Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz somogyib #376 üzenetére
Még az is hozzátartozik a dologhoz, hogy az egyetemeken általában nem tanárok tanítanak. Egészen pontosan ezt úgy kell érteni, hogy semmilyen pedagógiai képzésük nem volt. Infó területen nagyjából ez úgy működik, hogy a jobb eredményeket elérő hallgatók közül páran jelentkeznek demonstrátornak - ők tartanak gyakorlatot, majd akár előadást is. Idővel ahogy végeznek, maradnak az egyetemen, phd képzésbe kezdenek, szépen lassan másznak feljebb a rögös szamárlétrán. Lehet, hogy jó szakemberek, de nem biztos, hogy jó pedagógusok.
-
Alex91
félisten
válasz somogyib #364 üzenetére
Most nem is rad, csak ugy altalanossagban ertettem. Mindent nem ismerhet, tudhat az ember. Es ezert is erdekes, ugye, hogy mit is kellene oktatni...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz somogyib #351 üzenetére
Hat, ha egy AppleID alatt voltak az eszkozok, es be volt allitva a PhotoStream...
(Na itt latszik, hogy meg a geek-ek se tudnak mindent ! Akkor mit akarunk a gyerektol...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
akaido
addikt
válasz somogyib #348 üzenetére
Élő példa megerősítésként:
Külföldről jöttünk haza 40 gyerekkel a minap, és a határon átérve telefonálni szerettek volna az an_DrOidos telefonjukról haza, hogy készülhetnek otthon. Kb a fél busznak nekem kellett átállítanom a Hálózati kapcsolatát a szolgáltatójára (pedig nincs is an_DrOidos telóm), mert nem találták meg a menürendszerben (elég eldugott valóban),
Simán "kékfogaznak" egymás között mp3-at, de ez már sok(k) volt nekik. Többek között az egyik cél az ált. iskolában (legalábbis nálam), hogy nyolcadikra bármilyen menü vezérelt rendszerben tudjanak tájékozódni.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
dabadab
titán
válasz somogyib #307 üzenetére
"Prezentációt szerintem nem kell mindenhol tanítani, elég mondjuk manager szakon."
Aki nem tud osszerakni egy epkezlab prezentaciot, annak valoszinuleg gondjai lesznek a technikai dokumentaciok irasaval is. Bar a ketto nem pont ugyanaz, de eleg nagy atfedes van a szukseges kepessegekben.
DRM is theft
-
tzsiga
csendes tag
válasz somogyib #307 üzenetére
"Prezentációt szerintem nem kell mindenhol tanítani, elég mondjuk manager szakon."
Hááát. Már a tanulási folyamat során is többször előkerül - lásd említett példa az egyetemről, ha jól érzékeltem - nem manager szakon. Ha tanulta gyorsabban, hozzáértőbben, hatásosabban - akár ebből következően jobb jegyet érően -, azaz hatékonyabban tudja elkészíteni. Ha minden későbbi évben csak egyet kell készítenie és darabonként egy órát spórol a tanultakkal, akkor már megtérült. (Egy átlagos hosszúságú, igényes előadás készítése nem fél óra, sokkal több. És itt a ppt készítése csak egy részlet.)
Mindennapi dolgozóként természetesen sokan nem fogják használni, de nem hiszem, hogy kárba veszne az erre fordított idő."Amúgy a gyerekeimnek (általános 4. és 6. osztály) heti 1 óra info van. Ezt hova lehet még csökkenteni?"
Ezek szerint nem olvastad a cikket, illetve az eredetit, amiből indult az egész:
http://petersoft.hu/keret/kerettanterv_informatika.pdf
-
Psych0
őstag
válasz somogyib #220 üzenetére
"szerintem a programozási alapokat is el kell sajátítania egy diáknak"
LoL, erről eszembe jut, amikor egy diplomás közgazdász barátom isteni hangnemben beszélt az egyik kollegájáról, mert tud excel makrókat írni...
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest