Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • attila9988

  őstag

  Ezért is jó az "okostelefon", mert legalább okosan lehet támadni is. :D

  Mindenesetre ez is egy újabb túlbecsült, kamu statisztika, has/kb alapon kiszámolva...

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • ddekany

  veterán

  Baromarcú/hazudós marketingesek ismét... Ezt a két adatot (egyik oldalon forgalom, másikon okozott kár) mi értelme összehasonlítani? Mondjuk hasonlítsák össze a "kiberbűnözésből" származó fogalmat a kábszerével, vagy a kábítószer által okozott kárt a "kiberbűnözés" által okozottal.

  "18-31 év közötti, főként mobileszközt használó férfiak, ebben a csoportban 80(!) százalékos az áldozatok aránya"

  Hát, lehet hogy csak azért nem értem, mert nincs okostelefonom, de, konkrétan miknek esnek ennyien áldozatul? (Tipp: nem esnek.)

  [ Szerkesztve ]

 • 5h4rK

  tag

  Megkerdeztek tobbek kozott Pistiket, hogy kovettek-e mar el ellene valamit, o azt valaszolja igen, persze, pedig csak a konyvtarban bejeltkezve maradt a facebook -ja. Gondolom ezt is beleszamlojak.
  Baromsag ....
  Az emberek 69% -a ellen kovettek el mar valamit? Az en ismerosem kozul meg senki ellen ( nem tanyan elek, ahol sem aram sem pedig internet nincs.

 • rainmen

  aktív tag

  Lassan menőbb lesz a kiberbűnözés mint a kábszerterjesztés? :F

 • tobal

  tag

  Ki olyan hülye hogy ezeket elhiszi? :D
  Mondjuk sajnos nagyon sokan. Persze akinek van halvány fogalma a témáról, az nem hiszi el, de akinek nincs, annak nincs oka kételkedni benne, hisz ha ezt mondja a média, akkor ez így igaz. Ez is a globális vélemény-hatalom működésének egy nagyon szép példája.
  Mostanában ugye a "hacker" az aktuális közellenség, ahogy picit régebben az arab terrorista volt. Akkoriban az olajat akarták megszerezni, most pedig, mivel a világhatalom látja, hogy az interneten egyre inkább terjed a szabad információ, többek között RÓLUK (amit nem engedhetnek meg, az embereknek nem szabad tudniuk a világhatalom létezéséről), ezért most az az elsődleges cél, hogy az internetet kontrollálni lehessen. Viszont ha egyszerűen csak törvényben bevezetnék, az nagy ellenállást keltene, ezért aztán rendeznek egy csomó kamu-incidenst (ld. Anon, Wikileaks, LulSec, stb), meg a fentiekhez hasonló kamu statisztikákat csináltatnak, hogy amikor tényleg bevezetésre kerül a korlátozás, az emberek úgy fogadják el, hogy az szükségszerű.

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  válasz tobal #5 üzenetére

  khm....
  egy statisztika olyan, amilyen, valóban körül lehet járni egy jelentést és érvekkel lehet vele vitatkozni
  nekem most csak egy dolog jutott eszembe, csakis a számokra, és nem a politikára helyezve a hangsúlyt: az amerikai-izraeli SCADA-vírus, a Stuxnet, legalább egy évvel visszavetette az iráni atomfejlesztéseket
  na, ha ezt most szintén a kiberbűnözés kategóriájába sorolom, és miért ne tehetném, akkor vajon hány milliárd dollár a kára Iránnak?

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • tobal

  tag

  válasz dajkopali #6 üzenetére

  Tudom, hogy nagyon összeesküvés elmélet szagú amit leírtam, de elegem van már abból, hogy az ember nem is mer ilyen következtetéseket levonni, mert nevetségesnek látszik. Persze, hogy annak látszik, mert a média azt égette az emberek fejébe, hogy az ilyen elméletek hülyeségek. De tegyük fel, csak a vicc kedvéért, mi van, ha mégis igazak? Ezen manapság nem is lenne szabad elgondolkozni (és nem is teszik).

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz tobal #5 üzenetére

  "...az interneten egyre inkább terjed a szabad információ, többek között RÓLUK..." ---> ezért aztán rendeznek egy csomó kamu-incidenst ...Wikileaks,..."

  Nem érzed azt, hogy ezzel a két állítással éppen saját magadat cáfoltad meg? :F Önellentmondásba keveredtél. :K Ha igazad van, akkor a Wikileaks és/vagy bármely cyber kezdeményezés, amely az általad említett "világhatalom" (Demagóg és csúnyán felszínes megközelítés! Ugye nem gondolod komolyan, hogy a valós hatalmi rendszereket bármikor is láthatták, az arra "nem jogosultak"? Azt a megközelítést még talán elfogadnám, hogy hatalmi rendszerek önvédelmi mechanizmusainak közös eredője; de, hogy konkrétan világhatalom??? :U Tehát van egy titkos, árnyék világkormány is? :P :)) Ne már! Holnapra pedig a meghirdetett főgonosz Fantomas lesz, ugye? :DDD ) titkos információit szivárogtatja ki, akkor ezzel a cselekedetével, éppen a "világhatalom" ellen tör. Gondolod, hogy a "világhatalom" hozta létre szándékosan az Anonymust, a Wikileaks-szivárogtatásokat, a LulSec-et??? :U Ezt mind ők, direkt maguk ellen, hogy legyen kit utálni és mire hivatkozni. Legyen az, hogy némi igazságod lehet, de szerintem erősen paranoiás vagy és imádhatod az összeesküvés elméleteket. Sorry! :P

  [ Szerkesztve ]

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ddekany

  veterán

  válasz tobal #7 üzenetére

  "De tegyük fel, csak a vicc kedvéért, mi van, ha mégis igazak?"

  Maga az "összeesküvés elmélet" eleve egy érdekes fogalom. Összeesküvések voltak, vannak és lesznek. Elvégre emberek vagyunk, gondolkodunk, tehát megkeressük azt akivel egybevág az érdekünk, és próbáljuk nem felfedni a tervünket azok előtt akik ellenérdekeltek. Ez szerintem rohadtul evidens, és ezt hívják összeesküvésnek.Csak persze nehéz kitalálni, hogy mi a valódi összeesküvés, mi a kamu (amiket lehet akár direkt is kreálni, az egész témát lejárató szándékkal), és mi a véletlen egybeesés... Ami jó, az az, hogy ha valami az utóbbi, az nem sokat változtat a lényegen. Teszem azt, nem sok különbség van aközt, hogy felrobbantatok valamit, hogy valami új törvényt hozhassak, vagy hogy szerencsém van és valami hatáskörömön kívüli fanatikus barmok elvégzik nekem a munkát még mielőtt én rászánnám magamat eme kockázatos lépésre. Mert mind a két csak eszköz volt a robbantás.

 • ddekany

  veterán

  válasz ElEvEn11 #8 üzenetére

  "Gondolod, hogy a "világhatalom" hozta létre szándékosan az Anonymust, a Wikileaks-szivárogtatásokat, a LulSec-et???"

  Ehh... Egy kis történekem ismeret soha sem árt. Nem az évszámok stb, csak a mechanizmusok terén. Hogyan győzöl le egy alulról jövő erőt ami neked rossz, és működni látszik (mert hogy szvsz az emberek jobbára annyira ostobák, hogy saját maguk is tönkreteszik ezeket, nem kell hozzá állambiztonság és társai)? Csinálsz nekik egy "szervezetet", ami idővel egyre vállalhatatlanabb dolgokat tesz/mond, míg végül a hívei is hátat fordítanak neki. Ezzel magát az elvet járattad le. Vagy ha már van ilyen szervezet, akkor igyekszel beszivárogni, belső viszállyal az alapítókat eltávolítani, és ugyan ezt elérni. (Vagy legyilkolsz mindenkit, de hát az nem olyan hatékony ha valami alulról jön, mert újra kinő csak, meg hát a mártír gyártás veszélye is fennál.) Vagy te hogyan csinálnád? Én így.

 • tobal

  tag

  válasz ElEvEn11 #8 üzenetére

  És szerinted a Wikileaks ért el valamit? Lett bámilyen magasabb pozícióban lévő politikus felelősségre vonva? Kevesebb lett a visszaélés? Nem. Ergo a hatalom ellen semmit nem tett, ellenben a hatalomnak már van ürügye bármit megtenni VELÜNK. Ebből következik, hogy a Wikileaks, akár a hatalom áll mögötte, akár nem, mégis nekik tett jót.
  Hogy szerinted nincs világhatalom, az teljesen természetes, és minden olyan ember, aki a médiából veszi elsősorban az információit, az joggal tartja az ilyen elméleteket paranoiásnak. A gond csak az tudod, hogy ezek már nem csak különálló, véletlenszerű esetek, hanem valóban látszik egyfajta minta az események sorozatában, amit észre is lehet venni, hogyha nem hagyjuk, hogy csak a média befolyásolja a gondolatainkat.

  "Eszmélnél, de eszme csak övé jut eszedbe, néznél, de csak azt látod, mit ő eléd varázsolt" Illyés Gyula

  [ Szerkesztve ]

 • tobal

  tag

  válasz ddekany #10 üzenetére

  Egyet értek. Egy újabb idézet jut eszembe, egy kortárs filmből: "Ha valamit nem tudsz legyőzni, állj az élére". Ez a hatalom gondolkodásmódja. Gerinctelen, de működik.

  [ Szerkesztve ]

 • ElEvEn11

  aktív tag

  Maradjunk abban, hogy nem vagyok összeesküvés-elmélet párti, de kizárni sem zárom ki az esélyét. :N Na de, hogy mindenben ezt lássuk és végletesen, az egész világra ráhúzzuk, hogy ott aztán bizony egy világhatalom van, az nekem már sok. :U Mostanában ez egyre inkább divat lesz... Azt a szemléletet képtelen vagyok magamévá tenni, hogy bármi rossz történik velem, vagy a közvetlen környezetemmel, azért valamely hatalmi érdek (gondnok, főnök, polgármester, rendőr, cég, multi, politikai párt stb.) a felelős és tuti, hogy nem az az ember baltázott el valamit, de nagyon. Ebben a szemléletmódban is valami hasonlót vélek felfedezni. A gonosz világhatalom mindent és mindenkit kontrollál, mert nem elég neki a világ hatalma. :DDD :U Részemről gondoltok, amit szeretnétek Én offoltam a témát a továbbiakban és tiszteletben tartom az eltérő véleményt. :K

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz tobal #11 üzenetére

  Ahol a figyelmed, ott a világod. :K Neked ebben rejlik a világnézeted, hogy összeesküvést és rendszert látsz, mert azt akarsz látni. Nekem meg túl sok enélkül is a gondom az életben, nemhogy még ezzel idegeljem, stresszeljem magam pluszban. Kösz nem! Akkor már inkább a világbéke, meg a szeretkezz ne háborúzz, mert az legalább elég naív és lehet benne, meg vele csajozni. :K ;)

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • atti_2010

  nagyúr

  És menyi kár származik az ostoba politikusok kijelentéseiből, mellé nyúlásából, a melósok lenyúlásából, értelmetlen hadászati felszerelések gyártásából, a mesterségesen gerjesztett térorrveszély elhárításából, ezt kellene már egyszer kiszámolni.

  1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.

 • tobal

  tag

  válasz ElEvEn11 #14 üzenetére

  Azt hiszem félreértettél. Én nem hibáztatok másokat azokért a rossz dolgokért, amik engem érnek. Azokért csakis és egyedül én vagyok a felelős. Ami azt illeti, ez az ún. világhatalom nekem semmi olyan rosszat nem okoz, ami közvetlenül veszélyeztetne bármilyen szinten (legalábbis én nem tudok róla, nem veszem észre), mert nem hagyom neki. Tovább víve az előző gondolatot, a mostani hatalom (akár világhatalom, akár decentralizált), az emberek kollektív pszichéjéből emelkedett ki, magyarul mi tettük ilyenné. Ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, de attól még a problémák valósak, és a problémák megoldásában az első lépés mindig az okok kiderítése.
  Alapvetően én is pozitív gondolkodású vagyok, a "szeretkezz ne háborúzz" és ehhez hasonló elvek alapján élem az életem, és kb. fél-egy évvel ezelőttig tudatosan nem foglalkoztam sem politikával, sem gazdasággal, sem hasonló undorító dolgokkal. De azóta rájöttem, hogy bár a politika undorító, hogyha jobbá akarjuk tenni nem csak a saját, hanem az utánunk következők életét, akkor nem szabad a homokba dugni a fejünket, és kell ilyenekkel foglalkozni (ez persze nem jelenti azt, hogy stresszelném magam rajta egy pillanatig is). A kollektív psziché problémáira kollektíven kell reagálnunk, de ez nem megy úgy, hogyha mindig csak a saját problémáinkkal vagyunk elfoglalva.

 • essexboy

  HARDVERAPRÓD

  Nagyon sokan nem elővigyázatosak, vírusirtót hírből sem ismerik, illetve olyan oldalakat látogatnak ahol tengernyi vírust összeszedhetek. Na meg persze a biztonsági frissítések, azt sem árt letöltögetni...

  essexboy

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz tobal #16 üzenetére

  Bocs! Nem is rád értettem, hanem általában. :N Ez jelenség nálunk.
  Többször volt már olyan időszak az életemben, amikor annyira kiábrándultam ezekből a kérdésekből (elsődlegesen pl. politika), hogy nem voltam hajlandó még híreket sem nézni, hallgatni, olvasni. Először kb. a rendszerváltás után, aztán nagyjából még kétszer fordult ez elő velem. Rossz alany vagyok hozzá. Túlságosan stresszelnek ezek a szarságok. Ezért inkább maradok a magam problémáinál, de azért nem tojok a környezetemére, az emberekre. Igyekszem úgy állni a dolgokhoz, hogy másokat, akár csak egy-egy ember valahol változtassanak a pozitív impulzusaim. Ma például kivétel nélkül mindegyik autós elsőbbséget adott, átengedett, még a lejtőn felfelé is megállt és elengedett a kerékpárút vége táblánál. Én erről azt gondolom, hogy éppen azért, mert Én is figyelek rájuk, lelassítok, a gesztusaimmal utalok rá, hogy ott vagyok. Ez pedig olyan pozitív jelzés, mint a mosoly. Visszatükrözödik Rád. :K
  Na abbahagyom mielőtt a sziklaszívűek hányni kezdenének. :DD :DDD

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • DJS

  tag

  válasz tobal #11 üzenetére

  "most az az elsődleges cél, hogy az internetet kontrollálni lehessen. Viszont ha egyszerűen csak törvényben bevezetnék, az nagy ellenállást keltene, ezért aztán rendeznek egy csomó kamu-incidenst (ld. Anon, Wikileaks, LulSec, stb), meg a fentiekhez hasonló kamu statisztikákat csináltatnak, hogy amikor tényleg bevezetésre kerül a korlátozás, az emberek úgy fogadják el, hogy az szükségszerű."

  A dolog ott hibádzik, hogy ezek nem elég látványosak. Oké, Ámerikában most pár százezer embernek rossz, mert talán ellopták a hitelkártyaadatait. De akkor is több mint egymilliárd ember él a fejlett nyugaton! NEKED úgy tűnik, a csapból is ez folyik, de az emberek nagy része nem is hallott a LulzSecről, se a többiről. A Wikileaksről talán már hallottak, az benne volt a híradókban, de az meg egyfajta Robin Hood-jellegű lett, az emberek szerintem szeretik, legalábbis nem aggódnak miatta. Ha ennyi esze és ereje van a feltételezett világkormánynak, én nem aggódnék túlságosan. Erről még csak a szakemberek hallanak. Ha lenne nagyobb botrány, az már más lenne, de így?

  "az amerikai-izraeli SCADA-vírus, a Stuxnet, legalább egy évvel visszavetette az iráni atomfejlesztéseket. na, ha ezt most szintén a kiberbűnözés kategóriájába sorolom, és miért ne tehetném, akkor vajon hány milliárd dollár a kára Iránnak?"

  Négyszáz milliárdot szerintem meg sem közelíti. Az óriási összeg lenne, Amerika fél haderejét egy évig üzemeltetni lehetne belőle, néhány szokvány atomerőmű nem kerülhet annyiba.

  "Maga az összeesküvés elmélet eleve egy érdekes fogalom. Összeesküvések voltak, vannak és lesznek."

  A baj az, hogy az összeesküvések láthatatlanok. Ezért "elmélet". Hétköznap, ha valami történik, akkor rögtön előjön az az egyszerű logika, hogy "kinek állt érdekében?" Például amikor tíz éve becsapódtak a repülők, akkor fél éven belül már mindenki tisztában volt azzal, hogy Amerikának nagyon is jól jött, hogy most rendteremtés címszóval erősítheti a pozícióit a stratégiai fontosságú olajmezők ellenőrzése fölött. Ezt pedig nem lehet eltitkolni, hiszen az érdekkapcsolat látható. Nagyon sok embernek ez bőven elég, nem kellenek hozzá még külön bizonyítékok is arról, hogy Bush szervezte.

  Az összeesküvés-elméletek azért maradnak elméletek, mert nincs bennük érdek. Soha senki sem mutatott rá, hogy egész pontosan mi a jó a világuralomban. A diktatúrák általában gazdasági és kulturális pangást hoznak, azt a szűk elitet pedig, amelyik elvileg jól járt velük, általában támadják, gyilkolásszák, végül leváltják. Nyílt diktatúrát nem érdemes bevezetni, ha van valamiféle világméretű összeesküvés, akkor sem lehet ez a célja, inkább a háttérből érdemes irányítgatni.

  "Hogyan győzöl le egy alulról jövő erőt ami neked rossz, és működni látszik? Csinálsz nekik egy szervezetet, ami idővel egyre vállalhatatlanabb dolgokat tesz/mond, míg végül a hívei is hátat fordítanak neki."

  Ez a logika már a római kereszténység, az iszlám hit és a fasizmus esetében sem jött be. Persze azért néha megpróbálkoznak vele, de sajnos ez a módszer gyakran visszaüt. Mesélik például, hogy Lenint anno a németek küldték vissza Oroszországba, hogy lázítsa fel a parasztokat a cári kormány ellen. Ha ez igaz, akkor a lázadás túl jól sikerült: évtizedekkel később a Szovjetunió még magát Németországot is legyőzte.

  Hogy On is legyek, az okostelefonos piac még eléggé új. És minden új területnek idő kell, amíg kialakítja a saját védelmi rendszereit. Moonman gyakran szokott dicsekedni, hogy neki egyetlen vírusa sincs, pedig nem használ vírusirtót. Na, ez a Microsoftnak kb. húsz évi munkájába került. Akkor most miért várnánk el, hogy az okostelefonok egyből sérthetetlenek legyenek? Majd egy pár év múlva.

 • ollie

  MODERÁTOR

  válasz DJS #19 üzenetére

  Ezt pedig nem lehet eltitkolni, hiszen az érdekkapcsolat látható. Nagyon sok embernek ez bőven elég, nem kellenek hozzá még külön bizonyítékok is arról, hogy Bush szervezte.

  Ne menjünk már bele ebbe a hülyeségbe. :U

  ****

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés