Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz didyman #236 üzenetére

Nem azt mondtam, hogy nem megoldható xy módszerekkel, hanem hogy nem ez a szokványos eljárás. Az MS oldala, vagy maga a support ilyet vsz nem is nagyon ajánlana, mivel aszem már a saját tooljaik (lemezkezelő, diskpart) sem tudnak MBR - GPT között adatvesztés nélkül átkonvertálni.

Nekem az említett megoldás pont nem jó, mert ugye én az ellenkezőjét szeretném, ami macerásabb lehet. Magát a Windows 8.1/10 telepítőt be tudom pendrive-ról bootolni UEFI-ben és shift + F10 után parancssor is van. Csak ugye egy működő és pontos leírás kéne. Annyit már gányoltam, hogy simán átkonvertáltam GPT-re a lemezt, de az nyilván kevés volt a bootoláshoz... :D Itt kéne külön EFI partíció, Windows Boot Managert hozzáadni a boot listához stb. Most visszakonvertáltam a lemezt MBR-re, aztán egyelőre elvan egy USB-s külső házban. Az adatokat majd lementem, aztán ha más nem megy, akkor marad a teljes költöztetés és UEFI szerinti újratelepítés. Csak ugye mindent elölről beállítgatni, minden programot feltelepíteni nem éppen kellemes...
    Igen, amúgy valószínűleg a gyártó sara is és kicsit nonszensz. Többen mondták már ismeretségi körben, meg innen a fórumról is, hogy olyan nincs, hogy nem lehet belépni a BIOS / UEFI-be. De ezek szerint mégis... :(((

Új hozzászólás Aktív témák