Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyiscsák
aktív tag
Ha van valakinek felesleges meghívója tudna nekem is küldeni egyet?
-
Speeedfire
félisten
idővel ez meg fog változni
amikor megjelent a gmail akkor is csak meghívással lehetett először acc-od
később már szabad regisztráció volt rá
gondolom ők sincsenek még felkészülve teljesen
mennyire lesznek terhelve a szerverek, mennyi juzer lesz fent stb
amúgy minden új tag 8 meghívót kap és ha sokszor használja a wave-t akkor később kap még meghívót[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Ptech
addikt
-
Speeedfire
félisten
nekem van pár (13) wave meghívóm ha valakit érdekelne
egyelőre még nem igazán terjedt el, mindenesetre nekem nagyon is tetszik a wave
sok hasznos funkció van benne, amit idővel ki is lehet használniFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
-FreaK-
veterán
Pár percel ezelőtt én is beléptem a wavesek táborába jelenleg így szép meg jó, csak mire használjam? nincs egy ismerősöm sem fennt még, Pzstm, téged felvettelek mert láttam a címed pár hsz-el feljebb Ha valakinek kell, fel tudok ajánlani két meghívót!
-
-
-
Egorov
aktív tag
Kipróbáltam, mégsem tudom mi ez. Már egyik barátom sem használja már, nekik sem tetszik. Igazad van, az újdonság volt az ami vonzott. Az 1 órás bemutató videóban pedig olyan jól néztek ki a dolgok, meg olyan lelkesen beszéltek róla. Akkor azt mondtam, nekem ha lesz ilyen akkor miden nap használni fogom. Én kis lelkes.
Ez történt, nálam megy a padlásra a Google Wave és marad a google talk/gmail.Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
pzstm
titán
most még kizártnak tartom...későbbiekben is minimális (szinte semmi ) esélyt nem látok erre....most még inkább csak az újdonság ereje miatt próbálgatják az emberek...meg persze azért mert nem nagyon lehet megfogalmazni mi is ez igazán...csak akkor tudod meg, ha ki is próbálod...
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Egorov
aktív tag
Furdal a kíváncsiság. Van olyan, akinek tetszik, nem gondolja úgy, hogy össze-vissza dolog, ha egyszerre ír mindenki? Van olyan, aki lecseréli a google talkot vagy a windows live messengert a wave miatt?
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
pzstm
titán
mármint az outlook vagy a thunderbird? szerintem idő kérdése...legújabb Chrome böngészőben már Wave notifier van pl....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
moma
őstag
-
pzstm
titán
lehet valóban jobb lenne, csak hát Google épp nem arról híres, hogy Offline irányba mozduljon el....(elég ha csak Chrome OS-re gondolunk). Így inkább maradok még jó ideig az Outlooknál, és ha rajtam múlik, az emailezést sem fogja még jó ideig kiváltani.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
és ennyi használat után, hogy tetszik?
szerintem az alap ötlet zseniális, viszont a megvalósítás iszonyat körülményes. szerintem jobb lenne, ha valami egynemű felület lenne(mint egy dokumentum) nem ilyen kis dobozokból állana össze az egész. nagyon gyorsan tiszta kaotikussá válik az egész. nehéz követni a dolgot, ha mindenki mindenhova beleirogat meg amiatt, hogy webes app elég lassú is(pl görgetés), meg az is körülményes, hogy egy kilkk lenyitni egy menüt, még egy hogy szerkeszthessek valamit. egy offline kliensnél simán értné, hogy ha bele klikkelek akkor szerkeszteni akarom. szerintem jobb lenne az egész, ha nem egy böngészőben akarnák mindenképp futtatni, hanem lenne valami gyors nem webes progi.
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
pzstm
titán
Újabb 8 meghívót kaptam....15meghívóm van jelenleg....
bár ismerőseimet végigkérdezve, már lassan jolinéninek is lesz vévje.....iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Egorov
aktív tag
Úgy látom a kezdeti lelkesedés alább hagyott de ha valakinek kell, akkor én is tudok küldeni meghívót.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
total90
veterán
Hi!
Van néhány meghívóm, de holt tudom ezeket elérni? Küldeni szeretnék de nem találom
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
pzstm
titán
Újabb 8 meghívót kaptam a napokban...továbbra is lehet PM-ben jelentkezni
-
Egorov
aktív tag
"Ha bejön a Google Wave, elfelejthetjük a hagyományos e-mailt."
Nos nem tudom. Nem régen használom a Wave-et de szerintem nem fogom elfelejteni a hagyaományos emailt. Kicsit nekem -persze lehet az én hibám- átláthatatlan, mikor egyszerre írunk sokan. Az is lehet, hogy csak meg kell szokni, nem tudom. Ami eddig biztos, hogy csevegésnek jobb a google talk/msn, emailnek pedig a gmail.
Amint változik a véleményem írok.Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
HardSanyeee
őstag
Mai napon én is kaptam meghívást a Google-től, éltem is a lehetőséggel, tehát van 8 meghívóm, aki esetleg szeretne egyet az írjon
-
malisonX
aktív tag
Légyszi küldjetek nekem is egy meghívót. E-mail címem az adatlapomon. Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
pzstm
titán
Sziasztok!
Ma kaptam google-től invite linket...illetve van még meghívóm is....akinek kell az PRIVÁTBAN jelentkezzen please email címmel.Köszönöm!
-
R a y
senior tag
Szintén van meghívóm!
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
pzstm
titán
Ma reggelre a következő e-ma...khmm...akarom mondani Wave fogadott:
"Invite others to Google Wave
Google Wave is more fun when you have others to wave with, so please nominate people you would like to add. Keep in mind that this is a preview so it could be a bit rocky at times.Invitations will not be sent immediately. We have a lot of stamps to lick.
Happy waving! "Összesen 8db meghívási lehetőséget kaptam. Aki esetleg igényt tart rá, az bátran jelezze
-
Dashes
őstag
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Mind a két meghívó elment.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Tegnap megjött a Google Wave meghívóm nekem is, így kettő darabot fel tudok ajánlani a PH!-s közösségnek. Privizzen rám, akinek kellene, first-come-first-serve alapon megy a dolog. (Topikot nem nézek csak ritkán, így ide ne írjatok. Ha elfogytak a meghívók, majd azt is bedobom ide.)
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Dashes
őstag
"Late last week Google started rolling out a new round of Wave invites to folks who were invited by those first 100,000 Wave users."
Ha esetleg valakinek lenne egy felesleges.. -
vtechun
veterán
Kérdésem a bent lévő sorstársaimhoz : Azt honnan lehet tudni, hogy vmelyik user kontaktlistámon online-e?
-
sekli
addikt
Ha van valakinek meghivoja, èn is szìvesen reszt vennek! Koszonom
-
pzstm
titán
hmmmm és króm alatt vajon ugyanúgy fájlcsatolás is megoldható drag and drop módszerrel, mint Outlookban pl?
Nah holnap reggel ezt ki is próbálom...iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Penge_4
veterán
"karakterenkent jott az uzenet, masodpercenkent 1 karakter"
Ha olyan lassan gépelt a beszélgetőpartnered, akkor egyértelmű, mivel itt tényleg valós idejű, tehát amilyen sebességgel gépelsz abban a pillanatban már látszik is a másik félnél.
"jó lenne implementálni bele az az, hogy simán vágólapról lehessen képet beilleszteni"
Lehet, de jelenleg még csak Chrome-ban.
-
vtechun
veterán
jah, csak eléggé lassú. meg kicsit áttekinthetetlen ha sokat hullámzunk egy medencében
Androidos telon is kiprobaltam, na azon brutal lassu
karakterenkent jott az uzenet, masodpercenkent 1 karakter
amúgy tényleg nem lesz rossz, de tényleg főleg ilyen e-mail témára lenne az igazi, amit jó lenne implementálni bele az az, hogy simán vágólapról lehessen képet beilleszteni
-
Egorov
aktív tag
ide is jöhet meghívó, ha van fölösleges.
Na én amúgy milyenek a tapasztalatok? Jó a wave? nehéz kezelni?
-
R a y
senior tag
vlki meghívó?
[ Szerkesztve ]
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
Benhill
senior tag
bennvagyok enis 1-2 napja, es igy elsore nemrossz, meg kicsit betonozni kell, es ahogy a topik cim is irja, siman levaltja e-mailt^^
-
pzstm
titán
ez tök jó...cska ha nem adod meg a Wave címedet, akkor nem tudunk felvenni partnernek, hogy együtt nyúzhassak a Wave-ben rejlő lehetőségeket....vagyis együtt vévelhessünk
-
pzstm
titán
engem is felvett egy kedves emberke Google Wave partnernek, vagy hogy is fogalmazzak, és meghívót is küldött havernak, de még neki sem érkezett meg
-
Penge_4
veterán
Én bent vagyok, meghívóm és van és akiknek eddig elküldtem senki nem kapta meg, de szépen sorakoznak a "People you've nominated:" listában.
Invite others to Google Wave
Google Wave is more fun when you have others to wave with, so please nominate people you would like to add. Keep in mind that this is a preview so it could be a bit rocky at times.
Invitations will not be sent immediately. We have a lot of stamps to lick.
Happy waving!
-
vtechun
veterán
na, bent vagyok a Google Wave-n, de meghívóm az nincs
Csak gondoltam jelzem
-
R a y
senior tag
uh, valaki nekem is pattinthatna egy meghívót, nagyon szépen megköszönném
revoray@gmail.com
-
pzstm
titán
aki meg esetleg Wave-hez jutott, az a közös tesztelés céljából nyugodtan hozzáadhat a Wave-es listájához vagy hogy is mondjam
potorzs@googlewave.com
-
moma
őstag
ha esetleg van még szabad meghívó én is örülnék egynek
we all deserve a bit of luck.
-
n00n
őstag
válasz #34451968 #101 üzenetére
Ez egy kitűnő reklámfogás. Mert így azt érik el, hogy ha nem is érdekel a Wave, akkor is kiakard próbálni. A gmail-nél is, hogy bejött.
A másik, nem lehet egyből ráengedni több millió felhasználót, szépen fokozatosan. Így is a cirka 30.000 fejlesztő mellé, még 100.000-en kaptak meghívót, 8 felhasználható meghívással. Az majdnem 1 millió embert jelent! Ennyit ki is kell szolgálni! Szép fokozatosan.
-
törölt tag
Magam is nagyon várom (vártam), de ez ahogyan a google tálalta és bevezette a dolgot nekem nem jött be. Azzal hogy csak a kiválasztottak jutottak hozzá, szerintem egy kisebb viszályt szított. Mert azon a pár 100.000-s szerencsésen kívül szerintem többen is szívesen kipróbálták (használták volna). Tudom a reklám meg a marketing szempontok miatt tette. De akkor hol itt korrektség. Ez szerintem nagyon elbaltázott lépés volt a részükről.
Én amikor annak idején a béta fázisban szereztem invite-ot akinek csak tudtad adtam a nálam lévőkből. Ezzel is csak próbáltam segíteni minnél többen ismerjék meg a dolgot. De ezen máig sem változtattam és akinek csak eddig is tudtam ajánlottam a google szolgáltatásait mert szerintem ezek kiváló termékek.
Az hogy néhányan a nagytestvért látják, ebben szerintem nincs semmi kivetni való. De szerintem nálánál nagyobb "BB" is van. És az inkább próbál neked (nekünk) rosszat tenni. Ami pedig a wave-et illeti egy ilyen megoldás amely egyesíti a meglévő technológiákat az üzenet kezelés terén szerintem csak hasznos lehet. Én jómagam az ügyfélkapcsolati felhasználás miatt lennék rá a leginkább kiváncsi, de nem utolsó sorban az egyébb kommunikációs lehetőséget miatt is. Már én is nagyon várom már végre a saját invite-om, de annak igen csekély esélyét látom a mellett is hogy a google i/o második napját követőn regisztráltam a wave oldalán.http://garygerenyi.blogspot.com/
Ubuntu 'Humanity to others'[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Kaptam már spam-et azután h ide regisztráltam, de a guglis accountra még nem."
Mert captca nélkül bárki láthatta a mailcímedet. Most is bárki láthatja, de van captca.
"Egyébként ha valaki ellened akar felhasználni adatokat, akkor gyakran elég csak párszor feltúrni a szemetedet, amit naponta kidobálsz -- primitív módszer, de az egyik legcélravezetőbb."
Nálam a szemétből is max annyit tud, hogy milyen élelmiszereket fogyasztok. A hivatalos papírokra iratmegsemmisítőt használok, amit úgy hívnak, kandalló. Na abból bányássza ki.
sheratan: "azt sem értem, hogy miért gondojátok, hogy nem lehet majd hozzáférési szinteket vagy akár csoportokat is megadni, hogy kik/melyik ismerőseid mit láthassanak belőled."
Mert nem Pista bácsi fogja marketingcélokra felhasználni, hanem a T-Com, aminek mindenki minden adatához van hozzáférése. Nem egyszerűbb, ha alapból meg sem adod azokat, amiket nem akarod, hogy lássanak? Ja, akkor bevinnyog, hogy nem adtad meg ezt, meg azt és nem léphetsz tovább, vagy jobb esetben csak piros felkiáltójeleket fog dobálni.
n00n: "Nekem elég az IWIW, bőven jó arra, h tartsam a kapcsolatot az ismerőseimmel."
Ismerőseikkel (már akivel akarta) már a galambposta idejében is tudták tartani a kapcsolatot az emberek.
Az iwiw-et nem erre találták ki, hanem keményen adatgyűjtésre. Szinte ösztönöz arra, hogy adj meg magadról minden adatot, és onnantól már hiába titkolod el, az üzemeltetők látják.
Mellesleg nem csak az a lényeg, hogy te mit adsz ki magadról. Ha van egy csomó ismerősöd, akinek publikus, hogy melyik iskolába járt, abból megtudhatják, hogy te is oda jártál. Életkor (esetleg egy közös fénykép az ismerősnél) alapján azt is, hogy osztálytársak voltatok. Van egy csomó ismerősöd, akiknek publikus a munkahelye, megtudhatják, hogy te is a kollégájuk vagy. Ráadásul az ismerőseidnél lévő közös képek rohadtul árulkodók tudnak lenni. Megtudhatják kikkel jársz egy társaságba mostanság, akár azt is, hogy ki a barátnőd, vagy a barátnőd azt, hogy valaki véletlenül lefényképezte, ahogy a háttérben egy másik lánnyal smárolsz, konkrétan pedig sokszor már annyiból azonosítanak, hogy leírják a "Magamról" írásokhoz, hogy "akikkel együtt lógok: maci, laci, béla, totya, böhöm, stb." és ha csak egyetlen név van az ismerősei listáján, akkor...
-
n00n
őstag
Fiatal, naiv? Ez egy kicsit mellément.
Egyébként részemről lezárva a téma. Aki nem akarja ne használj a Wave-t. Ez is olyan, mint a közösségi oldalak. Csak végletekben tudtok gondolkozni. Vagy beregelek 70 oldalra (iwiw, myvip, ppl, baratikor...) és telerakom meztelen, hányós, fetrengős képekkel. Vagy sehová nem regelek. Én az aranyközéputat választom. Nekem elég az IWIW, bőven jó arra, h tartsam a kapcsolatot az ismerőseimmel. Képeket is csak olyanokat rakok fel ami nem minősít negatív irányba...
-
Lenry
félisten
Pl ha a főnököd kíváncsi milyen emberrel dolgozik, akkor megnézi valamely közösségi oldalon hogy milyen fotok vannak a lerészegedéseidről, a feleségedről, a szeretődről, és hogy mit beszélgettél a konkurenciával, és hogyan szidtad el a munkaadódat, meg a főnökeidet..
hápersze... ha már akkora nagy ember vagyok, hogy a főnök kíváncsi rám, akkor biztos nem vagyok olyan hülye, hogy telepakolom a májvipemet a hányásban-részegen-fetrengős képeimmel. életszerű
asszonyhoz mi köze? nem azért fog kirúgni, mert a 85C-s mellei jól látszódnak a képen. ez is életszerű.
hogyan szidtam a munkaadóimat? már az is kikerül az iWiW-re, ha a kocsmában egy p*csnek nevezem a főnökömet?Lesz nektek még egy kvázi közösségi site, ahol kiteregethetitek a világnak (immár realtime) az egész magánéleteteket, a fényképeket magatokról, a hálószobátokról... stb.
persze, a közösségi oldalakat csak arra lehet használni, hogy a magánéletemet kiteregessem. lesz rólam fényképe a googlenek
aztk*rva... szaladok is plasztikai sebészhez, mielőtt a Sergei Brin felismer az utcán
hálószobáról meg egyéb kényes témáról ki, és mi francnak tenne föl képeket? ennyi esze azért mindenkinek van, akinek meg nincs, az meg meg is érdemli, ha ez miatt hátrányt szenved.értem én hogy fontos az adatvédelem, de hogy sokak mennyire paranoiásak lettek mostanában, az valami nevetséges
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
n00n
őstag
"Egy kellően nagy lista emberek személyes adataival a reklámszakmában igen értékes."
Adják el az adataimat (amit az IWIWen meg ilyen helyeken, úgyis megadok), küldenek SPAM-et? Eddig 100%-osan elégedett vagyok a Google Spamszűrőjével. Akkor viszont nekem ebből mi károm is lesz?
-
ddekany
veterán
Nem érted, mert fiatal vagy és naiv, vagy túl ártatlan... Most még semmire fontosra nem kellenek az adatok, a lassan minden behálózó rendszer (amiben a Google csak egy szorgos infrastruktúra építő)... de képzeld magad azok helyébe, akik magasabb körökben élnek. Hagynál te egy ilyen eszközt parlagon heverni? Amire ez lehetőséget add, az egyszerre fantasztikus és borzalmas. Járatlan út, ilyen még nem volt az ismert történelemben... a katasztrofális végkifejlet és tömeges emberi szenvedés esélye tehát magas.
-
floatr
veterán
"ha egy ilyen oldalon csak egy bot-nak kell végigszaladnia fél óra alatt 10.000 e-mail címért..."
vs.
"ezen a fórumon is megadtam az adataimat."
Kaptam már spam-et azután h ide regisztráltam, de a guglis accountra még nem. Egyébként ha valaki ellened akar felhasználni adatokat, akkor gyakran elég csak párszor feltúrni a szemetedet, amit naponta kidobálsz -- primitív módszer, de az egyik legcélravezetőbb.
Nem azon fog az ember elcsúszni, hogy a guglit használja, hanem hogy milyen adatokat ad ki egyáltalán magáról. -
chepavel
aktív tag
Így van.. Ha nem akarom, hogy interneten publikusan elérhetőek legyenek a privát dolgaim, akkor nem teszem fel őket..
Bár könnyebb utána sírni, hogy "óhh, adatbiztonság, hogy merik.. blablabla.."
Aki k**vának áll, azt megb***ák..Valóban, aki szerver(eke)t üzemeltet, az mindig paranoiás lesz.. Én bevallom, az vagyok..
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
dptr
csendes tag
Aki számítástechnikával foglalkozik ('urambocsá szervert üzemeltet), az tudja, hogy nem az a kérdés hogy "miért akarnák az én adataimat", ugyanis a válasz az hogy "azért mert könnyen megkapom". Egy kellően nagy lista emberek személyes adataival a reklámszakmában igen értékes. És ha egy ilyen oldalon csak egy bot-nak kell végigszaladnia fél óra alatt 10.000 e-mail címért...
Nem mondanám hogy paranoiás vagyok, ugyanis itt, ezen a fórumon is megadtam az adataimat. Úgy mondanám, hogy "adattudatosan gondolkodom", vagyis megválogatom hogy hol regisztrálok, és ha már regelek akkor milyen adatokkal.
A megoldásra kell koncentrálni, nem a problémára
-
n00n
őstag
Nem értem, hogy néhány embernek miért baj, ha jobban ismer a Google? Áruljátok mit tud ezekkel az adatokkal kezdeni? Mert amiket az interneten megadok, azt a valóéletben is számtalanszor megadom. Túl sok itt a paranoiás.
-
törölt tag
nem tudom miért veszik egyesek alapértelmezettnek azt, hogy ha van egy közösségi site usernevem, vagy blogom, akkor oda automatikusan mindent feltöltök magamról? eddig is mindenkinek a saját belátásán múlik, hogy miket oszt meg másokkal, és miket nem.
ellenpéldának: a főnököm egyik közösségi szájton sem ismerősöm, nem is lesz az, így eleve nem tudja megnézni engedély nélkül azokat a dolgokat, amiket nem szeretném, hogy rá tartozzanak (hacsak nem a google-ben dolgozik ). azt sem értem, hogy miért gondojátok, hogy nem lehet majd hozzáférési szinteket vagy akár csoportokat is megadni, hogy kik/melyik ismerőseid mit láthassanak belőled. facebookon is van ilyen beállítás, mégis mindenki azon izgul, hogy jajj, bárkit látja a házi pornóidat. ez az egész arra irányul, hogy én mint user egy helyen, átláthatóan tudjam kezelni az adataimat, nem arról, hogy egy helyre beszórja az ember amije van , és majd azon fog csámcsogni mindenki.
-
dptr
csendes tag
"Ha nem használom, kivel b*szok ki? A Google-val, vagy magammal? Na látod."
Félreértés ne essék, nekem is van google accountom. Csak levelezés miatt, de sosem fordult meg a fejemben pl az, hogy a google-re bízzam a dokumentumaimat, ahogy gondolom neked sem...
"El van férgesedve ez az egész világ úgy, ahogy van. A Google csak egy okozat a sok közül, én inkább a kiváltó okokkal foglalkozom."
Igazad van. Ezen viszont társadalmi szinten kellene elgondolkodni.
"Már nem azért, de a Wave-nek mi köze a közösségi site-okhoz? Nézz utána, mielőtt ilyeneket írsz."
Összehasonlításnak szántam a mondatomat. Valóban túlzás, sőt tárgyi tévedésnek hat. Elnézést az össze-vissza beszédért
-
Penge_4
veterán
"Ennyire kevesen látjátok ennek a veszélyeit?"
Látni látom. Tudok tenni ellene valamit, azon kívül, hogy a fórumokon vészmadárkodok? Ha ezt teszem, a többieknek megváltozik majd tőle a véleménye? Na látod.
Ha nem használom, kivel b*szok ki? A Google-val, vagy magammal? Na látod.El van férgesedve ez az egész világ úgy, ahogy van. A Google csak egy okozat a sok közül, én inkább a kiváltó okokkal foglalkozom.
"Lesz nektek még egy kvázi közösségi site, ahol kiteregethetitek a világnak (immár realtime) az egész magánéleteteket, a fényképeket magatokról, a hálószobátokról... stb."
Már nem azért, de a Wave-nek mi köze a közösségi site-okhoz? Nézz utána, mielőtt ilyeneket írsz.
"Pl ha a főnököd kíváncsi milyen emberrel dolgozik, akkor megnézi valamely közösségi oldalon hogy milyen fotok vannak a lerészegedéseidről, a feleségedről, a szeretődről, és hogy mit beszélgettél a konkurenciával, és hogyan szidtad el a munkaadódat, meg a főnökeidet..."
Nekem aztán nem sűrűn, mivel egyiken sem vagyok rajta, de annyi előnye van, hogy legalább kiszelektálódnak a Taigetosz-pozitív egyedek, úgyis túlnépesedés van.
-
dptr
csendes tag
Hmmmm...
Mennyien hozzászóltatok a cikkhez, és csak ddekany, és attila9988 (valamint most jómagam ) említette meg hogy már most is igen nagy információ-, és személyes adathalom van a google birtokában. És ezt a wave csak fokozni fogja. Ennyire kevesen látjátok ennek a veszélyeit?
Itt könyörögtök/pitiztek a wave meghívóért, mert ha van wave account az milyen cool.... Lesz nektek még egy kvázi közösségi site, ahol kiteregethetitek a világnak (immár realtime) az egész magánéleteteket, a fényképeket magatokról, a hálószobátokról... stb.
Pl ha a főnököd kíváncsi milyen emberrel dolgozik, akkor megnézi valamely közösségi oldalon hogy milyen fotok vannak a lerészegedéseidről, a feleségedről, a szeretődről, és hogy mit beszélgettél a konkurenciával, és hogyan szidtad el a munkaadódat, meg a főnökeidet... Nem gondolkodtatok még rajta, mi? És ez csak egy példa! Nembaj, mert a közösségi site cool...
Nem célom senkit megbántani, akinek nem inge ne vegye magára, de fenntartom, hogy
"a tömegek intelligenciáját nem lehet alábecsülni"[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
-
n00n
őstag
Engem érdekel a dolog, már látatlanban nagyon sok helyen tudnám hasznát venni.
Invitálást Twitteren kértem valakitől aki kapott meghívót, sajna csak 8-at tudott ő is küldeni és elfogyott mind. De legalább biztosan küldött mert láttam róla egy képernyőképet az email címemmel.
-
pzstm
titán
email-fórum-csevegés-alkalmazások egy honlapon belül.......
ha jobban belegondolok, nekem elsőre facebook ugrik be kicsit
Szóval picit szkeptikus lettem/vagyok, bár lehet csak azért, mert nem igazán tudom elképzelni, hogy is akarják megvalósítani a dolgokatpersze invitálást nekem is küldhetnek PM-ben megadhatom gmail-es címemet
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
válasz WonderCSabo #76 üzenetére
Ha nem is kapok "rendes" meghívót, invitálást már küldtek nekem, csak nem egyből jön meg, szóval holnap ha minden jól megy már kipróbálhatom...
-
pzstm
titán
akkor csak rossz helyen nézegettem (igaz nem sok időm volt eddig ), de azért még bízok benne, hogy hátha valaki olyan kap meghívót, aki megszán engem is eggyel...
bár így, hogy egyre többet utánaolvasgattam, egyre jobban kezdek lelombozódni (kezdem lassan megérteni mit is akarnak... )iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
n00n
őstag
Ma már nem küldenek többet, Ausztráliában (onnan küldik) már este 11 óra van, holnap folytatják a munkát... és én még nem kaptam.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ha valaki jó fej szeretne lenni, és megszponzorálna egy meghívóval, akkor azt megköszönném.
-
n00n
őstag
Én beleőszülök ebbe a várakozásba.
-
pzstm
titán
Van már egy jóideje Microsoft Vine Beta
Esetleg valami hasonlót tudok elképzelni erre a Wave-re is, csak böngésző ablakban futva...iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
mondjuk a Chrome számozásával sem értek egyet.....mi a céljuk vajon? Beérni/megelőzni IE8-at?
Mert ez a Verziószámozósdi nekem kicsit e-penisz versenynek tűnik (ha jól rémlik már 4.xxxxxx Developer version is van vagy mifene )iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz #16820480 #64 üzenetére
nyilván az lesz a legjobb, meg az alkalmazások is nyilván arra az OS-re fognak elsődlegesen készülni. Bár anno Google mintha valami olyasmit mondott volna, hogy nem Windows riválisnka szánják a Google OS-t, illetve, hogy egy teljesérték OS-nél jóval kevesebb funkcióval fog rendelkezni. (nyilván ez majd az idők folyamán fokozatosan bővülni fog )
-
pzstm
titán
válasz #16820480 #62 üzenetére
meg ha majd lesz saját asztali OS-e a googlenek is.
Nah hát ezzel kapcsolatban sok erős fenntartásom van azért még...de ez már egy másik topik témája
-
pzstm
titán
én majd priviben szívesen fogadom azért a felajánlásokat teszt céljából
Meg persze, hogy kicsit megértsem, miről is akar szó lenni
Hátha felhomályosodnék, ha magam előtt látnám, a gyakorlatbaniPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
n00n
őstag
4 órája kezdték el ki küldeni őket és hosszú órákig fog tartani.
Jelentem semmi. Valaki másnál?
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
köszönöm, nem kérek.
-
ddekany
veterán
válasz WonderCSabo #55 üzenetére
Igen, "Wave Federation Protocol". Mondjuk azt megvalósítani önmagában még édes kevés ahhoz, hogy valami értelmes kliensprogramod is legyen. Aztán hogy mennyire lesz könnyű vagy érdemes alternatív klienseket írni, azt nem tudom... Minden estre a szerver részét nem csak a Google futtathatja.
-
pzstm
titán
hát nekem egyre zavarosabb ez az egész
Valaki küldjön már egy meghívótiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Penge_4
veterán
"Mindezt úgy, hogy nem kell egy időben on-line lennetek."
Erre a fórumokon lévő private message is képes.
De ezért nem kell kiváltani az emailt, az e-mailt a spamek miatt kell(ene) kiváltani. Viszont erre az egyetlen megoldás az internetes személyigazolvány lenne, de azzal el is veszne az internetes névtelenség.
Viszont olyan szinten meg lehetne reformálni, hogy ne küldhessen bárki egy SMTP-vel bármilyen címről (amiben van egy @ és egy pont) levelet, hanem az SMTP-hez tartozzon egy fix e-mail cím, de legalább egy domain.
Viszont annyi előnye van, hogy nem kapcsolódik szorosan a Gmail címhez, tehát lehet, hogy végre a Google Acc-os identitás nem a neved@gmail.com-mal lesz egyenlő, hanem egy választott nicknévvel.
-
ddekany
veterán
E-mail jellegű attól lesz valami, hogy elküldhetsz valakinek egy üzentet, amit (alapértelmezésben) csak a címzett fog látni, és tud rá válaszolni. Mindezt úgy, hogy nem kell egy időben on-line lennetek. Mi kell még ahhoz, hogy e-mail szerű legyen? (Egyébként Weave-re többféle klienst lehet írni, ugyan úgy, mint SMTP/POP3/IMAP protokollokra is többféle kliens létezik.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz WonderCSabo #50 üzenetére
Csatlakozom.
Amikor azt olvastam hogy ~kiváltja az e-mailt, valami forradalmian új dologra gondoltam – mondok egy hülyeséget, mondjuk IP alapon megtalálja a gépem és a Desktopra kiírja az infót / levelet vagy valami hasonló dolog ugrott be.
Vagy valami olyan, aminek a bevezetése után véget ér a spamek korszaka, ami tényleg nagy világmegváltó dolog lenne.De hát nem, kaptunk egy interaktív msn-t, pár kézreállóbb, egér-billentyűhasználatot spórolni elősegítő funkciókkal.
Biztos sok munkájuk volt vele, köszönjük, de én ettől még nem felejtem el az e-mailt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Penge_4
veterán
válasz WonderCSabo #50 üzenetére
Én is így vagyok vele. Fórummotornak jó lenne, de hogy kiváltaná az e-mailt. Főleg, hogy manapság az email két dolog miatt kell:
1: Hivatalos levelet írni, azt meg nem egy 100x50 pixeles kis Wave-ben fogom valós időben írni.
2: Regisztrációhoz, azt meg ugyanolyan necces lenne Google Acc-hoz kapcsolni, mint most e-mailhez. Csak akkor Wave-ben jönnének állandó jelleggel a spamek, nem pedig mailben. De jó lenne.Úgyhogy ezt nem tudom ki értelmezte így félre, a Wave egy kiváló threaded fórummotor, továbbá egy valós idejű csevegő, amely ötvözi a fórum és az IM kliensek előnyeit.
-
WonderCSabo
félisten
Végignéztem a videót, és nekem totál zavaros ez a Wave, nem látom mi értelme van, mi olyan jó benne.
-
n00n
őstag
Az egyik fejlesztő hivatalos Twitterjéről:
"Invites will go out late in the day US time on Sept 30 - we are in Sydney and want to be awake to support you all!"
Sydneyben még csak reggel 5:45 van. :S Asszem ma nem fogok tudni aludni :S
[ Szerkesztve ]
-
-
n00n
őstag
Keresgélek a Google-be (mily prózai ), de semmi nyoma, hogy valaki ma kapott volna meghívót.
-
n00n
őstag
Még mindig semmi. Valaki tud róla, hogy valaki kapott-e már?
-
hemaka
nagyúr
Kíváncsi leszek milyen lesz, mert pontosan nem értem miről is van szó.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Killing
addikt
Miért kell ezeknek minden szarba beleütni az orrukat...
Szvsz nem felhasználóbarát pár szolgáltatásuk.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
zoltanz
nagyúr
Ezt elöbb is megcsinálhaták volna, jó ötlet amúgy. A Wikipedia is a Google részvénytársaság cégcsoport tulajdona?
-
n00n
őstag
Itt van hat óra és még semmi. Komolyan reggel 8 óta folyamat meg van nyitva egy böngésző Gmailel, h rögtön lássam, hogy nem-e jött meg.
Penge_4: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Amint megjelenik valahol a Dev Preview-ban egy "Invite" menüpont, meghívok mindenkit, aki kér meghívót.
-
Dashes
őstag
Starting Wednesday, September 30 we'll be sending out more than 100,000 invitations to preview Google Wave to:
-Developers who have been active in the developer preview we started back in June
-The first users who signed up and offered to give feedback on wave.google.com
-Select customers of Google Apps -
Penge_4
veterán
Akinek már 2 hónapja van Wave account-ja (@wavesandbox.com), annak most újra kell regisztrálni?
-
Kobe
veterán
tengerentúli időeltolódásról senki nem hallott még ?
-
pzstm
titán
eljött az ötóra...valaki kapott már meghívót?
-
Dashes
őstag
Ha lenne valakinek egy felesleges meghívója, érdekelne.
-
pzstm
titán
hát ha aGmailnek is van saját POP3/SMTP-je (meh iMAP4-e), akkor gondolom ennek is lesz. Vagyis jobban mondva szerintem az egész gmail rendszer integrálódni fog ebbe az egészbe
Lehet hülye vagyok, de valahogy még mindig nem teljesen bírom elképzelni ezt a Wave-es dolgot
-
eziskamu
addikt
Nem néztem a videót, de ez a WAVE akkor tud küldeni/fogadni hagyományos e-mailt, magának a WAVE-nak van kompatibilis rétege/kiegészítése SMTP-vel?
[ Szerkesztve ]
-
Csakénvagyok
őstag
válasz attila9988 #19 üzenetére
minden netes szolgáltatást szétszórva használok, különböző szolgáltatóktól, így egyenként kevesebb nyomot hagyok magam után az információ folyamban
Vagy pont fordítva. Mindenütt elszórod a hozzád vezető morzsákat
-
n00n
őstag
válasz attila9988 #19 üzenetére
Nehogy valaki megtudja, hogy a lópornó a gyengéd?
-
attila9988
őstag
Viszont ez nagytesóilag elég komoly potenciállal rendelkezik. Ugye, most vannak itt-ott levélfiókok (amikből törlődnek a levelek mikor letöltöd őket, ha úgy állítod be), fórumok (mindegyik más szerveren tárolja az üzeneteit). Ha ez bejön, akkor 10 év múlva talán egyik sem lesz, csak lesz néhány nagy mamut Wave-szolgálató (ha egyáltalán több lesz, és gyakorlatilag nem a Google-jét fogja a népesség 99%-a használni), aztán minden kommunikáció ott fog futni, legyen az e-mail jellegű, fórum jellegű, vagy azonnali üzenetküldés jellegű. Tehát akkor ezeknek a cégeknek változás követéssel meg viszonylag jól beazonosítható részvevő követéssel ott van az összes ilyen kommunikáció visszamenőleg sok-sok évre. Hmm...
Pontosan ezért nincs google account -om sem, és minden netes szolgáltatást szétszórva használok, különböző szolgáltatóktól, így egyenként kevesebb nyomot hagyok magam után az információ folyamban..
Én nem is igazán örülök az erős google dominanciának. Ugyanaz lesz a vége, mint a microsoft -nak. A fejünkre nő majd, és ezért útálni fogjuk, mert olyasmit is meg akar majd szabni nekünk, ami már nem nekünk, hanem csak neki lesz jó... A google birodalmat még idejében kellene seggbe rúgni, és nem utólag bottal piszkálni 20 méterről, mint az ms, vagy az intel példáját figyelve...
A nagy google jövő... Most pl napokig dög lassú volt a youtube, ami engem nem is igazán érdekelt volna, de sajnos sok videót ami nekem épp kellett máshova nem töltöttek fel, hiába kerestem. Remek.
Majd mi lesz ha leáll a nagy wave server park, és épp nem lesz más.... dehát ez kell nektek.. A g docs is milyen jó.. hát még ha elmegy a net egy időre.
Ez a hülye felhős trend, meg az egész google mehet a fenébe.... de ez csak az én véleményem.„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
n00n
őstag
válasz fordfairlane #17 üzenetére
Jobban átgondolva lehet, hogy nem is a videóban láttam, hanem valami IT lapnál egy tesztben csinálták. Nem tudom.
-
n00n
őstag
válasz fordfairlane #15 üzenetére
A majdnem másfél órás videóban azt is megcsinálják. Egy ACME nevű Wave kiszolgálót hoznak létre cégen belül...
-
fordfairlane
veterán
Majd meglássuk, mi igaz belőle. Az kevés, hogy mondjuk nyitott az API vagy a protokoll, én arra vagyok kíváncsi, hogy tudok-e a saját webszerveremen saját wave kiszolgálót indítani a Google rendszerétől teljesen függetlenül.
Az email sem a Gmail miatt lett elterjedt kommunikációs forma, épp fordítva. Ha a kiszolgáló oldal náluk marad bármilyen oknál fogva, akkor véleményem szerint ez is csak egy lesz a Twitter / Iwiw / Facebook / egyéb social netwörking hálók közt.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
alien24
tag
válasz FoxiestFox #3 üzenetére
ott a pont
hogy lehet analytics/adsense/adwords nelkul elni?
wave meg varos nagyon, rettento kivancsi vagyok. es nem, nem dotnom el anelkul,h ismernem,h nekem nem kell
tul kicsi a kep a cikkhezhttp://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
n00n
őstag
válasz fordfairlane #10 üzenetére
Olvass már kicsit utána. Ez volt talán az első dolog amit elmondtak.
-
fordfairlane
veterán
Amúgy végül is az e-mail-re meg a többi ad-hoc kommunikációs megoldásra ráfért már, hogy leváltsák őket.
Sokan próbálták már leváltani az emailt. Nem biztos, hogy a wave fogja ezt megtenni, bár esély az van rá. Szerintem azon is múlik a dolog, hogy a wave mennyire lesz nyitott, lesz-e pl. lehetőség vállalati belső "wave-kiszolgálót" létrehozni.
x gon' give it to ya
-
ddekany
veterán
válasz attila9988 #2 üzenetére
Ha publikus Wave-t csinál valaki, akkor azt megnézheted account nélkül... Az idegelő kérdés amúgy gondolom a "Mi a vévcímed?" lesz. Ez olyan, mint régebben a "Mi a mobil számod?" (mikor nem volt még mobilod, és nem is akartál), vagy a "Mi az email címed" (mikor épp azt sem akart az ember). Magyarul, ha ezt felkapják, ugyan úgy nem ússza meg senki, mint a mobilt sem... Mennyit hallgattam régen másoktól, hogy "én nem leszek mobil droid", aztán mégis hamarabb lett nekik mint nekem (de utálom... csörög meg ilyenek... egyszer kibaszom az ablakon).
Amúgy végül is az e-mail-re meg a többi ad-hoc kommunikációs megoldásra ráfért már, hogy leváltsák őket. Viszont ez nagytesóilag elég komoly potenciállal rendelkezik. Ugye, most vannak itt-ott levélfiókok (amikből törlődnek a levelek mikor letöltöd őket, ha úgy állítod be), fórumok (mindegyik más szerveren tárolja az üzeneteit). Ha ez bejön, akkor 10 év múlva talán egyik sem lesz, csak lesz néhány nagy mamut Wave-szolgálató (ha egyáltalán több lesz, és gyakorlatilag nem a Google-jét fogja a népesség 99%-a használni), aztán minden kommunikáció ott fog futni, legyen az e-mail jellegű, fórum jellegű, vagy azonnali üzenetküldés jellegű. Tehát akkor ezeknek a cégeknek változás követéssel meg viszonylag jól beazonosítható részvevő követéssel ott van az összes ilyen kommunikáció visszamenőleg sok-sok évre. Hmm...
-
pzstm
titán
"E szolgáltatás nyilvános (bár egyelőre korlátozott számú felhasználót befogadó) tesztje indul el ma délután, magyar idő szerint öt órakor."
Esetleg tőled számíthatok meghívóra?
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Vajon kiküldték már a meghívókat? Én is jelentkeztem az elsők között, de még semmi, sőt az ismerőseimnél se. Valaki?
-
fordfairlane
veterán
válasz FoxiestFox #3 üzenetére
Az imperialistákat! Na, azokat jól becsaptuk! Nem lennék most a helyükben! Azt mondtuk, lesz magyar narancs... És lett!
x gon' give it to ya
-
pzstm
titán
ha meg esetleg google accountod van is, csak jogosultságod nem lesz a Wave-hez
-
félisten
És ezzel velük szúrsz ki, a Google-lel, vagy magaddal?
-
attila9988
őstag
-
pzstm
titán
Hát kíváncsian várom mit is fognak kihozni belőle
Igényeltem én is meghívót (igaz kicsit későn), szóval ha esetleg lesz itt olyan akit meghívnak, és nem sajnálná tőlem a meghívót, az írjon rám egy PM-et!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest