Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Nem akarom a szokásos flame-t gerjeszteni, de az, hogy az ms office me$$ze a legjobb irodai csomag, adhatna okot vitára.
Az ms formátumok meg azért működnek kvázi szabványként, mert nem tisztességes versenyben erőszakolják rá az emberekre. Elég pár embert megvenni az Apeh-ben, hogy csak windowson futtatható eszközökkel lehessen adót, járulékot bevallani és rögtön vesz az országban minden vállalkozó ms termékeket. Még jó, hogy az első bátortalan lépések megtörténtek ennek lebontására, bár a kézzelfogható eredményről még okkal lehetne vitatkozni.
Ha az iskola az életre készítene fel, akkor a diáknak a szövegszerkesztés alapjait tanítanák, nem azt, hogy az msoffice2k7-ben a file menüben milyen sorrendben gördülnek le a menüpontok. Ez biztosan nem az életre készít fel, ez egy ms vizsgára készít fel. Ha az iskolából az ms kiszorítja a többi rendszert, akkor soha nem lesz más szoftver az országban. Tehát az iskolában kell kezdeni, nem a vállalatoknál az idős munkatársak körében.
Az meg jogi képtelenség, hogy a gpl-es szoftverek most azért ingyenesek, hogy később a beetetés után pénzt lehessen kérni érte. A gpl nem engedi meg, hogy egy gpl-es program szabad felhasználásának lehetősége teljesen bezáruljon. Tehát bármikor kérhetsz pénzt a szabad szoftverért, de azt nem tudod megakadályozni, hogy közben más ugyanazt ingyen adja.
Én pl. nem ingyen dolgozom, én szolgáltatásért és hozzáadott értékért kérek pénzt. Hogy konyhanyelven fogalmazzak: ha egy autót egy kalapácsütéssel meg lehet javítani, akkor én adhatom ingyen az open source kalapácsot, de azért szedek pénzt, hogy tudtam, abban a konkrét autóban a konkrét hiba esetén hova kell ütni a kalapáccsal.
-
Tény, h az M$ office nagyon profi darab. De kérdem én: szükség van rá ált isk+gimis szinten? Sőt, szükség van rá az egyetemi szakok 80-90%-ában? nem.
Ergo a diákság 95%-ára feleslegesen elköltenek fejenként 40-50eFt-ot.
Mivel az átlagGizike M$ office-t tanult titkárnőképzőben, így a gazdaságban is ezt fogják alkalmazni, kivéve, ha a főnöknek van annyi esze, h nem ad ki 1-2 millát csak office-ért, és ráneveli a Gizikét, h OO-t használjon.
"sok program azért ingyenes, hogy "beetessék" a felhasználót, a későbbi immár fizetős programra" - még ha később fizetünk is a supportért (ld linuxos cégek - bár náluk szó sincs beetetésről, az elejétől tiszta, h az OS ingyen van, a supportért kell fizetni), el tudja dönteni az ember, h akarja-e.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az open source programok nem fogják kiszorítani a kereskedelmi szoftvereket, de az iskolákban jelentős előretörésre számítanak az elemzők.
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dark Souls sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- További aktív témák...
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 5 64GB,Használt,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest