Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
de miért az ubuntus programok érdekelnek? azok érdekelnek, amik benne vannak az ubuntus repókban vagy azok, amiket fel lehet rakni ubuntura?
mert hány program is van a w7 repókban? oh wait, nincs w7 repó. de mondjuk van a w7-ben egy böngésző, egy passziánsz, egy im meg egy levelező?A debian mostani stabiljában több, mint 29000 csomag van. Ehhez még hozzáveheted, hogy ami a sourceforge.net-en meg a frisshusin van, az majdnem minden felpakolható rá. Gondolom 1-2 millió csomag azért elérhető. Annyi biztos, mint ami a kéttehénen van.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
"Konkrétan nem emlékszem egy esetre sem mikor a win mellett kampányolók megcáfolt hazugságokat skandáltak volna.": erről beszélünk. pedig volt ilyen bőven.
és ha emlékeznél rá, akkor értenéd, hogy az első paragrafusban idézettnek van valóságalapja, sőt, nemcsak valóságalapja van, hanem igaz.Azért nem hozok fel több érvet, mert ha neked annyi érv, amennyi itt a 3000 napod alatt elhangzott, nem elég, akkor mindegy, mit hozok fel, az sem lesz elég.
a magam részéről ezt a subthreadet nem kívánom folytatni.
-
bambano
titán
3000 napos regisztrációd van. Az teljesen kizárt, hogy ennyi idő alatt ne találkoztál volna ilyen vitákkal. Az, hogy nem emlékszel rájuk, csak úgy lehetséges, hogy korábban sem voltál hajlandó elfogadni ezeket az érveket, így ismételt felemlegetésük csak szócséplés.
valójában itt nem arról érvelek, hogy milyen a windows vagy milyenek a fanok, hanem arról, hogy érdemes-e veled ismét vitába bocsátkozni, ha ennyire nem érdekel téged a dolog. válasz: nem. tehát ne várj semmilyen érvet, mert kimentem a kamrába borsóért.
-
bambano
titán
csak azt felejted el, amikor a má$ik oldal jön évek óta hamis, minden topicban rendszeresen megcáfolt hazugságokkal és nem és nem lehet rávenni őket arra, hogy tegyenek már fel másik lemezt a lejátszóra, mert uncsi.
ők nem vallásos hittérítők? a tényszerűség kedvéért szólj már be azoknak is, akik hitvitát folytatnak a windows mellett...
vagy szidjuk közösen a mac fanokat
-
bambano
titán
"Ugye most már van prog center stb stb Központi frissítés mint a Winfosban": ugye arról nem felejtkezünk el, hogy az ilyen központi frissítéses móka előbb volt linuxon, és utána másolta a windows? szóval a w7 linuxosodik?
"bizony pont az open source licensz miatt szerintem baromi nehéz lesz a hibajavításokat naprakészen tartani..": open source licensz azt jelenti, hogy bárki naprakészen tarthatja a hibajavításokat, mint ahogy meg is teszik. a closed source windowsban hogy van ugyanez? és ne felejtsünk már el két fontos dolgot:
1. milyen támogatást kapsz egy átlag oem szoftverrel? ugye olvastad az eula-t, abban benne van, hogy gyakorlatilag semmilyent. kb. ugyanezt a támogatást kapod az office-oddal is, ott is as-is kapod a program felhasználási jogát.
2. a windows userek által használt programok jelentős része nem ms forrásból származik. milyen támogatást várhatsz el pl. ha a totalcommandered hibás? semmilyent.Emellett hány hibáról is tud az ms, amire azt mondja, hogy nem javítja ki? nem árt ha tudod: többről is.
Szóval például hibajavításban a linuxos rendszerek jobbak, mint a windows.
Szerintem neked egy linuxos jótanácsot lehet adni: töröld le a linuxodat, nem neked való.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz julius666 #111 üzenetére
ritkábban? egy wheezyhez gyakorlatilag egyáltalán nem kell hozzányúlni.
ennél ritkábban használsz regeditet?Az átlaguser elboldogul, de az átlaguser nem adminol gépet, hanem szerez valakit. Az a valaki pedig regeditelni fog vagy valami registry cleanert fog használni.
Az átlag user felrak egy mit is? mpc-hc-t/vlc-t ? ez júzerfrendli? egy debianon legalább van egy működő lejátszó alapból.
Nem mondtam, hogy melyik rendszer bugmentes vagy sem, de az tény, hogy ha nem raktál fel víruskergetőt, akkor a víruskergető hibája nem borítja össze a gépet. És továbbra is forszírozom azt a gondolatot, hogy a víruskergető kiválasztása, telepítése nem átlaguser szint. Tehát nem igaz az, hogy a wint csak úgy feldobja valaki és kész.
"És ez hol az os hibája": az mindegy, hogy kinek a hibája, nem erről van szó, hanem arról, hogy például a feleslegesen feltelepített programok eltávolítása a winfanok számára olyan rutinszerű, hogy észre sem veszik, mennyire mélyen turkálnak olyankor a windowsban ahhoz képest, amennyire egy átlaguser képes. Ha nem lenne x éves gyakorlatod win-ben, mit mondanál erről? És ha ez neked rutinszerű, miért gond a linux?
valójában semmivel sem bonyolultabb a linux, sőt. csak az egyiket ismered, az rutinszerű apróságnak tűnik, a másikat meg nem, így az nagy fekete mágia.
-
bambano
titán
válasz julius666 #106 üzenetére
"Linux alatt még nem volt olyan hogy el tudtam volna teljesen kerülni a terminált.": windows alatt olyan még nem volt, hogy el tudtam volna kerülni a cmd.exe-t. Akárhányszor rá kell néznem valami windows hálózati beállításokra, még mindig az a leggyorsabb, hogy cmd.
Másrészt meg nyugodtan vedd egy kalap alá a linuxos terminált a windowsos regedittel. mindkettő alsó szintű bitfaragásra való, egyik nélkül sem úszod meg. Legalábbis itt a szomszédban a nagy w7 titok cikk topicja szerint nem úszod meg.
"Pilótavizsga valóban nem kell, de az átlagfelhasználó mond már meg hogyan fog abban eligazodni.": mert az átlagfelhasználó hogy igazodik el, hogy melyik kodek pakkot meg médialejátszót meg vírus, malware, spyware kergetőt kell feltenni windowsra, és miért nem azt? Hidd el nekem, lejön egy víruskergető update, megakad tőle mondjuk a kitekintő gyorsvonat, az átlag felhasználó úgy megáll, mint a szög. csak valahogy ezeket az evidenciákat mindig elfelejtik a winfanok.
Veszel mondjuk egy w7-es notebookot valamelyik boltban. Az átlagfelhasználó honnan fogja tudni, hogy ami szemetet (demo víruskergető, demo office, demo ez demo az, ilyen gyári tool olyan gyári tool, stb. stb.) az alapértelmezett telepítés felrak, azt hogy kell levakarni, hogy ha reggel beindítja a notebookját, ebéd előtt be is bootoljon? Láttad már, milyen kerek tud lenni az átlag felhasználó szeme, mikor közlöd vele, hogy a gyárilag felrakott demo vírusirtó licensze lejárt, azért nem fogja meg a vírusokat?
Szóval azt látom, indokolatlanul fikázzátok a linuxot, miközben fel sem tűnik nektek, hogy a windowszal legalább annyi, vagy több orálozás van.
-
bambano
titán
az ilyen kijelentésekkel egy csomó baj szokott lenni. példák:
- rossz a linux, mondja. mert valamikor, még atlantisz elsüllyedése előtt kipróbáltam egyet, és az nem jött be
- -"-, mert talált egy ezer éve elárvult disztrót, ami már akkor is rosszul volt összerakva, amikor kiadták és azóta még jobban belepte a por. pl. uhu.
- -"- mert a widowsnak megbocsátjuk, ha nincs driver egy adott hardverhez, a linuxnak nem
- -"- mert megnéztem a linuxot, rááldoztam három teljes percet és nem lett jó. miközben az userek zöme elfogadja, hogy windowst is hosszú idő alatt szokja meg, lakja be. de ugyanezt az energiát a linuxra már nem hajlandó rááldozni, mert másodszor nem akar pepecselni valami újjal, amihez tanulni kell.és még hosszasan sorolhatnám. akik ilyen alacsony szinten fikázzák a linuxot, azok valószínűleg windowson is buktak párat, csak azt bevallani szégyen, tehát titokban marad. vagy elfelejtették már, milyen volt windowson pályakezdőnek lenni, a múlt pedig megszépíti az emlékeket.
ha találnál olyan embert, aki egyiket se látta, annak pontosan ugyanolyan bonyolult lenne, bármelyiket is raknád elé. ha találnál olyan embert, aki nem windowson kezdte, az ugyanolyan bambán néz a windowsra, mint a winfanok a linuxra.
Szerintem a wheezyt pofonegyszerű használni. Csak valamiért linuxban hülyének lenni sikk, dicsekedni való, windowsban meg szégyen, tehát titok. És igen, a linux kiveti a selejtes felhasználókat, de azokat kiveti a windows is.
-
bambano
titán
ugye érzed a problémát, hogy valaki azt mondja, hogy "számára", majd én azt mondom, hogy "nekem meg", (jól láthatóan két szubjektív egyéni vélemény), mire te mondasz egy objektívnek látszó ítéletet #67-ben. Mert szerinted senkinek nem lehet más véleménye, mint a tömegeknek. Mindezekután azt mondod: "Egyik sem volt számomra felhasználóbarát."
Na most akkor döntsd el végre, hogy szabad-e valakinek egyéni véleményt mondani vagy sem, mert engem lekaptál a 10 körmömről, mikor ilyet mertem tenni, majd te is ezt csináltad. És ez pedig téged minősít. q.e.d.
-
bambano
titán
válasz Neil Watts #76 üzenetére
egy lehetséges módszer. ebben mac-linux-win sorrendet hoztak ki.
-
bambano
titán
az átlagfelhasználó egyiket sem tudja megoldani, másrészt az átlagfelhasználó egyiket sem csinálja. ad valakinek egy kis zsét és megcsinálják neki.
másrészt meg mit is szoktak mondani a winfanok: az nem az ms hibája, ha nincs driver valamihez...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #64 üzenetére
jaja, ezt szokták mondani a winfanok, a valósághoz persze semmi köze, de fudnak jó.
nem mintha a wint vadonba kirakva sokáig bírná...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
0 marketinggel, 0 salessel, bazi nagy szembeszélben eljutott másfél százalékig, egy bizonyos piaci szegmensben. Más piaci szegmensekben meg tovább.
nincs ezzel semmi baj. főleg, hogy sokan nem is akarják, hogy igazi desktop oprendszer legyen. elég, ha csak arra gondolsz, hogy néznek ki azok a linuxok, ahol erőltetik a desktopot.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #57 üzenetére
erre csak a világ az ellenpélda. nevetséges érvek.
-
bambano
titán
szakemberek által szervereket netinstallal telepíteni szakmai szemszögből nézve rendben van. nem szakemberek által otthon desktopot netinstallal telepíteni marhaság. Ez volt a csúsztatás a hsz-edben, amikor azt sugalltad, hogy egy szerverteremben szakember által végzett telepítésnél előforduló probléma (egyébként az erről alkotott véleményemet szerintem ismered) ugyanolyan probléma, mint azoknál, akiket a felmérésben megkérdeztek.
naponta beszélek kollégákkal, akik az általam telepített linuxos desktopokat használják. tudom, hogy mi a véleményük róla.
ha elolvasod a windowst adminolók véleményét, vagy az az általános vélemény, hogy időnként újra kell telepíteni, vagy az, hogy registryt kell takarítani, illetve az esetek nagyon kicsi részében pedig az, hogy egyszer felrakott a windowsára pár programot és azóta azt használja, semmit nem tesztel, változtat rajta, és így jó.
-
bambano
titán
te és anulu, biztosak vagytok abban, hogy az a majd' 20 ezer ubuntu felhasználó, akit megkérdeztek, mind veletek pont egy szinten van informatikából? biztos vagy benne, hogy átlag béla ubuntu júzer szerver kategóriás ethernet kártyával szerelt gépet használ és arra csak netinstallal hajlandó telepíteni, mert az milyen trendi?
windowsból le tudod gyalulni a guit? egyébként én le tudom szedni a gnome-ot, de van, amikor a kérdező számára hasznosabb tanács egy kevésbé szakmai, de könnyen kivitelezhető válasz, mint az, hogy kezdjen neki csomagkezelővel varázsolni. attól, hogy újratelepítést javasoltam, még le lehet szedni kézzel is.
-
bambano
titán
ubuntuba pl. nem kell serialt írni... de nem hiszem, hogy ennyivel elintézed a w7-et, userneveket, jelszavakat, gépnevet, esetleg domain nevet ott is írni kell
lehet, hogy neked nem kellett még újratelepíteni, de a net tele van lassulásokról meg újratelepítésekről szóló hírekkel. nemrég volt erről vita a w7 titkai c. logoutos bejegyzésben.
a konzekvensebb gui-t már többször kiveséztük, biztosan te is olvastad és emlékszel rá.
-
bambano
titán
válasz Neil Watts #27 üzenetére
persze, csak a lin-win vitákban Pompei pusztulása meg Atlantisz elsüllyedése közel se kavar akkora flamet, mint az, hogy linuxon nem fut a fotóbolt.
-
bambano
titán
válasz VaniliásRönk #8 üzenetére
van egy oprendszered, amit egyszerűbb telepíteni, mint egy másikat, nem kell rá víruskergető, uac, malware kergető, anyámtudjamikergető, nem kell újratelepíteni, működni szokott az upgrade, konzekvensebb a grafikus felhasználói felülete, mint a másiknak, többet is tud a gui, mint a másiknak, és akkor melyikkel is nehéz együtt élni?
A linuxok ellen az egyetlen korrekt érv az, ha valaki játékos típus. esetleg grafikai hazudozó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Diablo IV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eGPU tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest