, hirdesd csak tovább is, hogy pártolod azt a bődületes ostobaságot, amit netadónak hívtak...
esetleg indíthatnál kampányt is a 120%-os szja adókulcsért. a megítéléseden már semmit nem rontana.
szerk: ja, a t semmit nem fordít hálózatfejlesztésre, a 4g-s mobilhálózat is úgy nőtt ki a földből, hogy a callcenteres lánykák körbepisilték a betonoszlopokat és nőtt rájuk mobilantenna.
szerk2: basszus, vajon megérti, hogy mit jelent a 120%-os szja adókulcs?
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Tök mindegy, nekem kevesebbet kell fizetnem.
Egyébként nagyon igaz a példád, hogy ennyit tesz félre a szolgáltató. Szerintem anno a netadó ötletével semmi baj nem volt (ha tényleg meg tudják csinálni, hogy ugyanannyi maradjon a havidíj, ahogy most megpróbálják megcsinálni, hogy olcsóbb legyen). Szerintem pofátlanul nagy profitjuk van, és ebből konkrétan szerintem a T kb semmit nem fordított hálózatfejlesztésre.[ Szerkesztve ]
-
Toth_Jani
őstag
Örülök hogy havi 200 forintot visszakapok abból a 15000-ből amit mindenkitől elvettek aki dolgozik.
Igaz a jól keresőknek visszaadták amit az alacsony keresetűektől vettek el. (SZJA ) -
BonFire
veterán
„az értelmesebb ember nem néz ilyen szennyeket mint RTL, TV2 stb... sőt TV-t se néz! szóval akinek nincs TV előfizetése annak ez nagyon is jó, további költségcsökkentés! ha ragaszkodsz az agymosáshoz, legyen csak TV-d, de akkor fizesd is meg a kapzsi multik "igényeit"...”
Az értelmes ember azt az ajánlatot fogadja el, amelyik kedvezőbb.
Ha net+tv+telefon együtt kevesebbe kerül, mint a net magában, akkor nyilván előfizet tévére is, még ha sosem nézi is. Aztán a Budapesten kívüli világ elég nagy, vannak helyek, ahol nincs választási lehetőség, csak másfél Megabites, lábbal hajtós net tízezerért, kábeltévé kombóval.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
ttamashu
aktív tag
válasz ArthurShelby #47 üzenetére
Tehát te sem érted.
A szolgáltató nem csökkent árat. Ha eddig bruttó 1270Ft-ot fizettél a net-ért akkor abból a szolgáltató (nettó) 1000Ft-ot tartott meg. 270ft vándorolt állambácsihoz. Ezután a szolgáltató -valószínű - továbbra is 1000Ft-ot fog kérni tőled, csak az állami sáp 180Ft lesz rajta. Tehát 1180Ft-ot fogsz fizetni, egy szolgáltató sincs kötelezve árcsökkentésre.
Tea az élet!
-
ArthurShelby
addikt
Komolyan, egyszer lenne egy jó hír, hogy a szolgáltatókat köteleznék csökkentésre, erre meg itt zúgolódik mindenki, hogy majd okosba úgy is megoldják, és majd még többet is kell fizetni.
-
ttamashu
aktív tag
"legalábbis olyan ügyfelek számára, akik hajlandóak minimális erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy informálódjanak"
A nyakamat tenném rá, hogy az EFI-k több mint fele nem érti az áfa átfolyását egy cégen!
(ha nem kell a nyakamat tennem rá akkor a bátrabb becslésem az hogy a 90%-uk nem érti az áfa működését)Amit pedig nem ért annak utána sem tud számolni...
Tea az élet!
-
Cs1csó
félisten
Az kellene már, hogy motiválva legyenek valahogy a szolgáltatók a HÁLÓZATFEJLESZTÉSRE azaz tolják a kábeleket mindehová, erre kéne kifundálni már valamit leszarok hogy 500 gigás net 3000 vagy 5000 csak lenne
-
bambano
titán
a számlán részletesen szerepel a nettó ár, az áfa tartalom és a bruttó ár is. tehát bújtatott áremelést nem lehet csinálni, legalábbis olyan ügyfelek számára, akik hajlandóak minimális erőfeszítést tenni annak érdekében, hogy informálódjanak. a hőbörgőkkel meg úgyse tudsz mit kezdeni, itt is volt rá példa.
az pedig, hogy a nettó ár változzon, nem tilthatja senki. a szolgáltatónak joga van a költségváltozásait érvényesíteni az árban, de arra is joga van, hogy a szolgáltatás lényeges javítása mellett árat emeljen. tehát olyan biztosan lesz, hogy változik a nettó.
az árváltozásokat egyébként is meg kell hirdetni jogszabályban előírt módon. erre jön rá a 6/2016. NMHH rendelet (IX.30, ugye, nem friss jogszabályváltozás ez), miszerint három számlán részletesen reklámozni kell majd a díjváltozásokat. akinek sem a számla tartalma, sem a számlához adott vagy arra rányomtatott tájékoztató, sem a meghirdetett ászf kivonat, sem a meghirdetett ászf nem elég ahhoz, hogy értesüljön arról, hogy trükköznek-e vagy sem, annak végső mentsvárként marad az eht. 129. par. 9. bek. érvényesítése.
-
dabadab
titán
"hagy kérdezzem már meg: mi értelme van a trükközésnek?"
Arra gondolhatott, hogy míg a szolgáltatót a szolgáltatás nettó ára érdekli, addig a fogyasztót a bruttó ár és a szolgáltatók megpróbálhatnak valamit okoskodni, hogy az áfacsökkentést bruttó ár csökkentés helyett részben vagy egészben nettó ár növeléssé váltsák (amit pont tiltani akar a kormányzat).
DRM is theft
-
paatrick
őstag
Légy szíves magyarázd már el nekem buta prolinak hogy honnan tájékozódjak, hol szórakozzak, hogy ne a csúnya multikat szolgáljam és a TV-t se kapcsoljam be
Erről az "én nem nézek TV-t mekkora király vagyok" mozgalomról mindig Gundel egyik kvízműsora ugrik be ami a TV-ben ment. Az volt a feladat hogy bejátszottak épp egy zeneszámot és fel kellett ismerni az előadót. Berakták "Adele - Rolling in the Deep" című számát, a rádiók unásig játszották akkoriban kb a műsor előtt egy hónappal nyert Adele 6 Grammy díjat, köztük ezzel a számmal is, lehozta minden híradó, netes oldal, még újság is. Erre a csávó: "hát nem tudom ki ez én csak rockot hallgatok" és így úszott el 1 millió x forint nyeremény. Szóval attól hogy nem néztek TV-t nem biztos hogy többek lesztek.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Krill77
őstag
Köszönöm dajcstomi, h ujra megmentesz minket!
-
Fred23
nagyúr
Kormányunk még mindig hisz abban, hogy az önfényezést nem lehet túltolni.
-
Fryskitt
addikt
Normális országban úgy lehet finoman kényszeríteni a piacot, hogy minden legyen olcsóbb, vagy legyen több a szolgáltatás, vagy esetleg mindez együtt. Szovjet típusú berendezkedésű országokban divat az ilyen belenyúlás.
És mindig megbosszulja magát, előbb-utóbb megtalálja a lehetőségét a szolgáltató, hogy visszavágjon. A rezsicsökkentés előbb utóbb színvonal csökkentés is mindenhol.Arról nem beszélve, hogy olyan életszínvonal kellene, hogy az embereknek ne okozzon gondot fizetni valamiért.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
bambano
titán
válasz aprokaroka87 #3 üzenetére
hagy kérdezzem már meg: mi értelme van a trükközésnek? egyáltalán: milyen trükközés lehetséges?
ráteszed az áfát a számlára, beszeded, egy lendülettel továbbítod a navnak. minimális adminisztráción kívül semmi dolgod vele, nem nyelheted le, stb.maradjunk annyiban, hogy itt nemigen lesz trükközés.
-
tibaimp
nagyúr
"Nem nézek TV-t, nem vagyok kíváncsi az agybutító, valóvilágos fingásra, büfögésre és meztelenkedésre, se másra... Én ha TV-t nézek az max a Forma-1 miatt van!" -- szívemből szóltál kolléga....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Trailblazer
veterán
Bullshit a köbön.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
dabadab
titán
válasz #54625216 #10 üzenetére
"a hús áfáját nem azért csökkentették, hogy olcsóbb legyen a hús, hanem hogy a hazai termelők ne kerüljenek versenyhátrányba a külföldiekkel szemben a magasabb áfa miatt."
Az áfát mindenhol a vevő székhelye szerint kell megfizetni, vagyis a belföldi meg a külföldi termelőkre is ugyanaz az áfa-kulcs vonatkozik.
DRM is theft
-
ALBY
senior tag
Kötelező propaganda!
(Sosem szólt spórolásról.)!! rezsidémon !!
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Dexar007
veterán
2700ft-ert hüseg nelkül 100/50 böven eleg nekem. De felölem lehet 2 ezer is.
Give me your cum,bull!
-
bambano
titán
"Vajon a "szociális internet" teljes értékű kapcsolat lesz": valamelyik fórumban azt emlegették, hogy 4 megabites kapcsolat lesz. döntsd el, hogy szerinted teljes értékű-e
a többiben, amit írtál, nem hiszek, mert a szolgáltatóknak kell megcsinálni a szociális net szolgáltatást, és az ötleteid külön költséget jelentenének, amit senki nem akar kifizetni, ezért, szerintem, nem lesz ilyen.
-
kormoskandur
tag
jómunkásember netje
-
zdanee
őstag
Vajon a "szociális internet" teljes értékű kapcsolat lesz, vagy el kell viselni érte pár kompromisszumot? Mondjuk
- Origo vagy valamilyen propaganda-oldal a nyitóoldal (megoldható, mint egy hotspotos bejelentkezésnél)
- Bizonyos szolgáltatások tiltása (torrent, ToR, VPN, ...)?
- Bizonyos kellemetlen szájtok tiltása, esetleg csak belföldi domainek engedélyezése?
- Adatgyűjtés a felhasználói szokásokról?
- Esetleg forgalomkorlátos lesz?
- Megvonható-e a támogatás és ha igen, milyen okokból?Remélem, hogy csak a paranoia beszél belőlem, de Dajcstomira és a haverokra egy kakaós csigát sem bíznék, nemhogy az internetelőfizetésemet
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
bambano
titán
A hatóság nem ma jelentette be, hanem régen. Én is emlegettem már ezeket a szabályokat többször is, de mindegy.
Egyébként szokásos idiotizmus ebben is benne van, most eltekintve attól, hogy ez sima politikai reklám, a januári számlán reklámozni kell, hogy majd csökken az áfa, miközben azon már csökkentett áfás ár van.
És még mindig eht 129. par. 9. bek.
shadow: itt vagyok
-
hemaka
nagyúr
Pont letojom, igy is alig fizetek erte a penzmoso diginek koszonhetoen, egy guriga wc papir arat elengedik, oh jeah.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Shade45
senior tag
Nem nézek TV-t, nem vagyok kíváncsi az agybutító, valóvilágos fingásra, büfögésre és meztelenkedésre, se másra... Én ha TV-t nézek az max a Forma-1 miatt van!
Viszont csomagban olcsóbb az előfizetés, mintha csak egyedül a netet köttettem volna be; a gyerek is tud mesét nézni, és az asszony is ki van elégítve a főzős műsorokkal.
-
törölt tag
Az ÁFA csökkentése nem a végfelhasználói díjakat csökkenti, hanem az adott szektor versenyképességét növeli.
Értsd: a hús áfáját nem azért csökkentették, hogy olcsóbb legyen a hús, hanem hogy a hazai termelők ne kerüljenek versenyhátrányba a külföldiekkel szemben a magasabb áfa miatt.
Egyébként pont azért nem szokták a szolgáltatások áfáját csökkenteni (pl. a netét sem), mert azok kevésbé vannak kitéve a nemzetközi versenynek. A net áfáját most azért csökkentik mégis, mert egyrészt a netadó blamázzsal szemben kellett valami PR szinten eladható kedvezmény, másrészt a magas áfa már a hálózatfejlesztést lassította.
Azonban ne legyenek illúzióink: az áfa csökkentést a cégek kapják, nem a fogyasztók.
Nem véletlen, hogy a legtöbb cég PR-osa mindig az áfa miatt sír, sosem mondjuk az alacsony minimálbér, vagy a magas szja miatt, ezért nem kell fogyasztóként bedőlni a cégek politikai lobbizásának még akkor sem, ha "az ellenségem ellensége a barátom" elv alapján az ellenzéki érzület és a céges érdek egy oldalra kerül, mert a végén úgyis a fogyasztó állja a cehhet.[ Szerkesztve ]
-
Manbal
senior tag
-
pengwin
addikt
Én sem értem mire verik a nyálukat, ez csak hírverésre jó, spórolni nem...
Az én Max L kártyás csomagom pl. kemény 142 egész HUF-fal fog január elsejétől csökkenni, 4000-ről 3858 forintra...
A vezetékes, kombinált előfizetéseknél meg már előre lenyelte más cég ezt az összeget, ahogy fentebb is írták. Mondjuk én pl. nem értem, mit ad a TV2 és az RTL (és nem a csúszópénzekre vagy osztalékokra gondolok), ami miatt minden háztartásban ott kell lenniük.Üdv, pengwin
-
Televan74
nagyúr
Ez is olyan lesz mint a húsáfa csökkentés, mindenki jól fog járni csak a fogyasztó nem. Magasabb alap + 18% áfa. Ugyan ott fogunk lenni néhány hónapon belül.Reménykedem benne hogy nem így lesz.Nekem magas az összköltségem(tv,telefon,internet), és ebből csak az internet áfa csökken a többi marad.Így is 15.xx0 fizetem a 120M combi csomagért,nekem ebből érné meg az áfacsökkentés.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Dezsike
tag
Pontosan ezt akartam én is mondani... Valószínűleg a szolgáltatás nettó árát emelni fogják ha nem is annyival, hogy a teljes csökkentést benyeljék, valamennyit biztos rátesznek. Pont a 60 napos előzetes tájékoztatási kötelezettség határideje előtt vagyunk, az új ÁSZF már lazán tartalmazhatja az emelést is amin az emberek többsége a csökkentés lázában valószínűleg úgyis átsiklik majd.
-
Straw
senior tag
az már megtörtént ahogy Shade45 is írta, okosan kitalálták ezt. De azért a szolgáltatókat sem kell sajnálni, ez nem egy légből kapott ötlet hirtelen megvalósulása, azért lehetett rá számítani, és ha okosak voltak akkor beépítették az RTL-TV2 díjakba, csak minimális előrelátás kellett hozzá, és mivel nem publikus melyik szolgáltató mennyiben állapodott meg a fenti csatornákkal, sosem fog kiderülni.
42
-
aprokaroka87
nagyúr
fogadjunk hogy lesznek trükközések?
Pl előtte majd valaki bedob egy áremelést
-
Hol vagy bambano?
https://www.coreinfinity.tech
-
Shade45
senior tag
Ahhha, tehát amit "elvettek" (hozzáadtak) a TV előfizetések díjához kötelezően (lásd.: TV2, RTL + 300 -Ft.), azt most visszaadják majd a netes áfa csökkentéssel.
Ügyesen megoldották, hogy a hörcsög zsebébe landoljon a plusz összeg, de a nép se háborogjon az emelésen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gmail
- Milyen széket vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Tudományos Pandémia Klub
- leslieke farmerzsebe
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro max
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -20% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest