Hozzászólok Aktív témák

 • blackrulz

  veterán

  akinek bármit lehet, annak bármit lehet.

  sok dolgot viszont nem fog ez se maga után vonni, az usában elég egy pár ikont kiállítani, akik kicsit rájátszanak a nemzeti érzelmekre, aztán mindenki boldog.

  a történetben nem az a szánalmas hogy mindenhez hozzáférhettek, nekem teljesen 9 személy szerint, hanem az, hogy egy ekkora cégben megtalálták az utat ezek szerint usán kívül, hogy rátegyék a kezüket. ez azért kissé félelmetes ha monitoroztak és gyűjtöttek ha nem.

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • Tigerclaw

  veterán

  Ajánlom olvasásra mindenkinek, aki még nem olvasta Dan Brown "Digital Fortress" - Digitális Erőd című regényét.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • AusWolf

  őstag

  Azért lássuk be, hogy ez az egész megfigyelési ügy kiszámítható, és várható volt. Ahogy szép lassan általánossá vált az internetes levelezés, ahogy elindultak a "social media" oldalak, aztán ahogy leváltotta ezeket egy az egész világot behálózó monopol cég (Google, Facebook), és ahogy mára már szinte kötelezővé vált regisztrált felhasználónak lenni rajtuk - ez mind egy nagy kirakós elemei, ami arra megy ki, hogy az emberek megfigyelhetők, és kiismerhetők legyenek. Könnyebb egy maroknyi oldalt figyelni, mint többszázat, vagy többezret.

  "Nemzetbiztonság" - aha, szóval minden, ami a kormány ellen irányul. Miért is félti ennyire a kormány a hatalmát? Talán mert nem is igazi kormány, hanem csak egy bűnbanda, aminek a célja a fogyasztói társadalom, és a nemzetközi cégek rabszolgáivá tenni minket? Szólásszabadság - persze, amíg nem sérted az elit érdekeit. Ha tényleg olyan fényes, felvilágosult demokráciában élünk ahogy azt sokan hiszik, akkor hogy van az, hogy szükség van NSA-ra, és társaira? Hogy van az, hogy ezt a demokráciát akár fegyverrel is rá kell erőltetni az egész világra? Ha tényleg annyira jó lenne, akkor mindenki magától döntene mellette, nem? Nagyon szeretik az amerikaiak eposzi hősöknek és hollywoodi jófiúknak hinni magukat, pedig csak egy imperialista nagyhatalomról van szó, pont olyanról, mint a Római Birodalom annakidején. A rómaiak is elhitték, hogy a világuk örökké állni fog, és tessék... Remélem, most sem lesz ez másképp. Semmi kedvem az Ember Tragédiájából (Madách) ismert falanszterben élni.

  Elnézést, kicsit elkanyarodtam a témától.

  [ Szerkesztve ]

  Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

 • ilyen_85

  senior tag

  Ez az egész nagy felháborodás is csak színjáték, muszáj valamennyire adni a jófiút ...

 • Prof

  addikt

  En is hiszek Amerikaban, csak maskeppen ;]
  Hiszem, hogy annak kell ekkora hadsereg ennyi penzbol akinek a leheto legtobb takargatni/felni valoja van.
  Hiszem, hogy ahol az emberek tobb fegyvert is tartanak otthon hogy barmikor lepuffanthassak a szomszedot, az nem egy irigyelendo orszag.
  Mint a del-amerikai drogbaroknal, minel nagyobb bunozo annal nagyobb maganhadserege van.

  "Yesterday is gone, tomorrow is not yet come. We have only today. Let us begin"

 • ZollR

  tag

  Ugye ezt a sok bullshitet amit összehordasz, te sem hiszed el?

  Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

 • AusWolf

  őstag

  Nem túl barátságos dolog lebullshitezni mások véleményét, csak mert nem értesz egyet vele. De ha meg tudsz cáfolni tényekkel, és logikus érveléssel, akkor figyelek.

  Prof, teljesen egyetértek.

  Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

 • pnauser

  senior tag

  "Hiszem, hogy ahol az emberek több fegyvert is tartanak otthon hogy barmikor lepuffanthassak a szomszédot, az nem egy irigyelendő ország."
  Nem is tudom, Én szívesen élnék Svájcban ;]

 • Glenda

  addikt

  Aha, utasítás nélkül. Böngészőnek álcázott kémszoftvert nem látott egészen véletlenül?

  Ha meg választani lehet a nemzetbiztonság és egy profitorientált cég közül, akkor nyilvánvalóan a nemzetbiztonság nézhessen bele. És igen, MáS cégekkel kapcsolatban is így gondolom.

  from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r

 • iMaverick

  addikt

  Azért a svájci emberek mentalitását ne keverjük már a mieinkével... Ott még az is működik, hogy a katona bácsi, aki tartalékos marad az aktív szolgálat után, az hazaviheti a szolgálati gépkarabélyát (természetesen a gyerek és a szomszédok elől elzárva!), így ha mozgósítás van, akkor nem kell bemenni a laktanyába, hanem kompletten ott van a felszerelése nála...

  Prof: már ne is haragudj, de lassan nálunk is kellene fegyvert tartani a szomszéd ellen, szóval én speciel nem biztos, hogy megsértődnék rajta, ha lehetne legalább odahaza éles lőfegyvert tartani. (Pl. az USA-ban sem lehet ám mindenhol szabadon (!) tartani, kérni kell és adnak rá engedélyt. Nálunk még ez sincs.)

  The future isn`t what it used to be. / Már a jövő sem a régi. (Karl Valentin)

 • MageRG

  őstag

  Ajánlom olvasásra mindenkinek, aki még nem olvasta Dan Brown "Digital Fortress" - Digitális Erőd című regényét.

  Uhh, én inkább Bruce Sneier munkáit ajánlanám, az közelebb áll a valósághoz. Nem tudom magyarul elérhető-e.
  Sajnos a Dan Brown regény alapfelütése szakmailag ostobaság, és nehezen teszem magam rajta túl.

  Esetleg könnyedebb olvasmányként a témában ajánlanám még Cory Doctorow Kis testvér c. könyvét.

  [ Szerkesztve ]

  "What is bravery, without a dash of recklessness!"

 • #40935168

  törölt tag

  Ha vki lop, le kell vágni az írástudatlan kezét. Ha ismétel, le kell vágni az irástudó kezét. Ha újra ismétel, be kell kenni mézzel, el kell ásni egy termeszvár mellé a földbe és ott kell hagyni. Ez kicsiben most. És működne szépen. A nagyok ellen saját fegyvereiket kell bevetni, bár hiszek én is a totális összeomlásban (mint minden, magát civilizáltnak nevező "civilizáció" a történelem során), félni inkább csak attól félek, hogy ezt már nem érem meg. De azért még drukkolok magamnak. :))
  Troll off. :)

  [ Szerkesztve ]

 • Tigerclaw

  veterán

  De jó regény. Persze van benne egy adag összeesküvés elmélet, mint minden Dan Brown könyvben, de Sowden után már nem is tűnik annyira elrugaszkodottnak. Nagyon tetszett benne a "Quis custodiet ipsos custodes?" idézet, ami viszont abszolút illik erre a helyzetre. Ki őrködik az őrök felett? Ki figyeli a figyelőket? pontosabban Ki vigyáz arra, hogy a vigyázók csak azt tegyék, amit tenniük kellene.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Set-Comment™

  senior tag

  "Azért lássuk be, hogy ez az egész megfigyelési ügy kiszámítható, és várható volt. " - Azert lassuk be, minden Snowden hirbe kell egy "naugyemegmondtam" ember:)

  Amugy TLDR.

  http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html

 • Glenda

  addikt

  Az még oké. A bajom azzal van, hogy mert egy dologban igazuk volt (ami annyira nem volt titok sem), most jusztifikálva érzik az egész beteg elméletüket HAARPostól, chemtrailestől, szabadkőművesestől együtt.

  Szerintem meg a goa'uldok szivárogtak be és kész. ;]

  from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r

 • Diopapa

  addikt

  Erre azt mondta Hofi nagyon régen, hogy mihez kezdenénk ennyi nyomorékkal?

  Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

 • #40935168

  törölt tag

  Üzenem Hofinak, hogy feleannyi nyomorékot kellene etetni-itatni, mint amennyi most a börtönökbe ül, várja a kis idejét, aztán kiszabadul és kezdi újra. Nem beszélve a még szabadon lévőkkel, akikre nem tudtak bizonyítani semmit. De lehet feleannyit sem. Mert azért az a pár hónap-év szabadságvesztés, na bumm. Leülhető, meleg van, etetnek-itatnak. De egy végtag hiánya élete végéig kíséri és tartja szégyenben azt, aki így vesztette el. Meggondolnák utána erősebben - már a tett előtt, a leendő bűnösök - csinálják-e. Amúgy ősi civilizációk módszere ez, és bár ők is rohadtak, majd összeomlottak - más miatt - rend volt. Nem a meglopottnak kellett még magyarázkodnia hevesen, miért van áram a kerítésben, vagy fagyálló a borban.

  [ Szerkesztve ]

 • Rickazoid

  addikt

  Nahát, még keresetlen szavakat is olvashatunk, micsoda felháborodás! :Y

  (#17) Glenda: Azok ám, és már megint Apophis!

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • Set-Comment™

  senior tag

  Szerintem meg kis fekete kavicsokban jottek az idegenek mint Cook Invaziojaban!

  http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html

 • Rickazoid

  addikt

  Ma is évekig húzódik egy-egy bírósági eljárás, ha csonkításos ítéletek lennének meddig tartana az ártatlanság vélelmét feltételezve? De attól függetlenül is, az ártatlanok kezét évek múlva, amikor véletlenül megtalálják az igazi tettest, aki addig vígan éldegélt és jókat röhögött magában, hogy más vitte el a balhét helyette, talán olyan, akinek köze sem volt hozzá, ki és hogyan varrná vissza?
  Emiatt nincs már halálbüntetés sem intelligens országokban. Teljesen visszafordíthatatlan ítéletet nem hozunk, ha nem lehet 100%-os a bizonyosság, márpedig 99,99%-a a bűnügyeknek sosem olyan.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • #40935168

  törölt tag

  Na akkor a tv-ben lévő Józsi bácsi gondolom beleesik a 99,99%-ba, mert kacsa az egész, nem is ő volt, az áram magától került a kerítésbe, aki pedig megfogta, azt sem tudta, mit fog meg, nem Józsibácsi volt. Értem én.

  Növelni kéne a közterületre és egyéb privát birtokokra kihelyezett biztonsági kamerák felbontását, minimum 8K-ra, hogy erős digitális zoom esetén is látszódjon a másik arca. De lehet még ez sem elég, mert simán elmaszkírozhatja magát. Hmm hmm, találni kéne valami DNS alapú dolgot..

  Szóval nem mondtam, hogy ártatlanokra kell lőni. Ott kell ilyet alkalmazni, ahol 100% bizonyítható, kész.
  Nem 99,99% az az arány...

  De .. amúgy nekem mindegy, sztem a mai civilizáció halálra van ítélve.

 • Rickazoid

  addikt

  Csak a tetten érés független személyek jelenlétében 100%-ig bizonyítható. Se a kerítésbe vezetett áram, se a borba öntött fagyálló ténye nem tetten érés. Nem azt mondom nem a vádlottak a tettesek, hanem hogy nem véletlenül hívják őket vádlottnak egészen addig a pillanatig, amíg el nem vezetik őket a bíró elől a döntés után vagy ki nem mondja a bíró az ártatlanságot.
  Amúgy te onnan a székedből honnan tudod, hogy ki vezette az áramot a kerítésbe vagy ki öntött fagyállót a borba? Hallottál már olyan bosszúállásról, amikor bűntényt követnek el és azt valaki más tettének állítják be? Amíg erre 0,01% esély is van, nem lehet egyértelműen kimondani, hogy bűnös - még ha ki is mondják, akkor sem lesz 100% a bizonyosság, csupán ha beismeri, de akkor is csak ha önszántából, márpedig ez utóbbit leszámítva csak a tetten érésnél független felek jelenlétében nincs 0,01% esély sem az ártatlanságra.
  1 ártatlan ember elítélése is vállalhatatlan, még ha ezrek ússzák is meg a büntetést emiatt. Nem rovarok vagyunk, hogy az egyén feláldozható legyen a közösségért (vagy akár a közösség is az uralkodóért - de ez abban az esetben túlélési feltétel), bár valóban tény, hogy a rovarok társadalmai a sokkal stabilabbak. A miénk meg... igazad van, hogy kudarcra van ítélve. Nem egyszer mondtam már, hogy a modern és ókori párjához hasonlóan bukásra ítélt "Római Birodalom" megalakulásának közvetlen előzményeinek vagyunk szemtanúi.
  Bár ez most sem lesz a vég, csak egy új kezdet előzménye.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • #40935168

  törölt tag

  Itt nem arról van szó, hogy én mit tudok :) Hanem hogy más mit TUD - a jog csak hab a tortán, mert a bírói döntés után is van tévedésre lehetőség, még úgy is, ha már fellebbezni nem lehet. Hiszen a jog jogot szolgáltat, nem igazságot, kinyírni valakit büntetésből viszont csak akkor lenne szabad, ha IGAZSÁGOS a megölése - mert ugye ez ellen hápog minden "állatvédő, hogy ártatlan csúszhat a gépezetbe - azaz: 100% bizonyítható a tett. Na ezt meg nem a bíró mondja ki (illetve igen, sajnos). Szerk.: második részével (is, tulajdonképpen) egyetértek.. egy új kezdet lesz, még pár évtized, jó (rossz) esetben évszázad és itt az Equilibrium, amikor egy központi szervezet az álbiztonság égisze alatt megtesz bármit a birkahaddal - aztán az is összeomlik. Fejlődnie kéne az emberiségnek, a tömegeknek szociálisan, IQ-ban is és EQ-ban is. De Győzikét és az Éjjel Nappal Budapest-et elnézve sírva fakadnék.

  [ Szerkesztve ]

 • Solicidium

  aktív tag

  Ez még azóta is így van gyakorlatilag és csak árnyaltabb megfogalmazást nyert az idézett passzus vagy történt valami fejlemény ezügyben?

 • 8th

  őstag

  LOGOUT blog

  EU országok vezetői még kiröhögték az új iráni elnököt, hogy nincs mobiltelefonja és ha fontosabb telefonálni valója van a testőrségével együtt elautózik egy nyilvános telefonhoz és onnan beszél mert az izraeli-amerikai koalíció még azt is tudni akarja volt-e merevedése és milyet kakilt aznap reggel. Vagy épp a Merkel irodájának közelében lévő usa fennhatóságú épület aminek a tetejére felhúztak egy könnyű szerkezetes kamu szintet amiben olyan antennaerdő volt amivel azt is rögzíteni tudták ha Merkel egy diszkrétet szellent az irodájában. Ilyen tróger szar világban élünk. A "jófiúk" akiknek meg kéne védenie az egyént a "rosszfiúktól", pont azok kémkednek utánad. Ahogy a graffiti is írja: az árulót mindig a barátaid között keresd. Komolyan ha tudnám kilépnék a virtuális világból sem e-mail címem sem bankszámlám nem lenne. Tán még mobiltelefonom. Nincs rejtegetni valóm nem erről van szó csupán elvekről. Az édesanyjuk levelezésében turkáljanak suttyomban ne az enyémben. A legelszomorítóbb az, hogy minden ország kormánya ezt játssza a miénk is. :((

  [ Szerkesztve ]

  Kína a kínaiaké! - mondta a kínai. Amerika az amerikaiaké! - mondta az amerikai. Afrika az afrikaiaké! - mondta az afrikai. Európa az európaiaké! - mondta a szemét rasszista...

 • AusWolf

  őstag

  Nekem nincs semmiféle "beteg" elméletem, csak egyszerűen fáj, hogy mint manapság mindent, az emberi életet is kezdjük terméknek tekinteni. A hasonlat szemléltetéseképpen: ha valakinek eltér a véleménye a megszokottól, netán az aktuálisan fennálló politikai/gazdasági rendszer ellen fordul, azt az elit egyből bűnözőnek tekinti, a többiek pedig kirekesztik, vagy még bolondnak is nyilvánítják. Nem birka vagyok, akit ellenőrizni és terelgetni kell, hogy végezze a dolgát, hanem ember, akinek van véleménye a világ dolgairól, és joga a magánélethez.

  A megfigyelési botrányra is csak azt mondja a nagy többség (legalább is akikkel én találkoztam), hogy "nem csinálok semmi rosszat, nincs takargatnivalóm", miközben itt már az alapvető emberi jogok megsértéséről beszélünk. Annak örülne valaki, ha a hagyományos leveleit egytől egyig felbontva kapná meg? Merthogy ez kb olyan. Vagy menjünk tovább. Most figyelik a netet, mi lesz a következő? Kamerát szerelnek a hálószobámba, hogy ellenőrizzék, hogy nem építek-e bombát? Ugyan már...

  Ismételten elnézést a hosszú kommentért, de ez most kijött belőlem.

  8th: Pontosan ez bánt engem is. Meg az, hogy az "átlag népek" egyetlen rossz szót se hajlandók szólni a saját védelmükben. Simán hagyják, hogy mondvacsinált, hamis elvekkel bármit lenyomjanak a torkukon.

  [ Szerkesztve ]

  Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

 • VaniliásRönk

  nagyúr

  Tudom tetszetős az elképzelés, hogy megvédheted magadat ha van lőfegyvered, de sajnos (vagy inkább nyilvánvalóan) nem működik. Aki nem bűnöző, az meggondolja, lőjön-e vagy sem, mert gyorsan a bíróságon végezheti, meg egyébként is az emberek többségének vannak ellenérzései a gyilkossággal kapcsolatban. A bűnöző viszont nem tököl, mert max. megint visszamegy a haverokhoz a dutyiba pár évre. Mellesleg ahol gyakorlatilag bárki lőfegyverhez juthat, ott kontrollálni sem lehet a birtoklását, max. elméleti síkon.
  Az USA-ban két oka van annak, hogy nem tiltják meg a fegyvertartást. Először is ez hatalmas üzlet a fegyvergyártóknak, akik a politikusokat pénzelik. Másrészt az alkotmány része, ahhoz meg a szőröstalpú amerikai paraszt ragaszkodik, az szentírás, hozzá nem szabad nyúlni semmilyen körülmények között.

  #17 Glenda: Az egy dolog, hogy nem kezelsz minden összeesküvés-elméletet tényként, de ha azt hiszed, hogy csak azért mert valamiről nincs tudomásod az nem is lehet igaz, az legalább akkora ostobaság, ha nem még nagyobb. Divat az éberséget paranoiának cimkézni, ahogy sok minden mást is átcimkéznek manapság, csak hogy le legyen róla a gond.

  [ Szerkesztve ]

  "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

 • jerry311

  veterán

  Nem vagyok egy zseni, nem is azért írom hogy fényezzem magam.
  De amikor feltettem a kérdést, hogy a mi kis 1700 gépes datacenterünkben mi védi az adatokat az SSL gateway-en belül? Akkor a régi kollégák azt mondták, hogy hát az a saját hálózatunk, amihez nem fér hozzá senki. Aha. Persze. Csak a két telephely külsős kiszolgálószemélyzete, meg a szolgáltató, aki az optikát adja köztük. :U
  Ez 4.5 éve volt.

  Nyilván a google belső forgalma is átmegy külső szolgáltatók eszközein, ha máshol nem hát a transzkontinentális kábeleken, mert abból biztosan nem fektettek le sajátot.
  Erős kétségeim vannak afelől, hogy valóban úgy hitték nem néz(het) bele senki sem ezekbe az adatfolyamokba. Szerintem ez is csak a színház része.

  https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

 • #40935168

  törölt tag

  Világos, miért nyomják a cloud-ot is annyira. Kontroll. Ha náluk minden adatod, ők mindent látnak.

  [ Szerkesztve ]

 • VaniliásRönk

  nagyúr

  A cloud alapvetően a kontrollról szól, nem csak ebben az értelemben.

  "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

 • AusWolf

  őstag

  Én sem tudtam volna így megfogalmazni, köszönöm. :)

  Eperkutyus: A cloud gondolata számomra már a megjelenésétől kezdve ellenszenves. Ha a gépem elég gyors ahhoz, hogy bármilyen munkát könnyedén elvégezzen külső segítség nélkül, és feltalálták már az USB-t az adataim szállításához, akkor minek töltsek fel bármit a netre? (igen, kontroll)

  Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.

 • #40935168

  törölt tag

  Igen, én is ettől fázom, a cégek meg nyomják észnélkül. Jómagam egy világszerte több, mint 200 datacentert üzemeltető cégnél dolgoztam 6 évig, tudjuk, mi az előnye és a hátránya a cloud-nak. A szolgáltatónak a standardizáció, virtualizáció, automatizáció, flexibilitás, stb. miatt jó (költséghatékony üzemeltetés), a vevőnek ebből adódóan a versenyképes ár (olcsóbb szolgáltatás), a kormánynak pedig a kontroll, erről persze infóm nincs, csak jómagam feltételezem, de EK vagyok, nem hülye, szoktam mondani. Első két pont még oké is lenne, a harmadik viszont a nagy "senki nem beszél róla nyilvánosan a médiában" kategória és durván sántít. Úgyhogy én is itthon tartom az összes fotómat, raw fájlokat, mindent. Erre van a NAS és köszöni, jól van. :)

  [ Szerkesztve ]

 • VaniliásRönk

  nagyúr

  Elvileg hatékonyabb lehetne, de gyakorlatilag a cloudot sem átlagterhelésre kell méretezni, hanem csúcsterhelésre, mert nem veszi ki magát jól, ha megcsuklik egy terheléstüske miatt. (a cloud nem csak datacenter, annál sokkal többet akarnak)
  Onnantól kezdve pedig, hogy lenulláztad a saját gépparkot és a teljes infrastruktúrádat adaptáltad egy szolgáltatóhoz (Google Docs, stb.), függő helyzetbe kerültél. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy valószínűleg marad majd féltucat nagyobb szolgáltató, vagy annyi sem, mert ez tipikusan a minél nagyobb annál jövedelmezőbb kategória, akkor rögtön nem lesz annyira költséghatékony. Már a vevőnek, szolgáltatók majd karteleznek kicsit aztán degeszre tömik a zsebeiket.
  Plusz ha sikerül elsorvasztaniuk a hagyományos desktopot és marad a felhő meg a vékonykliens (Chromebook és hasonszőrű szemetek), akkor már a választás elvi lehetősége is megszűnik, maximum azt döntheted majd el, melyik szolgáltató húz le.

  "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

 • #40935168

  törölt tag

  Egyetértek. Utálom. De hát ez van, hálistennek ÉN még tudok választani (34 évesen). Leendő gyerekem mire felnő - ki tudja.. de apu jó zenéi meglesznek mindenesetre még a nappaliban, ahogy én apám jó zenéi is megtalálhatóak voltak számomra a nappaliban (LP formában) :DDD :K

 • proci985

  MODERÁTOR

  ez nem feltetlenul van igy, van privat cloud is a vilagon.

  cloudban az a szep, hogy jol csinalva skalazodik es koltseghatekony cegen belul is implementalva. kulso cloudot pedig nem kell feltetlenul hasznalni. ill ugyanugy fel lehet vagdalni a halozatot, mint eddig.

  plusz pl laboroknal meg lehet oldani vekony kliensekkel, hogy igenytol fuggoen ugyanazon a gepen menjen *nix es win is.

  IT organizacios szinten pedig nem feltetlenul kell, hogy a dominancia eszkozekent mukodjon. Bizonyos esetekben pedig ez kerulendo, es nem feltetlenul csak a torvenyi szabalyozas -tilos- miatt

  [ Szerkesztve ]

  The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

 • ZollR

  tag

  Nézd, ha baromságokat írsz ne haragudj, nem foglak megdicsérni érte. Hívhatod ezt véleménynek én továbbra is bullshitnek fogom. Mint ahogy ha a gyerek az asztalra szarik, mondhatod hogy ajándék - elfogultságod miatt - de az továbbra is szar.

  Kérlek kivonatolom a bullshiteket hogy jobban értsd:
  "Nemzetbiztonság" - aha, szóval minden, ami a kormány ellen irányul. Miért is félti ennyire a kormány a hatalmát? Talán mert nem is igazi kormány, hanem csak egy bűnbanda, aminek a célja a fogyasztói társadalom, és a nemzetközi cégek rabszolgáivá tenni minket?
  Nem a kormány félti a hatalmát, a hatalmát a lakóitól kapja, akik megválasztják. A megfigyelés pedig - ha olvastad a cikket - idegen országok ellen irányult. A cikk nem US állampolgárok ellen indított megfigyelésekről szól.
  Szólásszabadság - persze, amíg nem sérted az elit érdekeit. Ha tényleg olyan fényes, felvilágosult demokráciában élünk ahogy azt sokan hiszik, akkor hogy van az, hogy szükség van NSA-ra, és társaira?
  Azért van nemzetbiztonságra szükség, hogy a nemzet biztonságát szavatolja... huh ki gondolta volna. Vagy a robbantásos merényletek, a 9/11, a londoni metró áldozatai nem számítanak a nemzethez, az ő haláluk járulékos veszteség? Na az ilyet hivatott a nemzetbiztonság megakadályozni.
  Hogy van az, hogy ezt a demokráciát akár fegyverrel is rá kell erőltetni az egész világra? Ha tényleg annyira jó lenne, akkor mindenki magától döntene mellette, nem?
  Ki akar kire fegyverrel valamit rákényszeríteni? Egy lehallgatási botrányról beszélünk. Ha nem akarsz demokráciában élni, nem kötelező, költözz ki Afrikába, ott megtanulod milyen a kartellek és a hadurak világa. Engedd meg, hogy mi nem túl okos emberek maradjunk a demokráciánknál, még akkor is ha ezt a demokráciát néha idézőjelek közé kell tenni.
  Nagyon szeretik az amerikaiak eposzi hősöknek és hollywoodi jófiúknak hinni magukat, pedig csak egy imperialista nagyhatalomról van szó, pont olyanról, mint a Római Birodalom annakidején. A rómaiak is elhitték, hogy a világuk örökké állni fog, és tessék... Remélem, most sem lesz ez másképp. Semmi kedvem az Ember Tragédiájából (Madách) ismert falanszterben élni.
  Ezen nincs mit kommentelnem, egybefüggő bullshit a Vasemberről meg Julius Cezárrról, aminek egyáltalán semmi köze sem a témához, sem pedig érintőlegesen sem kapcsolódik hozzá. A mai világfelfogásunknak semmi köze sem a fantasyhoz sem a római birodalomhoz, vagy ha látsz párhuzamot kérlek fejtsd ki. Kíváncsi vagyok miben hasonlít Amerika egy politeista, rabszolgatartó, zsarnokoskodó, kizsákmányoló, gőggel és hatalomvággyal átitatott, a legalsó szintekig korrupt világgal (Róma).
  Elnézést, kicsit elkanyarodtam a témától.
  Saját magad is elismered, hogy "kiengedted a gőzt" akkor nem értem, hogy miért fáj neked ha valaki rásüti a kommentedre, hogy agyatlan fröcsögés.

  [ Szerkesztve ]

  Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

 • MageRG

  őstag

  "Kíváncsi vagyok miben hasonlít Amerika..."
  Korának meghatározó kultúrális, technológiai és katonai hatalma. Ezen kívül ugyanúgy a "népek olvasztótégelye".
  És itt kb. véget is ér a hasonlóság. Minden egyéb moralizálás belemagyarázás, kimutatható az összes kultúrában a történelem során.

  Fakultatív program: "Mit adtak nekünk a rómaiak?" :)

  "What is bravery, without a dash of recklessness!"

 • ZollR

  tag

  Spartacust, a pizzát, a Barilla tésztát adták :D
  Visszatérve a dologra, az elsőt osztom, a másodikat nem. Az emberek manapság öszántukból mennek (vagy szöknek) Amerikába egy jobb élet reményében, ami azért nem hasonlít a Római Birodalmas rabláncos verzióra.

  [ Szerkesztve ]

  Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

 • Rickazoid

  addikt

  A római polgárok szabadok voltak (ők is bármit megtehettek, amit szabad volt), csak a rabszolgák nem. Ma is vannak szabad emberek és rabszolgák is, csak előbbieket vezető politikusoknak, cégvezetőknek, gyárigazgatóknak vagy nemeseknek hívják, utóbbiakra a segédmunkás vagy betanított munkás kifejezés a használatos (bár sokan vannak egyéb címek alatt is, még vezető címmel is, mint művezető egy bárgyártó cégnél - pont ahogy voltak az ókorban is a társaiknál jelentősen jobban élő rabszolgák) és ma csak azért nem kell "begyűjteni" és láncon fogvatartani őket (minket), mert annyira nincs más lehetőség az életbenmaradásra, hogy önként vállalják az emberek, hogy csak azért dolgozzanak, hogy másnap is mehessenek dolgozni. Jellemzően ők a többség azok közül is, akik az USA-ba mennek jobb élet reményében. Ők ráadásul nem csak önkéntesek, de vakok is, ha ezt nem tudják. Bár vannak láncok ma is, hitelnek hívják, ami manapság gyakran életre szól, csak a hitelező jogutódja változik időnként.
  Találó.
  Hogy újra van definiálva minden nem jelenti azt, hogy ne ugyanaz lenne a helyzet: a (nem etnikai értelemben vett) kisebbség él meg nagyon jól a többség munkájából, akik nélkülöznek.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • ZollR

  tag

  Azért elég nagy csúsztatásokat hordasz itt össze:

  Ma is vannak szabad emberek és rabszolgák is, csak előbbieket vezető politikusoknak, cégvezetőknek, gyárigazgatóknak vagy nemeseknek hívják, utóbbiakra a segédmunkás vagy betanított munkás kifejezés a használatos (bár sokan vannak egyéb címek alatt is, még vezető címmel is, mint művezető egy bárgyártó cégnél - pont ahogy voltak az ókorban is a társaiknál jelentősen jobban élő rabszolgák)
  Nem látok rabláncon ténfergő korbácsolt embereket. Te igen? Érdekes te a vezetőket hasonlítod a "római polgárhoz" a dolgozót pedig a "rabszolgához". 2 dolog: a vezető nem véletlenül vezető. Azért mert okosabb, talpraesettebb, jobb valamivel a társainál. Azok akik a betanított munkások azok ezt az életet ŐK MAGUK választották, akkor amikor megalkudtak a sorssal és elfogadták létüket. Olyan ugyanis nincs, hogy nem lehet vagy nem tellik rá, csak lusta megalkuvó ember.

  ma csak azért nem kell "begyűjteni" és láncon fogvatartani őket (minket), mert annyira nincs más lehetőség az életbenmaradásra, hogy önként vállalják az emberek, hogy csak azért dolgozzanak, hogy másnap is mehessenek dolgozni. Jellemzően ők a többség azok közül is, akik az USA-ba mennek jobb élet reményében. Ők ráadásul nem csak önkéntesek, de vakok is, ha ezt nem tudják.
  Magyarországon lehet, hogy így van de most az Államokról van szó. Egyébként is ha ez a véleményed az ország helyzetéről miért vagy még Magyarországon? Az államokban egy takarítónő vagy nanny (jellemzően ezt végzik mexikóiak) családtól függően $1500-2500 között keres. Én ezt nem látom annyira éhbérnek. Ez a magyar átlagbér 4-5x-öse, és az árak általában 1.5x-2x-esek ott. Ez azt jelenti, hogy egy átlag magyar 2x vagy 3x rosszabbul él mint egy mexikói bevándorló.

  Bár vannak láncok ma is, hitelnek hívják, ami manapság gyakran életre szól, csak a hitelező jogutódja változik időnként.
  Ki vette fel a hitelt? A hitelezett, és nem a hitelező. Nem volt kötelező felvenni. Saját felelősségére önszántából vette fel a hitelt a jóember, aztán most sír, hogy erős a rabiga? Fel kéne nőni és tudni, hogy mire telik, és meghúzni a határt.

  Hogy újra van definiálva minden nem jelenti azt, hogy ne ugyanaz lenne a helyzet: a (nem etnikai értelemben vett) kisebbség él meg nagyon jól a többség munkájából, akik nélkülöznek.
  A Római Birodalommal ellentétben itt nincs kőbe vésve a határ kisebbség és többség között, a te szemléletedben haszonélvezők és kihasználtak között. Szorgalommal, kitartással és tudással igenis fel lehet kerülni, ha nekem sikerült, akkor nem igaz az állítás, hogy ki van zsákmányolva a többség, maximum lusta / buta / tehetetlen ahhoz, hogy változtasson a sorsán.

  [ Szerkesztve ]

  Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

 • Diopapa

  addikt

  Meg vannak nulla érzelmi intelligenciával rendelkező emberek, akik magas lóról osztják, hogy kinek mit lehetett volna kezdeni az életével, miközben ő már gyerekkorában aranykanállal ette a kaviárt, de közben nagy szájjal nyilatkozik arról, hogy amennyid van, annyit is érsz... :U

  Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

 • ZollR

  tag

  Ez gondolom nekem szólt. :)
  Ha olvastad a kommentemet én is "lentről" kezdtem egyáltalán nem tehetős sorból származom - ellentétben azzal ahogy gondolod - és kaviárt 22 évesen ettem először.
  2 dolgot mondanék:
  - Amikor életed végén lehunyod a pilládat: senkit sem érdekel, hogy milyen körülmények között éltél, csak az, hogy hogyan emlékeznek rád, hogy mit tudtál letenni az asztalra.
  - Egész életemben azok az emberek akik szerinted "gyerekkorukban aranykanállal ették a kaviárt" motiváltak arra, hogy minél előbb kilépjek az önsajnálók, - lordfreyr szerint - "rabszolgák" sorából. Sikerült, ez az én érdemem, és anyámé aki 3 éves koromtól egyedül nevelt és embert faragott belőlem, nem pedig egy "megmondót" aki rögtön reflektál egy kommentből a másik anyagi, szociális és társadalmi helyzetére.

  Természetesen gondolj amit akarsz rólam, vagy arról aki éppen a szomszédban él és jobban megy neki, de véletlenül se menj oda hozzá és óvakodj attól hogy megkérdezd, hé szomszéd ezt hogy csinálta. Inkább mondd neki hogy milyen egy ócska alak, és könnyű neki hisz "gyerekkorában aranykanállal ette a kaviárt"! :)

  [ Szerkesztve ]

  Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

 • Rickazoid

  addikt

  Hatalmas +1! Bizony ez a hozzáállás az, amivel semmit nem lehet kezdeni, mert válaszra sem érdemes egy hasonló gondolkodású, hihetetlenül szemellenzős ember, aki mintha nem is ebben a világban élne, akkora bődületes marhaságokat képes nyilatkozni elmulasztott lehetőségekről és emberi választásokról.

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • MageRG

  őstag

  "Meg [...] emberek, akik magas lóról osztják, hogy kinek mit lehetett volna kezdeni az életével..."

  Meg vannak emberek, akik 200 másikat kizsákmányoló, munka nélkül gazdagodó, zsugori pénzeszsáknak tartják.
  Más emberek meg olyan embert látnak aki 200 másiknak ad munkát és megélhetést (vagyonát kockáztatva!), közben ezernyi másiknak teszi jobbá és kényelmesebbé az életét.
  Nézőpont kérdése.

  Nálam sokkal okosabbak már rég megmondták: a munkaerőpiacon annyit érsz, amennyit a munkád.
  Ez rólad, mint ember, nem feltétlen mond bármit is, de megsértődni meg lehet rajta.
  Sokaknak egyszerűbb megsértődni.

  [ Szerkesztve ]

  "What is bravery, without a dash of recklessness!"

 • Diopapa

  addikt

  Igazából a szociális érzéketlenségre reflektáltam. Azért, mert pl neked bejött az élet, nem gondolom, hogy egyből osztani kell az észt, hogy ezt mindenki meg tudja csinálni. Mindenkinek az élete más és más, más (kihagyott) lehetőségekkel stb. Mint ahogy nem mindenki indul handycappel, nem mindenki indul nulláról az életnek, vannak, akik erősen mínuszból kezdenek. Ha valaki önerejéből eléri amit akar annak teljes tiszteletem. Mindenesetre egy kis empátia rádférne szvsz.

  Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

 • Diopapa

  addikt

  "Azok akik a betanított munkások azok ezt az életet ŐK MAGUK választották, akkor amikor megalkudtak a sorssal és elfogadták létüket. Olyan ugyanis nincs, hogy nem lehet vagy nem tellik rá, csak lusta megalkuvó ember."

  Khm... :U

  Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

 • ZollR

  tag

  Bocsáss meg a szemellenzős ember nem én vagyok. Ha az állam, a környezet, a helyzet nem teremt valakinek élhető világot, az pedig megalkuszik a helyzettel és nem vált / lép le / tesz valamit, NA AZ a szemellenzős ember.
  Igenis elmulasztott lehetőség minden olyan alkalom amikor nem tanulsz, képzed magad, építesz kapcsolatokat, vagy szocializálódsz. A hozzád hasonlóknak fel kéne fognia hogy véget ért a szocializmus, és az állam bácsi nem gondoskodik rólad, nem oldja meg a problémáidat, és nem segít rajtad. Egy valaki segít rajtad, vagy oldja meg a problémáidat, és gondoskodik rólad: TE MAGAD.
  Ha te ezt nem látod, akkor sajnállak.

  [ Szerkesztve ]

  Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--

Hozzászólok Aktív témák