Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Igen, most crowfoundingolnak egy tabletet, szerintem pár óra és meg is lesz a pénz, ahogy látom
Milyen a Jolla? A rövid meg a hosszú válasz is az, hogy jó
DE. Nem való mindenkinek, mert hiába 1.0.8.x már a verziószám, egy csomó mindent még mindig csak "hack"-ekkel lehet megoldani, illetve a natív programkínálat szegényes (finom voltam
) Szóval anyukámnak még nem adnám oda, nekem viszont nagyon bejön a dolog!
Gyors a teló, a natív progik is azok, a multitasking nagyon rendben van, az Android kompatibilitás is OK, majdnem minden fut (igazán egy progi van, ami nem akar: a BBM), ráadásul jóval gyorsabban mint előtte a Q5-ön. Ez kicsit meglepő, mert a hardver kb. ugyan az, de pl. az Antutu is Q5-ön 10000 pont körül van 10.3.1-el, a Jolla meg 17000-et tol... Az akksi itt is kibír egy napot, ha nagyon akarnám kettő is menne, a telefon hangminősége jó, a fényképező jobb mint a Q5-é, bár nincsenek különböző scene módok, meg HDR, ami néha jól jönne.
A legtöbb "gond" szoftveresen van: az Exchange támogatás tud nyűgös lenni, mert nincs minden provisioninghez szükséges dolog még benne a kliensben, WPA2 Enterprise Wifi-t csak kézzel, a konfig file-t megcsinálva tudok kezelni, ilyesmik. De vicces dolog, hogy be tudok ssh-zni a telefonomra és ott mc-t futtatva piszkálni a rendszertJa, magyar nyelv nincs a telefonban, ha ez esetleg érdekes valakinek, ha jól emlékszem 50%-on áll a közösségi fordítás.
Ami a baj, az az, hogy kevés a natív program, pedig igazán könnyen programozható a teló, de (egyelőre) nincs lehetőség fizetős alkalmazásokra a marketben, illetve, ha jól tudom reklám támogatás sincs az apiban. Ez a kettő eléggé elveszi a profi fejlesztők kedvét... Persze a fontos alkalmazások megvanak natívban (Twitter, Facebook, youtube, alternatív videolejátszó, időjárás, fájlkezelő, RSS, system monitor, stb). Van érdekes módon alternatív market is, az openrepos, itt sok érdekességet találni linuxos lélekkel, amik a hivatalos áruházba ilyen vagy olyan okok miatt nem kerülnek fel (kernel modulok, patchek, alkalmazások újabb verziói stb.)Gyorsan kb. ennyi. Nem bántam meg
Ráadásul ma kellemes meglepetésként kaptam egy nagy borítékot Jolláéktól, amiben egy Aloe TOH lapult (ez 29 EUR lenne, ha venni akarnám), úgy tűnik valaki felhasználta a kuponomat
"Mechazilla has caught the booster."
Új hozzászólás Aktív témák
lo Samsung Wave S8500 szakmai topik: [link]Samsung Wave S8530 szakmai topik: [link]Samsung Wave S8600 szakmai topik:...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest