Új hozzászólás Aktív témák

• consono

nagyúr

válasz s4tch #870 üzenetére

Igen, most crowfoundingolnak egy tabletet, szerintem pár óra és meg is lesz a pénz, ahogy látom :)

Milyen a Jolla? A rövid meg a hosszú válasz is az, hogy jó :) DE. Nem való mindenkinek, mert hiába 1.0.8.x már a verziószám, egy csomó mindent még mindig csak "hack"-ekkel lehet megoldani, illetve a natív programkínálat szegényes (finom voltam ;] ) Szóval anyukámnak még nem adnám oda, nekem viszont nagyon bejön a dolog!
    Gyors a teló, a natív progik is azok, a multitasking nagyon rendben van, az Android kompatibilitás is OK, majdnem minden fut (igazán egy progi van, ami nem akar: a BBM), ráadásul jóval gyorsabban mint előtte a Q5-ön. Ez kicsit meglepő, mert a hardver kb. ugyan az, de pl. az Antutu is Q5-ön 10000 pont körül van 10.3.1-el, a Jolla meg 17000-et tol... Az akksi itt is kibír egy napot, ha nagyon akarnám kettő is menne, a telefon hangminősége jó, a fényképező jobb mint a Q5-é, bár nincsenek különböző scene módok, meg HDR, ami néha jól jönne.
    A legtöbb "gond" szoftveresen van: az Exchange támogatás tud nyűgös lenni, mert nincs minden provisioninghez szükséges dolog még benne a kliensben, WPA2 Enterprise Wifi-t csak kézzel, a konfig file-t megcsinálva tudok kezelni, ilyesmik. De vicces dolog, hogy be tudok ssh-zni a telefonomra és ott mc-t futtatva piszkálni a rendszert :) Ja, magyar nyelv nincs a telefonban, ha ez esetleg érdekes valakinek, ha jól emlékszem 50%-on áll a közösségi fordítás.
    Ami a baj, az az, hogy kevés a natív program, pedig igazán könnyen programozható a teló, de (egyelőre) nincs lehetőség fizetős alkalmazásokra a marketben, illetve, ha jól tudom reklám támogatás sincs az apiban. Ez a kettő eléggé elveszi a profi fejlesztők kedvét... Persze a fontos alkalmazások megvanak natívban (Twitter, Facebook, youtube, alternatív videolejátszó, időjárás, fájlkezelő, RSS, system monitor, stb). Van érdekes módon alternatív market is, az openrepos, itt sok érdekességet találni linuxos lélekkel, amik a hivatalos áruházba ilyen vagy olyan okok miatt nem kerülnek fel (kernel modulok, patchek, alkalmazások újabb verziói stb.)

Gyorsan kb. ennyi. Nem bántam meg :) Ráadásul ma kellemes meglepetésként kaptam egy nagy borítékot Jolláéktól, amiben egy Aloe TOH lapult (ez 29 EUR lenne, ha venni akarnám), úgy tűnik valaki felhasználta a kuponomat :)

"Mechazilla has caught the booster."

Új hozzászólás Aktív témák