- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
opzozi
tag
"... a tényleges megállapodási dátumtól függetlenül továbbra is folyamatosan jogszerűen használhatják ..."
Ezt a pár napot még megkapjuk."... A tárgyalások lezárásáig, illetve további hivatalos értesítésig ..."
Tehát meg kell várni a hivatalos értesítést arról, hogy vége.De most komolyan. Megint értesítettek róla, hogy majd értesítenek ...
Xiaomi Poco X3 Pro
-
Auratech
őstag
...Téma egy évig jegelve...
Auratech Field Recording
-
attila9988
őstag
Akkor most szépen megnyugodhat a sok klikkelőbajnok álrendszergazda, akik leverték a rinyát a forum -ban, hogy most majd kell egy kicsit dolgozni is az átállás időszakában. "jaj most mi lesz mi nem értünk ezekhez a dolgokhoz..".
A "szakemberek" pezsgőt bonthatnak. Éljen Magyarország! hip hip hurrá!!!„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
fut rajta az Old Republic?
Ilyen tanóráról még nem hallottam. De örülök neki hogy az adómból fizethetem a suliknak az office -t, és az egysíkú hasznavehetetlen oktatási terveket.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Végigolvastam mindent mait írtál... Elég lett volna egy hozzászólás, amiben közlöd hogy TE EHHEZ NEM ÉRTESZ, és ezért félsz tőle hogy netán elterjedne több helyen, és mivel te tanulni is lusta vagy, félsz hogy nem lenne állásod.
Ha ennyit írtál volna, azt mindenki megérti. A többi csak halandzsa volt, meg olyan marhaságok mint a kedvenc játékod... hát komolyan... mindegy.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
bazsi83vp
senior tag
Sztem bonyolult a dolog .... go linux
Az oktatás első fele, a diák rendben is van... azt fogja tudni, amit oktatnak neki, ez mindig is így volt. A másik fele a tanár .... sztem azért a többsége képezhető, nem állítom hogy zökkenőmentes a folyamat, de kivitelezhető némi átfutási idővel.
Viszont ott a közigazgatás .... pl egy olyan ember aki az adataidat felveszi a munkaügyi központban... (oké hogy van érettségije, de mindenki tudja, milyen könnyű egy alapszintűt letenni) ... nos, én nem hinném, hogy olyan emberek, kvázi betanított munkások, akik valljuk be, többnyire azért vannak ott kevés pénzért, mert jó részük a versenyszférában nagy nulla, képesek lennének nagy mennyiségű új ismeret elsajátítására. -
attila9988
őstag
válasz bazsi83vp #306 üzenetére
képesek lennének nagy mennyiségű új ismeret elsajátítására.
Nem is nagyon kellene nekik. Ott a program amit használniuk kell, és kész. Hol itt az új ismeret? Ők sem telepíteni nem fognak, sem karbantartani semmit sem.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz attila9988 #307 üzenetére
Jogos.... még átidomítani se kell őket - vmi programozó meg megoldja, hogy fusson linux alatt.
-
bambano
titán
"örülök, hogy van még, ahol nézik, hogy mi a piac igénye.": az jó lenne, mert eddig csak azt nézték, hogy mi a microsoft igénye.
a piac már legalább egy évtizede megoldásokban gondolkodik, nem microsoftban, és megoldásokat lehet adni más platformon is.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
zone
őstag
válasz attila9988 #304 üzenetére
Azért azt ne felejtsük el, hogy ebből a másfél milliárd Forintból kapott a Novell és az ULX is, nem csak a Microsoft. Ezt egyébként nem is tartom soknak, a BKV-ba pumpált több tízmilliárd engem jobban zavar.
Sokan elmondták már, hogy ha átállást akarnak, azt ne hónapok alatt kelljen megtenni, hanem készítsék elő. Már csak az érettségi szabályai miatt is legalább két évre kellene előre gondolkodni, és ahol szükséges, támogassák az átképzést.
Én nem tartom problémának a Windows teljes kivezetését, legalábbis középiskolákban, a legnagyobb gondjuk az lenne, hogy nem tudnak játszani órán. Az otthoni számítógépek nagy részén úgyis Windows van, legalább úgy-ahogy megismernének egy másfajta oprendszert is.[ Szerkesztve ]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Alex91
félisten
válasz attila9988 #303 üzenetére
Azért most mar kiváncsi vagyok, hogy te hány gépert felelsz? De most komolyan...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bambano
titán
-
attila9988
őstag
Sokféle néven írok ide-oda, de soha nem beszélek róla hogy ki vagyok, vagy mit csinálok. Az ember ugyanis hajlamos rangsorolni, ami nem tesz jót a vitának. Akkor sem ha az elején vagyok, és akkor sem ha a végén. Egy vita esetében pedig csak az érvek kell hogy számítsanak. Így ha cáfolni akarsz, azokkal tedd.
Ha bárki más írná le a hozzászólásaimat, akkor is pontosan ugyanazt jelentenék.310 Ez egyáltalán nem igaz, de nincs is vele semmi baj. Ha valaki játszani akar, akkor vehet magának windows -t. Senki nem mondta hogy nem szabad használni. Ezt akkor is megteheted, ha mondjuk az önkormányzatban pont nem windows -on rögzítik az adataidat, vagy ha az iskolában libreoffice -al színezi be a gyerek a bekezdést pirosra.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz attila9988 #315 üzenetére
Ja, azt hittem a szakmában dolgozol, de ezek szerint csak véleményed van...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
attila9988
őstag
A "ki vagyok én, és ki vagy te" a lehető legprimitívebb érvelési forma. Kb olyan, mint amikor nincs igazad, és ezért bevered a képét a másiknak. Ebbe a játékba én nem megyek bele. De ha ezen a szinten vagy és a témáról fogalmad sincs, akkor inkább ne írj semmit..
Ha a következő hsz megint rólam fog szólni és nem a témáról, akkor kezdünk közelíteni a kocsma színvonalhoz.Valami cáfolat esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz attila9988 #317 üzenetére
En, csak arra voltam kivancsi, hogy honnan van ilyen magas roptu tudasod a temaban . Gondolom biztos havonta allsz at egyik rendszerrol a masikra 100 gepen a munkahelyeden, es azert gondolod, hogy ha mar neked megy, akkor masnak is menni kell, ha meg nem, akkor balfek...
-
attila9988
őstag
hogy ha mar neked megy, akkor masnak is menni kell, ha meg nem, akkor balfek...
Ha valaki rendszergazdaként dolgozik, annak illik az ECDL vizsgánál valami magasabb tudásszinttel is rendelkeznie nem gondolod? De legalábbis egy olyan általános tudással, melynek birtokában ha némileg idegen rendszer elé ültetik is le, akkor se legyen teljesen elveszve. Aki erre nem képes, azt nem nevezném rendszergazdának. Az ilyenek természetesen félnek a legapróbb változástól is. Az informatika nem az a szakterület, amit megtanulsz 3 hónap alatt, aztán rá sem kell nézni többet.
Mondd hogy nincs igazam. És mondd, hogy szükség van a megélhetési rendszergazdákra. Ismerek én is ilyen semmirekellőt, a fene se érti mi a fenéért nem lehet kirobbantani a helyéről, de abban biztos vagyok hogy egy szalagmunkán jobb helye lenne. Semmit azaz SEMMIT nem tud megcsinálni. Félelmetes. Egy konferencián véletlenül ott ültem vele, és akkora marhaságokat kérdezett az előadótól, hogy szinte én szégyelltem magam miatta. (amúgy a felhőről volt szó, ami nem aratott valami nagy sikert. ) Nos, az ilyen emberek esetében nem is bánom ha elbuknak egy átálláson. Csak nyugodtan. Azt a sok gizikenénit is viheti magával, aki egy vacak nyomtatványt nem tud nekem elintézni, és nem bírja felfogni, hogy nem tudok a hét minden napján bemenni reggel nyolc, és délután kettő között a papírokkal vacakolni, mert akkor munkanélküli leszek, és a következő papír a segélyezésemről fog szólni.
[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
válasz Auratech #320 üzenetére
Dehogy én rakom fel!
Igen, portable verziók, usb-ről vagy cd-ről felmásolva, utána a hálózaton másolgatják.
Még régebben összeraktam egy rendszert elég szigorú korlátozásokkal és kb. 100Mb lemezkvótával, de a nagyeszű munkatársam újratelepítette a saját ghost lemezével, (amin alaphelyzetben is minimum 100 háttérben futó folyamat megy) mert szerinte lassú volt. Azt hittem a fejét a falba verem. A logout blogomon olvashatsz róla.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Auratech
őstag
Bios jelszó+ gépház 4-es popszegeccsel lezárva...azt a rendszergarázdát csak sandbox-ban engedném matatni...!
A tisztaszoftról átállásnak tulajdonképpen akadálya a megszokás és a változások ellen felfeszülő jóravaló restség. A tönkrevágott munkaállomások újratelepítése is gond kisebb helyeken, mert nagyon heterogén lehet a géppark. Hát még, ha a teljes szoftveres környezetet a megszokott beidegződésekkel cserélni kellene.
Linuxra térés analóg egy olyan változással, mint mikor külföldre költözöl és első blikkre semmi nem úgy működik, ahogy máshol belerázódtál. Nem értesz minden elhangzott dolgot, figyelni kell. Nem bírsz jegyet venni a buszra. Nem érted a szabályokat, illemet. Nem kapod a megszokott ételeket...pld. nincs kenyér... Egy csekket nem bírsz befizetni, mert nem is ott kell... (Én kifejezetten élvezem ezt a fajta kihívást.)
Miközben ott is van élet és az emberek ugyan úgy sürgölődnek. Van akinek ez kihívás, van aki sikítófrászt kap, ha megakad a mókuskerék.
Sokaknál a munka rítusokból áll össze, aminek kemény kottája van és az sem számít, ha nem értik mi történik. A fő hogy ezt így szoktuk..Adobe programok telepítése után a legnagyobb gond volt, hogy "NEM TUDOK NYOMTATNI!" támadtak le (PhD-k). Nyomtatni akarok és nem megy!!- mondták. Azt, hogy egy pdf-"nyomtatóra" küldözgették a doksikat, napokig nem tűnt fel. vagy inkább hehe!
Auratech Field Recording
-
bambano
titán
-
Auratech
őstag
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy a Windowson futó profi média szerkesztő programoknak miért nincs profi linuxos alternatívája. Nem pótlékra gondoltam. Adott platformon a wines-maces appok megfelelőre. Tehát mi pótolja a CS5-t, Premiert, Wavelabot, Gpu alapú konvertálót...kiskutya fülét...
Engem megnyugtat, hogy amiért fizettem annak a működése valakinek a felelőssége is.
Pld Macen ott a Pro-Tools. ..
A mai digitális hétköznapok tatalmait (kép-hang-video-web-appok-andr-iph-win7pho) nem lehet hatékonyan, kommerciálisan, linuxos munkaállomáson megoldani.
Legalább is én béna vagyok hozzá, hogy azonos hatékonysággal megoldjam, a megszokást leszámítva...Auratech Field Recording
-
bambano
titán
válasz Auratech #324 üzenetére
Dabadab szokta emlegetni a szabályt, miszerint minden vita előbb-utóbb eljut Hitlerig meg a fasisztákig, hát én most megalkotom Bambanő 1. számú fórumszabályát: minden linuxos vita eljut a fotóboltig.
Néhány dolog ezzel kapcsolatban:
- én nagyon boldog lennék, ha az a megoldás születne itt, hogy a kormány kifizeti minden olyan gépre a windowst meg az office-t, amin valóban értelmesen, megkerülhetetlenül használnak fotóboltot ÉS legálisan megvásárolták. az az 5-6 licensz nem oszt, nem szoroz.
- még mindig erőteljesen tolnám a véleményt, hogy ez a topic a tisztaszoftver programról szól. Amíg az érettségi tételek között nincs megkerülhetetlenül fotóbolt, addig a kutyát nem érdekli, hogy van-e fotóbolt linuxra vagy nincs.
- kicsit kitekintve a témából, blender pl. van linuxra, ha emlékeim nem csalnak meg, maya is, tehát az sem igaz, hogy egyáltalán nincs ilyen rendszer linuxra.
- "Engem megnyugtat, hogy amiért fizettem annak a működése valakinek a felelőssége is.": hogy a kinek a micsodája? kinek a felelőssége, hogy mit csinál a fotóbolt a gépeden? megsúgom: a tied. arra senki semmilyen felelősséget meg garanciát nem vállalt soha. jóreggelt, olvasgass licenszeket, rá fogsz döbbenni, hogy a biztonságérzeted hamis volt.
- folyomány: miért hiszed jobbnak a windowsos cuccokat, ha pontosan ugyanannyi garanciát kapsz a működésre, mint a linuxosoknál: semennyit? hint: tévedésből?
- engem zavar, hogy ennyire nem vagy tájékozott, ámde véleményt formálsz. mint kiderült, hamisat.
- ha a te problémáidat nem lehet megoldani linuxon (a te problémáid valós, általános problémák egy gimnáziumban? ugye nem), akkor ne használj linuxot. Persze helyes lenne, ha nem is nyilatkoznál róla, mégiscsak hogy néz ki, hogy amivel alátámasztod az érvelésed, az 5 másodperc alatt füstbe megy...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Auratech
őstag
DragonFire sdk. Lehet.
A linuxon futó média szerkesztő alkalmazások a win. alatt is megtalálható ingyenes appok színvonalán vannak. Video-Audio-kép szerkesztésben gondolkodom és sebességben.
Hogyan oldanád meg pld. 70 órányi (450 clip) AVCHD(24Mbit/s) videó vágását, DVD-re konvertálását témánként, fejezetekkel, (fit-todisc-konverzióval). Azt hogy a végén legyen 50DVD iso file, amit a felcsatolok egy NAS-ra és onnét tölthető-írható-játszható. - Egy munkanap feladatainak részeként egy linuxos média-workstationnal? Szívesen megcsinálom, ha lenne mivel. A tartalom fogyasztókat nem érdekli a technológia. Eredményt akarnak. Most.Auratech Field Recording
-
bambano
titán
válasz Auratech #327 üzenetére
tehát azért, mert egy windowson is irgalmatlan pénzekbe kerülő videó szerkesztő alkalmazásnak nincs ingyenes alternatívája linuxon, akkor a linux már nem stabil, nem alkalmas semmire, nem lehet iskolákban oktatásra használni?
rotfl.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Auratech
őstag
Értem én és jogos. csak néha fáradt vagyok okosnak lenni...Bocsi..Garancia persze nincs. Támogatás van és gyakran élek vele.
Korábbi álláspontom rögzítem és ezzel befejezem a tisztítószoftos témémat. A win. léte az iskolai gépekre nem luxus a tisztaszoft költségeiért országos szinten. Az office-t nem támogatom, mert nem egyedülállóan hatékony és van tényleges alternatívája.
A pedagógusok, diákok tisztaszoft hazahurcolását kifejezetten ellenzem. Rühellem a szabad prédát, amit valaki kifizet. Kábé ennyi. A többiektől is elnézést kérek az offolásért!Auratech Field Recording
-
opzozi
tag
Engem pl nem a linux zavar, hanem a milliókért vásárolt interaktív táblák, valamint az interaktív tananyagok, amiknek nem készítenek linuxos verziókat, drivereket ...
Xiaomi Poco X3 Pro
-
zone
őstag
Na igen, nem tudom, hogy az SDT-t hány helyen használják és mennyibe került az elkészítése, ott csak exe teleptőt látok. Az interaktív tábla miatt már én is utána néztem: "At this time, the TS Series interactive whiteboard does not support the UNIX or Linux platform". Driver van, csak szoftver nincs.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
opzozi
tag
Pontosan. Rengeteg pénz van ebben. Nagy biznisz ez valakiknek. Sokak a linux miatt paráznak, holott az általam említett probléma véleményem szerint súlyosabb.
A tanárok meg rendszergazdák, stb. tudása meg megint egy más dolog, az sztem nem ennek a fórumnak a témája.Xiaomi Poco X3 Pro
-
Auratech
őstag
A középiskolákba telepített (Tiop1.1-projektben) Promethan táblákhoz van linuxos ActivInspire soft. és benne a driver is. A linuxos is megnyitja a win alatt készült flipchart fájlokat, tehát az összes tananyag rendelkezésre áll, legalább is ezeken a táblákon..
Az interaktív tábla szerintem egy rakás fos. A tananyagok interaktivitása nevetséges és egysíkú. Az ActivInspire egy kicsit szövegszerkesztő, kicsit bemutató készítő, kicsit rajzoló... Csak éppen a koncept nincs kiérlelve. Jó grafika-0 játékmenet/történet. Korábbról a MultimédiaMaster, vagy egyéb interaktív bemutató készítő program funkciói köszönnek vissza.
A táblákkal a legnagyobb hiba az, hogy 1024x768-as felbontásúak a projektorok és amikor valaki a táblánál matat, kiábrándítóan pixeles a kép neki közelről. Interaktív vetítőnek kiválóak.
Én a laptopok kameráját használva összedrótoztam néhány termet kép-hang szerint. A VLC-vel és Media encoderrel...karácsony előtt.Auratech Field Recording
-
atollox
csendes tag
Hogy ti milyen unalmasak vagytok ezzel az örökös linuksz/vindóz flémmel bakker.
Folytatódik a Tisztaforrás program? Vagy a csapok elzárva? Nyögjetek már valami konkrét dolgot, a többi meg boxolja le élőben vagy mittomén. Szófosás rulez, értékes info szintje konvergál a nullához (itt is).
-
Auratech
őstag
Egyébként a vitát tényleg nem érdemes erről Win-Lin ragozni. Amelyik rendszer használható előnyt ad a hétköznapi életben egy adott felhasználói szegmensben, azt fogjuk preferálni. A felhőalkalmazások terjedésével az oprendszerek jelentősége le fog csökkenni. A Microsoft/Apple és a szabad világ is ebben az irányban fejleszt legerősebben. Szolgáltatásokat fogunk használni és az oprendszerek a bios(mai) szintjén lesznek érdekesek 6-8 év múlva. És az itt van hamar. Egyetlen korlátja a lokális belső-globális külső hálózatok sebességének nagyságrendi különbsége.
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
A felhasználók statisztikája. Vajon mennyi a jogtiszta...Azért az is érdekelne...
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Final post by NEFMI
"Tájékoztató az ingyenesen elérhető szoftverekről (Tisztaszoftver)
és szolgáltatásokról
Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt felhasználókat, hogy a magyar állam 2012-ben is finanszírozza a közoktatási intézmények számára ingyenesen elérhető Tisztaszoftver programot. Az ezzel kapcsolatos elvi megállapodások megszülettek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az érintett cégek között létrejövő szerződések megkötése folyamatban van.
Emellett az oktatási intézmények az alábbi szoftvereket és szolgáltatásokat vehetik igénybe:
A DreamSpark program keretén belül minden közép- és felsőfokú oktatásban részesülő tanuló jogosult ingyenesen letölteni és legálisan használni a Microsoft fejlesztő és designer eszközeit tanulási célból. Ezek az eszközök a www.dreamspark.com oldalról tölthetők le a jogosultság igazolását követően. A Live@edu program keretén belül pedig az oktatási intézmények, valamint diákjaik iskolai és otthoni használatára ingyenesen biztosítottak meghatározott – többek között – webes Office, illetve elektronikus levelező és csoportmunkát segítő szolgáltatások.
Kérjük a közleményben foglaltak szíves tudomásulvételét.
NEFMI Oktatásért Felelős Államtitkárság"Auratech Field Recording
-
zone
őstag
Megkaptuk mi is, azért lehetnének kicsit konkrétabbak. Ez 2012. dec. 31-et jelent vagy a 2012/13 tanévet? Esetleg a 2011/12 tanévet?
Az volt az idegesítő, hogy a főnökség hív, hogy ez most mit jelent? Mondom lehet tovább használni még egy évig, de érdemes erre haladékként tekinteni és kiválasztani az infótanárokkal, hogy melyik Linux kiadásra térjünk át. Erre mit mondanak? "Úgyis meghosszabbítják jövőre is, nem kell vele foglalkozni."YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
opzozi
tag
Számomra is elég zavarosnak tűnik a dolog. Kicsit ködös megfogalmazás az eddigi évről évre egyértelmű közlemények helyett.
"... elvi megállapodás ..." meg "... folyamatban van ..." dolgokról eddig is tudtunk, ezért kár volt kiadni közleményt. Ezeket eddig is tudtuk. Ha megszűnik hát megszűnik, csak mondják már ki!Xiaomi Poco X3 Pro
-
Auratech
őstag
Én azt vettem ki, ami benne van.
" 2012-ben is"... tehát idén biztosan. Dec. 31-ig. A konkrét dátumokat a megkötött szerződések fogják tartalmazni, amire jogilag szabott idő áll a felek rendelkezésére.
Gondolom a szerződéseket/iskola szép keménypapíron megkapjuk majd....A nyári szünet mindenképpen alkalmas idő egyfajta felkészülésre, amikor az iskolai informatikai infrastruktúra tervezhetően,szegmentálva leállítható égszakadás nélkül is.
Én már a múlt nyáron lezongoráztam egy számtech. teremmel ennek a menetét. Akkor Ubuntu alapon. Most SUSE lesz-lenne, ha nem trónolna pár tucat friss CS5.5 a munkaállomásokon.Auratech Field Recording
-
opzozi
tag
válasz Auratech #346 üzenetére
Legyen így. Engem is inkább a főnökség hozzáállása zavar. Most jön a szöveg, hogy ráérünk még erre, utána meg majd megint jön a kapkodás meg a jajgatás, hogy most mi lesz. Pedig a mostani történésekből lehet arra következtetni, hogy nem lesz hosszú életű az ingyen Windows. Nyilván nem csinálhatok semmit a főnökség engedélye nélkül.
Xiaomi Poco X3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók