Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
ezt rendeltem a gyereknek ma 68.000 ft.-ért az egyik Magyar web shopban.
egy év garival. görgess az oldal aljáig.
szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
A hívás-, üzenetkezelés tényleg jó a Samukon. A listából húzással történő küldés/hívás a Sonyn is hiányzott, bár mondjuk ez a legkevesebb, +1 pöttyintést ki lehet bírni.
A lockscreen widgetek az 5-ös androiddal úgy rémlik, el fognak tűnni. MIUI6-on már nincs is ilyen, v5-ön viszont van.
A MIUI6 új záróképernyője (ami egyébként v5-re is elérhető) hasonlóan bárhonnan indított húzással feloldható. Annyiban különbözik a Samsungétól, hogy fölfelé kell indítani a mozdulatot.
Szintén MIUI: hangerőgombok némítják a hívást, nem kell hosszan nyomni. Ezt is lehet konfigurálni úgy, hogy a hangerő gomb némít, a kikapcs gomb Samu-módra hívást fogad. A blocklistet nem használom. Viszont van alapban a MIUI-ban hívásrögzítés. A kínai ROM-ok öröksége, ilyet Európában asszem nem nagyon engednek a gyártóknak.
-
A legfontosabbat majdnem kihagytam: a kijelzőzár feloldása! Az, hogy nem egy kis kört kell eltalálni, majd elhúzni egy adott irányba, hanem bárhonnan bárhová húzhatom az ujjam és feloldja a kijelzőt, na ez hiányzott a legjobban miui alatt.
Azt más teló is tudja, hogy bejövő híváskor, ha megnyomom a hangerő gombot, rögtön elnémul a telefon, és egész addig csendben van, míg fel nem veszem a hívást? Ha pl nem akarom rögtön fogadni, mert épp beszélek vkivel, vagy alszanak mellettem, így ki tudok menni a szobából és ott felvenni? Szerintem ezt más telók is tudják, de gondoltam leírom (a miui pl pont nem tudta, illetve hosszan kellett nyomni a hangerő gombot, ami nem pont ilyen hasznos). -
Híváskezelés: amit csak a Samsung telók tudnak: hívásfogadás a fizikai home gombbal. Csukott szemmel, kesztyűben stb.
Amit Ti is ismertek még a wave-ről: kontakt listában, sms-nél a néven jobbra húzom az ujjam: tárcsáz, balra húzom: sms.
Hívás blokkolás üzemmód: nagyon egyszerű beállítani, a státuszbáron gyorsgombbal ki-be tudom kapcsolni. Ez konkrétan a miui-ban olyan komplikáltan van megoldva, hogy alig tudtam beállítani.
Ha aktív a hívásszűrés, vagy némán van a telefonom, és a zsebemben van, minden nem fogadott hívás után rezzen egyet, akkor is, ha nincs beállítva rezgés (sosem használom, nem szeretem), viszont ezzel nagyon sokszor sikerült már fontos hívást NEM elmulasztanom.Ezek tetejébe nekem pont tetszik az egész tw kinézete, a vidám színek a tw alkalmazásokban, a csiricsáré ikonok. Ebből a szempontból a miui is bejött.
Most ezek jutottak eszembe, majd írok még, ha jön valami. -
Hát sok hasznod nem lesz belőle, mert majdnem mind híváskezeléssel kapcsolatos dolog, amivel tableten nem nagyon fogsz találkozni. Majd írjátok le, ezek közül mi az, amit más fw/telefon is tud!
Ami nem hívással kapcsolatos: a tw launcher tud olyat, hogy ha bedugom a fülest, előjön egy rejtett oldal, amin csak zenei dolgok vannak: rádió és zenelejátszó widgetek, és az összes média alkalmazás indítóikonja. Így alapesetben ezek nem foglalnak helyet a home-on. Ha aktív a zenelejátszó Vagy rádió, a lezárt kijelzőn is kint van a widgetje, de ezt tudom, hogy ma már talán az alap droid is tudja. -
JB és afölött root nélkül is tiltható az összes "tw fos".
Én 4.2.2-t rootoltam ugyan, de azon kívül, hogy betettem egy adblocker host fájlt, semmit se módosítottam a telón, amihez kimondottan root kellett volna. Galaxy S2 plus-om van. Maga a tw viszont annyi pluszt ad nekem személy szerint, hogy gyári rendszerrel (és más custom rommal se) már nem érezném jól magam a telefonon.
-
s4tch
veterán
Na ja, van vagy két év a két hardver között.
A touchwiz egyébként friss telepítéssel egy ideig szépen elketyeg. Van a családban egy kvázi véletlenül bevásárolt (szolgáltatótól ingyen jött...) Ace 3 LTE, jópofa kis telefon, de 2 hónap után 2 e-mail fiókkal a fedélzeten seggre ült. 65 éves a tulaj, semmit sem telepít, csak mailt néz rajta, fényképez és telefonál, júzer error kizárt. Rootoltam a telefont, letiltottam az összes tw fost (könyvespolc, újságos, ilyen-olyan asszisztensek, jegyzetek, stb), azóta másfél napig bírja az akksi a korábbi fél (!!!) nap helyett, és a sebessége is tűrhető. Egy csupasz droiddal jó cucc lenne.
A tabod nem lesz egyébként ennyire vészes, az egy igen erős kütyü. A kijelző miatt én is elgondolkodtam rajta, az csodás.
-
TomWexX
addikt
A touchwiz-t nagy valószínűséggel pár hét után Nova-ra fogom cserélni.
Állítólag azzal, plusz pár felesleges samsung baromság letiltásával szárnyra kap az egyébként amúgy sem lassú rendszer. Ma egy 15 percet nyúztam, de a P6-om MIUI-val a fedélzetén elbújhat mögötte sebességben. És a kijelző, az büntet!
Hiába pentile, a mellette lévő 10.5-ös Tab S ugyan RGB, de kb. nagyítóval kell keresni a különbségeket.
Egy valami zavar: Nincs rá root (illetve van, de akkor buktam a knox kulcsokat és így a garit is)... De legalább ez féken tart majd engem, és több időm marad másra.leslieke, duvi:
Bár még nincs a birtokomban...
Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
s4tch
veterán
Gratula! A kijelzője beszarás szép. Anno Samsunggal kezdtem a droidolást, azóta is kerülöm őket
A hardver jó esetben hibátlan, viszont a touchwiz annyira behúzza a kéziféket, hogy általában az aktuális csúcsmodell sem tudja magát rendesen kifutni vele. Viszont szerencsére a legtöbb Samura elég aktív fejlesztés folyik, úgyhogy vész esetén teszel rá egy AOSP/CM ROM-ot, és jó lesz
-
TomWexX
addikt
Ma megtapogattam ezt a Tab S 8.4-et egy Media Markt-ban, (az állam ott maradt a pulton) mérlegeltem, majd megrendeltem! Elvileg csütörtök délután már a kezemben lesz...
Megnéztem a többi tab-et is, agyaltam még a Xiaomi Mipad-en is, de akárhogy is nézem, jelenleg számomra ez a legjobb választás. El se hiszem hogy samsung-ot veszek.Remélem nem csalódok...
-
TomWexX
addikt
Köszi!
Valakinek van tapasztalata a telenoros hipernetről?
Ezt most fedeztem fel, én amúgy Telekomos vagyok, de ez a testreszabható részletfizetés így első blikkre tetszik...
+itt ajándék tok is jár![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Egy kis infó a samu chipsetjéről:
A Samsung leleplezte az új Exynos 5 Octa nevű, 5420-as jelzésű rendszerchipet. -
TomWexX
addikt
válasz
leslieke #881 üzenetére
Valóban jó ez is, de én egyelőre maradok a jól bevált droid vonalon..
duvi: Igen, ezeket a különbségeket szúrtam ki én is. Azt hallottam hogy a tegra k1 baromi erős cucc, viszont a tab s-ben lévő prociról nem nagyon tudok semmit.
Eddig ebből az exynos vs snapdragon vs nvidia harcból kimaradtam így nem tudom melyik a jó választás. De van egy olyan gyanúm hogy ez az audi vs mercedes vs bmw kategória.
A másik fontos dolog hogy a samu tabletjét cseppet könnyebb beszerezni itthon mint a nexus 9-et...jelenleg.Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
duvi
nagyúr
Én a Samsung Galaxy Tab S 8.4-re voksolnék
. A Nexus 9 kijelzője szerintem a nyomába se ér a samuénak
. Ehhez még hozzájönnek a technikai problémák is:
- "sötétben pedig elég komoly fényszivárgás látható, magyarul az IPS panel háttérvilágítása messze nem egységes"
- "alacsony fényerőn a kijelző néha vibrál"
Végezetül a RAM mérete megint csak a samu javára billenti a mérleget (2 vs. 3 GB) Árban kb. egy kategória a két készülék. Fényképek minősége is kb. ua. (talán a samu itt is jobb egy kicsivel) A szoftveres résszel mindkét gép jó el van látva. Ez megint csak egál.[ Szerkesztve ]
-
-
leslieke
Jómunkásember
Ez se rossz: Jolla tablet
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
TomWexX
addikt
Most hogy elolvastam a nexus 9 tesztet amiben felfedeztem a samu tab s 8.4 linkjét, felmerült bennem a kérdés. Kettő közül melyik a jobb választás?
-
s4tch
veterán
Hiánypótló leírás, elég kevés gyakorlati tapasztalatot lehet olvasni a Jolláról
Ennyiért egyébként nem halálos a tablet, főleg, hogy ha jól sejtem, Európából szállítanák, így vám-áfa sem nagyon jönne rá. Egyedül az akksit tartom picit alulméretezettnek. Te rendelsz belőle?
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Igen, most crowfoundingolnak egy tabletet, szerintem pár óra és meg is lesz a pénz, ahogy látom
Milyen a Jolla? A rövid meg a hosszú válasz is az, hogy jó
DE. Nem való mindenkinek, mert hiába 1.0.8.x már a verziószám, egy csomó mindent még mindig csak "hack"-ekkel lehet megoldani, illetve a natív programkínálat szegényes (finom voltam
) Szóval anyukámnak még nem adnám oda, nekem viszont nagyon bejön a dolog!
Gyors a teló, a natív progik is azok, a multitasking nagyon rendben van, az Android kompatibilitás is OK, majdnem minden fut (igazán egy progi van, ami nem akar: a BBM), ráadásul jóval gyorsabban mint előtte a Q5-ön. Ez kicsit meglepő, mert a hardver kb. ugyan az, de pl. az Antutu is Q5-ön 10000 pont körül van 10.3.1-el, a Jolla meg 17000-et tol... Az akksi itt is kibír egy napot, ha nagyon akarnám kettő is menne, a telefon hangminősége jó, a fényképező jobb mint a Q5-é, bár nincsenek különböző scene módok, meg HDR, ami néha jól jönne.
A legtöbb "gond" szoftveresen van: az Exchange támogatás tud nyűgös lenni, mert nincs minden provisioninghez szükséges dolog még benne a kliensben, WPA2 Enterprise Wifi-t csak kézzel, a konfig file-t megcsinálva tudok kezelni, ilyesmik. De vicces dolog, hogy be tudok ssh-zni a telefonomra és ott mc-t futtatva piszkálni a rendszertJa, magyar nyelv nincs a telefonban, ha ez esetleg érdekes valakinek, ha jól emlékszem 50%-on áll a közösségi fordítás.
Ami a baj, az az, hogy kevés a natív program, pedig igazán könnyen programozható a teló, de (egyelőre) nincs lehetőség fizetős alkalmazásokra a marketben, illetve, ha jól tudom reklám támogatás sincs az apiban. Ez a kettő eléggé elveszi a profi fejlesztők kedvét... Persze a fontos alkalmazások megvanak natívban (Twitter, Facebook, youtube, alternatív videolejátszó, időjárás, fájlkezelő, RSS, system monitor, stb). Van érdekes módon alternatív market is, az openrepos, itt sok érdekességet találni linuxos lélekkel, amik a hivatalos áruházba ilyen vagy olyan okok miatt nem kerülnek fel (kernel modulok, patchek, alkalmazások újabb verziói stb.)Gyorsan kb. ennyi. Nem bántam meg
Ráadásul ma kellemes meglepetésként kaptam egy nagy borítékot Jolláéktól, amiben egy Aloe TOH lapult (ez 29 EUR lenne, ha venni akarnám), úgy tűnik valaki felhasználta a kuponomat
"Mechazilla has caught the booster."
-
duvi
nagyúr
Jézusom
Ezen dolgoztak ennyi éven át??? Incredible! És igen, még mindig meg tudnak lepni samuék... Ott tartanak mint anno a badás készülékeknél? Inkább a fejlesztési költség 10%-át utalták volna el nekem! Azt hiszem, hogy mindketten jól jártunk volna
"4 hüvelykes, 480 × 800 képpontos kijelzővel, 3,2 megapixeles fő és VGA előlapi kamerával, 1,2 GHz-es kétmagos Spreadtrum SC7727S processzorral, ARM Mali-400 grafikus gyorsítóval, 512 MB RAM-mal" -
s4tch
veterán
consono, milyen a Jolla? Jól láttam, hogy most meg egy tabletet terveznek piacra dobni?
-
duvi
nagyúr
Kíváncsi voltam, hogy ki és mikor fog összelegózni egy kompromisszum nélküli telót. Úgy nézki, hogy ez lesz az
Nagyon ütős, az előzetes paraméterek alapján! Azért várjuk meg a megjelenést... Ha más nem, az ára biztos brutális lesz. Én legalább 200K-ra tippelek, itthoni "valutában"
-
TomWexX
addikt
Hallottatok már a "szuper okostelefonról"?
-
És arra lennék kíváncsi, hogy hol akadtál rá/mi alapján választottad ki stb. Én a gyerekeknek vennék egy filmnézős készüléket autóba, hogy ne az enyémet nézzék, ha várakozni kell vhol, mert addig én nem tudok netezni.
Betekintési szögre lennék kíváncsi, landscape módban jobbról-balról is jól látható-e a kép?[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
A P7 is marha jól néz ki... Épp a héten volt a kezemben, első ránézésre kifogástalan. Lassan ott tartunk, hogy kevés telefonnal lehet mellényúlni. Pár hónapot kivár az ember, megnézi az első reakciókat, és ha nincsenek olyan riasztó hibák, mint pl. a Oneplus One-nál, akkor szinte bármelyik márkából be lehet vásárolni.
Ezt meg ajándékba vettük a barátnőm egy kedves barátnőjének. A lány elképesztően sokat segít nekünk, szervezi a közös utazásainkat, a barátnőmet szem előtt tartva vásárol lakásba és babacuccokat, mestert kerít a kiadott lakásunkba, ha távol vagyunk, stb., meg egyébként is imádjuk.
Butafonja volt eddig, ezzel meg legalább fognak tudni ingyen kommunikálni a barátnőmmel (viber ftw). Az üzemidőtől tartok kicsit, nehogy elvegye a kedvét az okostelefontól, de felkészítettük, hogy ezt naponta kell majd tölteni, úgyhogy nem lesz gond.
(#852) duvi: egyelőre egy kártyával próbáltam. Van 3G, működik is, de a menürendszerből nekem úgy tűnik, hogy csak az egyik kártyán lehet majd engedélyezni.
Az a vicc, hogy még ilyenek is vannak benne, hogy közelségérzékelő, vaku, GPS, előlapi kamera - ilyenek egy csomó belépő telefonból kimaradnak. A teljesítménye meg tényleg minden kritikán felüli, 512MB RAM ide vagy oda. Mivel nincs sok gyári szarral telepakolva, mint bármelyik Samsung, érzetre gyorsabb, mint pótapám Ace 3 LTE-je. Persze ha odateszi az ember a Xiaomik mellé, akkor sebességben érződik némi különbség, de a Hongmi bő 2x, a Mi3 meg 4x ennyibe kerül. Holnap beviszem megmutatni kollégáknak, kíváncsi vagyok, hányan rendeltetnek egyet a gyereknek, feleségnek.
Meglátjuk, hogy válik be a gyakorlatban; a kezdés elég erős.
-
TomWexX
addikt
-
s4tch
veterán
Mivel itt az urak általában fogékonyak az új cuccokra, megosztom veletek, hogy vettem egy igen olcsó telefont: Leagoo Lead 3, $65 áron, egyenesen Kínából. Marha jó
Az akksija gyenge, ezen kívül érdemi kritika nem érheti: jó kijelző, gyors működés, kevés bloatware, korrekt összeszerelés, ennyi pénzért ez is túlzás. Gagyinak kéne lennie, de nem az. Ja, és dual SIM-es. Zsír.
-
leslieke
Jómunkásember
Nekem 1200 km a napi rekord.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
consono
nagyúr
Első benyomás? Nagyon más, de tetszik
Gyors. Az Androidos alkalmazások gyorsabbak mint a BlackBerryn, ami jó, illetve a kompatibilitás is jobb. A natív appokból kevés van, de azok meg még gyorsabbak. Ami most nagyon fura, az az, hogy sajnos teljesen más gesztusokkal vezérelhető mint a BB, most tanulhatok megint meg mindent
De legalább logikus az egész, 2 nap és megszokom.
Képet csak mobillal tudtam, bent csinálni, majd jövő héten lesz jobb.
-
s4tch
veterán
Hopp, az indiai már nekem is fasza ár lenne.
-
consono
nagyúr
Öt éve nem tudtam volna megtenni, hogy ilyen úri huncutságokra költsek
s4tch: nem hiszem, hogy készletkisöprés lenne, mert szó sincs még új telefonról, 2015 első felében nem is várható... Inkább reagáltak a kritikákra, hogy Indiában durván 200-210 EUR-ért adják a telefont átszámítva, Európában meg 360-ért...
-
consono
nagyúr
Igen, sajnos nem 100 EUR volt, hanem 250, agyaltam is rajta eleget... De elboltolom majd a Q5-öt, ha már itt lesz és akkor annyira nem fog fájni
s4tch jól érz a dolgot, nem a hardver volt a lényeg, hanem a rendszer. Ez mondjuk a tipikus buhera mobil, gyanítom jól el leszek vele, már vannak tippjeim mit lehetne faragni
Illetve valahol mégis a hardver is lényeg, mert eszetlen TOH fejlesztések vannak már most is: volt egy széria QWERTY billentyűzet, most indul a kickstarter a második verzióra, van plussz oled kijelzős other half, e-papír TOH fejlesztés alatt, solar charger, Qi charger TOH, stb. Nekem ez a kedvencem: Breadboard TOHaryes:én egy itteni fórumozótól kértem, mert aki adja a kódot az is kap egy grátisz hátlapot, miért ne legyen másnak is jó? Elvben minden korábbi Jolla vásárló kapott kódot, ami többször is felhasználható, itt van pár:
48-KD-T4
K9-59-BC
YY-F0-9C"Mechazilla has caught the booster."
-
s4tch
veterán
A komplett windows phone kínálat a válasz arra, hogy nem hardvert, hanem szolgáltatásokat, sebességet vásárol az ember. A fisifosi Lumia 530 a 8.1 frissítés előtt komoly droidokat megszégyenítő sebességgel működött.
Én is kíváncsi vagyok a Jollára, az a felület, az a rendszer elég jópofának tűnik. Én olyan 200 euróig mentem volna el, a 400 (majd 350) valóban kicsit erős.
-
consono
nagyúr
Na, ma beleugrottam megint egy telefon bizniszbe, amire lassan egy éve készülök: rendeltem egy Jollát magamnak. Kaptam egy 100 EUR-os diszkont kódot, lassan itt a születésnapom, nem tudtam ellenállni... Remélem jövő héten már itt lesz, egy darabig biztosan minden teljesen új lesz majd
-
duvi
nagyúr
Egyszer volt, hol nem volt...
"rövidesen végre tényleg kereskedelmi forgalomba kerülhet az első tizenes okostelefon" -
leslieke
Jómunkásember
-
leslieke
Jómunkásember
Nekem meglett a Dell tabletem, így az N9 jelenleg nem aktuális.
-
TomWexX
addikt
Itt van konkrétan a tablet cikk.
Szerintem odab_szós lett, megérte rá várni.Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5
-
TomWexX
addikt
Na csak kérni kellett.
-
leslieke
Jómunkásember
http://m.origo.hu/techbazis/20141015-bemutatta-a-google-az-uj-nexus-termekeket.html
Új hozzászólás Aktív témák
lo Samsung Wave S8500 szakmai topik: [link]Samsung Wave S8530 szakmai topik: [link]Samsung Wave S8600 szakmai topik:...
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honda topik
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Crypto Trade
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Alpha Industries
- Garanciális, újszerű HP Elitebook 840 G10: i5-1345u/16GB DDR5/256SSD/1000nit display
- GAMER PC! 2070 Super/Ryzen 7 3800X/32GB RAM/500GB SSD + 500GB HDD
- Asus ROG Phone 7 Ultimate + tartozékok
- FRISS LISTA!!!! SPÓRÓLJ SZÁZEZREKET! Új és bontatlan gamer laptopok! Legion ROG strix Omen Predator
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest