Hirdetés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
-
IT café
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz Akula #111995 üzenetére
Bakker új 450w-os táp. Simán lehet hogy egy moduláris Seasonic, Thermaltake, Bequiet, Sharkoon van benne. Még jól is járhatsz, ahhoz képest a többi tényleg szinte ingyen lenne.
(De persze tudjuk hogy Akyga van benne)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
Akula
őstag
Gammmer:
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
-
cidalain
veterán
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
cidalain
veterán
válasz homerhamm #111981 üzenetére
kár, hogy nem rajzolta le
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #111982 üzenetére
Ez egy "roty vjeler" nem gyakori fajta, hamar meglesz.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
homerhamm
addikt
gizsgutya
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
cidalain
veterán
Herbál: Gyakorlatilag szárított, porított kerti gaz, átitatva valami kemikáliával (pl higítóban, acetonban feloldott szintetikus kannabioid), majd újra kiszárítva, és cigibe sodorva.
És igen, az oldószer akár csavarlazító is lehet...[ Szerkesztve ]
-
-
válasz homerhamm #111977 üzenetére
Fingom sincs , a herbál ha jól tudom a mariskának valami gagyi és agypusztító olcsó verziója, a szlovák gondolom a származási helye.
Egy Photoshop reklám alatt írta valaki mikor a furcsa fejet vágó hahotázó néger rasztahajú fickó volt a fotón reklámarcnak. Még linkeltem is ide pár hónapja.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Kávéfőző vízkőmentesítővel, csavarlazítóval és szélvédő jégoldóval átitatott szlovák herbált áztatva egy kis romlott citromos Liptonnal.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
válasz morcosharcos #111973 üzenetére
Tömegével embert leölő, tucatnyi család életét tönkretevő és rettegésben tartó kartellest gyanítom senki nem fogja sajnálni mikor a beton és vas spontán öngyullad, a gond inkább az, hogy nem csak ők vannak ott.
-
homerhamm
addikt
Dél-toszkánai nagyfiJJJJJJam.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Csupingo
veterán
válasz homerhamm #111968 üzenetére
Ejj, már a te memóriád sem a régi? Mentségedre szóljon, hogy bárkit lenullázna agyilag, ha ilyen témákban kutakodik a közösség szórakoztatása érdekében. Köszönjük! Most nem olvastam el, de miután a srácok összefoglalták, tudtam, hogy ismerős ebből a topikból.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
homerhamm
addikt
válasz fatpingvin #111967 üzenetére
Reméljük sikerülni fog.
-
-
homerhamm
addikt
válasz fatpingvin #111962 üzenetére
Őszinten nekem már nem volt kedvem ezt a hosszú betűhalmazt összerakni és értelmezni.
[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
A leghosszabb magyar mondat.
-
válasz Trailblazer #111958 üzenetére
Áh, akkor odébb tévetem egy másik kietlen államba BTW a sivatagban hideg van éjjel...
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Cs1csó #111952 üzenetére
A kapcsolatépítés a legnagyobb gond egyébként.
Nekem lenne rá megoldásom ami rövid idő alatt gyorsan megoldaná, de már nagyon rezeg a léc a kitiltással.... Képzelje oda mindenki.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
-
BiP
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #111951 üzenetére
Valami oka biztos van, hogy Breivik sokadjára adja be a kérvényt, hogy inkább végezzék ki...
Az a faszi beteg. Totál irreleváns, hogy mit akar, és miért akarja. -
fatpingvin
addikt
válasz Top cat #111948 üzenetére
a skandinávok rájöttek arra amire sok más helyen még nem sikerült, hogy az elrettentő hatás kifejezetten nem működik azoknál akiknek a büntetési tétele a börtön. a rehabilitáció viszont igen, és az hogy normális körülmények vannak az nem azt jelenti hogy szabadon azt csinálnak a rabok amit akarnak meg egy nagy üdülőprogram az egész. csak ezt a magyar általában képtelen értelmezni is.
"A börtön lényege a büntetés mellett a korrekció lenne, hogy aki kijön, az utána a társadalom hasznos részévé válhasson."
annyival egészíteném ki hogy kihúznám a "büntetés mellett" szakaszt. pragmatikusan közelítve a dolgot, a büntetés tökmindegy össztársadalmi szempontből, ami számít az az hogy az adott illető minél hamarabb értelmesen visszailleszthető legyen abba a társadalmi rendbe ami az adott ország elképzelése a társadalmi rendből.
amúgy pont ezen elvek mentén én abszolút nem zárkóznék el a halál"büntetés" koncepciójától, csak nagyon más alapokra kéne helyezni mint ahogy a hangadók szokták. nem az elégtétel meg a pleb igazságérzetének a kiszolgálása lenne a cél, hanem az olyan össztársadalmi kártevők (nagy társadalmi károkat okozó nagycégek vezetői, etc) kivonása a rendszerből akiknek túl nagy befolyása és kapcsolati hálója van ahhoz hogy hasznos vagy legalábbis ártalmatlan elemként visszailleszthetőek lennének. tudom, társadalommérnökösködés.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
TESCO-Zsömle
félisten
És ha luxus körülmények között tartják őket, annak van visszatartó ereje?
Valami oka biztos van, hogy Breivik sokadjára adja be a kérvényt, hogy inkább végezzék ki...
De a tanulmányok azt igazolják, amit hcl írt. Ugyanezen okokból nincs visszatartóereje a halálbüntetésnek se, még ha az ugye növelni nem növeli a bűnözést. A börtön lényege a büntetés mellett a korrekció lenne, hogy aki kijön, az utána a társadalom hasznos részévé válhasson.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Nem, az a lényeg, hogy nem függ tőle.
Asszem az jött ki, hogy a rossz körülményektől nem csökkent a bűnözés, hanem nőtt, mert egyre kegyetlenebb arcok kerültek vissza a társadalomba. Egyáltalán nem volt visszatartó ereje, hogy bent rossz, mert olyan rosszak az életkörülmények, hogy mindenképpen bűnözni fognak, nincs más megélhetés."Skandináv országokba, van hogy azért csinálnak valami bűntényt hajléktalanok, "
Máshol is, itthon is.Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Mióta a kényszermunkát megszüntették, azóta a börtön más megítélés alá esik. Annak volt némi visszatartó ereje állítólag.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Top cat
addikt
És ha luxus körülmények között tartják őket, annak van visszatartó ereje?
Skandináv országokba, van hogy azért csinálnak valami bűntényt hajléktalanok, hogy bekerüljek, mert jobb körülmények vannak a böriben mint amiben élnek.BiP
Attól, hogy csináljanak valami csúnya dolgot.
Van itt olyan népcsoport, akiknél szinte dicsőség bekerülni a sittre pár évre.
Az ilyen körülmények ,azért csak más perspektívába helyezné az ilyen gondolkodást.Pont azoknak kéne ott ülnie, akik eldöntik, hogy ki kerüljön be, ki ne.
Igen, elég soknak a börtönben lenne a helye ezek közül.De szerintem fejezzük be, mielőtt ránk szólnak.
-
-
Ezek még kulturáltak a délamerikai meg afrikai börtönökhöz képest, ahol egy cellában 10-en vannak és maguk alá szarnak, hugyoznak abban feküdve, gyakorlatilag állatként vannak tartva. Az más kérdés, hogy ki van ott jogosan és ki nem. Van az a réteg ami megérdemli.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz homerhamm #111935 üzenetére
A norvég se sokkal rosszabb, a helyi tömeggyilkos ennek ellenére állandóan kitalál valamit, hogy neki ott rossz. Majd ha lesz időm, megsajnálom.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
-
gban
veterán
Valaki keres Dragon ball meg songoku kártyákat.
Nem is gondoltam volna hogy a sonka-gomba-kukoricás pizzának is van kártyája...
Aztán megnéztem, szerintem a Son Goku-ra gondoltPostázást nem vállalok.
-
KROK640
nagyúr
Mint én amikor egy hegytetőn 2022-ben véletlenül áttévedtem Svájcba. Bementem az országba vagy 15 métert, aztán megállapítottam, hogy ott is fehér a hó, meg hogy nincs nálam semmi papírom, és gyorsan visszafordultam, mielőtt megvendégelnek illegális határátlépésért. Mondjuk svájci börtönt még nem láttam belülről, de nem vasárnap délután akartam kipróbálni, mikor másnap munka, még a végén elkéstem volna.
Ellenben tavaly mikor átruccantunk Bregenzből Lindauba, akkor öcsémnek sikerült minden létező okmányát otthon hagyni, és na persze, hogy akkor jöttek civil ruhás rendőrök oda hozzánk és igazoltattak. Nem volt egyszerű story, és rendesek voltak, én már azon kezdtem gondolkodni, hogy hogy szerzem majd vissza az öcsit
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
opr
nagyúr
válasz Trailblazer #111928 üzenetére
Hatartalan jokedvvel boklaszol.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #111928 üzenetére
túl mész egy határon
-
-
válasz Trailblazer #111921 üzenetére
Mi számít külföldre menésnek, átugrottam az osztrák Fressnapfba egy kutyatakaróért, mert a szombathelyiben nem volt. Személyi nélkül. Ez még a korivírus előtt volt 18-19 körül, akkor még nem volt webshopjuk.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #111924 üzenetére
Jártam azon a környéken, szép. Velencében is volt szerencsém lenni vagy 3×, egyszer még a februári karnevál is képbe került
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #111921 üzenetére
Jujj, azért 1992 nem mostanában volt.
Abban az évben jártam Marokkóban is.
Te merre voltál?és ez off
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
Mintha eltűnt volna néhány post
-
KROK640
nagyúr
válasz Trailblazer #111905 üzenetére
Van külföldi bankszámla, igazából egy jó eur->ft váltás miatt került a magyar számlára minden, és hiába lett utána erősebb a ft a fee miatt nem érte volna meg visszatenni külföldi számlára. Hát nem abból indultam ki, hogy csak úgy behúznak egy nagy adag pénzt, és utólag szólnak, hogy amúgy mi voltunk, és még megköszönni is luxus, hát még valami más konstruktív megoldást bevezetni.
Azért éhen nem fogok halni (remélem), de úgy tűnik, hogy idén nyáron se megyek Amerikába, sőt ennek fényében a tavaszi skóciát is át kell gondolnom.
-
-
cidalain
veterán
válasz Trailblazer #111913 üzenetére
Én feltüntetném a standard kötelező árakat, majd ha valaki a postát ikszeli, akkor adminisztrációs költség +1000 Ft.
Ha a posta kötelez, hogy ilyen áron biztosítani kell a lehetőséget, de ehhez a websopnak kell elcuccolni a postára/automatához a napi 34 csomagot, és ott egyesével becsipogtatni, akkor joga van egyéb adminisztrációs költséget felszámolni.
Nyilván köthet szerződés a postával, hogy telephelyen felvegye a csomagokat, de ott valszeg nem ezek az árak fognak szerepelni a szerződésben.
Bicskanyitogató, de ettől még nem fogom a postát választani a legröbb esetben. Postaautomata 20 km-re van tőlem, minden más útbaesik a napi mozgásom során, max 1 km kitérővel. A posta házhoz meg sosem lesz versenyképes semmilyen automatával szemben.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Trailblazer #111913 üzenetére
Technikai szempontból nem hiszem, hogy sok dolgot befolyásolni fog. A legtöbb webshopban így is kint szokott lenni az mpl. Ahol nem, ott is 2-3 csomagküldő cég közül lehetett válogatni, szóval a postát pluszban felkínálni ott nem lesz túl nagy ördöngősség.
A felháborodás emiatt szerintem műbalhé, vihar a biliben. Szerződni nem kell a postával emiatt, plusz költséget nem okoz.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Trailblazer
veterán
Más: beszéltetek korábban postáról. Ez mennyire korrekt? Mert szerintem megint túlontúl beleavatkozik az állam oda, ahová nem kellene.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Csupingo
veterán
Talán inkább drónok háborúja lesz. Filléres drónokkal intézik el a tankokat, dobálják kézigránátokkal az embereket, stb.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
opr
nagyúr
válasz Trailblazer #111905 üzenetére
Az se kell. Lehet rakni a megtakarítást tőzsdére valami indexbe, vagy simán egy wise számla, aztán ott lehet rakosgatni ahova akarja. Vagy revolut. Vagy akár tényleg, végső esetben bitcoin. Van erre ma már ezer megoldás, aminek a nagy része nem viszi, hanem még hozza is a pénzt, de minimum a reálértékét megtartja.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
Új hozzászólás Aktív témák
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest