Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Reklámot úgy is lehetne csinálni, hogy ne legyen idegesítő és akkor nem lenne annyira zavaró és kevesebben akarnák blokkolni. A nagyon idegesítő, megkerülhetetlen reklám majd azt is okozhatja, hogy azt az oldalt majd nem látogatják annyira mint előtte.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
elithun
őstag
PC-n így eljöhet egy békésebb böngészési éra. bár kérdés, hogy mennyire fog ebbe mindenki beszállni. (Gondolok az ilyen "top 10 random dolog" oldalakra, ahol a legszennyezőbb módon vannak a reklámok elhelyezve nem lesz érvényes.)
De mobilon szerintem maradni fognak a blokkolók, mert ott (amíg nincs általánosan korlátlan mobilnet) fizetni kell a reklám betöltéséért.
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
Pötyi
őstag
Na persze a felhasználót már megint nem kérdezik meg, hogy óhajt-e egyáltalán reklámot kapni? Már úgy értem, hogy a felhasználó fizeti ki azt az adatforgalmat is, amin a reklám jön, holott ő azt rohadtul nem igényli. Ő az érdemi információt akarja, nem a reklámot.
QNX is cool!
-
törölt tag
Én azt hittem hogy ezek az alapok - célcsoport tartalommal kapcsolatos inger és fájdalomküszöbe - már régen kőbe vannak vésve vagy legalább vannak ajánlások...
Elég igénytelen módon/formában képviselhették eddig a fogyasztók érdekeit, ha tettek ilyet.
Ahol zavar valami, ott be-x-elem hogy az ad takarja az oldalt, a többi nevetséges, ingerküszöb alattit lesz@rom, blokkolót nem használok.
Amúgy g3cik ezek, mert mióta nem használom napi szinten a gmail fiókomat sokkal-sokkal kevesebb az ad, de "cserébe" törölték egy csomó fényképalbumomat. Nem vagyok már értékes nekik
Yt-n igényes tartalmat kell fogyasztani, nem népszerűt és nincs 3 percenként reklám.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Sokszor nem is azzal van a gond hogy reklám van,hanem azzal hogy a mögötte talállható tartalom nem ellenőrzik.
Pl kis kedvenceim "Az őn akkumlátora veszélyben van, mert megfertőzte 5 virus"
majd kb 15 perc múlva ugyan az az "ablak" szerint "súlyos veszélyben vagyok, mert az operamini virust talállt"
Na aki ilyen reklámot közöl le erőszakos,tolakodó módon...azt büntetni kellene.
Mivel az ilyen hirdetések tartalmaznak akár káros kódokat...vagy a "Download" gomb átírányithat pl egy olyan Play Áruházas appba ami lehet fertözött.
-
Alarikman
senior tag
Nagyon helyes, hogy akarnak végre kezdeni valamit ezzel a reklám mizériával. Már rég itt volt az ideje. De ne hagyják ki a YouTube-ot sem a szórásból! Anno a fő ok a telefonom root-olására a reklámok blokkolása volt.
-
kovakovi77
tag
Mint sok masban, megint keson reagaltak a cegek.
Ertem azt, hogy megszabhatjak,hogy milyen reklam ugorhat elo, de a mar most adblockert hasznalokat nemfogjak megteriteni.
Nekem is elso dolgom ha telefont asztali gepet lovok be egy ismerosnek/idegennek, elso dolgom ezt meglepni.[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
nekem sajnos elegem lett a reklámokból. sajnos, mert tudom, h az oldalak ebből élnek, de nem viselem el a teljes képernyős, időnként zenés, képembe mászó borzalmakat. majd, ha megváltozott a hozzáállás (múlt időben), akkor elgondolkodom a blokkolók kikapcsolásán. amelyik oldalt rendszeresen látogatom, és van lehetőség olyan előfizetésre, ahol nincs reklám, ott azt választom. amelyik site viszont nem töltődik be, mert érzékeli a blokkolót? nos, ahelyett keresek másikat.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
parandroid
félisten
Ezektől a címektől mászol falra
Megmutatjuk, hogyan kell olyan címet adni egy cikknek, hogy garantáltan mindenki előre utálja az egészet, pedig mi meg vagyunk róla győződve, hogy most aztán bedobtuk az ultimate click-baitet!
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-Skylake-
addikt
Nem fogja elhinni, amit ez a macska csinal ! A gazdaja azthitte sima kiscica, de...
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Seirus
tag
Nagy szükség lenne egységesítésre, illetve szalonképes reklámokra, de kérdéses mennyi hatása lesz.
Szerintem 2 dolog is fontos
- a reklám "zavarósági faktora"
- erőforrásigényeAhogy már előttem is szólottak, kellene valami limit, hogy pl. mennyi adatforgalmat ÉS mennyi számítási kapacitást használhat fel.
Halálom amikor egy oldalon pl. elkezd akadozni a görgetés azokban a másodpercekben amikor az egyik reklám "áttűnik" a másikba. Ráadásul melegszik tőle a készülék. Fujj
Telefonszám adatlapomon.
-
Fotószem
csendes tag
1. A reklám művészet (volt), ez az erőszakosan a pofámba tolt bazári szemét NEM az !
2. Nem azért fizetem az Internetet, hogy az általam VÍRUSNAK tartott mocsadék élvezhetetlenné tegye !
3. A "hirdetőknek" nyissanak hirdetői oldalakat, tematikusan rendezett formában, ahol -ha érdekel valami- megtalálhatom korrekt információkkal !
4. Ne hazudjon "szolgáltatást" senki, aki NEM a felhasználók igényeit SZOLGÁLJA, hanem erőszakos, bunkó és unintelligens !
Ismétlem, NEM azért FIZETEK az internetért, hogy önkényesen bármilyen mocsokkal ZAKLASSANAK !
Ráadásul az ilyen szemetek hátán beugró vírusokat, címvadászokat is az ilyen unintelligens cégek teszik lehetővé !
Eleve minden engedélyem nélkül felugró "ablakot" letiltanék !
Ez a magánvéleményem.
Akinek nem inge, ne vegye magára. -
Reggie0
félisten
Remelem a reklamblokkolo irok szovetsege is javasol valamilyen szabalyozast, hogy idegesitoek maradjanak a reklamok, nehogy az o beveteluk szunjon meg! (tudom, tobbnyire ingyenesek)
-
bkercso
nagyúr
Ha jól értem, ez az önkényesen betartható ajánlás azt szolgálja, hogy aki kulturáltan akarja csinálni, annak útmutatást adjon; megfogalmazzon egy általános normát. Ettől nem lesz kevesebb paraszt és csaló szerintem.
Otthon és melóhelyen blokkolót használok, de ha reklámokkal nagyon teleszórt oldalt olvasok olyan gépen, amin nincs blokkoló, akkor Ctrl+A, Word-ben beilleszt szövegként, a képeket meg legfeljebb megnézem előtte/utána/közben. Vagy csak átméretezem az ablakot.
Én már attól falra mászom, ha valami mozog vagy villog a monitoron. Odavonzza a tekintetem és idegesít. Azt olvastam, hogy a fiatal generáció (én már öreg xxx vagyok) agya úgy huzalozódott, hogy őket már nem zavarja. biztos így van, sokakat ismerek, akiket nem zavar...
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Spirit
őstag
Már nem azért, de azzal nem tudnak mit csinálni a reklámozók, hogy még gigabites net mellett is érezhetően gyorsabb az oldalak betöltődése, ha szerencsétlen webszervernek nem kell mindenféle reklámot, követőt, webhelyemelzőt, ilyen-olyan külső addon-t elküldenie. Reklámblokkoló és Ghostery együttes használatával fele idő alatt jönnek be a lapok. Erre csak rátesz egy lapáttal az, hogy sokszor idegesítőek is a reklámok
-
Reinkz
senior tag
Aki adblockot használ az valtson uBlockoriginre ha nem akarja hogy a "fizetett" hirdetések mégis megjelenjenek
[ Szerkesztve ]
-
arelim
tag
a kibeb@aszott elfogadom a sütiket bekúszó sávokat mikor lehetne már elfelejteni? '97 óta elfogadom a sütiket, miért kell most kattintani is rájuk? ettől nem lesz jobb a privacy.
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
-
Béééla
őstag
Nem használok blokkolót, mert olyan szemét oldalakat nem látogatok ahol az arcbaugrós-teljesképernyős tetvek tenyésznek.
Egy-egy apró reklámot elviselek. Sőt, van hogy rá is kattintok ha érdekes (a Borat-tanga és a hír24 nem az)
de nálam csak utálatot és megvetést érnek el ha izeg-mozog-zenél.Tényleg az a baj, hogy egy reklám meg tud enni egy csomó erőforrást. A sávszél és adatforgalom egy dolog (mobilon azért nagyon nem mindegy), de ha az akku zunahórepülésbe kezd és 3000 bitcoin kibányászásnak megfelelő prociidőt eszik meg, akkor rohadjon a cellájukra a műanyag lakat.
Bélabá
-
doooo
veterán
Lassan csak megosztással és like-kal lehet majd megtekinteni egy-egy cikket...
-
RexMaximus
senior tag
Az idiota cikk cimektol maszok inkabb a falra. Oké egy blikk vagy ripost igy mukodik. Egyenesen aranyos az altaluk kepviselt ertekekkel.
De, elszomorit, hogy szakmaibb portalok is a clickbait utjaira lepnek.
A cikk focime: "Ezektől a reklámoktól mászol a falra"
Alcime "A hirdetési ipar résztvevőinek sürgősen lépniük kell, hogy megállítsák a reklámblokkolók megállíthatatlannak tűnő terjedését. Az első lépés egy szabvány megalkotása."
Tartalma az utobbirol szol. Embereljuk meg magunkat keremszepen.
Koszonom.
-
Nyugis
senior tag
Üdv!
Azt gondolom ezzel a reklám marhasaggal már elkestek.
Az ember automatikusan kikapcsolja át ugorja a pc-n pedig abszolúte blokkolja a reklámokat.
Még szép.
Majd ha valami érdekel Én magam majd utána olvasok.
Ez a véleményem. -
Rive
veterán
Ezzel már nagyon-nagyon elkéstek.
Megvárták, amíg a reklám közellenséggé lett.
Aztán még most is csak tüszmörögnek./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bach66
tag
Szia!
Ajánlom a következő bővítményt: "I don't care about cookies" - nekem bevált.
Linkek Chrome-hoz, Firefoxhoz.Én is utáltam, hogy állandóan kattintgatnom kell, hogy elfogadom a sütit...
Most már nem kell.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez ügyben az EU-nál reklamálj az ott ülö, idióta inkompetensek hozták ezt a _kötelező_ szabályt (hogy minden weboldalnak fel kell dobnia a sütis cuccot, ráadásul azt hiszem hogy a szabály úgy szól hogy minden egyes megnyitáskor kötelező akkor is ha korábban már leokéztak...)
-
anulu
félisten
válasz #82729984 #29 üzenetére
a poén az, h csak tájékoztatni kell a usert, az nem kötelező, hogy legyen egy gomb, h "nem fogadom el"...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
köszi a tippet, ahogy néztem van Edge alá is. otthon kipróbálom
-
Raymond
félisten
Csatlakozom az "ezzel mar elkestek" taborhoz itt. Igen, az emlitett formatumu reklamok voltak a legidegesitobbek, de sajnos azok a masik nyuggel kapcsolodtak amikor a csucson voltak es az az hogy oldalankent kismillio kulombozo cimrol huzza be a cuccokat es egy csomo letoltott reklam cucc valami idiota scriptet is akar futtatni igy egy 100Mbit kabeles csatlakozassal a regi dial-up idok jutnak az ember eszebe. Amikor aztan vegleg betelt a pohar (foleg mobilon a sok "virusod van" pop-up miatt) a uBlock Origin melle lett egy Pi-Hole egy RPi3-on es azota nyugalom van az osszes eszkozon.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
válasz RexMaximus #22 üzenetére
Felesleges emiatt durrogni, a vezetőség eldöntötte, hogy az itcafé egy ilyen oldal lesz, ez hozza a klikkeket. Szakmaiságról beszélni itt már felesleges, olyan szintű a bulvárosodás. Jó példa a tegnapi Netflix-es cikk, ahol a cím gyakorlatilag egy szimpla hazugság volt.
Én már rég bevágtam volna a komplett cafét blacklistre, de néha van egy-két hasznos topik, amik miatt még nem tettem meg ezt. De nagyon érik a dolog...Ja és ne higyjük azt, hogy a café szerzői nem tudnának normálisan írni, mert jó újságírókról van szó, egyszerűen a café-ra ez kell és kész. Tessék prohardvert olvasni vagy a konkurenciát.
szerk: offba teszem
[ Szerkesztve ]
-
kovaszoskeny
aktív tag
A reklámblokkolást az úr adta .Ámen!
Abe due dembella
-
Male
nagyúr
válasz kovakovi77 #7 üzenetére
Ezt én is így látom... mire megoldják az okot, addigra szinte mindenki reklám blokkolót fog használni, így már nem elég az, hogy nem zavaró a reklám, hanem rá kell venni az embereket arra, hogy újra engedélyezzék, ez pedig nem egyszerű... (PH!-nak nem tudom milyen a tapasztalata ezen a téren, amikor az Adblockerek kikapcsolására kérték a látogatókat )
-
FLATRONW
őstag
Nem tudom, hogy jelenleg jó dolog e a váltás.
Átváltottam én is és semmivel sem tűnik jobbnak.
Vannak olyan oldalak, ahol az ABP jóval több reklámot kiszűr. Például az ublock origin 2 reklámot, az ABP pedig 27-et. És ez a különbség jó látható volt a lapon is. Persze ez egy nagyon szélsőséges eset, általában pont ugyanannyit szűr ki mind a két megoldás. -
veterán
válasz kovaszoskeny #35 üzenetére
Meg az Úr adja a mannát is amit az internetes tartalomszolgáltatók esznek, köszönjük!
-
veterán
Csak szólok, hogy az internet előfizetésed csak az internet és a lakásod összekapcsolásának költségeit tartalmazza, az internetes tartalmak előállításának költségeit nem.
Az internetes tartalmakat önkéntes fényevők készítik, és csak trollkodásból van a sok reklám.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Mindkettő fent van, nem akadnak össze, kiváló páros. Ublock Origin, AD Block Plus, még a Ghostery is, meg 1-2 youtube specifikus. Nekem így hónapok óta klassz a Firefox-os böngészőélményem, a számok meg pörögnek a sarkokban, mutatva, hány szart szűrt ki mikor melyik.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Ja és a reklámra itt is érvényes számomra, mint a tv nézésben is: leszarom, hogy ebből élnek. Éljenek előfizetési díjból és reklámmentesen, DE NE OLYANBÓL, hogy a Mónika show-t is haza kell vinnem, ha nem kérem, akkor is (hiszen a többi csatorna árába úgyis be van építve).
Egy rokonom mindig felveszi a kedvenc műsorát és utólag nézi vissza úgy, hogy a reklámot átugorja szimplán a Magic Remote segítségével egy kicsit arrébb kattintva a csíkon. Tök jó ötlet
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Sokszor gondolok a régi BBS-es időkre, vagy az internet gyerekkorában a közösségi "oldalakra" , azaz chat-ekre, amihez kellett egy IRC kliens, bementem és text-ben ment az infó sallangmentesen oda-vissza, na meg volt Peer-to-Peer fájlküldési lehetőség (DCC Send mond valakinek vmit ?)
Azóta eljutottunk oda, hogy az anno MSN Messenger, majd a többi alternatív csevegőprogram (ICQ, stb) először elkezdte limitálni a küldhető fájlméretet, majd végül megszűntek, mert a weboldalak maguk okosodtak fel annyira, hogy azokba lett ez integrálva (lásd Facebook).
Régen egy tetű modem sebességgel, de akármilyen ISO fájlt át tudtam küldeni ismerősnek, havernak, akárkinek, tömegesen használt programmal (ICQ, mirc).
Most meg az van, hogy megosztó, valami központi szar kell mindenhez, amin átmegy a dolog, vagy méretlimitált, vagy ilyesmi.
Elkurvult a net nagyon, szerintem. Fogyasztásra ment rá, mondjuk ez nem új, de az értelmes, jó dolgok valahogy kihalnak belőle szép fokozatosan
-
Dißnäëß
nagyúr
A megoldást amúgy sztem valami "private protocol" jelenthetné, ahol az internet gyakorlatilag csak mint vivőfelület szolgál. Például haverommal akarok chat-elni, live kamerázni, online game-t tolni vagy bármi hasonló, akkor erre ott egy büdös nagy app, ami kettőnket összeköt és senki más nem lát bele ebbe a virtuális magánhálózatba.
És ha meg akarok nézni egy hírek.hu-t, akkor elő kell, hogy legyek fizetve mondjuk az index virtuális magánhálójára napi 100 Ft-ért (csak mondtam valamit) és reklámmentesen kaphatom az infót amit akarok, bármit.
Valami zárt internet. Olyasmi, mint élőben a swinger club, vagy amikor áthívom a haverokat mozizni, házibulizni, akármi: információcsere korlátlanul bárkivel, köztes közvetítő közeg / harmadik fél NÉLKÜL.
Lehet rossz példákat hoztam, ... de a Tor-os árnyék internet mintájára lehetne egy "fényes" plussz réteg, privát internet címszóval, az abba belépni akarók számára.
-
törölt tag
válasz #51736960 #34 üzenetére
Tök mindegy, hogy IT Cafe, vagy más, mert mindenhol az lehetne, amit mi akarunk. Jelzésképpen párszáz felhasználó egyszerre aktiválná az oldalon az adblocker -t, az hamar észhez térítené az illetékeseket, hiszen ők is a bevételből élnek. Rövid távon ők mondják meg, hogy mi, és hogyan jelenhet meg az oldalon. Hosszú távon viszont mi, az olvasók, mert mi tartjuk el őket.
-
HÁZIGAZDA
válasz #79335424 #45 üzenetére
nem akarok beleállni ebbe a körbe, de azt azért értsd, hogy az ingyenes tartalmakat általában a reklámok tartják el. olyan nincs, hogy tartalom van, ingyen van, reklám meg nincs, mert a pénznek valahol meg kell teremtődnie. ámen
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
alevan
őstag
Edge alatt az Adguard AdBlockert jobban ajánlom. Az ABP és a uBlock alatt sok csúszik át amit ez megállít.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
totron
addikt
válasz RexMaximus #22 üzenetére
Vállalhatatlan szerintem is. Néha én is kitörök ugyanezzel a véleménnyel, de hiába. Bugyutalizálódik a világ. Keserédes vergődésként, most elderülgetek magamban a fenti szó megalkotása okán. Mélykockák közösségeihez kell fordulni már egy alap szakmaiságért, túl médiamainstreammé kezd válni ez itteni lapcsalád szellemisége. És akkor lehet ránk sütni, hogy direkte hipsztersznobságból kerüljük a fősodorba becsatlakozó helyeket. Na ja, direkte fáj és elviselhetetlen.
Reklámtípusok, amiktől megőrülök: jellemzően a gyakorikérdések és ahhoz hasonló oldalak bannerjei. A legostobább facebookos csoportok közönség szintjét célzó agyszar, hetekig kísér, ha véletlen.
A nem azért fizetem az internetet gondolathoz csatlakoznék, tök jogos. Ugyanakkor az internet nem egyszereplős kamaraműfaj, hanem közösségi, üzleti szereplőkkel, magyarul ez egy örök macskosz-egér játék marad, természetéből és mibenlétéből kifolyólag. Könnyítés: az internetes tartalomszerzést vessük össze a tévék által sugárzott, megszakított szarokkal, még mindig jól vagyunk járva.
-
törölt tag
Vicces hogy sokan felhozzák az it café bulvárosodását (teljes joggal), közben meg az IT café színvonalzuhanásához hozzájárultak a szakmaiságot nyomokban se tartalmazó kommentek is már a 2010-es évek elejétől (amikor a hírek közel se voltak ennyire bulvárosak)
Akinek nem inge ne vegye magára, de pl tisztán emlékszem hogy a legtöbb IT business témájú hír topicja 5 évvel ezelőtt is olvashatatlan volt részben a trollok, részben a monomániás antikapitalista neohippik miatt.
Az volt az első hullám, a cikkek bulvárosítása utána jött.
Még egyszer itt a hírtopicokról beszélek, nem a régóta létező Windows X és hasonló nagyobb lélegzetű pl. szoftveres témákról.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Pokémon Crystal játékot keresek 35-40 ezer között!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MAPED ErgoLogic kézi nagyító eladó! Bontatlan Csomagolás!
- Eladó Gigabyte 1050 Ti 4GB!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest