Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Bittorrent topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- JavaScript topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz CPT.Pirk #355 üzenetére
Az edgy óta használom, és a feisty óta gyakorlatilag más rendszert csak tesztelésre. Vannak benne hibák persze, bár én úgy veszem észre, hogy a legnagyobb problémák az egyéb környezetekre épülő változatokkal vannak, mint pl épp a KDE-alapú kubuntu. Ha nagyon KDE-re fájna a fogam, akkor valami egyéb rendszert választanék, viszont a gnome2 és újabban a unity-vel érkező alapváltozattal ki vagyok/voltam békülve. A kiadást követő 1-2 hónap során a köztes kiadásokban lakozó hibákat is javították, már ami annyira bökte a szemét a zembernek.
Nyilván egy olyan ember, aki a fél (egész) életét a gép buherálásával tölti, és minden kütyüje azon lóg, az bizonyára fog találni megoldhatatlan problémákat is. Nem lehet nagy általános igazságokat mondani erre a kérdésre.
-
ViZion
félisten
válasz CPT.Pirk #353 üzenetére
Ubuntum nekem folyamatosan frissült, így kb. 8.04-től volt minden, 11.04-nél inkább újraraktam, és onnan egész a korai Precise-ig volt...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #350 üzenetére
Kikapcsoláskor is dobott egy hibaüzenetet. Valami Policykit1-nek volt baja.
Most már visszakapcsoltam winre. Mai napra elég volt ennyi a Kubuntuból.
A GPU hőmérséklete most kereken 40 fok.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #340 üzenetére
"Hogyhogy nem magyar az egész?"
Nem tom. Azt hittem ez a természetes állapota.
A képeket az asztalra mentettem. /home/asztal. A dolphinnal látom is. Viszont az asztalon nincsenek kint. (Akkor sem ha átváltok a másikra.)
Még nem frissítettem. Azt hittem alapból fölajánlja mint az Ubuntu. Nem is foglalkoztam vele.
Az időzóna Budapest.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #313 üzenetére
Még mindig tartom amit mondtam. Szerintem a win felhasználóbarátabb.
Én azért akartam kmplayert használni mert win alatt is azt használom, de a VLC is jónak tűnik.
(#314) tomtyi:
Tudtam, hogy linuxban nem lehet elkerülni a terminált.
((#315) floatr: Ignore)Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
törölt tag
válasz CPT.Pirk #277 üzenetére
Ennek alapján attól függ, hogy rakta fel a 7-et. Ha Vistából, akkor marad a D:, ha lemezről, akkor ugrál.
(#285) Benoe77
Jaja, csak már nem mentem végig.@(#282) Huma
Ha ki akarod próbálni, én inkább egy kisebb partíciót ajánlanék. Max. 20 GB nagyon sokáig elég lesz. Erre egy Ubuntu minimál telepítő cd, és arról a legalapabb rendszer, a végén a grafikus felületeknél az openbox, az lxsession, lxpanel, lx-core, és lesz egy alapból kb. 40MB-o használó rendszered.@(#287) Huma
Nem az ablakkeretet értettem, hanem a felső "panelt", ahol teljes ablak módban is van. Nincs ott? Akkor gebasz van. De én egyébként sem szeretem a Wubit.[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #281 üzenetére
Akkor már csak azt kéne eldöntenem, hogy melyik legyen.
Aki használt már kubuntut és lubuntut is az adhatna pár tippet.
A gépigény nem számít. Kétmagos procim van és 5750-es VGA-m.
"Mindjárt teszek fel egy képet az én KDE kialakításomról."
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #277 üzenetére
Nem. Nekem a sajátja D. Nem nevezi át C-re.
(#275) ViZion:
Ok köszi. Lehet akkor kipróbálok egy másik disztrót.Melyik az a linux amelyik a legjobban hasonlít a windowsra?
A kubuntu pl? Vagy a chakra?
[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #257 üzenetére
Feltelepítettem, újraindítottam, továbbra sem működik.
Még mindig azt írja, hogy hiányzó firmware.
szerk:
rákerestem erre: BCM4306
Telepítettem az első találatot és most már működik.[ Szerkesztve ]
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #236 üzenetére
"kellene valami számadat"
A csillagokat ne számoljam meg?
Mikor anno programokat keresgéltem linuxra egyértelművé vált számomra, hogy nagyságrendekkel kevesebb program van rá mint winre."akár már le is vonhatod a Windowos mennyiségből a trial verziókat, az egyéb szemét telepítését ajánlgató progikat"
Miért is? A trial progiknak van teljes értékű változata is. Az meg hogy egy program mást is telepítésre ajánl, mit számít? A program az program.
De egy profi Ubuntus felvilágosíthatna, hogy nagyjából mennyi program van rá. Kíváncsi vagyok.
Az biztos, hogy a windowsra írt programok száma milliókban mérhető.
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #226 üzenetére
"A homályos emlékeid alapján alkotott általánosító kijelentésed az vajon mi?"
Annyira azért nem homályosak és ahogy elnéztem mai napig sem változott a helyzet. Ezt W666W hozzászólásai is bizonyítják. Én is megküzdöttem a linux-al mikor telepítgetni akartam különféle dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy míg winre kismillió különféle program van addig linuxra ennek a számnak csak a töredéke.
Nekem a total commander egy alapprogram. Linuxra is megkerestem a megfelelőjét. Találtam is legalább hármat, de mindegyiknek volt hibája/hiányossága ami miatt nem tetszett. Próbáltam wine-vel használni a TC-t, de ez sem jött össze.
Én nem jelentettem ki semmi olyat ami nem volt alátámasztva. Ha te mégis ennek az ellenkezőjét véled ill. tapasztalod akkor csak szólj és kifejtem bővebben.
Nem rossz a linux ha nem kell buherálni és minden flottul működik, de ha valaki testre akarja szabni vagy nem működik valamelyik hw akkor már rögtön indul a szívás.
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #219 üzenetére
Milyen ellentmondást? Amúgy két napig el voltam utazva, ezért nem voltam jelen. Most átolvastam miket írtatok és bizony nem egy olyan hozzászólást olvastam ami elvakultságról árulkodik és pont az megy mint az általam említett v. topicban ahol konkrét tények helyett csak a belemagyarázás és a szavak csűrés-csavarása megy. Mint pl a játék vs. linux.
Egyesek még azt is megpróbálják elhitetni, hogy linuxon is ugyanúgy lehet játszani mint windowson. Ezek után miről is beszélünk?Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz CPT.Pirk #215 üzenetére
Miért is?
(#216) bambano:
"minden topicban rendszeresen megcáfolt hazugságokkal"Pl?
(#218) bambano:
Miről? Csak azt kértem, hogy írj egy példát.
Állítottál valamit, de nem támasztottad alá semmivel.[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz CPT.Pirk #184 üzenetére
Én azt feszegettem, hogy miért jobb a bekapcsolt UAC-nál amit egy Linuxos Desktop Environment tud nyújtani. Mert gondolom ugyan azon műveleteknél lesz szükséges ott is, hogy csesztesse a felhasználót, hogy most tényleg akarod-e ezt, ill. ha úgy van beállítva, hogy kérem az admin jelszót. Telepítés/leszedés, bizonyos rendszer beállítások piszkálása, bizonyos könyvtárak írása, vagy akár olvasása...
-
julius666
addikt
-
zoli62
addikt
válasz CPT.Pirk #184 üzenetére
Szerinted növeli a biztonságot, hogy apt-get dist-upgrade is indítható sudóval?
Igen az a baj, hogy a root használat szükségessége sem egységes már.Szerintem ha megint csinálnának egy olyan felmérést, hogy kiválasztott átlag szintű felhasználók elé tennének egy desktop rendszert, hogy használják (GUI hasonló mindegyikben), nem tudnák eldönteni, hogy melyiket használják (Windows, Mac OSX, Linux).
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz CPT.Pirk #178 üzenetére
"Ugye mivel ezek nem szétválasztott dolgok, a háttér béli védelmet is bukja."
Hát na ja, az olyan mint ha Linuxon rootként lenne bejelentkezve (már feltéve, hogy adminisztrátori fiókkal jelentkezik be a Windows felhasználó). De nekem ez nem világos:
"Na most a Linuxos su -, vagy a sudo mentes rendszer használat nem rendelkezik ilyen basztató mellékhatással"
Parancssorban biztosan rendelkezik (kell sudo vagy su). Mit tudnak csinálni ezzel a grafikus felületen? Amit a Windows nem? Amúgy és soha nem is értettem az egész UAC mizériát... Legszigorúbbra állítva is kb csak akkor pattan fel, mikor FF vagy Flash frissül, meg ha telepítesz valamit, vagy a rendszer beállításokban turkálsz. (Utóbbi a legszigorúbb alatt eggyel már nincs is Win7 alatt.) Azért ezek elég ritka események. Gondolom ugyan ezekre rá kell rákérdezni Linux-os DE-k esetén is.
"A "desktop" területre szánt Linuxoknál már van olyan, hogy bundle manager, ahonnan root jelszó nélkül telepíthetőek a népszerű programok, mint böngésző, pidgin, gimp, stb."
OK, mínusz ez... de csak nem ezen múlik a boldogság.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz CPT.Pirk #167 üzenetére
nem, nem csak azok, de azok is
nem tudom, ki hog yvan vele, de jobban szeretem, ha en donthetem el, mivel jatszok, nem pedig a csomagkezelole kellene mar szoknia arrol a linux teritomunkasoknak, hogy meg akarjak mondani, mas milyen programokat akar hasznalni, csak azert, mert ok elegedettek vele
#169: jol ertem, azt akarod sugallni, hogy a windoze azert szar biztonsag szempontjabol, mert a biztonsagi beallitasok, szoftverek kikapcsolhatoak?
sudo mond-e valamit?
sot, sudo su -
vagy szerinted, aki windozde-on kikapcsolja a tuzfalat, defender-t, meg uac-ot, az linux-on nem azzal fog nyitni, hogy root-kent jelentkezik be?[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
ddekany
veterán
válasz CPT.Pirk #167 üzenetére
"Crysis2 vagy mi nem fog futni"
Azért a Diablo 2 és a Crysis 2 közt van még pár játékgeneráció, és bár életemben nem szórakoztam Wine-vel, kalappal fogok táplálkozni ha nem tiszta szopás az egész kompatibilitás szempontjából. Na csak hogy ne sugározzuk azt a laikus felé, hogy áh, nem gond, ott a Wine...
-
ddekany
veterán
válasz CPT.Pirk #169 üzenetére
"de mivel ki lehet kapcsolni az egész UAC-t, ezért nem igazán ér sokat, mint védelem"
Hát azért... ilyen alapon ha valaki akarja, használhat Linuxot is rootként. A valódi gond az UAC-al és minden hasonlóval (tehát Linuxos megoldásokkal is, gondolom), hogy ha valahol nincs állandó rendszergazda, akkor nem fog az menni, hogy a kockázatos műveletekhez az ő nem közismert jelszava kelljen, és onnantól jó eséllyel igent fog nyomni a felpattanó UAC ablakra a felhasználó amikor nem kéne. Tehát az UAC eleve olyan, hogy az értelmesebb emberek nagyobb eséllyel elkerülhetik a bajt, a többi meg állandó rendszergazda nélkül (kis cég) úgy is reménytelen.
-
W666W
tag
válasz CPT.Pirk #134 üzenetére
Nem vagyok nagy Linux man csak kisérletezni szoktam Vele mikor "rámjön az 5 perc "
most épp az Ubuntu 11.10 az "áldozat "..Annyi előrelépés van az ügyben , hogy a hangkártya már müködik a digitális kimeneten de csak STEREO ban .....Berakok egy DTS dvd-t akkor nincs 5.1-es hang csak a stereo kimeneten az erősítőn keresztül emulált NEO6 5CH Cinema hang....Na mindegy próbálgatom a dolgot mikor lesz időm....Köszi a segítséget...
mondjuk kb 1,5 éve próbálgattam utoljára Linuxot és azóta feltünt hogy míg eddig "büvészkedni" kellett a telepítésnél most meg WIndows alol !! is tudom telepíteni és aztán lesz oprendszer választási lehetőségem..Csak nem az van hogy linuxéknál is rájöttek arra, hogy a különcködésnek nem sok értelme van ????
Ha sikerül a hangot megoldanom akkor az már jó lesz .. Köszi mégegyszer a segítséget
Azért ez is érdekes mert ITT sok olyan progi vanaminek van windowszos megfelelője..
Eddig azt gondoltam, hogy aki Linuxot használ az megkap mindent a rendszerrel és SEMMIRE nincs szüksége amit a gonosz windowsban használnak... -
W666W
tag
Windows alatt semmit sem kell kapcsolnom felteszem a Realtek drivert azt kész felismeri hogy optikai kimenetem van és SPDIF en keresztül azt jónapot és van hang....
Linuxnál rca-n keresztül megy de SPDIF az nem hiába kapcsolok bármit is :-((
De köszi veszek egy nagy levegőt az újra neki ugrok a dolognak...A Részesedésnél azért a desktopot írtam be mert szerintem evidens, hogy ha a Linux azt szeretné, hogy minnél többen megismerjék és használják akkor nem a szervereknél kell terjeszkedniük hanem a DEsktop vonalon ami ugye a béka valaga alatt van...
Addig míg a mezei userek Microsoft és Apple oprendszereket futtatnak a desktop gépeken javarészt addig Dőreség azt várni, hogy a linux széles körben ismert legyen...
Talán az android a linux felé tereli a figyelmet ....
tetszik nem tetszik de a desktop linux - nak van még Bőven hova fejlődni..../ Szerintem /
-
anulu
félisten
válasz CPT.Pirk #123 üzenetére
Win7 x64, SP1, adblock van, mégis tolja fel az ablakot benne, h mennyi RAM-ot evett meg. időnként kikerekedik a szemem :S
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz CPT.Pirk #121 üzenetére
jahogy sok-sok éve...
"a mostani FF sem zabálja fel a ramomat, de ez egy másik téma"
otthon lazán megeszik 10-15 ablaknál 1,2-1,4GB RAM-ot nálam. ok, hogy elfér, de valahogy nem őszinte a mosoly az arcomon. úgyhogy el is kezdtem hanyagolni. pedig régen (komolyan mondom) nagyon szerettem. pici volt, és gyors, mint a villám. a mérete ma már nem érdekel, a sebessége viszont kritikán aluli."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz CPT.Pirk #119 üzenetére
"Nézzünk egy példát. Mondjuk 512Mb ramos gépből kéne valami kis netezős masinát csinálni. Ha már Ubi a téma, az Gnome2-vel 384 Mb ramon már tök jól futott. Milyen MS operációs rendszert küldenél itt a versenybe, ha nem XP-t?"
szvsz tökmindegy. linuxon ráraksz egy FF-et (hacsak nem valami régit, ami még össze volt rakva, és nem zabálta fel a memóriát), rá egy flasht és ugyanúgy meghal RAM hiány miatt hogy a kérdésedre válaszoljak: 2 kifliért veszek bele 1 vagy 2 giga RAM-ot (sacc/kb annyiba kerül mostanság), onnantól meg akármit lehet (feltéve ha nem DDR1, mert az platina árban van, de azok a gépek már nyugdíjazásra érettek, nem netezésre).
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
julius666
addikt
A kolléga feltevése az volt, hogy ha valami probléma van. Na ezért került elő a regedit.
Ja értem. Ettől függetlenül továbbra is áll az állításom.
Linux alatt még nem volt olyan hogy el tudtam volna teljesen kerülni a terminált. Ami persze önmagában nem baj, csak ne ringassuk magunkat gyerekmesékbe, hogy az átlag user anélkül, hogy valaki linuxban otthonosan mozgó ismerősre támaszkodhatna elboldogul.Az Ubi szoftvere központja meg egy dolog, azon kívül ott a GUI-s csomagkezelő, meg más disztróknál más csomagkezelők, hasonló sw központok. Azok használatához sem kell pilótavizsga.
Pilótavizsga valóban nem kell, de az átlagfelhasználó mond már meg hogyan fog abban eligazodni. Néha még nekem is zajos volt hogy melyik csomag az ami kell éppenséggel.
De pl. a Fedoránál (a 15-ösnél amit utoljára használtam) kapásból valahogy bugos volt a grafikus csomagkezelő és kb. az első hozzászólás amit valami hibabejelentő fórumon találtam az az volt hogy "használj yumot parancssorból".
A szoftverközpont kezelése a legtöbb ami elvárható tőlük.Van néhány disztró, ami alapból többet tud, mégis nagyságrendekkel kisebb igénye van, mint pl. egy XP-nek.
XP-nek? Ne nevettess már, nem is kapni régóta zixpét, jó hogy nem win 3.1-el hasonlítod össze mennyivel jobb a bubi. Ilyeneket kérlek ne írj mert az egész hozzászólásod komolyságát kérdőjelezi meg.
-
ViZion
félisten
Alapból nem csatol Ntfs-t linux sem, csak ha rákattintasz a partícióra. Automatikus csatolást vagy programmal, vagy manuálisan be kell állítani, így értettem. De nem bonyolult, még kezdőként sem volt az, csak annak tűnik.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
julius666
addikt
Különben meg a regeditben turkálás az talán felhasználóbarát?
Idejét sem tudom már mikor kellett utoljára regeditben turkálnom...
Mondjuk nagyon alap dolgokhoz (FF, gimp, vagy bármi ami lejön a gyengus kínálatú szoftverközpontból) bubi alatt sem kell konfig fájlokat / terminálban piszkálni. Az más kérdés ez mire elég. 3. gépnek böngészős netbookra lehet, bár ott meg az erőforrásigény miatt lehet jobb választás a win, a gagyi linuxos driverek - főleg a videokártyáké, legalábbis az AMD-k amikkel találkoztam eddig elég vackok voltak - igencsak megérződnek az aksiidőben sajnos. Meg persze ha nincsenek hardverproblémák csak akkor jöhet szóba. -
Huma
addikt
"Nem érzel némi problémát ezzel kapcsolatban?"
Nem.
Kipróbáltam asszem négyféle linuxot. Egyik sem volt számomra felhasználóbarát.
(#78) ViZion:
Én csak arra emlékszem, hogy elég bonyolult volt programokat telepíteni rá és, hogy külön kellett csatolgatni a meghajtókat, nem töltötte be őket automatikusan.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
Kb 6 éve volt az első próba. Utána asszem két éve. Már nem emlékszem miket próbáltam. Több is volt. Az egyik az biztos, hogy az UHU volt. Szerintem az ubuntut is próbáltam.
A regeditben nem kell turkálnia az embernek. Vannak okos kis programok amikkel sokkal egyszerűbben át lehet állítani a dolgokat.
Fájlkiterjesztések nem nagyon érdekelnek mivel Total Commandert használok.
-
Huma
addikt
Ez pont azt támasztja alá, hogy kevésbé felhasználóbarát a linux.
Nézzünk csak egy alapesetet:
Átlagfelhasználó
1)Felrak egy ubuntut. Valami probléma van. Nem ismer fel ezt vagy azt.
2)Felrak egy Win7-et. Valami probléma van. Nem ismer fel ezt vagy azt.Szerinted melyik fennálló problémát tudja könnyebben megoldani egy átlagfelhasználó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed: Valhalla
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Autós topik
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest