Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vision

veterán

válasz HANDO88 #30 üzenetére

Mai fiatal vagyok (23), jelentem, jól élek. Nem anyuciékból, hanem mert dolgozom 2 egyetem mellett... ja, hogy használható szaktudásom van, nem bölcsész diplomám? Hát, pech...

Dolgoztam már nagy multinál, kis magyar cégnél is, de azt láttam, hogy aki dolgozni akar, az fog is. Nincs a lakhelyeden munka? El kell költözni, és kész. Nem muszáj a nyomorban tengődni, oda kell menni, ahol munka van. Csak akarat kérdése, nem vagy még öreg.

A paraszti létformát meg ne akarjuk már visszahozni, a mezőgazdaság a hazai GDP nagyon kis hányadát termeli meg ma Magyarországon, és egyébként is: kevés fiatal akar földet túrni, nem ez a jövő.

A demagógia mindig olcsóbb, és egyszerűbb, de néha gondolkozni is kéne emberek!

Szerk: a pénzügyi rendszert meg lehet szidni, de az ország már kipróbálta az alternatíváját (szocializmus), és nagyon úgy tűnik, hogy nem vált be.

Ahogy Churchill is mondta: "A kapitalizmusnak az a sajátos hibája, hogy egyenlőtlenül részesít a javakban. A szocializmusnak az a sajátos erénye, hogy egyenlően részesít a nyomorban."

Tessék, lehet utópiát csinálni!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák