- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
-
dabadab
titán
válasz buherton #189 üzenetére
"De ez még csak a kisebbik gond, mert papír, fán és szenek kívül mást is elégetnek . Nem véletlen, hogy télen Csepel, Pesterzsébet, Kispest és Kőbánya felett van a legrosszabb levegő."
Szerintem Pesterzsébeten viszonylag kevés német milliomos lakik - ugyanis róluk volt szó.
DRM is theft
-
buherton
őstag
Vannak fatüzelésű kazánok is és egyként elég sok. Azokba simán beledobják a papírhulladékot. De ez még csak a kisebbik gond, mert papír, fán és szenek kívül mást is elégetnek . Nem véletlen, hogy télen Csepel, Pesterzsébet, Kispest és Kőbánya felett van a legrosszabb levegő.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Tikakukac
titán
válasz #33253120 #185 üzenetére
Igen, hát ez az elmélet.
Gyakorlat: juss el a hulladékudvarba. Mókás, főleg egy rakat szeméttel, BKK-n.
Gyakorlat2: vegyék is át tőled a cuccokat. Whehe, dupla móka.De ugyanezt vidéken is eljátszani, pfii. Nyiregyre vittem be dolgokat, anyám, hogy mennyi telefon, rohanás és hülye pofa állta utamat mire ledobáltam mindent...
Nem csodálom, ha valaki tényleg mindent simán a kukába dobál, itthon pusztulat ami van szelektív téren.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
dabadab
titán
válasz #33253120 #181 üzenetére
"az emberek hamarabb adják le a hungarocellt a helyi hulladékudvarban, de a papírt még a milliomos is a kazánba dobja...."
A hungarocell baromira macerásan újrafeldolgozható (ellentétben a papírral), német viszonyok mellett meg a kazánba dobott hulladékpapír kb. értelmezhetetlen, nincs ilyen, nem létezik.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
válasz nyisziati #180 üzenetére
Ok. Akkor elmagyaráznád nekem, hogy a heroin árú lámpatestek mint kézműves termék, miért vannak brazílilai őserdők halálából származó papírba túlárazottan, és mindenenre kiterjedően túltoltan csomagolva? 80*80*80, és van benne még kb 2.5kg papírtömés.
Ellenben a kínai hasonló csillár az újrafeldolgozható hungarocellben, ugyanúgy 80*80*80, de az emberek hamarabb adják le a hungarocellt a helyi hulladékudvarban, de a papírt még a milliomos is a kazánba dobja....
Az meg ilyen szmogban nem vicces.....
Szerk.: És láttam már ugyanazt a csillárt prémium, és kínai kivitelben is....[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz Necroman_Mk2 #179 üzenetére
Ne viccelj. Újrahasznosítás?!
Németországban, ami úttörőnek számít ilyen szempontból, 10 % körüli az újrahasznosítás aránya.
A legjobb műanyag az, amit elő se állítanak. -
Necroman_Mk2
őstag
válasz somogyib #174 üzenetére
Józan paraszti ésszel gondolkodva: egységes töltő esetén több készülék (nem csak telefonok) használja ugyanazt a típust, azaz nem lesz kötelező melléjük csomagolni a dobozba. Ez persze eleinte kellemetlenségeket szülhet, de idővel meg lehet szokni - szóval ebben az EU-nak van igaza
Az Apple-nek ez ugye a "licencdíj" miatt lehet kellemetlen, abban viszont igazuk van, hogy ez a felülről jövő egységesítés visszavetheti az innovációt.
(#172) nyisziati Mondjuk e téren én a Coca-Colának adok igazat, főleg, hogy ezen PET palackok újrahasznosítható anyagból készülnek. Az, hogy a buta fogyasztó nem képes kilapítva a szelektíve dobni, az egy más kérdés - de itt egy jó lehetőség egy GreenPeace-szel való együttműködésre a jobb világra nevelés jegyében
(#177) T_chris Meglássuk a jövőben, bár, mint azt a kis magyar valóság bizonyítja, nem csak(?) a zöldek megvehetőek
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
törölt tag
válasz Necroman_Mk2 #171 üzenetére
A Greenpeace évek óta kb bármire/bármi ellen felbérelhető, a zöld pártok felett meg valahogy mindig kibukik, egy nagyobb politikai párt pár éven belül.
Szerintem ezek nagyobb kárt okoznak a környezetvédelemnek, mint az általuk emlegetett környezetvédelmi törvények. -
Fred23
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
Amit írtam arra értettem, amiről a cikk is szól:
a.) Van az EU, azt mondja egységes töltő kell, mert ha az lesz, akkor nem szennyezzük annyira a környezetünket.
b.) Erre az Apple azt mondja, hogy nem jó az egységes töltő, mert azzal jobban szennyezzük a környezetünket.
Most kinek higgyek? Hol van itt tudományos magyarázat az egészre?
Ezért írtam, hogy ez a környezetmegóvás - ilyen esetben - csak egy lózung. Szerintem mindenki csak a saját gazasági érdekeit nézi.
És manapság bármilyen ötletet jól el lehet adni, csak "környzettudatosságra", "ökológiai lábnyomra", "karbnonsemlegességre", és egyéb ilyenekre kell hivazkozni.
És ahogy írtad is, tenni akarás nincs. De nem is lesz, amíg ez csak jól hangzó szövegek durrogtatása.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Mondjuk pont a Greenpeace-nek (meg a többi hagyományos zöld szervezetnek) a tudományos megalapozottsággal komoly problémái vannak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
nyisziati
veterán
Ezzel az a baj, hogy amikor kezd sok pénzről szó lenni, akkor vagy megkenik/megveszik a GP-t/zöldeket, vagy a politikusokkal teszik ezt meg a nagy cégek.
Vagy egyszerűen benyögik, hogy mi akkor is ragaszkodunk a műanyag palackjainkhoz, mint a Coca-Cola tette azt mostanában.
Ja és arra hivatkozva, hogy "az emberek akarják ezt!".
És hozzájuk senki nem fog hatósági embereket testálni, hogy márpedig holnaptól csak visszaváltható csatos üvegben árulod a nyálat, különben irgum-burgum.[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz somogyib #168 üzenetére
A tudományos megalapozottság szerintem nem gond, inkább a tényleges tenni akarás hiánya az. Bár vannak erre megfelelő szervezetek (pl. GreenPeace, zöld pártok), akik tudnak rájuk hatni e téren.
De inkább ezt tűzzék ki, mint bármilyen "nemzetieskedő" lózungot, amily utóbbiak mögött többnyire még kevesebb valós tenni akarás áll, mint a környezetvédelem mögött."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
somogyib
őstag
válasz Necroman_Mk2 #167 üzenetére
"az e-szemét csökkentése egy kívánatos pont"
Az lenne, de amíg mindkét fél erre hivatkozva az ellenkezőjét állítja - lásd alcím - addig ez csak egy üres lózung.
A klímavédelem ma egy jól hangzó szlogen, de szerintem sokak csak reklámcélból használják, tudományos megalapozottság nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
A helyzet már korántsem olyan katasztrofális töltő fronton, mint kb. 10-15 éve, de az e-szemét csökkentése egy kívánatos pont. (Pláne, hogy sok ember továbbra is a normál kukába dobja az e-szemetét, és nem csak kábeleket, hanem pl. képcsöves tévéket is.) Megoldás lehet, ha a gyártók ezentúl nem adnak töltőkébelt az új telefonhoz és egyéb hordozható, elektronikus készülékhez (pl. e-könyv olvasó, borotva), bár ennek akár egy "indokoltlan" árdrágulás is lehet az eredménye az amúgy filleréekből előállítatott kábelekre. Nem beszélve arról, hogy ha ismét lesz egy micro-USB => Type-C szabványcsere, akkor az embereknek ismét kell egy új töltő vagy átalakító. (Írja mindezt egy olyan eember, aki egy előbb említett, Huawei márkájú átalakítő fejért kiadott kb. 2000 Ft-ot )
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Giovan!
addikt
válasz burgatshow #164 üzenetére
Az a baj nem érted. Ők eldöntötték, a lightning szar, és le kell cserélni, mert mindenkinek olyat kell használnia mint nekik, mert az jó, mert ők használják. Aztán még ők sznobozzák az Apple felhasználóit
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Medocsabi
addikt
Részemről ez egyáltalán nem ötlet volt. Csak arra próbáltam célozni, hogy a cikkben szereplő ok (a környezetvédelem) mennyire álszent. Millió más dologgal is lehetne kezdeni ha komolyan gondolná az EU. Nem gondolnám, hogy pont a töltő csatlakozók egységesítése lenne az egyik legfontosabb pontja.Ettől persze még jó dolog, Csak az indokot tartom álszentnek.
-
Tikakukac
titán
Elképesztő amit megengednek maguknak egyesek...
Ugye? Pedig mennyivel egyszerűbb az ilyen érvekkel megtámogatott hsz.-eket egyszerűen csak ignorálni. Érdemes visszanézni a topikot ezen szemlélettelA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Istenem. Tényleg nem szabad a felsorolásoktól és a toldalékmentes szavaktól fentebb lépni. Bármi hasonló bekerül egy hsz.-be, instant kiforgatja mindenki.
A többit inkább visszatöröltem.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
XORANDOR
kezdő
Erre megoldás lehetne a scifi -t leszámítva, ha tényleg kibírna min 24 órát egy feltöltéssel és ez optimálisan mindig éjszaka környékére esne. Éjszaka ráteszed, alszol, és reggel lehet nyomkodni. Viszont ahogy egy előző hozzászóló és említette, a jelenlegi technológiánál egyenlőre nagy a veszteség, és még nem éri meg.
-
Tikakukac
titán
A közleményben jó almás pite recept sincs. Fogalmam sincs mit változtat egy cég üzletpolitikáján egy adott közlemény tartalma. Ez nyílt titok, hogy ha rajtuk múlna én az utcára kerültem volna már sok éve.
-
Giovan!
addikt
válasz Tikakukac #151 üzenetére
Most maradjunk inkább ennél az esetnél, és ne evezzünk el a "mit akarhat az Apple irányába szerintem". A közleményükben nincs szó arról, hogy a saját megoldásukat akarnák ráerőltetni bárkire.
Az állami beavatkozást én is indokoltnak tartom (elvégre azért fizetünk adót, hogy beavatkozzon belőle néha ) , egy bizonyos szintig. Ez már nekem túlmutat azon a szinten.
-
miqlas
őstag
... ahogy én látom, csak az Apple nem akarja elfogadni az EU-s javaslatot. A többi gyártó nem háborodott fel eddig ez ellen! Megint egy „Apple vs világ” harc szemtanúi leszünk ... hiszen az Apple mindig is a másságról szólt
Amúgy szerintem azért is hibás az almás cég érvelése, mert a javaslat nem visszamenõlegesen írná elõ az átállást, hanem valamilyen 2-5 éven belüli idõponttal, hogy a tech. cégek tudjanak alkalmazkodni és a jövõbeli fejlesztéseikkel megfelelõen tervezni!
42
-
kacsyx
aktív tag
"kellemetlenségeket okozna a fogyasztóknak"
Pl. nem éreznék magukat egy egységes töltővel elég sznobnak, trendinek?
Szinte mindennapos, hogy bejönnek az irodába és körbekérdeznek, hogy van-e valakinek iphone töltője. Mi meg széttárjuk a kezünket.
Szlovéniában kirándultunk egy hegyen, útközben találtunk két osztrák nőt. Egyiknek kifordult a bokája, már letakarta a társa hőtükörfóliával. Várták, hátha arra jön valaki, mert szétválni nem akartak, az iphonejuk meg nem talált térerőt. Ráadásul majdnem le is merültek már. Nálunk csupa android, mindenkinél van térerő, nálam a Xiaomi-n még több napnyi akkuidő úgy, hogy végigtrackeltem az utat.
Menjenek csak külön útra a töltőjükkel, eddig is közröhely tárgya volt az apple a szememben.
-
-
Giovan!
addikt
válasz Tikakukac #149 üzenetére
Abban a hozzászólásában pontosan melyik állítása nem felel meg a valóságnak?
Én elhiszem hogy csúnya Apple meg minden, de itt megint arról van szó, hogy az állam akar gondolkodni a fogyasztók helyett. Ha a Samsung használna saját szabványt, akkor is ugyanígy hülyeségnek tartanám az EU javaslatát, annak ellenére, hogy nem használok jelenleg Samsung készüléket.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Tikakukac
titán
-
csongi
veterán
Helyes, egyszer csak lesz valtozas. Fejlodes csatlakozo fronton ettol nem allna meg, az igeny kikenyszeritene ujabb csatlakozasi tipust.
Ha nagyobb teljesitmenyu kell, akkor a toltofejek is kukazva lesznek.
De a toltofejeket is lehetne szabvanyositani, illetve kotelezo lenne minimum a ket csatlakozasi pont meglete. Volna mit rendbe tenni, mert a gazdasag szarik ezekre. Ezket torvenyileg kellene iranyba helyezeni. -
joey04
titán
marjátok egymást pedig az apple meg az eu álláspontja is bullshit.
-
Giovan!
addikt
válasz Namelesske #144 üzenetére
Gyári kábellel használtam az i6-osomat kb. két évig, tökéletesen szuperált és túlélte magát a telót is, jelenleg öcsém használja kocsiban. Másnál lehet szar a gyári kábel, de korántsem mindenkinél, ha nem rángatod, meghálálja.
De ha szar lenne a gyári kábel sem változni a véleményem a dolog elvi részével kapcsolatban, a verseny erőszakos megszüntetése értelmetlen és káros.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Namelesske
addikt
Az USB egy szabvány, gyártótól függ milyen minőségű és mennyire precíz csatlakozót vásárol. Pl egy Redmi 8 nyilván nem lesz olyan tartós mint egy Note 10 szigetelt kialakítása. Az Apple simán megtudja csinálni hogy jó legyen ha akarja. De nem akarja mert pénz van benne. Licence díjakat ad el a lightning után.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Tikakukac
titán
válasz SuperFly #141 üzenetére
Pontosan azért jön ki a konklúzió "nevetségesre", mert ennyire hülye példát összekaparni tényleg nem kis munka lehetett.
Önmagában az egységes csati miatt a családban úgy 40 kábel legalább nem létezne. Ezért nagyon borzalmas az izzós példa, mert ahova izzó kell, oda izzó kell. Csak valamiért megint védeni kell xy céget. Érteném bakker miért...
-
törölt tag
válasz SuperFly #141 üzenetére
Előfordulhat, hogy sok egyfajta csatlakozóval szerelt készülék van egy háztartásban.
Mindenkinek telefon, pár tablet, bt headset*, stb.... Jellemzően micro jelenleg.
A legtöbbhöz jár töltő, de ha valamelyik töltő behal, akkor lehet nem rohansz azonnal újat venni, hanem mondjuk a tabletet, és a headsetet felváltva töltöd, és az onnan felszabadult töltőt használod a telefonodhoz. Mert otthon keveset használod a bt fülest, melóban meg nem haszálod az otthoni tabletet....
Bele sem gondolsz a környezetvédelembe, csak beosztod az erőforrásaid.De mondjuk a multiknál káván megkarcolt tévé bedarálásánál mindenképpen környezetbarátabb leszel.
És ezt úgy írom, hogy nem zöld vagyok, csak realista.
Szerk.:* Az utolsó 6 BT headsethez csak kábelt kaptam, töltőfejet nem, mert az amihez használod, vagy tud usb-t, vagy a töltője tud usb-t....
[ Szerkesztve ]
-
SuperFly
csendes tag
Ha pl. az EU azt akarná, hogy mostantól csak E27-es foglalatú lámpát lehessen venni, és szüntessük meg az E14-es foglalatot, mert sok a villanykörték okozta környezetszennyezés?
(Igyekeztem olyan példát hozni, ami elég szemléletes, és nem triggereli a sértődött gyermeket senkiben...)
Az igaz, hogy a fogyasztók többsége számára még előnyt is jelenthetne praktikussági szempontokból (csereszabatosság, szomszéd is tud adni, ha kiég, stb.).
De ezt azzal megindokolni, hogy környezetvédelem, meg e-szemét?
Talán önmagában az egységes csatlakozó miatt kevesebb fényforrás használódna el, és kerülne szemétbe? Nevetséges'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
Giovan!
addikt
az ilyesfajta egységesítés nagyon komoly előnyökkel járhat.
Teszem azt? Ja igen, bárhol lehet tölteni minden készüléket. Na bumm, eddig sem töltöttem másoknál a telóm, a power bank-hez meg amúgy is kell a kábel. Miért nem dönthetem el én, hogy kell-e nekem ez az előny?A távközlési szabvány esetén az előny nyílvánvaló, itt azonban (legalábbis számomra) nem annyira.
Ez a "jog" azért elég illuzórikus, nem? Most is olyan töltőcsatlakozót kapsz, amit a gyártók adnak és nem nagyon lehet válogatni.
Így van, ez is szempont lehet készülékválasztásnál, ahogy oly sok minden más is, amiről csak a gyártók döntenek. A jog viszont létezik, mert te döntöd el milyen csatlakozóval felszerelt telefont használsz.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
dabadab
titán
"A hálózati szektor hogy is jön ide?"
Mint példa hasonló döntésre, amikor Európa-szerte egyetlen szabványt kényszerítettek ki és jól illusztrálja, hogy egyrészt a felvetett problémát (miszerint ez a szabályzás tudja-e követni a technikai fejlődést) tudják kezelni, másrészt meg hogy az ilyesfajta egységesítés nagyon komoly előnyökkel járhat.
Azt meg nem látom, hogy mi tudna egy töltőszabvány lecserélésében olyan rettenetesen sürgős lenni.
"Én nem a Lighting mellett akarok érvelni, hanem a választás jogának megőrzése mellett."
Ez a "jog" azért elég illuzórikus, nem? Most is olyan töltőcsatlakozót kapsz, amit a gyártók adnak és nem nagyon lehet válogatni.
DRM is theft
-
Giovan!
addikt
A hálózati szektor hogy is jön ide? Jelen esetben mi értelme lenne kicsavarni a vásárló kezéből a döntést, és korlátozni a piaci versenyt?
Amúgy itt az ide vonatkozó részlet az Apple hivatalos közleményéből:
Prior to 2009, the Commission considered mandating that all smartphones use only USB Micro-B connectors which would have restricted the advancement to Lightning and USB Type-C. Instead, the Commission established a voluntary, industry standards-based approach that saw the market shift from 30 chargers down to 3, soon to be two — Lightning and USB-C, showing this approach does work.
We hope the Commission will continue to seek a solution that does not restrict the industry’s ability to innovate and bring exciting new technology to customers.Én teljesen egyet értek ezzel, a szabályozás csak arra lenne jó, hogy a következő szabványt is jóvá kellene hagyatni, ami időbe telik, bármennyire gyorsan zavarnák is le a folyamatot.
Őszintén szólva nekem szimpatikusabb a lightning, mint a USB-C. A gyorstöltés és az adatmozgatási sebesség hidegen hagynak, viszont masszívabbnak tűnik, ami elég fontos szempont nálam, mivel még élénken él az emlékezetemben a microusb okozta szenvedés, ráadásul MFi tanusítvány esetén ez garantáltan ugyanazt a szintet hozza minden termék esetén, szemben a USB-C-vel, ami elég nagy szórást mutat ebben a tekintetben.
De akinek más a fontos (pl. az adatátviteli sebesség), az meg vegyen olyan telót, amin USB-C csati van, ez legyen az ő dolga. Én nem a Lighting mellett akarok érvelni, hanem a választás jogának megőrzése mellett.
-
SuperFly
csendes tag
válasz Tikakukac #133 üzenetére
A dátumok? 2020 van, és az összes új Apple notebook tudtommal csak és kizárólag type-C táppal készül. Ez nem innováció, csak egyelőre még nem egy elterjedt gyártói magatartás (a Dell a mai napig legalább 3 félével gyárt, és a HP is minimum 2-vel). Ez az egyetlen dolog ami miatt szóba hoztam.
Szóval HA tényleg a töltőcsatlakozó egységesítése lenne az e-szemét elleni Szentgál, akkor ebben az Apple egyelőre sok más gyártónál előbbre tart a notebookok terén.
No offense, de én végig következetesen a cikk témájának megfelelően, tehát az e-szemét, és a töltőcsatlakozók irányából igyekeztem megközelíteni a kérdést.
'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
somogyib
őstag
"Az EU többek között az e-szemét csökkentésével érvel mellette"
" Apple-nél úgy vélik, hogy az Európai Unió elképzelése az egységes töltő bevezetéséről...jelentős mértékben megnövelné az elektronikus hulladék mennyiségét"Az egységes bevezetést mind a két fél ugyanazzal az indokkal "érveli" meg, és "úgy véli". Semmi köze ennek az e-szeméthez meg környezetvédelemhez.
Csak most ez egy jó szólam, amire mindenki bátran felülhet...Szarnak ezek a hulladékcsökkentésre, az csak egy jó hívószó amit lehet nyomni a médiában.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
SuperFly
csendes tag
válasz Juhaszatti #129 üzenetére
Sok más gyártót megelőztek, de nem azzal, hogy van rajta type-C, hanem azzal, hogy csak ilyen töltővel készül az összes Apple notebook azóta.
A Dell pl. (azokat ismerem) használ legalább 3 féle töltőcsatit az új gépeihez a mai napig.'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
dabadab
titán
válasz SuperFly #125 üzenetére
"De ha kötelezővé tennék az EU-ban a mindkét oldalán type-C kábeleket"
De nem teszik kötelezővé, szó se volt erről.
Tényleg, láthatóan teljesen fogalmatlanul beleugrottál valamibe megmagyarázni a dolgokat és most kapkodsz mindenhová, hogy azért valamiben mégiscsak neked legyen igazad.
DRM is theft
-
XZoli
aktív tag
hogy is nem kötelező Európában Apple termékeket árulni nem csak a töltőt, de még a kábeleket és az mobil akkumulátorokat is egységesíteném... ja így nem lehet lehúzni a bírkákat majd
Asus TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) AMD Ryzen 7 5700G 3.8GHz Sapphire Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 PULSE 32GB Ram
-
SuperFly
csendes tag
válasz Tikakukac #124 üzenetére
Az, hogy létezik 1 portos gépük is, az nem egyenlő azzal, hogy az összes gépükön egy van, ahogyan te nyilatkoztál.
De teljesen mindegy mennyi van rajta, mert a csatlakozó típusa miatt hoztam fel élő példának. Legközelebb ennyi erővel leírhatnád azt is, hogy mennyire pocsék a pillangó mechanikás billentyűzetük Azzal még csak vitatkozni sem érdemes... de ugyanúgy nem sok köze van az eredeti témához.'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz SuperFly #125 üzenetére
"mennyi mostani standard töltőfej menne kukába? Ennek az érmének is két oldala van."
Ugyanannyi, mintha minden maradna ugyanígy?
Idővel az emberek úgyis lecserélik a töltőt/telefont, gyorsabbra korszerűbbre..
Itt végül is csak annyit nyernénk, hogy vészhelyzetben valóban bárki töltőjét tudnánk használni, illetve minden mindennel kompatibilis lenne, meg kikopna évek alatt a köznyelvből, hogy
"Van valakinek egy iphone töltője? Ja neked csak androidos van"Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
SuperFly
csendes tag
válasz Tikakukac #121 üzenetére
A kábel mindkét végének vizsgálata már tényleg egy érdekes eset. Bár a cikk sem tért ki erre (csak a konkrét eszközök portjaira), de érdekességképp megjegyezném, hogy az említett gépeknek pont, hogy ilyen a kábelük: [link]
De ha kötelezővé tennék az EU-ban a mindkét oldalán type-C kábeleket, mennyi mostani standard töltőfej menne kukába? Ennek az érmének is két oldala van.
-
Tikakukac
titán
válasz SuperFly #123 üzenetére
Hát nem tudom...
Tessék, itt az innovációd. 1 port mindenre, mindenkinél hamarabb. Ez valóban innovatívra sikerült. Ekkora ordenáré hülyeség tényleg nem jutott eszébe egyetlen "konzumer" gyártónak sem.
Következetesség. Az, ami ezekből a párbeszédekből mindig eltűnik idővel, csak sosem értem miért.
[ Szerkesztve ]
-
SuperFly
csendes tag
"A probléma pont az, hogy nem csatlakozók, hanem összesen egyetlen egy USB-C port, ami egyben töltőportként is szolgál. Agybaj."
Hát nem tudom...
De teljesen mindegy, hogy mennyi az annyi, mert nem kapcsolódik a cikkhez.
Max annyiban, hogy van mégis olyan terület, ahol megelőzte a többieket a type-C csatlakozó bevezetésében. Hogy ez jó-e ,vagy sem, azt mindenki döntse el maga.'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
dabadab
titán
válasz Medocsabi #118 üzenetére
"Ha tényleg a hulladék csökkentés érdekében akarna az EU bármit csinálni, akkor nyugodtan maximalizálhatná a legyártható okostelefonok számát.."
Szerinted nagyságrendileg hány mobiltelefont gyártanak az EU-ban?... Most komolyan, legalább minimálisan gondoljatok bele az ilyen ötletekbe.
DRM is theft
-
Tikakukac
titán
válasz SuperFly #115 üzenetére
Nem, ez nem a sapka esete, ez annak az esete, amikor... inkább visszatöröltem, nehogy dübörögjön itt nekem a személyeskedés moderáció.
Mutassam meg neked hány vége van egy tetves adat/töltőkábelnek? Segítek: 2 darab. És most nem az a gond, hogy mi van a telefon felőli végén, hanem, hogy mi van a másik végén. Így talán sikerült megérteni a pendrive problémát is. Legalábbis remélem.
Giovan!: Valami hasonló a Right to Repair témában is érekelne. Fú apám. Ott is úgy meg van magyarázva, hogy igazándiból még a javíthatatlan és kukázott cuccokkal teszünk jót a környezetnek, hogy csak csettingettem.
-
dabadab
titán
"Ahogy a topikban is írták, egy új szabvány bevezetése az EU híresen hatékony bürokráciájának gyorsaságától függne, amit én nem tartok egy pozitív dolognak."
Itt érdemes visszaemlékezni arra, hogy a GSM szabványt is tulajdonképpen ők írták elő és ha ezt összehasonlítjuk azzal, ami az USA-ban történt, ahol keveredett a GSM meg a CDMA, akkor ez határozottan jó dolog volt, sőt, azt is lehet látni, hogy az újabb mobilszabványok bevezetését sem lassította ez a szabályzás.
DRM is theft
-
dabadab
titán
"Az USB (Universal Serial Bus) is SOROS portnak készült"
Továbbra is az.
"ez mára már inkább vicc kategória hogy az USB-C elérte a régi 25 évvel ezelőtti XT gépek PÁRHUZAMOS (LPT) portjának vezetékszámát... "
Miért lenne vicc?
(#115) SuperFly: "Azokon a bizonyos új laptopokon, ha nem tévedek, pont, hogy type-C csatlakozók vannak"
A probléma pont az, hogy nem csatlakozók, hanem összesen egyetlen egy USB-C port, ami egyben töltőportként is szolgál. Agybaj.
DRM is theft
-
Medocsabi
addikt
Azért attól függetlenül hogy zsigerből utálom az Apple-t ezt hogy ez e szemét miatt legyen egységes töltő, annyira semmitmondó üres frázisnak tartom, hogy csak na. Ha tényleg a hulladék csökkentés érdekében akarna az EU bármit csinálni, akkor nyugodtan maximalizálhatná a legyártható okostelefonok számát...Például. Ha előjönnének egy hasonló hírrel, elihnném hogy komoly a szándék.Ez így szimplán a b@szogassuk az amcsikat mert miért ne kategória.
-
SuperFly
csendes tag
Pontosan erről van szó!
Plusz, ha minden eszközhöz ugyanúgy adnak kábelt, akkor mégis mit befolyásol ez a szabályozás környezetvédelmi szempontból (ami az eredeti célja lenne ennek az egésznek)?
10.000 telefonhoz ugyanúgy 10.000 kábelt fognak adni... tényleg a csatlakozó itt a lényeg?'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
Giovan!
addikt
válasz Tikakukac #113 üzenetére
Örülök hogy ezt most kiadtad magadból, de az Apple állítása (ti. a túlszabályozás az innováció kárára válik) ettől még mindig tartja magát (csak mint mondtam, várhatóan nem az Apple fog innoválni).
Ahogy a topikban is írták, egy új szabvány bevezetése az EU híresen hatékony bürokráciájának gyorsaságától függne, amit én nem tartok egy pozitív dolognak.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
SuperFly
csendes tag
válasz Tikakukac #113 üzenetére
Azokon a bizonyos új laptopokon, ha nem tévedek, pont, hogy type-C csatlakozók vannak.
Akkor tessék, azon a fronton már meg is valósították a célt, amit az EU feldobott. De akkor ez sem jó, ugye?
Azt hiszem ez már a van rajta sapka / nincs rajta sapka esete'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
Az USB (Universal Serial Bus) is SOROS portnak készült, de ez mára már inkább vicc kategória hogy az USB-C elérte a régi 25 évvel ezelőtti XT gépek PÁRHUZAMOS (LPT) portjának vezetékszámát...
-
Tikakukac
titán
Az tuti. Mikor akkora innovációt sikerül csinálni, hogy az új laptop mellé kell egy második is, hogy a pendriveok tartalmához hozzáférj, mert egész Budapesten van összesen 2 darab átalakító
Imádom ezt a fajta innovációt. Én ezt nem innovációnak szoktam hívni, de az én kifejezésem sajnos ide nem fér el.
-
Tikakukac
titán
válasz SuperFly #109 üzenetére
Ezer módon meg lehetett volna írni egy ilyen közleményt, de nem. Itt még mindig innováció van bzdmeg. Az van. Mikor 2.0-n hasít a lájtning és raktak mögé akkora tárhelyeket, hogy gyökereztem a földbe.
Ragaszkodjanak a hülyeségeikhez, de akkor nekem indokolják is meg rendesen. A kamu és hülyeség az nem indok.
-
Laprasi991
aktív tag
Ha már elektronikai hulladékról van szó, akkor sokkal nagyobb probléma a mindenhez hozzacsomagolt 1 amperes USB töltőfej, amivel mar teli a fiók és a mai akkumulátorkapacitások mellett nem jók semmire
-
SuperFly
csendes tag
válasz Tikakukac #108 üzenetére
Nyilván nem akarják elengedni a sajátjukat, ezen meglepődtél?
De ha ezt nem az Apple nyilatkozta volna, lehet könnyebben belátható lenne: van benne igazság.
Pl. 5 év múlva ha igény lenne egy "USB-W" csatlakozóra, mert a technológia megkövetelné az új csatlakozót, akkor először majd az EU-nak könyöröghetnek a tech vállalatok, hogy szabad-e ilyet fejleszteniük?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
"Az Apple-nél úgy vélik, hogy az Európai Unió elképzelése az egységes töltő bevezetéséről veszélyeztetheti az innovációt"
Egyik szemem sír, a másik üveg.
-
SuperFly
csendes tag
válasz hallador #106 üzenetére
Ezek után, kérdem én, környezetvédelmi szempontból nem lenne ésszerűbb a kábelek, csatlakozók (termékek) életciklusának megnövelését kitűzi célként?
Ergo, ha veszel egy telefont, és ígyis-úgyis adnak hozzá kábelt (ennek a szokásnak a megszüntetése nem szerepel a tervekben a cikk szerint), tehát gyártani nem fognak kevesebb kábelt. Részlet kérdése ebből a szempontból, hogy milyen csatlakozó van a végén.
De ha nem romlik el, mert jó minőségű, hosszú élettartamú, úgy nem fogod kidobni. Márpedig ha nem megy tönkre, úgy nem dobod ki, és nincs e-szemét.'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
hallador
addikt
Ugyanezt tudom elmondani a Dell-ről neked. Van olyan ügyfél, akinél sorozatosan küldték vissza a gépeket, mert az USB-c DP egy kis mozdulatra kontaktos lesz.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
vlevi
nagyúr
Azért a type C töltők sem egységesek, csak a kábelük egyforma.
Samu tablethez kapott "adaptive fast charge" töltővel nem tudom tölteni a Redmi telefonomat. -
dabadab
titán
"Nem pont ugyanilyen ígérgetés volt ~12 éve is..? Hogy mennyivel jobb lesz ha mindenki áttér usb töltöre? Nem lett jobb"
Bocs, de szerinted itt nincs senki, aki ne emlékezne azokra az időkre?
Persze, hogy jobb lett, ezt a teljesen nyilvánvaló tényt nem kellene elhazudni csak azért, mert itt fanboykodsz.
DRM is theft
-
Nem pont ugyanilyen ígérgetés volt ~12 éve is..? Hogy mennyivel jobb lesz ha mindenki áttér usb töltöre? Nem lett jobb.
Csak akkoriban legalább még nem próbálták betiltani a többi pártot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha minőségi az alapanyag, és a gyártás, akkor a micro usb-vel, type-c-vel sincs baj, ha gagyi, akkor dc is simán tönkre fog menni.
Egy időben a kínai tableteken ilyen dc csati volt, a micro csak adatra volt rajtuk. És igen, ott is előfordult a töltőcsatlakozó kopása, sérülése, lötyögése. -
-
Maradjunk annyiban hogy én nem örülnék ha betiltanák hogy az USB-n kívül is legyen másfajta TÁP csatlakoztatási lehetőség is, ti meg örülnétek neki. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
A cikk a Type-C-ről szól (a lighting mellett), hiszen az lenne az egységesített csatlakozó. A Micro USB-t felejtsük el. A Type-C gyorsabb, ergonomikusabb, és masszívabb is.
4,5 éve van a piacon, ennyi ideje lehet vele tapasztalat jelenleg.Szerencsére elég ritka hogy valaki napi 4x dugja be. Igaz hogy nem túl vaskosak az akksik manapság, de egy napot általában kihúznak, a napi 1 töltés általánosabb.
És a minden egyes nap 2x adatmozgatás sem túl életszerű, így az elméleti élettartam azért több, mint 7 év (hosszabb idő alatt jönne össze a 10.000).
A gyakorlatban még nem lehet tudni, hiszen nem is létezik ennyi ideje a csatlakozó.[ Szerkesztve ]
-
válasz Juhaszatti #94 üzenetére
Eddig micro-usb ről volt szó. Nekem se szerintem nektek sincs sokéves tapasztalatok type-C ről. (a beharangozott ígérgetést most hagyjuk)
10ezret: annyit kellene bírnia, ami átlag napi 2x töltésre és 2x adatátvitelre dugva 7év. (így valószínű nem a csatlakozó halna meg elsőként a készüléken)
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Type-C-ről van szó, nem Micro USB-ről. A Type-C a tartósabb "csati".
Egyébként meg fent írtad, hogy 10.000 alkalom után elkopik a Micro USB. Az azt jelentené hogy még úgy is több mint 27(!) évig bírná, ha minden nap töltenéd a telefont. Nincs olyan ember a Földön, aki ennyi ideig használja.
Persze biztos vagyok benne hogy nem bírná ennyi ideig, de még egyetlen telefonomban sem adta meg magát se Micro USB, se Type-C.
-
-
Lenry
félisten
na akkor negyedszerre is: az általad tartósnak titulált csatlakozókat évente néhányszor húzzák ki. mi bizonyítja, hogy tartós? az hogy nem megy tönkre ha nem nyúlsz hozzá soha? vao.
gondolom a microUSB is pont ilyen tartós volna, ha egyszer bedugnád, aztán többé nem húzod ki[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Namelesske
addikt
A dell töltőn nem is megy több GB adat percenként. Az USB univerzális mindenre jó re semmire se igazán, a din jack meg csak tölteni de azt nagyon.
Nekem volt Nokia E51, mini USB +2.5mm Nokia töltő csatlakozó. 3 évesen lógott, semmivel se volt tartósabb mint az azt követő Micro USB Samsung Galaxy.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Namelesske #85 üzenetére
"Csak sokkal nehezebben lesz kontaktos." EZ a lényeg!!!
Mi más számítana? Hogy lekopik a fényezés? Az nem érdekel.
Minden laptopon ilyen hengeres tápcsati volt és van.(#86) Giovan! +1
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Szerintem inkább éljenek és növekedjenek a pofátlanul túlárazott termékeikből származó haszonból, minthogy a userek adataival való kereskedelemből. De ezt döntse el nyugodtan mindenki saját maga, hogy melyik üzleti modell a szimpatikusabb neki, ahogy azt is, milyen csatlakozót akar a telefonján látni.
Fölösleges és ostoba dolog ez a szabályozási kényszer, pláne úgy, hogy az érvelésüknek sincs semmi logikája, ahogy arra már többen is rámutattak a topikban. Mitől lenne kevesebb műanyagszemét, ha ezentúl is ugyanúgy csomagol mindenki töltől a készülékek mellé?Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Namelesske
addikt
Hát én speciel évente 3 szor szoktam kihúzni a routert vagy a modemet. A telefont meg naponta 5 ször. Nem összemérhető a két felhasználás, talán a laptopokon található jack ami a legközelebb áll hozzá, és bizony azok is ki tudnak kopni 5 év alatt mint az USB. Csak sokkal nehezebben lesz kontaktos.
-
"évek után sincs semmi gond velük"
Nálam csak 3évig bírta sajnos az LG-G2, utána töltés is akadozott adatátvitel is megszünt. Sajnos a gyártók is közreműködnek az ennyire silány minőség érdekében. Az ipari szabványos hengeres töltőcsatis berendezések (Nokia tel, modem, router, nas stb a dugasztápjukkal együtt) akár 5-10 évig is kibírják.Aki legalább 5éve használja ugyanazt a telefonját micro-USB vel az elmondhatná hogy csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
btprg
senior tag
válasz DarkChild #76 üzenetére
Igen, ez érdekes, hogy vannak olyan emberek, akiknek havonta mennek tönkre a fülhallgatóik, USB kábeleik, stb., és vannak olyanok, akiknél évek után sincs semmi gond velük.
Másrészről meg az ólommentessel forrasztott SMD csatlakozókba bele van kódolva, hogy ha nincs jól tehermentesítve akkor le fog pattogni a NYÁKról. És ehhez elég ha egyszer feszül meg véletlenül...
[ Szerkesztve ]
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
-
Namelesske
addikt
Elmehetnek a picsába ha nem tetszik...
-
válasz DarkChild #76 üzenetére
Nem kalapácsra gondolok.
Már az is durva használat ha éjjel sötétben (nem ránézve) dugod be az USB-t és a telefon síkja 1°-nál jobban eltér a kézben tartott dugó tengelyétől. Vagy egy kézzel húzod ki. Ez már túlzott terhelés a micro usb érintkezőinek. 10 000 alkalom után elkopik a kontaktus (vagy a rugózása), kontakthibássá válik.[ Szerkesztve ]
-
SuperFly
csendes tag
Az üveg ökológiai lábnyoma viszonylag kicsi, ez nem vitatott. De akkor legyen minden visszaváltható (sörös)üvegben, amit jelenleg műanyagban árulnak? Motorolaj, fogkrém, tusfürdő, keksz? (Mert azért nem csak a Coca-Cola csomagol műanyagba, még akkor sem, ha az ő palackjukat a legkönnyebb azonosítani, mert rengeteg is fogy belőle, plusz egyedi is a formája.)
És az ezek után megnövekedett üveghulladékot ha ugyanúgy eldobálják, és nem szabályozzák szigorúan, az nem okozna ugyanúgy problémát (szilánkok, stb)?
-
DarkChild
senior tag
"Durva mechanikai használat"...?
Szerintem ezeket az alapvetően konzumer piacra szánt eszközöket nem arra tervezik, hogy a felhasználó kilós kalapáccsal üsse le a készülékről a csatlakozót.
Én egy határozott, egyenes vonalú rántással szoktam leválasztani a csatlakozót a mobilról, és még soha, egyetlenegy micro-B vagy USB-C-s konnektor sem ment nálam tönkre - még csak meg sem nagyon lazultak a több éves használat során. -
SuperFly
csendes tag
Nem, nincs rendben a válasz amit adtak. Valószínűleg magukra kellett volna vállalniuk, hogy nagyrészt közvetlenül ők tehetnek az összes, műanyag csomagolóanyagok által okozott problémáról (akkor is, ha mindenki más is ugyanúgy ebbe csomagol).
Valamint vállalniuk kellett volna kötelezettségként, hogy amíg nincs egy új, mindenben megfelelő alternatíva a csomagolásra, addig beszüntetik a palackozást.Addig pedig fenntartható kitermelésből származó, fa alapanyagú tartályokból csapolnak a vásárlók két tenyerébe.
De viccet félretéve, kíváncsi lennék, hogy szerinted miben kellene árulni a kólát
-
-
tomazin
veterán
Tehat szerinted az egy valid valasz amit adtak es minden rendben van?
Temahoz: komolyan nem ertem miert kell ezekkel a cegekkel finomkodni. Adni kell egy vallalhato hataridot es onnantol bunti. Nem egyszeri, hanem napi. Es nagy. Ha a bunti nagyobb mint a profitjuk ebbol a plusz beveteli forrasbol akkor lecserelik.
Es igen, innentol nem kell toltot mellekelni, mert jo lesz a regi.
De ahogy irtak ezzel parhuzamosan a laptopos dc-re is egy kotelezo szabvany.A hoborgoknek: igen, a zacsko ado sem tetszett sok embernek, mert jajj nehogy mar nekem kelljen vinni egy taskat, azt meg leszrom, h megfulladunk a szemetbe. Igen, kicsit kellemetlen lenne ez is, de cserebe nem lenne annyi szemet termelve, mert kulon penzt kellene adni az ujert, ergo meggondolna az emberek nagy resze, h tenyleg van-e ra szukseg.
-
SuperFly
csendes tag
válasz Juhaszatti #68 üzenetére
Az összehasonlítást nem értem. Szerintem jórészt kb. senki nem akar műanyagdobozos sört vagy bármi egyéb alkoholt nagy kiszerelésű PET-palackban vásárolni. És valószínű üveges kólát / üdítőket hazacipelni apró kiszerelésben (tucatjával) sem lenne népszerű opció.
De tegyük fel, hogy ha minden(!) üdítő üveges lenne, és az üveg is kikötne mindenhol a világon szemétként, az nem okozna legalább ekkora problémát? Szerintem (is) inkább a hulladékkezelést kellene szigorúbban szabályozni. És persze kutatni továbbra is a jobb alternatívákat, amik még egyelőre nincsenek sajnos![ Szerkesztve ]
-
válasz Juhaszatti #68 üzenetére
A sört is zacskóban kéne árulni mint a tejet, kakaót..! Visszaváltható zacskóban.
-
Juhaszatti
addikt
A PET palackok elterjedése előtt is volt Coca-Cola.
Sőt, általában a sört sem műanyagban árulják, pedig azt is szállítják, tárolják, stb.
Legfeljebb nem lenne kólából sem 2 literes kiszerelés, ahogy üveges sörből sincs. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy baj lenne.Egyébként már az is óriási előrelépés lenne, ha a németekhez hasonlóan, mindenhol máshol is betétdíjasak lennének a műanyag flakonok. Ott minden palack visszaváltható.
Biztosan kevesebb műanyag hulladék lenne már ezzel a lépéssel is. -
SuperFly
csendes tag
Itt nem a HVG a lényeg, biztos vagyok benne, hogy valós a számítás; hiszen ha egy adott cég adja el a legtöbb terméket, úgy teljesen logikus, hogy az ő csomagolóanyagukból lesz a legtöbb.
Hogy mindezt milyen megvilágítású cikkben közlöd, maximum ennyi a HVG része a dologban.Ha csak nem maga a Coca-Cola vállalat dobálja el az egész világon a szemetet, akkor nem gondolom, hogy önmagában a fentiek miatt egy aljas, gonosz vállalat lenne. Vagy csak annyira, amennyire az összes többi üdítőgyártó, akik ugyanúgy nagyrészt műanyagpalackos terméket értékesítenek - tehát kb. az összes, mivel nincs még valós és működő alternatíva a műanyag palackokra... sajnos!
-
törölt tag
Szerintem csak a lényeg felet sikerült elsiklani.
Több milliárd termék van a piacon. Ide értve mobilokat, tableteket, ekönyv olvasókat és még egy sor egyébb eszközt.
Erre van három-négy csatlakozó típus, az almás; a mini, micro és c USB. Hol töredezett ez a piac? Ez egy nagyon egységes piac, nincs mit rajta szabályozni. -
dabadab
titán
válasz #92253184 #63 üzenetére
"Aztán ránézel a piaci szereplők profitjára és rájössz, hogy a Samsung kivételével egyedül az Apple gyárt stabilan profitábilisan"
Nem simán profitálbilisan, hanem rettenetesen magas marginnal. Mondom, hogy túlárazott.
(#64) jerry311: ez csak és kizárólag az óceánok felszínén lebegő műanyagszemét alapján készült
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
Aztán ránézel a piaci szereplők profitjára és rájössz, hogy a Samsung kivételével egyedül az Apple gyárt stabilan profitábilisan. Ami figyelembe véve, hogy a kínai gyártoknál erősen gyanús némi állami hátszél is, elég szomorú, de értem a fogyasztónak minden is jár. Ingyen, de inkább fizessen a gyártó, hogy hajlandó vagy használni a termékét.
-
SuperFly
csendes tag
Az első kérdésben már kifejtetted előtte is a véleményedet, pedig szerintem pont a többi kérdés lenne érdekes!
Ha mondjuk a HVG azt is megírja, hogy pl. a Toyota a legnagyobb károsanyag-kibocsátó (mivel az egyik legnagyobb autógyártó -ahogy a Coca-Cola pedig az egyik legnagyobb üdítőgyártó- így logikus is lenne), akkor gondolom ők is automatikusan gonoszak lennének onnantól.'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
leviske
veterán
Az EU részéről úgy emlékszem már a microUSB kapcsán is az volt az elképzelés, hogy nem kell a gyártóknak alapból töltőt adniuk. Aztán ez a része idővel elmaradt.
Szóval nem védeni akarom az Apple-t, de hacsak explicite meg nem tiltják a töltő mellékelését, akkor igazából sok foganatja nem lesz ennek sem.
-
andor80
senior tag
TE jó ég IGEN:
Olvass már kicsit a témában!
Segítek hátha megérted mi a baj.Teaser nem az amire gondolsz:
[link]VAN és LEHETNE is alternatíva!De nem ehelyett olcsó gyilkoség nyomatják a BS.t
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
SuperFly
csendes tag
Te jó ég... A Coca-Cola maga lenne az ördög, amiért műanyagot használ? Mégis milyen alternatívák jöhetnének szóba? Papírdobozos kóla? Ne vicceljünk már Azon túl, hogy alkalmatlan lenne a feladatra (szénsavas folyadék tárolása), jöhetne, hogy fakivágás...
Vagy üveg? Az üveg előállításának ökológiai lábnyoma valóban kisebb, de életszerű (súly, logisztika, törékeny)? Mellesleg az összes többi hasonló gyártó mit használ hasonló célra? Ugyan már! Ráadásul előtted a választás, vegyél alu dobozosat, amiből érthető okokból nincs nagy kiszerelés, fajlagosan sokkal drágább és vissza tudod hordani szelektíven is.'A nappal nap nélkül olyan, mint az éjszaka'
-
dabadab
titán
"3.5 jack átalakító
Samsung Experience store [link]
Apple store [link]"Xiaomi Redmi : 0 Ft, mert VAN RAJTA 3.5 jack. Innováció!!!!!444!4!4
"Type C összekötő
iPon (sajnos az sestore-ban nincs éppen) [link]
Apple store [link] Valóban, ez 5690 helyett 6990, de ezzel együtt nem 1 hanem 2 méteres, ráadásul nekem pont 2 méteres kellett."noname: 1200 forint (és ezért már kétméteres!!!!444)
Szóval igen, az Apple túlárazott.
Ha ránézel az részvényeseknek kiadott tájékoztatóiknak, akkor is látod a marginokból, hogy túlárazott.
Ez tényleg olyan dolog, ami világos, mint a nap, számszerűen meg lehet mutatni.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Az biztos hogy a mini micro USB alkalmatlan tápcsatlakozónak mert nem bírja a kemény mehanikai igénybevételt. (és még csak nemis USB3 kompatibilis)
Nem használtam még, de talán az USB-C sem bírja jobban a durva mehanikai használatot. Túl aprók az érintkezői és hamar széttörik.
Az egész csak a telefonok gyors (pár éven belüli) elhasználódását okozza.
Az 5-6-7" méretű telefonokban bőven van hely. Ha a 10 évvel ezelőtti fele ekkora telefonokban volt erre hely.[ Szerkesztve ]
-
SuperFly
csendes tag
Az én olvasatomban, ha valami jól és megbízhatóan működik, az nem hulladék.
Kompaktabb és robusztusabb (egy egybeöntött fém házba sajtolt pinek, sima felület - de biztosan láttál már ilyen csatlakozót) a Lightning, mint a type-C.
Az USB-C felnőtt kényelemben hozzá (megfordíthatóság), adatátviteli sebességben pedig túl is szárnyalta... de a cikk nem erről szól, mert ezek nem környezetvédelmi szempontok!Nézzünk másik példát, ha az autógyártókat köteleznék, hogy mostantól csak egyféle gumimérettel gyárthatják az új modelleket, az előnyösebb környezetvédelmi szempontból? - Ez lenne a szabványosítás.
Vagy inkább az, ha azt mondják, hogy csak és kizárólag jó minőségű, hosszú élettartamú abronccsal szerelhetik fel őket? - Ez lenne az életciklus növelés.(A mindenféle olcsó, silány minőségű utángyártókat pedig lehetetlen szabályozni, amiknek a termékei lehet pár nap után tönkremennek, és utána mennek a szemetesbe - szabványtól függetlenül terhelve a környezetet, és pazarolva az erőforrásokat.)
-
btprg
senior tag
Valószínűleg azért nem lesz soha már ilyen hengeres tápcsatlakozó, mert akkora harc megy egy telefonban minden köbmilliméter helyért, hogy nem csinálná egy gyártó se, hogy két külön csatlakozó legyen a töltésre és a kommunikációra...
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Hobbbyt
őstag
"Saját (jól működő) szabvány ezek szerint egyenlő lenne az ipari hulladékkal?"
Igen, pontosan. Szabványról nehezen beszélhetünk, hisz csak ők használhatják és meg sem engedték másnak. A felhasználóknak hátrányt, az Applenek anyagi előnyt biztosít. A micro USB-vel szemben legalább volt 1 előnye (a felcserélhetőség) de az USB-C vel szemben minden szempontból alulmarad (adatátvitel, teljesítményátvitel, népszerűség..).10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
andor80
senior tag
Legférgesebb cégek egyike.Mint a Coca cola..."Azért marad a gyilkos műanyag mert az emberek azt akarják"
Meg pár sörgyártó."Azért rakunk KUKORICADARÁT a sörbe mert a magyarok imédják"pff alaja duma.Most meg az alma beszél ocsmány kamukat[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
SuperFly
csendes tag
Saját (jól működő) szabvány ezek szerint egyenlő lenne az ipari hulladékkal?
Szerintem a kiegészítők életciklusának jelentős meghosszabbítása lenne környezetvédelmi szempontból igazán előnyös. Ebben természetesen lenne hová fejlődnie a gyári Apple kábeleknek (is, de ugyanúgy mállott már szét gyári Samsung type-C és Nokia micro-B kábelem is, normál használat mellett).
A képlet egyszerű: ha nem romlik el, nem dobod ki.
-
Hobbbyt
őstag
"jelentős mértékben megnövelné az elektronikus hulladék mennyiségét, valamint kellemetlenségeket okozna a fogyasztóknak"
Pont ők generálják a plusz ipari hulladékokat és felesleges kellemetlenségeket azzal, hogy nem állnak be semmilyen sorba és semmilyen szabvánnyal nem osztoznak.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
buherton
őstag
Könnyen lehet, hogy ez olyan pletyka lesz, mint az ARM-os Mac-ek. Kell hozzá jó sok idő, hogy valósággá váljon, már ha valósággá válik.
Amikor ezt olvastam, akkor az első gondolatom az volt, hogy ez majd csak valamilyen Pro verziónak leszz a sajátja, mert ilyenkor azért illene adniuk vezetéknélküli töltőt és fülest is.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
félisten
Valaki magyarázza már el nekem, hogy lesz ettől kevesebb e-szemét?
Nem adnak majd töltőt a telefonokhoz?
Vagy az majd külön megvásárolható lesz?
Ez már megint egy olyan hülyeség, ami egyáltalán nincsen átgondolva, inkább az újrahasznosításra kellene koncentrálni.
Majd én eldöntöm, hogy milyen csatlakozóval szerelt telefont szeretnék venni, eddig is ment, köszi."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
SuperFly
csendes tag
válasz t72killer #20 üzenetére
"Telefon: 1xerű, aki gondol a környezetre/e-szemetelésre, nem vesz almás telefont "
Ennek a kijelentésnek a megalapozottsága azt gondolom erősen megkérdőjelezhető...
Az alábbi cikknek azt hiszem már a linkje is eléggé beszédes:
- https://www.apple.com/hu/newsroom/2018/04/apple-now-globally-powered-by-100-percent-renewable-energy/Aztán mindenki döntse el maga...
-
joey04
titán
Én nagyon nem örülnék neki. Pedig az almával kapcsolatban hozták fel, hogy át fognak állni csak vezetékmentes töltésre. Borzalmas. Én ha töltőn van a telefon, akkor is szoktam használni. Nagyon nem kedvelem ezt a megoldást. Majd ha olyan szintre fejlődik ami jelenleg csak koncepció szinten működik, hogy belépsz a szobába és már töltődik, akkor talán. De az, hogy letegyem egy fix helyre és fel se emelhessem, hogy nyomkodjam... Agyrém.
-
jerry311
nagyúr
Szvsz ennek azert nincs ertelme, mert minimalis az Android <--> Apple telefonok kozt valto felhasznalok szama.
De mondok jobbat, a toltofejek 99%-a USB csatlakozoval rendelkezik, amibe aztan mindenki olyan kabelt dug amilyet akar. A vezetekek ujrahasznositasa meg mar olyannyira egyszeru, hogy a csak 4 altalanossal rendelkezo sikeres vallalkozok szama is igen magas. -
Én is szerettem a Nokia ipari szabványos 2,5 mm hengeres tápcsatlakozóját. Ma is ilyen dugasztáp verziókkal működik az eszközök 99%-a (routerek, modemek, settopboxok, switchek, NAS, usb hdd ház, stb). Ezek bírják a terhelést. A micro usb nem. Az android telefonjaim mindig usb elkopástól (nem érintkezik nem tölt) haláloznak el. Az ipari szabványú hengeres tápcsatiknak meg se kottyan 10 000 bedugás, míg a kicsi usbk ezt nem bírják. (Rossz szögben bedugva stb is vegyesen)
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
"Az USB-C olyan mereven áll a csatlakozóban mondjuk egy Macbook Pro-ban, mint a HP-ban még újkorában sem. "
Hát most kipróbáltam a Dell-en a Type C-t.. ebben is kurva passzentos, ahogy a Mi Wireless padban és a Mi9-ben is..
Tény, hogy a Mi5-ben 3 év után már nem olyan a kábel, de egy vadiúj kábellel az is passzentos.
Szemben haver S8-án, ahol konkrét aljazatot kellett cserélni..
Mi9-et meg mindig vezeték nélkül töltöm.. 20W.. Idén meg jönnek a 30W vezeték nélküli töltésű készülékkel is.. Kocsiban is vezeték nélkül töltöm. Bitang gyors.
Én meg még emlékszem azokra az ismerősökre, akik fél évente cserélték a lightning kábelt, mert "elrohadt" a telefonnál lévő vége.. Persze ott meg még a riogatás is ment, hogyha utángyártottat veszel akkor nem garantálják a 100%-os működést..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
-
DarkChild
senior tag
Lebegtesse be az EU, hogy kitiltja az európai piacról az iPhoneokat, ha nem tesznek rá USB-C-s csatlakozót. Aztán majd meglátjuk, ki és meddig hajlandó elmenni. Kínában már úgyis alig veszik az iPhoneokat a kereskedelmi háború óta, nem hinném hogy beáldoznák az EU-s piacot is a sz*r egyedi csatlakozójuk miatt. Mondjuk azt sem hiszem, hogy az EU-s döntéshozók lennének ennyire tökösek, hogy nekifeszüljenek az Applenek.
-
buherton
őstag
Ha már kontakt, akkor a HP ebben is élen jár . Adtak a cégnél hivatalos HP-s USB-C-s "dokkolót", amibe mindent dughatsz és egy USB-n keresztül megy minden a notebookba. Ez mindaddig működik jól, amíg hozzá nem érsz valamilyen okból a kábelhez, mert akkor szanaszét száll minden és várhatsz míg helyre áll. Minden elem eredeti HP alkatrész.
Annyiban igazad adok a fórumtársnak, hogy az Apple-nél - híresztelések ellenére - adnak a minőségre. Az USB-C olyan mereven áll a csatlakozóban mondjuk egy Macbook Pro-ban, mint a HP-ban még újkorában sem. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az Apple mindent próbál wireless felé tolni. Már vannak pletykák a csatlakozómentes iPhone-ról is.
-
hallador
addikt
Na igen nálunk a Latitude 5000-ek mennek tönkre ilyen szempontból. Ha nagyon nem vigyáz rá az ember hamar kontaktos lesz. Sajna ezeknek ez gyenge pontjuk lesz.
(#37) Reverend
Ez OK, csak éppen az USB bármelyik verzióját találomra kiválasztok egy bármilyen info, vagy műszaki boltot, és az 1000 Ft-os verzió is nagy eséllyel jó lesz, az Apple esetében ez azért nem így van egészen.
Ez KB olyan volt, mintha azt mondtad volna, hogy a Tesla nagyon fasza autó, ugyanannyiba kerül minden hozzá, mint a BMW-hez, igen csak a BMW-t az utolsó benzinkúton is meg tudod tankolni, meg be lehet vele állni az utolsó Panel parkolóba is, mert tudod, hogy 1 km-en belül lesz egy benzinkút, a Tesla-val meg a fene tudja, de azt tudjuk, hogy a legközelebbi hivatalos szerviz Bécsben van. Ja meg valahol csak találsz egy töltő pontot, de az se lesz előbb utóbb olcsóbb, se nem jobb vagy gyorsabb a mindennapi forgalomban.
De ugyanakkor tudsz venni Suzuki-t is, ami meg a BMW töredékára lesz, de még az olcsóbb elektromos autók harmada. (Xiaomi, LG, stb)Valahogy így van ez az Apple-val is.
Az más kérdés, hogyha ezt szereted, vagy ezt szoktad meg. Mert az más kérdés, de olcsóbb vagy ugyanannyi soha nem lesz.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Reverend
tag
Látom, még mindig nagyon divatos ez az "apple túlárazott" téma, hadd szolgáljak pár összehasonlítással. Ezek szigorúan szubjektívek, ugyanis pontosan ezeket a dolgokat vettem magamnak az apple boltban. Ezt bocsássátok meg nekem, de marhára nem érdekel, hogy mennyibe kerül valami, amire nincs szükségem.
3.5 jack átalakító
Samsung Experience store [link]
Apple store [link]Type C összekötő
iPon (sajnos az sestore-ban nincs éppen) [link]
Apple store [link] Valóban, ez 5690 helyett 6990, de ezzel együtt nem 1 hanem 2 méteres, ráadásul nekem pont 2 méteres kellett.Telefon töltő kábel de hirtelen
Ezt saját magadnak kell kiderítened. Menj le egy random kínai üzletbe, és nézd meg egy lightning kábel és egy usb-c kábel árát. Nálunk a lightning 500 Ft, az usb-c egy ezres. Mindkettőt vettem az utóbbi időben, minőségük kb ugyanolyan.Egyszerűen nem értem, hogy a fenébe ragad be itt egyeseknek valami 10 évvel ezelőtti fixáció. Kb. az az érzésem, mintha még mindig 4.60-as kenyérről vitatkoznánk.
És hogy a témához is szóljak: az egész egységesítés csak akkor ér valamit, ha tilos lesz a kábelt (és töltőt) mellékelni a készülékhez, mindenkinek külön kell megvennie ha szüksége van rá. Én ezt már nagyon szeretném, mert ettől lesz környezetkímélő. Mondjuk ebben az esetben nem világos, hogy akkor miért ne lehetne két/három szabvány, minimálisnak érzem azon szemét mennyiséget, ami esetleg egy tönkrement készülékkel egy időben rendszer váltás (lightning->usb c) miatt keletkezne. De lelkük rajta. Ezzel az erővel egyébként egyesíthetnék a 230-as konnektorokat is.
-
nevemfel
senior tag
-
buherton
őstag
Az új HP üzleti szériás notebookja már USB-C töltős. Egyébként nagyon gagyi . Hozza a korábbi szériák "színvonalát".
-
Sejthető volt, hogy ők nem akarják. Már pedig alkalmazkodni kell, mert aki nem alkalmazkodik, az kimarad.
-
nyisziati
veterán
A micro USB már erős 10 éve szabvány. Olyan kiválóan betöltötte a szerepét, hogy a környezetemben kb. 1:5 az arány még mindig a javára a "C"-vel szemben.
Ha a rengeteg gyártót nézem, akkor akár 90%-kal is csökkenthette az elektroszemét mennyiségét ez az egységesítés. Ha a "C" is megteszi ezt, akkor már megérte. -
Pirosász
aktív tag
-
XORANDOR
kezdő
Ez igaz. jó dolgot írtál, mert pl ha a már meglévő mellett támogatná a vezeték nélkülit is, akkor lényegében ott a döntés mindenki kezében, hogy melyik a kényelmesebb neki. Viszont, ha azt a cél érdeket nézzük, hogy az egységesítéssel a környezeti terhelést szeretnék vissza szorítani, akkor csak a tiltás jöhet szóba. De egyébként ja. Az apple az már csak apple marad. Még ha a hívők meg is köveznek ezért.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nem mindegy, hogy type-c támogatást írnak elő vagy pedig minden mást tiltanak.
Merthogy semmi akadálya annak, hogy type-c mellett még vezeték nélkülit is támogasson egy készülék. Persze kétféle vezetékes mód már macera lenne, de az apple úgyis majd csillagászati árú dongleket ad hozzá kerülőútként. A saját újabb laptopjaikkal sem kompatibilis a telefonjuk, hanem dongle kell hozzá. -
-
t72killer
titán
+1, a laptoptöltőket, amik jóval nagyobb tömeg, is egységesíteni kellene. 100W-ig jó a csati, azaz a top gémer és high-end mobil workstation laposok kivételével az ÖSSZES elektrokacat mehetne egyfajta töltőre.
Telefon: 1xerű, aki gondol a környezetre/e-szemetelésre, nem vesz almás telefont
#18: nem értek a lovakhoz, de hogy állunk hatékonysággal/melegedéssel a vezeték nélküli töltőknél manapság ? Arra is gondolni kell, hogy nem kevesen powerbankról töltik a telót, ahol nem mindegy, hogy a bankban tárolt áram 80 vagy 40%-a hasznosul.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
XORANDOR
kezdő
Várom a véleményeket. Mi lenne ha az egységes szabvány a vezeték nélküli töltés lenne a mobil eszközökben? Ha már egyébként is erre tartunk. De ehhez képest még mindig kevés eszközben elérhető ez a funkció. Persze olcsóbb és egyszerűbb a meglévő tervek alapján a csatoló felületet módosítani, de akkor ez megint a 22 -es csapdája. Sok mindenkinek igaza van, de az, hogy a hajnyíró, szakállvágó,... és minden mobil eszköz ugyanazzal a csatlakozó szabvánnyal legyen, szerintem sosem lesz. Épp úgy, mint ahogy az olajlobbi sem a nap/szél és egyéb alternatív rendszereket "erőlteti". De úgy is megközelíthetjük, hogy ameddig valaki kifizeti a 200-300-400e -t egy telefonért, addig nem érdekli az sem, hogy mennyibe kerül egy adapter vagy a gyári kiegészítő.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Jó üzlet nekik a saját szabvány. Példa:
-
-=MrLF=-
senior tag
Megint egy újabb kör, szerintem ez felesleges! egységes meddig?
amíg nem jön az USB D E F . . stb szabvány. Inkább szét kéne választani az adatátviteltől
és örökre egységesíteni az 5V 12V 19V csatlakozókat, de ez túl egyszerű lenne.Éljen a Nokia töltő, régen minden jobb volt...
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Wesder
félisten
Gyerekes viselkedés nélkül gondolom nem tudtad volna megfogalmazni a mondandódat.
Màs
Igazàn tudnàm értékelni, ha minden telón USB-C lenne.
Amúgy ha az új kàbelem C->Lightning hogy a túróba dugom be a szabvànyos USB portba? Gondolom van hozzà Apple liszenszes àtalakító "fillérekért".I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
SP4C3
veterán
Ki kell őket tiltani az EU piacról, amíg nem hajlandóak alkalmazkodni és standardizálni a túlárazott vackaikat. De az is elég lenne, ha csak simán nem venné a sok birka (tisztelet a kivételnek) nem venné meg divatból az új Qrva Innovatiív™ iPhone XS MAX PRO 5G+ ájphost...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Dare2Live
félisten
Erre írtam, hogy jó lenne ha minden pl max 50/100Wot evő eszköznél kötelezővé tennék.
USB4 tud 40Gbpst. Az elég sok ahoz, hogy ha ki is találják a "100Gbpst" 99%ot ne érdekelje.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
joey04
titán
Ez a hír vótmá nem?
-
strogov
senior tag
A kötelezőséggel az a baj, hogy ha valakinek a jövőben lenne egy hiper-szuper találmánya töltő csatlakozóra (nem lesz, de mégis), akkor bevezetés előtt engedélyeztetnie kellene az EU-val. Mire az EU engedélyezi, a kínaiak már gyártani fogják. A microUSB sem volt kötelező soha, csak ajánlás volt amit könnyű volt megkerülni. Az apple-nek ezért sem kellett soha használnia.
Én úgy gondolom, hogy ha csak mobiltelefonokhoz találják ki akkor semmi értelme. Ha már kitalálnak valamit akkor fogyasztasi -és érintés védelmi szintenként tegyék meg az ajánlást/kötelezőséget a különböző kábelekre. Semmi értelme hogy pl. BT zajkeltők, ebook reader-ek, vagy a már említett villany borotva, orrszőr vágó, fogkefe egy ilyen után maradnak microUSB-n, vagy custom töltőn. Egy oral-b fogkefét nem állíthatsz rá csak "kompatibilis" töltőre. És itt kb. olyan a töltők szórása mint a telefonos vadnyugat korában.
Az elektronikai hulladék akkor mérsékelhető ha egységesítünk. Telefonhoz ígyis-úgyis adni fogják a kábelt, és nekem elég ritkán ment eddig tönkre a telefon élettartama alatt. Fogkefének 10 év alatt 2x. Fogkefe fejet kb. 20-30-at elhasználok egy telefon élettartama alatt, és nem kompatibilisek egymással a gyártók semmilyen szinten.
Az is abszurd, hogy elmúlt 5 éves a type c, de laptopon vadászni kell. -
Tigerclaw
nagyúr
Kár azon csodálkozni, hogy az Apple az egységesítés és a szabványos megoldások ellen van. Ez az üzletpolitikájuk szerves rész. Ameddig csak lehet, zárt megoldásokban gondolkodnak, lehetőleg olyanban, ami nem csak nem szabványos, de másoknak meg sem engedi használni, vagy csak olyan drágán, hogy ne érje meg nekik.
Nem követem a dolgot, de az új X szériás telefonok már nem USB C-sek Lightning helyett?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
vicze
félisten
"We hope the (European) Commission will continue to seek a solution that does not restrict the industry’s ability to innovate"
Nem az volt a MacBook innovációja, hogy csak USB-C van rajta és miden más lehagyott? Akkor az nem innováció volt. Vagy iPad-en USB-C-re való töltő csere nem innováció?
iPhone 11 Pro-k esetén a töltő egyik fele miért USB-C?Tiszta szerencse, hogy Apple nem az elavult csatlakozójából származó igénybevételt félti, és involválni akar. De ha innoválni akkor nem cserélné le a csatlakozót? Az nem teremtene e-szemetet?
-
addikt
-
nyisziati
veterán
Ja. a micro USB-t nagyon eltalálták. Az időpontot is, mert pont egybeesett az okostelefónia hajnalával. Még mindig jóval több van belőle bárhol, mint a C-ből.
Az Apple tiltakozása meg nem véletlen. Amíg 10 ezer forintot el tudnak kérni egy töltőért, addig nincs miről beszélni.
-
Ricardo
titán
Milyen meglepő.
-
Dare2Live
félisten
Anno idegbaj volt, hogy minden cégnek más töltőszabványa van, sött néha még egy egy gyártónál se volt egységes. Sony pl csak sonyval volt tölthető.
A micro USB kikényszerítése anno veszett jó húzása volt az EUnak.A type-c USB 4el amúgy eléggé adja magát.
És USB Power Delivery revision 3.0 (version 2.0)vel is kombozhatnák.
És nem feltétlen lenne hülyeség ha ezt nem csak mobilt/talet hanem notebook töltőszabvánnyá is tennék. De a borotva töltésre is akár....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lexus, Toyota topik
- 20 éve regisztráltam
- AliExpress tapasztalatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia