Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
"A vezetékes internetes telefonálás ad okot leginkább panaszra"
Meg a nagy francokat! A kiirthatatlan reklámdömping okozza a legtöbb bosszúságot.
Követeljük a reklámmentes internetet!!4!négy!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Segal
veterán
Na ezt kipróbálom. Köszi a tippet
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
indigen205
tag
Nekem van NMHH-s mérődobozom, de van vele egy kis probléma: NEM TUDJA LEMÉRNI AZ 500/22mbit-et. Általában 200 körül méri a letöltést, egyszer volt 260 is. Viszont ha én bármikor lemérem a SpeedTest.net-en akkor az esetek 99%-ában megvan az 500/22.
Jeleztem nekik, reagáltak is, de a probléma nem oldódott meg. -
törölt tag
Ezek mind olyan problémák aminek több oka lehet, kivizsgálásuk pedig egyénenként kell hogy történjen. Ez így egy nagy maszatolás. Nesze semmi fogd meg jól.
Akkor lenne kerek a történet, ha próbaszerűen elkezdenék mélyebb szinten vizsgálódni.
Akiknél ilyen probléma van milyen eszközöket használnak, milyen szofvereket, mennyi kártékony kód telepűlt stb... Na mindegy, ez így sikerűlt. -
bambano
titán
válasz lomposfarkas #31 üzenetére
valami guglis font-apinál szokott betérdelni...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
lomposfarkas
tag
Bedobhatok egy ravasz kérdést? T-s mobilnetet használok telefonról megosztva, alapvetően jól ketyeg, pl. most is:
https://www.speedtest.net/result/8510286795
De a prohardver, mobilaréna, hardverapró lapok rendszeresen és megbízhatóan szarul töltődnek be. Pl. megnyitom a linket, eltelik 10-15 sec és megáll, a title sem érkezik meg. Naponta több tucatszor, minden második kattintás így jár, már a lap frissítésével kell kezdeni. A hardveraprón a bélyegképek megbízhatóan alig jelennek meg, a szűrésnek már neki sem állok. Írom ismét: más netes oldalakon ezt nem tapasztalom, de itt egész nap.
Viszont benn a vállalatnál jól érhetőek el a lapcsalád oldalai, tehát nyilván jól működnek. Mi lehet nálam a gikszer? -
Lacok
őstag
Amikor a Chrome-ban a "Biztonságos kapcsolat létesítése" felirat megjelenik a bal alsó sarokban.
Ilyenkor vagy csak hosszú másodpercek után tölti be az adott weboldalt ez a jobbik eset vagy egyáltalán nem.[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
bambano
titán
válasz Depression #28 üzenetére
"Úgy érzem, ezt a cikket személyes támadásnak érzed.": nehéz lenne mást érezned arról, hogy a munkakörömet felügyelő hatóság jelentése, hogy is mondjam finoman, nehezen konvergál a valósághoz.
A személyes része az, hogy az elmúlt 3-4 évben vért pisiltem, hogy tisztességesen, korrekten, az ügyfél érdekeit szem előtt tartva megmérjem a szolgáltatásom minőségét és a mérési módszeremet normális szintre hozzam. erre ezek benyögik, hogy a 70% az milyen szuper. hát anyád. én nem azon erőlködtem, hogy elérjem a 70%-ot, hanem azon, hogy a 97%-os kiindulási pontról elérjem a 100-at vagy többet. ha előre közlik, hogy 70% elég, akkor abból a zsetonból, amit megspórolok, és abból a felszabaduló időből még mindig egyhuzamban részeg lehetnék, mint az albán szamár.
A kevésbé személyes része meg az, hogy mit is mérünk? Az isp elvileg 100%-ban hatással tud lenni arra a hálózati szakaszra, ami az isp központjától az előfizetői végberendezésig tart, és ennél kisebb, de még értékelhető ráhatással bír a saját központjától a gerinchálózati szolgáltatóig. A többire nincs ráhatása.
Mindez a júzert nem érdekli (valahol érthető is), mert ő nem azt a szolgáltatást igényli, hogy frankón működjön a koax, hanem azt, hogy el tudja olvasni a hírportáljait meg a fórumait, meg tudja nézni a videóit, stb. Viszont nekem arra, hogy az index.hu szerverei meg a tecső milyen teljesítményt nyújt, nulla ráhatásom van. Tehát az ügyfél szerződik valamire, ami őt nem érdekli, és véleményt nyilvánít valamiről, amire meg nem szerződött. Ezt az ellentmondást 20 év alatt, amióta elterjedt a lakossági internet, nem tudták feloldani.
Például az nmhh mérőrendszere is egy routertől mér az nmhh szervereiig. Téged ez konkrétan érdekel? Kizárt. A valódi forgalmat meg nem tudod megmérni.
-
Depression
veterán
Úgy érzem, ezt a cikket személyes támadásnak érzed. Nem kellene!
Vannak részletek belőle, ilyen pl. a wi-fi, amire tudnál pl. részletre/havidíjra routert ajánlani, ahogy a upc is teszi, de ha lassú valakinek a gépe, és arra panaszkodik, azt csak szimplán engedd el, és ne harcolj, meg erölködj, hogy a lakás ajtajáig jó a net.
Mert itt az van, hogy mire panaszkodnak az átlag felhasználók.Bár én picit a többet konyítok náluk hozzá, de pont ezért nem is pazarolok egyetlen percet sem kérdőívek kitöltésére.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
bambano
titán
válasz lomposfarkas #26 üzenetére
ezt nem vitatnám, csak annyit, hogy mindehhez mi köze van a hozzáférési szolgáltatónak?
én, mint isp, nem tudok beleszólni abba, hogy a ph! felrak-e egy harmad képernyőt betöltő k.va nagy animált reklámgifet az oldalaira, meg arra sem, hogy marinéne elment-e venni egy rendesebb gépet netezéshez vagy még mindig kályhap4-en tolja 256 mega ramon, w10-zel 50 addonnal. én azért tudok felelni, hogy a központból marinéne lakásáig milyen az adatátvitel.
-
lomposfarkas
tag
"Hasonlóan rontja a szolgáltatás minőségét, amikor a fogyasztó nem eléggé jó minőségű, nem elég nagy kapacitású készülékkel próbál nagyobb adatforgalmat generálni."
Lefordítom: a gátlástalanul összeeszkábált weboldalak ma már akkora forgalmat és gépterhelést generálnak a tucatnyi adatgyűjtő és reklámozó funkcióik miatt, hogy blokkolók nélkül mára az internet használhatatlan, bűzös gyennyrakássá vált.
(pedál: ez a lapcsoport többnyire üdítő kivétel a fejlesztők kötélre rángatásának követelését kiváltó megjelenésű reklámok és egyebek között) -
Kékes525
félisten
válasz Dr. Romano #23 üzenetére
Az EU rendeletei és az online adatvédelmi problémák fokozott ismerete miatt minden weboldalnak meg kell szereznie a felhasználó engedélyét a követő sütik telepítése előtt. Ha névtelenül szörfözöl, vagy ha a böngésző minden egyes bezárásakor automatikusan törli a sütiket, akkor a webhelyek újra és újra kérik ezt az engedélyt, és hamarosan nagyon ingerlővé válik, hogy minden nap ugyanazokat a „egyetértek” gombokra kell kattintani.
Ez a böngészőbővítmény szinte minden weboldalon eltávolítja a bosszantó sütikre vonatkozó figyelmeztetéseket, és ezzel felesleges kattintásokat takarítasz meg.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
yozsee11
aktív tag
"I don't care about cookies" kiegészítő használata (Firefoxra és Chromera is elérhető) és máris meg van oldva a süti kérdés, én már hónapok óta nem találkoztam vele.
Origin/Steam/UPlay: yozsee
-
Dißnäëß
nagyúr
Ezek ilyen időtöltő cikkek, kell valami tartalom az oldalra, de a valóságtól kissé messze állnak.
Én pl. azt nem értem ,hogy egy streaming szolgáltatás minősége mióta függ manapság az internetszolgáltatótól - nagy átlagban nézve - amikor "gyérebb helyeken" már egy DSL is elviszi ezeket, a városokban meg az ennél még többet kínáló megoldások, pláne ftth a tápláléklánc csúcsán - és akkor abból akarnak statot gyártani az internet "minőségére" ,hogy akad-e a Netflix ?
Szvsz Japánt és 1-2 másik foltot kivéve a térképen, nálunk világszínvonalban is rohadt jó internet van..
De azt is megnézném, az itteni kedves utazóközönség mit kezdene Németországban egy 1000-es nettel, amikor este indul a torrent, másnap meg jön a boríték, hogy akkor be kéne menni a bíróságra, ügyvédet kéne keresni, rosszabb esetben rárúgják az emberre az ajtót
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dr. Romano
veterán
A PH-s rangokra
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Kékes525
félisten
Én leginkább arra, hogy ha kevés a sör és az is meleg.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
bambano
titán
megint egy remek cikk, amiben annyi veretes ökörség van egymás hegyén-hátán, hogy elmondani alig lehet...
bocs, de nem fogom kinyomozni, hogy az nmhh írt hülyeséget vagy a kávébolt.például: panaszkodnak arra, hogy nem lehet telefonálni a szolgáltatáson. miután a szolgáltatás ilyesmire nincs méretezve, örülni kellene, ha néha sikerül.
például: "Hasonlóan rontja a szolgáltatás minőségét, amikor a fogyasztó nem eléggé jó minőségű, nem elég nagy kapacitású készülékkel próbál nagyobb adatforgalmat generálni.": nem, az egyáltalán nem rontja a szolgáltatás minőségét, ha az ügyfélnek nincs rendes cucca. max. a minőség*ÉRZETET* rontja, de ahhoz a júzeren kívül senki másnak nincs köze.
és megint visszakanyarodtunk az alap problémához: mit mérünk és mire szerződik az ügyfél?
-
ledgeri
nagyúr
Erre írom én, hogy hagy értékeljem az oldalt az alapján, amit rajta látok! Bár tudom, van az a pénz amiért ez már nem lényeg kategória
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Depression
veterán
A cookie-s üzeneteket én is utálom, úgysem tudok mást tenni, mknt lesz okézni. Kész agyrém.
A másik, meg, hogy kb. 30 wifis router érhető el a lakásunkban, amin egy páran torrenteznek, és egy nyamvadt videót nem tudok megnézni mobilon, mert folyton csak töltés jelzőt látok.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
kilua
senior tag
Szerintem sokaknál az a baj a vezetékes nettel hogy megveszik a legolcsóbb tplink routert, aztán néznek hogy miközben switchen töltik a játékot megakad okos TVn a netflix videó...
Nekem mióta megjött Kínából a jóféle xiaomi router az ilyen gondok megszűntek. Az olcsó TPlink alap dolgokra jó volt, de ami pár éve extrém használatnak számított amiért a szolgáltató pár éve még szerződést is bontott, ma minden háztartás úgy használja a netet.
(Ami vicces hogy a minőségi xiaomi router AliExpresses ára alig több mint a hazai bolti ára az olcsó TPlinknek, ezt teszi a kapzsi magyar áfa és kapzsi magyar kereskedők)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt sokan fájlalják teljesen jogosan, szerintem eredetileg is a böngészőknek kellett volna átvállalni az egész "süti jelentés" történetet.
Remélhetőleg idővel lesz egy interfész a fejlesztőknek ahol le lehet adni a cookie meta adatokat, a böngésző pedig kb mint a "jó lakat - rossz lakat" HTTPS on-off stílusban jelzi majd a usernek, ha a sütik nincsenek a weblapon felmetázva jogszerűen.
Chrome-ban ha lenyomja valaki a lakatot, most is hozzáfér a sütik kezeléséhez.
Tehát igazából lenne megoldás, csak hát gondolom át kell lépni a kritikus kollektív fájdalom küszöböt.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Ebben ez az oldal sem különb -ezért is marad az adblock-: Egyszer mobilon akartam megnézni egy cikket, amin nincs reklám blokkoló, és nem tudtam elolvasni egy bekezdést egyben, mert egy 3d-s, mozgó reklám a cikk szövege fölé mozgott rendszeresen...
Ilyen oldalakat nem támogatok pénzel!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Rage47
veterán
A mindig felugró, mobilos böngészést lassan ellehetetlenítő cookie üzenetekre panaszkodom. Hiába a reklámblokkoló vagy a leokézás, mindig felugrik később is. Emellett még a hülye reklámokra. Ja és a maguktól elinduló hangos videókra. Van konkrétan olyan híroldal, ahol elmondják a cikket videóban is, hátha valaki nem akarja olvasni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Anno az aszimmetrikus Internetkapcsolat ideális volt, de pont a videotelefonálás az, amihez nem ideális a túl kicsi feltöltési sebesség. Itthon még sok helyen ez a jellemző, de külföldön is hasonló lehet a helyzet.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Simba86
senior tag
én pl a sok debil miatt leszek ideges, akik 1: nem tudnak nem hogy összetett, de egy egyszerű mondatot sem normálisan leírni, 2: mocskolódnak, 3: a google használatára képtelenek...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Hallosz
senior tag
"Mire panaszkodunk a legtöbbet internetezés közben?"
Hogy abba kell hagyni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest