Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Épp ezért mondtam, hogy nem értem
Maga az XP Lemezkezelője jeleníti meg úgy, hogy 149 GB. Tehát azt lehet mondani, hogy nem a HDD gyártók a hibásak, hanem a MS programozói, mert nem GiB-ban írja ki
De azt hiszem, lezárhatjuk a vitát, mert jobb ettől egyikünknek sem lesz. Most legalább tisztázódott, hogy kis kavarodás van a mértékegységeknél.Sk8erPeter
-
czappa
aktív tag
válasz Sk8erPeter #210 üzenetére
Szóval te érted és én nem, akkor idézek az általad linkelt, általad írt hsz-ből:
"De pl. amikor vettem egy 160 GB-os vinyót (a mostanit még régen), akkor valójában NEM 160 GB-os vinyót vettem, hanem 149 GB-osat"
DE valójában 160GB vinyót vettél, ami kb. 149GiB.szerk.: off
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tulajdonképpen te most csak pofozgatod a szart.
"Ha tényleg 149GB-t ír ki, akkor - lényegében - hibásan írja ki."
Akkor meg minek ragozod az egészet tovább? Én is ugyanerről dumáltam..."Ráadásul a linked azért sem értem, mert ha jól látom (nincs kedvem az előzményeket végigolvasni), akkor a #197-ben Wolverine leírja a frankót: "Mert a vindóz hülyén írja ki[...]""
Pontosan azért linkeltem, mert inkább úgy tűnik, hogy te akarsz vitatkozni olyasmiről, amit magad sem értesz.
Éppen erről beszéltem én is, ezért linkeltem Wolverine hsz.-ét, mert azt erősíti meg, amit én is mondtam."Hibás abban vagy, hogy megsértődsz és nem pedig utánajársz a dolgoknak, ill. keresel pár embert akik rosszul tudják"
Kezdjük ott, hogy egy fikarcnyit sem sértődtem meg (nem szoktam ilyesmin... ), mégis miért sértődtem volna meg?
Nem találtam még olyan cikket, ami ezt a problémát egytől egyig kivesézte volna - sok mindent olvastam a témában, de rengeteg az ellentmondás még mindig. Egyelőre arra jutottam, hogy a vindóz ír ki f@szságot, de lehet, hogy tévedek.
Nem tudhatod, hogy rosszul tudják-e az ominózus emberkék, én sem tudom, de nekem meggyőzőek voltak, a te érveid azonban nem."és rájuk hivatkozva hangoztatod h te jól tudod."
Mégis mikor hangoztattam, hogy én jól tudom? Mutasd már meg légyszíves...
Szerinted a 204-es hsz.-em arra utal, hogy én bármit is magabiztosan állítok? Épp azért vetettem fel a kérdést, mert rohadtul nem értettem az egészet.Sk8erPeter
-
czappa
aktív tag
válasz Sk8erPeter #208 üzenetére
"Hát akkor ezek szerint a Windows írja ki rosszul, tehát annak a fájlkezelőjében kellene megváltoztatni a mértékegységeket... "
Ha tényleg 149GB-t ír ki, akkor - lényegében - hibásan írja ki.A linked nem értem hol cáfolja meg amit írtam.
idézet (dabadab)
""és a HDD dobozán sem GiB van..."
Mondjuk pont ez osszhangban van a valosaggal meg a hivatalos mertekegysegekkel."Az ott fórumozó emberből ő és még egy ember érti.
Egyébként nem az a baj, hogy GB-t használjuk, hiszen legal mértékegység, csupán a megfelelő szám után álljon.
Másrészről pedig a ms-nél sem hülyék dolgoznak, tisztában vannak vele, hogy a köznyelvben ha számítástechnikáról van szó akkor a kiló az 1024 (holott valójában a kiló 1000), nyilván ezért ír neked 149 GB-t."Magyarul talán nem én vagyok a hibás..."
Hibás abban vagy, hogy megsértődsz és nem pedig utánajársz a dolgoknak, ill. keresel pár embert akik rosszul tudják és rájuk hivatkozva hangoztatod h te jól tudod.Amúgy szerintem ez túl van lihegve, még nem halottam senkiről, aki azért vágta volna fel az ereit mert valamelyik (bármelyik itt nem ez a lényeg) OS / szoftver nem pontosan írta volna ki a vinyója méretét.
szerk.:
Ráadásul a linked azért sem értem, mert ha jól látom (nincs kedvem az előzményeket végigolvasni), akkor a #197-ben Wolverine leírja a frankót:
"Mert a vindóz hülyén írja ki, nem 698 GB, hanem 698 GiB Csak ezt magyarázd el valakinek érthetően."[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát akkor ezek szerint a Windows írja ki rosszul, tehát annak a fájlkezelőjében kellene megváltoztatni a mértékegységeket...
Én 160 GB-os vinyót vettem, de 149 GB-ot ír ki a vindóóóz, NEM 149 GiB-ot.
A mostani 1 TB-os vinyómra is 931,5 GB-ot, nem 931,5 GiB-ot ír ki. Pedig 1 TB = 1000 GB, ugye?
Magyarul talán nem én vagyok a hibás...
Lásd: [link][ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
czappa
aktív tag
válasz Sk8erPeter #205 üzenetére
De igen, értjük.
A HDD gyártó nem hazudik, ha ráírja h 160GB.
A kilo (pl.) a 10 hatványa (10^3), stb.
Mellékesen 160GB (kb)= 149GiB.A probléma abból ered, hogy megszokásból - hibásan - azt mondjuk 2 GB memó van a gépemben, pedig valójában 2GiB-et értjük alatta.
Ezért a #191-ben hibásan hibáztatod a HDD gyártókat szerintem.
szerk.: Részletezve:
160GB = 1.6 * 10^11
Ha ezt elosztod (1024^3)-val, akkor az eredményt GiB-ben kapod meg, (~149), tehát a gyártó nem csalt amikor ráírta h 160GB.
szerk.: Vki erősítsen meg, ill. cáfoljon.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz Sk8erPeter #205 üzenetére
ez ugyanaz mint a TB vs TiB ami 1TB (1000GB) az 0.909TiB (931GB) a te esetetben 160GB az 149GiB
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Wolverine #194 üzenetére
De pl. amikor vettem egy 160 GB-os vinyót (a mostanit még régen), akkor valójában NEM 160 GB-os vinyót vettem, hanem 149 GB-osat, 160 000 000 000 byte-osat.
De ha úgy veszem, hogy a GIGA előtag a kilencedik hatványt jelenti (10^9), és a 160-at beszorzom 1 000 000 000-dal, akkor kijön ugye 160 000 000 000 byte, amire már stimmelne a 149 GB, de az már megint nem jó, mert akkor az 149*1 000 000 000, tehát beindul egy spirál...
Most akkor hogy is van ez? Én már kicsit belezavarodtam.Sk8erPeter
-
-
Wolverine
félisten
válasz Sk8erPeter #193 üzenetére
De, mert a tera előtag 10^12 hatványt jelent - és annyi is.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #40553216 #192 üzenetére
Na és? Most én is idézhetnék :
"A merevlemez-gyártók decimális egységekben jelölik a tárkapacitást. Mivel a legtöbb számítógépes operációs rendszer a lemezhasználatot és -kapacitást binárisan mutatják, a különbség egy látszólagos csökkenést okoz a reklámozott és a formattált, használható méret között. Ez a metódus régi mérnöki tradícióból származik, régebbről, mint a vásárlók panaszai a méretkülönbségről, amik az 1990-es évek közepén kezdtek jelentkezni. A merevlemezeknél használt decimális méretmegadás egyszerűen csak követi a sorosan elérhető tárolóeszközöknél (például szalagos egység) használt módszert." ([link])Ettől nem jutottunk előrébb. Attól még én terrabájtos vinyót veszek, mégsem terrabájtosat kapok.
Mondjuk példa: [HD103UJ] "capacity : 1 TB", ugye? Pedig nem annyi.Sk8erPeter
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #191 üzenetére
Wiki Byte
"Az IEC kiegészítése itt is érvényes, bár nem terjedt még el teljeskörűen: 1 048 576 B pontosan 1 MiB (mebibyte) kellene legyen, míg 1 000 000 B valóban egy MB (megabyte).Megjegyzendő, hogy míg általában kilo- és mega- előtagok esetén kettő hatványokat értünk, addig a giga- a köznapi használatban egyértelműen 10 a kilencediken értelemben szerepel. A bináris prefixumok elterjedésével valószínüleg ez a helyzet tisztázódni fog."
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
A fogyasztóvédők akkor már miért nem inkább a HDD-gyártókat cseszegetik, hogy mondjuk ne úgy tüntessék fel a vinyójukról, hogy 1 TB-os, amikor nem az?
Az valójában 1 000 000 000 000 byte = 931,32 GB (1024-gyel való osztogatások után ugyebár)
Szerintem inkább EZ az inkorrekt, nem ez a matrica-ügy.Sk8erPeter
-
Omega81
senior tag
válasz Sk8erPeter #186 üzenetére
Persze, hogy vicnek szántam, kis provokáló viccnek, az MS Fan-t.
Lényegében egyetértünk úgy nézem.
Gyakorlatilag hozzon valami használhatóbbat, élhetőbbet, újabbat MS bátyó, kézzel foghatót, én is várom a Win7-et.
Ui.:
[ Szerkesztve ]
értékelt üzletek: 42+ 0-
-
Omega81
senior tag
-
Omega81
senior tag
Érdekes XP tapasztalatok így frissen, ott valami nagyon el van b@szva nála az tuti. Hardware hiba, vagy normálisan fel kéne rakni az XP-t szvsz. AutoCAD-et ne is futtasson rajta, 2008-nál előbbit, mert sajna 'nem kompatibilis'. Ez egy elég komoly baj a Vistával, sok fontos progi egyszerűen nem kompatibilis, és az átállás újabb verzióra nem 2,- Ft. Nem játékokra gondolok...
-
Sk8erPeter
nagyúr
"MS Fan topik ahogy nézem."
Hehe, megint vicces dolgokat mondasz. Képzeld, én nem vagyok MS fan
Őszintén szólva nekem sem nyerte el a tetszésemet a Vista, használtam már párszor, de én maradtam a jó öreg XP-nél, lehet, hogy konzervatív vagyok, de ettől függetlenül nem mondom azt a Vistáról, hogy "szar", ha látom, hogy van, akinek tetszik.
A Vistával kapcsolatban igazából azért csalódtak sokan igen nagyot, mert valamiféle csodát vártak tőle. Sokan azt hitték, a Vista fogja megváltani a világot, aztán amikor rájöttek, hogy mégsem, akkor elkezdhettek hőbörögni.
Annyiban igazat adok, hogy talán picit kényelmetlenebb, mint az XP (SZÁMOMRA, mert nem szoktam hozzá, nyilván idővel megszoknám), és kicsit sok a gépigény ahhoz képest, ami többletet nyújt ÁTLAGhasználat esetén, DE ettől függetlenül számtalan olyan funkció van benne, ami kifejezetten hasznos (hadd ne tartsak ennél bővebb beszámolót).
Elfogadom viszont, hogy másnak bevált, és egyelőre engem csak a kis kapacitású vinyóm tart vissza attól, hogy huzamosabban is kipróbáljam a Vistát, most veszek majd végre egy 1 terrás vinyót, akkor már nem lesz ilyen bajom.
Bár egyelőre asszem inkább várok a Windows 7-re, igazából jó nekem a kis fapados XP.
("Monologizáló polémia önmagammal" című műsorunkat látták. )Sk8erPeter
-
Lirion
addikt
Nekem egy barátom pont úgy vélekedett az xp-ről, mikor megjelent, hogy egy összecsapott fos, szar, semmire se jó, nem kell. Aztán később kénytelen volt felrakni, amikor még nem is volt sp2 és a véleménye nem változott. Sőt, egészen addig utálta az xp-t, amíg meg nem jelent a vista és jöttek róla a vészhírek. Atán hirtelen elkezdte szeretni az xp-t, mert hisz hát ez a divat... Nekem tavaly márc. óta vistám van, az említett barátom lakótársam is egyben, xp-t használ és sokkal többször volt vele gondja. Olyan kis apró hibák, hogy programból pl. csak úgy kilép az xp, meg néha fekete képernyő és lehet resetelni, elmegy a hang és hasonlók, a másolás is sokkal lassabb volt neki xp-n.. Viszont azt is látta, hogy nálam a vista atomstabilan fut, nincsenek fagyások, programok sem halnak meg, volt, hogy egy hétig újraindítás nélkül simán futott és nem lassult be, így ma már csak azért nem használ vistát, mert a Catia meg autcad meg mittomén milyen gépészeti tervező programok szerinte gyengébben futnának vista alatt, mint xp alatt - de ezt nem tesztelte.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Morden24 #163 üzenetére
Viszont az is tény, hogy a negatív reklám is reklám.
És milyen abszurd, hogy azok az emberek, akik ettől "megutálják" a Microsoftot, és azt mondják, hogy "az az a szemét disznó multi, aki mindig átver minket, kis ártatlanokat", ugyanúgy veszik és/vagy használják továbbra is a MS cuccait, csak közben morognak a foguk alatt.Sk8erPeter
-
Omega81
senior tag
Ezt nem mondod komolyan? Tudod Te is, hogy mennyit késett az új Windows, mekkora topikok voltak, megbukott fejlesztés, kvázi előről kezdés, stb stb? Az XP az SP1-gyel már király lett, a 2-vel meg, szerintem annyira, hogy nem hiába szóltak arról a hírek még pár hete -SP3 ! után- is így olvasgatva, hogy meghosszabbították a terméktámogatási időt... az emberek azt szeretnék. Környezetemben akik kipróbálták a Vistát, azok jó része is. Én is. Csak a DX10 miatt van Vistám, meg mert feladatom követni az eseményeket, patcheket tesztelni.
Win7-et várom én is.Vista olyan (volt) nekem, mint másnak a Windows Millenium. Nekem azon összesen 2 kékhalálom volt, elcs*szett memóriatuning miatt.
Szerk.: akkor én is szerk.: hírből hallottam, az első szívást akkor még kihagytam, mert nem volt muszáj... szóval az SP1 után sokkal jobb lett. A Vista neeeeem...
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
az XP-t azért osszuk el kettővel, ugyanis a Vista pont az XPSP2 miatt (ami kvázi egy új rendszer lett) jött ilyen későn. szóval a 3 év az 3 év. egyébként mitől szeplőtlen az XP? annyira fapados, hogy az már fáj.
"A Vista egy kiforratlan sz@r, pofátlanság volt árulni"
az XP-t is? állítólag ZX spectrumon kezdted, akkor emlékezhetsz, hogy kezdte dicső pályafutását a csodás és halhatatlan XP. megaztán egy új rendszer mindig kiforratlan. attól új.[ Szerkesztve ]
-
Omega81
senior tag
SP1 nekem is kíváncsiságból, mivel gyakorlatilag a javítócsomag összefoglalta mindazon javításokat, amelyek folyamatosan automatikusan letöltődtek a Vista-s gépekre.
Kevés, sajnos durvább hibákat javítottak, alapban viszont a Vista -szvsz- nem fog brillírozni. MS szerint sem./ léptem
-
Omega81
senior tag
válasz Morden24 #174 üzenetére
Így értem. Én nem vagyok egy 'átlag felhasználó', kezdetben sokat leveleztem aztán inkább telefonon beszélgettem fejlesztő mérnök(ök)kel. Volt pár dolog, amit először a cégünknél vettek észre a világon, pl. én.
Mondjuk a Lava' Everest szellemi atyjával is jóban vagyok, igaz most már régen beszéltünk, hogy nem a HW a hobbym hanem az autó- és autótuning... node Neki is sokat dumpoltam és jelentettem, remélem sokkal hozzájárulva a fejlesztéshez.
Jaja, igények mások. Remélem, a Win7 XP felhasználhatóságú Vista lesz.értékelt üzletek: 42+ 0-
-
sbazsi
veterán
Azért kiváncsi lennék, hogy a reklámozott 3 literes fogyasztás mennyire reális...
...a Lupo így 4,1 liter üzemanyagot nyelt le az együtt töltött alig 80 kilométeren, ami 5,2 liter/100 km-es átlagot jelent.Ez a mondat egy részlet egy cikkből, amit a pontosság kedvéért ajánlatos elolvasni. Még mielőtt beperel a VW névrontásért
-
Morden24
nagyúr
Nem vagyok informatikus.
Nagyon nem
Szóval ilyen téren a szakmai felkészültségemet firtathatod, mert non-egzisztens.Vistáról felesleges vitázni, amit én 2007. márciusától minimális problémáktól eltekintve elégedetten használok (és nem bántam meg, hogy megvettem a retail-t), az nálad meg kínszenvedés volt. Előfordul az ilyen. Különbözőek az emberek.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
-
Omega81
senior tag
válasz Morden24 #167 üzenetére
Nem baj az, hogy nem vagyunk egy véleményen a Vista-val kapcsolatban. Itthon is és munkahelyen is jó alaposan kipróbáltam, nagy szívás, hiába a javítócsomag. Nem lett felhasználóbarát, az egész koncepció lehet alapjában jó, de a felhasználási gyakorlati szempont alapján nehézkes, indokolatlanul nagy hardverigénnyel, HDD darálással, külön buherálgatások nélkül. Lehet jobbá tenni és beállítani? Igen. Elvárható ez azok nagy részétől (nem informatikus tudósoktól), akiknek árulják és eladják? Nem.
A szakmai felkészültséged nem méltattam, senkiét sem, az enyémmel nem vagyok nagyra mert tudom hogy nagyon sokat kéne tanulnom. A tapasztalat viszont ezt a véleményt mondatja, ez van. Nem csak az enyém, sok vérprofi informatikus ismerősömé.Nem hurráztam, csak picit, ... sajna. :Đ
-
Morden24
nagyúr
Körbejárhatod Európát Lupóval? IGEN. Így reklámozzák? NEM. Miért nem? Mert a reklám megtévesztész lenne.
Azért nem azzal reklámozzák, mert a Lupo célközönsége leszarja, hogy körbejárhatja vele Európát.
A WagonR+-t sem azzal reklámozzák, hogy "jól lehet vele csajozni". Megtévesztés lenne? Lehet. De nem ezért nem ezzel reklámozzák.De mondhatnám, hogy egy HC gamer PC-t sem azzal reklámoznak, hogy hány perc alatt csinál meg egy bonyolultabb Lightwave scene-t. Miért nem? Mert akinek szól a reklám, az szarik erre rá.
Ennek nincsen köze a megtévesztéshez.
-
Omega81
senior tag
Marhaság, mind rossz hasonlat és kérdés.
Alapvető, az általános intelligenciához tartozik, hogy ha egy Nike vagy Adidas cipőt úgy reklámoznak, 'el lehet jutni vele Amerikába', akkor mosolyogsz rajta.
Volkswagen Lupo-t sem úgy reklámozzák, hogy "Járd körbe Európát ezzel a tágas limuzinnal!", de úgy sem, hogy "Akár körbejárhatod Európát is a Lupo-val!" ... hogy miért nem?Na.
Fut rajta? (Mittudoméééén, magam raktam össze a gépem, mert ez a szakmám.) Fogalmam sincs, gondolom valami gikszer lehet a szóban forgó masinákkal, ha már itten hír van.
Körbejárhatod Európát Lupóval? IGEN. Így reklámozzák? NEM. Miért nem? Mert a reklám megtévesztész lenne.értékelt üzletek: 42+ 0-
-
sbazsi
veterán
Nem offolom tovább a topikot. MS Fan topik ahogy nézem. A Vista egy kiforratlan sz@r, pofátlanság volt árulni, a többi része az duma, lehet beszélgetni, perekről meg mindenről és szidni egymás véleményét, vagyis az enyémet.
Az, hogy most milyen, nem tudom, mert annó akkor próbáltam, amikor vettem a gépem. Szar volt, lehet, hogy azóta jó. De mi köze annak, hogy szar (volt) a Vista, ahhoz, hogy néhány gépet olyan matricával adnak el, hogy fut rajta a Vista?!
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
MS Fan topik ahogy nézem. A Vista egy kiforratlan sz@r, pofátlanság volt árulni, a többi része az duma
Na most az a baj, hogy ez meg a te véleményed. Az enyém meg nem ez. Gondolom erre az a reakció, hogy az én véleményem értéktelen MS-fanboy szarság, a tiéd meg egy objektív felhasználói meglátás.
Tényleg elértük a végpontot
A többiről meg annyit, hogy tőlem azt perelnek, akit akarnak, csak én nem fogok asszisztálni hozzá azzal, hogy "hurráhurrá, akasztják a multit". Azok legalább néha dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
Omega81
senior tag
válasz Morden24 #163 üzenetére
Tökéletesen értelek. Viszont nem gondolom, hogy ez negatív PR lenne. Teljesen valós gond lehet, simán el tudom képzelni. Amerikában ezért pert indítanak, itthon nem. Itthon sem értenek a számítógéphez, ott legalább valami vásárlói tudatosság van. Hogy túlzás, az megint más kérdés.
-
Omega81
senior tag
válasz Morden24 #159 üzenetére
"attól, hogy a magyar jajdeszegény egypártrendszeres gürizős akárki, attól még nem jár neki kedvesebb elbírálás, mint másnak"
Szerintem nem ment át az írás, vagy nem gondolkodtál el rajta, szó sem volt ilyenről.
Tudom, én vagyok a meg nem értett bolond.
Nem offolom tovább a topikot. MS Fan topik ahogy nézem. A Vista egy kiforratlan sz@r, pofátlanság volt árulni, a többi része az duma, lehet beszélgetni, perekről meg mindenről és szidni egymás véleményét, vagyis az enyémet.
-
Morden24
nagyúr
Az ilyen perek (az igazságtartalmuktól függetlenül) arra épülnek, hogy a nyíltplénum, aki tudomást szerez róla, megsajnálja őket, és a "gonosz multi" ellen lázongjanak. Ez gyakorlatilag a negatív PR.
Tehát az egészhez szükséges egy empatikus komponens. Na én meg azt mondom, hogy pont ezt a bizonyos empátiát kell megtagadni ezektől az emberektől. Átcsesztek? Nem tájékozódtál? Rendben. Tereld jogi útra, de ne képzeld azt, hogy együttérzek veled, vagy sajnállak, amikor tisztában vagyok vele, hogy a problémát ki tudtad volna kerülni.
Ennyi.
-
Omega81
senior tag
-
Morden24
nagyúr
Egyértelmű volt tegnap este is, amit írtál.
Én nem azt írtam akkor sem, hogy nem érezheted magad pórul járva, vagy átverve, hanem azt, hogy ettől még neked semmi nem jár, főleg nem több, mint pl. nekem.
Amit az országról írtál, az meg szép és jó (bár nem mondanám, hogy egyetértek, de ez itt nem az a topik), de attól, hogy a magyar jajdeszegény egypártrendszeres gürizős akárki, attól még nem jár neki kedvesebb elbírálás, mint másnak. Neki sincsen ingyenvindóz.
Ha engem átvernek, akkor én azt egyénileg, a saját kereteim között rendezem, nem akarom, hogy mások megértsék a vélt vagy valós problémáimat, cserébe én sem próbálom mindenkinek a helyébe képzelni magamat. Az a baj az ilyen amcsi kirakatperekkel, hogy egyetlen dologra hajtanak: a nyílt tárgyalási rendszer miatt összehozható magas publicitásra, mert annyit még a legutolsó, római jogon elhasalt jogászcsökevény is tud, hogy ezek a perek a cégek számára negatív PR-al bírnak, és kizárólag erre épít az összes ilyen ügyeskedés.
Ha valaki szar gépet kapott, vigye vissza a boltba, cseréljék ki neki. Vegyen egy jobbat, fizessen rá. De ne nevettessük már magunkat ezzel a kártérítési hülyeséggel, hogy lelki megrázkódtatást vagy bevételkiesést okozott az, hogy nem ment az Aero felület.
-
Lirion
addikt
válasz attila9988 #142 üzenetére
Mivel nem ismerlek, nem minősítelek, de gondold végig már néha, hogy milyen moslékot hánysz ide.
Kezdjük azzal, hogy a mikros macska esete csak urban legend, soha nem volt ilyen pereskedés, mint ahogy van egy rakás másik amcsi jogi peres sztori, mind csak a képzelet szüleménye. Egyébként ha vkit érdekel, mi történne a macskával a mikróban, itt egy video róla, nagyon ajánlom, ha megnézitek, kiderül, miért.
Még vmi a cicás sztorihoz: ha vki valóban elhinné, hogy a sztori igaz, jusson eszébe, hogy az állatvédők mit gondolnának a dologról. Nem hogy pert nem nyerne a hülye elmebeteg barma, de úgy bevágnák a sittre, hogy lába nem érné a földet, megjegyzem jogosan.A másik: fogd már fel, hogy semmiféle sebességbeli utalás nem volt a MS részéről a vistára! Arról volt szó, hogy elfut a gépen, vágod? Eldöcög, elindul, meg tudsz nyitni egy fájlkezelőt benne, wordot, blabla. Ne irogassál már ilyen idióta példákat, hogy 180 helyett 60al megy az autó, pláne, hogy nem is értesz a kocsikhoz. Semmilyen jogi alapjuk nincs az istenbarma perelőknek, mert a gépükön elindul a vista. Lehet persze, hogy néhány gépen hardware-es hiba miatt mégse, de arról meg nem a MS tehet, akkor se, ha szerinted igen.
Mellesleg autó esetén, ha hivatalos gyári adatok szerint megy 180-nal és ÚJ autót veszel, lehetsz felháborodott, ha mégse megy 180-nal, de ha már használt autót veszel, akkor kuss a neved, ha nem győzödtél meg az autó műszaki állapotáról. És utóbbi kategóriába esik az is, ha használtautó kereskedőtől veszed, sőt, azok még rosszabbak, mintha magánembertől vennél autót.[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
Van egy szűk rétegcsoport, gyakorlatilag az emberek -tudtuk, vagy tudtuk nélkül- azért güriznek, hogy pár embernek jó legyen.
...Itt most melyik pár emberre gondolsz? Amelyik azért nem dolgozik, mert van egy zsíros állása (politizál), vagy arra, aki azért nem dolgozik, mert segélyből ugyanannyit kap?
-
Omega81
senior tag
válasz Sk8erPeter #150 üzenetére
Péter. Ha egy kicsit is ismernél, akkor nem írnál ilyet nekem. Pontosan ezt írtam, ha nem vagy paranoia szinten, akkor esélyed nincs, hogy ne b@sszanak át, az élet valamely szegmensében. Ha azt hiszed, nem teszik meg, tévedsz, egyszerűen kivédhetetlen.
A demokrácia az azt jelenti, hogy egy ország állampolgárai választják az ország irányítását, vezetését, közvetlen beleszólásuk van.
A gazdasági forma, mellé jár, ha azt mondom kommunizmus, akkor egyenlőség van, nincs kizsákmányolás, mindenki egyenlően részesül a javaktól nagyjából, munkakörétől és társadalmi szerepének fontosságától függetlenül, némi eltérés engedélyezett ez alapján, viszont úgy alakult, nincsen demokrácia.A kapitalizmus pedig a tőkéstársadalommal együtt járó fogalom, gazdasági fogalom. Semmi más nem számít, mint a haszon. A 'vadkapitalizmus' velejárója pedig az, hogy az emberiség alapjában helyes elgondolását megcsúfolják. Eredeti elgondolás szerint gépeket, eszközöket teremtünk annak érdekében, hogy jobban, könnyebben éljünk. Jogot, jogrendszert, amelyben leírjuk a kötelességeket, jogokat, miszerint kell élnünk és viseltetnünk.
A helyzet eldurvult, a profit a fő, s rétegek jöttek létre. Van egy szűk rétegcsoport, gyakorlatilag az emberek -tudtuk, vagy tudtuk nélkül- azért güriznek, hogy pár embernek jó legyen. Az igazi gürisek és a felsőbbrendűek között adott pár zsíros réteg, a társadalmi rétegződés többrétű, különböző szempontok alapján értékelhető.
Lényegében a lavírozó zsíros réteg jól tájékozott, ügyeskedik, kihasználja a jogok útvesztőiben megtalálható kiskapukat, ezáltal megkárosítva más embertársakat.Itt van a Te gondolatod (s még másoké is ahogy olvastam), nem kicsit szűk látókörűen azt mondod, aki reklamál, az ingyenélő, perel, buta amerikai. Átverték, úgy kell neki.
Igaz, hogy -magyar szemmel főleg- nevetséges perekről hallani, lényegében a jogi rendszer megbonyolításából adódóan ott előbb átlátták, a 'műf@sznak' két oldala van, és mind a kettő hegyes. Attól függ, melyik oldalon állsz. Tartani nem tilos úgy sem, hogy a tompább fele van feléd. Más kérdés, megpróbálja-e valaki úgy is, hogy tudja, akkor sem talál likba jó eséllyel.
Kis hazánkban megszokás, szokásjog, hogy itten egypártrendszer van, itten semmi nem lesz másképpen, ne is próbálkozz.
Az amerikaiaknak, azaz az Egyesült Államok szövetségébe tartozó tehetős államok lakóinak az életszínvonala, az adójukért nyújtott ellenszolgáltatások, az állam részéről -hogy stílusosan írjam- 'mérföldkövekre' vannak a hazaihoz. Itt fizetsz, fizetsz, fizetsz, a leadózott pénzedből adóteherrel vásárolsz, a vásárolt dolgot eladva megint csak fizetsz, és marhára azt érzi az ember, hogy szopás van.Az is van. A régebbi nyugati demokráciák, a saját gazdasági szemléletüket fejlesztve eljutottak olyan szintre, mellyel lazán behálózzák az országot, a gazdasági társaságok, a piaci gazdaság forgalmának döntő többségét hozó része majdnem mind kivétel nélkül külföldiek kezében van. Eladták!
Ennyi háttér után, nem csoda, ha átverve érzem magam apróságon is, és felháborodva írok valami meggondolatlant, amit kipihenten és higgadtan nem írtam volna.
Apróságnak tűnik a hír, viszont annyira sok dolog eszébe jut az embernek./ON és bocsi a hosszú írásért.
-
sbazsi
veterán
Volt használati útmutató, amit el is olvasott.
Ott ültél mellette amig végigolvasta?
Őszintén, Te kézbevetted egyáltalán amikor vettél tv-t/dvd-t/mikrót/mp3lejátszót?
Vagy akkor néztél bele, ha valami nem volt világos? -
Morden24
nagyúr
Igenis bosszantó, hogy sz@rt sóznak az emberre, és már annyira körültekintőnek kell lenni, hogy paranoiás viselkedésmóddal lehetsz benne biztos, nem vernek át.
Á-á. Valljuk be, hogy akkor nem basznak át, ha körültekintő és informált vagy. Az átbaszás arra épül, hogy tájékozatlan vagy.
Tehát ez nem egy olyan dolog, hogy te húdetájékozott vagy, de még így is átcsesznek, aztán már paranoidnak kell lenned. Ez úgy megy, hogy ha tájékozatlan vagy, azt mindeki kihasználja. Nem kell messzire menni, kihasználják a kereskedelemben, kihasználják a munkahelyeden, kihasználja a taxis, a BKV-ellenőr, a rendőr, a pincér, a kocsmáros, mindenki.Sajnos igenis, félrevezető reklámok vannak.
Reklám célja 1 = figyelemfelkeltés. Egy reklámnak nem lehet felróni azt, hogy a termék jó oldalait mutatja be, és a többit (a tényleges tájékoztatást elhanyagloja), mert akkor ezzel az erővel egy csinos, dekoratívan felöltözött nőre oda kéne mondani, hogy "akaszd a nyakadba, hogy nincsen munkád és szarul szopsz".
-
gV
őstag
Utánajárt. A cimkét is elolvasta, és az eladót is megkérdezte, és szart kapott. Tehát átvágták, tehát perel.
oké perel, de miért, mit jelent az h szart kapott nem futott rajta a Vista?
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Fogyasztói társadalomban élünk, ugye? Ez a "demokrácia" egyik velejárója, ugye? (Ebbe jobb, ha nem megyünk bele.)
Tanulj is meg aszerint élni. Nyisd ki a szemed, ne egyoldalúan tájékozódj, és akkor van is esélyed rá, hogy nem b@sznak át.Ez a téma már lassan kezd unalmassá válni. Még egy kicsit sem vagy(tok) hajlandó(ak) belátni, hogy nem mindig a fogyasztókat kell pátyolgatni és védeni.
Ne az emberi hülyeség legyen már az alapértelmezett...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Te még mindig tartogatsz meglepetéseket...
Szerinted komolyan az a normális, "jogos", ha valaki a sütőben szárítgatja az ugyuli-bugyuli kiscicáját?
"Ő megszokta hogy a cicáját a sütőben szárítsa, néhány percig, ami ugye nem öli meg a macskát, és nem is bántja."
Hát komolyan, nem is tudom, most nevessek vagy sírjak...
Csak úgy ömlik a szádból a sok jobbnál-jobb "meggyőző" érv...
Lassan kezdem komolyan azt gondolni, hogy ilyen szar a humorérzéked, és így akarsz megviccelni minket.Sk8erPeter
-
rootkiller
őstag
Röhejes az egész dolog. Fut rajta vista vagy nem? Miért lenne megtévesztés? Jah, hogy nincs aero meg csicsa? Vettél volna Premium Ready matricásat.
Artengo TR 990 Pro
-
Omega81
senior tag
válasz Sk8erPeter #141 üzenetére
Nem tudom, hányszor kell még elpofázni, hogy ha valaki olyan suta, hogy utánajárás nélkül dobálja be a kosarába a sok arcába tolt terméket, akkor meg is érdemli, hogy rosszul járjon, lehetőleg minél többször. Egy idő után csak megtanulja...
Elnézést, a mikrohullámu sütős példa is rossz, de ne menjünk el a másik végletbe sem. Igenis bosszantó, hogy sz@rt sóznak az emberre, és már annyira körültekintőnek kell lenni, hogy paranoiás viselkedésmóddal lehetsz benne biztos, nem vernek át. Sajnos igenis, félrevezető reklámok vannak.
A konkrét esetet pedig majd nyilván kivizsgálják a hozzáértők és lesz egy (ilyen vagy olyan) hír.
/ONértékelt üzletek: 42+ 0-
-
Omega81
senior tag
Néztem az adatlapod, látom hova mutat. Nem is akartam megkérdezni, hogy biztos-e, a 90-es évek óta 3 évente jön a Windows? Mikor jött ki az XP? És a Vista?
Csak mert kissé túlreagáltad a hozzászólásomat, amiben nem azt írtam, hogy kijövetelekor szeplőtlen volt az XP, hanem hogy azzá vált. Meddig volt (illetve most is) életképes az XP? És a Vista?értékelt üzletek: 42+ 0-
-
sbazsi
veterán
Hagyjuk a mellébeszélést. Egy kérdésre válaszolj kérlek:
FUT RAJTA A VISTA, VAGY SEM?IGEN / NEM?
-
Vladi
nagyúr
válasz fordfairlane #143 üzenetére
"De lehetséges mindent leírni, hogy mire nem jó egy műszaki eszköz?"
Nem. Elég leírni, hogy mire lehet használni, és hogy minden már veszélyes lehet és gyártó nem vállal felelősséget. Kész is.il sole non sorge più ad Est!
-
fordfairlane
veterán
A mikrós példát nyilván a régi ügy miatt hozták fel, az öregasszonnyal, és a macskával. Ahol teljesen jogos volt az öregasszony álláspontja. Mert miről is volt szó? Ő megszokta hogy a cicáját a sütőben szárítsa, néhány percig, ami ugye nem öli meg a macskát, és nem is bántja. Logikus volt a következtetés tőle, hogy a mikrohullámú SÜTŐ is csak egy SÜTŐ, így mindenre jó, amire a másik. Most komolyan. Hány idős ember kezd el 50 féle netes forum -ot olvasni arról, hogy a mikrohullámú sütő milyen módon viszonyul a hagyományoshoz? Miért kellett volna neki azt tudnia? Volt használati útmutató, amit el is olvasott. Ennyi az elvárható, egy vásárlótól. Nehogy átessünk már a ló túloldalára és normális dolognak tekintsük hogy mindenki napokig nyúzza a netet ha egy termékről kell neki információ. A gyártónak kutya kötelessége megfelelő tájékoztatást nyújtania a saját termékéről.
A mikrós példa, azon kívül, hogy elképzelhető, hogy egy urban legend, meglehetősen extrém. Egyrészt elvárod, hogy mindent leírjanak a használati utasításban, mert különben joggal perelnek, szerinted. De lehetséges mindent leírni, hogy mire nem jó egy műszaki eszköz? Ha valaki például abban szárítja a kontaktlencséjét, és az tönkremegy, joggal pereli a céget, hogy ezt nem írta bele? És mi van akkor, ha rövidlátó? MP3 lejátszót köteles mellékelni a gyártó, hangoskönyvvel? Olyasmit vársz el, aminek nem lehet megfelelni. Igenis, kell hogy legyen egy alapvető értelmi szint ahhoz, hogy használni tudja a készüléket anélkül, hogy neki vagy a cuccnak ne essen baja.
x gon' give it to ya
-
attila9988
őstag
válasz Sk8erPeter #141 üzenetére
Öregem, ha te már azt is ellenérvként hozod fel, hogy "netán elvárható lenne hogy a mikrohullámú sütő működési elvével tisztában legyen minden ember?", akkor ott már komoly gondok vannak.
A mikrós példát nyilván a régi ügy miatt hozták fel, az öregasszonnyal, és a macskával. Ahol teljesen jogos volt az öregasszony álláspontja. Mert miről is volt szó? Ő megszokta hogy a cicáját a sütőben szárítsa, néhány percig, ami ugye nem öli meg a macskát, és nem is bántja. Logikus volt a következtetés tőle, hogy a mikrohullámú SÜTŐ is csak egy SÜTŐ, így mindenre jó, amire a másik. Most komolyan. Hány idős ember kezd el 50 féle netes forum -ot olvasni arról, hogy a mikrohullámú sütő milyen módon viszonyul a hagyományoshoz? Miért kellett volna neki azt tudnia? Volt használati útmutató, amit el is olvasott. Ennyi az elvárható, egy vásárlótól. Nehogy átessünk már a ló túloldalára és normális dolognak tekintsük hogy mindenki napokig nyúzza a netet ha egy termékről kell neki információ. A gyártónak kutya kötelessége megfelelő tájékoztatást nyújtania a saját termékéről.
Nem tudom, hányszor kell még elpofázni, hogy ha valaki olyan suta, hogy utánajárás nélkül dobálja be a kosarába a sok arcába tolt terméket
Utánajárt. A cimkét is elolvasta, és az eladót is megkérdezte, és szart kapott. Tehát átvágták, tehát perel. Ha te kocsit veszel amire azt mondják megy 180 -al, de nem megy csak 60 -al akkor morcos leszel, mert nem vagy autó szakértő, mert az óra számlálója mondjuk mutatja a 180 -at is, és az eladó is azt mondja rendben van, de nincs. Jogosan leszel felháborodva, és nem azt fogod mondani hogy "bezzeg ha elolvastam volna hatmillió hsz -t valami forum -ban, vagy ha netán vásárlás előtt kijártam volna az autószerelő sulit, akkor más lenne.... én vagyok biztos a hibás, hogy nem jöttem rá hogy át akarnak verni a boltban. Úgy kell nekem." Bizonyára így lenne ugye?
A világ nem csak magasan képzett, tájékozott emberekből áll. Ez a kissebbség, a vásárlóerő nagy részét az adott témában járatlan emberek teszik ki. Ezt kellene megérteni. Én pl szinte semmit nem tudok az autókról, azon kívül ami ránézésre nyilvánvaló.. Ugye a tetszik vagy nem, van neki 4 kereke amivel megy, kormány amivel az irányt mutatom, meg pár pedál, és sebességváltó. Hogy aztán milyen motor, meg milyen fékrendszer van a motorháztető alatt, arról halvány fogalmam sincs. Ezért ha autót vennék, elképzelhető hogy átvernének, és az is lehet hogy észre sem venném, de ettől még jogosan háborodnék fel, ha kitudódna. (Bár én autót csak több szakvélemény alapján vennék, de szerintem ez kirívó eset)[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz attila9988 #127 üzenetére
Jééézusom, ember! Te rossz helyre születtél! Inkább költözz ki az USA-ba, és ott oszd az észt, ott nagy eséllyel fogsz hasonló felfogású embereket találni, de nagyon sajnálatos módon azt kell látni, hogy már itt is ragályosan terjed a hülyeség...
Szerinted Morden24 még hányféleképpen rágja a szádba, hogy hülyeségeket beszélsz? Már bocs a stílusért, de olvasgatva a hozzászólásaidat nálam is elszakadt a cérna.
Öregem, ha te már azt is ellenérvként hozod fel, hogy "netán elvárható lenne hogy a mikrohullámú sütő működési elvével tisztában legyen minden ember?", akkor ott már komoly gondok vannak.
Nem tudom, hányszor kell még elpofázni, hogy ha valaki olyan suta, hogy utánajárás nélkül dobálja be a kosarába a sok arcába tolt terméket, akkor meg is érdemli, hogy rosszul járjon, lehetőleg minél többször. Egy idő után csak megtanulja...Sk8erPeter
-
Morden24
nagyúr
válasz fordfairlane #137 üzenetére
Nem hinném, hogy kis százalékú volt
Feltételezem, hogy az összes [eladott] oem gép arányokban azért nem volt olyan húdemagasan. De ha erről van valami konkrét infó, természetesen érdekelne, mert nem tudom.
-
sbazsi
veterán
válasz fordfairlane #137 üzenetére
...Vista összekapcsolódott az Aqua felülettel.
Aero, nem? -
fordfairlane
veterán
válasz Morden24 #131 üzenetére
Hm. Valami félreértés van. Volt egy matrica, ami tökéletesen megállja a helyét, és volt egy kis százalékú (intel vga csipszetes) cucc, ami NEM FELELT MEG A MATRICA ÁLLTÁSÁNAK. Hogy értsd: nem a matrica volt a hibás, hanem a hardver volt "szar", amire ráragasztották.
Nem értem, hogy a matricával miért van gond.Nem hinném, hogy kis százalékú volt, nem véletlenül lobbizott érte az Intel. Mindenesetre a Microsoft jogilag védve van, leírták, hogy a "Capable" annyit jelent, hogy "Core services" a weboldalukon, ha jobbat akarsz, arra meg ott a Vista Prémium, ami szép Aqua felületet varázsol. Gondolom ezeket leírták a géphez adott útmutatóban is, vagy legalábbis webhivatkozás biztos volt rá, és arról jogi értelemben nem tehet a Microsoft, hogy sokak fejében a Vista összekapcsolódott az Aqua felülettel. Necces, erkölcsi értelemben, de úgy néz ki, hogy jogi szempontból kerek.
Az állandó "hülye felhasználó"-zás, meg a rutinos "az Amerika ilyen peres, hülye hely" részt nem kommentálnám, a Microsoft sem most először került az amerikai piacra, azért valami sejtésük csak van róla.
x gon' give it to ya
-
Morden24
nagyúr
na pont ezt lehet benézni a matricával, mert az elvileg tájékoztat, közben meg félinformációnak is kevés.
Hát, szerintem a tájékozódás azért egy minimálisan szélesebbkörű dolog. Ebben az esetben:
1. Néddmá, nem csak egyféle matrica van! Akkor ezek mit jelentenek? Megkérdezem az eladót...
2/a. Ja, hogy az eladó elszúr valamit (mert hülye), és ezért rossz terméket mutatott, én meg hazavittem? Semmi gond, még aznap vissza a boltba!
2/b. Bekapcsoltattam ezt a notebookot, és nem olyan szép ez a viszta, mint a Pistuka gépén... ez miért van? Megkérdezem...Igaz, bonyolultabb, mint az "odass ez occsóé van, és ez is visztás, majd jól kiröhögjük a Pistát, aki 300K-ért vett gépet, mi meg megússzuk ugyanazt 85-ből".
-
Morden24
nagyúr
Sőt, egyszer eljutunk oda, hogy a kenyér árát is visszakérik, ha nem izlik.
Láttam én már embert, aki a gyorsétteremben felzabálta a fél bigmeket, aztán belerakta a saját haját, és ment kérni még egyet.
Személy szerint az ilyenekre nincsen szalonképesen megfogalmazható véleményem.Előbb utóbb felzárkózik a magyar társadalom "intelligenciája" az USA-hoz.
Hát, igazából semmivel nem tartom okosabbnak az átlagmagyart, mint az átlagusákot. Az egyik pereskedésből akar ingyenélni, a másik meg csak simán ingyen akar élni.
-
sbazsi
veterán
válasz Morden24 #132 üzenetére
Ha meg mégsem, akkor bevállaltam, ez van. Ha látatlanban ülök be a mozifilmre és szar, akkor sem kérhetem vissza a végén a pénzem, mert nekem ez mégsem tetszik.
De mint látod, itt néhányan visszakérik.
Sőt, egyszer eljutunk oda, hogy a kenyér árát is visszakérik, ha nem izlik.
Meg a nyaralás árát is, ha rossz volt az idő, vagy sós volt a tenger.Előbb utóbb felzárkózik a magyar társadalom "intelligenciája" az USA-hoz.
Mindezt persze jó magyar módra: legyen ingyen. elvégre én használom, és az nekik reklám... -
Morden24
nagyúr
fingjuk sincs arról, hogy gépet nem úgy kell venni, hogy a tecsóban levesz egyet a polcról
Aha, és ha megveszik a "Gamer" feliratú gépet, aztán nem megy rajta a Crysis 5, akkor beperelik a Tesco-t?
Nyilvánvaló, hogy nem érthet ehhez mindenki. Ezermillió dolog van, amihez pölö én semmit nem konyítok. De ilyen esetben segítséget kérni vagy tájékozódni a helyénvaló és körültekintő dolog. Ha meg mégsem, akkor bevállaltam, ez van. Ha látatlanban ülök be a mozifilmre és szar, akkor sem kérhetem vissza a végén a pénzem, mert nekem ez mégsem tetszik.
-
Morden24
nagyúr
Pontosan így van.
Hm. Erre nem tudok mit írni. Egészségedre. Nem általános műveltség, hanem általános intelligencia. Aki ez alatt van, annak különleges elbánásban kell részesülnie. Megvannak a megfelelő intézetek ehhez.
Vagy esetleg azt állítod, hogy csak az nem rakja a macskát a mikróba száradni, aki tisztában van a mikró működési elvével?Ezért nem jó a matrica, ezért jogos a per.
Hm. Valami félreértés van. Volt egy matrica, ami tökéletesen megállja a helyét, és volt egy kis százalékú (intel vga csipszetes) cucc, ami NEM FELELT MEG A MATRICA ÁLLTÁSÁNAK. Hogy értsd: nem a matrica volt a hibás, hanem a hardver volt "szar", amire ráragasztották.
Nem értem, hogy a matricával miért van gond.Azt már meg sem említem amúgy, hogy notebookot venni előzetes bekapcsol(tat)ás nélkül olyan, mintha hűtőt vennék anélkül, hogy kinyitnám, vagy zakót anélkül, hogy felpróbálnám. Hát hülye az ilyen?
-
sbazsi
veterán
Ha te a gyerekedet be akarod tenni száradni a mikróba, akkor elmebeteg vagy.
De az emberek az "elmegy a vista -val is" -t nem úgy értelmezték hogy "elmegy a csökkentett képességekkel telepített vista -val is" Ezért nem jó a matrica, ezért jogos a per
Telefonnál az akár 240óra készenléti időt úgy értelmezed, hogy bírja 10 napig?!
-
sbazsi
veterán
válasz attila9988 #124 üzenetére
A matrica nem tipp volt, hanem kvázi technikai adat. "Ez a gép alkalmas vista futtatására".
Most akkor az adott gépen nem indul el a Vista, vagy mi?! Ja kérem szépen, hogy lassú. Egy kisautóba befér 5 ember. de baromi kényelmetlen. és lassan megy az autó.
Ezzel a felfogással be lehene perelni az autógyártokat is a kamu fogyasztási adatok miatt. Vagy ott miért tudja mindenki, hogy a gyári adatokhoz hozzá kell adni 1-2-3 litert?
Vagy be lehetne perelni a mobiltelefongyártókat a készenléti idő miatt.
vizezett benzin, átkalibrált benzinmérő, tekert taxióra, boltban ár a polcon és a kasszánál, vincseszter gb vs byte (ebből volt is balhé), hypermarketek nemlétező akciói,
...hosszú lenne a lista.Szóval gyakorlatilag mindenkit be lehetne perelni, de ezek a dolgok már annyira a hétköznapjaink részévé váltak, hogy észre sem vesszük őket.
-
floatr
veterán
válasz Morden24 #125 üzenetére
Nekem kapásból van 4 közeli ismerősöm, aki besétált a boltba, és vett egy gépet, pedig nem értettek hozzá. Az egyikre el lehet mondani h agyhalál, de a többi átlagosan értelmes ember, de fingjuk sincs arról, hogy gépet nem úgy kell venni, hogy a tecsóban levesz egyet a polcról.
Annyit azért tud mindegyik h a számítógép az a windóz
-
attila9988
őstag
válasz Morden24 #125 üzenetére
Gyakorlatilag kijelented, hogy rendben van, hogy minden mikróra rá kell írni, hogy élő állat, növény és csecsemő szárítása tilos, mert ha nincsen ráírva, akkor teljesen jogosan teszik bele ezeket az emberek.
Pontosan így van. Vagy netán elvárható lenne hogy a mikrohullámú sütő működési elvével tisztában legyen minden ember? Tán az alapműveltség része volna? Nem hinném.
Ez egy tájékoztatás: XP-hez készült, elmegy a Vistával is.
Ez rendben is van idáig. De az emberek az "elmegy a vista -val is" -t nem úgy értelmezték hogy "elmegy a csökkentett képességekkel telepített vista -val is" Ezért nem jó a matrica, ezért jogos a per.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz attila9988 #124 üzenetére
A matrica volt a segítség. Bemegy a vásárló, és azon töri a fejét hogy "Az ms rendszer biztos nagyon jó, ahoz kellene gép.. hmmm melyik lehet a jó.. Azon van matrica, hogy az jó, akkor biztos úgy is van".
Feltűnt, hogy nem egyféle matrica van?
"Ez a dvd lejátszó lejátsza az mp3 formátumú állományokat"
Aztán hazaviszed, le is játssza, de nem írja ki a kis képernyőcskére, hogy "J. Lo", mint a reklámban. Érted?
Tehát akkor eleve úgy kellett volna az embereknek hozzáállnia a dologhoz hogy a matrica átvágás?
Nem. Attól, hogy valamin van egy "best buy", vagy "ezt vedd meg" matrica, attól én még nem dobom be a bevásárlókosaramba. Most te komolyan azt akarod nekem elmagyarázni, hogy az intelligenciamentes, információ és utánajárás nélküli vásárlás az egy elfogadható dolog? Gyakorlatilag kijelented, hogy rendben van, hogy minden mikróra rá kell írni, hogy élő állat, növény és csecsemő szárítása tilos, mert ha nincsen ráírva, akkor teljesen jogosan teszik bele ezeket az emberek.
Ja. Ez akkorolyan mintha azt mondanám, hogy "ez a mosógép, alkalmas a pamutból készült ruha tisztítására".
Nem, nem olyan, a rohadt életbe. Ez egy tájékoztatás: XP-hez készült, elmegy a Vistával is. Ehhez szerinted kell ész? Nem.
Átlag ember számára nem feltétlenül nyilvánvaló hogy akkor most a "nem fullos dolog" pontosan mi is neki. A matrica azt mondja, alkalmas a futtatásra, tehát megy rajta és slussz.
Ha szerinted normális az, hogy a hülyék diktálnak és érvényesítik a jogaikat, akkor drukkolj nekik. Részemről kihagyom. Átlagember az anyám is, mégsem ment magától laptopot vásárolni, mert nem ért hozzá. Fúúú, micsoda intelligencia: elfogadta, hogy valamit nem tud, és azt is, hogy ez sok pénzbe kerül, ha elszúrja. Azt a mindenit. Micsoda átlagon felüli ember.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
válasz Morden24 #122 üzenetére
Előzőt meg nem elvárni kell, hanem teljesíteni, mert ez a vásárló érdeke. Ha én valamihez nem értek, segítséget kérek.
A matrica volt a segítség. Bemegy a vásárló, és azon töri a fejét hogy "Az ms rendszer biztos nagyon jó, ahoz kellene gép.. hmmm melyik lehet a jó.. Azon van matrica, hogy az jó, akkor biztos úgy is van".
Ha meg van akkora arcom, hogy tippre szórom a pénzem
A matrica nem tipp volt, hanem kvázi technikai adat. "Ez a gép alkalmas vista futtatására". "Ez a dvd lejátszó lejátsza az mp3 formátumú állományokat". "Ez a mosógép, 5 féle autómata programmal rendelkezik" Érted?
egy olyan dologban, amivel utánajárással/segítségkéréssel nem lett volna gondom
Tehát akkor eleve úgy kellett volna az embereknek hozzáállnia a dologhoz hogy a matrica átvágás? Ezek szerint akkor jogos a per igaz?
szabad fordításban annyit tesz, hogy alkalmas a Vista futtatására
Ja. Ez akkorolyan mintha azt mondanám, hogy "ez a mosógép, alkalmas a pamutból készült ruha tisztítására".
Ebből számomra nem az jön le, hogy fullos a dolog
Megint az egyszerű felhasználó esete. Ha veszel egy tv -t, benne van a program ami működik. Ha veszel egy mobiltelefont, abban is. Átlag ember számára nem feltétlenül nyilvánvaló hogy akkor most a "nem fullos dolog" pontosan mi is neki. A matrica azt mondja, alkalmas a futtatásra, tehát megy rajta és slussz. Ezt a matricát nem így kellett volna megcsinálni eleve. De az intel is hibás, ebben igazad van.
-
sbazsi
veterán
megint egy autós példa:
az autók zöme 5 személyes. hivatalosan, meg ennyi van a forgalmiba írva.Ha egy 5 fős család vesz egy kisautót (clio/corsa/bármilyen hasonló méret), mert mondjuk azzal akarja körbeautózni Európát, akkor vajon használható-e erre a célra, kényelmesen fognak-e utazni, ugyanaz lesz-e a "felhasználói élmény", mintha mondjuk pl egy chrysler voyagert, vagy hasonló kalibert vesz?
Sőt, lesz-e joga bárkit is beperelni, mert a használata kényelmetlen? -
Morden24
nagyúr
válasz attila9988 #121 üzenetére
Eleve rosszul látjátok ezt az egészet. Elvárjátok a vevőtől, hogy informálódjon más forrásból, és legyen jártas az informatikában.
Utóbbit semmiképpen nem várja el szerintem senki. Előzőt meg nem elvárni kell, hanem teljesíteni, mert ez a vásárló érdeke. Ha én valamihez nem értek, segítséget kérek. Ha meg van akkora arcom, hogy tippre szórom a pénzem és mégis ráfaragok (egy olyan dologban, amivel utánajárással/segítségkéréssel nem lett volna gondom), akkor inkább befogom a szám, mert csak én tehetek róla.
Ez PONTOSAN azok kedvéért lett kitalálva, akik nem értenek hozzá, ennek megfelelően informatívnak kellett volna lennie. NEM VOLT AZ.
A matrica informatív volt. Az intel csipszert volt a szar. Egyébként a "Vista capable" szabad fordításban annyit tesz, hogy alkalmas a Vista futtatására. Ebből számomra nem az jön le, hogy fullos a dolog, főleg, ha mellette egy drágább modellen meg az van, hogy "Premium ready", vagy "Designed for Vista". Ehhez józan paraszti ész is elég, sőt, egy józan paraszt is elég.
"Tetszik a vista? A te vacak gépeden nem megy majd, de ha engem megveszel, akkor tök jól fog menni"
Abból, hogy "Vista capable", még egy amerikai sem olvassa ezt ki.
szerk.: Nem kell ezt túlspilázni. Az intel a hülyeségre építkezve csinált valamit, az MS meg aláfeküdt a dolognak. Ezért nyugodtan meg lehet őket csapdosni, mert menjenek a sunyiba. De attól, hogy az emberi hülyeséget használják ki, még nem fogom azt mondani, hogy hülyének lenni jó dolog, és nyugodtan perejjé' azt éljél ingyen kártérítésből.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
(legégbekiáltóbb példa a diablo 2, ami egy fullos mai gépen is képes beszaggatni).
Annak egész más oka van.. az említett program egy 166mhz -es p1 -en is futtatható volt, némi megkötések mellett.
Ha a hajszárító pedig megszárítja a hajadat, csak nem 2 perc, hanem 3 perc alatt, de időlimit nincs ráírva, akkor a vevő nem tiltakozik jogosan.
De ha én azért veszem meg mert az van ráírva hogy tisztességesen szárít, közben meg egy ócska vacak, akkor igenis jogosan tiltakozom.
Sajnos az amcsi jog nagyon szar és valószínű, hogy a MS fog rosszul járni,
Szegény MS. Bizonyára csak jót akart a matricával, de a csúnya felhasználók most megtámadták..
Eleve rosszul látjátok ezt az egészet. Elvárjátok a vevőtől, hogy informálódjon más forrásból, és legyen jártas az informatikában. Elfelejtitek azonban, hogy a szakképzett vevőnek eleve nem kellett matrica. Ez PONTOSAN azok kedvéért lett kitalálva, akik nem értenek hozzá, ennek megfelelően informatívnak kellett volna lennie. NEM VOLT AZ. És nem, ...nem reklámnak készült. Az a reklám, ha a vista dobozára van ragasztva hogy "Én vagyok a vista, szép vagyok, jó vagyok, vegyél meg." Itt viszont a matrica a gépen volt, amit nem biztos hogy megvett volna a vevő nélküle. Ez a matrica azt mondta hogy "Tetszik a vista? A te vacak gépeden nem megy majd, de ha engem megveszel, akkor tök jól fog menni". De nem így lett. Ezért van a per, mert azt hazudták a vásárlónak, hogy a vista -hoz az a gép megfelelő lesz.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Morden24
nagyúr
válasz attila9988 #113 üzenetére
Hát nézd, a hajszárításhoz tökéletesen.
A csicsa hiányzott, nem a funkcionalitás. Na meg az ész, de az már más kérdés.[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
válasz attila9988 #118 üzenetére
Ha bizonyíthatóan elfut a vista a pecsétes gépeken, még ha lassabban is, mint egy szuperszámítógépen, akkor a vásárlók bekaphatják. A pc játékoknál sem rohan senki pereskedni, mert a minimum konfigon 4 fps-sel fut a játék.. Sőt, nem hogy minimum, de még az optimális konfig esetén sem biztos, hogy teljesen élvezhető lesz a játékélmény (legégbekiáltóbb példa a diablo 2, ami egy fullos mai gépen is képes beszaggatni).
Ha a hajszárító pedig megszárítja a hajadat, csak nem 2 perc, hanem 3 perc alatt, de időlimit nincs ráírva, akkor a vevő nem tiltakozik jogosan.
Sajnos az amcsi jog nagyon szar és valószínű, hogy a MS fog rosszul járni, pedig itt nem hibás. A hibás a hülye vásárló, aki szerint minimum konfigon mindennek tökéletesen kell futni.
Egyébként meg valszeg te is páros lábbal rúgnád ki a vevődet, ha az bemenne hozzád verni a nyálát, hogy az általa frissen vett 100 ft-os kés nehezen vágja a tőled vett húst (de elvágja), ezért új kést vett, amit te fizess neki ki.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
(olyannak, aki valóban ért hozzá) és még okoskodik is. az ilyentől a falra mászok.
Az valóban bosszantó. De a kereskedő dolga, hogy - bocsánat a kifejezésért - a seggét is kinyalja a vevőnek, és jó képet vágjon mindenhez. Akkor boldog a vevő, és akkor a pénzét nálad hagyja mindíg. Ezért gazdagodott meg a zsidóság is anno. Leborult eléd hogy vagy olyan kegyes, és az ő boltjában vásárolsz.. És tudod mit? Igaza is van. Ha én úgy érzem hogy az eladó szarik rám, akkor udvariasan elköszönök, némi jelét adva elégedetlenségemnek, és átmegyek a két sarokkal odébb lévő másik boltba. Még AKKOR IS ha netán valamivel drágábban kapom meg ugyanazt, de tisztességes kiszolgálás mellett. Főleg hogy így megnyugtat a tudat, hogy a garancia esetleges érvényesítése is problémamentesebb lesz a későbbiek folyamán. És ami a legfontosabb. Egy vevőt elég egyszer elveszíteni. Többet az életbe nem fog szóbaálni veled..
-
moonman
titán
válasz attila9988 #116 üzenetére
kicsit kiforgattad, amit írtam. olvasd el mégegyszer azt a részt.
-
attila9988
őstag
van egy olyan sanda gyanúm, hogy direkt vettek szart,
Jajjjj moonman ne már... A világ 1.0 -ás userei összekaparták a pénzüket, és szövetkeztek hogy jól megszívassák a szegény talpig becsületes Microsoft -ot.... Micsoda összeesküvés elmélet. Biztos előre tudta mindenki hogy szutyok hardware -t vesz, amin nem megy majd jól a csoda vista....
-
moonman
titán
válasz attila9988 #114 üzenetére
nem azzal van a bajom, ha valaki nem ért hozzá és kérdez. azzal van bajom, ha valaki nem ért hozzá, de azt hiszi, hogy igen és megmondja a frankót (olyannak, aki valóban ért hozzá) és még okoskodik is. az ilyentől a falra mászok.
-
attila9988
őstag
őszintén szólva, ha kereskedő lennék, és bejönne egy ilyen problémázni, tuti, hogy pároslábbal rúgnám picsán,
Akkor ne is nyiss üzletet, mert elég hamar csődbe is menne, hacsak ki nem írnád az ajtó fölé hogy "CSAK SZAKKÉPZETT INFORMATIKUSOKAT SZOLGÁLUNK KI"
-
attila9988
őstag
Ha NEM LETT VOLNA matrica, akkor pont ugyanúgy rápacsál.
De volt matrica, és ez a baj, és ez a téma is..
Itt az volt ráírva, hogy "alkalmas a haja megszárítására". Hm.
És alkalmas volt? Csak részben..
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Sokaknak (pl. nekem) nem volt csalódás, pedig én is veled egy időben, 2007. elején (márciusában jött meg az írektől a dobozos HP-m) telepítettem. És előtte én is 2002-től XP-ztem, előtte meg minden más C64-ig.
Nem mondom, én is örülnék neki, ha a dobozosom mellé járna egy izmos grátisz W7 upgrade kupon (meg grátisz Aston Martin sem lenne rossz), de hát ez van, reménykedem, hogy a Vista HP -> W7 HP váltás nem lesz olyan húdedrága. Mert váltani fogok természetesen, nem azért, mert gondom van a Vistával, hanem mert tetszik a W7.
[ Szerkesztve ]
-
Omega81
senior tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
"a javulást pedig az új oprendszer jelenti jövőre"
Ja igen, ami "jár neked". Nehogy elfelejtsd! Aztán jövőre gyorsan indíts pert is, ha nem adják oda az első boltban a Windows 7-et, sőt, ha nem személyesen Bill Gates adja át, és kíváncsian várjuk a per részleteit is!Sk8erPeter
-
Omega81
senior tag
Van igazatok abban, amit válaszoltatok, én mégis így érzem sajnos.
Nem tudok és akarok Veletek vitatkozni, csak leírtam, amit a hír hallatán gondoltam.
Természetesen nem jár nekem Win7, nem fogok warezolni sem és semmelyik cég sikertelenségének vagy kudarcának nem örülök őszintén... csak tenném legszívesebben. Mondjuk hogy hirtelen felindulásból követtem el a hozzászólást.
A Vistát viszont utálni fogom, nem azért mert XP-n nevelkedtem fel, ZX Spectrummal kezdtem, és nyomtam DOS alatt is a 'divide overflow' ill. SB kompatibilis hangkártya miatti hibaüzeneteknek köszönhetően a memóriacím kiosztásokat, Wolfenstein és Lotus The Ultimate Challenge stb...
A Vista nagy csalódás volt, főleg ennyi késlekedés után. Lényegesen nagyobb javulást vártam volna a javításoktól, a javulást pedig az új oprendszer jelenti jövőre, gyakorlatilag. Ennyi.
-
Morden24
nagyúr
Érdekes elképzeléseid vannak arról, hogy mi jár, meg mi nem.
Mondhatni, végülis azt warezolsz, amit akarsz (mert megteheted), ettől még gondolom te is tudod, hogy mi jár.
Ezt a fikázást a W7 upgrade-el meg komolyan, nem értem. Elmegyek egy boltba, veszek egy terméket. Jövő héten visszamegyek, akkor meg ugyanaz a termék akciós. Ebben az esetben a kurva anyját a boltnak, vagy mi?
-
moonman
titán
"Nem tudtam eddig erről a matricáról, viszont vásároltam Vista-t"
tehát semmi közöd az említett témához, mégis kárörvendesz, mert végre megint fingatnak egy multit. derék."a Vista nem lett szeplőtlen, nem is lesz az, mint a Windows XP volt"
látom, te is XP-n nőttél fel, vagy kihagy az emlékezeted."nem hiába jön a Windows 7 (befejezett Vista)."
nemhát, tudod az úgy van, hogy 3 évente jön új Windows. ez úgy kb. a 90-es évek eleje óta így van."~30.000,- Ft- ot fizettem érte. Azt hiszem, ezzel megváltottam az előtte használtakat is"
rosszul hiszed."egy kannyit nem fizetek érte az tuti. Azt hiszem, jár nekem."
tudod mi jár neked, a szád. én még 2006-ban megvettem a dobozos Ultimate-et, de egyáltalán nem érzem magam átverve és megszégyenítve, mert 3 évre rá jön egy újabb, jobb, gyorsabb rendszer. vagy azért, mert van egy 2002-es Mondeo-m, rögtön ingyen jár az összes következő generáció? kicsit el vagy te tévedve szerintem. -
Omega81
senior tag
Én örülök a hírnek. Nem tudtam eddig erről a matricáról, viszont vásároltam Vista-t 2007- ben, amikor még bőven gyerekcipőben járt. (Az ok lényegtelen, de leírom: elhatároztam, hogy nem változtatok a hardveren, illetve GF8800Ultra DX10, melóhelyen is tuti ez lesz nekem meg szakmám, hadd szóljon.)
Nos, a Vista nem lett szeplőtlen, nem is lesz az, mint a Windows XP volt, ez egyértelmű, nem hiába jön a Windows 7 (befejezett Vista).
Egy-két szitokszó is elhagyta az ajkamat, amikor olvastam, 'x' időponttól a Vista vásárlók jogosultak az ugyanolyan besorolású Win7-re.
Én, aki annyit szívtam vele, ráadásul melóhelyen is én voltam az egyik tesztelő, mondtam nem jó, de ott is bevezették, miért nekem nem jár egy rendes oprendszer?
Ez volt az első legális operációs rendszerem, ~30.000,- Ft- ot fizettem érte. Azt hiszem, ezzel megváltottam az előtte használtakat is, és remélem, a Windows 7- et is meg tudom szerezni, mert hogy egy kannyit nem fizetek érte az tuti. Azt hiszem, jár nekem.értékelt üzletek: 42+ 0-
-
Morden24
nagyúr
Na most itt ugye már kitérhetnénk arra is, hogy szerintem nem normális, ha egy bikinit reklámozó brosúrára kiscsillaggal rá kell írni, hogy a 90-es kannák nem járnak hozzá.
A.) opció szerint a vásárlók kegyetlenül ostobák, ezért szájba kell rágni mindent
B.) opció szerint jogilag lehetővé teszem, hogy a fogyasztó bármilyen triviális dologért perelhessen.Az "a" esetben a hülyéket, a "b" esetben az ingyenélőket termelem megállás nélkül. Én egyiket sem tartom nemhogy kívánatos, de még csak elfogadható dolognak sem.
Nem újkeletű, de állatira populár dolog az, hogy a reklámokra kenjük a dolgokat, mert nem vagyunk hajlandóak informálódni, utána meg nem vagyunk hajlandóak elfogadni a saját hibánkat, miszerint informálódni kellene.Sectumsempra - For Enemies
-
sbazsi
veterán
válasz attila9988 #79 üzenetére
Ha te veszel egy hajszárítót, és rá van írva hogy 2 fokozatú, de közben csak egy, akkor már igenis jogosan tiltakozol, még akkor is, ha netán szemmel látható a "turpisság".
Vettem egy autót. "Rá" volt írva a fogyasztás:
Városban: 8,9
Országúton: 5,4
Vegyes: 6,7
Forrás pdfA valóság az, hogy városban akár télen, akár nyáron, 10 alatt sosem úszom meg, az átlag inkább 11 L. Országúton meg 7 alatt nem mentem még. De az is inkább 8. Szerviz szerint normális. Ez nem félretájékoztatás? Perelhetek? Vagy én vagyok a hülye, hogy elhittem a leírtakat?!
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest