Hirdetés

 • bambano

  titán

  "Linux alatt még nem volt olyan hogy el tudtam volna teljesen kerülni a terminált.": windows alatt olyan még nem volt, hogy el tudtam volna kerülni a cmd.exe-t. Akárhányszor rá kell néznem valami windows hálózati beállításokra, még mindig az a leggyorsabb, hogy cmd.

  Másrészt meg nyugodtan vedd egy kalap alá a linuxos terminált a windowsos regedittel. mindkettő alsó szintű bitfaragásra való, egyik nélkül sem úszod meg. Legalábbis itt a szomszédban a nagy w7 titok cikk topicja szerint nem úszod meg.

  "Pilótavizsga valóban nem kell, de az átlagfelhasználó mond már meg hogyan fog abban eligazodni.": mert az átlagfelhasználó hogy igazodik el, hogy melyik kodek pakkot meg médialejátszót meg vírus, malware, spyware kergetőt kell feltenni windowsra, és miért nem azt? Hidd el nekem, lejön egy víruskergető update, megakad tőle mondjuk a kitekintő gyorsvonat, az átlag felhasználó úgy megáll, mint a szög. csak valahogy ezeket az evidenciákat mindig elfelejtik a winfanok.

  Veszel mondjuk egy w7-es notebookot valamelyik boltban. Az átlagfelhasználó honnan fogja tudni, hogy ami szemetet (demo víruskergető, demo office, demo ez demo az, ilyen gyári tool olyan gyári tool, stb. stb.) az alapértelmezett telepítés felrak, azt hogy kell levakarni, hogy ha reggel beindítja a notebookját, ebéd előtt be is bootoljon? Láttad már, milyen kerek tud lenni az átlag felhasználó szeme, mikor közlöd vele, hogy a gyárilag felrakott demo vírusirtó licensze lejárt, azért nem fogja meg a vírusokat?

  Szóval azt látom, indokolatlanul fikázzátok a linuxot, miközben fel sem tűnik nektek, hogy a windowszal legalább annyi, vagy több orálozás van.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.