Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz ElEvEn11 #8 üzenetére

"Gondolod, hogy a "világhatalom" hozta létre szándékosan az Anonymust, a Wikileaks-szivárogtatásokat, a LulSec-et???"

Ehh... Egy kis történekem ismeret soha sem árt. Nem az évszámok stb, csak a mechanizmusok terén. Hogyan győzöl le egy alulról jövő erőt ami neked rossz, és működni látszik (mert hogy szvsz az emberek jobbára annyira ostobák, hogy saját maguk is tönkreteszik ezeket, nem kell hozzá állambiztonság és társai)? Csinálsz nekik egy "szervezetet", ami idővel egyre vállalhatatlanabb dolgokat tesz/mond, míg végül a hívei is hátat fordítanak neki. Ezzel magát az elvet járattad le. Vagy ha már van ilyen szervezet, akkor igyekszel beszivárogni, belső viszállyal az alapítókat eltávolítani, és ugyan ezt elérni. (Vagy legyilkolsz mindenkit, de hát az nem olyan hatékony ha valami alulról jön, mert újra kinő csak, meg hát a mártír gyártás veszélye is fennál.) Vagy te hogyan csinálnád? Én így.

• ddekany

veterán

válasz tobal #7 üzenetére

"De tegyük fel, csak a vicc kedvéért, mi van, ha mégis igazak?"

Maga az "összeesküvés elmélet" eleve egy érdekes fogalom. Összeesküvések voltak, vannak és lesznek. Elvégre emberek vagyunk, gondolkodunk, tehát megkeressük azt akivel egybevág az érdekünk, és próbáljuk nem felfedni a tervünket azok előtt akik ellenérdekeltek. Ez szerintem rohadtul evidens, és ezt hívják összeesküvésnek.Csak persze nehéz kitalálni, hogy mi a valódi összeesküvés, mi a kamu (amiket lehet akár direkt is kreálni, az egész témát lejárató szándékkal), és mi a véletlen egybeesés... Ami jó, az az, hogy ha valami az utóbbi, az nem sokat változtat a lényegen. Teszem azt, nem sok különbség van aközt, hogy felrobbantatok valamit, hogy valami új törvényt hozhassak, vagy hogy szerencsém van és valami hatáskörömön kívüli fanatikus barmok elvégzik nekem a munkát még mielőtt én rászánnám magamat eme kockázatos lépésre. Mert mind a két csak eszköz volt a robbantás.

• ddekany

veterán

Baromarcú/hazudós marketingesek ismét... Ezt a két adatot (egyik oldalon forgalom, másikon okozott kár) mi értelme összehasonlítani? Mondjuk hasonlítsák össze a "kiberbűnözésből" származó fogalmat a kábszerével, vagy a kábítószer által okozott kárt a "kiberbűnözés" által okozottal.

"18-31 év közötti, főként mobileszközt használó férfiak, ebben a csoportban 80(!) százalékos az áldozatok aránya"

Hát, lehet hogy csak azért nem értem, mert nincs okostelefonom, de, konkrétan miknek esnek ennyien áldozatul? (Tipp: nem esnek.)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák