Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Gargouille #49 üzenetére
Oké, ennyi erővel kb. az appok 99%-a ingyenes, hiszen nem fizetsz érte a 0. pillanatban. Csak ha tényleg használni akarod, akkor in-app puchase keretében meg kell venned az adott fícsőrt. Szerintem te is érzed, hogy ez az üzleti modell addig működik, amíg elég sok olyan ember van, aki amúgy fizet az appért. Tehát ez valójában nem ingyenes app.
vagy van aki támogatásra épít (tehát opcionális, hogy fizetsz-e érte)
Te is tudod jól, hogy ez a modell kizárólag enterprise környezetben működik, ott pedig nincs olyan, hogy nem veszel hozzá supportot. Szóval ja, a szoftver ingyenes, de mégsem az.Senki sem mondta, hogy csak a reklámmal lehet finanszírozni valamit. Én azt mondtam, hogy vagy fizetsz érte, vagy reklám. A fenti példáid a fizetsz érte kategóriába tartoznak.
Persze nyithatunk arról filozófiai vitát, hogy mit tekintünk ingyenes appnak. Amit bárki ingyenesen letölthet, vagy ami tényleg nem kerül semmibe teljes funkcionalitás mellett?
-
veterán
válasz Gargouille #46 üzenetére
Igen, és a rábeszélőember lyukat beszél a hasába a gazdának, aki kicsapja a tízmilliókat. Pont mint egy UL-nél. Ugyan már.
A valóságban tendereztetés van, konkurens árajánlatok, kedvezmények tömkelege. Ezek ipari berendezések, ahol nem az a lényeg, hogy milyen a színe a verdának, hanem hogy mennyi hasznot tud termelni.
#47Gargouille
Miért, mi az alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Gargouille #42 üzenetére
Ez konzumer piacon igaz csak. Százmilliós traktort nem a marketing fogja eladni. Eleve ezek a cégek nem is folytatnak ilyen értelemben marketingkommunikációs tevékenységet, a sales dealereken keresztül folyik.
Az ingyenes app témához: piaci termékekről beszélünk, nem kommunizmusról.
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz Gargouille #39 üzenetére
Kapcsolóan az általad leírtakhoz, nemrég egy Podcastban hallottam, hogy ma már egyetlen befektető sem fektet be tőkét olyan Startup-ba, ami nem "előfizetéses modell" -ben gondolkozik!
-
€uro
őstag
válasz Gargouille #10 üzenetére
Mi abban a gyomorforgató, hogy adott egy lehetőség?! Ha tetszik, élsz vele, ha nem, akkor nem.
Miért kell hőbörögni, ha valami nem szimpatikus? Rá vagy kényszerítve, hogy használd?Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Igazi monstrum lesz az új generációs Xeon
- PayPal
- Socket AM5-ös alaplapok négyesfogata futott be az MSI csapatából
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- HPE StoreEasy 1450/DL60 Gen 9 + egyéb apróságok
- XPS 9720 17" 4K+ érintő i7-12700H RTX 3060 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP-DELL-ACER 4-6-7-8-9. Gen. Számítógépek + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASUS PRIME X670-P WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest