- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Direct One (műholdas és online TV)
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
Szia!
Ha az egyik sikerült, ugyan úgy tudod a másikat is. Az authentikátor appok több TOTP kódot is tudnak kezelni, nem csak egyet. Ha erre gondoltál...
Arra érdemes figyelni, hogy külön böngészővel, vagy sütik törlésével, vagy privát böngészéssel lépjünk be a különböző ügyfélkapukba. Korábban írták itt, hogy összeakadhatnak az adatok... -
bravoka
csendes tag
Sziasztok!Tudna valaki segíteni ,hogy hogyan lehet 1 telefonnal 2 ügyfélkaput használni(ha ez lehetséges)?1 már regisztrálva van.köszi
-
-
rover45
őstag
Ez a "beállítás másik eszközre" eddig fel sem tűnt. Az biztos 100%-ig, hogy nem kaptam törlőkódot eddig. Ennek hiányában törölni sem tudom, illetve megpróbáltam bejelentkezni ÜK+szal, de azt mondja a "Ön nem jogosult a kiválasztott azonosítási szolgáltatás igénybevételére" vagy ez még csak sima ÜK.
Fogalmam sincs miért írja azt, hogy "beállítás másik eszközre", de valószínűleg ez kavarhat be. -
válasz
Donki Hóte #289 üzenetére
Ahogy #294 DS39 hozzászólásában is olvasható, a Google megoldás erre Android eszköz esetén; iOS-t használva pedig rendelkezésre áll az Apple saját Jelszókezelője (ami a rendszer része), mivel ez is szinkronizál, ezért elegendő az új iPhone-on belépni ugyanabba az iCloud-fiókba, mint amit addig is használt a tulajdonos.
-
-
DJGABI
addikt
Nálam akkor írt captcha hibát mikor DÁP után próbáltam ÜK+-t regisztrálni, de 1-2 nap után megjavult. Lehet valamit mókolnak, vagy már épp kifelé kapcsolják az ÜK-t? Hú, mi lesz még itt az elkövetkező 15 napban... Totál fejetlenség.
#273 hamiki Google Authenticator (Hitelesítőből) is kiolvasható a kód, 2-féle módot is linkeltem, alatta posztban pedig egy harmadikat is (Aegis Authenticator)[itt]
#289 Donki Hóte olyan alkalmazást / platformot kell keresni ami szikronizál
De aki nem bízik a felhőben akkor ahogy kolléga írja: ki kell menteni a 16 jegyű titkos kódot.
-
prsq
aktív tag
válasz
Ha megvan a 16 jegyű kód, akkor nagyon egyszerű.
Akkor inkább az a kérdés, hogyan törlöd a régi telefonnal meglévő párosítást.Ha megvan a régi telefon, akkor menni fog. (Ha elveszted, az már gond.)
-
prsq
aktív tag
Az általad belinkelt kép tényleg azt írja, hogy beállítás másik eszközre.
Valahol ott lehet a kavar. Tényleg törölni kéne és elölről kezdeni.Én úgy csináltam, hogy a QR kódot beolvastattam telefonnal, de mielőtt véglegesítettem, rányomtam a nem tudom elolvasni a QR kódot-ra, felírtam (copy-paste) a 16 jegyűt, utána véglegesítettem. Így lett mobilon egy működő app, majd a felírt 16 jegyű kóddal csináltam egy Ente-s PC-s alkalmazást is.
-
válasz
Ez nekem is eszembe jutott, és még nem tudom a megoldást. Ha valaki megírja, azt megköszönöm én is
-
Mik a lehetőségek jan 16-a után az ÜK+ belépésre, ha az ember mobiltelefont cserél?
Hogyan lehet újra összekapcsolni az autentikátor programot az ÜK+ fiókkal egy új telefonon?
-
ledgeri
nagyúr
Szerintem, az oldal olyan szinten hibás, hogy capcha-t akarna kirakni (a google féle nem vagyok robot, vagy hol a tűzcsap féle, amit mindenki látott), de nincs hely csinálva neki, így nincs hely hogy megjelenjen, és te interaktálj vele... (Ha a weboldalt rosszul csinálták, de az indokot jól írták ki)
-
ledgeri
nagyúr
Mennyi idő marad, oldaltól függ: Van amelyik 1-2 ciklust vár, valamelyik "az aktuális ciklust várja", szóval nem tilt percek alatt sem. De az utóbbi azért rossz, mert simán elküldhető máshova, mint csaló üzenet, szóval inkább az előbbiben bízz, arra számíts, majd kiderül, én nem mértem ki... És ez nem könnyen tesztelgethető oldal!
A 30 sec az csak "egy kód időtartama", szóval az adott kód él addig a szerver oldalon, ami globálisan szinkronizélt órás, szóval max eltérés csak abból jöhet, hogy a te órád nem pontos. Lényegében az összes kód előre kiszámoltatható, mert csak az óra rész változik, nem az alapkód(16 karakteres). Van is olyan app, ami kiírja a "következő kód"-ot is... szóval nem fú de szigorú. De megint, regisztrációkor a szerver "türelmi beállításai számítanak", az meg lehet sokféle.
Beolvasáskori olvashatóság: webról általában menthető a kód maga az adott oldalon: mivel szabvány, lehet, hogy a szabványt értő eszközön nincs kamera....
Appműködés: én passzolom. Vannak appok amikben akár szerkeszthetőek is az alapkódok, nem hogy olvashatóak. Google-ét én elvből kerültem.... szerintem youtube-on biztos van videó ami bemutatja mindenét. A google féle exportálós qr-kód, ami nem szabványos is olvasható mással, ha benne nem is látszik (nem google lockolt az infó). Google sync, passz!Az, hogy nem jeleníti meg számodra, kb felesleges misztérium (az ő oldalukról). Ha a bejegyzésről infó megjelent, nagy eséllyel átfutott az egészen! A google cuccai biztonságosak. Az adatvédelem, -elemzés, -felhaszálás cégirányból a necces, de kívülről jövő támadás ellen okék, belső adatáthelyzések, szinkronizációk okék! (Viszont ha baj van akkor gigacég, lényegi support nélkül... de kicsi, kódolva az eszközön, jelszó által féle dolgok sem lesznek baj esetén elérhetőbbek)
Továbbra is, a megértéshez merem ajánlani egy felhasználóbarátabb alkalmazás letöltését is (ente, aegis), pc-re keepassXC, és ott a pédakódom. Ha google authentikátort fogsz használni később, nem bánom, de csak az olyanokból tanulod meg, hogy mennyire igazán egyszerű amikbe bele is látsz, csavargathatod össze vissza, kívülre belülre.
És külön kiemelendő: Ha te most a google fiókodat a google fiókodon keresztül szinkronizáló qr-kódos applikációval, és csak azzal védted le, akkor most megnőtt a kizáródásod esélye:
-ha van másik eszköz belépve, oké....
-Ha olyasmi dolog jön, ami után "jaj kiléptettünk, mert gyanúsat észleltünk elenőrizd magad" akkor csak attól függ, hogy olyankor be tudsz-e lépni a google authentikátorba vagy sem... Utóbbi esetben neccess... Nem tudom, hogy hogyan, minek függvényében miként, működik. (Ezért is írogattam hogy van kódom.... az semmit sem nyit, de semmit sem zár.) -
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenabakusz #249 üzenetére
Az email fiókot könnyebb átadni a könyvelőnek is
Tök, jó, hogy az eddigi, tipikusan általános egy emailcím és általában ugyanaz a jelszó helyett nem a külön emailcím, külön jelszó, külön TOTP seed átadása felé haladunk (ahelyett, hogy az elérhető hozzáférést használnák), hanem telibe a mindent kezelő email fiókhoz adunk hozzáférést annak adatainak közös kapalba dobásával.
Hát tényleg jobb ez így!
Mert ugye te sem gondolod, hogy valaki külön emailfiókot fog létrehozni ügyfélkapuzni, mikor itt PH-n is megy a "jaj, nehogymár a PH miatt kelljen leváltanom a freemail-ről" story.
Már azért megérte itt becsatlakozzak, hogy szembesüljek vele milyenyire nagy sötétség uralkodik adatbiztonság, és megoldásai témájában, ha ez így megy!
#258 üzenabakusz Hány google fiók lesz csak amiatt tilva blokkolva, mert egy hyelyen lépnek be 100-ak, ugyanott?
-
poirot
őstag
A helyedben a törlő kóddal törölném az egészet, és újra kezdeném, mert most jobban megfigyeltem, hogy Te egy másik eszközre is szeretnéd be állítani. Ha törölted, akkor több opció van.
Számítógépen a QR kódot print scren-nel lemented, majd a telódon biztos van QR kód olvasód, ott beolvasod, a végén van a16 karakterű kód, azt ki tudod, menteni, majd egy authenticatorba beillesztve, már müködik is. Ezt a 16 karaktert már tudod bármelyik eszközödre átvinni. Tablet, stb. -
DS39
nagyúr
a 30 mp az csak a hitelesítő app kódváltási ideje.
az ÜFK rendszer időlimitje ha jól emlékszem 10 perc, azután jelentkeztet ki, ha nem csinálsz semmit az oldalon, csak meg van nyitva.ha le tudod olvasni pl. a telefon kamerával a QR kódot, akkor nem kell foglalkozni mással csak a hiteleső app 6 jegyű számával.
a törlő kód leírására van idő, mert az a regisztráció végén van, ami addigra már sikeres lesz, ott van egy befejezés gomb, aminél jól felhívja a figyelmet, hogy akkor nyomd meg, ha már lementetted azt a törlőkód. (letölthető txt fájlba, szóval az sem tart amúgy sokáig)
a végén amit írsz nekem ködös, most a google app saját (teszt) QR kódját olvastad egy másik eszköz google app-jával?
ha csak ki akarod próbálni, hogy hogyan működik egy 2FA app és egy weboldal párosítása, itt van egy teszt oldal erre:
[link] -
rover45
őstag
Sziasztok!
Szeretném a családot átregisztrálni ÜK+ra, de elakadtam(Az ügyfélszolgálatos kötelező körökön túl vagyok (másik internet előfizetés, másik számítógép, másik böngésző, inkognító mód, másik ÜK fiók, sütik törlése ... minden megvolt)
A sajátom DÁP-os, ez még az ősszel megcsináltam, a szüleim, a nagyszüleim, a gyermekeim és a feleségem fiókjainak álltam neki, de a dédszüleim és a fiam fiókját követően, a többi fiókkal nem jutok előrébb. Folyamatosan a "Sikertelen Captcha kód ellenőrzés!" hibaüzenetet kapom.
Másik városban, másik internet előfizetéssel, másik laptopon, másik böngészőben ugyanezt a hibát kapom a lányom, édesapám, édesanyám és a feleségem fiókjával belépve is. Goggle Authenticator az appom hozzá, de ezt is próbáltam már másik telefonról telepítve, ugyanaz a hiba.Az ügyfélszolgálaton megvolt a hibabejelentés, egyeztettük a fiókokat, melyikkel mikor próbáltam belépni, de nem tudták megmondani mikor kaphatok választ.
Azóta is próbáltam több helyről, másik laptopokkal, de folyamatosan ez a hibaüzenetem, a fenti 4 fiókkal próbálkozva.
Valakinek valami ötlete, amit még kipróbálhatnék?
-
hamiki
friss újonc
#231 DS39
#234 ledgeriMint említettem, ha infó kell, jelentkezem.
Az alábbi kérdések vetődtek fel:
Ha az ÜKAPU+ ban megjelenik a QR kód, leolvasom, be- és leírom az ÜKAP jelszót és a 6 jegyű kódot,
DE még nem engedem tovább, viszont megjelenítem a 16 jegyű kódot,
akkor mennyi idő marad a 16 jegyű titkos kód és a törlőkód leírására vagy lementésére?
A teljes "befejezésre" mennyi idő van (30 mp csak a 6 jegyű szám ugrásának időtartama?)?
A 16 jegyű kód (vagy 6 jegyű szám) azonnal beíródik a google fiókomba,
tehát ellenőrizhető? Egyáltalán hogy látom?
Csak kísérletképpen telepítettem a mobilomra a Google hitelesítőt.
Eddig oké, amit tenni lehet pl. a + jelre kattintva beolvashatok egy QR kódot (a fiókomból).
Ezért beléptem a tableten a Google fiókomba, elindítottam a "hitelesítő alkalmazás
beállítását", megjelent egy kreált QR kód.
Ezt mobilommal beolvastam és a fiókomban megjelent, hogy
Az Ön hitelesítője
Hitelesítő Hozzáadva: 22 perce
De semmilyen kódot nem látok, mit tudok meg ebből? -
poirot
őstag
válasz
Olomlovag #268 üzenetére
Nekem ez nagyon bevált.
[link]
Nem vagyok könyvelő, csak egyszerűen meg szeretném nézni az EESZT-émet, stb.
Rögtön kidobja a kódot, látom , hogy meddig érvényes, egy kattintás és másolhatom is.
A lényeg, hogy meg legyen a 16 jegyű karaktered hozzá.
A Githubon meg lehet nézni, hogy hogyan adod hozzá a saját kódodat. -
Olomlovag
tag
Én már jó ideje váltanék, nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat, de eddig nem igazán találtam megfelelő megoldást, a lehetőségek közül. Egyszerű felhasználóként. Idegenkedem az olyan dolgoktól, amit nem ismerek, de talán
a keepassXC áll a legközelebb hozzám, vagy az Ente. Mindkettőről itt hallottam. De, hasonló dologra számítok, a határidő környékén, mint amit felvázoltál. -
vlevi
nagyúr
" mehet mindenki be a személyes ügyfélszolgálatra,"
Pedig de, mert aki DÁP-ra regisztrál, annak az ocsmányirodába kell mennie.És, igen, nem tőletek várom a választ, gondolom sokan ugyanolyan tanácstalanok vagyunk ezzel kapcsolatban.
Szerintem várjuk meg a január 16-ot, amikor összeomlik az egész ügyfélkapus izé, mert majd mindenki utolsó utáni pillanatban akar majd rá regisztrálni... -
DS39
nagyúr
Tippre két lehetőség lenne logikus:
- alapértelmezett lesz hogy emailben kapsz kódot mint 2FA,
- a regisztrációval nem rendelkezők belépési próbálkozását átirányítják arra az oldalra ahol lehet regisztrálni és amíg azt meg nem csinálod, nem tudsz továbblépni.A balfax megoldás hogy mehet mindenki be a személyes ügyfélszolgálatra, de azt nem fogják megkockáztatni mert akkor ott minden ügyintéző instant felmond.
-
üzenabakusz
tag
-
vlevi
nagyúr
válasz
üzenabakusz #247 üzenetére
Nem teljesen világos, hogy mi lesz január 15 után, amikor megszűnik a sima ügyfélkapu, és majd valamikor január második felében talán lesz emailes azonosítás.
Hogy fogok tudni emailben azonosítani, ha nem tudok ügyfélkapu+ -t létrehozn, mondjuk azért, mert nincs okosteló, vagy csak egyszerűen ki akarom várni az emailes authtentikáció lehetőségét??? -
DS39
nagyúr
válasz
elfelejtette #254 üzenetére
Ügyfélkapu(+) belépés helyett lehet használni a DÁP appot is, így tulajdonképpen megleszel ÜFK nélkül is.
-
DS39
nagyúr
válasz
üzenabakusz #258 üzenetére
Amúgy ez jogos, egy külön email ilyen célra jó megoldás.
-
DS39
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #250 üzenetére
Ez így van, egy rendes 2FA app biztonságosabb.
Ugyanakkor mivel az összes magyar állampolgárt rákényszerítenek most erre, olyan módszert kellett volna kiindulásnak választani, amit már máshol használtak biztosan, nem idegen még az idősebb korosztály számára sem.
Mondjuk a 8 fogúakon BAZ megyében egyik sem segít.
-
DS39
nagyúr
válasz
üzenabakusz #249 üzenetére
Könyvelőnek vagy bárki idegennek emailt, sem telefont nem érdemes átadni, de emailt biztos hogy lássa az összes privát levelezést és azzal rengeteg pl. Google szolgáltatáshoz hozzá lehet férni.
-
Olomlovag
tag
válasz
üzenabakusz #253 üzenetére
Ok. Tudom.
Csak elgondolkodtam rajta.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok.
Kicsit elvesztem az információk között. Múltkor a lejárt jogsit csináltattam, és közben pár perc alatt letöltöttem és az ügyintézővel beregisztráltam a DÁP alkalmazásba. Így már nem kell foglalkoznom a lejáró Ügyfélkapuval, és nem kell bajlódni az authentikátorral megbonyolított Ügyfélkapu+-szal? -
üzenabakusz
tag
Okostelefon használata nagyobb biztonsági kockázat, mint ha maradt volna a ÜK+ az 1FA-nál, ehhez képest az email vagy SMS csak egy plusz.
-
Olomlovag
tag
válasz
Üdvözlet!
Akkor már csak az a kérdés mikor is jön? Mert, ha a második felében januárnak / 16- 31/ , akkor logikus lenne, hogy az időpontot is kitolják. Mert egyébként ha január 16-a után jön, akkor, akinek nincs e-személyi a birtokában, okostelefonja, stb, akkor kezdhet mindent elölről. Merthogy addigra megszűnik az ügyfélkapu... -
üzenabakusz
tag
Ügyfélkapu regisztrációnál eleve meg kellett adni egy email címet, tehát az adott, míg egy butatelefon nem mindenkinél van.
Végülis így általánosabb, több emberhez jut el.
Internet meg amúgy is kell az Ügyfélkapu miatt.
Az email fiókot könnyebb átadni a könyvelőnek is, mint egy telefont.
Ha anyuka vagy nagypapa ügyeit kell intézni, akkor sem elkérni a telefonját, vagy telefonon megkérdezni a kiküldütt SMS kódot, hanem a megadott postafiókhoz kell hozzáférést engedélyezni.
-
DS39
nagyúr
válasz
Ez így nyilván sokaknak egyszerűbb lesz.
Mondjuk én azt sem értem, hogy ott van az állam által felvásárolt Vodafone, eleve megcsináltatták volna az SMS-es módszert, mint a netbankok. Semmibe nem került volna így nekik. -
üzenabakusz
tag
[link]
Mindenki szusszanjon egyet a nagy ijedtségre, jön pár napon belül az emailes belépés.
A lényeg:
„A kétfaktoros azonosítás január második felében tovább egyszerűsödik: a hitelesítő alkalmazások mellett már e-mailes visszaigazoló kódot is használhat”
Azt hiszem, én is visszatérek erre a módszerre. -
válasz
luciferk #245 üzenetére
Persze.
Csak ne a QR-kóddal intézd, hanem a Nem tudom beolvasni a kódot lehetőséggel hozd elő a szükséges karaktereket, amit másolj ki valahova (pl. valamilyen jegyzettömb appba), majd onnan az autentikátorba.
Plusz a törlőkódot szintén mentsd el, ha bármi félremenne, vissza tudj állni a sima ügyfélkapura. -
luciferk
senior tag
Szevasztok, ha 1 okos androidos mobilom van, tablet, számítógép nincs, hogy lehet vajon a meglévő ügyfélkapumról ügyfélkapu+-ra regisztrálni?
-
zsoka64
csendes tag
válasz
Viktor0610 #228 üzenetére
Most próbáltam inkognitó módban,sajnos így is azt írja hogy nem megfelelő felh.név/jelszó.
-
bozsozso
őstag
válasz
Viktor0610 #242 üzenetére
iOS 18-tól lehet amikortól külön app lett a jelszókezelő. Én azzal csináltam nagyon egyszerű volt.
1. Jelszókezelőben meg kell adni az ügyfélkapu felhasználóné-jelszó párost majd elmenteni.
2. ügyfélkapura be kell lépni és meg kell igényelni az ügyfélkapu +-t
3. a jeslzókezelőben szerkesztéssel be kell lépni a felrögzített jelszóhoz majd ott a kód beállításra kattintva be kell olvasni az ügyfélkapunk megjelenő kódot, majd mentés
4. Mentés után megjelenik az ellenörző kód amit meg kell adni az ügyfélkapu felületen.
5. a megkapott törlő kódot eltárolni valahol, én több helyre is felírtam az a biztos..Ennyi az egész és működik.
-
-
bozsozso
őstag
-
vlevi
nagyúr
Most én vagyok a görbe, vagy a tükör hülye, de olvasgatom az ügyfékapu+ súgóját, hogy mi a teendő ilyen-olyan esetekben, és mindíg az a vége, hogy a sima ügyfékapun keresztül van a megoldás. Az viszont megszűnik...
Szóval zsákucca?Melyiket érdemesebb használni, az ügyfélkapu+, vagy a DÁP-ot?
Tudom, utóbbival be kell menni személyesen az ocsmányirodába, mert nincs új személyim.
Az a röhej, hogy egyetlenegy dolog van jelenleg, ami miatt ügyfélkaput használok, az pedig a kocsi súlyadó fizetése, de az sem zökkenőmentes, amiatt is már többször be kellett mennem a NAV-hoz, személyesen rendezni. -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ha már regisztráltam az ügyfélkapu +-t, de szeretném az ügyfélkapu jelszót megváltoztatni akkor az authentikátorban újra kell regisztrálni?
Előre is köszönöm a választ.
-
ledgeri
nagyúr
Azt nem tudom, hogy létezik-e google szinkronizált authentikátor PC-re. De ha a tableteken neked, az egyedüli google fiók tulajnak van a fiókja belépve, akkor ha van sync, és az egyiken megcsinálod, a másikon is ott lesz. Ez a sync lényege!
Belépésnél meg azért kellhet egyedül a böngészőkkel variálni, mert a süti keveredhetnek, ha nem probléma, sütik törlése megoldja, vagy egy böngészőn legyen ekkor használva a privát ablak!Az authentikátor nem lesz párosítva, ez rossz szóhasználat rá, mert nincs aktuálisan kapcsolat a programocska és a szerver közt. Csak annyi, hogy belemásolod valahogyan a kódot, az meg szabványmatek alapján kidobja a 6 szűmot. (pl a DÁP az inkább így működik, amikor belépsz azon keresztül valamibe, a belpett DÁP kommunikál a szerverrel, hogy azonosítson téged)
Mivel szabvány matek, mindegy, hogy milyen program dobja ki, ahhoz hogy kidobja nem kell semmi extra, csak az számít, hogy mi mást tud még az a program (szinkronizál vagy sem, vagy pont hogy full offline, ilyesmik).Az esetleges sütiproblémán túl lehet minden csak egy eszközön, egy böngészővel, egy authentikátorral, de lehet többen is. (Ezt nem lehet ennél jobban rágva leírni!)
Az hogy melyikőtök milyen böngészőt használ, tök mindegy.
A böngésző nem párosodik az authentikátorhoz, vagy fordítva. Egyik böngésző internetböngészsésre, másik egy téged jelentő kódot generál a szerver számára. Itt sincs kapcsolat!Milyen programot használnál Laptopon authentikátorként?
Van amikor csak a laptop elérhető de tabletek nem? Kell az, hogy a laptopon is elérhető legyen egy authentikátor?
Mert ha elvagytok tabletekkel, akkor egyszeri 1. fiók, majd 2. fiók regisztrálása után le is van tudva az egész (mert a két tablet már össze van kapcsolva ha egy fiók van belépve velük). Csak annyi, hogy ha laptopozna (ezon lépne be ugyfélkapuba) valaki, akkor kell mellé az egyik tablet.Ha meg akarsz bizonyosodni arról, hogy az egyik eszközön beolvasott TOTP-QR-kód átmegy a másikra, itt egy példa-képem. [link]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
angyalpc2 #209 üzenetére
Addig a google authenticator esetén simán nyílt a telefon, ha valaki be tudott lépni a telefonba full azt csinál amit akar.
Válassz olyan appot ami jelszavazható külön!
Meg lett válaszolva... (persze egyszer, mikor úgy állok hozzá, hogy akkor szépen válaszolgatok, nem gyűjtöm külön! -
DS39
nagyúr
meg lehet csinálni 1 eszközzel is a regisztrálást, tehát, hogy tableten dolgozol az ügyfélkapuban, és a hitelesítő app is azon van, mikor regisztrálsz, csak ez kissé macerás az alkalmazások váltogatása, és a kódok másolása ide-oda. (ilyen esetre van az QR kód helyett az a 16 jegyű azonosító, amit be kell másolni a hitelesítőbe, és akkor úgy jön létre a párosítás, és generálja a 6-jegyű 30 mp-ként frissülő kódokat)
de az hogy most milyen böngészőt használsz hozzá, az igazából mindegy, nem a böngésző lesz társítva az app-pal, hanem az ÜFK fiók, amibe belépsz.
ha számodra átláthatóbb, használhatsz más böngészőt, és más hitelesítő appot amikor a feleséged ÜFK+ -át regisztrálod.
(a google-snek az az előnye, hogy egyszerű, mint a faék, és felhőbe ment automatikusan) -
hamiki
friss újonc
Köszi a választ, ez hasznos volt, de ezt a vonalat azért nem gondoltam végig, mert
1. a laptopot a nejem használja, tőlem kb. 10 m-e van, de
mozgásproblémám miatt nehéz lenne használni
2. de a nejemnek egyébkén tényleg csak felhasználói kapcsolata van a laptoppal, hozzám akkor jut, ha rendet kell tenni rajta, és sokszor szóban próbálom instruálni
3. csak nekem van google fiókom, mindenhol így használom, használjuk az összes eszközt, ha kell
4. én gyakorlatilag mindent a tableten (10 colos SG, viszonylag jó hardwerrel) használok és ez eddig jól működött, működik
5. ha csak nekem lenne ÜKAPUM semmi gond nem lenne
a gond ott van, hogy a tableten 1 andr. opera és 1 chrome böngésző van, ehhez van kisegítőnek a mobil, a laptopon fut egy win opera
6. vajon futhat-e a a tableten 1 authenticator
7. mindkettőnknek kellene az "ÜKAPU +"
8. azt probáltam végig gondolni, hogy oldható meg, hogy van 1 androidos opera és 1 chrome, ehhez kellene párositani 1 vagy 2 authenticatort
9. innen lehetne generálni a 2 db QR kódot, és előállitható a 2 db 16 jegyű kód?
10. de nem látom, hogy lenne-e itt valami gubanc és müködne-e simán mindkettő, és átvihető-e a laptopra a 16 jegyű kód az én google fiókommal, vagy a mobillal.
Ha ezt segítesz végig gondolni, levezetni, azt megköszönném -
DS39
nagyúr
meg kell jeleníteni a jelszó mező szélén lévő "szem" gombbal a kipontozott jelszó mező tartalmát, hogy TÉNYLEG helyes-e, karakterre pontosan ugyanaz-e a beírt adat.
PC-n és telefonon is.telefonon elfordulhat, hogy automatikusan nagy betűvel kezdés miatt módosul, vagy épp autokorrekt funkció viccel meg.
(ez olyankor fordulhatna elő, ha a HTML mező nem szabályos jelszó mezőként van definiálva) -
-
kpityu2
őstag
A titkos kódot (QR kódot) és a törlőkódot az ÜFSZ+ regisztrációnál kapod. Később már nem kell a bejelentkezéshez. És igen, akkor kell felírni. És felíras után ne felejts alul a befejezes gombra kattintani. Nekem azért nem sikerült elsőre, mert nem kattintottam rá, ezért nem is érvenyesitette.
A titkos kódot azért jó felirni, mert a QR kódot csak a regisztrációnál mutatja egyszer (a QR kód csak egy kényelmi funkció, a valódi infó a benne lévő titkos kód). Ezért ha új kliensprogira akarsz váltani, törölni kellene a régi regisztrációt és újat csinálni. Ezt elkerülheted ha felirod (kikopizod, lemented, leírod) a titkos kódot mert akkor törlés és új QR kód nélkül is meg tudod csinálni a profilt az új progiban. Vagy akár több progiban.
Meg oda tudod adni a könyvelődnek ha szükséges. Igen a 2FA alkalmazás az a hitelesitő program, ami a titkos kódból és az aktuális időből kiszámolja az éppen érvényes 6 jegyű kódot.
Annak persze nincs akadálya, hogy a regisztrációnál egyből több progiba olvasd be a QR kódot, ha nem akarsz a kopizással bajlódni. De ha bezártak a regisztrációs ablakot, már nem tudod újra előhívni, ezert javasolt a felirása, mentése. De pl. ha az Ente Auth-ba csinaltad a profilt, az meg tudja mutatni a kódot, ki is exportálhatod és másik progiba beimportalhatod. Azt hiszem QR kódot is generál, bár azt nem próbáltam. -
DS39
nagyúr
"ehhez van biztosan 1 tablet, 1 mobil, 1 laptop."
ez jó felállás, mert ha rám hallgatsz, a laptopot használod arra, hogy regisztráld mindkét fiókhoz az Ügyfélkapu+ -t.
mivel gépelni könnyebb fizikai billentyűzeten, és nagyobb a képernyő, ahol meg fog jelenni a QR kód.1. fiókba (legyen ez a Tied) belépsz, és leírások alapján (index.hu-n pl volt 1-2 hete egy elég részletes leírás) végigmész a folyamaton, és párosítod hozzá mondjuk a telefon Google Authenticatorát. ezt az eszközt a Te google fiókoddal használd! (akkor szépen menti majd a felhőbe, elveszteni véletlenül nem fogod tudni így a párosítást)
2. fiókba (legyen ez a Feleségedé) belépsz, és leírások alapján végigmész a folyamaton, és párosítod hozzá a tablet Google Authenticatorát. ezt az eszközt a Feleséged google fiókjával használd! (akkor szépen menti neki is majd a felhőbe, elveszteni véletlenül nem fogja tudni így a párosítást)
a 30 mp miatt nem kell aggódni, mert mindig jön egy következő kód, az app által, várd meg míg újat generál, és azt írd be a webes felületen, regisztrációnál, illetve később belépéseknél.
ez a kód offline is generálódik, tehát internetkapcsolat nem kell hozzá, mert a regisztrációkor kapott kulcs és az aktuális időpont alapján történik, tényleges kapcsolat nincs a hitelesítő alkalmazás és az ügyfélkapu között. pusztán mindkettő tudja a generáláshoz szükséges adatokat.
-
zsoka64
csendes tag
Üdvözletem!
Kérni szeretnék egy kis segítséget.
Hogyan lehetséges,hogy csak asztali gépen tudok belépni az ü.f.k-ra?
Ugyanazzal a felh.név és jelszóval a telefonról nem tudok belépni.
Biztos hogy nem ütöttem félre se a felh.nevet se a jelszót.Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
hamiki
friss újonc
Sejtem, hogy lehet benne zavaros rész, de mielőtt belekezdek valamibe, szeretném látni, tudni a részleteket,
mert ez a 30 mp ugrás egy agyament dolog, ha gond nélkül a végére akarok jutni, jó észnél lenni.
Másrészt a cuccok korlátoznak.
2 ÜKAPU + ról van szó, enyém, nejem, de helyette is nekem kell csinálni.
És ehhez van biztosan1 tablet, 1 mobil, 1 laptop.
Utóbbit a nejem használja, kb 10 méterre van tőlem (a mozgásom erősen korlátozottt)
Tehát a két "ükapu +" igénylést leginkább 1 tableten és egy mobilon kell megoldani 15-ig. És utána a használatot is. Eddig ez neki jól ment, "1 azonosító+1 jelszó".
Így hát lehet, hogy zavarosak a kérdéseim, de most kell átúszni a folyót, most értem oda.
Pl foglalkoztat, hogy a "tök mindegy honnan lépsz be az adott szolgáltatásba, XY fiókhoz mindig az az app kell majd". 1 tablet és 1 mobil van - próbálom kitalálni, hogyan csináljam, mert mindenki kb. azt írja, hogy "ennyire nem bonyolult a hadművelet", de azért sok a leírás jó és hasznos. Ezekben akarok eligazodni.
De köszi a reakciód, minden válaszból csak tanulok.
A problémám részletesebben leírva a #201 beírásban van, akkor ez még nekem is zűrös volt. -
DS39
nagyúr
Kicsit zavarosak a kérdéseid.
Meg szerintem ennyire nem bonyolult a hadművelet sem.Egy ügyfélkapu fiókhoz egy hitelesítő alkalmazást kell regisztrálni hogy ügyfélkapu+ legyen.
Miután beállítottad, tök mindegy honnan lépsz be az adott szolgáltatásba, XY fiókhoz mindig az az app kell majd.
Javaslom a NISZ-est engedd el, kormány programja, valószínűleg olyan is...
Android eszközön adja magát a Google Authenticator, tud felhőbe szinkronizálni, több eszközön is futhat egyszerre.A törlő kódot ki lehet menteni a regisztráció során, egy txt fájlba fogja menteni. (De fel is írhatod papírra)
-
hamiki
friss újonc
#204 kpityu2
#206 ledgeri
Köszönöm az infót. Annyira nem vagyok nagy infós tudor, de azért értem amit írtok, de esetleg nem mindent tudok technikailag megvalósítani, amiről írtok.
Leirni néha csak "konyhai" nyelven tudom.
Ezért szájbarágósan kérdezek, és az jó, ha válaszok is ilyenek.
1. Lehet-e külön kezelni, mint ÜKAP + belépési helyet?
Első androidos tableten a Chrome androidos böngészőt
Első androidos tableten az androidos EgészségAbalak EESZT alkalmazást (ezt egyáltalán lehet)
Másik androidos tableten az Opera androidos böngészőt (nejem ezt ismeri)
2. Ez 3 külön apk 2 eszközön, de ugyanolyan oprendszer alatt, elvileg ez oké lehet?
Meg tudok oldani 2 mobilt (ugyis aktuális lenne), ez is oké?
3. Én a NISZ hitelesítőt akarom használni, mert van jó leírás róla a Szárnysegédben, és van jól értelmezhető video róla. Ez oké lehet?
Más kérdések:
4. Lehet-e ugyanazon a tableten az ÜKAP + belépés és a telepített hitelesítő, bár a macerás a 6 jegyű kód gyors átírása, mentése plusz a törlőkód mentése?
5. Tableten lassú a képernyő mentés, esetleg gyorsabb a vágólap, utóbbi működhet?
6. Csak "kézzel" történő átírás lehetséges? Másolás a program és az ÜKAPU + között funkciója nincs a hitelesítő programnak?
7. A törlőkód mentése kézi leírást jelent, vagy menti valahová, hová?
8. A törlőkódot az első, QR kódos beolvasásnál kell felírni, menteni?
9. A 16 jegyű titkos kulcs (ami be is írható, vagy másolható?? a NISZ-be) egyfajta "kályha a sarokban", azonos kiindulás?
10. Ezzel megtakarítható az ismétlődő QR kódos szkennelés?
11. A 2FA alkalmazás az a hitelesítő program?
12. Tehát ha nálam van a Chrome, az Opera és az EESZT ÜKAPU + belépési hely, akkor alkár 1, 2, 3 hitelesítő is lehet, mert már a QR kódos ügy korábban készen van?Igyekeztem értelmes kérdéseket feltenni, hogy röviden lehessen válaszolni rá!
köszi, hamiki -
-
scream
veterán
Mi az ajánlott és biztonságos (nem a hivatalosan ajánlott, ki tudja milyen totp.app/verifyr) online 2FA szolgáltató, amit lehet okostelefon nélkül is használni (tehát böngészőből valamilyen módon vagy desktop alkalmazással)? Ünnepek alatt több családtagnál is felmerült ilyen jellegű igény.
-
paye
tag
válasz
szaboi6512 #212 üzenetére
Köszönöm, múxik!
-
kpityu2
őstag
Mert az Ügyfélkapu és a magyarorszag.hu két különböző oldal. Az Ügyfélkapu csak a beléptetést csinálja. Amikor be akarsz lépni a tárhelyedre, akkor meghívja az ügyfélkapus beléptetést (kau.gov.hu) , majd miután beléptetett, visszadob a magyarorszag.hu-ra a 10 perces számlálóval. Pl. Ügyfélkapu+ -t nem is tudod buherálni a magyarorszag.hu-n keresztül, hanem az ugyfelkapu.gov.hu-ra kell menj.
-
kpityu2
őstag
válasz
angyalpc2 #209 üzenetére
Van egy zavar. A 6 jegyű kódot nem ők küldik ki. Ők a titkos kódot adják ami a QR kódba van ágyazva és az általad használt app be tudja olvasni, vagy a QR kód alatti linken lekérheted olvasható formában. Ezt egyszer kell amikor megcsinálod az Ügyfélkapu+ fiókot. Ezután a különféle appok ebből a titkos kódból és az időpontból maguk generálják a 6 jegyű ellenörzőkódot folyamatosan. Ha nem akarsz épp belépni, de megnyitod az appot, láthatod, hogy ugyanúgy mutatja percenként az új 6 jegyű kódot, pedig semmiféle belépési munkamenetet nem kezdeményeztél az Ügyfélkapun, nincs semmiféle kommunikáció az Ügyfélkapu rendszere felé.
A törlőkód azért kell, hogy ha valamit elrontasz akkor új titkos kódot regisztrálhass. Bármikor csinálhatsz új titkos kódot (új QR vagy text kód), de akkor a régi érvénytelenné válik, az azzal generált 6 jegyű kód már nem fog stimmelni tehát az appokban is új bejegyzést kell létrehozni (beszkennelni a QR kódot vagy kézzel bepötyögni a titkos kódot). Én is csináltam vagy hármat mert próbálgattam a különböző appokat.
A DAP egyelőre nem kötelező, nekem pölö nincs is mert a legutóbbi igazolványcserénél nem kértem digitális igazolványt (már bánom, mert emiatt van, hogy be kell menjek az okmányirodába).
-
DS39
nagyúr
válasz
angyalpc2 #209 üzenetére
A Google authenticator is beállítható hogy kérjen feloldást az alkalmazás használatához, tehát nem gond ha "nyitva marad" a telefon.
Az sem ha ellopják vagy elveszted, mert a Google fiókba szinkronizál, tehát a regisztrált kódokhoz egy új telefonon is hozzá fogsz férni.
(És nyilván az is lehetőség hogy egyszerre több eszközön is legyen app, pl. otthon egy tableten, a telefonod mellett.) -
szaboi6512
őstag
-
paye
tag
Beléptem az Ügyfélkapu+ - ba - kiírja hogy beléptem - onnan semmi... Hogy férhetek pl. az értésítési tárhelyemhez? a Chat ikonon kívül máshova nem tudok klikkelni....
-
angyalpc2
aktív tag
2016-tól ugyan már csip van benne, de 2021.06.23-tól jó csak a programnak.
Miért nem ezzel kezdi, hogy legalább ne üssem ki magam a sima régi ügyfélből.
Látogass el az kormány ablakba blablabalLennének kérdéseim, ha ez ennyire szigorú lett, akkor előtt egy egy rakás kakadú volt?
Közben Sikerült megoldani...google authenticator-al csináltam a zeredeti reget.. hát nem oda küldözgeti a 6szemjegyű kódot.... Ezt azért nem gondoltam volna...
Tehát a normál sorred
Nem küldünk semmiféle lelevet a változásról olvasd el a hírportálokat
2021.06.23 utáni e-személyi újfajta NFC-vel rendelkezz!
Pin kód amit aktiváltál a kapott kódkártyával X éve
Be bírtál lépni a DAP-ba?Opció2!
Google authenticator a mobilra lesz szükségNa most igényelhetsz QR kódos Ügyfélkapu + reget
ÉS google authenticator-al vagy a DÁP-al kell hitelesíteni (összekapcsolni gondolom)
Írd fel szépen a kispapírra a törlő kódot (mert képtelenek vagyunk kiküldeni email-ra)(elmondások szerint ajánlott a süti törlés és a az inkognitó mód használata (firefox CTRL+Shift+P)
Majd próbálj meg jelszóval belépni az Ügyfélkapu +..és most kiküldjük a DÁP-ba vagy a telefonra korábban telepített google authenticator a 6 jegyű kódot
Azzal be lehet jelentkezni.
ÉS belépErre a megoldásra fantasztikus nagy szükség van,
Elvégre ha lecseréled a mobilod, formázod, letörlöd az alkalmazást, eladód elveszted vagy csak szimplán ellopják ...akkor öcsém rábasztál.
Konkrétan sikerült egy kibaszott biztonsági rést csinálni. Mert míg eddig ha otthon papírra fel volt írva a kód jelszó és az életben el nem lopta volna senki a széfből. stb vagy esetleg kiküldenék emailra kattintható formában....Addig a google authenticator esetén simán nyílt a telefon, ha valaki be tudott lépni a telefonba full azt csinál amit akar.(nyilván látja az emailt is telón) DÁP-nél ezért van feloldó kód is.
De érezték ezt ők is. Nem inaktiválásra kerül a fiók.. egyből megszüntetésre. nincs is más opció, ha törlődött a google authenticator
https://kau.gov.hu/dap/sugo/ugyfelkapu-plusz
Én ebben az országban élek?Szóval nem 2026 közepén járt le a személyi, hanem technikailag 2024 végén most, mert DÁP-nélkül kb bármi lehet a telóddal akár tönkre is mehet leesik, vízbe esik bármi vagy rajta az alkalmazással....fúú
-
angyalpc2
aktív tag
Nézem itt is és redditen.. katasztrófa.
De hogy ezt miért kell így? OTP beírod a jelszót kiküldi a linket emailra kész megy
Eddig egy hullanulla jelszó védelem volt. Most sikerült a ló másik oldalára átesni.Már dec11. én megcsináltam ezt a QR kódos valamit, már nem is emlékszem rá..
most lépnék be e jelszóval semmi.
oké új jelszó az Ügyfélkapura (sima) beírom nem enged be
Ügyfélkapu plusz az se engedbe se a régi se az új jelszóval.És akkor le van írva:
https://kau.gov.hu/dap/sugo/ugyfelkapu-plusz
Ügyfélkapu+ igénylése Nyissa meg az Ügyfélkaput.
Kattintson a Bejelentkezés, majd az Ügyfélkapu gombra.
Jelentkezzen be az Ügyfélkapu felhasználónevével és jelszavával.
Bejelentkezés után kattintson az Ügyfélkapu+ igénylése gombra, majd a Tovább az Ügyfélkapu+ igényléséhez gombra.
A képernyőn megjelenik egy QR-kód.
Nyissa meg az okostelefonjára vagy tabletjére telepített hitelesítő alkalmazást, és olvassa be a QR-kódot.
Adja meg az Ügyfélkapu jelszavát és a hitelesítő alkalmazás által generált kódot. Kattintson a Tovább gombra, majd a Mentés gombra. Mentse el az űrlapon megjelenő törlőkódot, és kattintson a Befejezés gombra.
Fontos, hogy ezután már csak Ügyfélkapu+-szal tud majd bejelentkezni az állami weboldalakon és alkalmazásokban!Ez eddig meg is van... törlő kód anyám...kispapírra írom fel anyám...
Bejelentkezés
Nyissa meg az Ügyfélkaput, és kattintson a Bejelentkezésre.
Kattintson az Ügyfélkapu+ gombra.
Adja meg a felhasználónevét és a jelszavát.
Nyissa meg az okostelefonjára vagy tabletjére telepített hitelesítő alkalmazást, és adja meg az alkalmazás által generált kódot.Mimimimiiii ???
milyen okostelefon alkalmazás? DAP
Eddig nem volt róla szó, hogy oda külditek a szaros kódot.
Miért nem azzal kezdi hogy legyen az majd következő lépcső csak az ügyfélkapu+
DAP belépés előfeltétel 2021.06-os vagy később e-személyigazolvány aktiválva
Enyém 2020.07.
És ez most derül ki
elmenek a jó b.....-ba
Valami csoda folytán megtaláltam a 4 éves papírt és van
és a befotózáson és a pin kódon kívül mi más kell?NFC..
Ami a szros 2020-as kártyában persze nincs
Hogy bszdjtkmg -
ledgeri
nagyúr
válasz
hamikike #201 üzenetére
Egy kód lehet több eszközön.
Egy kód lehet több alkalmazásban, egy eszközön.
Egy eszközön lehet több alkalmazás is (pl egyikőtök az egyiket, másikótok a másikat használja mindenhol, így a saját dolgok egy helyen, a másiké más helyen lehetnek.Létrehozásnál pont leírtam: [link]
Használatnál: vagy kötelezően mindig mindenki privát módot/ablakot használjon majd lépjen ki ,zárja be, vagy ha olyan akkor rá kell szokni, hogy valaki csak egyik böngészőt használja, valaki a másikat!
(ilyenre több OS felhasználót ajánlani picit OP)
-
kpityu2
őstag
válasz
hamikike #201 üzenetére
Javaslom az Ente Auth programot, van android, linux, windows kliense, sőt, ha csinálsz náluk profilt (nem kötelező) akkor az Ente weboldalán belépve böngeszőben is láthatod az időkódot.
Minden régi ügyfelkapu profilhoz kell csinálni egy Ügyfélkapu+ belépést és a QR kódban lévő titkos kódot meg a kapott törlőkódot gondosan elmenteni. Két személy eseten ez két titkos kód és két törlőkód.
A titkos kód birtokában bármilyen 2FA alkalmazás tudja generalni a 6 jegyű időkódot. Nem kell minden alkalommal QR kód, az csak a titkos kód kliensprogikba olvasását segiti regisztráláskor.Ezek a progik több profilt is tudnak tárolni. Amikor elinditod akkor folyamatosan mutatja az épp aktualis 6 jegyű időkódot a kiválasztott profilhoz. Ha egyszerre megnyitsz egy asztali és mobil klienst ugyanazzal a profillal, ugyanazt az időkódot kell lásd. Tehát nincs eszközhöz kötve. A titkos kódból és az időböl kalkulalja folyamatosan. A mobil mindig annak az időkódjat mutatja akinek a profiljara ráböktél az appban. Lehet, hogy van olyan amelyik egyszerre több profil időkódját is tudja mutatni.
Nem javaslom, hogy ugyanazon a gépen egyszerre lépj be két ügyfelkapu fiókkal, mert összeakadhatnak a sütik. Hacsak nincsenek valami sandbox-al izolálva. Vagy több felhasználó kell az oprendszerbe vagy profil a böngészőbe és felhasználót/profilt kell váltani. Az Ügyfelkapu csak egy külső központi hitelesitőszolgaltatás a különböző hivatali weboldalakhoz.
A belépés nem sokkal bonyolultabb, kell név, jelszó plusz kell egy valami ami mutatja a hozzá tartozó időkódot. Ez lehet mobil, tablet, asztali kliens, mindegy, és a 6 jegyű kódot kell beirni harmadiknak. Ami ugye percenkét változik, ezért kell a külön eszköz. Vagy egy külön böngeszőablak vagy kliensprogi (ez lehet a NISZ hitelesitő is) ami folyamatosan mutatja.
-
tényleg minden engedély kell neki szoval mindent lát az alkalmazás mit csinálsz a teloddal? Ez már csak hab a tortán.
Nincs semmilyen “hab a tortán”, mert nem kell megadni, anélkül is működik. [kép]
Kamera a QR-kód miatt van nálam engedélyezve, biometrikus pedig a FaceID-hoz szükséges engedély. A helyhozzáférés tiltott, semmi gondot sem okoz.
Nem igaz, hogy “mindent lát, amit csinálsz a telefonnal”. Ne dőlj be minden butaságnak, amit olvasni a neten.
-
Lajmund
őstag
Végigolvasva az utolsó pár hozzászolást itt és a play áruházba a rengeteg 1 csillagos értékelést szerintem hanyagolom inkább a nyugalmam érdekében. Komlyan direkt kell ilyen nyomorék modon megcsinálni ezt? Másik hogy tényleg minden engedély kell neki szoval mindent lát az alkalmazás mit csinálsz a teloddal? Ez már csak hab a tortán.
Otp szépkátya alkamazás még mindig nem tud jelezni ha vásároltál.. Elöre megyünk nem hátra. Elöre a .asz erdöbe seggel...
-
hamikike
tag
Üdv és Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
Elnézést, de kicsit hosszan írok, mert még újszülött vagyok.
Muszáj átállni az ügyfélkapu + ra, ezért elkezdtem nézni leírásokat, ismertetőket, videót is találtam, de mindegyiknél van néhány zűrzavar bennem.
A leírásokból értem a lényeget, de néhány dolog megakasztott.
Alaphelyzet:
Van 1 laptop, 1 tablet, 1 mobil, 2 ükapu használó, én és a feleségem.
Van tehát 2 ükapu belépő azonosító, 2 jelszó, eddig ez simán működött.
Bár a feleségem eddig is nehezen igazodott el ezekben, most aztán paff lesz?!
A leírások olvasása kicsit megakasztott, így kérdeznék:
Ezután csak az 1 tableten (vagy az 1 mobilon), esetleg laptopon tudok belépni? mert az 1 mobil (vagy 1 tablet) kell a hitelesítő alkalmazásra?
Eddig 3 magyar appal találkoztam, Google, Microsoft, NISZ (és a PC-és, ez utóbbi nekem nem oké), melyik lehet a legjobb?
Ezek hány helyre telepíthetők egyszerre, pl. 1 mobil, 1 tablet, vagy 1 ÜKAPU + nál nincs értelme, csak egy helyen lehet, pl. az 1 mobilon a hitelesítő?
Tudom-e, lehet-e normálisan használni úgy,
hogy ugyanazon a tableten belépek pl. a NISZ hitelesítőbe (QR kód leolvasás, majd mentések?)
illetve ugyanazon tableten, egy másik felületén az ükapu + ba, vagy ez zavaros lesz, logikailag kizárt?
Ha saját belépésem (1 tablet, 1 mobil) sikeres lett,
mit tudok tenni a nejem ÜKAPU + igénylésével?
Mivel ugyanaz az 1 tabletünk, 1 mobilunk maradt és esetleg van 1 laptop (ez utóbbi nem igazán oké, mivel általában én kezelem a nejem ükapu + felületét)
Ráadásul a párhuzamos, "egyszerre" használat kizárt,
vizuálisan kellene látni az eszközöket?
Üdv, köszönöm, főleg az "egybe" válaszokat, mert nem szeretnék még szétziláltabb lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az Ügyfélkapu+ minden különösebb hírverés nélkül indult el.
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Politika
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Asztalos klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest