Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Huma #263 üzenetére

No, most akkor röviden:
    pont 2 órával ezelőtt raktad fel az Ubuntut. Volt vele 7 bajod:
    1. GC: nincsenek beállítások.
    Nem tudom, ez annak számít-e?

2. Több fül? Azaz két panel? Mint a TC-ben? Érdekes, nálam alapból ez van. Mint a fenti képen látszik.
    3. Meghajtó nevek: azt azért te sem gondolod, hogy egy, amúgy egy másik rendszerben a saját belső (amúgy is sokszor ott is összekavarodó) logikája után kapott neveket fogja használni? Mert Windowsra rádugsz két pendrive-ot kétszer egymás után más sorrendben, és felcserélődik a név. Az UUID meg k.ra ugyan az marad, míg használható marad a kütyüd. Most akkor melyik is a tré? [Csak hogy arra is rátérjünk, hogy ki (te), mit (egy máshol megszokott, itt másként működő megoldást), hol (egy nem Windows topikban) és hogyan (fikázó módban) kommentel.]
    4. Wifi: megoldódott.
    Dash és asztalbeállítások uszkve 15 perccel a rendszer telepítése után: eddig egy egészen más rendszert használtál, adott esetben mostanra akár évek (mondjuk ha Vista-t is használtál, akkor majd' 6 év) óta megszokott beállításokkal. Erre egy alig 15 perce telepített egész más rendszernél fikázod az alapbeállításait, pedig ezeknek nyilván azonnal utána néztél.
    Dash: nyilván nehéz észrevenni a dashben a "még x találat megjelenítése" lehetőséget.
    Asztal: gondolom a ctrl-alt-d is problémát okoz. Vagy alt-tab-bal.

A felmerült 7 bajod közül több 2 óra alatt rendeződött, ami meg nem, annak te is nyugodtan utána nézhettél volna. Én nem használok Unityt (most a "kedvedért" váltottam át rá), GC-t, így nekem is utána kellett néznem. Hát mit mondjak, volt vagy 15 perc se. Tudod, van egy ilyen mondás: nem akarásnak beszarás a vége. (Tényleg, Windowsban hogy váltasz ekkora különbségű felhasználói felületek - szélsőségesen mondjuk egy Ratpoison WM és egy KDE - között, akár restarttal is, mert utóbbi - ugye - nem kell Linux esetében? Ja, hogy sehogy?)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák