Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
"El kellett volna menni a tanszékvezetőhöz"
Többek közt ez lenne a HÖK feladata. Viszont ez szinte sehol sem működik. Pár éve még tudtam volna egy helyet, ahol valóban foglalkoztak a diákok érdekvédelmével és sokmindent elértek az oktatási visszásságokkal. Például egy hallgató semmit sem tud kezdeni azzal, hogyha egy tanszékhez tartozó tárgyaknál belső utasítás egy tanulmányi és vizsgaszabályzat joghézagot kihasználni és az alapján buktatni a hallgatók 2/3adát.
Konkrétan egy olyan számonkérést beiktatni, ami hivatalosan nem gyakorlat és nem vizsga, hanem "tudásfelmérő". A gyakorlati számonkérés esetén és a vizsgákon is van javítási lehetőség (előbbinél javító zh minimum pontért, utóbbinál 3 vizsgalehetőség), így a nem javítható tudásfelmérővel szórták ki az embereket. Gyakorlatilag egy átkeresztelt vizsgaidőszak előtti vizsga volt, amit teljesítve ajánlották meg a jegyet, amit az javíthatott, aki nem bukott meg.
A lényeg, hogy ezt az akkori HÖK többszöri nekifutás után rendbe tetette és azóta korrektül megy a vizsgázás ilyen szempontból. Sajnos a hököt itt is sikeresen szétbombázták önös és anyagi érdekekből, szenátusi szavazatok és örökös ehök elnökségi székért cserébe. Sikkasztás, zsarolás, nyomozás, pereskedés is volt terítéken a napilapokban. Mostanra csak dísz hök lett ezekből is, akik nem mernek ellentmondani a nagy vezérnek, aki centralizálta a pénzeket és a hatalmat.
Ettől függetlenül nemrég hallottam, hogy 10% azoknak az aránya, akik képesek normál időben elégezni nálunk a kézpést. Valószínűleg ez nem csak a diákok hibája, hanem az egyébként hardveresen kiváló felszerelés szoftveres szétbarmolása (órán és vizsgán működésképtelen virtualizált rendszerek) és az oktatás minőségének zuhanása által, 0 értékű gyakorlatokkal - ott is csak diák felolvasása megy rohamtempóban. Kötelező programok megszűntetése... Pedig ez az egyik egyetem az országból, akik egyáltalán bekerültek a top400 egyetem közé a világon
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
szvsz minden korú hallgatósághoz kell pedagógiai érzék, csak az változik, hogyan lehet motiválni/lekötni a őket.
Azt ne hidd, hogy intelligensebb az "értelmiségi" diák. Elég csak megnézni, hogy például a kollégiumokban hogy néz ki sokak környezete. Attól, hogy esetleg valaki ért valamihez, még összességében tud idiótán viselkedni.
-
azbest
félisten
válasz somogyib #376 üzenetére
Még az is hozzátartozik a dologhoz, hogy az egyetemeken általában nem tanárok tanítanak. Egészen pontosan ezt úgy kell érteni, hogy semmilyen pedagógiai képzésük nem volt. Infó területen nagyjából ez úgy működik, hogy a jobb eredményeket elérő hallgatók közül páran jelentkeznek demonstrátornak - ők tartanak gyakorlatot, majd akár előadást is. Idővel ahogy végeznek, maradnak az egyetemen, phd képzésbe kezdenek, szépen lassan másznak feljebb a rögös szamárlétrán. Lehet, hogy jó szakemberek, de nem biztos, hogy jó pedagógusok.
-
azbest
félisten
Bocs, hogy ezt a relatíve régi hozzászólást kommentálom, csak nagyon szúrja a szememet:
"A 3 hónapos fizetett szünetről annyit, hogy június végén is még az iskolában kell lenni, július elején kezdődik a nyári szünet, és már augusztus 20. körül vége van. Ez durván 6-7 hét, 30-35 nap. Hát tudod, ennyi fizetett szabadság egy korombelinek pont jár, akkor is, ha nem tanár. "
Egy nagy hiba: a közalkalmazottakra más szabályok vonatkoznak, mint a versenyszektorra. A normál dolgozókra vonatkozik a kor alapú szabadság. A közalkalmazottak esetén az egyhuzamban közalkalmazottként töltött évek számítanak. Tehát, ha 50 évesen leszek közalkalmazott, akkor csak 20 nap szabadságot kapok. Ha nem állami iskolában vagy, akkor nem szóltam. Onnan tudom ezt, hogy hallgatóként és közalkalmazottként is végezzük ugyanazt a munkát és volt már ebből kellemetlen meglepetés, amikor valaki váltott köztünk. Ezen én is bukni fogok 5 napot, ha ugyanott dolgozom majd tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest