Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Valamilyen szinten persze jó, ha van szabályozás, ha úgy tetszik 'cenzúra', hiszen van a másik oldal, ha a szülő jól végzi a dolgát, a tévéből meg ömlenek a sz..r szemét műsorok...
Szóval valahol a középutat kell megtalálni. Mint mindenben.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Scalpel
senior tag
Azért van a gyereknek szülője, hogy megnevelje, és elmagyarázza neki, hogy mi a játék, mi a valóság, meg stb
Itt van valóban a kutya elásva...
Én sem azt mondtam, hogy az egyetlen tényező a játék, hanem azt, hogy ez is egy lépcsőfok. Hisz az ember pszichéje nem egyik percről a másikra lesz kész... de a játék éppenséggel negatívan hathat valakire, aki erre fogékony... és itt jön be az, hogy otthonról úgy önmagában mit hoz...
-
cucka
addikt
Az emberek szeretik leegyszerűsíteni a dolgokat és bűnbakot találni.
Amerikában a Columbine-i iskolai mészárlásnál is ez történt - sokkal kényelmesebb volt kikiáltani a videójátékokat és Marilyn Manson-t bűnbaknak (merthogy az elkövetők azt hallgatták), mint elgondolkozni azon, hogy vajon miért juthattak olyan könnyen fegyverekhez, hogy felelősek-e a szülők, és egyáltalán, jók-e a fegyverviselést szabályozó törvények? (Amúgy shotgunról meg gépfegyverről van szó, tehát nem kispálya).A nagy néptömegeknek egyszerű üzenet kell, nem pedig több oldalról is alátámasztható/cáfolható társadalmi vita. Ezért szálltak rá a videójátékokra. Ugye, hogy sokkal egyszerűbb és olcsóbb kikiáltani a videójátékokat bűnösnek, mint pl. átfogó programokkal tenni az erőszak visszaszorításáért, visszafordítani a gettósodást, komoly mentálhigiénés oktatást biztosítani a gyerekeknek, megteremteni a jogi hátterét annak, hogy a családon belüli erőszakos esetek egyáltalán kiderüljenek, stb.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Régen kicsit mások voltak a viszonyok, nem gondolod? Hogy a francba jön most ide egy gladiátor vérfürdő? Ha manapság lennének ilyenek, akkor jogos lenne a felháborodás, mondván, a játék semmi amellett - na de nincsenek
Amúgy meg egy sz..r az egész cenzúrázás, nagyfiúknak való címkék, meg korlátozás és ejnye-bejnye. Azért van a gyereknek szülője, hogy megnevelje, és elmagyarázza neki, hogy mi a játék, mi a valóság, meg stb, nem kéne országos szinten ezt rákényszeríteni _mindenkire_.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
ddekany
veterán
Hm... és miért pont ezt tiltják be? Úgy értem, valamiféle kutatásaik szerint aki ilyeneken nő fel, az kevésbé lesz kezelhető az állam számára, mondjuk, jelentősen hajlamosabb lázadni, vagy efféle? Eddig az volt a mendemonda, hogy az agresszív dolgokon az emberek kiélik magukat, és így kevésbé lesznek depresziósak vagy lázadók... Na most akkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
Kösz hogy kijavitottad tudtam hogy el fogom cseszni de már nem emlékeztem hogy 2n-el csesztem el régen mindig vagy 1-el.
Na lényegre visszatérve: akiben ez a játék plusz agressziot vált ki az amúgy is ideggyenge. tökmind1 mit csinál. millio és millio ember nem az tőle és ezt kell megérteni.
Nem teljesen játék, de régen a romaiak gladiátor játékokat néztek... ma meg megy az ugatás az akcio filmek ellen meg a durva játékok ellen. Na akkor az mi volt, ha nem durva.
-
azbest
félisten
az ilyennek nem kell valós indok, mert tipikusan így szokott kezdődni a családon belüli erőszakról szóló sztorik eleje... hogy annyira szereti a családot, hogy minden nap végigver rajtuk, ha van sapkája azért, ha nincs sapkája azért... persze utána bocsánatot kér, és másnap még jobban megveri őket.
Szal ha ilyen eset fordulna elő, akkor fejlelentés és válás... ha meg az anyuka nem tesz semmit (a gyerekei érdekében) akkor éppolyan bűnrészes, mégha őt is verik.
Nehogy már az alkoholra, játékra vagy a más szenvedélyre legyen fogva egy ilyen gerinctelen pöcs ember viselkedése.
Bocs ha hevesebben reagáltam, de kiveri a biztosítékot, ha mindenféle kamu indokra hivatkoznak az olyan agresszív állatok, akik miatt mindenféle idióta szabályokat hoznak a többség kárára.
-
torma99
aktív tag
Ez akkora baromság. Tisztára olyan, mint hogy nálunk nem lehet beszélni a varégbálnavádász bűnözésről mert egyből lenáciznak, pedig ez egy létező jelenség és attól, hogy tabuként kezeljük létezik...
-
azbest
félisten
jah értem, a 15+ azt jeletni nálunk, hogy 15 évesek vagy kisebbek Merthogy ami durvább ennél, azt betiltják.
A műanyag gyerekjátéknál pont az ellenkezője van, ott ugye bizonyos kor alatt nem adhatóak a játékok, nehogy lenyelje.
Szerintem éppen a felnőttek lázadozhatnak... ezek szerint ott a tv adások is gyerekműsorokra és családi szappanoperákra vannak korlátozva
Talán még mindig attól félnek, hogy bevadulnak a rabok az agresszív tartalmaktól[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
vagy éppenhogy a játékban vezeti le és nem a való életben vele szembejövőnek töri be a képét
valamit nem értek
„15 éven felülieknek!” kategóriába nem sorolhatókat tiltanak? Nem a 15 év alattiak kategóriába? A józan paraszti eszemmel, ami nem 15 év alatti az 15 év feletti... valami zavart érzek az erőbenVagy a 15 éven felüli kategória is be van korlátozva gyerekmese tartalomra?
[ Szerkesztve ]
-
Scalpel
senior tag
Sötét vagy mint a marianna árok legmélye...
Ez nem volt szép...
Miért ne lehetne hatása emberekre komolyan is? Azért, mert nem lesz mindenki géppisztolyos mészáros, attól még lehet, hogy fokozott agresszivitással reagál olyan dolgokra, amikre normális ember nem, köszönhetően a virtuális agressziójának. Az agresszió =/= fegyveres ámokfutás...
Ja, és Mariana-árok...
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
válasz raszputyin #13 üzenetére
Sötét vagy mint a marianna árok legmélye...
"Lehet, hogy nincs tudományos kutatás, ami ezt bizonyítja, de olyan sincs, ami az ellenkezőjét."
ehhez semmiféle tudományos kutatás nem kell, hogy 10millio ember játszik aktivan lövöldözös FPS-el mégsincs minden nap támadás ebből fakadóan. 2 évente megprobálnak a GTA-ra ráhúzni egy ügyet és ennyi... Józan paraszti ész. Használd!
-
Depression
veterán
válasz Wolverine #22 üzenetére
Lehet, hogy hamarosan Kína lesz a szabadság országa, mert ott minden szabad, amit nem tiltanak, míg az ausztráloknak mindent szabad, amit megengednek.
Felháborító, hogy joguk sincs megtudni, hogy mi van letiltva. Ha a NY Times is leközölné, akkor azt is tiltanák?
Gondolom ezek szerint 404-et kapnak ha egy olyan oldalba ütköznek, és nem kormányzati figyelmeztetést, hogy tiltva van.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Termigáßor
aktív tag
Kár volt ezért abbahagynod az UT-t. Teljesen normális dolog ha sokat játszol, álmodban is előjöhet. Pl.: velem is előfordult már, hogy kiosztottam pár fejest álmomban... de érdekes módon túlélték a delikvensek, csak egy piros folt lett a homlokukon amit utána letöröltek (szerintem egy kis paintball is bekavart )
Jobbára ártalmatlan...
-
Wolverine
félisten
válasz Depression #17 üzenetére
Az a baj, hogy ez nem vicc; a Wikileaksre felkerült a feketelistájuk, és azóta azt is blokkolják.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Cyberpunk
félisten
válasz raszputyin #19 üzenetére
Dehogy keverem bele a melegeket, csak egy hasonlattal éltem. Persze lehet hogy rosszul választottam
Na de szerencse hogy idehaza még nem talált ki valami hasonlót valamelyik okostojás, már lelki szemeimmel látom hogy a magyar gamerek utcára vonulnak stb-stb..
Az a röhej az egészben hogy ezek az intézkedések még elmennek mondjuk Kínában, mert ugye ott tudjuk milyen rendszer van, de egy modern nyugati demokráciában
Ha megnézitek minden korszaknak megvolt a maga céltáblája amit az éppen ügyeletes gonosznak titulálnak ki. Ilyen volt a rock, metál, punk, erőszakos filmek, most meg épp a számítógépes játékokHope was the right choice, and it always will be.
-
qwertly
addikt
Sajnos már átlépték a lélektani határt ,avval hülyítik az embereket,hogy minden hol pedofilok vannak pedig azok általában a rokonságon belül vannak .Most már csak idő kérdése,hogy teljesen szűrjék az internettett"közösség izgatása,személyiség jogok, szerzői jogok meg egyéb kreált indokokkal".Utána már csak a belbiztonsági minisztérium által bevizsgált szoftvert és hardvert lehet majd vásárolni .Mint ahogy most már a kis majom francia akarja
-
raszputyin
senior tag
Az biztos! Borzasztó erőszakosak a hagyományos mesék, nem is főleg a népmesék, hanem a XVIII-XIX. század műmeséi! Én amúgy szíjat hasítanék annak a hátából, aki a kisfiának játékpisztolyt meg játékkatonát ad (ahogy a rúzsos és egyéb kurvaképzős felszerelést kapó kislányok szüleitől is felmegy bennem a pumpa).
Nem a betiltásról beszéltem, hanem hogy a saját elmédet kicsit védd az ilyenektől -- igazatok van, a Híradót beleértve (még inkább a gyerekedét, ha van).
Cyberpunk: a melegeket tessék kihagyni a dologból, semmi közük az erőszakhoz vagy a bűnhöz. Poszt-2009. június 7. korunkban talán nem semmitmondó ez a figyelmeztetés.[ Szerkesztve ]
-
WD40
aktív tag
válasz Cyberpunk #16 üzenetére
De hát a népmesékben is sok az erőszak! pl. Piroska és a farkas, hasfelmetszés, vagy a sárkány fejeinek levagdosása, stb. Már kicsi korukban erőszakot tukmálnak a gyerekekre. Ennyi erővel azokat is betilthatnák. Biztos náluk is vannak ilyen "butális" népmesék. Idióták.
Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
Depression
veterán
Hamarosan ez az oldal, és az összes más oldal is elérhetetlen lesz onnan, ugyanis az ő törvényeiket fikázzuk. :-) de csak miután a youtube-ot is betiltják, és a google keresőjét, meg persze a bing-et.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Cyberpunk
félisten
Hát én is elég sokat játszom lövöldözős játékokat, de nálam még nem váltott ki hasonló reakciókat. Persze lehet hogy én is álmodtam már hasonlót csak nem emlékszem rá
Én erre csak az unalomig ismételt közhelyeket tudom mondani, hogy nem (csak) a játékok teszik az embert gyilkossá, ez szerintem egy vele született hajlam hasonló mint a homoszexualitás. De persze nevelés kérdése is. Ha mindenkit potenciális tömeggyilkossá tennének a játékok akkor én hát hogy is mondjam maga lennék az Antikrisztus, legalábbis a szerint hogy mennyit meg milyen gyakran tolok FPS-t
No meg persze akkor a TV-t is be kéne tiltani mert csak elég bekapcsolni este a híradót és már jön is az erőszak, nem beszélve a könyvekről.
Ja erről jut eszembe milyen nagy vihar volt annak idején Ausztráliában a "kis vörös könyv" megjelentetése miatt, na akkor is milyen szépen beindult a cenzúra gépezete.
Ezzel csak azt érik el hogy alapjába sértik az emberek alapvető szabadság jogát, mert ne mondja nekem senki meg hogy mivel játszhatok stb..
Érdekes az USA-ban a hasonló törekvések mind fűbe haraptak mert ott úgy ítélték meg hogy ez nem egyeztethető össze a demokratikus jogokkal. Na mindegy ezek szerint az ausztráloknál meg a németeknél valami gond van a fejekben.Amúgy bocs hogy ennyit írok de az ilyen dolgokon én úgy feltudom magam húzni Lehet hogy nem is a játékok miatt fogok mészárolni hanem az efféle seggfejek miatt akik ilyeneket kitalálnak
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Brutális eb
addikt
Én egyik este játszottam a 3d sex villa 2-vel nem merem leírni mit álmodtam szörnyű és elrettentő volt.Ébredés után az alvó kedvesem bánta meg,hogy ilyen borzalmakkal szórakozok.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Szőröstalpú
tag
Tulajdonképpen teljesen jogos, hogy bővítik a használatot. Ha már megvan az infrastruktúra, akkor miért hagynák parlagon heverni?
-
raszputyin
senior tag
Az egy kicsit más. Én pl. egy UT-s este után álmomban ok nélkül, hidegvérrel fejbelőttem 2 embert, csak mert útban voltak. Teljesen valószerű volt az álom, jól be is rezeltem, hogy mi van... Azóta nem játszom lövöldözős játékot, és nem bántam meg, hogy kiszálltam.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy a betiltás a jó megoldás, csak azt, hogy tényleg óvatosan kell bánni az ilyenfajta "szórakozással". Lehet, hogy nincs tudományos kutatás, ami ezt bizonyítja, de olyan sincs, ami az ellenkezőjét.[ Szerkesztve ]
-
raszputyin
senior tag
Hurrá, félmillió véres szemű, dühös WoW-függőt szabadítanak majd magukra
Ezt nem ússza meg élve az ausztrál kormány :-) -
Wolverine
félisten
Az ausztrál előírások eddig is idegesítően idiótának tűntek, de ennek a bevezetésével átlépnek egy elég kényes határt.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
CimbiX
aktív tag
Hat, sajnos mar nem tart sokaig. Eppen par napja olvastam, hogy egyes kormanyparti politikusok maris a "Killerspiele" (a nemet sajto es politika altal kitalalt szo, nagyjabol minden lövöldözös jatekra ra lehet huzni a cimket, a mediaban mindig a CS-ot hozzak fel peldakent) ellen is bevetnek a cenzurat. Teljesen agyamentek itt a politikusok...
-
negyedes
addikt
-
nagyúr
Miért nem lövik vissza magukat mindjárt a középkorba? Esetleg csinálnak újra börtönszigetet magukból?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
ujoimro
tag
Addig nem lehetsz igazán szabad, amíg nem szereted a Nagy Testvért! Nem elég engedelmeskedni, szeretned kell Őt!
-
Cyberpunk
félisten
Hát erre már nem találok szavakat Hálát adok az Istenek hogy nem a demokrácia minta államába Ausztráliába születtem.
De ezt én már sejtettem hogy megfogják lépni, kíváncsian várom hogy a németeknél mikkor használják majd ugyanerre a nettcenzúrájukat, szerintem ott sem kell sokáig várniHope was the right choice, and it always will be.
-
Pffff..
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest